|
|
#661 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Krakowianki XXIV
To musisz wpaść do nas na spotkanie
![]() Cytat:
Dzisiaj po raz pierwszy od dawna użyłam tuszu do rzęs i ciągle mnie ktoś pytał, czy coś robiłam z włosami
|
|
|
#662 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł facet i narobił mi ochoty na gofry...
|
|
#664 |
|
Konto usunięte
|
Noc mnie zastała, a ja dalej siedzę nad zasranymi pochodnymi i ni cholery nie chcą mi wyjść. Wychodzi mi dobrze może jedna pochodna na 5. Normalnie głupia jestem
|
|
|
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43886249]Noc mnie zastała, a ja dalej siedzę nad zasranymi pochodnymi i ni cholery nie chcą mi wyjść. Wychodzi mi dobrze może jedna pochodna na 5. Normalnie głupia jestem Ja też jeszcze siedzę, jutro muszę projekt oddać :/ Pochodne lubiłam strasznie Ja się na Krysickim zatrzymałam.
|
|
|
|
|
#666 |
|
Konto usunięte
|
jak ja dawno nie jadłam gofera z dżemorem
|
|
|
|
#667 |
|
maszyna, nie człowiek
|
gofra z dżemem
---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Jeszcze pewnie dostanę za to punkty karne
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43886249]Noc mnie zastała, a ja dalej siedzę nad zasranymi pochodnymi i ni cholery nie chcą mi wyjść. Wychodzi mi dobrze może jedna pochodna na 5. Normalnie głupia jestem
Ale pochodne akurat były fajne A ja ostatnio wcinałam takiego wypaśnego-z lodami, bananem, bitą śmietaną, migdałami i polewą czekoladową
|
|
#669 |
|
maszyna, nie człowiek
|
OMD, od któregoś tam roku nie byly juz obowiązkowe... Ja w LO mialam pochodne, ciągi, szeregi i wstęp do całek ale dlatego, ze nauczyciel byl "starej szkoły"
![]() Alma mater, wyluzuj się i zacznij jeszcze raz od początku
|
#670 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jakbym nie była na olimpiadzie, to bym nie miała pochodnych, ale byłam na biol-chem, więc to wiele tłumaczy.
Zgłosiłam ZP. Mam nadzieję, że będzie ban
|
|
#671 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#672 |
|
Konto usunięte
|
nicRu
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję zatem osobom, które stykają się z tym pierwszy raz na studiach i dodatkowo nie mają głowy do matmy...W liceum jakoś przystępniej było to wszystko tłumaczone
|
|
|
#674 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Nie, ba, nawet nie wiem ile jest obecnie z całek na FiRze bo juz od rocznika 2010-... matma byla masakrycznie na UEKu okrojona... - bo tyle co ja mialam w ostatnim semestrze w LO :|
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Banem we mnie Btw u mnie pochodnych juz nie bylo juz w ogole programie, a matura nie obejmowala np nierownosci trygonometrycznych...
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Tak odnośnie matury-na rozszerzonej z matmy zawaliłam zadanie nr 1. Jak tylko je zobaczyłam to już wiedziałam, że zrobię je źle
Było to dowodzenie twierdzeń, które nigdy mi nie wychodziło-zawsze chciałam to zrobić 'już, teraz, szybko!'
|
|
#676 |
|
Konto usunięte
|
wątek spotkaniowy w klubie
|
|
|
|
#677 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Pochodne miałam tylko pobieżnie tłumaczone na fizyce, a wiadomo czym się kończy tłumaczenie pochodnych w 15 minut przez pana od fizyki. Zadań nauczyłam się na pamięć, żeby zaliczyć sprawdzian ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za pocieszenie Byłam w Kazimierzu, kupiłam TŻ prezent pod choinkę i na Mikołajki, a sobie nic Za mało czasu było.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2013-11-26 o 16:48 |
||||
|
|
|
#678 |
|
Pani Buka
|
A ja mam żenująco niską wiedzę z matematyki i czasem jest mi z tego powodu głupio - bez ironii. Bo w LO nauczyciel robił z nami absolutne minimum, ciągi chyba były, ale nie mam zielonego pojęcia, czym są całki, pochodne, o trygonometrii miałam może ze dwie lekcje z definicją sinusa i cosinusa. Żałuję, bo nigdy pod tym względem głupia nie byłam (ostatnio okazało się, że mam nawet typowe zdolności analityczne...), a gdybym wybrała inną klasę to pewnie zdawałabym maturę z matematyki i moje życie wyglądałoby zupełnie inaczej. no ale teraz to już po ptokach trochę
![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43893645]wątek spotkaniowy w klubie jedyne 1,5h w tygodniu kiedy mam po południu zajęcia
|
#679 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Alma mater, ja jak coś mi nie idze to właśnie zawsze robię sobie kąpiel/idę na spacer/oglądam film i wracam do nauki z "odświezoną" głową. Niestety ale jestem z tych, którzy się strasznie frustrują,gdy im coś nie wychodzi.
