Zdradzi³y¶cie ch³opaka? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-11-25, 16:52   #241
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 768
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?

a kto pisa³ o usprawiedliwianiu? Ja piszê o tym, ¿e nie zawsze jest tak prosto o jednoznacznie jak siê wam wydaje.
Stary 2013-11-25, 17:07   #242
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 25 575

Wed³ug mnie co ma zdrada do zwi±zku toksycznego? Tyle piernik do wiatraka a nawet i mniej Zdrada zawsze dla mnie pozostanie zdrad±, niezale¿nie z jakiego powodu, nikt nikomu nie ka¿e z kim¶ byæ, a jak czujemy ¿e to nie to, to po prostu mówimy sobie "pa".
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-25, 17:12   #243
zakonna
Naczelna Nastolatka

dobra, ja rezygnujê z tej dyskusji bo to rzucanie grochem o ¶cianê. Proponujê tylko niektórym poczytaæ o uzale¿nieniu/wspó³uzale¿nieniu emocjonalnym zanim zaczniecie idiotyzmy wypisywaæ o tym, jak to ³atwo siê wychodzi z takiej relacji. mówienie sobie "pa" mnie rozpieprzy³o.
Stary 2013-11-25, 17:20   #244
dominikmeller25
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 164

no ale nie wyja¶ni³a¶ jakie zwi±zki mo¿na nazwaæ toksycznymi Twoim zdaniem.
dominikmeller25 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-25, 17:20   #245
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
dobra, ja rezygnujê z tej dyskusji bo to rzucanie grochem o ¶cianê. Proponujê tylko niektórym poczytaæ o uzale¿nieniu/wspó³uzale¿nieniu emocjonalnym zanim zaczniecie idiotyzmy wypisywaæ o tym, jak to ³atwo siê wychodzi z takiej relacji. mówienie sobie "pa" mnie rozpieprzy³o.
Mówiê o po¿egnaniu siê zamiast zdradzie, ale widaæ, ¿e sama nie umiesz chyba czytaæ ze zrozumieniem...
Jak wed³ug Ciebie lepiej zdradzaæ ni¿ siê rozstaæ jak siê z kim¶ nie chce byæ, to ¿yczê powodzenia z zwi±zkach....

Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Czas edycji: 2013-11-25 o 17:22
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-25, 17:24   #246
Optimus Prime
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 93

Wiadomo, ¿e ¿ycie nie jest zawsze bia³o-czarne. Wiem jakie emocje siedz± w osobach, które s± w toksycznych zwi±zkach. By³em tego przyk³adem, jak równie¿ wielokrotnie w rodzinie u mnie sie to zdarza³o. W tym zdania bêd± podzielone, czy da sie usprawiedliwiæ zdrade bêd±c w toskycznym zwi±zku czy te¿ na jego krañcu czy nie.

Ja osobi¶cie nie zdradzi³em i zdradziæ nie zamierzam. Mam stety czy niestety zbyt siln± wolê,
zasady i krêgos³up moralny.

Pomijaj±c toksyczne zwi±zki bo widzê, ¿e o nie tu sie najbardziej rozchodzi, co powiecie na osoby, ktore zdradzi³y z chwili s³abo¶ci czy innych pobudek nie bêd±c w takowym zwi±zku czy te¿ na jego koñcu?
Optimus Prime jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-25, 17:28   #247
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Optimus Prime Poka¿ wiadomo¶æ
Wiadomo, ¿e ¿ycie nie jest zawsze bia³o-czarne. Wiem jakie emocje siedz± w osobach, które s± w toksycznych zwi±zkach. By³em tego przyk³adem, jak równie¿ wielokrotnie w rodzinie u mnie sie to zdarza³o. W tym zdania bêd± podzielone, czy da sie usprawiedliwiæ zdrade bêd±c w toskycznym zwi±zku czy te¿ na jego krañcu czy nie.

