|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Jejku z tymi umowami to jest przesada w tym kraju. Dlatego też stwierdziłam , że najwyższa pora zacząć działać w temacie skoro mam jeszcze umowę na stałe.... bo nigdy nic nie wiadomo, a w mojej pracy zaczęło się robić mało ciekawie (kopanie dołków....) .
Wczoraj mialam termin @ , dziś zrobilam test... bo wiadomo jak to jest...no i wyszedł negatywny. Teraz ciągle myślę - albo niech już przyjdzie ta @ , żeby mieć ją za sobą jak najszybciej....albo niech się okaże że test się mylił <pomarzyć dobra rzecz> ..... kurcze a obiecałam sobie że nie będę się spinać ze staraniami, tylko co ma być to będzie ![]() Iskha nie martw się mój tż też ciagle marudzi że ja przy kompie. BTW Ty masz malego Tomusia a ja dużego
Edytowane przez SzA10 Czas edycji: 2013-11-25 o 21:58 |
|
|
|
#1142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Wstawiam wyniki Tż'a
pomarańczowy - na granicy (wg oznaczeń na karcie wyników) czerwone - za wysokie lub za niskie lepkość <1; 0-1.0 objętość 1.7; 1.5-5.0 pH 7.6; 7.2-8.0 l. plemników 14 mln/ml; 15-120 ruch postępowy 17%; 32 - szybki postępowy 5 ruch oscylujący 7 ilość plemników prawidłowych 2%; 4 plemniki patologiczne 98%; 96 -p. główki 98 -p. wstawki 69 -p. witki 48 -niedojrzałe 2 aglutynacja 10%; 0-10 agregacja 10%; 0-10 komórki okrągłe <5 mln/ml; 0-5 l. leukocytów <0.1 mln/ml; 0-1 l. kom. speratogenezy 0.8 mln/ml; 0-1 Viability (plemniki żywe) 68%; 58 Host 53%; 58
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od moich rodziców A Igor nie wierzy w Świętego Mikołaja, że jeździsz z nim po prezenty? ![]() Cytat:
Według mnie ciąża jest na tyle specyficznym stanem, że jednak lepiej zmienić podejście "wszystko z umiarem" - no ale oczywiście to tylko moje zdanie, każda kobieta może mieć własną opinię na ten temat ![]() Tak czy owak... bardzo Ci gratuluję! Fajnie, ze Wam się udało!
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży testowałam jakoś po tygodniu od @ której nie dostałam i dopiero wtedy wyszła mi starszna bladziucha;/ miałam wtedy opuźnioną owulacje widocznie...także u Ciebie też może tak być
![]() Ja też musze poczekać ale wiem że jutro rano będzie mnie kusić ale pewnie nic z tego hehSzA10- oj nie nie ja mam małego i dużego Tomusia heh Tomek i junior
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2013-11-25 o 22:00 |
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałoby się przestać myśleć o tym , ale wiem sama po sobie że tak łatwo nie ma , myśli się o tym i jednak malutki stres jest dasz rade
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam dzisiaj w Rossmannie takie z pluszowym pokrowcem, ale nie wiem czy dobrze by grzał przez to futerko?
|
|
#1147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie posty mnie właśnie trzymaja w nadziei.... najgorsze jest to że ciągle czuje jakby miało mi zaraz plumknąć w majtach i biegam do toalety sprawdzać czy juz przyszła czy nie.... przecież to jest dopiero 1cs ..i to w sumie mogę powiedzieć ze 0.5 cs a ja już w paranoje popadam! Także dziewczyny podziwiam za cierpliwość i 3mam mocno kciuki żeby jak najszybciej wszystkim się udało!Ishka serio Twój tż Tomek? ja zawsze mówiłam że nazwe syna po moim tż bo ja bardzo lubię to imię ....ale ktoś mi nagadał głupot :P ale kto wie jak to kiedyś będzie
Edytowane przez SzA10 Czas edycji: 2013-11-25 o 22:04 |
|
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale coż może przez zmianę pogody he
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Lea- ja mam 2 termofory pluszowe zwierzątka i grzeją wydaje mi sie jak normalne takie gumowe
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rózne kolory i wzory , bardzo ładne były
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Własnie kupowałam w biedronie ale chyba z 4 lata temu jak byłam w ciąży ze synkiem
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałam go kupić mamie pod choinkę.
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z home&you dostałam od znajomej na nowe mieszkanie bo wie, że zmarzluch jestem Ale w zeszły czwartek widziałam w biedronce za 17zl w polarkowym ubranku naprawdę polcecam na zimowe wieczory bez męża
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
My mamy pieska i tygryska
napewno duży plus dla nich że są milusie baardzo wydaje mi sie tez ze jakby komuś pluszowy nie przypasował to można chyba go poprostu zdjąc i bedzie sam termofor
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() w sumie na prezeny fajna rzecz ![]() Zdjęcie0480.jpg
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Ten kubraczek wcale nie przeszkadza i nie hamuje ciepła, a przutulanie się do samej gumy (która niezbyt miło pachnie) nie jest przyjemne
|
#1157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki ja będe uciekać jutro z rana zaglądne
Miłych snów wszystkim życze.Dobranoc.
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze jak też się nie znam, ale widac że cos z tym trzeba robic koniecznie.
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też jestem zmarzluch ...tż ostatnio kupił mi w prezencie koc elektryczny
