Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 18:45   #1231
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Co do tradziku to tak wyczytalam i akurat u nas sie sprawdzilo. Nie wiem jak u reszty dziewczyn...
Stary 2013-11-25, 19:06   #1232
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Shit
Baterie wylały w macie edu, bo geniusze ich nie wyjęliśmy i mata nie działa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:06   #1233
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Czarna sukienka na chrzciny i spódniczka nowy zakup
Ładne

A ja kupiłam Filipkowi na mikołaja konika morskiego fp

O i byłam dzisiaj po raz drugi załatwić becikowe i co? I
Mam nadzieję, że następnym razem uda mi się załatwić
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:06   #1234
t_89
Zakorzenienie

o widze, ze beda klocki fp w lidlu ja pod choinke znalazlam pieska do raczkowania ktory ucieka i chyb na to sie skusze
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:15   #1235
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A w ogole coraz bardziej irytuje mnie T. Z racji ze mieszka pod nami ( ) to na prawie kazdy placz malego przylazi i pyta co go boli a on po prostu placze jak jest zmeczony... Dzisiaj juz nie wytrzymalam i odburknelam ze nic go nie boli zmeczony jest. Ona chwile postala i poszla. Wiem ze ona nie chce zle ale w takich momentach chce sie sama zajac moim dzieckiem bo najlepiej wiem co mu potrzeba a najgorsze co moze byc to osoby trzecie wrzucajace swoje trzy grosze...
rozumiem doskonale! moja tak wczoraj za mna lazila i "dobre" rady dawala jak u nich bylismy.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ładne

konik bardzio dobry zakup

co do becikowego nam sie udalo za pierwszym razem, ale na kase czekalam prawie miesiac ale juz jest i wlasnie ja wydaje
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:18   #1236
passion80
Zakorzenienie

Maja zaczela robic zielone kupy, duzo bardziej smierdza niz wczesniej, baki tak samo
placze, prezy sie, kupy robi mniej wiecej co drugi dzien.
od ok 4tygodnia zycia jest na mm hipp, dostaje duciflor, zelazo kwas foliowy, wit D, wczesniej nic sie nie dzialo
ulewa bardzo rzadko
budzi sie zawsze z krzykiem, ale myslalam, ze to normalne

Inwersja, przyznam, ze to co pisalas czytalam nieuwaznie bo nas nie dotyczylo
Stary 2013-11-25, 19:18   #1237
Aaamelkaa
Zakorzenienie

mój Misio dziś strasznie płacze jak go rozbieram do przewijania, nie wiem czy to możliwe ale on chyba kojarzy rozbieranie z dzisiejszą szczepionką którą mieliśmy rano

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 19:19   #1238
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ja mam traumę z rajstopami bo jak byłam w pierwszej klasie to mama mi ubrała białe rajstopy i dziadek zawoził mnie na rowerze do szkoły. A że dziadek miał brudne buty to cały dzień w szkole w takich uwalonych rajtkach chodziłam i było mi wstyd
co kupiłaś?

Madziuchna ja też już się frustuję... Jesteśmy tutaj sami i na serio nie ma mi kto pomóc. Tż coś tam ogarnie przy młodej ale cały czas mu musze albo pomagać albo odpowiadać na pytania, a jak? a czy tak?

A wczoraj to już przeszedł sam siebie, nawet swoje sobotnie balety przebił. rano zawinął się na ryby i miał wrócić za 2 godz o 10, żeby zostać z małą bo miałam iść posprzątać stare mieszkanie bo wczoraj klucze oddawaliśmy. A on wrócił o 14, młoda spała 2 godz na dworze bo nie miałam co z nią zrobić a musiałam zacząć chociaż o tej 12 bo nie wiedziałam ile mi zejdzie. A jak zadzwoniłam przed 14 gdzie on się podziewa to powiedział że jest u kumpla na kawie i o co mi chodzi czujecie? dziecko śpi na dworze, ja po nieprzespanej (przez niego)nocy zapierdzielam a on na kawce u kolegi nie kumam go. Mam totalnego focha i śpię na kanapie, nie odezwę się chyba przez tydzień...
o wrócił... flet jeden... nagle punktualny
Dobry jest,zreflektowal się chociaż?