Ja osobi¶cie nie zdradzi³em i zdradziæ nie zamierzam. Mam stety czy niestety zbyt siln± wolê,

Pomijaj±c toksyczne zwi±zki bo widzê, ¿e o nie tu sie najbardziej rozchodzi, co powiecie na osoby, ktore zdradzi³y z chwili s³abo¶ci czy innych pobudek nie bêd±c w takowym zwi±zku czy te¿ na jego koñcu?
Zdrada zawsze ma jakie¶ pod³o¿e, wiêc chwila s³abo¶ci nie jest niewyt³umaczalna, je¶li siê tego nie chce to nie ma chwil s³abo¶ci. Je¶li ju¿ zdarza siê co¶ w tzw chwili s³abo¶ci to w ¶rodku chcia³o siê tego. Kto¶ kto na prawdê kocha i ma zasady nie ulegnie
Stary 2013-11-25, 17:31   #248
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 849

Cytat:

Sama zdrada fizyczna dla mnie jest ostatni± faz± zdrady, swoist± wisienk± na torcie.
Je¶li kto¶ wyci±gnie wnioski ze swojego postêpowania, zastanowi siê co posz³o nie tak ¿e dopu¶ci³ siê zdrady, co sobie zapewni³ takim zachowaniem ; to mo¿na spróbowaæ wybaczyæ partnerowi/partnerce. Bez porz±dnego rachunku sumienia nie ma co moim zdaniem marzyæ o poprawie.
Lemmy is God jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-25, 17:32   #249
Gazelka007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Ja by³am w toksycznych zwi±zku, wiêc sama na w³asnej skórze przekona³am sie jak to jest! Dziewczyny, które w takich zwi±zkach by³y nie maj± pojêcia jak to jest! Wywa³am siê dziêki zdradzie, choæ chodzi³o o zdradê emocjonalna i poca³unek, bo gdzie¶ jeszcze mia³am resztki si³y by powstrzymaæ sie przed pój¶ciem do ³ó¿ka. Nie macie pojêcia co to jest uzale¿nienie psychiczne! To nie dzia³a na zasadzie - oooo, moj zwiazek jest toksyczny, musze go zakoñczyæ i isc na terapie! Z tego nie da sie czasami tak ³atwo wydostaæ, bo jest sie kompletnie st³amszonym i gotowym zrobiæ wszystko dla partnera, ca³kowicie poddanym jego manipulacjom. Gdybym nie zdradzi³a, to bym nie odesz³a - wiem to doskonale! Nawet po tej zdradzie nie umialam odej¶æ, wszyscy mnie b³agali i przekonywali, a ja dalej gotowa by³am zostaæ z eksem zamiast isc do osoby, która pokaza³a mi jak powinien wygl±daæ zdrowy zwiazek i jak powinno sie traktowaæ kobietê. W koñcu odeszlam i gdyby nie osoba, z która zdradzi³am to pewnie nie mia³a bym tyle si³y w sobie, gdybym nawet sama odesz³a, to pewnie bym wróci³a! I pewnie by³a bym teraz kompletnym wrakiem psychicznym i nie mia³a ani grosza i dalej utrzymywa³a eksa...

To nie jest moje usprawiedliwienie, bo wyrzuty sumienia mia³am przez d³ugi czas i dalej mam. Ale czasami mam wra¿enie, ¿e tak po prostu musia³o byæ, bo bym ci±gnê³a to w nieskoñczono¶æ i pewnie by skoñczy³o sie to ¶lubem...

A najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, ¿e zawsze brzydzilam sie zdrada, zosta³am kiedy¶ zdradzona i by³am pewna, ¿e ja tego nigdy nie zrobiê! A ten toksyczny zwiazek postawi³ moje zycie na g³owie... Do tej pory nie umiem sie do koñca po nim i po tym wszystkim pozbieraæ...

