|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Zaraz zaczne panikowac,.moj maluch jakis malo ruchliwy jest dzis....
zaczynam sie stresowac. Rano sie cos poruszal i potem mimo lezenia po jedzeniu jakiss szmyranie i poza tym nic... ((( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Za to dzisiaj nadrabia, tak więc spokojnie Twój maluszek pewnie też teraz odpoczywa i zbiera siły na harce ![]() Poza tym pogoda dzisiaj nienajlepsza... u mnie mąż śpi na sofie właśnie, kot na łózku w sypialni a i moja mała w brzuchy też ucina sobie drzemkę bo ucichła. Sennie na maxa.
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, już,mi trochę lepiej. Malz uciekł mi dziś ciasto marchewkowe
tak mu się zrobiło mnie żal Selena, filmik obejrzany, ja zauważyłam u siebie jeszcze jeden plus, zamiast 7 to + 8kg :p Iwantyou, kciuki za wyjście w przyszłym tygodniu!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2164 |
|
Wtajemniczenie
|
Która to mówiła coś o Nutelli?
Teraz chodzi mi po głowie i spogląda na mnie z szafki zza herbat
|
#2165 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
piękny to też jest mój wymarzony wózek tzn najbardziej chciałabym go mieć Najbardziej przekonuje mnie jego stabilność, wytrzymałość, duża gondola. No i wygląd Najbardziej przeraża stelaż tzn że nie zmieści się do auta![]() Możesz po kupnie zmierzyć ile mniej więcej zajmuje i w ogóle jak się sprawuje??? ![]() Ja niestety nie mam szans wypróbować go na żywo Nowego na bank nie kupię, co najwyżej używany, tylko jest ich jak na lekarstwo i kawał drogi ode mnie![]() ![]() Widziałam na ostatniej wizycie u gina ten kolor Navy i jest po prostu piękny pokoik też masz super urządzony!!! Cytat:
. Mam dwa typy: Medela swing lub mini (swing mam już okazję kupić za 190zł, ale używany 3 letni i jeszcze się zastanawiam). Medela ma najlepsze opinie, robi też sprzęt medyczny do szpitali, widziałam odciąganie profesjonalnym laktatorem Medela i robi wrażenie. Lovi też ma względnie dobre opinie i moja znajoma ma (nie biorę pod uwagę tych z bangli czy blogów gdzie laski piały z zachwytów, bo dostały za darmo do testów ). Widziałam jak pracuje, odciąga i jestem na tak. Chociaż na poczatku schodziło masakrycznie długo i nie ma za dużo mleka. Miała też w zestawie ręczny i porównując pracę tych obu... tak naprawdę nie ma porównania. Ja na pewno nie będę się mordowała odciąganiem ręcznym. A odciągać się opłaca nawet żeby zaoszczędzić pieniądze na mleku w proszku i w sumie to wychodzi na plus kupno nowego. apropo odciągania i karmienia to w czwartek dostałam odpowiedź i pozwolenie na karmienie swoim mlekiem bo nie było do końca wiadomo... różne opinie.. badań brak. no cóż musiałam w końcu zdać się na lekarza, do którego mam największe zaufanie
|
||
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
Emma witam Ciebie i Dorotkę
Super, że już w domku. Rośnijcie zdrowo.
|
#2167 |
|
Zadomowienie
|
Selena dzięki za odpowiedź ale mi chodzi o termometr mierzący temperaturę ciała dziecka (czy ma gorączkę,etc)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie wczoraj było tak: puk i ciszaaaa, smyrnięcie i ciszaaa, wieczorem trochę się rozkręciła, ale za to dziś nadrabia. Poczekaj może do np. 22. |
|
|
|
|
#2169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to polecam termometr elektroniczny do ucha z Brauna
|
|
#2171 |
|
Rozeznanie
|
Roane nie wiem czy chcę, żeby miał kontakt. Nie wiem jak sama będę się czuć spotykając się przymusowo. Kiedyś będę chciała sobie ułożyć z kimś życie, a on będzie gdzieś krążył wokół mnie?
Będzie mieszkał nadal w Londynie, dlatego ograniczę mu prawa do opieki. Może znudzą mu się przyjazdy do Polski, na razie i tak był obecny raz na 2 miesiące. Teraz już nic a nic. Z drugiej strony chciałabym dla Mikusia jak najlepiej, nie jestem na tyle doświadczona, żeby przewidzieć czy kontakt znikomy z ojcem będzie lepszy czy jego całkowity brak...
|
#2172 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
W sumie to ja bym chyba non stop musiała jeździć sprawdzać czy jest wszystko OK. Taki jest skubany no! Może zmienił pozycję i dobrze go nie czujesz? U mnie myślę,że tak często jest.
