![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część już IV
Cytat:
![]() ![]() Ja studiuję geodezję, pracuję dorywczo w czymś niezwiązanym z tym kompletnie i co ciekawe w tej mojej pracy się lepiej odnajduje niż na studiach! Widocznie jestem stworzona do pracy biurowej ![]() Poza tym czuje się że rozchoruje, mam to uczcie typu "choróbsko się zbliża". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
FarFromHere witam serdecznie
![]() Ile lat ma Twój TŻ ? zdrówka życzę wszystkim, ja się czuję dobrze :PP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
![]() Właśnie się nawet nad tym ostatnio zastanawiałam, no wiecie, po promocji dostanie przydział na jednostkę, a jak to będzie gdzieś na końcu świata? Oczywiście wiem od samego początku że taka jest kolej rzeczy dla TŻ po szkole oficerskiej i że skoro chce z nim być to czeka takie a nie inne życie, no ale sama myśl, że wyjadę z Krakowa, zostawię tu wszystko i zacznę życie w nowym miejscu mnie przeraża... TŻ ma o tyle łatwiej że praca pewna, a ja z moim wykształceniem łatwo jej nie znajdę... Dziewczyny, która z Was była z TŻ jeszcze w trakcie jego szkoły oficerskiej, promocji i pierwszego przydziału na jednostkę? Pocieszcie mnie że martwię się na zapas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Bo martwisz sie na zapas ;P
nie ma co gdybać, nie bedzie pewnie tak zle, moj TZ w prawdzie nie jest po zadnej szkole wiec nie wiem co "czujecie", ale ja na Twoim miejscu bym nie panikowała... kazdy kiedys wyleci ze swojego 'gniazdka' i bedzie musial dac sobie rade, a jak ty wylecisz ze swoim TŻem to nie ma co sie martwić, bedziecie we dwojke (lub wiecej... :P) wiec poradzicie sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry!
FarFromHere nie ma co martwić się na zapas. Żyj chwilą dzisiejszą, ja tego się nauczyłam przy TŻ. Zdrowia i Tobie życzę ![]() Wczoraj jednak wzięłam sie za sprzątanie, co prawda szło mi to tempem ślimaka, ale ogarnelam szafę i posekregowałam ubrania. Teraz się zastanawiam co zrobić z ubraniami Małej, w których już nie chodzi. Moje i TŻ które znalazły się w worku "do wyrzucenia" wywiozę do caritasu, a z Małą to nie wiem czy zostawić dla jakiś spadkobiorców (fajnie jak komuś pojawi się dziecko i dostanie się sporo fajnych ciuszków, zawsze to potem mniejszy wydatek na wyprawkę) czy też mam też wywieź do caritasu. Dziś czuje się już o niebo lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ubranka Małej, jak tylko masz gdzie schować, to zostaw, przekażesz kiedyś komuś. Ja bym się pewnie ucieszyła gdyby mnie ktoś tak obdarował w przyszłości, bo jak widzę ceny ubranek dla dzieci w sklepach to się załamuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
FarFromHere mój TŻ ze względu na wojsko wyprowadził się 300 km od domu, później ja do niego dołączyłam. Mieszkamy tutaj już ponad 2 lata, a ja dopiero kilka miesięcy temu się z tym pogodziłam. Mam nadzieję, że Ty nie będziesz musiała przez to przechodzić. Ale właśnie dziś wybieramy się na tydzień do rodziców, ale niestety kolejny tydzień TŻ spędzi na poligonie. No cóż jakoś to przeżyję.
