|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Idę spać, szybki prysznic i spać, taaaak mnie zmogło
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Na tyle ile się da robię go sama. Tzn. Kupuję jogurt naturalny (najczęściej duży z zotta) bo tego sama nie zrobię
przelewam do jakiejś miseczki. Do tego czosnek, na duży jogurt ja daję 2 ząbki, ale jak ktoś woli łagodniejszy to można 1 ząbek. Czosnek można zetrzeć albo przecisnąć. Mieszam łyżką. Na koniec doprawiam jeszcze solą i pieprzem. To już bardziej na oko. Trzeba w międzyczasie próbować. Jak np. Przesadzę z ilością czosnku to dolewam troszkę jogurtu albo śmietany. Wiem że można dodawać też inne przyprawy jednak mi taki wystarcza. Prosty, łatwy do wykonania i lepszy niż te które dodają np do pizzy. A najważniejsze że świeży. Tak fajnie mnie ten czosnek w jęzor palił Cytat:
Robi się nas coraz więcej ![]() Opowiadaj nam co i jak. Przeczuwałaś zafasolkowanie ? Mąż wie ? Jakie były reakcje ? Cytat:
będzie więcej dla mnie bo pozostali wolą słodkie
|
||
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jeju milka...truskawkowa oglądam reklamę i się ślinię, a do półek w sklepie boję się podchodzić, bo obawiam się siebie, że porwę cały rząd i wybiegnę ze sklepu z szaleństwem na twarzy ![]() ![]() Mandaryny to jest hit ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
zresztą fakt, że póki co nie tyjesz dobrze rokuje Szczerze, to zawsze sobie Ciebie wyobrażałam jako jakąś strasznie szczupłą dziewczynę, nie wiem czemu
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam tak samo jak Ty ;p napiłabym się piwka z colą i cytryną albo jakiś dobry likier ![]() Aaa i ja też jestem na granicy z nadwagą
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi mój dziś powiedział " ale cię wysypało. To na dziewczynkę chyba. Eeee nieee Krzesimir musi być" on ostatnio zaczął tak na poważnie z tym imieniem dla chłopca Co jak co ale na takie imię się nie zgodzę jeśli chłopak będzie
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż tak jak wcześniej pisałam szczęśliwy teraz tylko modlę się o utrzymanie wiecie jak jest pociesza mnie fakt że bałam się że mogą być problemy z zajściem zapłodnieniem implantacją. Mój TŻ jest po operacji miał raka itp lekarz zapewniał że pomimo wszystko płodność jest zachowana ale wiecie jak bywa. Prawda jest taka że pierwszym krokiem jest samo zajście nie każda może w ogóle zajść. Teraz pozostało dbać o siebie i tą małą kijankę
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż ma na imię Ignacy mi się bardzo podoba ale on nie nienawidzi i ma pretensję do rodziców dlatego swojemu dziecku tego by nie zrobił ;p.
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie Ignaś Ignaś fajnie ale Ignacy to tak strasznie poważnie brzmi... kilka dziewczyn tutaj wie jak ja mam na nazwisko mój chrześniak ma tak samo i na imię Ignacy... brzmi to strasznie poważnie a on taki urwis mnie się to imię średnio podoba
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie każda z nas boi się o fasolkę i z niecierpliwością czekamy na drugi trymestr.
Mi się dziś włączyło jakieś panikowanie. Do wizyty u ginki jeszcze 2 tyg. I boję się że coś może być nie tak choć nic takiego się nie dzieje. Ot tak jakoś mi się tak zrobiło. Mam nadziejężeten czas szybko zleci. Później jeszcze po wizycie kilka dni będę musiała na usg poczekać bo wyśle mnie do siebie na oddział i zaś czekanie. Chyba będę spokojniejsza dopiero gdy zobaczę fasolkę na ekranie z bijącym serduszkiem
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dziewczynki np mamy patrycja albo hania Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-11-25 o 20:39 |
|
|
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy już oficjalnie: dla chłopca: Patryk (jednak mi się już podoba ;p ) dla dziewczynki (Maja |
|
|
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
lecę spać dziewczynki
duuużo wrażeń jak na jeden dzieńdobranoc co do imion na dzień dzisiejszy u nas Alicja i Mariusz
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obyś miała rację
