|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Dzięki dziewczyny za te wszystkie komplementy
![]() Przytylam całkiem sporo, bo ze 14 kg, a wcale z wagi piorkowej nie startowałam ![]() I momentami naprawdę czuje się jak wieloryb ![]()
#2432 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj rano wstałam, standardowo na bluzce świeżutkie poranne mleczko po jednej strone, a po drugiej miałam plamę z czegoś co przypominało rozwodnioną krew. Czy którejś w Was coś takiego się przytrafiło?
#2433 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam sobie Twoje naleśniki na kolację ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak nie spróbuję to nie będę wiedziała ![]() Tż właśnie czyta co Wam piszę i każe mi opisać jeszcze jaką kupkę zrobiłam! Gupek jeden, noo!
![]() ![]() |
![]() |
#2434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taki sprzęcik nie jest drogi, myślę że najprostszy można za około 30 zł kupić.
![]() |
#2436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Teraz będę sobie robiła tylko naturalną właśnie albo w kawiarce albo w ekspresie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja przez dwa lata mieszkałam sama. Pamiętam pierwsze noce, zaraz jak przychodziłam do mieszkania po drugiej zmianie, świeciłam wszystkie światła ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moi rodzice kupili nam takie łóżeczko ![]() ![]() Dobrze, że mój małżonek nie zagląda ani nie patrzy przez ramię na nasze forum ![]()
![]() |
#2438 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() No oby nie... ja nie cierpię szpitali i jak ognia unikam. Może pogadaj,że będziesz się oszczędzac,a i u ciebie już chyba 34 tydzień,prawda? To już powoli bezpieczny czas będzie...
![]() |
#2439 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43883062]Udało się odebrać mieszkanie ![]() A w ogóle pamiętacie jak mówiłam że łóżko się pode mną zapadło? No to doszła w mieszkaniu nowa szkoda - pękła pode mną deska klozetowa ![]() super z tym mieszkaniem ![]() a deską się nie przejmuj, taka tandeta dzisiaj wszędzie... Cytat:
istnieje spore prawdopodobieństwo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---a tak w ogóle zjadłam 3 talerzyki (!) sałatki z tuńczykiem! ale dobra... idę kąpać się i spać, dobranoc mamuśki
![]() |
#2440 |
Zadomowienie
|
Hej, coś nie miałam weny na pisanie, ale podczytywałam Was
![]() Emma, gratuluję wyjścia do domku ![]() ![]() iwantyou, brawo dla Dominisia za piękne przybieranie na wadze ![]() ![]() Perfuzja, jestem w szoku jaka z Ciebie laska i w życiu nie powiedziałabym, że to 9 miesiąc. Jak patrzę na siebie aż łapię doła. Wszędzie za dużo, jem mało a doopa rośnie jak opętana ![]() ![]() ![]() Mam plan w grudniu kupić już resztę brakujących z listy rzeczy. Poza tym ubranka mam już wyprane i wyprasowane. Zamówione łóżeczko jeszcze nie dotarło ![]() Zbieram informacje odnośnie kosmetyków dla dzieciątka. Poczytałam opinie i chyba skłaniam się do kupna Hippa. Mam pytanie do zorientowanych w temacie, czy taki zestaw jest wystarczający?: 1. Płyn do kąpieli PŁYN 2. Żel do mycia ciała i włosów ŻEL 3. Krem do twarzy (zastanawiam się jeszcze jaki, ale ale tu pytanie ...rozumiem, że oddzielnie musi być taki do pielęgnacji na co dzień oraz na mrozy? Poza tym: 4. Bephanten do tyłka 5. Octanisept do pępka 6. Sól fizjologiczna (chociaż niektórzy twierdzą, że wystarczy przegotowana woda?) ...i nie wiem czy coś jeszcze?
#2441 |
Zakorzenienie
|
Evi - pytałam lekarkę o ten plan i powiedziała, że do cc nie jest u nas potrzebny.
Jutro muszę się położyć do szpitala. Mam nadzieję, że tylko na 4 dni. Szyjka niby długa ale zmiękła i muszą mi podać sterydy na rozwój płuc - na wszelki wypadek jakby się małe pchały wcześniej na świat. Poza tym wszystko ok. Może nie urodzę w tym tygodniu hehe. A najfajniejsze to to, że nadal mam kilogram na minusie ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-11-25 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tz kiedys wypalil mi czemu Migotko zalisz sie na mnie ma wizazu he?? Bylam na niego taka wsciekla ale az parsknelam smiechem,.chociaz sie pogodzilismy w tym momencie. Ze smiechu nawet nie zdazylam focha strzelic, ze smial to czytac, ale zostawilam.otwarta strone z wypowiedzia i zalami do Was, a on chcial skorzystac. U mnie sprawdza sie jedynie omlet z 2 jajek + warzywa bez maki.mleka czy cus. Bede to jesc do obrzydzenia do konca ciazy!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biodra mi przytyly, ale chyba najwiecej mam w brzuchu ![]() Nie cierpię sałatki z tunczykiem ![]() ![]()
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cukrzyca najbardziej podobno szaleje miedzy 31-33 tc, ja oglaszam zem w 35 (34+1) zobaczymyw Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2445 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skarg nie będę pisać, bo zawsze szkoda mi ludzi pracujących w takich miejscach. Żałuję tylko, że nie zwróciłam jej uwagi, że się za mną nie wstawiła - tym bardziej, że nie wepchałam się na chama, tylko grzecznie zapytałam ludzi z kolejki, czy ktoś jeszcze ma prawo pierwszeństwa. Cytat:
Szczerze mówiąc, jeżeli coś z powyższych rzeczy rodzic będzie używał sporadycznie, tylko w razie nagłej potrzeby, to dziecko będzie wiedziało, że mocno przegięło i wywoła to skutek zamierzony. Klaps życia dziecku nie złamie.
