|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Rusałka - pamietam jak pisalas o gościach i właśnie o tobie wczoraj pomyślałam jak Pola była taka grzeczna podczas odwiedzin znajomych
![]() Papuga - gratulacje skończonych tygodni! U nas juz 6:30 rano i mała stwierdziła ze juz pora wstawać i hasać tz łazi z nią po pokoju i podziwiają świat. Nakarmiona i tak jej dobrze u taty jak nigdy a my byśmy jeszcze pospali.. Przed karmieniem przewijalam jak zwykle i puściła takiego kupola ze całe ubranko brudne, prześcieradło na prZewijak i wszystko dookoła, psotnik jeden! Jutro jedZiemy do San francisco i pózniej do parku jesZcze trochę dalej. Pierwsza wyciecZka ponad godzinę w jedna stronę - trzymajcie kciuki żeby małej się spodobało ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
|
|
|
#1053 |
|
dryfuję słowami
|
monia, ja nie nena, ale ja np. tranu nie daje, ale kapsułki Omega-Med Baby D+Dha
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-24 o 15:45 |
|
|
|
#1054 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
ja jak zawsze w weekend nie mam czasu na wizaż bo TŻ marudzi wpadłam na chwilkę powiedzieć, że dziś Wiktorek kończy 2 miesiące- jak ten czas szybko leci ![]() teraz wyjdę na wredną dla TŻ małpę bo u nas to TŻ wstaje w nocy do małego i nie ma wymówek- sporadycznie zdarza się, że potrzebna w nocy moja pomoc, bo kolka czy inne cyrki, ale w większości to tatuś karmi i przewija o 3 i 6-7 w nocy ![]() Inwersja mogę Ci pomóc jeśli jeszcze nie masz chętnej ![]() a to nasz 2 miesięczny miś
|
#1055 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ja się nie uda, to sie odezwę ![]() ale dzięki za dobre chęci
|
|
|
#1056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no podparcie czasem pomaga Cytat:
![]() może spod pachy? ale tu nie pomogę bo nigdy tak nie karmiłam albooo jest bardzo niewygodna pozycja dla naszego kręgosłupa, czyli dziecko leży na pleckach na Twoich kolanach (coś np. jakby przy karmieniu butelką) i po prostu nachylasz się dość nisko i karmisz.... ale to pewnie nie na długo takie karmienie, chociaż są tu maluchy które jedzą po pare minut i się najadają to wtedy można by było ścierpieć
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zainteresowanym zdaje relacje z dzialania czopkow dowcipnych ktore zapisal mi lekarz. Jedno opakowanie wlasnie skonczylam. Wczoraj byly przytulanki i bylo duuuzo lepiej Kupilam sobie jeszcze jedno opakowanie i mam nadzieje ze po nim bedzie juz calkiem dobrze
|
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale odpoczelam
sprzedalam dziecko dziadkowi i wziol ją na spacerek i do kolegi sie pochwalic i juz 2godziny i 40 min ich nie ma i zaraz pewnie wrócą bo pora na jedzonko zdarzylam ugotowac obiad zrobic pranie powiesic posprzatac i jeszcze chwilke odpoczac jednak nie ma to jak ktos pomoze choc troche to od razu sie akumulatory ladują i niby to tylko chwila ale juz tesknie za swoim potworkiem![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super że odpoczęłaś, jeśli można nazwać odpoczynkiem gotowanie, pranie i sprzątanie ale znam to jak tżta wygoniłam na 40min na spacer to sama się zdziwiłam że w tym czasie zrobiłam tyyyyyle rzeczy! i też niby odpoczęłam
|
|
#1062 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, że tak przejęłyście się moim KP
