|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czy taka przyjaźń ma sens
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy taka przyjaźń ma sens
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie.
Przyjazn polega na obustronnym wsparciu.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
niestety tacy ludzie jak twoja przyjaciolka sa jak bluszcze- potrzebuja kogos zeby wzrastac, nic w zamian nie dajac
jezeli zalezy ci na niej to powiedz jej o swoich przemysleniach, zobacz jaka bedzie jej reakcja mi tez to przyjazni nie przypomina, tylko czy ona byla taka zawsze czy zmienila sie od pewnego czasu na gorsze? bo jezeli kiedys byla inna to moze przechodzi teraz jakis ciezki okres, sprobuj cos z tym zrobic bo mozesz zameczyc sie w takim ukladzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Kiedyś było chyba jeszcze gorzej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
W takim razie... chyba odpowiedz jest calkiem jasna... pogadaj z dziewczyna a potem - zobacz co zrobi, czy zmieni postepowanie.
Ja tez tak mialam, to ja bylam od sluchania i pomagania, a ona od zalenia sie przez telefon w nocy o polnocy. Jednak moja byla przyjaciolka nie potrafila tego zrozumiec - ze ja tez potrzebuje wsparcia, rozmowy na moj temat, a nie tylko sluchac jaki ma nowy sposob obciagania, itp. Tak czasami bywa, ludzie sie zmieniaja. Na poczatku nie moglam odzalowac tej "straty" jednak teraz wiem, ze taka przyjazn do niczego nie prowadzi - moze tylko do psychicznego wymeczenia ciaglym zaabsorbowaniem problemami innej osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
polecam art. o toksycznej przyjaciółce http://old.bizz.pl/bizz/bizz/tekst.j...4&news_id=5679
Zrobisz jak uważasz, ale wg mnie przyjaźń polega na czym innym, m.in. na obustronnym wsparciu, jak pisały dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Miałam kiedys podobną "przyjaciółke" - wszystko co robiłam, miałam, wymyśliłam - ona musiała tak samo. Po prostu mnie kopiowała.
Sama nie potrafiła wysłuchać, wesprzeć a ode mnie tego oczekiwała a ja wysłuchiwałam tych jej zali i własciwie jej problemy byly głownie tematem naszych rozmów. Ale wraz ze studiami (w różnych miastach) nasze kontakty się ograniczyły a ja zaczęłam jej unikac. Teraz widujemy się sporadycznie - a jak się odezwie to zawsze ma jakąs sprawe, nigdy tak sama z siebie. Nie przeszkadza mi to wnajmniejszym stopniu. Dzisiaj cieszę się że tak potoczyły się sprawy i nawet przez chwile nie było mi żal. Wiem tez że są inne naprawdę wartościowe osoby ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tutaj sama sobie odpowiedziałas
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Męczy Cię znajomość z nią to po prostu ją zakończ.
Z tego co piszesz to nie przyjaźń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.