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Zadomowienie
|
Akkma, ale mleko - mleko sojowe czy napoj sojowy?
Witam się z wieczora ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie z mężem ustanowiliśmy pierwsze z noworocznych postanowień - on "rzeźba" ![]() ![]() Myślę, że na czas mojego 'zrzucania" ktoś mi z mała posiedzi te pół godz - godz ![]()
![]() |
#2448 |
Wtajemniczenie
|
Ja stwierdzam, że najbardziej to przytyłam na twarzy i w rękach, a konkretnie w bicepsach
![]() Też macie takie "kulki" z buzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uważam, że można się powstrzymać ze złośliwościami i innymi uwagami, bo jednak dobro dziecka stawiamy na pierwszym miejscu. Cytat:
Dla mnie żaden klaps nie jest uzasadniony, zawsze jest przemocą wobec dziecka. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-11-25 o 22:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Piję też mleko lactose free ale sama do końca nie wiem co to jest ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-11-25 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale tym się nie martwie, bo nawet kuzynka, która na nóżki i rączki jak patyczki i nigdy nie ważyła więcej niż 46kg ( a zjeść potrafi ![]() ![]()
![]() |
#2452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |||||||||
Rozeznanie
|
witam ponownie
![]() ojej nie dokończyłam ![]() chciałam napisać, że może by podpiąć Twój post o urlopie dla ojca an pierwszą stronę ??? bo wg mnie jest bardzo przydatny no i dostałaś informację z pierwszej ręki ![]() tzn: Jak tata załatwia wolne przed porodem? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1962 Masaż krocza: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2061 Problemy z dłuższym staniem: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1964 Ja sobie zapisuję w zakładkach różne takie perełki, które tutaj wrzucacie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale ten beżowy ładniejszy ![]() tyle, że ja jestem nieobiektywna, bo wszystkie jasne i czarne emmaljungi mi się podobają ![]() Cytat:
![]() wysypiam się tylko sama. No ewentualnie z kotem. Niecierpię tłoku w moim łóżku, nie wyobrażam sobie spania z dzieckiem, własny mąż mi przeszkadza i wolę jak śpi na innym ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Conieco mu wspominam, że np czytałam na forum, dziewczyny z forum itp ale żeby znał adres to nieeeeeeeeeee ![]() Cytat:
![]() zawsze lepiej na obserwacji i że podadzą leki ![]() perfuzja zgrabny brzuch! ja miałam dzisiaj mierzony ![]() Cytat:
![]() a w ciązy twarz jak księżyc w pełni ![]() ![]() noo może łydki i trochę uda nabrały masy a raczej zrobiły się ubite ![]() biodra też czuję że trochę się rozszerzyły aż jutro się pomierzę dokładnie w sumie. Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-11-25 o 23:13 |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słodkie mamy zjadłam słodki jogurt z jogobelli - smak melon, wynik 133!! Nie jedzcie tego dziadostwa ![]() Z tym, że z tydzień temu zjadłam malinowy i wynik był dużo poniżej normy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Rozeznanie
|
super Akkma dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Rozeznanie
|
![]() Nadrabiam Was i nadrabiam i nawet jak doczytam wątek do końca, to odpisać juz nie daje rady!! Widziałam, ze Em ma juz w domu z Dorotka - gratuluje i bardzo sie cieszę, ze wszystko sie dobrze skończyło ![]() Dominik tez pięknie rośnie i z tego co zrozumiałam to tez niedługo cala rodzinka bedzie e komplecie w domku ![]() A co ze Switezianka i Wiktorem bo juz dawno nie widziałam od niej wiadomości (chyba ze sie odezwała w tej części której jeszcze nie nadrobilam, to przepraszam). Pisalyscie o bazach do fotelikow: dla mnie był to jeden z ważniejszych zakupów i w sobotę wyciagnelam Tż do sklepu. Nie chcieliśmy używanej, no bo w sumie nigdy nie wiadomo czy nie była 'walnieta' (jedyna nowa rzecz dla Malej jaka kupilismy to materac do lozeczka i teraz ta baza). jednak według testów mój fotelikow jest bezpieczniejszy z baza, juz nie wspominając o komforcie użytkowania. Poza tym byliśmy na zakupach z tesciem i ten bardzo chciał nam tez cos kupić i stwierdził ze nie wyjdzie ze sklepu jesli sie na cos nie zdecydujemy i w końcu kupił taki lezaczek/chustawke: http://www.aubert.com/Balancelles-Ba...Ingenuity.html W sumie to ja nawet nie pomyślałam ze takie cos moze sie przydać, ale im wiecej o tym myśle tym jestem bardziej zadowolona z tego prezentu. Dzięki temu nie bede jej w wózku trzymac w domu i do tego bedzie miała jakaś muzyczke (choć dźwięków jeszcze nie testowalam, bo nie mam takich wielkich baterii, kupię w sobotę). Niedługo powinnam zając sie pakowaniem torby, ale musze poczekać jeszcze ok 10 dni, bo wtedy moja mama przyjedzie z pełna walizka łupów z Allegro. Poza tym to jak zwykle u mnie praca pochłania cały mój czas, a dodatkowo mamy jeszcze gosci od soboty (do czwartku). Dzis prace skończę wczesniej ale tylko dlatego, ze mam spotkanie z anestezjologiem (obowiązkowe dla wszystkich co chcą rodzic w znieczuleniu, a mnie tylko ta opcja interesuje). Bede dalej Was nadrabiac i moze jak juz bede na urlopie to wtedy dam radę być na bieżąco!! Ale do tego to jeszcze min 2 tygodnie (a pewnie wyjdą 3 i bedze pracować do połowy grudnia)... Buziaki dla Wszystkich. Trzymajcie sie dzielnie i nie rozpakowujcie sie jeszcze!!! ![]()
#2457 |
Zakorzenienie
|
Witam chyba dwa dni zbieram się , zeby coś napisać
![]() Najpierw nadrabiałam . Wczoraj prądu nie miałam . Jak włączyli to znów nadrabiałam ![]() byłam wczoraj u lekarza i z Kacperkiem wszystko dobrze , szyjka się nie skraca więc pewnie z mężem jeszcze uda mi się na jakieś zakupy jechać ![]() W ogóle po każdej wizycie cieszę się , że zmieniłam lekarza . Teraz już wiem , że w razie czego jak w życiu mi lekarz nie podpasuje od razu zmieniam . U poprzedniego szłam zdenerwowana w stresie . Badanie na fotelu kilka pytań na których nie otrzymywałam odpowiedzi cała wizyta trwała 5-10 minut . Tu idę pytanie jak się czuję , czy coś się dzieje . Badanie samo trwa od 15-40 minut . Wczoraj chciałam , zeby coś sprawdził szukał bez problemu na usg i cały czas tłumaczył /odpowiadał na moje pytanie . Na wyjściu zawsze przypomina , ze w razie czego mam dzwonić do niego to znajdziemy jakieś rozwiązanie . To moja już 4 chyba wizyta i ani razu nie odczułam , ze miał np. zły humor . A u poprzedniego to częściej na zły trafiałam niż dobry humor ![]() I za każdym razem widzę mojego maluszka ![]() I Jeszcze raz dziękuje dziewczyny , że namawialiście mnie na zmianę lekarza jednak ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Dziewczyny czy wiecie coś na temat macierzyńskiego jak się to załatwia? Chciałabym być rok na takim urlopie. Becikowe itp jest tu jakiś ekspert? Soleil R a ty poznalas już płeć? ![]() Aniele super że jesteś zadowolona że zmiany decyzji i z synkiem już wszystko ok. Dziewczyny z wawy czy możecie polecić jakiegoś lekarza kardiologa z Instytutu Kardiologii? Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-26 o 07:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 | ||||
Gang Iren
|
Hej.
Dzisiaj trochę załatwiania,latania i roboty w domu. Jak zdążę to zabiorę się powoli za ciuszki maluszkowe. Ale będzie fajnie wyjąć te maleństwa i wyobrazić sobie w nich Kacperka. Wczoraj Erykowi zrobiłam selekcję zabawek,bo miał jeszcze w swoich pudłach jakieś dzidziusiowe. Sam wkładał do siatki i mówiłam mu,że to dla Kacperka. Oddał bez żalu,a sam dostał zestaw resoraków za to ![]() Cytat:
Kremu pielęgnacyjnego nie używałam,tylko krem na dwór. Pępka niczym nie robiłam,ale wiem że wiele mam używa tego co ty. Wzięłabym jeszcze sól morską do oczyszczania noska. I fridę czy jakiś inny aspirator. Cytat:
I żebyś nie musiała zbyt długo leżeć ![]() ![]() Mezaga a myślisz sobie jak to będzie z dwoma bąbelkami? Tak organizacyjnie i w ogóle? A one będą miały osobne łóżeczka? Cytat:
No,bicepsy się przydadzą do noszenia malucha ![]() Cytat:
Super,że wszystko w porządku i że jesteś zadowolona ze zmiany lekarza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.