![]() Ps. Ten cały profesor do końca roku już nie przyjmuje - właśnie się dowiedziałam, więc szukam innego specjalisty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Julek leży na plecach na moich udach i odwraca główkę w bok. Chyba tak mu wygodnie, bo inaczej nie da się przekręcić brzuszkiem do mojego brzucha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Objawy opisałam dziś wcześniej, także poszukaj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrubionego: no, przecież można robi się test ![]() Julek w środę kończy 11 tygodni, a my jeszcze nic, choć od ponad tygodnia łykam pixy
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
spodobała mi się ta sukieneczka którą tu wklejałyście ( http://www.hm.com/pl/product/18294?article=18294-A )
ale nie wiem co do niej na ten chrzest ? białe długie body, i białe rajstopki ? bo w krótkim rękawku nie bardzo
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adaś również dziś skończył 11 tygodni A ja się trochę niewyraźnie czuję. Jeszcze dziś wymęczyłam się z siostrą tż 2 h na siłowni. Zaaplikowałam sobie czosnek i hascosept. TŻ zamówił fajną rzecz - samoprzylepną ścieralną tablicę na lodówkę z podziałem na dni tyg i godziny. Zapisaliśmy sprawy to do oraz aktywności i nocki z Adasiem (choć mam nadzieję, że Adik niedługo dociągnie ze spaniem do 6 rano...brakuje mu 1-1,5h) - czyli np. ja mam siłownię w czw wieczorem, to mąż karmi Adasia nad ranem, mąż dziś ma piłkę wieczorem, to ja mam "nockę" z Adasiem. Ja lubię planować, bo wiem kiedy/czego mam się spodziewać i np. dziś idę spać razem z Adikiem, czyli ok.20 ![]() A odwaliłam niezły numer...mam wrażenie, że mi się budyń nadal utrzymuje. Od jakiegoś czasu szukaliśmy obrazu do hallu i znalazłam pasujący w Obi. Stwierdziłam, jak już jestem - to go kupię. Nie wydawał się taki duży...dopiero jak podeszłam do auta, to trochę się zdziwiłam (ja mam małe autko, właściwie 2-osobowe). Próbowałam wepchnąć go za siedzenia - dooopa. Bagażnik - nawet nie próbowałam. W końcu udało się upchnąć na przednim siedzeniu, ale blokował mi kierownicę. Więc prawą ręką musiałam go podtrzymywać, a lewą trzymałam kierownicę. Inni kierowcy musieli mieć nieeeeezły ubaw ze mnie
|
|
#1065 |
|
Wtajemniczenie
|
Tasia bo ja ci już dwa razy odpisałam i nie wiem czy dostałaś
pierwszy raz może nie doszło ale drugi powinno przepraszam ale sprzątałam tą starą chatę i tak w przerwie tylko zaglądałam 83Monia teraz dajemy 1ml. Polecili nam zacząć od 1 i stopniowo zwiększać tak żeby było 5ml (łyżeczka) jak Nina będzie miała 6 miesięcy. Daję zwykłego mollersa tego co my pijemy. żadne wersje baby ani nic bo tutaj nie ma nawet takiej
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A historia z obrazem niezła Snow, a jaki masz samochodzik, tak z ciekawości zapytam? Pewnie jakiś sportowy wypas
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Wolnaaa!
czuje sie o 100kg lzejsza Wysprzatalam sobie mieszkanie, dziecko mi samo usnelo w lozeczku, lece was nadrabiac ![]() Poza tym, kolki jelitowe nam wrocily ale walczymy
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama codziennie bierze na spacer mała i wtedy mam chwile dla siebie jeśli nie idę z nimi. Dobrze się tak zregenerować ![]() Snow, super pomysł z tablica lubię takie rzeczy i tez jestem z tych planujących Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1069 |
|
Wtajemniczenie
|
Dostałam wczoraj pierwszy @ po porodzie...
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Bjorn...item485cfd9ac5
Ciotki co myslicie o tym nosidle? Brac?