Wys³ane z aplikacji mobilnej, mo¿e brakowaæ polskich znaków - za co bardzo przepraszam
Stary 2013-11-25, 17:38   #250
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Wiadomo¶ci: 41 583

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Poka¿ wiadomo¶æ
no ale nie wyja¶ni³a¶ jakie zwi±zki mo¿na nazwaæ toksycznymi Twoim zdaniem.
Zwi±zki opieraj±ce siê na manipulacji, uzale¿nieniu od drugiego cz³owieka, na przemocy. Zwi±zki, które wyzwalaj± w nas najgorsze instynkty i brak szacunku do ludzkich wad, s³abo¶ci. Zwi±zki, w których nie ma partnerstwa, a jest zale¿no¶æ pan-poddany. To tak w du¿ym skrócie.

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;43879109]
Jak wed³ug Ciebie lepiej zdradzaæ ni¿ siê rozstaæ jak siê z kim¶ nie chce byæ, to ¿yczê powodzenia z zwi±zkach....[/QUOTE]
Toksyczno¶æ takiego zwi±zku polega miêdzy innymi na tym, ¿e siê nie wie ¿e siê nie chce z danym cz³owiekiem byæ. ¯e sobie nie zdajemy sprawy ¿e to partner i ten zwi±zek sprawia, ¿e jeste¶my nieszczê¶liwi. ¯e wydaje nam siê, ¿e to w nas jest problem, bo nie zas³ugujemy na wiêcej.

Cytat:
Nie wierzê w przypadki. Nie znam zdrady, która by nie mia³a podstaw, która zdarzy³aby siê w zdrowym, szczerym i pe³nym mi³o¶ci zwi±zku. Albo nadpsuty jest sam zwi±zek, tylko siê o tym na przyk³ad nie mówi³o/zamiata³o siê problemy pod dywan, nie zauwa¿y³o siê czego¶, albo dzia³o siê ¼le i wszyscy o tym wiedzieli, albo po prostu dana osoba ma taki a nie inny charakter, nie nadaje siê do bycia w zwi±zku.
Stary 2013-11-25, 17:46   #251
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez elvegirl Poka¿ wiadomo¶æ
Toksyczno¶æ takiego zwi±zku polega miêdzy innymi na tym, ¿e siê nie wie ¿e siê nie chce z danym cz³owiekiem byæ. ¯e sobie nie zdajemy sprawy ¿e to partner i ten zwi±zek sprawia, ¿e jeste¶my nieszczê¶liwi. ¯e wydaje nam siê, ¿e to w nas jest problem, bo nie zas³ugujemy na wiêcej.
Ale nie rozumiem co ma tutaj za zadanie zdrada? Przecie¿ zdrada zawsze bierze siê z jaki¶ pobudek bêd±cych gdzie¶ w ¶rodku.
Stary 2013-11-25, 17:49   #252
elvegirl
po drugiej stronie szafy

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;43879570]Ale nie rozumiem co ma tutaj za zadanie zdrada? Przecie¿ zdrada zawsze bierze siê z jaki¶ pobudek bêd±cych gdzie¶ w ¶rodku. [/QUOTE]
Wyt³umaczy³am parê postów temu schemat zdrady emocjonalnej w takim zwi±zku. Zakochujesz siê w, hm, wybawcy. Ale samo zakochanie to za ma³o ¿eby móc odej¶æ, trzeba jeszcze zbudowaæ w sobie, z pomoc± kogo¶ innego, ¶wiadomo¶æ ¿e to, w czym siê tkwi, jest niszcz±ce i ¿e siê ma w sobie tyle si³, ¿eby siê z tego wyrwaæ. A na to trzeba czasu.
Stary 2013-11-25, 17:54   #253
Gazelka007
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 140

Cytat:
Wyt³umaczy³am parê postów temu schemat zdrady emocjonalnej w takim zwi±zku. Zakochujesz siê w, hm, wybawcy. Ale samo zakochanie to za ma³o ¿eby móc odej¶æ, trzeba jeszcze zbudowaæ w sobie, z pomoc± kogo¶ innego, ¶wiadomo¶æ ¿e to, w czym siê tkwi, jest niszcz±ce i ¿e siê ma w sobie tyle si³, ¿eby siê z tego wyrwaæ. A na to trzeba czasu.