PS. Możecie mnie skarcić, że znów długo nie pisałam, ale za to zrobiłam prawie 30 bombek choinkowych dla teściowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2 lata... Ciekawe ile mnie to zajmie czasu. Po 23 latach mieszkania w dużym mieście, przestawianie się tryb życia w małej miejscowości (bo nie oszukujmy się, pewnie będzie to jakieś lotnisko wojskowe pośrodku niczego) będzie wyzwaniem... Ale chyba kobiety w mojej rodzinie maja już taki los, moja mama tez wyprowadziła się z rodzinnej miejscowości do Krakowa, bo firma w której pracował tata budowała mieszkania dla pracowników akurat tu, i też jej łatwo nie było. W szczególności zostawić wszystkich znajomych i całą rodzinę, tutaj nie znała nikogo. Ale skoro dała radę to ja też dam, w końcu mam jakieś geny od niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Mój TŻ też się szkoli na kierunku lotniczym, więc może się spotkamy przy jakiejś jednostce
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Trochę zaniedbałam wątek, dopiero teraz się kapnęłam, że jest kolejna część ![]() Witam wszystkie nowe mundurówki ![]() FarFromHere - a może się uda Twojemu TŻ na Balice trafić? ![]() Dziewczyno_sapera podzielam wpis Ani20 co do warunków na poligonach - jak sama nazwa wskazuje, trzeba się spodziewać warunków polowych, a nie Hiltona ![]() Dziarska ubranka przechowaj jak masz miejsce, może się za jakiś czas Tobie znów przydadzą? ![]() Dziś mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia (zdecydowałam się w sumie w ostatniej chwili, bo już mi się 35 tc zaczął)- jestem ciekawa co ciekawego tam prawią ![]() ![]() Czy u Was też jest biało za oknami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
przylazlam tylko powiedziec ze zyje i jestem szczesliwa !!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
u mnie troszke biało
![]() wantxme dobrze wiedziec ze zyjesz :P jak sie powodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
FarFromHere u mnie sytuacja była odwrotna bo z małej wioski z dużego domu trafiłam do stolicy gdzie mieszkamy w kawalerce, ale jak już wspomniałam na szczęście udało mi się z tym jakoś pogodzić. A może Twój TŻ akurat trafi gdzieś blisko Krakowa.
dorrissek ale masz fajnie ![]() ![]() Wczoraj przyjechaliśmy do rodziców. Pogoda była paskudna i TŻ zmęczony po pracy i już się bałam, że nie dojedziemy, ale jakoś się udało ![]() A w załączniku bombki. Może bombka z krajobrazem nie jest najpiękniejsza bo to moja pierwsza, ale kolejne będą już lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
dorrissek, inesitkam na Balice szanse sa minimalne, powiedziałabym wręcz że ich nie ma...
dorrissek w Krakowie nie jest biało, choć tak sobie wyobrażałam dzisiejszy poranek słuchając prognoz, niestety szaro i zimno jest jedynie. inesitkam bombki super! Czemu mi nie przypadł w udziale jakikolwiek talent plastyczny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwsze bombki - bawiłaś się decoupagem? A trzecia to w ogóle magia! świetna jest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
love
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() załatwiamy te nasze sprawy z m.
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
loveemptypeople dokładnie tak, pierwsze to decoupage
![]() FarFromHere dziękuję. Do tego nie trzeba mieć na szczęście dużego talentu plastycznego. Wystarczy trochę zdolności manualnych, trochę chęci i trochę pieniążków ![]() Edytowane przez inesitkam Czas edycji: 2013-11-25 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
inesitkam bombki super
![]() ![]() loveemptypeople - odwiedziłam Twój wątek decoupage'owy - utalentowana z Ciebie bestyja ![]() ![]() FarFromHere czemu nie ma szans na Balice? czyżby jakieś wielkie znajomości były potrzebne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziewczyna_sapera napisala post w poprzednim wątku, kopiuje tutaj i mozecie sie wypowiadac :
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Dziękuję za pochwały, mydełka chwalą wszystcy bo sa dosyć niespotykane :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
No to ja się wypowiem.