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie chcę namawiać, ale delicol to żaden poważny lek, dostępny jest bez recepty przecież. myślę że nawet zwykłego pediatrę mogłabyś zapytać, czy warto go stosować.
http://www.aptekagemini.pl/delicol-e...taza-15ml.html ja bym spróbowala MsLullaby, nie wiem czy to ergonomiczne nosidło, ale to że pozwala na noszenie przodem do świata może sugerować, że nie, a najlepsze są jednak ergonomiczne
|
|
|
|
#1072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
One są na receptę? ![]() Cytat:
Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-11-24 o 20:48 |
|||
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest ergonomiczne
Edytowane przez papuga_69 Czas edycji: 2013-11-24 o 21:06 |
|
|
|
|
#1074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro jade na drugie szkolenie z masazu szantala i juz sie boje jak pojade w taki deszcz i zmlodym w chuscie a co do nosidelka to moja kolezanka kupila to tuli ale totalnie nie sprawdzala.sie ta wkladka niemowleca i zakupila jeszcze chuste i stwierdzila ze tule bedzie uzywac po 4miesiacu we wtorek bede u.niej to podpytam czy juz zaczela stosowac Cytat:
ja jem.tunczyka jadlam jak byl problem i bylo ok i teraz jem choc.juz problemow nie ma Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1075 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
nie robi się testów na alergię tak maleńkim dzieciom, są na to za małe mm niestety mozna dobrać tylko na zasadzie prób i błędów, a alergię na białko na podstawie eliminacji innych chorób robi się badania w różnych kierunkach zgodnie z objawami, jeśli wyniki są dobre, to pozostaje zaryzykować tezę, że dziecko ma AZS i szukać właściwego mmczyli taka loteria można powiedzieć nawet podczas rozmowy alergolog Miłoszka mówiła mi o tym, że alergię u takich dzieci i potem dobór mleka stwierdza się niestety intuicyjnie, metodą prób i błędów ![]() gdyby można było, to życie byłoby dużo prostsze. nie robilibyśmy teraz tych wszystkich badań żeby dojść do tego skąd krew w kupce Miłoszka. czy to dalej alergia aż tak silna, czy coś innego...
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-24 o 21:38 |
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() witam w klubie, 20 min temu skończylo sie wycie ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- no cóz poradzic..---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
piękny miś
|
|
|
#1077 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() znaczy bywa, że dziecko ma jedno i drugie. skazę i nietolerancję.
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostalam Cytat:
jutro ide drugi raz przyszlam z Mackiem, dwoma recznikami i oliwka najpierw byl.wstep teoretyczny potem.masowalismy patrzac na instruktorke dzieciaczki, ktore usnely w trakcie, potem masowlaismy drugi raz lalki zeby utrwalic, a w tym.czasie dzieci spaly a potem.jeszcze notatki i pytania jutro ma.byc masaz pleckow i twarzy i element shantala dla doroslych dobra przyznam.sje.do.czegos ![]() Maciej nie spal dal.mi tak w dupe na tym kursie ze.historianakarmilam go.przed wyjsciem.z domu wpakowalam w chuste i poszedl spac dojechalam na miejsce tramwajem, nie wyciagalam go z chusty caly ten teoretyczny wstep bo sobie spal i jak zaczal.sie masaz to histeria placz i zgrzytanie zebami, zasikal wszystko, zasral dwa reczniki i sie.darl w nieboglosy musialam nakarmic i jak reszta masowala lalki to ja masowalam macka, ktoremu w polowie tez sie znudzilo i znow zrobil popis skonczl sie kurs a ten zasnal tam.na materacu i nie moglam go wyzbierac do domu ![]() ale teraz juz wiem ze to byl skok bo caly tydzien tak mi cyrkowal dzis jest aniolkiemWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Foty w K
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

wpadłam na chwilkę powiedzieć, że dziś Wiktorek kończy 2 miesiące- jak ten czas szybko leci 

sprzedalam dziecko dziadkowi i wziol ją na spacerek i do kolegi sie pochwalic i juz 2godziny i 40 min ich nie ma i zaraz pewnie wrócą bo pora na jedzonko

Pewnie jakiś sportowy wypas 

no cóz poradzic..