|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
drugi minus to fakt, że do tych puzzli nie dopniesz żadnych innych więc jak stwierdzisz, że są małe to będziesz musiała kupić kolejne
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też nie bede odmawiała spania z nami, oczywiście umiarkowanie ![]() ![]() Ale z myszą nieźle kombinowałaś, nie to że przyszłaś, bo masz takie widzi misie, tylko konkretny powód w postaci intruza w pokoju ![]() Ja jako dziecko pamietam moment, nei wiem ile miałąm wtedy, ale spałam jeszcze w łóżeczku , więc mała, pamietam moment jak u rodziców byli znajomi, a mnie na siłę próbowali uspać i płakałam w łóżeczku....do tej pory pamietam gdzie łóżeczko stało, drzwi w pokoju....więc wiem jakie to przeżycie było dla mnie ;( Znajoma mówi,ze zawału kiedyś dostanie przez swoje dziewczynki, ma 4 letnią córkę i mówi,ze w nocy przychodzi do niech do sypialni i nie to,ze wejdzie do łóżka, tylko staje cicho przy łóżku i się na nią patrzy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do pogody, to tak zastanawiam sie co ta zima nam przyniesie, bo jak bedą wielkie śniegi i mrozy, to bedzie dupa ze spacerów, i siedzenie w domu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mata fajna gruba, tylko własnie mała, chyba raczej dla dziecka, które w miejscu układa klocki,a nie raczkuje ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#2345 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra, biedactwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
Justi kazda po 7 zł
![]() Karota ogladalam on tylko stoi i spiewa ![]() ![]() Vil tylko u nas, zobacz sobie na stronie bigi aa Kuba zostal z tata i on odkad maly skonczyl 1,5 miesiaca nie przebral mu pieluchy i moje zlote dziecko wallnelo meeegaaa kupe ![]() ![]()
![]() |
#2347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2348 |
Zadomowienie
|
http://www.bigastyl.pl/ lump
![]() ![]()
![]() |
#2349 |
Zakorzenienie
|
U mnie druga jarzynowa leży nietknięta, a pierwszej połowa zamrożona, bo zawiera nieszczęsny kalafior ...
#2350 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dam znać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() też uwielbiam gondolę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2351 | ||||||
Rozeznanie
|
Dziękujemy
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas podsuwanie nie działa, bo żyrafa w ogóle jej nie kręci - nawet spojrzeć na nią nie chce ![]() Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Oby Michaś się jej nie bał tak jak Eli ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do spania to El zasypia zazwyczaj sama - wieczorem po kąpaniu zawsze i obojętne jej gdzie, czy w łóżeczku czy u nas w łóżku czy w zupełnie innym miejscu, np. u naszych rodziców czy znajomych. W dzień czasami jak jest jej ciężko to wystarczy, że trzymam jej rękę na buzi albo dam palca do trzymania. Na jedną drzemkę leżymy sobie razem i mamusia ogląda Zbuntowanego Anioła ![]() I powiem Wam, że jak Mała zawsze wiedziała, że w nocy trzeba spać to w dzień bywało ciężko. Czasami spała tylko u mnie na rękach, czasami musiałam skakać po łóżku - i mimo tego, że niczego jej nie oduczałam to sama jakoś z tego "wyrosła". Teraz np. w ogole nie lubi być noszona - od razu się wyrywa i chce zwiedzać świat na czworaka ![]() Tak samo było u nas z wózkiem - przestała go lubić go jak miała 3 miesiące i przez miesiąc nosiłam ją tylko w chuście po kilka godzin dziennie. W wózku był krzyk i kończyła i tak na rękach. Potem nagle jej się odwidziało i w chuście teraz się wyrywa i wierci, a gondola jest znów w łaskach ![]() Karota powiedz mi proszę, czy wiesz już jak to jest ze szczepieniami po trzydniówce?? Bo ja tez słyszałam od jednego pediatry, że nawet 2 miesiące odczekać, ale nasza powiedziała, że to nieprawda i wystarczy tydzień. Oczywiście rzuciła tekstem, ze inni lekarze to się nie znają, a Ona ma doktorat z immunologii szczepień ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do kp, wszystkie znajome, które rodziły ze mną w podobnym czasie karmią już mm w przeważającej wielkości. W każdym przypadku to samo - bo dziecko płakało z głodu i wisiało na cycu. A prawda jest taka, że nawet nie dały szansy rozkręcić się piersiom. Przecież pokarm dostosowuje się do maluszka, mój Bartuś, były takie dni, że od cyca nie odchodził, co męczyło bardzo. Ale powiedziałam sobie - będę karmić i tak jest ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2353 |
Wtajemniczenie
|
ale deszczowy dzień
![]() w końcu ogarnęłam wątek i znowu o zasypianiu ![]() ja tam wierzę w swoje dziecko, że kiedys stanie się na tyle dojrzałe że nie będzie chciał spac przy cycu lub na rękach, raz próbowałam to zmienić - nauczyć zasypiać samemu i ja dziękuje i wychodzę, nie potrafie stać i patrzeć jak płacze, ale dzięki temu chyba bardziej teraz doceniam te "nasze" cycusiowe chwile, gdy zasypia wtulony, noszony - czuje sie bezpiecznie - kocham ![]() a co do gondoli, odwlekam spacerówke jak tylko się da, bo w gondoli zawsze mi sie wydaje że mój Nikoś to taki maluszek jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 |
Zakorzenienie
|
odnośnie spania to Daro ciągle póki co budzi się 3x, ale dość ma stałe pory. Kładziemy go koło 20:00 ( po masażu i kąpieli- przy czym zauważyłam ostatnio, że kąpiel go tak relaksuje, że chyba mógłby zasnąć bez piersi, bo jak go TŻ w ręczniku z łazienki do sypialni przenosi to już zaczyna kimać, no ale musimy go jeszcze ubrać więc się nieco rozbudza), później budzi się między 23-24, później 2:30-3, póżniej 4:30-5:30, a później to już maks o 7 wstajemy.
