|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Rozeznanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Najlepsze jest to, że w ogóle nie jadam śledzi! No może raz w roku mi się zdarzy, a teraz w ciąży to normalnie zasmakowały mi jak nigdy, ale koniec z tym
![]() Malin witaj ![]() U mnie na razie spoko, chociaż do końca chyba jeszcze nie zdaje sobie z tego sprawy, ale przychodzi, przytula się, kładzie rękę na moim brzuszku i mówi "kochany braciszek" (bo tylko brat wchodzi dla niego w grę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]()
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
Witam was w niedzielny poranek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1174 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- u mnie na szczescie ok,dzis obiad w pelnym wydaniu musze naszykowac.Zawsze jezdzimy na niedzielny obiadek do Tesciow,ale bylismy u Nich wczoraj.a dzisiaj chcemy odpoczac.
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, czytam Was cały czas, ale jakoś słabo się czuję i nie mam siły odpisywać
![]() W kwestiach jedzeniowych to jestem zdania, że rzeczy jedzone z umiarem nie zaszkodzą. A o śledziach pierwsze słyszę, nie wiem jak Wy, ale ja slyszalam mnóstwo śledziowych opowieści od ciężarnych ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Monica cieszę się, że wszystko ok ![]() TroppoSensible mam nadzieję, że już nie plamisz i trzymam kciuki, żeby było dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Rozeznanie
|
Witam! U mnie brak apetytu:/ na śniadanie wcisnęłam w siebie chleb z masłem.
Malin trochę czytałam wcześniej wątek i czy dobrze kojarzę, że robiłaś już krzywą cukrową? Bo ja też w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i gin już mnie wysłał teraz na 75g, ale na szczęście nic mi nie wyszło. I mam tylko nadzieję, że po 24 tyg. nie będę musiała już tego pić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny co Wy macie z tymi śledziami? Nie wiedziałam, że nie można... właśnie trawie sałatkę śledziową, a Wy tu straszycie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Nie miałam czasu zajrzeć do Was chyba od środy i teraz mam tyle stron do nadrobienia że nie wiem kiedy to przeczytam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze tydzień muszę czekać na usg i 2 na wizytę i założenie karty ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra zmykam spać dobrej nocki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
ja nigdy nie przepadałam za oliwkami a ta emulsja dla mnie ładnie pachnie nawilża i jest bardzo wydajna.
Jeszcze tydzień muszę czekać na usg i 2 na wizytę i założenie karty ciąży ![]() o jakiej emulsji mowa??
#1181 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wybaczcie ze się nie udzielałam te kilka dni ale byłam u TŻ i cierpiałam na brak dostępu do imternetu. Dziś mam cieżki dzień muszę jechac na zakupy i opony zmienić w samochodzie na zimowe. A w czwartek jak wychodziłam żeby jechac do Tż to zastałam we wszystkich czterech oponach gwoździe.;/
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendzie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Mnie naszło raz na śledzie po giżycku, no i sobie pozwoliłam, a nie wiedziałam, że nie wolno :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Co wy macie z tymi śledziami? Nie widzę powodu dla którego nie można by ich było jeść. No chyba że do jakichś śledzi dodaje się tony octu to może ale nie wydaje mi się żeby zjedzenie kilku czy nawet słoika miało być jakieś złe, bo co jak śledzie nie? to może ogórki kiszone też nie? Może grzyby marynowane też nie? Nie ma co przesadzać i panikować, bo to na dobre nie wyjdzie na pewno.
A ja ostatnio jakoś nie mam weny do pisania, w robocie znowu się gmatwa i jak do środy nie znajdą nikogo dla mnie do pomocy to nie wiem bo mój dotychczasowy pomocnik znalazł inną pracę ![]() ![]() ![]()
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że ja śledzi nie jadam to mam problem z głowy. Natomiast mam ochotę na sałatkę z tuńczyka z puszki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Raczkowanie
|
Muszę Wam powiedzieć, że weekend był baaardzo intensywny, byliśmy u rodziców, w sumie 500km zrobiliśmy... Ale mam już w domu łóżeczko, planuję pomalować je na biało, muszę tylko pojechać po odpowiednią farbę. No i 2 wielkie wory ubranek po dzieciach szwagierki, teraz piorę jak najęta, segreguję, układam, oglądam....
![]() Ale radocha. I o mały włos kupilibyśmy wózek 3w1, niestety mąż dał ciała, nie było możliwości sprawdzić czy wejdzie do bagażnika, a zawzięłam się, że bez tego nie kupię... A wózeczek był cudowny... ![]() Wpadłam w szał przygotowań! |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
No tak , śledzia sie nie gotuje wiec zalicza sie do surowej ryby.. Ale wiecie co, nie wyobrażam sobie świąt bez śledzia !!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam ochotę tylko na owoce,mandarynki,pomarańc ze,kiwi no i chodza za mna cały czas pistacje ;p
A na słodycze patrzec nie moge a czy Owoc kaki- czyli persymona albo szaron które zawieraja wit A i C + błonnik mozna jadać spokojnie??
Lenka ![]() ![]() 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia ![]() Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2013-11-25 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Raczkowanie
|
Ja fazę na owoce mam od samego początku i jem szalone ilości. No i pomidory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
czarno_biała ja też bym już z chęcią kupiła wózek ale staram się nie szaleć. Chcę spokojnie wejść w drugi trymestr i może dopiero wtedy a najszybciej to dopiero po świętach. Upatrzony juz mam więc trzeba tylko go obejrzeć. Co do tego czy wejdzie nam do auta to nawet nie będę sprawdzać bo mamy kombi więc wejdzie na pewno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Raczkowanie
|
No widzisz, my mamy małą Hondę więc muszę to dobrze zaplanować, żeby potem nie okazało się, że auto pod domem stoi a ja jeżdżę autobusem ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Znam ten problem. jak chrześniak małża miał rok to jechaliśmy z nim i szwagrem i szwagierką nad morze na 2 auta. Oni mieli leona a my lagunę wtedy i wózek poszedł do nas bo im się nie mieścił do bagażnika bez odkręcania kół, łóżeczko turystyczne też my wieźliśmy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jeżeli nie macie w bagażniku wystających nadkoli, to na pewno. O właśnie. Mi o tym mówiono w pierwszej ciąży, dlatego wózek kupiliśmy w III trymestrze.
![]() |
#1196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego nie ? ja wolę kupić używany głęboki a nową spacerówkę. Bo jak widzę mamy kupujące wózek 3 w 1 a za chwilę sprzedają cały zestaw i kupują i tak nową spacerówkę to nie widzę w tym sensu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja już jadłam sałatki śledziowe, śledzie w oleju i occie co ma być to będzie ![]() ![]() Wczoraj mi kuzynka mówiła, że glukozę to badają ok 20 tygodnia tak jej lekarka badania przepisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
![]() ![]() sylvuniaa ta emulsja to Babydream fur Mama, tylko w wersji balsamu a nie olejku. Jeśli chodzi o śledzie, czytałam 2 artykuły o tym i w jednym piszą, że ma najwięcej kwasów omega-3 i trzeba je jeść (mnie osobiście odrzuca na razie od ryb więc nie jem), w drugim tez tak pisali, ale też zaznaczyli, że nie surowe, tylko gotowane na parze, pieczone w folii...Swoją drogą nie jadłam nigdy śledzi w innej postaci niż właśnie albo w śmietanie, albo na różne sposoby marynowane. czarno_biała szaleństwo widzę pełną parą ![]() ![]() ![]() Ja weekend miałam również intensywny, byliśmy u moich rodziców, w niedzielę przyjechał mój chrześniak, który w lutym skończy 4 latka i dał nam nieźle popalić. Chciałam jak najszybciej wyjeżdżać do domu, bo nie mogłam znieść tego ciągłego krzyku. Wiem jedno, zrobię wszystko, żeby tak nie rozpaskudzić swojego dziecka, żeby mną rządziło. Moje mdłości również wróciły, zauważyłam, że po prostu teraz są np co 2 dni. A że moja mamusia bardzo dużo gotowała to mdłości pojawiły się baardzo szybko, nie mogłam w kuchni wysiedzieć ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.