Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-24, 16:28   #3031
Niutka25
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Powiem wam cos jeszcze w tym tygodniu bede miala urwanie glowy w pracy, przygotowuje swiateczne paczki dla dzieci naszych pracownikow (na szczescie badz nieszczescie jest ich "tylko" 47 naszym pomyslem w tym roku bylo kupno zabawek dzieciom, rodzice mieli sie zdeklarowac jakiego rodzaju zabawke potrzebuja do 150 zl a ja bede realizowac dzieciece marzenia powiem wam ze przyjemna praca a rodzice w niebo wzięli naszym pomyslem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 16:37   #3032
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Hej
A ja dziś dostałam mandat (znowu!). Plaga jakaś czy co? Wrócę jak się trochę uspokoję .
Żeby choć raz dla odmiany jakaś dobra nowina a nie ciągle wiatr w oczy.......
A probowałas cos "ugrać " brzuszkiem?? Biedactwo..

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A ja jutro zacznę 20 tydzień (dzisiaj 18t6d) jeśli urodziłybyśmy zgodnie z terminami, to w momencie mojego porodu, Emilka będzie starsza ponad półtora miesiąca od mojej ... no własnie nie wiem, nie mogę się zdecydować na imię miałam dwa do wyboru, teraz dodałam dwa kolejne i się miotam
U mnie w rodzince jest tendencja do porodów krótko przed terminem. Czas szybko leci i po świętach to mrugnę okiem i będę na porodówce...

Zaczęły mnie boleć żebra w ogóle jak siedzę i szczególnie jak się śmieję. Do przeżycia na razie, takie trochę jak zakwasy po treningu.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Powiem wam cos jeszcze w tym tygodniu bede miala urwanie glowy w pracy, przygotowuje swiateczne paczki dla dzieci naszych pracownikow (na szczescie badz nieszczescie jest ich "tylko" 47 naszym pomyslem w tym roku bylo kupno zabawek dzieciom, rodzice mieli sie zdeklarowac jakiego rodzaju zabawke potrzebuja do 150 zl a ja bede realizowac dzieciece marzenia powiem wam ze przyjemna praca a rodzice w niebo wzięli naszym pomyslem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bardzo fajny pomysł. Ja mam na razie tylko TŻ do obdarowania mikołajowego
Stary 2013-11-24, 16:48   #3033
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Niezapominajka!! Jakie śliczne... Ja też chcę Pooglądałam te kocyki minky i żal mi wydawać 150 zł za kocyk, same materiały są dostępne, ale moje umiejętności szycia niestety do zaawansowanych nie należą. Ciągle się zastanawiam czy podołam. Robiłaś je z wypełnieniem czy bez?
Dzięki Kocyki są bez wypełnienia, na wiosnę- jesień mogłyby być za ciepłe z wkładką. Na zimę może pokuszę się o ocieplinę, zobaczę jak się te sprawdzą Ja też amatorka i łatwo nie było ale są

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 16:58   #3034
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry, a właściwie już dobry wieczór

virginia co tak szalejesz za kółkiem?a tak poważnie, współczuję, tyle teraz wydatków a tu 2 mandaty niesamowitego masz pecha
Stary 2013-11-24, 17:29   #3035
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vernua Pokaż wiadomość
Hejka, jestem pierwszy raz w tym wątku. Dużo nas tu, bardzo się cieszę, że będę mogła przeżywać ten wspaniały czas z Wami. Mam na imię Kamila, mam 24 lata, moja pierwsza ciąża, 22 tydzień, mały kopie jak szalony, póki co termin mam na koniec marca. Pozdrawiam gorąco! P.S Postaram się jakoś nadrobić te 100 stron
Witaj