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No niezły nicpoń nie powiem Ubić takiego i niech się zachowuje następnym razem No i brawa dla mamuśki, że ogarnęła wszystko sama Choć i tak powinnaś ubić TZ i niech następnym razem pomaga

Dziewczyny potrzebuje rady jak walczyć z ciemieniuchą na brwiach i na powiekach. To delikatne obszary, więc nie wiem czy jakieś maści można zostować - nie chce nic podrażnić. Póki co tylko brwi oliwką smaruję, powiek nie dotykam bo się boję. Któryś maluch miał podobnie?

A druga rzecz to trądzik niemowlęcy - jak sobie z nim radzicie?

I trzecia rzecz do mam, które w nocy małą karmią/nie karmią? Jak sobie radzicie z cyckami coby wam nie wybuchły? Moja dziś o 4tej pojadła 3 minuty i poszła dalej w kime a mi cycki myślałam, ze wybuchną i musiałam siedzieć na laktatorze. Reguluje się to jakoś z czasem jak dziecko się rzadziej budzi czy odciągacie w nocy?

Trądzik przemywalam woda przegotowana i smarowalam kremem linokrąg A+E, bo u nas strasznie wysuszyl skórę,właśnie dziś całkiem zniknął nam trądzik!
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:30   #1239
kama1987
Rozeznanie

Moje dziecko właśnie leży mi na kolanach, puszcza mi bąki pod nos i się cieszy a przed chwilą jak jej coś śpiewałam to miała minę pt. weź już przestań i się nie ośmieszaj

Cytat:
No niezły nicpoń nie powiem Ubić takiego i niech się zachowuje następnym razem No i brawa dla mamuśki, że ogarnęła wszystko sama Choć i tak powinnaś ubić TZ i niech następnym razem pomaga

Dziewczyny potrzebuje rady jak walczyć z ciemieniuchą na brwiach i na powiekach. To delikatne obszary, więc nie wiem czy jakieś maści można zostować - nie chce nic podrażnić. Póki co tylko brwi oliwką smaruję, powiek nie dotykam bo się boję. Któryś maluch miał podobnie?

A druga rzecz to trądzik niemowlęcy - jak sobie z nim radzicie?

I trzecia rzecz do mam, które w nocy małą karmią/nie karmią? Jak sobie radzicie z cyckami coby wam nie wybuchły? Moja dziś o 4tej pojadła 3 minuty i poszła dalej w kime a mi cycki myślałam, ze wybuchną i musiałam siedzieć na laktatorze. Reguluje się to jakoś z czasem jak dziecko się rzadziej budzi czy odciągacie w nocy?
ja na brwiach ok. 30 min przed kąpielom smarowałam oliwką a potem jak ją kąpałam to ścierałam to myjką, po 2 razach zeszło.

Ja na początku też myślałam, że mi cycki rozsadzi w nocy, ale przeczekałam i już jest ok

Edytowane przez kama1987
Czas edycji: 2013-11-25 o 19:32
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:35   #1240
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny
Ktoras z was dawala linka do projektora dla dzieci
Mozecie go wkleic jeszcze raZ:?
Plis

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 19:42   #1241
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne

Julek tez dostanie tego konika
Stary 2013-11-25, 20:09   #1242
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie wkleić linka do tego konika co to takiego? Bo wszystkie o nim piszecie, że robi furrorę więc jestem ciekawa Może też kupie na mikołaja mojej Poli?
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:15   #1243
LaLoca
Zakorzenienie

Na trądzik u nas pomogło mycie przegotowaną wodą i smarowanie sudocremem 2x dziennie. Szybko przeszło.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:19   #1244
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Jutro i środa uczelnia Ratunku!!!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:22   #1245
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Taki troche usportowiony egzemplarz tz zrealizowal 2 lata temu moje niepraktyczne marzenie. Miny innych kierowcow, jak jade z mlodym czy jak sie wytaczalam w ciazy z auta - bezcenne.
To zdradzisz wreszcie, czy nie?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Shit
Baterie wylały w macie edu, bo geniusze ich nie wyjęliśmy i mata nie działa
I co, nie będzie działać?