U niektórych tradycja jest bardzo ważna i z racji tego wolą te pozory przestrzegać. A jeżeli chodzi o inne wyznanie to musicie sobie to teraz wyjaśnić i uzgodnić wszystko aby potem nie było nieporozumień. Mam koleżankę prawosławną, która ma męża wyznania rzymskokatolickiego i się świetnie dogadują. Oboje szanują swoje wyznania i zawsze powtarzała że dzięki temu, iż mąż jest rzymskokatolicki może odchodzić każde święta dwa razy w roku przez co podwójnie zyskuje i podwójnie się naje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Też przegapiłam kolejną część
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje że dziewczyna_sapera ma rację, że to rodzina coś namieszała a TŻ nie chce tego przyznać. No bo bez przesady, "nie będzie miejsca do spania"? Materac się rozłoży w innym pokoju i da radę, moim zdaniem problem jest tu dużo głębiej. Ale TŻ powinien porozmawiać z rodziną, możne nigdy wcześniej nie byli w takiej sytuacji i łatwiej im od niej uciec niż stanąć "twarzą w twarz".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
może chodzi o to, ze nie chcą byś na świeta przyjezdzala, po prostu, dla nich to moze wazne wydarzenie, bardzo rodzinne, a sama chyba mowilas ze nie jestescie dlugo ze soba? my z tzem tez wigilie spedzamy osobno bo to czas dla najblizszej rodziny, a reszta swiat to juz jezdzimy po wszystkich razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Raczkowanie
|
To chyba zależy od rodziny jakie mają tradycje i czy są środowiskiem zamkniętym na nowe towarze- ewentualnie co uważają za proces inicjacji do ich grona, bo np u mojego TŻ ślub to taki proces- bez niego nie należało mi się np obecność w niektórych uroczystościach rodzinnych. Oczywiście nikt mnie nie wygnał, ale dawali to bezpośrednio do zrozumienia a ja się dostosowywałam bo nie chciałam być osoba niepożądana.
A np moja koleżanka co roku na rodzinne spotkania świąteczne przyprowadzała nowego 3-tygoniowego chłopaka ![]() ![]() Co rodzina to inny zwyczaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Jesteśmy ze sobą pół roku już. TŻ sam wspominał że mnie zabierze tam na święta, bo chce żebym poznała jego bliskich. Raczej jego rodzina nie należy do takiego zamkniętego grona, bo będzie i dziewczyna brata i sympatie jego rodzeństwa ciotecznego. Więc chyba nie oto tutaj chodzi
![]() Jak jestem u niego to mam wrażenie że jego mama jest do mnie dziwnie nastawiona, odkąd jesteśmy ze sobą nie zamieniłyśmy nic poza dzień dobry ani do widzenia. Chociaż kilka razy próbowałam zagadać. W końcu mój TŻ się odezwał, jutro mamy się spotkać i porozmawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Hej! Love dzięki, że umieściłaś mnie na liście i wow, kolejny wątek
![]() dziewczyna_sapera pogadaj o tej sprawie z TŻ bo skoro probleme nie jest dla tej rodziny obecność partnerów rodzeństwa ciotecznego to dla mnie to wydaje się hmm dziwne. Tym bardziej, że jak zrozumiałam to on Ci wcześniej zaproponował wyjazd na święta do jego domu. Ja w wirze pracy i nauki ![]()
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
Wiem, że znów będę narzekać, ale gdzie jak nie tutaj. Przyjechaliśmy w niedzielę niby na 5 dni do rodziców, a dziś, w trzecim dniu wolnego, TŻ dostał telefon, że jutro musi być na szkoleniu i właśnie pojechał do jednostki. I w ten właśnie sposób jego wolne się skończyło. Ja zostałam u rodziców i zobaczymy się po 12 grudnia. A ja mam jutro urodziny. Co prawda żadnych planów nie mieliśmy, ale jednak na kilka spotkań ze znajomymi na najbliższe dni się umówiliśmy. No ale jak to kiedyś któraś z Was napisała "zmiany decyzji świadczą o ciągłości dowodzenia".
Ps. A jeśli chodzi o bombki, to oczywiście gdyby któraś coś chciała to możecie pisać na priv ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.