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
Ela87-ja wczoraj zjadłam troche KFC i miałam cukier 116
dzis na śniadanie sałatkę jarzynową i też miałam mało.
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Widać szaleństwo raz po raz nie szkodzi Ja też po mega obżarstwie na chrzcianach-zjadałam mięska rózne, także panierowane, sos pieczeniowy, trochę ziemniaków, dużo surówki, potem na deser jabłecznik, skubnęłam trochę winogrona, mandarynkę i w przerwie między jedzeniem kontrolnie sprawdziłam cukier a tam 85
Czasami to można sobie pozwolić nawet w ciąży Fajnie Miałam sprawdzić sobie dzisiaj na czczo cukier, alem zapomniała

Cytat:
Miałam Cię zapytać do kiedy, ale potem doczytałam, że nie wiesz. Tak czy siak, jutro się wybiorę. Każda wyprz jest fajna, zwłaszcza, że bez promocji w tesco żadnego ubrania nie kupię, za drogie są jak na jakość sieciówki

Pewnie Ci sie przykro zrobiło za to dziewuszysko... Niektórzy mężczyźni chyba tak się boją żeby nie wyjśc na mięczaków, że aż przesadzają z byciem zimnymi twardzielami. Ale zawsze mógł powiedzieć gorzej, mój znajomy powiedział, że urodził mu się dziurawiec
Byłam dzisiaj w tesco i u mnie nic

Mój tata taki jest. On nigdy nie chwali nikogo za nic Pewnie wolałby wnuka, ale jak się Ola urodzi to pewnie będzie wnusia dziadziusia

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 17:33   #3036
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie niedzielnie. Ja juz po 'kolacji", bo przed glukoza mam być u mojego doktorka 15 godzin bez jedzenia. Będzie mniej na wadze przy ważeniu , bo potem mam normalną wizytę.
Aż 15 godzin bez jedzenia???
Też jutro jadę na glukozę, ale zamierzam jeszcze zjeść jakąś kolację, nie wytrzymam do rana
Stary 2013-11-24, 17:41   #3037
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Aż 15 godzin bez jedzenia???
Też jutro jadę na glukozę, ale zamierzam jeszcze zjeść jakąś kolację, nie wytrzymam do rana
Dojczlandzkie standardy, z którymi nawet jako lekarz nie będę dyskutować. Miałam przez 2 dni jeść bogato w węglowodany, a potem mieć przerwę nocna 12-16 godzin. Na glukozę idę przed 8 rano, więc wytrzymam. U moich cukrzycowych pacjentów nie byłam aż tak wymagająca

Licytuje właśnie laktator TT za 5 ojro- mam nadzieję, że mi się tym razem uda

Edit: udało się nowy TT jupiiiii

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2013-11-24 o 17:56
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 17:46   #3038
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

To może tylko w niektórych, u nas jest ogromne tesco więc może dlatego. Ja zamierzam w tym tygodniu jechać albo męża wysłać (ma po drodze z pracy) a ja bym musiała autobusem jechać i coś kupić, bo już sobie wszystko posortowałam i będę musiała jakieś body kupić więc jest okazja.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:13   #3039
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka, jestem pierwszy raz w tym wątku. Dużo nas tu, bardzo się cieszę, że będę mogła przeżywać ten wspaniały czas z Wami. Mam na imię Kamila, mam 24 lata, moja pierwsza ciąża, 22 tydzień, mały kopie jak szalony, póki co termin mam na koniec marca. Pozdrawiam gorąco! P.S Postaram się jakoś nadrobić te 100 stron
witaj

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
cześć Hehe ja też nadrabiam właśnie. To Cię pocieszę, że to 3 część już , więc mamy 100 x3 :P
poprawka 167 x 3
podziwiam was, ja bym sobie darowala

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o mieszkanie z rodzicami lub teściami to mnie nikt nie przekona, że mieszkanie z nimi jest wspaniałe. Mam kilkoro znajomych, którzy tak właśnie twierdzą i bronią swojej racji za wszelką cenę. My mieszkaliśmy przez kilka lat jeszcze przed ślubem z moją mamą i o ile mój TŻ nie narzekał to ja miałam dosyć. Zaznaczę, ze moja mama naprawdę jest "nie inwazyjna", ze tak to nazwę i nie narzuca się. Mimo wszystko brak swobody i świadomość, że nie jesteśmy sami mocno mnie ograniczała. Młodzi powinni mieszkać sami i tyle. Najwyżej w miarę blisko domu rodzinnego by była jakaś pomoc i działa to w dwie strony czasem rodzicom też trzeba pomóc.