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w LO byłam w klasie z poszerzoną matmą i nie mieliśmy pochodnych.
|
|
#681 |
|
Matka Smoka
|
Wredna - dla Ciebie też mam tinta.
|
|
|
|
#682 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Kuszti (Z) robił, Grabcia czasami też. Generalnie nie było ich w programie a co tu dużo mówić, licza sie wyniki z matur, nie to ile sie zrobi do przodu wiec bardziej sie oplaca nauczycielowi tluc zadania pod mature.
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Kto ją w ogóle dał do matematycznej klasy
|
|
|
#684 |
|
maszyna, nie człowiek
|
W ogole z tymi profilami było dziwnie, bo matchemy byly mocno nastawione na chemię a matfizy z tego co zauwazylam na matmę (fizy nie umiem po matfizie kompletnie, przypadkiem jeszcze mialam infe dobrze prowadzoną bo z doktorem B z polibudy wiec na studiach mialam luzy)
Reszta zależała od tego jaki nauczyciel się trafił...Sezon na pękającą skórę dłoni uważam za otwarty... Między zajęciami musiałam lecieć po krem do rąk do Rossmanna bo bym nie wytrzymała
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
hej mam do oddania stosik gazet (około 40) NG traveler Podróże i inne podróżnicze. Piszę tutaj bo ze względu na wagę nie ma sensu wysyłka. oddam za butelkę wina i czekoladę
|
#686 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nawraca co roku.
|
||
|
|
|
#687 |
|
Pani Buka
|
dziewczyny, tak z ciekawości, macie jakieś plany na sylwestra już? wkurza mnie presja, że coś "trzeba" robić. mnie czeka siedzenie w Krakowie i bez sensu coś tak na siłę wymyślać (w zeszłym roku już to przerabiałam...)
|
#688 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Mnie może nie irytuje ta presja, ale ją czuję, tj. smutno by mi było gdybym miała siedzieć sama w domu z TŻ, lubię imprezy sylwestrowe ze znajomymi. Dwa lata temu tacy znajomi za którymi nie przepadamy zorganizowali Sylwestra i zaprosili część naszych znajomych, dla nas już nie wystarczyło miejsca ponoć, inni znajomi się jakoś porozjeżdżali i trochę przykro nam było. W zeszłym roku byliśmy na super przebieranym i w tym roku też przebierany, w tym domku, cieszę się na niego |
|
|
|
|
#689 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam z mojej stacji dowodzenia - łóżka
Pierwszy mróz i pierwsza angina w tym roku
|
#690 |
|
Pani Buka
|
Ech, bo właśnie jedyną póki co, fajną opcję sylwestrową mam nie w Krakowie, a w swoich rodzinnych stronach. Tam na pewno byśmy się dobrze bawili, ale z kolei jeśli TŻ chce mieć trochę wolnego na święta, to 31.12 i 2.01 musi pracować, więc jakikolwiek wyjazd odpada
I masz rację, że smutno tak siedzieć w domu. W zeszłym roku była analogiczna sytuacja, to poszliśmy do mojej znajomej ze studiów, gdzie poza nią nikogo nie znaliśmy. Impreza się kompletnie nie kleiła i dość wcześnie wróciliśmy. Kiedyś pojechaliśmy do kumpla TŻ do Łodzi, impreza urządzana przez jego współlokatorkę była jeszcze większą porażką, jedyne co pamiętam to że jakaś babka poślizgnęła się na lodzie i skaleczyła dłoń szkłem, uszkodziła sobie chyba jakąś tętnicę i trzeba było dzwonić po pogotowie Jeszcze innego roku mieliśmy jechać do mojej przyjaciółki do Wrocławia, to już przed wyjazdem fatalnie się poczułam, zrobiło mi się słabo, głowa zaczęła mi pękać, i zrezygnowaliśmy, zostaliśmy sami w Krakowie ![]() Ot, takie mam wspomnienia
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

Pochodne miałam tylko pobieżnie tłumaczone na fizyce, a wiadomo czym się kończy tłumaczenie pochodnych w 15 minut przez pana od fizyki. Zadań nauczyłam się na pamięć, żeby zaliczyć sprawdzian 
Nawraca co roku.
Jeszcze innego roku mieliśmy jechać do mojej przyjaciółki do Wrocławia, to już przed wyjazdem fatalnie się poczułam, zrobiło mi się słabo, głowa zaczęła mi pękać, i zrezygnowaliśmy, zostaliśmy sami w Krakowie