|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
No właśnie czytałam, że dziewczyny z tego były zadowolone.
Wiadomo, kobiety różnie wyglądają po porodzie.
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Justine - historia z babcią aż mrozi krew w żyłach. Co do moich zakupów to za bardzo nie ma co pokazywać
Tzn. karuzelkę upolowałam na tablicy za 1/3 ceny i dziś odebrałam - https://www.google.pl/search?q=karuz...w=1366&bih=616Magduś - załóż pas do pończoch a na pewno wzbudzisz sensację
|
#3183 | |||
|
Raczkowanie
|
Śliczne zdjęcia, a synek całujący brzuszek najfajniejszy!
![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie wszystko zależy od lekarza, ale kuzynka, która rodziła półtora roku temu trafiła na izbę przyjęć na oddział położniczy/ginekologiczny i na tej izbie pielęgniarka podczas wypełniania karty pyta się siędzącego obok gina - czy ma sprawdzić rozwarcie, czy on to zrobi a on z tekstem "no takiej młodej to ja mogę zajrzeć"... Cytat:
|
|||
|
|
|
#3184 | |||||
|
Moderator
|
Cytat:
Mam taka nadzieje - tak naprawde dowiem sie tego dopiero jak bede chciala wrocic.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() 100 lat! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Straszne te historie babc U mnie tez nie lepiej, ale nie zamierzam sie tym denerwowac ![]() W pracy ok - tylko zdjeli moje nazwisko z drzwi Baaardzo brzydko z ich strony
|
|||||
|
|
|
#3185 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Okropna kobieta!Cytat:
![]() A w ogóle gdzie byłaś cały dzień? tęskniłam ![]() Jak rozumiem, jedno zdjęcie z całusem w brzuszek to Twoje dzieło,a dwa pozostałe robił synio? bo jakby z Jego perspektywy robione ![]() słodki chłopczyk
|
|||
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Za mną? czy Ci sie do złej osoby zacytowało? w pracy byłam nie miałam czasu zajrzeć, bo jutro wzięłam wolne i chciałam nadgonić, żeby nie zostawić nic innym ![]() Ktoś oprócz mnie ogląda Na wspólnej?
|
|
#3187 |
|
Zadomowienie
|
Ag9 tez bylam dzisiaj i czulam sie doslownie tak jak Ty :/ glukoza mi wyszla 89 to chyba dobrze nie? :P
Ogólnie padam na twarz, caly dzien pakowanie ehh plecy bola i jakoś mi nie dobrze :/ Co do wzroku to myślę ze warto sie zapisać do okulisty Dzisiaj nabylam kocyk dla Synusia z kapturkiem Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=bebe97;43882
Jak rozumiem, jedno zdjęcie z całusem w brzuszek to Twoje dzieło,a dwa pozostałe robił synio? bo jakby z Jego perspektywy robione ![]() słodki chłopczyk [/QUOTE]Tak on robił a to jak całuje brzuch robił tżt w ogóle to dziękuje za komplementy okazały owszem wreszcie wygląda jak ciążowy a nie jak przytyty ![]() Mam pomysł załóżmy klub lumpeksowych zakupocholiczek Cześć jestem Paulina i co drugi dzień wchodzę do jakiegoś lumpka chociaż pooogladać ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Ja Ja
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3190 | |
|
Raczkowanie
|
A wiecie, że podwójny Snikers waży 75g - tyle, co nasza kochana glukoza?
Przypadek...? Nie sądzę ![]() I tak właśnie zjadłam pączka, trzy mandarynki i jeszcze tego Snikersa ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Ryczę ze śmiechu Nie oglądam telewizji (jakoś tak się odzwyczailiśmy), a ostatni raz "Na Wspólnej" widziałam jakieś dobrych parę lat temu... |
|
|
|
|
#3191 | |
|
Moderator
|
Srednio regularnie ale ogladam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja !
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
super, widać od razu że perspektywa synusiowa ![]() Ja też zwykle ![]() Wasze historie o babciach są po prostu straszne... nie do uwierzenia. Co za szczęście, że u mnie i obie babcie i teściowa i ogólnie w sumie cała najbliższa rodzina jakaś taka w porządku. Ja dzisiaj mam jakiś taki dzień, że mi brzuch nie leży. Znaczy nijak nie mogę sobie znaleźć pozycji, żeby mi brzuszek nie przeszkadzał - mam nadzieję, że już tak nie będzie do końca, a tylko dziś jakiś taki niewygodny dzień mam
|
|
|
|
#3194 |
|
Raczkowanie
|
teQiba ja bym była za tymi dwoma snikersami
mniam
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a miałam dzisiaj dietkę mieć, żeby waga jutro na wizycie nie spowodowała mojego zawału
|
|
|
|
|
#3196 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
Ja dziś kolejny dzień na diecie- ostatnio gotowałam zupę dyniową, dziś jest krem z marchwi. Znacie jakieś inne sycące zupki? Ja kulinarnie to dwie lewe ręce mam i są to moje początki dlatego pytam
|
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do lekarza ja bym tam go nazwała palantem, ale określenie męskiej części ciała też trafne ![]() Ja oglądam na Wspólnej ale nie jestem na bieżąco, bo w tvplayer bez reklam, a że do tej pory mama okupowała pokój z telewizorem który ma dostęp do internetu, to mam wielkie zaległości a dzieje się coś ciekawego?Pokaż ![]() W imieniu wszystkich Katarzyn dzięki za życzenia Od teściów dostałam śliczny obrus z haftem . Od mamy zestaw garnków, ale to już wcześniej, bo chciałam, a tato sypnął gotówką, za którą zamierzam jutro nabyć taki piekny wazon, w biedrze widziałam z wzorem tulipanów, będzie pasował jak ulał do mojej jadalni i do tego obrusa a resztę pieniędzy przepuszczę na przyjemnościAod męża zaje.bisty robot kuchenny http://www.redcoon.pl/B159824-Bosch-...oboty-kuchenne najlepsza jego funkcja to wyrabianie ciasta, koniec z mękami oblepionych rąk przy pierogach!!!! niezapominajka ale masz fajowy ticker skąd wzięłaś? zupę serową z pulpetami lubisz? prosta, pulpety normalnie z mięsa mielonego, a ser z rozpuszczonych plasterków sera np. tostowego, gęsta i pyszna, a tuczy jak mać!
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-25 o 21:17 |
|
|
|
|
#3198 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Więc dobrze jest mieć do kogo ponarzekać Bo moja mama od początku września zadzwoniła raz... ![]() Cytat:
Ale się nie bulwersował jego wina, skoro mnie tak rozpieszcza, tak? ![]() Cytat:
Po wypłacie sobie zafunduję. Na razie roboczo mokry ręcznik na kaloryfer na noc. Trochę pomaga Krwawienia z nosa nie ustały całkiem, ale są zdecydowanie rzadsze.Cytat:
Też muszę odwiedzić sklep dla brzuchatek wreszcie... na razie ograbiłam wszystkie co większe koleżanki z ubrań, głównie spodni Ale już się przestaję mieścić w rozmiar mój+2, więc najwyższa pora chyba...Nie wiem, czy gadałyście o tym wcześniej, ale skoro mam dyspensę na wałkowanie tematów, to proszę bardzo: ![]() Co stosujecie przeciw rozstępom? W sensie, żeby zapobiec? |
||||
|
|
|
#3199 |
|
Zakorzenienie
|
PRZESLICZNE
Justine, wspolczuje takiej traumatycznje babci Magdus, u mnie panie normalnie w ponczoszkach a porodowce i nikogo to nie dziwi, mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie podobnie
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja korzystałam z tego zestawienia
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#more Kupiłam na początku jakiś z ziaji, później chciałam droższy, ale zasugerowałam się tą analizą
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
Bebe97 pokaże tylko będę na kompie bo z telefonu nie umiem dodać :/
Wysłano za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
Robię czasem krem w brokułów. Przepis pewnie taki sam jak na inne kremy, tyle że główny składnik to brokuły. Zupa kalafiorowa też dobra, ale już nie w formie kremu, bo może wyjść gorzkawa.
|
#3203 |
|
Raczkowanie
|
O, jak pięknie
dziękować |
|
|
|
#3204 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Na rozstepy ja uzywam teraz Palmersa, a wczesniej Babydreama - ale nie pomogl niestety. Cycki mam jak tygrysica
|
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3206 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Niezapominajka właśnie chyba na diecie ograniczającej jest ![]() Ale ja pomysł skradnę, tylko więcej szczegółów potrzebuję, bo nie znam zupełnie tego: czyli robię sobie normalnie wywar i do tego zwyczajnie wrzucam plasterki sera i juz? Cytat:
|
||
|
|
|
#3207 | |||
|
Zakorzenienie
|
A widziałyście romana po ciasteczkach? Lałam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zmieniaj lekarza!!!
|
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wystarczająco Jestem najukochańszą córeczką tatusiaMoje chłopaki juz śpią a ja będę się snuła jak zombie do północy conajmniej. Jutro nastawie sobie budzik na 10! |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niby mojego też
A tak serio to położył nam płytki w całej łazience, kuchni i panele w 2 pokojach więc mu wybaczę tylko biedny ciągle czeka na pensję
|
#3210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie stosuje niczego dostepnego w drogeryjnych sklepach, tylko tych eco czy organic i to zazwyczaj przez net. Olejek Sanaflore, Olejek Hauschka z tarnina, krem z gaia creams tummy loving rub. Te glownie sa w obiegu na zmiane z jakims balsamem naturalnym do ciala. Zazwyczaj rano po prysznicu balsam, a wieczorem po kapieli olejek na wigotna skore.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

Tzn. karuzelkę upolowałam na tablicy za 1/3 ceny i dziś odebrałam -

. Szkoda, że nie mogę go wypić
. A tak swoją drogą nikt z moich uczniów chyba sam z siebie nie zauważył, że jestem w ciąży chyba że sama powiedziałam, chyba tak dobrze się maskuję bo przecież kg już sporo na plusie.
Pewnie wszystko zależy od lekarza, ale kuzynka, która rodziła półtora roku temu trafiła na izbę przyjęć na oddział położniczy/ginekologiczny i na tej izbie pielęgniarka podczas wypełniania karty pyta się siędzącego obok gina - czy ma sprawdzić rozwarcie, czy on to zrobi a on z tekstem "no takiej młodej to ja mogę zajrzeć"... 

żonka swojego męża
dziękować