Korzystając z wolnego sobotniego wieczoru uszyłam kocyki dla Antka Na razie dwa ale pewnie jeszcze jakieś stworzę.
sliczne

Cytat:
Hej
A ja dziś dostałam mandat (znowu!). Plaga jakaś czy co? Wrócę jak się trochę uspokoję .
virginia, bo Cie bedziemy przezywac pirat drogowy co znowu zmajstrowalas

Cytat:
Dojczlandzkie standardy, z którymi nawet jako lekarz nie będę dyskutować. Miałam przez 2 dni jeść bogato w węglowodany, a potem mieć przerwę nocna 12-16 godzin. Na glukozę idę przed 8 rano, więc wytrzymam. U moich cukrzycowych pacjentów nie byłam aż tak wymagająca

gratki
Ciekawe czemu w jednym landzie trzeba byc na czczo a w drugim nie

My wrocilismy z lodowiska Sezon otwarty Ale nastepnym razem pojada se sami, prawie tam zamarzlam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:20   #3040
teQiba
Moderator

Cytat:
Pisałam że rozmiar batonika i że przy kasach. Trzeba było czytać dokładnie Ale magnetic wzięłaś? bo są tez obok w jasnych opakowaniach, które nazwyają się belgijskie, ale smak nie taki

A to pewnie ja jak zwykle czytalam jednym okiem i zapamietalam tylko to co chcialam
Tak - magnetic mam
Najgorszy pierwszy raz - teraz juz bede biegla prosto do kasy
Gratuluje odzyskania niepodleglosci

Cytat:
Ja tez bylam dzisiaj i tez niestety nic...

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Asienka - ale mi ochoty na lyzwy narobilas, buuuuu
Stary 2013-11-24, 18:21   #3041
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
A probowałas cos "ugrać " brzuszkiem?? Biedactwo..
Nie, nie uważam, żeby bycie w ciąży zwalniało mnie z czegokolwiek i w sumie co miałam powiedzieć 'nie piszcie mandatu bo ja w ciąży jestem?' Wątpię, żeby poskutkowało .

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
virginia co tak szalejesz za kółkiem?a tak poważnie, współczuję, tyle teraz wydatków a tu 2 mandaty niesamowitego masz pecha
Umówiłam się z koleżanką na kawę po pracy w galerii handlowej, pod którą oczywiście nie było miejsc więc zaparkowałam na uliczce obok na chodniku, jak zresztą wiele innych osób (z 20 skasowali na pewno). Co do pecha nie da się zaprzeczyć. Chociaż raz coś mogłoby pójśc po mojej myśli

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Dzięki za powitanie Virginia, tak, to moje pierwsze. W dodatku w wieku 33 lat, więc trochę panikuję
Nie panikuj, moje też a mam 31 lat.

Cytat:
Młodzi powinni mieszkać sami i tyle.

Korzystając z wolnego sobotniego wieczoru uszyłam kocyki dla Antka Na razie dwa ale pewnie jeszcze jakieś stworzę.
Też tak uważam (odnośnie podkreślonego) ale czasem rzeczywiście trudno inaczej. Życie...

Sama uszyłaś? Wow! Cudne!!!
Ja też chciałabym coś sama zrobić dla mojego szkraba ale jeśli chodzi o robótki ręczne mam dwie lewe ręce niestety.

Ja dalej w nerwach itp. Spróbuję się trochę zrelaksować.
Miłego wieczoru
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 18:25   #3042
marima
Raczkowanie

Cześć

Mam 3 pełne kartony ciuszków dla małego od 0-12 miesięcy i nie wiem jak się za nie zabrać myślałam że posegreguję rozmiarami i wypiorę tylko te do rozmiaru 74 a resztę popakuję rozmiarami w kartony i TŻ ułoży na najwyższej półce bo ostatnio robił porządki i zrobiło się miejsce. przerażające to wszystko ale niedługo chyba zacznę prać, żeby zobaczyć co muszę dokupić

w sobotę oglądaliśmy wózki i łóżeczka, dostaliśmy rabat od10-15% na łóżeczko, pościel, wózek, nosidełko, zestaw kąpielowy wanienka i stojak, tylko stojaka nie chciałam

no i zastanawiam się jaki rozmiar ciuszków szykować, chyba najmniejsze 56 cm i to bez szaleństw, bo coś czuję że mały i tak nie pochodzi za długo w 56 jeśli wyda się za mamusią i tatusiem
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:33   #3043
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie, nie uważam, żeby bycie w ciąży zwalniało mnie z czegokolwiek [...]
Czy ja wiem?
Nie przejechalas na czerwonym, tylko zaparkowalas - to nie jest jakas wielka zbrodnia...
Ja bym powiedziala ze jestem w ciazy i nie jestem w stanie parkowac kilometr dalej i taki kawal isc i ze baaaardzo proszeeee o odrobine empatii - i tu by nastapilo trzepotanie rzesami i smutny dziubek
Na pewno bym sprobowala...
Ale ja to lubie - na straganach tez zawsze sie targuje

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-11-24 o 18:35
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:40   #3044
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
Cześć

Mam 3 pełne kartony ciuszków dla małego od 0-12 miesięcy i nie wiem jak się za nie zabrać myślałam że posegreguję rozmiarami i wypiorę tylko te do rozmiaru 74 a resztę popakuję rozmiarami w kartony i TŻ ułoży na najwyższej półce bo ostatnio robił porządki i zrobiło się miejsce. przerażające to wszystko ale niedługo chyba zacznę prać, żeby zobaczyć co muszę dokupić

w sobotę oglądaliśmy wózki i łóżeczka, dostaliśmy rabat od10-15% na łóżeczko, pościel, wózek, nosidełko, zestaw kąpielowy wanienka i stojak, tylko stojaka nie chciałam

no i zastanawiam się jaki rozmiar ciuszków szykować, chyba najmniejsze 56 cm i to bez szaleństw, bo coś czuję że mały i tak nie pochodzi za długo w 56 jeśli wyda się za mamusią i tatusiem
Ja właśnie po takiej segregacji dziś jestem, zostawiłam wszystko w rozmiarze 56 i 62, resztę włożyłam do podpisanych wg rozmiarów reklamówek. Teraz niczego nie będę prać, dopiero jak się będzie zbliżać tp to popiorę sobie i poprasuję. A resztę rozmiarów dopiero później.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:40   #3045
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
To może tylko w niektórych, u nas jest ogromne tesco więc może dlatego. Ja zamierzam w tym tygodniu jechać albo męża wysłać (ma po drodze z pracy) a ja bym musiała autobusem jechać i coś kupić, bo już sobie wszystko posortowałam i będę musiała jakieś body kupić więc jest okazja.
No ja byłam w tesco co jest ogromnne i otwarte 24 na dobę 7 dni w tygodniu.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Asienka - ale mi ochoty na lyzwy narobilas, buuuuu
Też bym pojeździła Mam łyżwy, jeździć nie umiem za dobrze, ale lubiłam chodzić na lodowisko