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dziś mam zalatany dzień, na nic nie mam czasu, mam nadzieję ze jutro odpocznę. Od kilku dni zauważyłam ze pogorszył mi się wzrok jak patrzę na plakat albo napis z 4 m to nie mogę nic przeczytać, nigdy nie miałam problemu ze wzrokiem ![]() Na dodatek dzisiaj poleciała mi krew z nosa, pierwszy raz w życiu, trochę się martwię, dziwne rzeczy się ze mną dzieją ![]() Pociesza mnie fakt ze bliżej niż dalej do porodu
|
#2174 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie mamusie: Po 5szt M&M`sów wynik 88
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwila byla czkawka, teraz kadlam kolacje, wiec moze cos go ruszy w koncu
na razie nigdzie nie ide na ip czy cos, bo jakies ruchy byly ale delikatniejsze i faktycznid moze inaczej sie ulozyl. Wieczorami zawsze robi szurum burum... czekamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w senną niedzielę. ...
Zaczęłam dzisiaj 31 tc. i niestety powoli dają mi się we znaki plecy. A tak poza tym to leniwy dzień za mną:dWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2177 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi również wzrok się pogorszył i często mrużę oczy jak chcę coś przeczytać/dojrzeć. A lecąca krew z nosa to u mnie standard. Tak więc wszystko z Tobą normalnie ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() Tak jak my wszyscy z resztą, bo nic się nie chce... każdemu z tego co widzę ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle co wam napisalam odlozylam telefon i zaczal ostro fikac ufff....
Moj tz jutro znow jedzie eh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2179 | |
|
Rozeznanie
|
Em ma i Dorotka
Iwantyou dzielny chlopak z Dominka, bylas taka dzielna to z porzadkami napewno dasz sobie rade ![]() Cytat:
Apropo ruchow, odnosze dziwne wrazenie ze moje dziecko w ogole nie spi, ona sie rusza non stop! Dzien i noc!! Klade sie spac to wariuje, budze sie na siusiu - wierci sie, budze sie rano to mnie obkopuje po glodnym zoladku i musze biec do kuchni zeby cos zjesc.. Zastanawiam sie czy to normalne, na tym etapie dzieci podobno juz maja taki swoj plan dnia i ze jezeli sa aktywne to takie beda po porodzie.. Jezeli tak bedzie to chyba stane sie zombi
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Emma:
to świetnie, że jesteście już w domu ![]() Jutro idę na KTG - mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dzisiaj rano nie udało się małemu uciec przed detektorem Tatuś dorwał serducho za pierwszym przyłożeniem
|
#2181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze mamie uda sie choć jeden dzien wolny wziasc i przyjedzie pomoc. A zakupy machne dzisiaj wieczorem jak wrócę ze szpitala. Wiem co potrzebuje wiec kupie w sklepie internetowym tylko odbiore osobiście bo szybciej. Chciałam dzisiaj choć troche pospać zeby odpocząć troche po tym cc bo robi mi sie zgrubienie koło rany ( od biegania i siedzenia). Lekarka twierdzi ze nieodlezalam i dlatego tak jest. Ale juz o 7 byłam ubrana i czekałam aż mi maz wodę przyniesie ze spiżarni. I gotowa do wyjściami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2182 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ooo to będziesz miała wesolutko z nią i napeeeewno nie będziesz się nudzić ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
:A długo chodziłaś (o ile w ogóle) zgięta po cc? I jakie to uczucie - ciągnięcia,kłucia,szczypa nia? Szwy są rozpuszczalne czy trzeba je wyciągać po 7 dniach? I czy znieczulali Cię ogólnie? Kiedy dali Ci maluszka na ręce/do piersi? I jak z pokarmem u Ciebie? To prawda, że po cc na początku jest z tym ciężko? Jak już odpowiadałaś wcześniej na któres z tych pytań to przepraszam za powtarzanie się - ta moja ciążowa niespostrzegawczość
|
|
#2183 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A !! Jak mi się nic nie chcę..... leżę już w łóżeczku w pizamce i ogladam masterchefa na tlc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2185 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ale szybko te dni zlatują
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do szpitala to oczywiście pytaj bo zaliczyłam w nim wszystkie oddziały oprócz ginekologii ![]() Co do kosmetyków: do kąpieli oilatum, na suchą skórę (u wcześniaków jest wyjątkowo sucha) linomag maść. Do pupy od czasu do czasu puder linomag. Póki co więcej nie używamy. Cytat:
A co jest niezbędne? U mnie sprawdziły się wysokie gacie siateczkowe. Te niskie kończyły się na wysokość rany więc bolało bardziej. Poza tym jak szpital nie zapewnia to warto też mieć podkłady na łóżko. Te wielkie podkłady praktycznie mi się nie przydały-korzystałam z nich pierwszego dnia. było mi w nich niewygodnie. Potem przerzuciałam się na podpaski takie długie na noc i to się lepiej sprawdziło. Z tym że ja nie krwawiłam jakoś bardzo. Niezbędna okazała się do picia woda w butelce z dziubkiem - po operacji strasznie chciało mi się pić a z dużej butli nie dałabym rady. Do osuszenia rany po prysznicu najlepszy był ręcznik papierowy. Warto też od początku pić herabtki laktacyjne-dzięki składowi pomagają też mamie w odprowadzeniu gazów. Do podmywania używałam swojego sprawdzonego żelu do higieny intymnej. Jeśli chcesz by rana szybko się wygoiła warto każdą wolną chwilę poświęcić na jej wietrzenie! Mi rana wygoiła się pięknie-jak tylko leżałam to gatki poniżej rany warto też mieć ze sobą pomadkę do nawilżania ust. Wybacz że tak chaotycznie, ale piszę z doskoku ![]() Cytat:
Dorotka dużo śpi Mąż też zakochany w małej-bardzo mi pomaga.Cytat:
A powiedz ile Twój Dominik obecnie waży? Ja może jeszcze napiszę co nieco o laktatorach, bo na oddziale wcześniaków mnóstwo tego było ![]() Mam elektryczny awenta i dla mnie jest ok. W szpitalu dziewczyny używały laktatorów ręcznych i elektryczych medeli i zdecydowanie były super! Ja korzystałam jeszcze z ręcznego lovi i też ok. W ogóle nie sprawdzały się laktatory babyono (dziewczyny je przeklinały).