Ale dopóki kto¶ sam takiego czego¶ nie przeszed³ nigdy tego nie zrozumie...

Wys³ane z aplikacji mobilnej, mo¿e brakowaæ polskich znaków - za co bardzo przepraszam
Stary 2013-11-25, 17:59   #254
Konto usuniête

Cytat:
Wiêc chyba w sumie nie sama zdrada pomaga siê "uwolniæ" ale jak mówisz kto¶ musi w tym pomóc. Sama nie wiem jak jest w takim toksycznym zwi±zku, ale zakochanie siê w kim¶ innym nie bierze siê znik±d, w pod¶wiadomo¶ci musi byæ co¶ co podpowiada, ¿e ten zwi±zek jest z³y i szuka siê kogo¶ innego. Wtedy wed³ug mnie to nie jest ju¿ chyba zdrada, bo jak mo¿na zdradzaæ w zwi±zku, który tak na prawdê nie istnieje jako zwi±zek lecz jaka¶ chora relacja
Stary 2013-11-25, 18:10   #255
elvegirl
po drugiej stronie szafy

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;43879761]Wiêc chyba w sumie nie sama zdrada pomaga siê "uwolniæ" ale jak mówisz kto¶ musi w tym pomóc. Sama nie wiem jak jest w takim toksycznym zwi±zku, ale zakochanie siê w kim¶ innym nie bierze siê znik±d, w pod¶wiadomo¶ci musi byæ co¶ co podpowiada, ¿e ten zwi±zek jest z³y i szuka siê kogo¶ innego. Wtedy wed³ug mnie to nie jest ju¿ chyba zdrada, bo jak mo¿na zdradzaæ w zwi±zku, który tak na prawdê nie istnieje jako zwi±zek lecz jaka¶ chora relacja [/QUOTE]
Zaanga¿owanie emocjonalne w kogo¶ innego, zdobyta ¶wiadomo¶æ ¿e mo¿e byæ inaczej ni¿ dotychczas, to pomaga siê uwolniæ. Czyli jakby nie by³o, zdrada emocjonalna. I niestety jest to zdrada, bo oficjalnie zwi±zek istnieje. Chory czy nie, oficjalnie jest siê w zwi±zku i powinno siê byæ wiern±.
Stary 2013-11-25, 18:12   #256
Konto usuniête

Cytat:
Zaanga¿owanie emocjonalne w kogo¶ innego, zdobyta ¶wiadomo¶æ ¿e mo¿e byæ inaczej ni¿ dotychczas, to pomaga siê uwolniæ. Czyli jakby nie by³o, zdrada emocjonalna. I niestety jest to zdrada, bo oficjalnie zwi±zek istnieje. Chory czy nie, oficjalnie jest siê w zwi±zku i powinno siê byæ wiern±.
Tematy zwi±zków nigdy nie s± ³atwe
Stary 2013-11-25, 18:17   #257
ahoooj
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 315

Cytat:
Napisane przez zakonna Poka¿ wiadomo¶æ
a kto pisa³ o usprawiedliwianiu? Ja piszê o tym, ¿e nie zawsze jest tak prosto o jednoznacznie jak siê wam wydaje.
Ja zdrady nie usprawiedliwiam, chocia¿ bym chcia³a.
Uwa¿am, ¿e zachowa³am siê... no có¿, okropnie, ale nie mogê czytaæ o "na wieki wieków przysiêgam, ¿e bêdê taka siaka i owaka", bo ¿ycie pisze w³asne scenariusze. Ja te¿ siê deklarowa³am, ¿e nigdy, chocia¿by nie wiem co, tego nie zrobiê
No ale có¿, ja mogê tylko dziêkowaæ temu drugiemu za to ¿e siê pojawi³ w moim ¿yciu. Nie czujê do siebie obrzydzenia, bo wiem, ¿e nie kocha³am mojego partnera. Wiem, ¿e post±pi³am ¼le, ale przecie¿ nie bêdê siebie za to biczowa³a, skoro wysz³o mi to tylko na dobre.
Co nie zmienia faktu, ¿e dalej s±dzê, ¿e zdrada=rozstanie, nigdy nie da³abym po czym¶ takim drugiej szansy na odbudowanie relacji, nawet samej sobie.

Edytowane przez ahoooj
Czas edycji: 2013-11-25 o 18:26
ahoooj jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-25, 19:00   #258
natka 94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 142

Cytat:
Zwi±zki opieraj±ce siê na manipulacji, uzale¿nieniu od drugiego cz³owieka, na przemocy. Zwi±zki, które wyzwalaj± w nas najgorsze instynkty i brak szacunku do ludzkich wad, s³abo¶ci. Zwi±zki, w których nie ma partnerstwa, a jest zale¿no¶æ pan-poddany. To tak w du¿ym skrócie.
Po co wchodziæ w zwi±zek z tak± osob±?
natka 94 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-25, 19:04   #259
zakonna
Naczelna Nastolatka

natka, poczytaj na ten temat, bo jest obszerny, a twoja wiedza ¿adna. Tutaj nie jest w±tek o takich zwi±zkach, za du¿y offtop z tego wyszed³
Stary 2013-11-25, 19:21   #260
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez natka 94 Poka¿ wiadomo¶æ
Po co wchodziæ w zwi±zek z tak± osob±?
W toksyczne zwi±zki wchodz± bardzo czêsto ludzie z zani¿onym poczuciem w³asnej warto¶ci, g³odni ciep³a, mi³o¶ci. A manipulant ma to do siebie, ¿e najpierw daje Ci to, czego najbardziej potrzebujesz, utwierdza Ciê w przekonaniu, ¿e tylko on jest w stanie Ci to daæ, ¿e wcze¶niej tego nie mia³a¶, bo na to nie zas³ugiwa³a¶, a on czyni Ci ³askê zainteresowania, wdziêczna byæ powinna¶. Uzale¿nia od siebie i wyniszcza jak narkotyk.

Tak jak napisa³a zakonna, je¶li kto¶ jest ciekaw tego tematu, warto o nim poczytaæ, rozejrzeæ siê wokó³.

Cytat:
Napisane przez ahoooj
dalej s±dzê, ¿e zdrada=rozstanie, nigdy nie da³abym po czym¶ takim drugiej szansy na odbudowanie relacji, nawet samej sobie
A ja nie wiem. To pewnie zale¿y od tego, co bym us³ysza³a podczas rozmowy o tej zdradzie.
Stary 2013-11-26, 05:13   #261
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 021

Cytat:
Napisane przez ifeelfine Poka¿ wiadomo¶æ
Ciekawi mnie, czy która¶ z was kiedy¶ zdradzi³a swojego T¯. Ja mojego by³ego zdradzi³am parê dni przed naszym rozstaniem. Wyl±dowa³am w ³ó¿ku z obecnym ch³opakiem.
Nie ¿a³ujê. Jestem bardzo szczê¶liwa, ¿yjê w udanym zwi±zku Poprzedni zwi±zek i tak mia³ siê ku koñcowi, a facet okaza³ siê zwyk³± ¶wini±.
Przeczyta³am w±tek, a teraz wracam do twojego postu, ¿eby odpowiedzieæ, ¿e ja te¿.
Tyle, ¿e nie parê dni, a miesiêcy przed naszym rozstaniem. Nie ¿a³ujê, jestem bardzo szczê¶liwa, ¿yje w udanym zwi±zku. Poprzedni facet nie okaza³ siê ¶wini±, jeste¶my w przyja¼ni.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-26, 09:40   #262
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 603

Dla mnie zdrada nie ma ¿adnego usprawiedliwienia ¿eby siê tego dopu¶cic kobieta musi miec odpowiedni charakter. Mnie wyrzuty sumienia nie da³yby spokoju, wgl nie mog³abym w lustro patrzec.
A argument o toksycznym zwi±zku ..te¿ mnie nie przekonuje, sama w takim tkwia³am przez 3 lata i nie przysz³o mi do g³owy ¿eby uwalniac siê z tej relacji poprzez zdradê.
A gdybym siê jej jednak dopu¶ci³a, to raczej stwierdzia³abym ¿e skoro siê tak zachowa³am ,to nie zas³uguj± na dobrego ,kochaj±cego faceta.
20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-26, 18:12   #263
girlonthebridge
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 536
GG do girlonthebridge

Powiem szczerze, ¿e nadal nie rozumiem co ma zdrada do toksycznego zwi±zku ale pewnie tak jak ka¿dy ma co innego na my¶li mówi±c "zdrada" mo¿e tak samo z "toksycznym zwi±zkiem" - szczerze mówi±c dla mnie w obu tego typach zwi±zku (bo niestety tak mi siê w ¿yciu pouk³ada³o, ¿e zawsze trafia³am kiepsko z uczuciami) przez my¶l mi nie przesz³o my¶lenie o jakimkolwiek facecie poza (nazwijmy go) "katem" - dlaczego? a bo tak by³am zdominowana. Jak jeden za mn± puszcza³ patrol policji za ka¿dym razem jak gdzie¶ z domu wychodzi³am to naprawdê nie w g³owie mi byli faceci. W sumie w tym drugim zwi±zku te¿ ka¿de spotkania z jakimikolwiek znajomymi, nowymi facetami ka¿dego traktowa³am aseksualnie i nikogo nie traktowa³am jako "wybawcê". Jak wyrwa³am siê z tych zwi±zków. Chyba siêgnê³am ju¿ tak g³êbokiego dna i wpad³am w taki zapas mu³u, ¿e rodzice mnie wyci±gali z tego i przyjaciele a nie jaki¶ facet i jaka¶ zdrada. No ale wiadomo ka¿dy jest inny. Chocia¿ naprawdê nadal nie czajê zdrady i "nowego faceta" jako wybawcy z toksycznego zwi±zku bo to raczej cz³owieka nie ulecza. Najwa¿niejsze jest samemu prze³amaæ swoje kompleksy i jako¶ pozbieraæ swoje ¿ycie i wtedy wej¶æ w jaki¶ zwi±zek a nie uzale¿niaæ siê od nowej osoby bo ró¿nie mo¿na trafiæ, nawet kolejny raz.
Stary 2013-11-26, 19:26   #264
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Poka¿ wiadomo¶æ
Chyba siêgnê³am ju¿ tak g³êbokiego dna i wpad³am w taki zapas mu³u, ¿e rodzice mnie wyci±gali z tego i przyjaciele a nie jaki¶ facet i jaka¶ zdrada.
Gratulujê bliskich nie ka¿dy ma szczê¶cie takich mieæ.
Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Poka¿ wiadomo¶æ
Najwa¿niejsze jest samemu prze³amaæ swoje kompleksy i jako¶ pozbieraæ swoje ¿ycie i wtedy wej¶æ w jaki¶ zwi±zek a nie uzale¿niaæ siê od nowej osoby
Ja z kolei normalnych zachowañ w zwi±zku, normalnych reakcji, uczy³am siê przy facecie. Sama teoretyzuj±c w ¿yciu bym nie dosz³a, która postawa jest w³a¶ciwa, która daje szczê¶cie. Jasne, w doj¶cie do normalno¶ci by³o w³o¿one mnóstwo mojej pracy, ale bez faceta pokazuj±cego mi jak powinno byæ miêdzy kobiet± i mê¿czyzn±, nie wiedzia³abym jak powinno byæ.
Stary 2013-11-26, 20:24   #265
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 910

Ten w±tek powinien mieæ praktycznie 100% poparcia ¿eby tej zdrady siê nie dopu¶ciæ. Nie ma ¿adnego usprawiedliwienia dla niej. Jak jest ¼le to siê koñczy, a jak siê zdradza raz, drugi, trzeci to trzeba zadaæ sobie pytanie "co ze mn± nie tak?" a nie twierdziæ "to oni s³abi/¼li byli".

Widaæ po wypowiedziach niektórych osób, ¿e mimo wszystko brzydz± siê zdrady, ale zaraz dodaj±..."kto wie co bêdzie jutro?" b±d¼ "zdrada to b³±d, który mo¿na ot tak wybaczyæ, a on mi na pewno wybaczy". Traktuj± to jako asekuracjê, alternatywê i w ogóle w pewnych sytuacjach same siebie usprawiedliwiaj±, ale jak dla mnie to trochê dwulicowe bo "ja" mogê zdradziæ, bo..... "cz³owiek pope³nia b³êdy" (wtf co to ma byæ za obrona?), ale "ty" ju¿ zdrady nie mo¿esz pope³niæ bo bêdziesz powieszony/uduszony/zamordowany i w "twoim" przypadku bêdzie to najgorsz± rzecz±, któr± mo¿na by³o zrobiæ.

Wymagaj±c od innych wierno¶ci itp. wymagajmy te¿ i od siebie.
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-26, 20:27   #266
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Poka¿ wiadomo¶æ
Wymagaj±c od innych wierno¶ci itp. wymagajmy te¿ i od siebie.
No jasne. I uwa¿aj±c ¿e zdrada jest do wybaczenia, bierzmy pod uwagê i siebie i partnera. Oczywista sprawa.
Stary 2013-11-26, 20:36   #267
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 910

Cytat:
No jasne. I uwa¿aj±c ¿e zdrada jest do wybaczenia, bierzmy pod uwagê i siebie i partnera. Oczywista sprawa.
Jest do wybaczenia - to tylko opcja. Tego negowaæ nie bêdê aczkolwiek podejrzewam, ¿e WIELE osób nie wybacza, bo dla nich to koniec zwi±zku.
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-26, 20:58   #268
blaskskonca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 400

Ja zdradzi³am(raz po pijaku) Powiedzia³am chlopakowi o tym dwa dni pozniej jednoczesnie zrywaj±c. Nie czekalam na to, czy on mi wybaczy, czy da rade. Jesli to zrobilam, to znaczy, ze widocznie mialam watpliwosci co do tego zwiazku. Zrobilam to, mimo ze byl to chlopak idealny na TZ, dbajacy o mnie, szanujacy. Poza tym nie ma zwiazku bez zaufania, wiem ze jesli on by mi wybaczyl, to by juz na pewno nie zaufal. Ja sie wcale nie dziwie. Wolalam odejsc, zeby nie myslal o tym dniami i nocami.
I mimo ze cholernie za nim tesknie, mimo ze spedzilismy mase fajnych dni, mimo ze czuje sie cholernie samotna i zdo³owana tym, ze na wlasne zyczenie pieprze sobie zycie, to wiem ze tak musi byc. Wszystko ma swoje konsekwencje. Moglam przeciez walczyc o ten zwiazek, moglam probowac, nie zrobilam tego.

Edytowane przez blaskskonca
Czas edycji: 2013-11-26 o 20:59
blaskskonca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-11-26, 21:01   #269
zakonna
Naczelna Nastolatka

ja nie liczy³am na ¿adne wybaczanie, bo wtedy ju¿ nie zale¿a³o mi ani na tym facecie (straci³am do niego resztki szacunku), ani a zwi±zku (chyli³ siê ku upadkowi, a ja marzy³am tylko o tym, ¿eby druga strona to zaakceptowa³a wreszcie). Nie mia³am te¿ ¿adnych wyrzutów sumienia.
Stary 2013-11-26, 21:05   #270
blaskskonca
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 400

Ja na mojego nie moge zlego slowa powiedziec. Takze wyrzuty sumienia mnie pozeraja od srodka. Moze to i dobrze, nastepnym razem 1000 razy sie zastanowie zanim cos takiego zrobie.
blaskskonca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-03-15 08:13:01

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.