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
hej balbinki mozna
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kotka
![]() Kochane, nie denerwujcie się Napewno nosimy wszystkie zdrowe maluszki!!!
|
#889 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyżby a dziewczynkę? poza tym jakoś przechodzi mi ta myśl nie wiem czemu...na początku myślałam że MUSI być dziewczynka, a teraz ostatnio tak siedzę myślę, że tyle fajnych ubranek i zabawek po Igusiu szkoda by było i synek miałby się z kim autkami pobawić, także jak będzie chłopak to jednak nie będę nieszczęśliwa co do nadwagi to ja sobie Ciebie i fantastkę też jako kruszynę wyobrażałam, choć kiedyś już chyba o tym wspominałaś...widocznie do mnie to nie doszło ![]() ![]() U mnie za to niedowaga dalej, a waga ani drgnie Cytat:
Cytat:
jakbym go wołała to czułabym się jakbym wołała jakiego lokaja nie wiem jak masz na nazwisko, ale cóż przeżyję ![]() Cytat:
powiem Ci, że martwić się będziesz cały czas...niezależnie od trymestru Ja na przykład cały czas martwię się porodem, czy tym razem się też uda, czy nie będzie komplikacji, czy trafię na dobrą położną i lekarza, którzy nie spartaczą niczego A jak wczoraj na porodówce widziałam kobitkę która rodziła i nie umiała urodzić, bo zaklinowały się ramiona dziecka to już w ogóle byłam przerażona trwało to już tak długo, że wystarczyła minuta by dziecko było niepełnosprawne albo martwe. Na szczęście wszystko okej.Cytat:
może on sobie jaja robi z Ciebie ![]() Cytat:
chociaż ostatnio mężowi podsunęłam imię Liwia ![]() pewnie zapraszamy
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-11-26 o 09:01 |
||||||
|
|
|
#890 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
![]() Cytat:
Jak mąż pije przy mnie to musi pilnować, żebym mu nie podpijała Naprawdę? Jak pamiętam twoje zdjęcia ze ślubu to taka szczuplutka na nim byłaś Ja w sumie jakoś źle się z tym nie czuję, teraz mam okres, że się sobie podobam, chociaż jak przed ciążą ważyłam te 3 kg więcej to nie było to za piękne... Po ciąży biorę się za siebie i koniec, skoro teraz udaje mi się trzymać jakiejś wagi to chyba po porodzie nie będzie gorzej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale w sumie wysoka jestem to to się jakoś rozkłada To tak samo jak Czarek O nie nie nie Witamy Kicię |
||||
|
|
|
#891 |
|
Raczkowanie
|
kicia - gratulacje
![]() A ja się melduję po wizycie. Na razie na usg widoczny był tylko pęcherzyk ale lekarz mówił, że wszystko ok i prawidłowo rośnie. Następną wizytę mam 4 grudnia i wtedy ma mi też założyć kartę ciąży. Nie wiem czy mam już szansę zobaczyć serduszko no ale nie nastawiam się, że musi już być. zubi czy możesz mi zmienić wizytę: 04.12 godz. 17:00 - założenie karty ciąży My dla dziewczynki mamy imię wybrane - będzie Ola Za to dla chłopca jakoś nie mam jeszcze pomysłu - może Dominik albo Mateusz
|
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj pisałam o zdrowym żywieniu... więc zeszłam z wizażu, włączyłam sobie zaległe odcinki "czasu honoru" i pochłonęłam całą paczkę snaków ser ziemniak Mnie też się podoba mój obecny wygląd, chociaż okres kiedy się zaczęłam rozrastać, straciłam talię i zrobiłam się kwadratowa, na twarzy miałam pryszcz na pryszczu przeżywałam strasznie teraz chociaż mam jakiś bo jakiś, ale brzuszek i wyglądam lepiej ![]() Ej, Juliusz akurat mi się podoba ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
niech maleństwo dalej się rozwija i za tydzień wrócisz z niezapomnianym echem serduszka w uszach
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() No tragiczne nie jest, ale jak sobie myślę Julek to zaraz widzę takiego pucołowatego rudego urwisa z nadwagą i nie chciałabym, żeby inne dzieci się z niego śmiały Jakbym wiedziała, że będzie to mega przystojniak, brunet itd to bym się ani chwili nie wahała, ale tak to... Nie wiem czy mnie rozumiecie
|
||
|
|
|
#894 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie przygotowuje swoje śniadanko, teraz pieką się bułeczki i pachnie na całe mieszkanie
Do nich będzie szyneczka, pomidorek i jajeczko... Korzystam póki jeszcze mogę jeść A no i inka już stoi przygotowana
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, ale się roześmiałam jak przeczytałam tego posta ja też bardzo długo patrzyłam na imię przez wzgląd na znanych mi ich właścicieli ![]() ![]() i dużo fajnych imion odrzuciłam Możecie nie wierzyć, ale w momencie jak wasz cały świat nabiera jednego imienia to traci jakiekolwiek inne skojarzenia. To imię ma cechy i wygląd maleństwa i nikogo innego ![]() A uśmiałam się, bo sama zastanawiam się nad Julianem, i nigdy Julek mi się nie skojarzył z taką rudą pućką ![]() ![]()
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm i inka... Nie mam w domu to chyba sobie zrobię słabiutką rozpuszczalną, bo faktycznie od kilku dni mi chodzi ochota Lecę grzać wodę ![]() Cytat:
![]() Wiem o tym doskonale, że choćbym nie wiem jak nazwała malucha to i tak jego imię będzie mi się zawsze dobrze kojarzyć, ale... ja pisałam o dzieciach z podwórka No i wiem, że będę kochać syna nad życie ale jednak się boję trochę, że będzie... rudą pućką... więc nie chcę kusić losu |
||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
WItam
A ja dziś zaczęłam 6 tydzień super się cieszę Dziś postaram się bardziej. ALe zaczynam mieć mdłości ![]() No i nie wiem kiedy powiedzieć w pracy o ciąży, jednej strony chciałabym już powiedzieć szefowi, ale z drugiej chciałabym sprawdzić czy z dziddzią wszystko ok, a do gina zapisuję się w ciągu 2 najbliższych tygodni ( najgorsze, że czekam, bo miejsc nie ma i liczę, że ktoś zrezygnuje ) Ja o imionach jeszcze nie myślę...bardziej o pokoiku a niedługo kupię sobie jakieś ubranko dla bobaska
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę tam tylko postawić jakąś szafę na ubranka, pewnie coś takiego , ale to się jeszcze pomyśli ![]() A z pracą to ciężka sytuacja, bo ty za bardzo nie masz tam warunków, a z drugiej strony powiedzieć za szybko szefom, a za chwilę (odpukać!!! ) coś by się stało i to odkręcać... Nie wiem, co ci doradzić, najlepiej żebyś się jak najszybciej do gina dostała, więc trzymam
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My pokój mamy wstępnie pomalowany ( robiliśmy remont całego mieszkania na początku tego roku) i jest żółto-kremowy. Ale póki co, jest tam graciarnia i żeby to oczyścić musimy zrobić szafę wnękową. Pokoik nie jest duży, także będę musiała jakoś fajnie go zagospodarować ![]() CO do pracy wiem wstępnie zamierzam do końca roku pracować ... ale nie wiem jak to jest bo niby można być na zwolnieniu tylko 180 dni a potem trzeba o jakiś zasiłek pisać? A kupiłaś już jakieś ubranka?
|
|
#900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
można można i witaj
Cytat:
Na początku sobie żartował ale teraz zaczął tak na poważnie że to imię jemu się naprawdę podoba, jak nic oszalał U mnie w rodzinie jest Liwia. Jak mi kuzynka powiedziała jak chcą dać na imię małej to nie wiem dlaczego ale mi się od razu z jakąś księżną skojarzyło ![]() Cytat:
Ja zawsze mam jakies skojarzenia co do imion. Juliusz to mi się z cezarem od razu kojarzy... W szkole średniej mieliśmy Ksenię zawsze ludzie jej dowalali gdzie ma swojego Herculesa...Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

przelewam do jakiejś miseczki. Do tego czosnek, na duży jogurt ja daję 2 ząbki, ale jak ktoś woli łagodniejszy to można 1 ząbek. Czosnek można zetrzeć albo przecisnąć. Mieszam łyżką. Na koniec doprawiam jeszcze solą i pieprzem. To już bardziej na oko. Trzeba w międzyczasie próbować. Jak np. Przesadzę z ilością czosnku to dolewam troszkę jogurtu albo śmietany. 

on ostatnio zaczął tak na poważnie z tym imieniem dla chłopca 

mój mąż ma na imię Ignacy mi się bardzo podoba ale on nie nienawidzi i ma pretensję do rodziców dlatego swojemu dziecku tego by nie zrobił ;p.

czyżby a dziewczynkę?
jakbym go wołała to czułabym się jakbym wołała jakiego lokaja 
Oby tak dalej 

) coś by się stało i to odkręcać... Nie wiem, co ci doradzić, najlepiej żebyś się jak najszybciej do gina dostała, więc trzymam