|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1142 |
Zadomowienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Moj Julek ma jedna pare rajstop i nigdy nie mial zakladanych . nawet jak wychodzimy.
od sameo poczatku powiedzialam sobie ze nei bede go przegrzewac i staram sie tego trzymac. skarpetki+spodnie + body na dl rekaw +sweterek lub bluza i finito
![]() |
#1143 | ||
Wtajemniczenie
|
no co ty nie cieszysz się?
![]() zdjęcia 1 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kupiłam taką bieliznę wełnianą body i półśpiochy i nie wiem czy w ogóle to użyję jak ona taka zimnolubna. A tanie nie było ![]() A co do rajstop... No proszęcię ![]() ![]() ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ok wygrywa zdj nr 1, dziekuje jak zawsze za porady ![]() Ja Jasia tez taj zestawiam w domu: 1. Body kr.rekaw/ podkoszulek, body dlugi rekaw, spodenki, skarpetki 2. Body kr. Rekaw, pajac, skarpetki Malemu pasi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1145 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() A u nas póki co piękne słońce i zastanawiam się, czy nie pójść na spacer ![]() ![]() Cytat:
Masz zamiar rok KP? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jak ubieram Julka na podwórko to pod nosem zbierają mi się krople potu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1146 |
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to dzisiaj jadę z Niną na budowę oglądać plytki do położenia
![]() ![]() ![]()
09 października 2013 18:45 Ninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na prawym boku karmić lewym cycem żeby jej główka nie była tak skręcona. Mai było wygodniej ale mi już nie. No trudno. Pomęczymy się m-c i mam nadzieje wszystko wróci do normy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Jakie ciasto zrobić na święta oprócz sernika i karpatki? ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Ale w domu tak dajesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
No to ubieram tak jak wy, moze jak przyjda mocniesze mrozy to pomysle o czyms jeszcze pod spod ale na teraz wg mnie jest ok. Tylko wszyscy dookola wciskaja sie ze swoimi dziwnymi radami... Ostatnio jak maly wariowal przy cycku siostra TZ stwierdzila ze moze ma plesniawki. Pokazuje jej dziaselka ze nie ma, poza tym smoka by tez nie chcial a ona na to ze faktycznie nie ma ale mam mu posmarowac preparatem na plesniawki
![]() Co do wagi Julka to sprawdzilam ze normy do ukonczenia 4 mies to od 120 do 225 g tygodniowo wiec sie zmiescil ale mam nadzieje ze to tylko taki jednorazowy spadek. Pocieszam sie ze do tej pory przybieral ponad norme ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
No i 5 lat z tym moim niedobrym tż wytrzymałam
![]() On taki niedobry, a jak go tak kocham ![]()
![]() |
#1152 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() wróciliśmy właśnie z szczepionki na pneumo, MIchaś przybrał w tydzień 400 gram ![]() waży 4940 gram ![]()
#1154 | |||||
Zakorzenienie
|
heeej.
u nas też śnieg,okna dachowe mam zasypane:/ Cytat:
Czyli ceny pewnie też wyższe,uznałam,że się nie opłaca. Cytat:
to dlaczego przebiłaś? ![]() Cytat:
Widzę,że masz ten problem co ja ![]() Nr 1 Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1155 |
BAN stały
|
Pomożcie mi ułożyć menu wigilijne
Mam zaplanowane -barszcz z uszkami (z grzybami oraz z miesem) -filety rybne smażone, 2 rodzaje ryb -karp w galarecie -sałatka ziemniaczana (do ryby) -sałatka śledziowa -sałatka warstwowa -surówka z kiszonej kapusty -pierogi ruskie oraz z kapusta i grzybami -sernik, karpatka Drugi dzień -stek -sałata -ziemniaki Co jeszcze mam dodać?Przydałoby sie jeszcze jedno ciasto, nie wiem jakie.Czy na drugi dzień musi być jakaś zupa czy wystarczy drugie danie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
W dzien ok 22 stopni, w nocy 19-20.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ![]()
![]() |
#1158 | |||||
Zakorzenienie
|
moje dziecko babcia porwała i poszli na spacerek, a ja czekam aż się małż obudzi bo po nocce jest bo chcę iść rozwalić troche kapusty na łachmany
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i żeby Tż był dobry ![]() Cytat:
![]() ![]() U Was już śnieg??? brrr brzmi okropnie. Ja nie chcę zimy, odpowiada mi piekna złota jesień ![]() u mnie śniegu jeszcze nie ma ale 2 stopnie i okropny wiatr na zewnątrz. Mimo to ubieram Jaśka i uciekamy na spacer, choćby króciutki.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
u nas piękne słonko ale tylko 2 stopnie , jak się Synek obudzi to idziemy na spacer
ależ jestem dumna z mego Koksa ![]() rodzina nam się powiększyła, siostra męża urodziła, chłopiec 2950g 54cm, jestem podekscytowana,przypomnia ły mi się moje emocje z dnia narodzin ![]()
#1162 |
BAN stały
|
u na -2 stopnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jak ubieram.spodnie to takie dresowe, a sztruksy mamy tylko w gosci albo na jakies wyjscia a generalnie to.i tak caly czas w pajacu chodzi a co do.przegrzewania itp to jak dla mnie nie ma uniwersalnej metody moje dziecko pierwsze 6tyg marzlo i wszyscy tu na forum sie.dziwili czemu spi w rozku i pod kocykiem ale.on byl mega zimny a teraz juz ma.normalna cieplote.ciala i w.domu chodzi w body i spodenkach, albo body i pajacu czasem jak.chlodniej to bluzeczku ubiore a jak cieplej to.body i skarpetki w domu mam ok 21stopni ale mnie.momentami zimno Cytat:
no.wlasnie to przegrzewanie czy nie to.kwestia intuicji ja tez tak sobie mowilam dopoki nie zobaczylam jak moje dziecko jest lodowate.w domu wiec powiem.jak kolezanka mojej mamy matka ma.intuicje i wie.co.dla jej dziecka jest najodpowiedniejszego chocby.sie wszystkim inaczej wydawalo Cytat:
jest dodatkowo karp w.pieczarkach, barszcz bialy na grzybach, surowka z czerwonej kapusty, kapusta i.groch, kutia nie.ma.za to.pierogow i nigdy nie bylo Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |||
Zakorzenienie
|
ej co jest u nas miał padać a jest bezchmurne niebo i slońce
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() uważam że w domu pod spodnie rajstopy to przegięcie zwłaszcza jak jest koło 20 st, jak będzie -10 to może założe pod spodnie na dwór ale tylko w takiej sytuacji dopuszczam rajstopy. Ubieram jak Wy tyle że u nas w dzien portafi byc 23 st wtedy body długi rekaw, spodenki, skarpetki, a jak zimniej to body krótki rekaw, bluza, spodenki, skarpetki. btw jak mi się niepodoba jak ok roczne dzieci chodzą po domu w samych rajstopach i bluzkach- obiecałam sobie że niebede tak robic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie.. mój mąż też dopatruje się w temperaturze tej różnicy zachowań naszego maluszka. U nas mamy 22* (między 21 a 22,5 max), u rodziców pali się w piecu, więc temperatura jest różna. Niby też około 23*, ale faktycznie odczuwalnie dużo cieplej. Dziś odpaliłam grzejnik na maxa, mały ma na sobie body z długim rękawem, ciepłe śpiochy i skarpetki. Do tego owinęłam go w kocyk i zasnął. Czyżby był taki ciepłolubny? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- No może i sie skończy na pstrągu bo nie wie czy dostanę karpia w De. Bez pierogów nie ma szans, bo towarzystwo pierogożerne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygodnie mu w sztruksach w domu ? moja jest zimno lubna, wiec w ciagu dnia ma na sobie body z dlugim rekawem, legginsy/welurowe dresy i skarpetki. w nocy body z krotkim plus pajac bo sie rozkopuje. wczoraj bylo 4 stopnie i na podworko na to co nosi po domu ubralam tylko welurowy kombinezon z bawelniana podszewka, chustke na szyje i czapke. kilka razy ja cieplej ubralam ostatnio to spocona jak mysz byla i miala meeega nerwa. tak poprostu, obudzilam sie pewnego ranka i stwierdzilam ze przebije malej uszy. moje dziecko nie lubi rodziny mojego meza ![]() w sobote bylismy na urodzinach jego chrzesniaka, 5 min wytrzymala z usmiechem na buzi, a jak ja tesciowa na rece wziela to sie rozwrzeszczala i godzine czasu ja uspokajalam. wczoraj bylismy u tesciow i tez jak tylko tesciowa ja wziela na rece to po 3 min ryk i znowu nie moglam jej uspokoic, a ta za mna lazila jak cien i sie patrzyla... mialam ochote na nia fuknac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() btw. jak to robicie ze w skarpetkach isponiach dzieci wam tych skarpetek nie skopia? bo moja notorycznie... no i co, mialam cwiczyc a tu kinga sppi w jednym pokoju, natalka w drugim. niestety ( ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-11-25 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeju mi to się wydaje,że nie mam intuicji żadnej ![]() Dzwoniła szwagierka jeszcze raz pogadać o prezencie na chrzciny. Jako,że jest matką chrzestną to uważam,że fajnie jak da Natalce jakiś prezent na pamiątkę. Jak chce dać złoto to wisiorek czy bransoletka będą super, chociaż pewnie trochę poleżą w szafie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Z kolei Tusia po mnie i mojej mamie ma zimne rączki i stopki. Zarówno położna jak i pediatra mówiły,że o ile rączki to norma, to na stópki mamy zakładać dodatkowe skarpetki lub papucie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.