Ale widzę,że też sam wyregulował sobie ostatnio dzienne drzemki. Zwykle pierwsza między 9, a 10, druga na spacerze między 12:30-13:00 i od kilku dni zaczyna mi po raz trzeci odlatywać koło 16:00 ( teraz właśnie śpi). Cieszy mnie to bo w sumie póki co tylko chwilowo wprowadziłam drzemki metodą siedzenia przy łóżeczku i głaskania,a już nie muszę tego dalej ćwiczyć bo sam ostatnio już idzie spać. Ale takie mam 2 pytania: 1. kiedy właściwie dzieci już ograniczają się do 1 drzemki? Tak, wiem, że to indywidualne, ale tak +/-? 2. Czy Wy ciągle smarujecie dzieciom pupki? My z TŻ w sumie rano i wieczorem i w ciągu dnia tak raz albo 2, a pozostałe przewijania bez smarowania i się zastanawiam w ogóle do kiedy w ogóle smarowanie tyłka ;p
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my już od dawna nie smarujemy niczym. na samym początku uzywalam odrobiny oliwki, ale doszłam do wniosku, ze jeśli nic się nie dzieje to po co. używamy tylko chusteczek (zielone huggies). kilka razy uzylam sudocremu. ogolnie z kosmetykow nie używamy nic...tylko plyn do kapieli (hipp) do wanienki i po kapieli cala smarujemy mleczkiem (hipp). teraz od kilku dni zaczelam jej buzie smarować kremem zimowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja juz daje wlasne zupki od 3 tyg. Na razie w roznych kombinacjach marchew, dynia, brokuly, ziemniak, pietruszka korzen plus koperek, pol zoltka zamiennie z indykiem. Daje tez na drugie sniadanie kaszke Holle na wodzie z jablkiem, gruszka, jagodami a ostatnio z wlasnym mlekiem. Jakos zal mi kasy na sloiczki. W spacerowce juz od miesiaca! Lubilam gondole na poczatku jak lezal spokojnie, a potem to pokochalam spacerowke ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Smaruje 2 razy dziennie kremem przeciwko odparzeniom raz mustela raz nivea. Najczesciej dzieci spia raz po 18 miesiacu ![]() Edytowane przez gold-fish Czas edycji: 2013-11-24 o 16:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Zakorzenienie
|
Marchewka! pragne donieść, ze bylysmy same z mloda na basenie
![]() ![]() w Twoim przypadku najtrudniejszy do wykonania to jednak ten autobus - nie odwazylabym się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Zakorzenienie
|
pola u nas to trwalo ok 1,5 tyg. nie wiem dokladnie ile dni bo mam awersje do liczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Zadomowienie
|
U nas dzisiaj dzień marudy. Rano jak wstaje o 7 to po godzinie idzie spać. A dzisiaj dopiero o 12 i to z takim rykiem że szok. Darł mi się 2 godziny. I w sumie tak ok. 5 godzin był bez jedzenia. Tak to się jeszcze nie zdarzyło. Pospał 30min. Pózniej było troszkę lepiej, spał od 14 do 16.40.
Ojjjjj myśli się że wszystko jest w miarę ułożone a tu jeden taki dzień i klops. Jestem wykończona. Za godzinkę kąpanie i sen. Zobaczymy jak pójdzie usypianie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2360 |
Zakorzenienie
|
Podobno ja na roczek nie spałam wcale w dzień
![]()
#2361 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja smaruję raz dziennie, na noc Cytat:
![]() ![]() Diabli relacja marchewkowa: Barti był w niezłym szoku, trochę go potrzepało i nie miał ochoty otwierać buzi ![]() ![]() Śliniak, body, rajty i leżaczek do prania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chcieliśmy zacząć od jabłuszka ale z uwagi na te jego luźne kupy postanowiliśmy jednak pójść w marchew ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bartus pewnie sobie to przemysli w nocy i jutro pochłonie już pol słoika hehe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2363 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() Kurczę jakaś choroba mnie bierze ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2364 |
Zakorzenienie
|
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 która jeszcze nie klikala? można oddac 3 glosy dziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Wtajemniczenie
|
U nas śnieg
![]()
#2367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy co jutro będzie, ciśnienia nie mam na to rozszerzanie, czekam na siadanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Wtajemniczenie
|
Od kiedy można wprowadzić królika? Bo ja mam od 4. miesiąca na słoiczku.
#2369 |
Zakorzenienie
|
Wow, nie widziałam takiego
![]() Widzę na osesku, że po 6. jak wszystkie prócz cielęciny i wołowiny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Wtajemniczenie
|
Może pomyliłam, może od 5. Ja mojemu dziś dałam, to było coś mniej więcej: "Zupka jarzynowa z królikiem". O, to:
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.