|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko u niej takie okienko to jak 29 luty ![]() a pukanie też zauważyłam - że jakoś ludzie o tym zapominają ostatnio. ale jak byłam na krzywej cukrowej i mi jakaś baba bez pukania weszła to nawet jej się odezwać nie dałam tylko głośno mówię że" zajęte i że jakby pukała to by wiedziała żeby nie wchodzić" co prawda jak wychodziłam z gabinetu to jakby mogła by mnie wzrokiem zabiła ale mam to w d... ![]()
![]() |
#2315 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym chciała wrócić do moich ćwiczeń z Ewą Chodakowską, na prawdę fajne efekty dawały...
Em ma: uwierz nie masz czego żałować ... :P Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-11-25 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2316 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() -hmm czyli z tą pionizacją to zależy w sumie od szpitala. Cewnik wygląda na to, że wszędzie wyciągają po pionizacji. a pielęgniarki pewnie spały zmęczone ![]() -Słyszałam właśnie, że nieraz personel żałuje środków przeciwbólowych ![]() -emma a powiedz czy Twoje późniejsze problemy z hmm wypróżnieniem były spowodowane może brakiem lewatywy? Miałaś może jakąś dietę przed cc ? hmm czyli różnie bywa kiedy przynoszą, zależy od stanu mamy i dziecka. W każdym razie dobrze, że jesteście już razem w domu ![]() spadam teraz , do później ![]() senira mo |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Wtajemniczenie
|
Słodkie mamy: Garść przepisów dla cukrzyków i nie tylko: http://wielodzietni.net/viewtopic.php?t=1903
#2318 |
Zadomowienie
|
Em ma, dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz
![]() W ogole powiem Ci, ze bylam pewna, ze na staszica wyladowalas U mnie co noc lepsze spanie ![]() ![]() A w ogole powiedzcie mi, czy 72 szt pampersow jedynek to za duzo ? ![]() Dzisiaj dołączam do osób z głupimi snami ![]() ![]() ![]() ![]()
#2319 |
Zakorzenienie
|
Jestem po KTG i wszystko jest w porządku
![]() Położna za wysoko przymocowała mi głowice, więc powiedziałam, że słuchamy serduszka detektorem niżej i faktycznie - od razu było lepiej. Zdziwiła się, że w 31 tygodniu dziecko jest już tak nisko
#2320 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy wypisie Amasz pierwszy bilans dziecka,jakos w ciagu tygodnia musisz zgłosić sie do pediatry na u2 i on daje Ci wszelkiego rodzaju recepty na wlasnie d3,czy paracetamol w czopkach. Wcieranie w główkę chodzi pewnie o ciemieniuche?ja stosowalam zwykła oliwkę dla niemowląt,ale dopiero,jak sie ciemieniucha pojawiła.takze nie trzeba kupować specjalnych specyfików. Położna masz juz wybrana?po porodzie będzie przychodzić przez 2 miesiące,ważyć malucha,sprawdzać,jak sie goisz i dawać cenne rady ![]() Do prania używam persil sensitive pierwsze miesiące w żelu,potem proszek,ale dość długo włączalam pranie na dodatkowe plukanie. Jak cos,to pytaj śmiało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
#2322 |
Zadomowienie
|
Witam się wreszcie i ja, po odespaniu nocy i lekkim ogarnięciu pościeli (a u mnie piękne słońce i lekki wiatr- w sam raz na wietrzenia
![]() ![]() na szczęście w środę po lekarzu umówiłam się z koleżanką na grochowskie szmateksy, to może się coś znajdzie, a w piątek mam usg, to zobaczę jak mi syn urósł i potem jeszcze coś dokupię. miałam plan, żeby na szybko Was nadrobić, ale to już za pół h, bo muszę po mamę jechać...
#2323 | ||||
Zadomowienie
|
No co Ty...ból kręgosłupa, spojenia, zadyszka na schodach
![]() A tak poważnie to zabrakło mi tego czasu by się psychicznie przygotować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Mi się ktg kojarzy z leżeniem 3 razy dziennie przez 2 tygodnie ![]() Przez 2 tygodnie na patologii mojej Dorotki żadna położna nie mogła znaleźć detektorem za pierwszym razem ![]() Cytat:
![]() Najwygodniej zakłada mi się rozpinane bodziaki (te przez głowę zazwyczaj są takie szerokie pod szyją potem), śpiochy rozpinane w kroku, półśpiochy i pajace. Kaftany się podwijają. Póki co z innych części garderoby nie korzystamy.
![]() |
#2324 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie polecam, jeśli ktoś ma możliwośc kupić niemiecki. Z zamienników w Polsce to bobotic -> chyba tak się to pisze. W ogóle nie pomógł espumisan dla niemowląt.
Jak ręką odjął kolki mijają po 3 m-cu ![]()
![]() |
#2325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć wczoraj czy przedwczoraj TŻowi udało się za pierwszym przystawieniem detektora trafić na serduszko ![]()
![]() |
#2326 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Mój Eryk (waga 3270) dobrze ponad miesiąc uzywał jedynek,czy nawet półtora miesiąca. Czyli sztuk mógł zużyć pewnie koło 500. Mi szło dużo pieluch 10-15 dziennie,raczej bliżej 15,bo on samych kup nawet i 10 dziennie robił. Co do ciuszków to ja się cieszyłam w sumie,że tyle nakupiłam dla Eryka,bo on nawet po 10 razy na dzień był przebierany,ciągle coś,a to kupa wyciekła,a to siki,ale najczęściej mu się ulało.
![]() |
#2327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Zadomowienie
|
Hmmm...no to nastraszyłyscie mnie z tym puchnięciem i postanowiłam się z bólem serca rozstać z moją kochaną obrączką i pierścionkiem zaręczynowym coby sie któregoś ranka nie zdziwić
![]() Z Alkiem faktycznie spuchły mi dłonie i stopy na sam koniec, ale głównie stopy miałam jak Fiona. Byłam w szoku że mogą tak wyglądać. Z psem chodziłam w męża butach a na inne wyjscia specjalnie kupiłam w jakims tanim sklepie adidasy no name dwa numery wieksze a i tak musiałam wyciagnąć sznurówki zeby się w nie zmieścić |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2330 |
Gang Iren
|
Emma a używacie pieluszek dla wcześniaków?
Ja przy Wiki ich używałam,bo mimo,że miała prawie 2800 (urodzona o czasie) to rozmiar 1 był duży na nią. Pampers ma takie: http://geizhals.at/p/933809.jpg i bella happy: http://www.blizejciebie.pl/images/pi...%20newborn.jpg
#2331 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Potwierdzam...i żaden anty nie pomaga ![]()
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry po raz pierwszy witam wszystkie Zimowe Mamusie
![]() [QUOTE=em ma;43876023]Używamy newbornów od 2-5 kg. Dziewczyny w szpitalu miały te dla wcześniaków pampersy i specjalnie przykładałam jaka jest różnica-i praktycznie między dadami a pampersami nie było żadnej. Wg mnie dady są nawet chudsze. Emma, pytanko czy Dada nie uczula Twojego malca, słyszałam również że odparza pupe i tylko Pampers Sensitive dla maluszków? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zadomowienie
|
Em ma widzisz, ile ludzi tyle opinii
![]() Tylko po tym leku nasze dziecko nie miało kolek. A wierz mi, nie miał tylko wieczorami. Człowiek jest niekiedy bezsilny, zwłaszcza wobec takiego maluszka. Ale co ja piszę - Ty sobie zdajesz z tego sprawę ![]() Jeśli będę potrzebować (daj Boże by już nie) będę stosować. Tak jak stosowałam. Raz dziennie. Nie tak jak na opakowaniu. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- I z tego co pamiętam, a było to ponad 4 lata temu to polskie zamienniki mają ten sam skład. Tylko cena inna ![]() I ja pamiętam, że kupowałam w polskiej aptece, normalnie z paragonem. Na zamówienie wprawdzie ale dostępne były.
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2013-11-25 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2338 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sab simplex 69,19mg/ml simeticon bobotic 66,66mg/ml simeticon
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-11-25 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupiłam w aptece za 16, 90 zł
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
Hey Dziewczęta
![]() ja po krzywej cukrowej i różnych innych krwistych badaniach - wyniki wieczorem. Wzięło mnie potem na spanie, ale wiatr tak wyje za oknem, że nie mogłam usnąć. U nas na taką pogodę mówi się, że jest pod psem (nie wiem dlaczego?). W każdym razie ta dzisiejsza jest jak pod trzema psami przynajmniej ![]() Nadrabiałam Was wczoraj wieczorem już w łóżku i teraz oczywiście nie pamiętam co komu miałam napisać ![]() Napiszę tylko o wózkach - po sobotnim maratonie na placu boju zostały dwa: Baby Design Lupo Comfort (typ męża) i Camarelo Carera (typ mój). Może się jeszcze coś odmieni, bo wózek zamówimy dopiero po świętach, ale szczerze mówiąc żaden nie chwycił mnie za serce. Sprzedawcy niezbyt pomocni (może dlatego, że sobota = mnóstwo ludzi?), a ja wielu różnic w tych wózkach nie widziałam. Najbardziej zależy mi na jakości materiałów, a to nie do końca da się sprawdzić przy "macaniu". Mam taki plan, że podjadę tam jeszcze raz na spokojnie na tygodniu i podumam nad nimi.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.