Cytat:
Mój Julek ma dostać od babci

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
mój Misio dziś strasznie płacze jak go rozbieram do przewijania, nie wiem czy to możliwe ale on chyba kojarzy rozbieranie z dzisiejszą szczepionką którą mieliśmy rano
Na pewno

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Na trądzik u nas pomogło mycie przegotowaną wodą i smarowanie sudocremem 2x dziennie. Szybko przeszło.
Ja bym chyba bała się dawać sudokrem na twarz

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Aga, jaki ładny avek

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 20:22   #1246
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
rodzina nam się powiększyła, siostra męża urodziła, chłopiec 2950g 54cm, jestem podekscytowana,przypomnia ły mi się moje emocje z dnia narodzin

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
btw jak mi się niepodoba jak ok roczne dzieci chodzą po domu w samych rajstopach i bluzkach- obiecałam sobie że niebede tak robic
tez tak miałam przy Zuzi ale czasem tak chodziła

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

btw. jak to robicie ze w skarpetkach isponiach dzieci wam tych skarpetek nie skopia? bo moja notorycznie...

no i co, mialam cwiczyc a tu kinga sppi w jednym pokoju, natalka w drugim. niestety () MUSZĘ tez zrobic drzemke wiecie ze jak sie duzo spi to sie chudnie? (bo sie wtedy nie je )
O właśnie, mój też ciągle bez skarpet siedzi

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ale ja mam traume z dziecinstwa co do.rajstop
tez was mamy podnosiky za rajstopy do gory zeby ladnie naciagnac?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ufff prezenty dla dziewczyn mam juz chyba z glowy. tylko jeszcze hulajnoge dla Blanki musze kupic. mamy starszakow, mozecie jakas polecic ?
Amelce kupilam prezenty juz na zas, piramidke z fishera, ale nie widze jej na necie, http://allegro.pl/fisher-price-wesol...665222364.html
http://mattel.strefamarek.allegro.pl...zeniaczka.html
http://mattel.strefamarek.allegro.pl...i-malucha.html
a Blance dzisiaj w biedzie kupilam lapka z myszka minnie, dostanie dwie lalki barbie, puzzle, jakies my little pony i pet shopy, mozaike do ukladania i gre z porami roku i zegarem no i hujnoge jesli w koncu kupie
Zuzia dostanie ten z Hello Kity

Cytat:
Jest mi smutno bo jutro tż idzie do szpitala na tą operacje kolana (tzn. zabieg będzie miał w czwartek, wcześniej będą robić mu badania). Nie wiem kiedy wyjdzie.
Pierwszy raz tak długo go nie będzie. Nie jestem przyzwyczajona do jego nie obecności.
Mam nadzieję, że szybko wyjdzie
Za szybkie wyjście

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
U nas chyba skok przyszedł kilka dni za wcześnie Od dwóch dni w Julka jakby zło wstąpiło. Prawie non stop płacze i jest niezadowolony. Najgorzej, że wszystko tak się na siebie nałożyło: niby ten skok, u mnie chyba kryzys laktacyjny trzeciego miesiąca, jeszcze ta nieszczęsna laktoza i brzuszek

Do tego mały zaczął odstawiać cyrki przy cycku - jak tylko przestaje lecieć ciurkiem puszcza nakładkę, robi się czerwony, grymas i płacz Początkowo myślałam, że może brzuszek go męczy i nie może puścić bąka, ale teraz już wiem, że to przez jedzenie. Nie wiem, co jest ale już od kilku tygodni nie starcza mu jedna pierś i za każdym karmieniem opróżnia mi obie, a wczoraj płakał i zjadł jeszcze 160 ml sztucznego Boże, jakbym chciała, żeby moje dziecko było szczęśliwe, bo chyba nie jest...

Przy tym i ja się denerwuje i nerwy puszczają, a nie mam znikąd pomocy skoro siedzę sama w domu, a nawet jak jest TŻ i tak muszę asystować praktycznie przy każdej czynności

Ach! Mam jeszcze pytanko a propos ciemieniuchy i szpitalnego sposobu z Linomagiem. Jak to stosować?

Cytat:
Test Kerrego. Robi się go z kupki malucha.
Gdzie robiłaś? i podaj od razu koszt.

Cytat:
Ja nic nie robiłam. Dwa razy może się zdarzyło, że obudziła mnie cieknąca pierś i wtedy do odczucia ulgi odciagałam. Teraz jak Milosz nie je 8/9h to po prostu są takie mocno pelne ale już nie bolą tak.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Ktoras z was dawala linka do projektora dla dzieci
Mozecie go wkleic jeszcze raZ:?
Plis

Może ja? Nie wiem o jaki chodzi. Ten http://allegro.pl/projektor-uspokaja...702896494.html ?

Byliśmy dziś na szczepieniu. Miłosz waży 6340, w ciągu 5 tyg przybrał 650g. Już tak nie koksi

W przychodni była znajoma z córką i jak zobaczyłam jak ta mała ubrana to malo nie padłam. Miała rajstopki i jakąś bluzkę, na to nałożyła jej ciepłą kamizelkę taka ala pikowaną, spodnie na podszewce, na nóżki takie buciki miśkowate i na to wszystko grubaśny zimowy kombinezon Dla porównania Miłosz miał body kr rękaw, pajac, na to cienkie spodenki i kurteczka taka wiosenno-jesienna i cienką czapkę, a na stópki właśnie takie paputki i już. Aaa i wychodząc zakryła tą małą kocem calutką, nawet twarz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:25   #1247
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Możecie wkleić linka do tego konika co to takiego? Bo wszystkie o nim piszecie, że robi furrorę więc jestem ciekawa Może też kupie na mikołaja mojej Poli?
http://allegro.pl/fisher-price-konik...705081051.html
Zuzia go ma ponad 4 lata i nie chce oddać Miłoszowi, bo mówi, że to Jej. Jak w nocy do nas przychodzi to zawsze ciągnie tego konika ze sobą a jak zapomni to ktoś z nas musi iść i Jej przynieść
Stary 2013-11-25, 20:28   #1248
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
I co, nie będzie działać?
Mój tata ma pokombinować, on jest złota rączka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:42   #1249
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
W Laboratorium na Bema za 36 zł, w UDSK robią za 18.50, ale próbkę można dostarczyć tylko rano - do 10, a na Bema cały dzień (do 18).

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Mój syn jest nieprzewidywalny Po kąpieli poleżał na macie, ale był już poirytowany i chciał spać. A że jadł 2 h wstecz, więc dałam trochę cysia. Po chwili płacz i awantura, bo oczy się zamykają, a mama "pcha" cyca. Uśpiłam go na rękach w kilka chwil, no bo taaaki zmęczony. Pospał 10 minut, zapłakał i oczy jak 5 zł. Karuzelkę mu włącz A ja już Karmi otworzyłam

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:45   #1250
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Gorgulek

Tak dziekuje

Ale ladmie Milosz wazy

Co do ubierania to moj ma body z dl rekawem i spodenki lub polspiochy i skarpetki
Jak wychodzimy ubieram go w gruby kpmbinezon i przykrywam kocem
Ma noc tylko pajac i kocyk
Ale moj to grzejnik jest zaraz mokry sie budzi

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:48   #1251
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-konik...705081051.html
Zuzia go ma ponad 4 lata i nie chce oddać Miłoszowi, bo mówi, że to Jej. Jak w nocy do nas przychodzi to zawsze ciągnie tego konika ze sobą a jak zapomni to ktoś z nas musi iść i Jej przynieść
Dziękuję

I dziękuję wszystkim za rady co do piersi/trądziku/ciemieniuchy
Stary 2013-11-25, 20:48   #1252
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
I Iga tez

Cytat:

tez tak miałam przy Zuzi ale czasem tak chodziła

O właśnie, mój też ciągle bez skarpet siedzi

Zuzia dostanie ten z Hello Kity

Za szybkie wyjście

Ja nic nie robiłam. Dwa razy może się zdarzyło, że obudziła mnie cieknąca pierś i wtedy do odczucia ulgi odciagałam. Teraz jak Milosz nie je 8/9h to po prostu są takie mocno pelne ale już nie bolą tak.

Może ja? Nie wiem o jaki chodzi. Ten http://allegro.pl/projektor-uspokaja...702896494.html ?

Po domu jak po domu, mnie wkurza jak tak dzieci chodzą w żłobku albo w przedszkolu, ja zakładam mojej starszej rajtki+dresy, ale w przedszkolu zdejmujemy rajstopy, a zakładamy spodniczke

Byliśmy dziś na szczepieniu. Miłosz waży 6340, w ciągu 5 tyg przybrał 650g. Już tak nie koksi

W przychodni była znajoma z córką i jak zobaczyłam jak ta mała ubrana to malo nie padłam. Miała rajstopki i jakąś bluzkę, na to nałożyła jej ciepłą kamizelkę taka ala pikowaną, spodnie na podszewce, na nóżki takie buciki miśkowate i na to wszystko grubaśny zimowy kombinezon Dla porównania Miłosz miał body kr rękaw, pajac, na to cienkie spodenki i kurteczka taka wiosenno-jesienna i cienką czapkę, a na stópki właśnie takie paputki i już. Aaa i wychodząc zakryła tą małą kocem calutką, nawet twarz
No to ciekawe jak ja ubierze przy -10...a już wiem, ona napewno nie wyjdzie z domu

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:49   #1253
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Wasze dzieci miały jakieś objawy poszczepienne po szczepieniu na pneumo?Tusia ma w czwartek, dygam się...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 20:50   #1254
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna waga, duży chłpopczyk już
Stary 2013-11-25, 20:56   #1255
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci miały jakieś objawy poszczepienne po szczepieniu na pneumo?Tusia ma w czwartek, dygam się...

Gorgulek, no ja sie zastanawialam nad hello kitajcem a minnie, mimo ze w kitty wiecej zadan jakos minnie do mnie przemowila bardziej
gratki za wage Miłoszka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:58   #1256
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Dobry jest,zreflektowal się chociaż?
weź... nawet mi się nie chce pisać. Atmosferę w domu mamy za☠☠☠istą

ale ale z pozytywów to przyszedł dziś paszport Niny a miałam małe wątpliwości czy zdążą do 11.12
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 20:59   #1257
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
W Laboratorium na Bema za 36 zł, w UDSK robią za 18.50, ale próbkę można dostarczyć tylko rano - do 10, a na Bema cały dzień (do 18).

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Mój syn jest nieprzewidywalny Po kąpieli poleżał na macie, ale był już poirytowany i chciał spać. A że jadł 2 h wstecz, więc dałam trochę cysia. Po chwili płacz i awantura, bo oczy się zamykają, a mama "pcha" cyca. Uśpiłam go na rękach w kilka chwil, no bo taaaki zmęczony. Pospał 10 minut, zapłakał i oczy jak 5 zł. Karuzelkę mu włącz A ja już Karmi otworzyłam

Nie wiem czy nie zbadać bo Miłosz robi brzydkie kupy i strzelające ale nie płacze nigdy przy kupie, nie pręży się

Zakręć karmi mama
Ja czasem pijam te poema cafe bo zwykle mi nie smakuje.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Gorgulek

Tak dziekuje

Ale ladmie Milosz wazy

Co do ubierania to moj ma body z dl rekawem i spodenki lub polspiochy i skarpetki
Jak wychodzimy ubieram go w gruby kpmbinezon i przykrywam kocem
Ma noc tylko pajac i kocyk
Ale moj to grzejnik jest zaraz mokry sie budzi

Nie ma za co
Nasz doszedl, będzie na gwiazdkę od teściów

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
No to ciekawe jak ja ubierze przy -10...a już wiem, ona napewno nie wyjdzie z domu

Żeby było śmieszniej to ona szła tylko do auta. A jak raz spotkałam jej męża na spacerze z małą i chwilę gadaliśmy a on do mnie: idę już bo mała ponad godz na spacerze i nie wiem czy nie za długo już a my byliśmy już wtedy ponad 2h Było ciepło wtedy

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja może przy następnym zaszczepię na pneumo.
Wy które szczepienie macie? Pierwsze?

Cytat:
Śliczna waga, duży chłpopczyk już

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:01
Stary 2013-11-25, 21:02   #1258
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
What?!

U mnie tyż

Oczywiście, wiem Ale z tym muszę poczekać na wizytę u lekarza, bo i tak Nutramigen na receptę jest. A jeśli chodzi o zwykłe mm to choć mały się naje, skoro mojego mleka mu nie starcza
tylko ja nie wiem czy przy nietolerancji jest refundowany
no i jeśli to tylko nietolerancja to może i Pepti dałby rade
tam wprawdzie jest laktoza, ale minimalna ilość, ale a nóż by wystarczyło i Julek poradziłby sobie z taką ilością laktozy

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

Maja zaczela robic zzielone kupy, duzo bardziej smierdza niz wczesniej, baki tak samo
placze, prezy sie, kupy robi mniej wiecej co drugi dzien.
od ok 4tygodnia zycia jest na mm hipp, dostaje duciflor, zelazo kwas foliowy, wit D, wczesniej nic sie nie dzialo
ulewa bardzo rzadko
budzi sie zawsze z krzykiem, ale myslalam, ze to normalne

Inwersja, przyznam, ze to co pisalas czytalam nieuwaznie bo nas nie dotyczylo
hmm.. skoro od 4tyg, to może jest inna przyczyna? bo dość długo pije już to mm, choć pewnie to tez nie jest regułą, a ja nie jestem specjalistką
zrób jej kał na posiew w kierunku bakterii i grzybów + to badanie na krew utajoną
u nas Miłosz od początku pił Hipp i pierwsza zielona kupa pojawiła się jakoś w 4 czy 5tyg, nie pamiętam dokładnie
jeśli badania będą dobre (albo jeśli posiew będzie dobry, a to badanie na krew utajoną nie) to można pójść do alergologa
polecam swoją dr Brzozowską, w Lux Medzie przyjmuje. przyjmuje też przy przychodni przy szpitalu Kopernika.

nas dziś przyjęła w trybie przyspieszonym przez tą krew w kupce
jeśli u Was wyszłoby też źle (czego nie życzę), to może też by przyjęła, bo tam długie kolejki są jak to na NFZ - tylko potrzebne skierowanie do poradni alergologicznej tam

my musimy jeszcze zrobić posiew na grzyby, bo tu w rejeonie nie dali pełnego posiewu
i znów zmieniamy mm, na Nutramigen AA, przynajmniej na jakiś czas żeby jelita uspokoić, bo to mleko też nie jest takie superowe na dłuższą metę
na razie na próbę 2 puszki zamówiłam (taa, zamówiłam, bo tego mleka nie ma na stanie w aptekach tylko na specjalne zamówienie, co trochę kłopotu robi) żeby sprawdzić czy kupki będą lepsze, a za 1,5 tyg badanie na krew utajoną do powtórki i sprawdzenia czy zniknęła

no i mój syn będzie przepijał więcej niz moja pensja, bo normalnie to mm bez refundacji kosztuje 150zł za puszkę 400g

od czw do sb to chyba był jednak jakiś skok jego, że tak marudził, a ja już się rozluźniłam jak on sie z tym brzuchem uspokoił po kropelach, aż tu nagle bach
no i dziś wieczór też lipa, bo tż przyrzydził na Bobotiku, stwierdził se, że za dużo mu dajemy, no to ma, że się młody co chwile budzi i popłakuje

aaa, i zapytałam lekarkę o te zmianę mleka, czy się miesza czy się nie miesza
otóż, my teraz nie mieszamy, tylko zmieniamy od razu, bo zależy nam na szybkim efekcie, ale potem jak będziemy wracać do zwykłego Nutra, to wtedy już powoli będziemy przyzwyczajać organizm i mieszać oba mm zanim zmienimy całkiem

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Miłosz też sie budzi z krzykiem, ale u niego to normalne, bo on się budzi głoooodny

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-11-25 o 21:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 21:02   #1259
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

Gorgulek, no ja sie zastanawialam nad hello kitajcem a minnie, mimo ze w kitty wiecej zadan jakos minnie do mnie przemowila bardziej
gratki za wage Miłoszka

Moja Mama kupiła już wcześniej na necie, ja nawet nie wiedziałam,że w biedronce będą i nie wiedziałam, że jest też z myszką miki

Stary 2013-11-25, 21:07   #1260
Zakorzenienie

Pola dostanie konika na mikołaja od dziadzia

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość

no i mój syn będzie przepijał więcej niz moja pensja, bo normalnie to mm bez refundacji kosztuje 150zł za puszkę 400g

Miłosz też sie budzi z krzykiem, ale u niego to normalne, bo on się budzi głoooodny
Łoo matko, strasznie drogo!

I moja czasem też z krzykiem i żarcie musi być na już!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości