|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
a odnosnie pokoiku to mam zamiar dopiero go stworzyć, wydzielic i też juz sie doczekac nie moge dla mamus czujących ruchy Odnośnie lodów ostatnio równiez za nimi przepadam
Edytowane przez anulka3999 Czas edycji: 2013-11-25 o 10:15 |
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
również gratuluję rozpoczetego tygodnia
Cytat:
komodę mam już wydzieloną, a w niej ubranka niektóre już są, więc pójdzie koło łóżeczka ![]() byłam przed chwilą powiesić pranie, myślałam, że mi ręce odpadną ![]() ja lody wcinam na potęgę te 4 smaki od Augusto, sa boooskie
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-25 o 10:19 |
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i u mnie to samo.Jak małż rękę położy to Mały siedzi cichutko jak mysz pod miotłą
|
||
|
|
|
#1774 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A widok małego przy lustrze z rana pewnie cudny;-) Super:-D Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie też śnieg spadł, idę się szykowac, trochę posprzatam i jedziemy z tz na zakupy. Miłego dnia. |
||||||
|
|
|
#1775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DziękujęCytat:
Zazdroszczę Wam śniegu, u mnie pogoda wiosenna... A tak na śnieg czekałam![]() Zarejesrtowałam się na Bebilon program i przyszło mi dziś pudełeczko na wyniki badań, skanu USG. Z miejscem na imię dziecka i datę porodu
|
|
#1776 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Może Maleństwo zrobi mi prezent na Gwiazdkę ![]() Cytat:
Jak bede w domu to podrzuce linki
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|||
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Lolitka jako doświadczona już w tym temacie mama , mogę Ci napisać że tak się często może dziać że dziecko będzie mniej ruchliwe cały dzień i dopiero wieczorem da o sobie znać
No ale zawsze lepiej obserwować , bo jakby dłużej się nie ruszało to lepiej jechać na IP , iść do lekarza. No i podobno słyszałam że w 8mc dziecko się robi leniwe Oskar tak miał i wtedy to ja wiele razy się schizowałam i byłam nawet na IP.Kasiab gratuluję już tych coraz mocniejszych ruchów ![]() Vampirka co za sen troszkę taki przerażający ….nie pomyślałam o nich bo było mi o dziwo wygodnie jeszcze w zwykłych , a ciążówki leżę sobie spokojnie w szafie ![]() Agusia w takim razie czekamy na foto ![]() Magdi gratuluję 16tygodnia a może źle spałaś i stąd ten ból?? Ja tak czasem mam.Tak po cichu :P Wczoraj wydawało mi się że czuję takie delikatne puknięcia w brzuszek , ale myślę sobie a to nie to, a dziś tak samo czułam , choć jeszcze delikatne więc i może moje dziecię zaczyna o sobie dawać znać 15t5d
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
IIkas no byłam na Igrzyskach, a książek nie czytałam jeszcze, ale mam zamiar, zabieram się do tego jak żaba do jeża ![]() Madziuula jesteś boska „dla mnie nie problem porodzić nawet godzinę dłużej” ![]() Ale cudowny poranek mieliście Emilia Julek śliczne imię, Hania gdyby nie była dziewczynką też byłaby Julkiem tylko nie wiem czy Julianem czy Juliuszem, bo Julian się kojarzy wiadomo jednoznacznie a Juliusz z kolei by mniej do nazwiska pasował teraz też biorę pod uwagę to imię A i gratuluję ruchów Ja to już się do tego wątku nie dopasuję raczej ![]() Nikii Oskar w formie co dzień inne hity widzę U nas Hania przy lustrze to jest prawdziwa modelka. Chodzi sobie do łazienki i bierze ciuchy brudne swoje z kosza na pranie i przynosi to do pokoju i sobie zakłada: to na głowę, to na ramiona i tak „pozuje” – tzn obraca się, ogląda itp. I to 14 miesięczne dziecko nikt mi nie wierzył, że tak robi, musieli sami zobaczyć raz nawet dziubek robiła ![]() Menia, no tak jak mówisz nic nie poradzisz. A dzisiaj ci dowódcy niestety też są inni niż kiedyś. Mój dziadek był wojskowym, ale takim z prawdziwego zdarzenia, był z tego dumny, no kochał to wojsko ogromnie no teraz jest zupełnie inne podejście do wojska, chociaż tacy wojskowi z zamiłowania na pewno też się zdarzają. Ja oglądałam serial Misja Afganistan na C+ i chociaż wiem, że to więcej fikcji niż prawdy to i tak byłam przerażona warunkami, w jakich oni funkcjonowali. Asia27100 współczuję Ci, musisz sobie znaleźć jakąś rozrywkę po prostu, bo jak siedzisz i myślisz o pracy itp. to jest z samopoczuciem jeszcze gorzej. Może znajdź sobie jakiś kurs online, coś co Cię interesuje i się podszkolisz w danym temacie? Ja kiedyś sobie zamawiałam kurs odnośnie pozycjonowania stron WWW. Sylvuniaaa ja na razie nic nie kupuję, u mnie tak jak u Nikii zależy od płci wszystko Justyna dzisiaj wolne masz? ![]() Martuszka spokojnie z tymi ruchami, ja poczułam w 20 tygodniu w ciąży z Hanią ![]() Lolitka ja też lubię lakiery Lovely KasiuB wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!! Lolja masakra z oponami ![]() Vampirka – boski sen Piszecie o śniegu.. jaki śnieg? U mnie piękne słoneczko i bezchmurne niebo od rana ! W końcu! ![]() Miłego dnia dziewczyny |
|
|
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dzis lenia, a okazuje się , że spędze w pradzy dziś 12 godzin
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#1780 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziś imieninowo
i już w 16 tygodniu Widzę, że Dziewczęta już pisały, alee tak na Śląsku spadł śnieg Light Limara jeszcze nie wybrane gratuluję 19 tygodnia Tobie Justynko też gratuluję ![]() Emilia gratuluję ruchów maluszka kasiab91 wszystkiego najlepszego to robimy podwójną imprezę zazdroszczę tych ruchów Magdi gratuluję 16 tygodnia
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-11-25 o 11:02 |
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
monijaaa jak ja kupuje ciuszki to wszędzie są rozmiary na miesiące
więc kupuję od zerowego że tak powiem czyli rozmiar 56 i mam nawet ciuszki do roku ( mało,ale troszkę mam ) bo już znam płeć to się troszkę musiałam obkupić ale tak jak nie znałam płci to kupowałam rozmiary największe na 3-6 miesięcy to sama przyjemność iść na zakupy dla malucha ... a co do tych ubranek na roczek to musiałam kupić bo ostatnio taką świetną kurtkę z adidasa na SH znalazłam różową więc musiałam ją mieć dla małej ![]() Nikii89 ale ja się nie nakręcam,czekam cierpliwie ![]() Light Limara,JustynAAA gratuluje 19 tygodnia Lucynka wiem,że zleci to raz dwa zwłaszcza od piątku już urlop zaczyna i tak praktycznie bedzie mój do połowy stycznia ![]() Ty tak nie narzekaj na ten śnieg,ja Ci tak zazdroszczę ! U nas miał padać w nocy ale nic z tego ... nic nie ma ! A już tak nie mogę się doczekać ...VwVampirka ale sen niezły ... kasian86 tak samo ogladałam ten serial mój tż mi polecił bo on oglądał wtedy ... miała wyjść druga seria,ale coś widzę,że cienko im to idzie ... no kiedys w wojsku było zupełnie inaczej,teraz mój brat jest wojskowym i będzie do policji się przenosił bo jednak tu ma pracę zapewnioną do emerytury a w wojsku nie ... chłopaków po 11 latach ostatnio wywalili gdzie po 15 latach emerytura jest już w wojsku to mój brat mówił,że aż płakali bo teraz musza szukać pracy i zaginać do wieku ...
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
WSZYSTKIM SOLENIZANTKOM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się : roza:
Cytat:
Na dodatek jeszcze cycki mnie swędzą jak nie wiem Już mam je spore a co bedzie potem hehe chyba jeszcze większe będą niż w pierwszej ciąży.Nikii Twój mały mnie rozwalił haha Mój w zasadzie ciągnie nas za rękę jak coś od nas chce ale póki co jeszcze nas nie ustawia aaaa nieee widzisz TZta często z łózka próbuje skulać co by na jego poduszce mógł się położyć Seleniti no, no, no obrączki a to coś konkretnie już mówicie czy tak gdybacie?LightLimara, JJJustynaaa gratki za 19 tydzień ![]() Madziuuula mój dziś pospał do 9 ostatnio coraz częściej mu się to zdarza, szkoda że ja w nocy nie umiem spać a rano to bym drzemała i drzemała ale kawę wypiłam i jest lepiej. Dziś mam ambitny plan żeby nie zasnąć z nim na drzemce, nooo ciekawe co mi z tego wyjdzie…. Donuś może wyzdrowieje do czwartku? Z drugiej strony ja bym chyba przełożyła, tak dla bezpieczeństwa ![]() Lojla jak gwoździe??????? Lolitka z tymi ruchami to tak jest, czasem cały dzień potrafisz nie czuć albo po prostu przeoczyć bo będziesz czymś zajęta więc nie stresuj się. Mi często tak się wydawało, ze mały się nie ruszał w pierwszej ciąży tylko,że też miałam łożysko na przedniej ścianie to inaczej te ruchy czuć Kurcze mam nadzieję, ze jak będę w PL to i ja zdążę sobie zakupić te staniki w Pepco, mam nadzieję, ze jeszcze będą ![]() Kasiab91 gratuluję ruchów Moja dzidzia też już coraz częściej daje o sobie znać, było kilka dni takich,że prawie nic a od kilku dni codziennie i to dość często W ogóle mi już leci 18 tydzień, jeszcze chwilka i półmetek Vampirka jasny gwint jaki sen ale mi coś podobnego się śniło kiedyś tzn. jak z F. byłam w ciąży, że też go wyciągnęłam z brzucha, pooglądałam a potem spowrotem wsadziłam. Mi ostatnio takie głupoty się śnią, że nawet nie pisze, nawet nie chce pamiętać ![]() Wiecie co, ostatnio bawiłam się z małym klockami i autkami i pokazałam mu, ze garaż można zbudować itp, on teraz tak fajnie się sam bawi, że ja jestem w ciężkim szoku Mój słodziaczek
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Kasiab wszystkiego najlepszego
Mam już zdjęcia, ale szczerze powiedziawszy z mojej perspektywy brzuszek wygląda fajniej
|
|
|
|
#1786 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
ledwo żyję.. mam 2 dni z życiorysu wyjęte, Iga przez te 2 dni ciągle płacze, nic nie je a nocą jest jeszcze gorzej, płacze jakby ją kto ze skóry odzieral.. winowajca? zęby byliśmy u lekarza z nią , gardło lekko czerwone , biedna teraz poszła spać, w nocy prawie w ogóle nie spała, my też..co 5 min jak w zegarku wstawaliśmy ją uspokajać mowie Wam płakałam razem z nią ![]() także będzie mnie mniej trochę.. ale pamiętajcie o mnie będe Was podczytywać w wolnej chwili |
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie potworni podoba seria orchard na mammas and pappas. Ale ceny tez maja zaporowe, wiec pomarzyc dobra rzecz
a co do wozka tobjuz poslalam tesciom linki: albo graco symbio albo coletto marco polo Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 |
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
agus7ia slicznie
który to tydz? nie doczytałam ;/ cudnie brzuszek wiadać ![]() Powiedzcie mi czy warto kupić tutaj ciuszki ? http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857 są tanie bardzo,a chodzi mi o te kaftaniki i spioszki 56 rozm,wiadomo że na krótko to jest to chyba nie trzeba przeplacać? maja tez koszule do karmienia i duzo innych rzeczy
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
U mnie w textilu sa identyczne, śpiochy po 12 zł, kaftaniki trochę tańsze chyba, więc ogólnie wychodzi taniej masz może u siebie textil market? ![]() http://www.textilmarket.pl/l/polska/ Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2013-11-25 o 11:30 |
||
|
|
|
#1791 |
|
BAN stały
|
Magdi555 odpoczywaj w takim razie cały dzień !
Niegrzeczna88 jej..biedactwo małe tak się męczy Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej.U mnie dziś słoneczko piękne ![]() Aaa no i czytam dalej tą Księżniczkę z lodu. Już jakoś połowa za mną. Muszę powiedzieć, że wciąga Myślę, że jakbym miała więcej czasu to już dawno bym ją połknęła
|
|
|
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
Janeczko rozmawialiśmy o tym na poważnie i doszliśmy do wniosku, że oboje tego chcemy
więc jakby nie patrzeć decyzja leży po jego stronie agusia jest i brzusio, super
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-11-25 o 11:30 |
|
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
Sylvunia zdjęcia są z wczoraj, a to był 14t1d.
No właśnie wydaje mi się, że mój brzuch jak na początki 15t jest dość duży. Niektórym moim koleżankom zaczął się pojawiać gdzieś tak w 5 miesiącu. Az się boję co będzie później ![]() Seleniti wspaniałe wieści ![]() A co do Księżniczki z lodu to ja ją w dwa dni pochłonęłam. Fajna, ale ta seria millenium jakoś bardziej w napięciu trzymała. Edytowane przez agus7ia Czas edycji: 2013-11-25 o 11:33 |
|
|
|
#1794 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
liczę na to, że w najbliższym czasie dzidziuś da o sobie znać ![]() Cytat:
![]() ale słodziak właśnie przeglądałam sobie wczoraj sesje brzuszkowe i cudne są zdjęcia jak braciszek/siostrzyczka całuje brzuszek mamusi Cytat:
i na dodatek okazało się, że zapalenia dziąseł dostała od tego ![]() ![]() A u nas we Wrocławiu śniegu brak
|
|||
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
Wczoraj taka byłam rozmemłana, cały dzień u rodziców bo Tż na służbie i mnie rozpieścili Za to dziś w Częstochowie pierwszy śnieg, hurra!
|
#1796 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
))Cytat:
![]() Cytat:
?Cytat:
))
|
|
#1797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piekny brzusio.
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o te mi bardziej chodzi http://allegro.pl/komplet-spiochy-sp...662129329.html komplet po 14 zł spiochy + kaftanik + 7 wysyłka ale jak sie kupuje wiecej to chyba nie wyjdzie zle... a textil mam w miasteczku obok,nie codziłam tam nigdy bo nawet nie wiedzialam co to za sklep ... ale teraz na pewno sie wybiorę skoro mowisz ze tam tanio
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak czytam o Waszych pociechach to się tak rozczulam
|
#1800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam nadzieję, ze ułoży Wam się wszystko tak jak byście chcieli ) Och ja bardzo fajnie wspominam te czasy narzeczeństwa hehehe szalałam a szalałam Ostatnio z panieńskiego zdjęcia oglądałam, TZ też więc się uśmialiśmy, oczywiście i tak on widział tylko wybrane te do wywołania a reszta skonfiskowana ![]() ![]() Martuszka mi też się strasznie podobają te sesje zdjęciowe, my sobie sami robiliśmy tzn. kumpela cykała nam fotki, teraz też planuję żeby mi pocykała a ja sobie je tam już upiększę bo ona jakoś ręki do tego nie ma )
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

dla mamus czujących ruchy

A miałam dziś tak abstrakcyjny sen, że padniecie zaraz:

i też nic ciekawego nie było.
ciekawe co z tego wyjdzie
ale przynajmniej widzę jak mnie kocha i że myśli o nas poważnie 

A już tak nie mogę się doczekać ...
aaaa nieee widzisz TZta często z łózka próbuje skulać co by na jego poduszce mógł się położyć 

Myślę, że jakbym miała więcej czasu to już dawno bym ją połknęła
i mam nadzieję, ze ułoży Wam się wszystko tak jak byście chcieli