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
Napiszcie dziewczyny jak to jest z fotelikami, ich umocowaniem- czy bez bazy isofix strach jezdzic? troche kosztuje ta baza...poza tym ona chyba dziala tylko w samochodach z systemem isofix?nie znam sie na tym kompletnie...moj samochod raczej nie ma tego systemu, meza ma, a bede glownei z malym jezdzic moim- wiec wtedy chyba tylko pasy???na ile to bezpieczne? fotelik chcemy kupic maxi cosi...
|
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Słodkie mamunie znacie ten blog ? Babka sama przechodziła cukrzycę ciążową i pisze o tym
![]() http://http://ciaza-strach-sie-bac.blogspot.com/ |
|
|
|
#2188 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej, teraz witam się wieczornie- po lenistwie, wizycie u teściów (wysłuchałam historii porodu męża i szwagra
)i kościeleCytat:
Cytat:
no i myślę, że jak sobie dotąd poradziłaś, to szykowanie w domu będzie dla Ciebie pestką![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
myślę, że dla dziecka jednak kontakt, choćby znikomy, będzie lepszy, bo nie będzie się czuło tak całkowicie odrzucone. dziewczyny wcześniej opisywały swoje historie i tu może być podobnie, szczególnie jeżeli nie tylko Ty, ale i niedoszły sobie ułoży życie. a całkowicie zakazać mu widzenia/spotykania dziecka raczej Ci się nie uda (skoro nie udaje się to nawet w przypadku przemocy w rodzinie). wspominałaś o prawniku w rodzinie, dobrze by było się zorientować, żeby mogła się od razu nastawić wiem, że Ci będzie ciężko, bo czujesz się (i słusznie) skrzywdzona, ale może dla dobra dziecka lepiej schować swoją dumę, choćby raz na jakiś czas? szczególnie że jak ma tam zostać, to nie będzie często... Cytat:
|
|
#2189 | ||
|
Rozeznanie
|
am
Cytat:
nie wiedziałam o tych stelażach, super że napisałaś! na używany z tego roku raczej nie mam szans ![]() więc pozostają mi te większe... hmmm w takim razie muszę się zastanowić. Zależy mi na masywnym wózku, który będzie przystosowany do wszelkich wertepów koła tylko pompowane, waga w sumie mało ważna, bo mam gdzie trzymać na parterze, w zimie kwestia kilkunastu schodków a w lecie odpada, bo można w garażu chować. Przeraża mnie tylko ten stelaż Chociaż tylko w zimie, bo na wyjazdy mam już wózek, typowa lekka składana spacerówka na pozostałe pory roku.hmmm no i brak zwrotnych kółek... chociaż jak piszesz że wózek płynie to mnie pocieszyłaś ![]() właśnie ten kolor widziałam na żywo Mam nadzieję, że znajdę dobrą okazję, bo zwlekam ciągle i szukam ![]() Cytat:
1. po ilu godzinach miałaś pionizację? dobrze zrozumiałam, że dopiero na drugi dzień?2.hmm dlaczego musiałaś błagać o kroplówkę przeciwbólową nie chcieli dać?3.przed cc miałaś robioną lewatywę? 4. jak długo miałaś założony cewnik? do pionizacji? 5.po jakim czasie podali Ci córkę? ejani tak biorę Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-24 o 20:06 |
||
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiadomości
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

zaczynam sie stresowac. Rano sie cos poruszal i potem mimo lezenia po jedzeniu jakiss szmyranie i poza tym nic... 

tak mu się zrobiło mnie żal

Z kiszonej czy normalnej?
16.06.2012