|
|
|
|
|
#1162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest tak że my takie cierpliwe jesteśmy. Do tego dochodzimy dopiero po jakimś czasie Cytat:
prawie takie same miał mąż mojej przyjaciółki o której pisałam kiedyś. Leczył się najdroższym dostępnym lekiem ale pomogło to tylko na ilość. Niestety jakość była tak samo zła jak u Was może Twojemu tzowi by to pomogło, ale jeśli nie to w tym wypadku macie szansę przez in vitro, bo są w stanie te kilka sztuk prawidłowych plemników wyłapać. Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8008X using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#1163 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- masa stron forów za mną Cytat:
![]() biorę ![]() zaraz dopiszę ![]() Dziewczyny jak chcecie mieć zmienione dane w 1 poście to piszcie na priv Cytat:
. Oby szybko się zagoiło i wracajcie do gry znów ![]() Cytat:
Cytat:
. TŻ w badaniu normę liczby plemników o prawidłowej budowie miał >30%. Dziwnie tak że aż tak te normy się różnią . Ale patrząc tak na te Wasze wyniki i Wasze normy to chyba za dobre to one nie są . Koniecznie idźcie do androloga
Edytowane przez wiecznie_pod_wiatr Czas edycji: 2013-11-25 o 22:45 |
||||||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe staraczki
Ja dziś bez humoru, coś mi entuzjazm zgasł... niby zbliżają się nieubłaganie te dni płodne i nie chce stracić na czasie, jednak te zbliżenia są takie nijakie takie wymuszone, albo ja dobrze nie jestem rozgrzana nie wiem Albo się wypaliłam i potrzebuje może 2x w miesiącu? Nie wiem. Męczy mnie to, a jednocześnie zależy na czasie... Kicia super beta ![]() FlightlessBird odpocznij God cieszę się, że już po zabiegu! Mam nadzieję, że jutro nic nie będzie Cię bolało ![]() ila87 a to cholera za to teraz dobra strategia i do dzieła ![]() neska drogi ten femibion co? Ja go brałam w ciąży, masakra cenowa ![]() Jagatka tak więc zostaje Ci spisywanie na kartce/telefonie Mnie nie kusi, 2 tury za mną i ani razu nie spojrzałam na tarczę Teraz dodatkowo kusi bo chcę jak najdłużej brać wiesiołek a raczej go dokończyć do reszty bo tam z 10 tab zostało ![]() A moja wizyta dopiero 12.12 ![]() Cytat:
dobranoc
|
|
|
|
|
#1165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzucę Wam je tutaj, bo pewnie większość olała mój link i nie przeczytała tego pamiętnika ![]() "odebraliśmy wyniki męża z badania nasienia, cóż... szału chyba nie ma, wręcz przeciwnie. najbardziej jestem zaniepokojona 4 wynikami, m.in.: * ruch postępowy - 11% (norma - 32%) * koncentracja plemników - 8,80 mln/ml (norma - 15,00 mln/ml) * całkowita liczba plemników w ejakulacie - 17,60 mln (norma - 39,00 mln) * liczba plemników o prawidłowej budowie - 1% (norma - 4%)" Tak więc nie ma co się dołować - trzeba lecieć do lekarza, dowiedzieć się co dalej robić i działać! ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
On miał chyba coś ok. 80% prawidłowych, co mnie bardzo zdziwiło - i wtedy Vioris wrzuciła, ze norma jest chyba od 30% do 100%; a według WHO norma jest od 4% i mało który mężczyzna dochodzi do 25 %, a bardzo wysokie wyniki w ogóle się nie zdarzają - tak wiec to muszą być jakieś dwa całkiem odrębne wskaźniki ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Te w Rossmannie były po 30 zł. Może poproszę TŻ, żeby na Mikołajki mi kupił (chociaż myślałam też o kajdankach z futerkiem ).
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-11-25 o 22:48 |
|||
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze ze presja daje się we znaki, kurcze ja nie wiem, ale tego chyba nie da się powstrzymać ![]() skoro zastanawiasz się co zrobic z wiesiołkiem to moze lepiej sprawdź temp 2-3 dni i wpisz na ovuf a potem wrócisz do swojej 10dniowej przerwy w sprawdzaniu
|
|
#1167 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No on mi to jakoś źle przekazał i myślałam, że nie jest źle, a tu kompletna klapa. Bardzo mocno to przeżywa, a ja mu przez telefon nie potrafię pomóc. Teraz jak wie to może weźmie się za siebie i wyniki się poprawią
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- innej opcji nie ma
|
|
#1169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą mógłby mieć i super wyniki co by i tak nic nie dało, bo ja nie działam A macie jakiś pomysł odnośnie tego, że moja siostra ma takie same cykle jak ja? Co może być przekazywane genetycznie?
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysłu na Twoje i Twojej siostry cykle nie mam niestety, więc nie pomogę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

jakoś się nie cieszę na wieść o prezentach, no chyba, że uda mi się gdzieś Igusia dać, bo z nim to pokupowane
2razy kupowałam na święta dla wszystkich z synkiem i jak przyszłam ze sklepu to z połowy byłam niezadowolona
bo to takie kupowanie na szybko było, byle by nie zaczął marudzić i płakać albo bo już mu nudno i zaczyna wyć 
ale pewnie nic z tego heh

31.08.2013 

. TŻ w badaniu normę liczby plemników o prawidłowej budowie miał >30%. Dziwnie tak że aż tak te normy się różnią 
takie wymuszone, albo ja dobrze nie jestem rozgrzana nie wiem
za to teraz dobra strategia i do dzieła