Cytat:
Cześć

Ja kupuje kilka 56 a następne rozmiary już więcej

Stary 2013-11-24, 18:45   #3046
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Czy ja wiem?
Nie przejechalas na czerwonym, tylko zaparkowalas - to nie jest jakas wielka zbrodnia...
Ja bym powiedziala ze jestem w ciazy i nie jestem w stanie parkowac kilometr dalej i taki kawal isc i ze baaaardzo proszeeee o odrobine empatii - i tu by nastapilo trzepotanie rzesami i smutny dziubek
Na niektórych to działa Tym bardziej jeśli to straż miejska.
Tym sposobem mandatu nie dostałam. Niech się wezmą na pilnowanie porządku tam gdzie są potrzebni a nie wkładanie kartek za wycieraczkę albo zakładanie blokad na koła
Zresztą rok temu też z nimi utargowałam (złe parkowanie i blokada na kole) i też mandatu nie dostałam, a w ciąży przecież nie byłam.
Stary 2013-11-24, 18:48   #3047
marima
Raczkowanie

ja się segregacji boję, bo na większości nie ma metek a skąd mam wiedzieć że kaftanik jest na np 62 no i niestety większość ubrań jest z lekka znoszonych, więc będę używać je głównie po domu i nie omieszkam kupić nowych lepszejszych, no ale wzięłam zeby nie było że jestem wyrodną synową
Stary 2013-11-24, 18:50   #3048
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nie uważam, żeby bycie w ciąży zwalniało mnie z czegokolwiek i w sumie co miałam powiedzieć 'nie piszcie mandatu bo ja w ciąży jestem?' Wątpię, żeby poskutkowało .
Cytat:
Czy ja wiem?
No dokładnie. Zresztą przy takich sytuacjach zawsze można coś wyprosić np. pouczenie uda się czy nie, spróbować warto i stówkę lub dwie zostawić w kieszeni. A ciąża to w ogóle dobra karta przetargowa.

Mąż dzisiaj upiekł snickersa, napchałam się po same uszy, popiłam mlekiem i ledwo dyszę. Może przez to przejedzenie i ciężki brzuch nie czuję ruchów Małej, bo po słodkim coraz częściej i wyraźniej wyczuwam jej fikanie.

A teraz coś śmiesznego. Marcel zrobił mi dziś laurkę na imieniny, oczywiście motyw przewodni to kosmici z Ben10 (która ma syna w moim wieku wie o co chodzi). Poprosiłam, żeby mi jeszcze jakąś dedykację dopisał, żebym miała pamiątkę. Pyta co to dedykacja, więc mu tłumaczę, że taki wpis dla kogo ta laurka i z jakiej okazji. Za chwilę przynosi a tam napis: DETYKACIE DLA MAMUSI
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 18:53   #3049
marima
Raczkowanie

yyy śnieg u mnie pada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-24, 18:56   #3050
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz coś śmiesznego. Marcel zrobił mi dziś laurkę na imieniny, oczywiście motyw przewodni to kosmici z Ben10 (która ma syna w moim wieku wie o co chodzi). Poprosiłam, żeby mi jeszcze jakąś dedykację dopisał, żebym miała pamiątkę. Pyta co to dedykacja, więc mu tłumaczę, że taki wpis dla kogo ta laurka i z jakiej okazji. Za chwilę przynosi a tam napis: DETYKACIE DLA MAMUSI
Ja wiem co to ben10 mój siostrzeniec to lubiał.
A dedykacja prosta i łatwa Czego się spodziewałaś po facecie? Oni tak własnie myślą

Cytat:
yyy śnieg u mnie pada
GDZIE ??

Stary 2013-11-24, 19:06   #3051
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Dziękuję dziewczyny za te wszystkie ciepłe słowa

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Koziemleko a ten ból to wyczuwalny z jakiejś konkretnej strony, czy jakoś tak bardziej całościowy. Bo wg tego co piszesz to mi trochę na kolkę nerkową wygląda, ale ona boli z jednej strony, promieniuje na plecy, ja też miałam trudności z ubraniem się, nogi nie mogłam podnieść itd
Powiem ci tak, rozwieszałam pranie (nie dźwigałam, tż przyniósł mi miskę, schylałam się tylko i nie wieszałam do góry tylko na taką stojącą suszarkę). Rozwiesiłam te pranie i po chwili zaczął mnie lekko boleć brzuch na samym dole - nad łonem. Położyłam się więc, ale wcale nie przeszło, a wręcz przeciwnie - przeniosło się na cały dół brzucha, a potem na cały brzuch (cała ta okrągła część )
Wziełam więc nospę i położyłam się dalej. Czekałam godzinę - w tym czasie ból przeniósł się jeszcze na plecy i nie mogłam już wykonać żadnej czynności
Pojechaliśmy do szpitala, dostałam zastrzyk i baaardzo mi ulżyło. Ale ból został na wysokości pępka? To mnie właśnie dziwi, bo zaczął się od dołu a potem został tylko u góry, więc ciężko określić źródło.
Cały następny dzień też mnie lekko bolał, dzisiaj już nie

Lekarze sugerowali nerki, ale w badaniach moczu i krwi nic nie wyszło

A dzisiaj się dowiedziałam, że w szpitalach muszą trzymać minimum 3 dni, żeby dostać kasę z NFZ? Więc po to mnie trzymają i udają, że leczą

Cytat:
Witaj
Ambitna jesteś jak chcesz przeczytać zaległe posty. Jest w nich wiele cennych informacji, ale mi by się nie chciało

Cytat:
Koziemleko trzymaj się Pewnie w szpitalu za wesoło nie jest więc pisz do nas Dobrze Cię chociaż traktują, jeść, pić dają?

Jeść i pić dają, ale co to za jedzenie? Są tu same kobiety w ciąży, a owoca, warzywa czy nabiału nie zobaczysz Nawet kompoty do obiadu są robione z gotowca
Na samym jedzeniu szpitalnym po kilku dniach wyszłabym z niedoborami wszystkiego. A więźniów tak dobrze karmią

A te kocyki cudne.. Zazdroszę ja nie umiem szyć

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Wg mnie 25t 3 d.
3maj się i zdrowiej szybciutko. Mam nadzieję, że wszystko jest ok
Ja będę liczyć dalej tak jak do tej pory, bo inaczej się pogubię

Cytat:
Ela87-ja wczoraj zjadłam troche KFC i miałam cukier 116
dzis na śniadanie sałatkę jarzynową i też miałam mało.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

zastanawiałam się nad tym kocykiem
http://motherhood.pl/sklep/duzy-kocyk-bawelniany-40

tylko ciekawe czy sama bawełna się nie zmechaci?
za cukier

Kocyk piękny, ale jaki drogi

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
inhalacje z amolu... wlej kilka kropel do wrzadej wody i wąchaj
No i bardziej hardkorowy... przekrój czosnek i do nosa. Tylko to wzmaga psikanie a w naszym stanie to nieprzyjemne) Ale skuteczne
Brzmi jak tortury

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Koziemleko - trzymaj się tam! Dobrze, ze rodzinka Ci dogadza, bo na szpitalnym jedzeniu to się można wykończyć.

o 15 dostałam smsa od małża, ze szkolenie się skończyło i juz wraca
Dogadzają i to jak. Dzisiaj dostałam od babci swojski obiad Weszła akurat pielęgniarka i dostałam ochrzan, że mam jeść dla dwojga i za dwojga
Co ja mogę, że nie lubię wyrzucać jedzenia?

Cytat:
Hej
Oj bidulko To już przesada. Idź do nich i zagadaj. Pewnie włożyli ci mandat za wycieraczkę?
Mój tż kiedyś tak dostał, poszedł do nich, zagadał i z 100 zł zrobili mu 50 zł

Cytat:

Gratuluję laktatora
Gdzie są takie aukcje??
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:07   #3052
marima
Raczkowanie

Cytat:

GDZIE ??
wschodnia wielkopolska, ale jest +1 stopnień więc pewnie jutro śladu nie będzie
Stary 2013-11-24, 19:18   #3053
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Gratuluję laktatora
Gdzie są takie aukcje??
Na niemieckim ebayu- czasem są aukcje z wysyłką do Polski.
Ja dziś to w ogóle szaleje, bo kliknęłam jeszcze termometr (chyba taki jak mona pokazywała kiedyś do mierzenia bezdotykowego czoła, temperatury pomieszczenia i wody) i nosidełko Manduca w pięknym śliwkowym kolorze. Nosidełko kończy sie dzisiaj i mam nadzieje, że uda mi się je dostać. Bo i tak jakieś kupimy.

Ciuszków mam nie kupować, bo siostrzenica ma 15 miesięcy i siostra WSZYSTKO dla mnie schowała- ale odbiór dopiero na święta. Także się wyżywam inaczej.
Stary 2013-11-24, 19:34   #3054
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Wczoraj babcia miała urodziny i szalałam z dietą i w ogóle nie rozumiem moich cukrów
Zjadłam dwa kawałki ciasta i cukier w normie No to na kolację dowaliłam golonko z frytkami i słodką sałatką i cukier w normie Może faktycznie urodzinowe jedzenie nie tuczy?
Dostałaś dyspensę od cukru
Cytat:

Super
Cytat:

zastanawiałam się nad tym kocykiem
http://motherhood.pl/sklep/duzy-kocyk-bawelniany-40

tylko ciekawe czy sama bawełna się nie zmechaci?
Bardzo fajny, ale ja bym się własnie bała zaciagnięc i mechacenia.
Cytat:
Dziewczyny juz Was mialam o oszustwo oksarzyc
Caly dzial ze slodyczami w Bierdronce przekopalismy z TZ i nie moglismy znalesc czegos takiego jak czekolada belgijska - zrezygnowana stoje w kolekce do kasy i nagle je tam zauwazylam Trzeba bylo mowic ze to format batonika
Wlasnie wcinam - faktycznie pycha
Ja kupiłam wczoraj krówkową ale ona nie jak batonik tylko 2 normalne to jeszcze długa droga przede mną

Cytat:
Witam sie niedzielnie. Ja juz po 'kolacji", bo przed glukoza mam być u mojego doktorka 15 godzin bez jedzenia. Będzie mniej na wadze przy ważeniu
Nie łudź się ja nadrobiłam jak wróciłam do domu, a nie jadła od 19.30 w piątek do 12.30 w sobotę
Cytat:
Hej
o kurde
Cytat:
Czy ja wiem?
Popieram może by to nic nie dało, a może akurat dało i by było zaoszczędzone

Cytat:

Przecież Ci napisał dla kogo

Cytat:

A dzisiaj się dowiedziałam, że w szpitalach muszą trzymać minimum 3 dni, żeby dostać kasę z NFZ? Więc po to mnie trzymają i udają, że leczą
Niestety tak jest.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:42   #3055
uparta8210
Raczkowanie

a ja miałam dzisiaj jak na niedziele pracowity dzień. Zrobiłam pierogi z kapuchą, sałatkę warzywną a potem szarlotkę posprzątałam a potem zadzwoniłam po kuzynkę, dopiero co pojechała, Obgadałyśmy chyba wszystkich co mi sie nie zdarza często. I teraz idę spać bo padam. Buźka i do jutra
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 19:47   #3056
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Umówiłam się z koleżanką na kawę po pracy w galerii handlowej, pod którą oczywiście nie było miejsc więc zaparkowałam na uliczce obok na chodniku, jak zresztą wiele innych osób (z 20 skasowali na pewno). Co do pecha nie da się zaprzeczyć. Chociaż raz coś mogłoby pójśc po mojej myśli
a mandat dostałaś od policji czy straży miejskiej? bo z policją to chyba nic nie ugrasz ale ze strażą miejską są duże szanse sama kiedyś jak zaparkowałam na zakazie sostalam mandat za wycieraczkę, pojechalam do nich od razu, uprosilam ładnie i mi pan dał pouczenie tylko próba nie strzelba, a pieniądze Ci się teraz przydadzą na co innego, może się jeszcze zastanów czy nie warto choć sprobować

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za te wszystkie ciepłe słowa

Powiem ci tak, rozwieszałam pranie (nie dźwigałam, tż przyniósł mi miskę, schylałam się tylko i nie wieszałam do góry tylko na taką stojącą suszarkę). Rozwiesiłam te pranie i po chwili zaczął mnie lekko boleć brzuch na samym dole - nad łonem. Położyłam się więc, ale wcale nie przeszło, a wręcz przeciwnie - przeniosło się na cały dół brzucha, a potem na cały brzuch (cała ta okrągła część )
Wziełam więc nospę i położyłam się dalej. Czekałam godzinę - w tym czasie ból przeniósł się jeszcze na plecy i nie mogłam już wykonać żadnej czynności
Pojechaliśmy do szpitala, dostałam zastrzyk i baaardzo mi ulżyło. Ale ból został na wysokości pępka? To mnie właśnie dziwi, bo zaczął się od dołu a potem został tylko u góry, więc ciężko określić źródło.
Cały następny dzień też mnie lekko bolał, dzisiaj już nie

Lekarze sugerowali nerki, ale w badaniach moczu i krwi nic nie wyszło
czyli to nie macica, a skurcze jakieś były?

Cytat:
Na niemieckim ebayu- czasem są aukcje z wysyłką do Polski.
Ja dziś to w ogóle szaleje, bo kliknęłam jeszcze termometr (chyba taki jak mona pokazywała kiedyś do mierzenia bezdotykowego czoła, temperatury pomieszczenia i wody) i nosidełko Manduca w pięknym śliwkowym kolorze. Nosidełko kończy sie dzisiaj i mam nadzieje, że uda mi się je dostać. Bo i tak jakieś kupimy.
wow niezle zakupy
Stary 2013-11-24, 19:59   #3057
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
a ja miałam dzisiaj jak na niedziele pracowity dzień. Zrobiłam pierogi z kapuchą, sałatkę warzywną a potem szarlotkę posprzątałam a potem zadzwoniłam po kuzynkę, dopiero co pojechała, Obgadałyśmy chyba wszystkich co mi sie nie zdarza często. I teraz idę spać bo padam. Buźka i do jutra
To się napracowałaś

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
czyli to nie macica, a skurcze jakieś były?
Po czym widzisz, że to nie macica
Skurczy chyba nie było Zresztą ja nie wiem jak je rozpoznawać Brzuch miałam miękki ciągle więc chyba nie miałam skurczy
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-24, 20:00   #3058
teQiba
Moderator

Cytat:
No dokładnie. Zresztą przy takich sytuacjach zawsze można coś wyprosić np. pouczenie uda się czy nie, spróbować warto i stówkę lub dwie zostawić w kieszeni. A ciąża to w ogóle dobra karta przetargowa.

Mąż dzisiaj upiekł snickersa, napchałam się po same uszy, popiłam mlekiem i ledwo dyszę. Może przez to przejedzenie i ciężki brzuch nie czuję ruchów Małej, bo po słodkim coraz częściej i wyraźniej wyczuwam jej fikanie.

Uwielbiam snickersa
Sliczna dedykacja

Cytat:
yyy śnieg u mnie pada
Stary 2013-11-24, 20:06   #3059
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Po czym widzisz, że to nie macica
Skurczy chyba nie było Zresztą ja nie wiem jak je rozpoznawać Brzuch miałam miękki ciągle więc chyba nie miałam skurczy
wywnioskowałam z Twoich wypowiedzi, że skoro lekarze podejrzewali nerki to wykluczyli co innego chyba z dwojga złego to lepiej żeby to nie były skurcze, no sama nie wiem

dziewczyny widziałyście? ale się poryczałam:
http://zaradna-mama.pl/2013/miles-wa...jownik-z-ohio/
Stary 2013-11-24, 20:08   #3060
ag9
Zadomowienie

Dziewczyny, ja znów w temacie wózków - któraś może zna/widziała/ma znajomych użytkujących/itp itd - wózek Navington Cadet albo Mutsy Evo?
Który lepszy?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości