Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 09:41   #1141
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Tez mam niebieskie pudelko, ale nie widzialam tych kuponow w czym ich szukac, w jakies gazecie ?

Ciocie Wizażanki, pomozcie wybrac zdjecie na zaproszenie... Zrobiłam dzisiaj na szybko podczas pierwszego zejscia z Jasiem, bo wtedy najbardziej sie usmiecha włosów mu nie zdarzyłam tylko ogarnac bo szybko chcialam usmiech utrwalic
1,2 czy 3 ?
1 moja mala tez ma zdj z takim irokezem ma identyczne wlosy tez takie dlugie
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 09:47   #1142
shure
Zadomowienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Moj Julek ma jedna pare rajstop i nigdy nie mial zakladanych . nawet jak wychodzimy.
od sameo poczatku powiedzialam sobie ze nei bede go przegrzewac i staram sie tego trzymac.
skarpetki+spodnie + body na dl rekaw +sweterek lub bluza i finito

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:04   #1143
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Orany snieg u nas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no co ty nie cieszysz się?
zdjęcia 1
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie sądziłam, że to kiedykolwiek powiem/napiszę, ale MsLullaby świętowała wyjazd teściowej, a moja jutro jedzie do ciotki na tydzień i jestem załamana P. w pracy będzie, jedynie we wtorek moja mama ma wolne i ma przybyć zabrać Mikołaja na spacer a tak to sama będę ogarniać, ale! dam radę
przyzwyczaiłaś się do dobrego, niektórzy ogarniają wszystko sami od samego początku bo babci niet
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Zastanawia mnie jedna rzecz... Zazwyczaj w ciagu dnia ubieram Julka w body z krotkim rekawem+spodenki sztruksowe+bluzka dlugi rekaw+skarpetki i ostatnio juz dwie osoby zwrocily mi uwage ze powinnam zakladac pod spodnie jeszcze rajstopki albo spiochy zamiast body. O rajstopkach nawet nie chce slyszec bo wyczytalam ze szkodza bioderkom. Mi sie wydaje ze Julkowi jest cieplo. Oni przesadzaja czy jednak za "lekko" ubieram moje dziecko?
Ja po domu ubieram body dł rękaw, jakieś getry albo śpiochy i skarpetki, zawsze mamy max 20 stopni. Na dwór ubieram tak samo tylko dodaję bluzkę i spodnie a na to kombinezon. Pomimo minusowych temperatur chodzimy jeszcze w polarowym kombinezonie plus kocyk bo otatnio jak było -2 i ubrałam jej zimowy to była cała mokra po spacerze .
Kupiłam taką bieliznę wełnianą body i półśpiochy i nie wiem czy w ogóle to użyję jak ona taka zimnolubna. A tanie nie było
A co do rajstop... No proszęcię co to ma do bioder przecież to jak getry tylko ze stopami
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:09   #1144
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no co ty nie cieszysz się?
zdjęcia 1

przyzwyczaiłaś się do dobrego, niektórzy ogarniają wszystko sami od samego początku bo babci niet

Ja po domu ubieram body dł rękaw, jakieś getry albo śpiochy i skarpetki, zawsze mamy max 20 stopni. Na dwór ubieram tak samo tylko dodaję bluzkę i spodnie a na to kombinezon. Pomimo minusowych temperatur chodzimy jeszcze w polarowym kombinezonie plus kocyk bo otatnio jak było -2 i ubrałam jej zimowy to była cała mokra po spacerze .
Kupiłam taką bieliznę wełnianą body i półśpiochy i nie wiem czy w ogóle to użyję jak ona taka zimnolubna. A tanie nie było
A co do rajstop... No proszęcię co to ma do bioder przecież to jak getry tylko ze stopami
No nie ciesze sie, snieg lubie owszem ale tylko za oknem choc nie ma co narzekac, pamietacie wakacyjne upaly oboooosh az mi sir cieplo robi jak sobie przypomne

Ok wygrywa zdj nr 1, dziekuje jak zawsze za porady!

Ja Jasia tez taj zestawiam w domu:
1. Body kr.rekaw/ podkoszulek, body dlugi rekaw, spodenki, skarpetki

2. Body kr. Rekaw, pajac, skarpetki

Malemu pasi

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:09   #1145
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!
A u nas póki co piękne słońce i zastanawiam się, czy nie pójść na spacer Tylko kurde nie wiem, gdzie moja zimowa czapa

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja na szczęście nie miałam plamień, a też biorę ovulan mam nadzieję, że będzie ok, bo jeszcze rok mam zamiar brać
Mój gin mówił, że plamienia są jeśli np. w pon. bierzesz pigułę o 19, we wtorek niechcący o 20, a w środę o 18.30.
Masz zamiar rok KP?

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Nie wszystkie dzieci mają objawy skórne.
Może warto spróbować z tym Delicolem. Jak mu się poprawi, to jakoś wyznacznik będzie tego, że to tylko nietolerancja.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app
Dziś wyślę małża po ten Delicol, bo do lekarza umówiłam się dopiero na czwartek

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dziec spi i niwiem czy go budzic czy jeszcze dac pospac bo trzeba sie zbierac na 9 na ten kurs shantala

powiedzcie mi czy wy tez jak zbieracie sie gdzies z dzieckiem to potrzebujecie na to pol dnia a i tak siebzawsze spozniacie? bo ja tak mam

dwa. czy tez problematycznie ubiera wam sie te kombinezoniki ? ja dostaje mega %&%*%&&. jak mam to robic

Ja jak ubieram Julka na podwórko to pod nosem zbierają mi się krople potu

Cytat:
Wczoraj wazylismy Julka i troche sie zmartwilam. Do tej pory przybieral pieknie, po 300g tygodniowo. W zeszlym tygodniu 230g a w tym tylko 120g! Boje sie ze cos nie tak z nim...
A nie jest tak, że w miarę jak dziecko starsze to mniej przybiera? Poza tym 120 gramów to norma jeszcze.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Amelka ma anemie, hematokryt z 34 zjechal na 29 a hemoglobina z 12 na 10. Czerwone tez spadly. Zelazo 38 a norma od 37. Nie wiem czy ja jutro szczepic pneumokokami przy takich wynikach.

Jej Dużo zdrówka Amelce

Cytat:
Ciocie Wizażanki, pomozcie wybrac zdjecie na zaproszenie... Zrobiłam dzisiaj na szybko podczas pierwszego zejscia z Jasiem, bo wtedy najbardziej sie usmiecha włosów mu nie zdarzyłam tylko ogarnac bo szybko chcialam usmiech utrwalic
1,2 czy 3 ?
Mi podoba się drugie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:17   #1146
nena_milka
Wtajemniczenie

A tak w ogóle to dzisiaj jadę z Niną na budowę oglądać plytki do położenia chyba tam zrobimy furorę no ale co z nią zrobię masakra... wielka chałupa, na nie pewno z 10 chłopa z różnych firm i wpadam ja z Ninozaurem
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:17   #1147
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
to dobrze, że nie ma dużej wady a o karmienie się nie martw, można na wznak karmić
Dzieki dzisiaj w nocy wymyśliłam że można leżąc np.
na prawym boku karmić lewym cycem żeby jej główka nie była tak skręcona. Mai było wygodniej ale mi już nie. No trudno. Pomęczymy się m-c i mam nadzieje wszystko wróci do normy

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja jak zawsze w weekend nie mam czasu na wizaż bo TŻ marudziwpadłam na chwilkę powiedzieć, że dziś Wiktorek kończy 2 miesiące- jak ten czas szybko leci
teraz wyjdę na wredną dla TŻ małpę bo u nas to TŻ wstaje w nocy do małego i nie ma wymówek- sporadycznie zdarza się, że potrzebna w nocy moja pomoc, bo kolka czy inne cyrki, ale w większości to tatuś karmi i przewija o 3 i 6-7 w nocy
Inwersja mogę Ci pomóc jeśli jeszcze nie masz chętnej
a to nasz 2 miesięczny miś
Ślicznego masz syneczka. Bardzo ładne ma rysy twarzy
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 10:24   #1148
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ja Jasia tez taj zestawiam w domu:
1. Body kr.rekaw/ podkoszulek, body dlugi rekaw, spodenki, skarpetki

2. Body kr. Rekaw, pajac, skarpetki

.
Ja tak samo.Tylko jak ma spodnie z zasłonietymu stópkami to już nie daję skarpetek

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Jakie ciasto zrobić na święta oprócz sernika i karpatki?

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Moj Julek ma jedna pare rajstop i nigdy nie mial zakladanych . nawet jak wychodzimy.
od sameo poczatku powiedzialam sobie ze nei bede go przegrzewac i staram sie tego trzymac.
Ale w domu tak dajesz?
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:29   #1149
pszczoua
Zakorzenienie

No to ubieram tak jak wy, moze jak przyjda mocniesze mrozy to pomysle o czyms jeszcze pod spod ale na teraz wg mnie jest ok. Tylko wszyscy dookola wciskaja sie ze swoimi dziwnymi radami... Ostatnio jak maly wariowal przy cycku siostra TZ stwierdzila ze moze ma plesniawki. Pokazuje jej dziaselka ze nie ma, poza tym smoka by tez nie chcial a ona na to ze faktycznie nie ma ale mam mu posmarowac preparatem na plesniawki Ona wlasnie tez tak na mnie najechala o te rajstopki ale jak patrze jak przegrzewa swoje dzieci i w rezultacie sa co chwile chore a ona do tego z najmniejszym katarkiem siega po antybiotyk to nie jest dla mnie zadnym autorytetem...

Co do wagi Julka to sprawdzilam ze normy do ukonczenia 4 mies to od 120 do 225 g tygodniowo wiec sie zmiescil ale mam nadzieje ze to tylko taki jednorazowy spadek. Pocieszam sie ze do tej pory przybieral ponad norme
Stary 2013-11-25, 10:31   #1150
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja tak samo.Tylko jak ma spodnie z zasłonietymu stópkami to już nie daję skarpetek

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Jakie ciasto zrobić na święta oprócz sernika i karpatki?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

[/C

Ale w domu tak dajesz?
Ciasto marfefkowe
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:32   #1151
matallewar
Zakorzenienie

No i 5 lat z tym moim niedobrym tż wytrzymałam
On taki niedobry, a jak go tak kocham

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 10:34   #1152
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Zastanawia mnie jedna rzecz... Zazwyczaj w ciagu dnia ubieram Julka w body z krotkim rekawem+spodenki sztruksowe+bluzka dlugi rekaw+skarpetki i ostatnio juz dwie osoby zwrocily mi uwage ze powinnam zakladac pod spodnie jeszcze rajstopki albo spiochy zamiast body. O rajstopkach nawet nie chce slyszec bo wyczytalam ze szkodza bioderkom. Mi sie wydaje ze Julkowi jest cieplo. Oni przesadzaja czy jednak za "lekko" ubieram moje dziecko?
To ile masz stopni w domu?
Stary 2013-11-25, 10:36   #1153
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
wróciliśmy właśnie z szczepionki na pneumo, MIchaś przybrał w tydzień 400 gram
waży 4940 gram

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:40   #1154
butterfly20
Zakorzenienie

heeej.

u nas też śnieg,okna dachowe mam zasypane:/

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny, dostalyscie niebieskie pudelko? ja w pudelku mialam jakies rabaty na produkty fisher price'a ale Ada juz mi to porozrywala i nie wiem gdzie moge to wykorzystac, a chcialabym pokupic prezenty swiateczne i posprawdzac ceny, pomocy
Dostałam. Z tego co kojarzę to te kupony były tylko na zakupy w Smyku albo na stronie www FP.
Czyli ceny pewnie też wyższe,uznałam,że się nie opłaca.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Ja jestem okropna bo Blance przebilam uszy jak miała dwa lata a wczesniej tez gadalam ze tego tak wczesnie nie zrobie.

Amelka ma anemie, hematokryt z 34 zjechal na 29 a hemoglobina z 12 na 10. Czerwone tez spadly. Zelazo 38 a norma od 37. Nie wiem czy ja jutro szczepic pneumokokami przy takich wynikach.

to dlaczego przebiłaś?

Cytat:
Tez mam niebieskie pudelko, ale nie widzialam tych kuponow w czym ich szukac, w jakies gazecie ?

1,2 czy 3 ?

Widzę,że masz ten problem co ja
Nr 1

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Ja ubieram tak: body z długim i na to spodenki, skarpetki lub body z krótkim, bluzeczka na to i spodnie, skarpetki lub body z krótkim i pajacyk. I mojemu odpowiada . W domu nie zakładałabym nic więcej
Ja tak samo

Cytat:
No to ubieram tak jak wy, moze jak przyjda mocniesze mrozy to pomysle o czyms jeszcze pod spod ale na teraz wg mnie jest ok. Tylko wszyscy dookola wciskaja sie ze swoimi dziwnymi radami... Ostatnio jak maly wariowal przy cycku siostra TZ stwierdzila ze moze ma plesniawki. Pokazuje jej dziaselka ze nie ma, poza tym smoka by tez nie chcial a ona na to ze faktycznie nie ma ale mam mu posmarowac preparatem na plesniawki Ona wlasnie tez tak na mnie najechala o te rajstopki ale jak patrze jak przegrzewa swoje dzieci i w rezultacie sa co chwile chore a ona do tego z najmniejszym katarkiem siega po antybiotyk to nie jest dla mnie zadnym autorytetem...

Co do wagi Julka to sprawdzilam ze normy do ukonczenia 4 mies to od 120 do 225 g tygodniowo wiec sie zmiescil ale mam nadzieje ze to tylko taki jednorazowy spadek. Pocieszam sie ze do tej pory przybieral ponad norme
No ale jak będzie zimniej to i tak będziesz mieć podobną temp w domu?Po prostu będziesz bardziej grzać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:42   #1155
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pomożcie mi ułożyć menu wigilijne
Mam zaplanowane
-barszcz z uszkami (z grzybami oraz z miesem)
-filety rybne smażone, 2 rodzaje ryb
-karp w galarecie
-sałatka ziemniaczana (do ryby)
-sałatka śledziowa
-sałatka warstwowa
-surówka z kiszonej kapusty
-pierogi ruskie oraz z kapusta i grzybami
-sernik, karpatka

Drugi dzień
-stek
-sałata
-ziemniaki

Co jeszcze mam dodać?Przydałoby sie jeszcze jedno ciasto, nie wiem jakie.Czy na drugi dzień musi być jakaś zupa czy wystarczy drugie danie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 10:52   #1156
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
To ile masz stopni w domu?
W dzien ok 22 stopni, w nocy 19-20.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
heeej.

u nas też śnieg,okna dachowe mam zasypane:/

Dostałam. Z tego co kojarzę to te kupony były tylko na zakupy w Smyku albo na stronie www FP.
Czyli ceny pewnie też wyższe,uznałam,że się nie opłaca.

to dlaczego przebiłaś?

Widzę,że masz ten problem co ja
Nr 1

Ja tak samo

No ale jak będzie zimniej to i tak będziesz mieć podobną temp w domu?Po prostu będziesz bardziej grzać
W domu bede ubierac tak samo. Na spacery zamierzam dawac jeszcze jakies rajstopki czy spiochy pod spod
Stary 2013-11-25, 10:57   #1157
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja z moim ponad 6 sie juz mecze
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 10:58   #1158
kaska87
Zakorzenienie

moje dziecko babcia porwała i poszli na spacerek, a ja czekam aż się małż obudzi bo po nocce jest bo chcę iść rozwalić troche kapusty na łachmany
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
taka prawda, człowiek do luksusu się szybko przyzwyczaja, ale sama też ogarnę, bo Miki nie jest już tak absorbujący jak przez pierwszy miesiąc
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U nas teraz problem jest jedynie taki, że mały w trakcie jedzenia kilkakrotnie gubi pierś jak ona już lekko sflaczeje i muszę się budzić 100 razy mu ją wkładać na nowo ale na szczęście i tak po takich akrobacjach jestem w miarę przytomna .
mój też cyca gubi, bo kotek przebiegnie, tata przejdzie coś spadnie, stuknie więc trzeba przecież sprawdzić mój mały ciekawski ludek

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mój gin mówił, że plamienia są jeśli np. w pon. bierzesz pigułę o 19, we wtorek niechcący o 20, a w środę o 18.30.
Masz zamiar rok KP?
ja mam alarm w telefonie i codziennie co do minuty o 20 biorę

Cytat:
gratulacje! my w kwietniu już 10 lat razem będziemy mieli
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
waży 4940 gram
super!

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:04   #1159
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego naj naj dla Was
no i żeby Tż był dobry

Cytat:
hej
waży 4940 gram
super Ci synek przybiera

U Was już śnieg??? brrr brzmi okropnie.
Ja nie chcę zimy, odpowiada mi piekna złota jesień
u mnie śniegu jeszcze nie ma ale 2 stopnie i okropny wiatr na zewnątrz.
Mimo to ubieram Jaśka i uciekamy na spacer, choćby króciutki.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:05   #1160
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

d
To wg mnie i tak troszke za ciepło ubierasz.Ja też tak mam w dzień i daje podkoszulek/body z krotkim na to koszulka/body z długim oraz śpiochy/półśpiochy/rajstopy
Stary 2013-11-25, 11:13   #1161
Aaamelkaa
Zakorzenienie

u nas piękne słonko ale tylko 2 stopnie , jak się Synek obudzi to idziemy na spacer
ależ jestem dumna z mego Koksa

rodzina nam się powiększyła, siostra męża urodziła, chłopiec 2950g 54cm, jestem podekscytowana,przypomnia ły mi się moje emocje z dnia narodzin

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:15   #1162
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

u na -2 stopnie
Stary 2013-11-25, 11:16   #1163
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Agravka ja mam te kupony i kojarzy mi sie cos ze sa na zabawki fp ale w smyku a podejrzewam ze cenowo bedzie sie i tak bardziej oplacalo zamawiac na allegro choc przyznam ze nie porownywalam...

wygodnie mu w dzien w sztruksach?
u mnie jak ubieram.spodnie to takie dresowe, a sztruksy mamy tylko w gosci albo na jakies wyjscia
a generalnie to.i tak caly czas w pajacu chodzi

a co do.przegrzewania itp to jak dla mnie nie ma uniwersalnej metody
moje dziecko pierwsze 6tyg marzlo i wszyscy tu na forum sie.dziwili czemu spi w rozku i pod kocykiem
ale.on byl mega zimny
a teraz juz ma.normalna cieplote.ciala i w.domu chodzi w body i spodenkach, albo body i pajacu
czasem jak.chlodniej to bluzeczku ubiore
a jak cieplej to.body i skarpetki
w domu mam ok 21stopni
ale mnie.momentami zimno

Cytat:

no.wlasnie to przegrzewanie czy nie to.kwestia intuicji
ja tez tak sobie mowilam dopoki nie zobaczylam jak moje dziecko jest lodowate.w domu
wiec powiem.jak kolezanka mojej mamy

matka ma.intuicje i wie.co.dla jej dziecka jest najodpowiedniejszego chocby.sie wszystkim inaczej wydawalo

Cytat:
Pomożcie mi ułożyć menu wigilijne
Mam zaplanowane
-barszcz z uszkami (z grzybami oraz z miesem)
-filety rybne smażone, 2 rodzaje ryb
-karp w galarecie
-sałatka ziemniaczana (do ryby)
-sałatka śledziowa
-sałatka warstwowa
-surówka z kiszonej kapusty
-pierogi ruskie oraz z kapusta i grzybami
-sernik, karpatka

Drugi dzień
-stek
-sałata
-ziemniaki

Co jeszcze mam dodać?Przydałoby sie jeszcze jedno ciasto, nie wiem jakie.Czy na drugi dzień musi być jakaś zupa czy wystarczy drugie danie?
no u mnie zamaist karpia w.galarecie jest pstrag w galarecie
jest dodatkowo karp w.pieczarkach, barszcz bialy na grzybach, surowka z czerwonej kapusty, kapusta i.groch, kutia
nie.ma.za to.pierogow i nigdy nie bylo

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 11:17   #1164
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Orany snieg u nas

ej co jest u nas miał padać a jest bezchmurne niebo i slońce tylko po co ten wiatr ?

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Ostatnio pisałyście, że Wasze dzieciaczki są grzeczne jak są goście. U nas to wygląda tak, że jak jedziemy do moich rodziców, to mały większość czasu przesypia. Nie wiem czemu, ale budzi się tylko na jedzenie i zaraz znów śpi. Z kolei u nas w mieszkanku w ciągu dnia praktycznie w ogóle nie śpi, a jeśli już to są to 10 minutowe drzemki. Moja mama się śmieje, że gdyby nie była u mnie przez kilka dni i nie widziałaby tego, że non stop mały chce jeść i leżeć na rękach, to by mi nie uwierzyła (patrząc na to jak Szymon zachowuje się u nich). Ciekawe czemu tak jest Będąc u rodziców miałam czas się ogarnąć, położyć, zjeść na spokojnie, pomyśleć o chrzcinach, podzwonić, popisać maile i popytać o oferty, a w domu u siebie siedzę non stop z cycem na wierzchu albo z małym na rękach i nie mam czasu na cokolwiek, bo jak tylko zostawię go samego, to jest płacz.
a jaka jest temperatura u rodziców a jaka u Was?

Cytat:

Cytat:
ja mam dwie pary rajtków - od teściowej i ani razu ich niezałożyłam.

uważam że w domu pod spodnie rajstopy to przegięcie zwłaszcza jak jest koło 20 st, jak będzie -10 to może założe pod spodnie na dwór ale tylko w takiej sytuacji dopuszczam rajstopy.
Ubieram jak Wy tyle że u nas w dzien portafi byc 23 st wtedy body długi rekaw, spodenki, skarpetki, a jak zimniej to body krótki rekaw, bluza, spodenki, skarpetki.

btw jak mi się niepodoba jak ok roczne dzieci chodzą po domu w samych rajstopach i bluzkach- obiecałam sobie że niebede tak robic
Stary 2013-11-25, 11:51   #1165
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
1,2 czy 3 ?
1, aczkolwiek wszystkie piękne

Cytat:
rodzina nam się powiększyła, siostra męża urodziła, chłopiec 2950g 54cm, jestem podekscytowana,przypomnia ły mi się moje emocje z dnia narodzin
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a jaka jest temperatura u rodziców a jaka u Was?
no właśnie.. mój mąż też dopatruje się w temperaturze tej różnicy zachowań naszego maluszka. U nas mamy 22* (między 21 a 22,5 max), u rodziców pali się w piecu, więc temperatura jest różna. Niby też około 23*, ale faktycznie odczuwalnie dużo cieplej. Dziś odpaliłam grzejnik na maxa, mały ma na sobie body z długim rękawem, ciepłe śpiochy i skarpetki. Do tego owinęłam go w kocyk i zasnął. Czyżby był taki ciepłolubny? ale całkiem możliwe, bo wodę do kąpieli też mu robimy od kilku dni cieplejszą i wydaje się być bardziej zadowolony i zrelaksowany.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 11:56   #1166
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

btw jak mi się niepodoba jak ok roczne dzieci chodzą po domu w samych rajstopach i bluzkach- obiecałam sobie że niebede tak robic
a dlaczego?

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
jest dodatkowo karp w.pieczarkach, barszcz bialy na grzybach, surowka z czerwonej kapusty, kapusta i.groch, kutia

No może i sie skończy na pstrągu bo nie wie czy dostanę karpia w De. Bez pierogów nie ma szans, bo towarzystwo pierogożerne.
Stary 2013-11-25, 11:59   #1167
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Agravka ja mam te kupony i kojarzy mi sie cos ze sa na zabawki fp ale w smyku a podejrzewam ze cenowo bedzie sie i tak bardziej oplacalo zamawiac na allegro choc przyznam ze nie porownywalam...

a co maja rajstopy do bioder?

wygodnie mu w sztruksach w domu ?
moja jest zimno lubna, wiec w ciagu dnia ma na sobie body z dlugim rekawem, legginsy/welurowe dresy i skarpetki. w nocy body z krotkim plus pajac bo sie rozkopuje. wczoraj bylo 4 stopnie i na podworko na to co nosi po domu ubralam tylko welurowy kombinezon z bawelniana podszewka, chustke na szyje i czapke. kilka razy ja cieplej ubralam ostatnio to spocona jak mysz byla i miala meeega nerwa.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
to dlaczego przebiłaś?
tak poprostu, obudzilam sie pewnego ranka i stwierdzilam ze przebije malej uszy.

moje dziecko nie lubi rodziny mojego meza
w sobote bylismy na urodzinach jego chrzesniaka, 5 min wytrzymala z usmiechem na buzi, a jak ja tesciowa na rece wziela to sie rozwrzeszczala i godzine czasu ja uspokajalam. wczoraj bylismy u tesciow i tez jak tylko tesciowa ja wziela na rece to po 3 min ryk i znowu nie moglam jej uspokoic, a ta za mna lazila jak cien i sie patrzyla... mialam ochote na nia fuknac.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:06   #1168
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
To wg mnie i tak troszke za ciepło ubierasz.Ja też tak mam w dzień i daje podkoszulek/body z krotkim na to koszulka/body z długim oraz śpiochy/półśpiochy/rajstopy
u mnie taki sam zestaw plus skarpetki bo ciagle stopy ma zimne. do wozka kombinezon i kocyk plus to okrycie wozkowe. nie jest spocona. rece - mimo zamotania w kombinezon - czesto zimne...

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

ja tez - do czasu az kinga zdejmowala (i nadal to robi) wszelkie skarpety i biegala boso. latem ok - ale teraz to juz mniej. wiec z braku pomyslow smiga w rajstopach i bluzce. czemu nie tunice czy sukience? bo siadajac na nocnik czasem zapomni podniesc i sie osika

btw. jak to robicie ze w skarpetkach isponiach dzieci wam tych skarpetek nie skopia? bo moja notorycznie...

no i co, mialam cwiczyc a tu kinga sppi w jednym pokoju, natalka w drugim. niestety () MUSZĘ tez zrobic drzemke wiecie ze jak sie duzo spi to sie chudnie? (bo sie wtedy nie je )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2013-11-25 o 12:11
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 12:09   #1169
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
no właśnie.. mój mąż też dopatruje się w temperaturze tej różnicy zachowań naszego maluszka. U nas mamy 22* (między 21 a 22,5 max), u rodziców pali się w piecu, więc temperatura jest różna. Niby też około 23*, ale faktycznie odczuwalnie dużo cieplej. Dziś odpaliłam grzejnik na maxa, mały ma na sobie body z długim rękawem, ciepłe śpiochy i skarpetki. Do tego owinęłam go w kocyk i zasnął. Czyżby był taki ciepłolubny? ale całkiem możliwe, bo wodę do kąpieli też mu robimy od kilku dni cieplejszą i wydaje się być bardziej zadowolony i zrelaksowany.
No mój też lubi cieplejszą wodę niż książka pisze
Stary 2013-11-25, 12:16   #1170
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

W domu bede ubierac tak samo. Na spacery zamierzam dawac jeszcze jakies rajstopki czy spiochy pod spod
Ja legginsy będę dawać, rajstopki to raczej tylko do sukienek i nie za często

Cytat:
wygodnie mu w dzien w sztruksach?
u mnie jak ubieram.spodnie to takie dresowe, a sztruksy mamy tylko w gosci albo na jakies wyjscia
a generalnie to.i tak caly czas w pajacu chodzi

a co do.przegrzewania itp to jak dla mnie nie ma uniwersalnej metody
moje dziecko pierwsze 6tyg marzlo i wszyscy tu na forum sie.dziwili czemu spi w rozku i pod kocykiem
ale.on byl mega zimny
a teraz juz ma.normalna cieplote.ciala i w.domu chodzi w body i spodenkach, albo body i pajacu
czasem jak.chlodniej to bluzeczku ubiore
a jak cieplej to.body i skarpetki
w domu mam ok 21stopni
ale mnie.momentami zimno

no.wlasnie to przegrzewanie czy nie to.kwestia intuicji
ja tez tak sobie mowilam dopoki nie zobaczylam jak moje dziecko jest lodowate.w domu
wiec powiem.jak kolezanka mojej mamy

matka ma.intuicje i wie.co.dla jej dziecka jest najodpowiedniejszego chocby.sie wszystkim inaczej wydawalo

Moja też głównie spodnie dresowe lub legginsy
Jeju mi to się wydaje,że nie mam intuicji żadnej

Dzwoniła szwagierka jeszcze raz pogadać o prezencie na chrzciny. Jako,że jest matką chrzestną to uważam,że fajnie jak da Natalce jakiś prezent na pamiątkę. Jak chce dać złoto to wisiorek czy bransoletka będą super, chociaż pewnie trochę poleżą w szafie Natomiast powiedziałam jej,że na pewno nie kolczyki, bo nie będziemy przebijać uszu. Byłam szczera i zdecydowana

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Z kolei Tusia po mnie i mojej mamie ma zimne rączki i stopki. Zarówno położna jak i pediatra mówiły,że o ile rączki to norma, to na stópki mamy zakładać dodatkowe skarpetki lub papucie.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości