|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Cytat:
Ja sporo czytałam o tym i własnie niby dużo o tym piszą ale czy to potwierdza to nie wiem. Mi ginekolog powiedziała, że nie trzeba czekać ale dobrze jest przynajmniej odczekać do pierwszej miesiaczki po odstawieniu (nie krwawienia po odstawieniu). ![]() ![]() Zakonczylam opakowanie pod koniec lipca a staramy sie od października ![]() Ale to też tak poźno bo czekałam aż mi umowe w pracy przedłuża ![]() Wczoraj mi mą powiedział ze żałuje bo moglismy już przed slubem sie starać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
siemano laseczki
![]() ledwo pisze bo mnie tak glowa boli...pewnie z tego zimna dzisiaj ![]() wyniki mam, przeciwcial na rozyczke mniej, no ale sa, a tokso jak nie bylo tak nie ma ![]() chyba zrobie jakas miche popcornu i ponadrabiam rodzinke.pl bo jestemm w tyle ![]()
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1114 |
Zadomowienie
|
witam się po pracy!!
#1115 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
witajcie ![]() aga ja też tak jak dziewczyny uciekałabym od takiego lekarza, na perwszy rzyt oka widać po tym co opisujesz że wiedzy zbyt duzej to nie ma. Zeby nie okazało się ze niepotrzebnie tracisz czas i pieniadze... Leine co do temp. to nie mam innego wyjscia jak zapisywac na kartce, niekoniecznie chce wydac 30zl na kolejny termometr ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy widziałaś moj wykres...miał byc taki ladny jak w poprzednim cyklu a tu ![]() ![]() A Ciebie nie kusi zeby zerknąc na termometr? Ja łapię się na tym że baardzo często w ciagu dnia myśle o tym jaka bedzie jutro temp i kiedy bedzie owu... strach pomyśleć co bedzie jak zacznę sie starać ![]() Jak juz jesteś po rezonansie to kiedy wizyta u lekarza? Cytat:
Wredota jedna no ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze raz zatem oficjalne GRATULACJE !!!! ![]() ![]() Wróciłam niedawno z pracy, zimno jak nie wiem, autobus się spóźnił i skostniałam prawie ![]()
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
o widzę,że tu nawet mini dyskusja się wywiązała się na temat mojej temperatury. Dzięki!! zostawiam unieważnioną, bo i tak nie wierzę,że tak urosło. Jutro pewnie i tak będzie niższa. musimy czekać. A dziś się wyjątkowo dobrze czułam, wiadomo troche czasem pobolewało, ale ogólnie spoko! choć boli mnie lewa pierś.
#1117 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale mam ostatnio zapiernicz ![]() kicia moje gratulacje!!! ![]() ![]()
#1118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A Ty to masz się oszczędzać a nie zapierniczać ![]()
![]() |
#1119 |
Zakorzenienie
|
Gdyby to było takie proste
![]() Poza mną i małżem nikt o ciąży nie wie, czekam na wizytę u gina, żeby potwierdził, że maleństwo jest w porządku ![]() ![]() ![]()
#1120 |
Zadomowienie
|
god bardzo się cieszę, że wszystko ok, co prawda nie wiem co Tobie założyli, ale domyślam się,że to jakiś opatrunek.
kuruj się Kochana kicia oficjalne gratulacje ![]() witam wszystkie nowe staraczki! znikam, bo mąż zaraz będzie, dziś niestety nie mam dla Was czasu.
#1121 |
Zakorzenienie
|
Elfka, ty nie się nam nie przepracowuj!
![]() Ech, dziołchy ![]() ![]() Jako, że zaczynam dziwne rozmyślania muszę wskoczyć w bąbelki. Idę się wymoczyć ![]()
#1122 |
Zakorzenienie
|
agnieszkaK co do temperatury to ja bym nie uniewazniala bo teraz czasem wstaje o 3 i tempka mi nie skacze i jest miarodajna
![]() ![]()
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór kobietki
![]() Podczytałam sobie Was i teraz moge cos napisać ![]() Na wstępie gratulacje wszystkim zafasolkowanym ![]() A teraz cos o sobie heh Jestem mamą 3 letniego brzdąca z mężem staramy się o drugie...jest to 1 cykl starań(poprzednio wyszło nam w 1 cyklu) aktualnie moj 24dc przy cyklach 25-31 dniowych ;/ (rozregulowały mi sie tak po 1 ciąży) Jestem juz po paru testach...jestem bardzo niecierpliwa heh ![]() Z moich objawów jak narazie to od ok 10 dni bóle w podbrzuszu(teraz juz prawie ich nie ma-utrzymywały sie długo po owulacji) oraz masakryczny ból cycków;/ w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam... To by było na tyle. Mam nadzieje że mnie przyjmiecie do Waszego grona? ![]()
#1124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ehh też się zastanawiam heheh ![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Powiem Was, że byly ze mną przyjmowanę kobitki - dwie na łyżeczkowanie macicy a jedna na amputacje szyjki macicy. Opowiadała jak chodziła do gina, który mówił jej że wszystko dobrze po czym poszła do innego i powiedział, że trzeba amputować... nie mogła uwierzyć i poszła do jeszcze innego którym był mój gin do którego chodziłam prywatnie i powiedział jej to samo, żę trzeba amputować i skierował ją do szpitala i jutro ma mieć operacje...
Przez tyle czasu jedna gin nie zauważyła nic, nie chce mi się w to wierzyć. Tak właśnie leczą na NFZ. Ja nie wiem czy mi robili łyżeczkowanie, niby na necie pisze, że przy tym zabiegu co ja miałam wykonują łyżeczkowanie. Będę musiała się dopytać na wizycie kontrolnej.
![]() |
#1126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wydaje mi się aby kobieta w ciąży mogła pracować po 12 godzin. Więc jak powiesz w pracy to i tak musza Ci skrócić czas pracy a jeśli się nie da to na L4 cię wysłać. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
Niestety nic takiego nie mam
![]()
#1128 |
Zakorzenienie
|
Polecam złożyć. My tam prawie wszystkie mamy konta i obserwujemy swoje cykle, objawy i temperatury
![]() A tu odnośnie pracy w większym wymiarze godzin dla zainteresowanych ![]() Obowiązek ograniczenia czasu pracy kobiet w ciąży wynika z przepisów art. 178 par. 1 k.p., przewidującego bezwzględny zakaz zatrudniania pracownic w ciąży w godzinach nadliczbowych oraz art. 148 k.p., zgodnie z którym czas pracy pracownic w ciąży, zatrudnianych w systemie równoważnego czasu pracy, systemie pracy w ruchu ciągłym, systemie pracy weekendowej oraz systemie skróconego tygodnia pracy, nie może przekraczać osiem godzin. Wprowadzenie w art. 148 k.p. maksymalnej dobowej normy czasu pracy dla pracownic w ciąży rodzi po stronie pracodawcy obowiązek skrócenia czasu pracy pracownicy pracującej dotychczas w przedłużonym dobowym wymiarze czasu pracy, tak aby nie przekraczał on ośmiu godzin na dobę. Zakaz pracy kobiet w ciąży w przedłużonym dobowym wymiarze czasu pracy jest zakazem bezwzględnym, niezależnym od wniosku czy zgody pracownicy. Obowiązuje on od momentu stwierdzenia ciąży. Pracodawca zatem w momencie powzięcia informacji o ciąży pracownicy powinien zwalniać ją z obowiązku świadczenia pracy powyżej dopuszczalnych ośmiu godzin pracy, bez konieczności jej wniosku czy zgody, a nawet wbrew jej prośbie o zezwolenie na pracę w wydłużonym wymiarze dobowym. Ograniczenie przez pracodawcę faktycznego czasu pracy kobiety w ciąży nie wpływa niekorzystnie na jej sytuację płacową. Na mocy art. 148 k.p. zachowuje ona prawo do wynagrodzenia za czas nieprzepracowany w związku ze zmniejszeniem wymiaru jej czasu pracy. W praktyce oznacza to, iż pracownica ma prawo do wynagrodzenia za pełny dobowy wymiar czasu pracy, a przy rozliczaniu czasu pracy powinna być traktowana przez pracodawcę tak, jakby przepracowała pełną liczbę godzin określoną rozkładem czasu pracy. Przysługujące pracownicy wynagrodzenie za czas nieprzepracowany w związku z obowiązkiem skrócenia czasu pracy oblicza się na podstawie zasad określonych w rozporządzeniu ministra pracy i polityki socjalnej z 29 maja 1996 r. w sprawie sposobu ustalania wynagrodzenia w okresie niewykonywania pracy oraz wynagrodzenia stanowiącego podstawę obliczania odszkodowań, odpraw, dodatków wyrównawczych do wynagrodzenia oraz innych należności przewidzianych w kodeksie pracy (Dz.U. z 1996 r. nr 62, poz. 289 z późn. zm.). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1129 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobitki
![]() Przyszłam po konsultację ![]() ![]() Okres spóźnia mi się 5 dzień, zrobiłam przed chwilą test - wyszła druga kreska, co prawda bledsza od pierwsze, (mąż pojechał właśnie po 2 nowe testy) ![]() więc zastanawiam się czy jestem faktycznie w ciąży, czy coś mogło się poprzestawiać bo brałam leki na zapalenie zatok... Ostatni okres miałam 24 października (pierwszy dzień krwawienia) a kochaliśmy się bez zabezpieczenia 9 listopada. Poprzednie miesiączni wyglądały tak: 25-29 wrzesień, 27-31 sierpień 30 lipiec do 3 sierpień co myślicie ? ![]()
#1130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Korzystając z okazji , też z chęcią bym się podłączyła ![]() ![]() Podobnie jak Martek odstawiłam tabsy miesiąc temu (po kilku latach brania) 27.10 miałam ostatnią @ , niestety w tym czasie bardzo chorowałam brałam 4 antybiotyki skończyłam w szpitalu. Przez te wszystkie wydarzenia za bardzo nie mieliśmy okazji z tż serduszkować. Tzn. przy takich okolicznościach też za bardzo nie chcieliśmy. Fakt faktem narazie @ nie widać...chociaż już jej termin jest. ale możliwe że przez problemy zdrowotne mi się wszystko poprzestawiało. W tym tygodniu mam zamiar pójść do gina i sprawdzić czy wszystko ok ( po tych antybiotykach mam wrażenie jakiegoś dyskomfortu ) jeżeli będzie ok to biorę mojego tż w obroty - to się facet ucieszy ![]() Dodam że ja mam 26 lat , tż 29 . Po ślubie jesteśmy 3 lata ![]() To jak dziewczyny przyjmiecie ? I zarzucicie czasem fluidkiem w potrzebie ? ![]() Od kliku dni czytam Twoje przeżycia i powątpiewania i bardzo się cieszę że sie udało ! gratulacje! I nie to żebym się tu rozpychała łokciami ... ale ja chce! ja chce trochę fluidków!!! Edytowane przez SzA10 Czas edycji: 2013-11-25 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
vioris kochana ja to wiem wszystko, tylko ja pracuję na umowę zlecenie i nie dotyczy mnie kodeks pracy - niestety
![]() Dlatego najwcześniej na l4 pójdę jak skończę 3 miesiąc ciąży, wezmę l4 na te 90 dni i będę marzyć, żeby mi pozwolił dyrektor być na l4 do porodu, czyli wtedy te 180 dni. Z moich obliczeń wychodzi, że mogę iść w połowie stycznia dopiero, a i tak może się okazać, że po 3 miesiącach l4 rozwiążą ze mną umowę i będę w ![]()
#1132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w 24dc już po paru testach ![]() ![]() powodzonka ![]() Cytat:
Jeszcze bardziej utwierdziłaś mnie tą historia w przekonaniu, że konsultacja u innego lekarza to nie zadna złośliwość czy brak zaufania do gina, tylko troska o siebie... ![]()
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam nowe dziewczyny.
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||
Zakorzenienie
|
Robię co mogę
![]() A Wasz czas przyjdzie już zaraz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- God ![]() ![]()
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już 3? 4? nowa staraczka w dniu dzisiejszym? nie ogarniam ![]() ![]() Witaj i powodzenia ![]()
![]() |
#1136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez SzA10 Czas edycji: 2013-11-25 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cześć! Ale wysyp nowych staraczek ![]() ![]()
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
M ![]() M ![]() Edytowane przez Elfka86 Czas edycji: 2013-11-25 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propo rozgrzania ![]() ![]()
![]() |
#1140 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje że mnie przygarniecie...
![]() SzA10- ja mam 28 moj Tż 29 po ślubie ponad 4 lata ![]() ![]() Oooo chyba moj małż wrócił z pracy ![]() ![]() Ale ja niecierpliwa;/ ciekawe kiedy mam zatestować zeby chociaż zobaczyć cień cienia kreseczki ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2013-11-25 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.