|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
Witam się z rańca ![]() Dziękuje Dziewczynki,bo uspokoiłyście mnie odnośnie tych ruchów,że czasem są dni gdzie Dzidzia się mniej rusza.Nie ma to jak Wasze doświadczenie Wczoraj mnie 2 raz w życiu Mały tak mocno kopnął 2 razy podrząd,że brzuszek mi podskoczył Jak się czujecie Mamusie?Mdłości już przeszły? Ja Wam powiem,że mi wieczorne już minęły<jupi>Wiem,że nie moge nic kwaśnego wieczorną porą i jest git Energia też zaczyna wracać<jupi>Także u Nas wszystko dobrze
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
kasiab91 >>
jeszcze normalnie brakuje tego by powiedziała ile razy do kibla też bym się WQrzyła ![]() może poprostu powiedz jej już na spokojnie że nie życzysz sobie by to co jej mówisz było przekazywane dalej,,,, bo jesli tak będzie sie zachowywała to nic jej już nie powiesz.... a co do tż to chłopy niestety czasem tak mają... ale przeciez cie pocałował i powiedział" najlepszego"? bo jesli nie to niefajnie ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- lolitka888 - u mnie drugi trymestr to poprostu bajka w porównaniu z I. zero mdłości, wszytko jem i od niczego mnie nie odrzuca,,,a wcześniej ?? jak poczułam nawet jakiś zapach to zaraz mdłości / czasem wymioty/ |
|
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ręce, cycki opadają A co do męża to nie wiem może myślałam, że małżeństwo to prezentów nie ma Jak mi będzie chciał coś kupic jutro to powiem, że mi nic nie potrzeba... I mam go w Dziękuję Wam za wsparcie, bo teraz to nawet nie wiem gdzie się wygadac, z mężem rozmawiam służbowo, a z teściową nie chcę na nasze tematy gadac
|
|
#2044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
P.S. sorki za opis
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2013-11-26 o 09:57 |
|
|
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://demotywatory.pl/4242378/Prawdziwy-mezczyznaulala, babski dzionek ![]() Cytat:
a co do cen leków, to niestety zabójcze są ![]() a ja już po pobraniu krwi, coś nie chciała mi lecieć spływała tak kapu kapu do zbiorniczka, a z każdą kropelką było mi coraz ciężej - aż na głos dyszeć zaczęłam potem szybko do autka bo tam czekała na mnie herbata w termosie i buła ![]()
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyczuwalnych ruchów maluszka, zazdraszczam Ja właściwie tak od tygodnia już nie mam mdłości, może dlatego, że często jem wg zachcianek energii zdecydowanie mam więcej... Niedługo wszystkie przejdziemy ten próg ![]() Kasiab w takim razie szkoda, że nie możesz opierać się na Mamie ale już będziesz wiedziała co mówić w jej obecności, skoro do tej pory to nie pierwszy raz i nic się nie zmienia to nagle po Twoim wybuchu charakteru też pewnie nie zmieni i prędzej czy później Twoje zwierzenia poszłyby dalej w świat No właśnie, a złożył Ci chociaż życzenia??
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero, nawet mojego rafaello nie przyniósł jak co roku Nie wiem może żona to już się nie należy... No nie mam pojęcia![]() Lolitko - u mnie zero modłów, mogę teraz wszytsko tylko męczę się szybko niestety... Co do ruchów, ja wczoraj swojego Bąbelka mało czułam, ale tez miałam zabiegany dzień. Wyczytałam gdzieś ostanio, że jak my dużo chodzimy i ruszamy się to one siedza cicho jak myszki, a jak odpoczywamy i siedzimy to im się akumulatorki włączają, no i musimy byc zrelaksowane i wyluzowane, bo dzieciątka to czują. Niestety mój dziś musi się powkurzac ze mną bo babcia dupy dała
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzielna jesteś, że wytrzymałaś!! ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Idę umyć ubikację i łazienkę i kurze wymieść z wszystkich kątów.... Jak teraz się nie wezmę, to będzie czekało do soboty
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Aaaaaa, POMOCY! Co na ból głowy ? Wzięłam już paracetamol - ale nic |
|
|
|
#2050 |
|
Zadomowienie
|
kochana skoro wziołaś juz tabletkę to raczej nastepnej nie bierz.. może jest za niskie ciśnienie? ja tak mam i wtedy nic mi nie pomoże tylko mała kawka... w ciązy na szczescie jeszcze tego nie mialam
|
#2051 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o TŻ to wiecie co mój zrobił? Na pierwszą rocznicę ślubu nic mi nie kupił.... I zdziwiony się pyta "A to się preznety kupuje? " :P myślałam, że go uduszę, ale jakoś to przeżyłam. A ja mu taki cudny zegarek kupiłam... Ech... Zrewanżował się niby, perfum mi kupił później... lolitka fajnie, że pytasz ja czuję się tak samo w sumie, bo ja żadnych mdłości itd nie miałam :P choć wydaje mi się, że energia powoli wraca, już tak szybko nei chce mi się spać. Ale za to szybko się męczę no i zaparcia nadal mnie męczą tak tak u dermatologa byłam, a napisałam laryngolog, bo dzisiaij mam wizytę u laryngologa właśnie :P Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-11-26 o 10:34 |
|
|
|
|
#2052 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
No już z psiakiem zaliczyliśmy z rana weterynarza i miało być odkleszczanie,było ... ale 3 grudnia jesteśmy umówieni na zabieg O 12:00 muszę zostawić psiaka i będzie miał wyrywane dwa kły,bo nie wyrosły mu stałe i muszą mu wyrwać tamte żeby stałe mogły wyrosnąć ... i do mnie weterynarz jeszcze,że do 7 msc powinny zostać wyrwane to już mnie poniosło ... odpowiedziałam,że wcześniej nikt nie miał łaski sprawdzić dla psa zębów tylko dopiero teraz,a od czego oni są,po co im płacę ... bo zawsze trafiałam na inną zmianę . No i zabieg będzie pod narkozą i dopiero wieczorem będę mogła odebrać swojego Daffika I wydatek w granicach 150-200 zł ... + musimy w grudniu opłacić ubezpieczenie za samochód,prezenty,zakupy ... masakra dosłownie ... jeszcze jak mi wypadnie usg połówkowe to w ogóle będzie cudnie !
|
#2053 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj wieczorem zastosowałam sposób Emili na ruchy i zrobiłam sobie dłuuuuugą kąpiel Na początku nic się nie działo, ale potem znowu poczułam, podobnie jak za 1 razem, ale już ciut mocniej i przed chwilą znowu udało mi się złapać pojedyńcze pyk... Mało tego, więcej nie było... ale jest Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też wtedy byłam ![]() Co do Tż, to możesz powiedzieć swojemu, że inni faceci pamiętają o swoich ukochanych: mój wczoraj, jak jeszcze spałam, poszedł do kwiaciarni i obudził mnie bukietem róż Cytat:
Cytat:
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-11-26 o 10:49 |
|||||||||
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
VwVampirka jaki już sposób na ruchy wymyśliłyście?
|
#2055 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ciężko Was nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Emilki! Nasz chodzi od 7m życia na basen Niestety ostatni kurs opuściliśmy, ze względu na ciągłe choroby spowodowane pójściem do przedszkola Light, tak, już lepiej. Brzuch już nie boli - dziękuję za troskę ![]() Niki, gratuluję ruchów! ![]() Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Kaś na wątku! Kaorlak dla Męża, za śniadanko! Mój zawsze w weekendy przygotowuje wspólne śniadanie W tygodniu niestety nie ma na to czasu ![]() Z Kubusiem dużo myśleliśmy nad pobraniem krwi pępowinowej, ale w końcu odpuściliśmy. Teraz raczej się zdecydujemy Co do łóżeczka, to mamy i drewniane i turystyczne. Z tym, że to drugie tylko do celów turystycznych Dla mnie najważniejsze przy szukaniu łóżeczka był materac. Ja szukałam sprężynowego i dlatego łóżeczko drewniane wchodziło w grę...zresztą mi się turystyczne nie podobają ![]() Idę dalej nadrabiać...
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-11-26 o 10:55 |
||
|
|
|
#2056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak w powyższym poście: dłuuuga kąpiel... czyli po prostu wyłożyłam się w wannie z ciepłą wodą i dużą ilością piany i czekałam Jak to organizowała Emila nie wiem, ale pewnie podobnie
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
VwVampirka haha to niezłe macie sposoby
![]() Magdi ja też myślę,że psiaki coś czują bo całkiem inaczej ten mój yorczek się zachowuje
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Wampiro - jak cudownie że czujesz maluszka. Ja tez przeważnie czuję go z boku a nie na środku. Świetne to jest. Niekiedy czuc taką kuleczkę twrdą jakby dupcia albo główka
Widzę, że nasze matki mają coś ze sobą wspólnego Mówicie, że dobrze że trafiło to na moją przyjaciółkę. No okej, ale one pracują razem, nie wiem czy jeszcze ktoś wie ile płacę za meble i inne wydatki. Bo jak gada z koleżanką moją to może powiedziec to i innym w pracy![]() menia - pies przeżyje nie martw się
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia ja nie pomogę z kolacją bo ja usypiam Oskara a kolację zawsze robi TŻ :P
Agaaga a dlaczego miałby go nie wpuścić?? Kasiab co do matki to faktycznie się nie fajnie zachowała ;/ i rozumiem Cię doskonale … Seleniti piekny sen i taki realistyczny Ja pamiętam jak karmiłam Oskara i potem nic nagle się przebudziłam a dziecka obok mnie nie ma i budzę TŻ „gdzie jest Oskar? „ a TŻ do mnie „w łóżeczku śpi” ja nawet nie pamiętam abym go tam przekładała ![]() Janeczka to Twój chociaż planował kupić , ja chciałam chociaż kwiaty od mojego dostać po porodzie i mogłam sobie tylko pomarzyć o tym. Lolitka no właśnie moje zdanie jest takie jeśli sprzęt jest już do dupy i za bardzo na nim nie widać , a lekarz /przychodnia nie mogą sobie pozwolić na lepszy to lepiej na te ważniejsze badania zainwestować i iść prywatnie. Ale jeśli sprzęt jest dobry to wg mnie po co przepłacac lepiej ta kaskę zainwestowac w dziecko ![]() Vampirka gratuluję ruchów ![]() Orzechy sprzedane 24zł/kg , byłam w Pepco ale kupiłam tylko piramidkę dla bratanka na Mikołaja więcej nie dałam rady bo zaczęło mi się słabo robić , a byłam sama z Oskarem więc wolałam nie ryzykować wyszłam na dwór pooddychałam świeżym powietrzem i wróciłam do domu prędzej niż zamierzałam.
|
|
|
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Hania śpi, więc jak zwykle odpalam wizaż jeszcze wcześniej w końcu udało mi się zrobić porządek w letnich butach, pochowałam do kartonów i niech czekają na przyszły rok ![]() Niegrzeczna cieszę się, że z małą lepiej IIkas a masz może jakieś foty Emilki z basenu? Może nam wrzucisz? my kiedyś nagrywaliśmy filmiki, ale akurat wtedy Hania nie była zadowolona z pływania w niedzielę planujemy jechać na basen w końcu, bo już nie byliśmy chyba parę miesięcy ![]() Martuszka, no widzisz to chyba Cię TŻ zaskoczył, że już był w temacie Co do rajtek to ja też polecam ciążowe, bo jednak one bardziej uciskają niż leginsy jak już ktoś pisał, Nikii chyba Asiulka właściwie to urocze, że TŻ tak pilnował tego spania ale to faktycznie dotyczy raczej zaawansowanej ciąży, zresztą dziewczyny nie ma co szaleć, śpijmy tak jak nam wygodnie My też będziemy kupować komody MALM, ale okleina brzozowa, bo takie mamy inne meble ![]() A łóżeczko takie u nas by odpadło w przedbiegach, bo Hance czasami trzeba w nocy chwilę porobić po główce i mój mąż wsadza rękę w szczebelki i „pracuje” nie wstając z łóżka ![]() Nikii synuś po prostu wymęczony i chciał spać a nie podmieniony mogłoby być tak częściej nie? Janeczka a na karcie sim nie masz tych kontaktów zapisanych? Bo ustawienia fabryczne to w telefonie ustawiasz samym. KasiuB współczuję sytuacji z mamą no i mężem smutne to, że najbliższe osoby zawiodły..Selenity sen proroczy może no ![]() Lolitka ja myślę, że dobrze, że idziecie na to USG Vampirka to gratuluję ruchów Magdi mi się też turystyczne łóżeczka nie podobają ![]() Menia wszystko będzie dobrze. Nasza Anela miała ropomacicze, siedziała pół dnia z podłączonymi rurkami do organów wewnętrznych, bo ta ropa jej się rozlała.. już szans prawie nie było, a jednak wyszła z tego cało i do dzisiaj łobuzuje dzień w dzień, więc luz ![]() Dziewczyny jesteście boskie z tym prukaniem A ja mam w końcu jutro wizytę, już dni odliczałam, godziny prawie że i w końcu się doczekam i ja |
|
|
|
#2061 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
nie chcę zapeszać, ale chyba najgorsze mamy za sobą ![]() ja wróciłam właśnie z zakupów, mężul śpi po nocce , Igula znowu ma drzemkę, a ja zaraz będę robić kopytka ale Wam zazdroszczę ruchów, choć wiem jakie to uczucie to nie mogę się doczekać kasiab91 faktycznie Twoja mama się nie ładnie zachowuje, no jak tak można, nie pojmuję tego.. mąż też się nie popisał ![]() gosius91 ja bym już nie brała tabletek, napij się może cola-coli mi pomaga |
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Spało mi się super... A rano biegiem musiałam szykować sobie sniadanko. Na dworze brrr zimno, czapę dziś założyłam ![]() Selenti sen super, nie ma co ![]() Kasiab przykro mi że mama dała taki popis... No niestety matki czasem nie myślą... Ja też pisałam że ostatnio nie mam ze swoją dobrych stosunków... Może na spokojnie jej wytłumacz co cię tak wzburzyło... A co do małża... No mogłaś się wkurzyć... A jak nie byliście małżeństwem to pamiętał o twoich imieninach>??? Bo ja np wiem na co moge liczyć w tej kwestii od małża... Poznałam go dobrze jak byliśmy parą i narzeczeństwem i nie liczę ze się teraz jakoś zmieni bo jesteśmy małżeństwem... Ale rozumiem cię, ja też chciałabym być czymś miłym zaskoczona ![]() Lolitka ja I trymestr miałam sielankowy, zero wymiotów tylko czasem mdłości. Teraz też ok. Tylko może szybciej się męczę... No i ciągle nie czuję boba... Opis pruknięć mega... mam tak samo ![]() hihi ubaw ma małż po pachy... Mówi że dziecko się nie rusza bo się biedne boi i nie wie co się dzieje dookoła przez te dzwięki![]() Vampirka super że dzidzia się uaktywnia... Ja też chce No i dla małża za pamięć i róże.
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
martuszka nie widziałam się z mamą TŻta
ale TŻ opowiedział mi zabawną poranną sytuację zwykle rano do mojego A przychodzi budzić go ciocia w dokuczliwy sposób, TŻ zapomniał zamknąć drzwi ona wchodzi z impetem patrzy się zszokowana przeprosiła i wyszła Możliwe Kasiab tak wiem ![]() przykro mi, że zawiodłaś się na mamie :/ niefajny "prezent" mam nadzieję, że się opamięta. A co do męża toż to facet mój też mi nawet życzeń nie złożył, a jak mi zepsuł urodziny to już wolę nie mówić, nie zaprzątaj sobie tym głowy myszko ja wiem, że to bardzo boli, zawsze możesz dać mu jakąś nauczkę główka do góry Piękna pamiętaj, że twarz wyrażając smutek używa o wiele więcej mięśni niż kiedy wyraża szczęście, a więc uśmiechnij się Kochana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie połowa pierwszego trymestru była tragiczna.... wymioty dzień w dzień.
No ale na szczęście pod koniec tygodnia zacznę drugi trymestr i jest już, w tym momencie o wiele lepiej.... Prawie już nie wymiotuje Wczoraj nawet zjadłam dwa cukierki bajeczne :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian fakt mógłby tak codziennie zasypiać. Ale powiem Ci że np. na drzemkę zasypia bez problemu w 5min a na noc czasem i 40min musi minąć zanim zaśnie.
Niegrzeczna super że z Igą już lepiej ![]() Seleniti to teraz za każdym razem będzie pukać to ja wolę nie wspominac w jakim momencie Nam kiedyś dziadek TŻ wszedł wieczorem :P dobrze że był trochę wstawiony i nic nie pamięta Oskar właśnie zasnął i mam spokój , bo zupka od wczoraj a na drugie mam ryż z warzywami na patelnię :P |
|
|
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmmm ... ale zapachy z kuchni dolatują do mnie
![]() Mamusia dziś na obiad robi łazanki mmm ... na szczęście odpocznę kilka dni od obiadków jak mojego nie ma,bo jest na poligonie ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Nikii to już lepiej nie wspominaj co robiliście u nas kiedyś brat wszedł haha ... a jak mama czasem nas wołała jak siedzieliśmy u niej,zwłaszcza to były początku związku i czasem mój tż sypiał u moich rodziców jeszcze to mówiłam,żeby weszła jak coś chce to ona,że mnie bo woli nie zastać nas w nieciekawej sytuacji wstydziła się
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mam nadzieję, że dziecko mnie chociaż nie zawiedzie i pokaże się mamusi![]() Byłam na spacerze na zakupach dotleniłam się i mi zły nastrój troszkę przeszedł. Kupiłam sobie dużego kubusia marchew malina jabłko i gazetkę do poczytania M jak mama i będę studiowac. Na obiad dziś serwujemy rosół i wczorajszą karkówkę mam według przepisu paulki Pyszota, polecamNiki narobiłaś mi smaka tym ryżem z warzywami. Jutro sobie zrobię bo mój mąż nie lubi warzyw
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiab tak napisałaś o karkówce to mi się przypomniały żeberka z programu Ugotowani ... są przepyszne ! zawsze tż prosi mnie żebym je robiła,naprawdę w rodzinie taką furorę zrobiły
są to żeberka w glazurze miodowo cebulowej ... takie upieczone,słodziutkie mmm ...
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chwilę po tak... Przeważnie był to brat który krzyczał:"zakładac majtki, wcchodzę" No i czesto było tak, że mąż zdążył ja nie i leżałam jak głupia pod kołdrą
|
|
#2070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

Energia też zaczyna wracać<jupi>Także u Nas wszystko dobrze

Fajnie powiedzieć, że jesteś zdrowa, wszystko okej, ale bawienie się w szczegóły już nie jest wesołe... szczególnie dla Ciebie, mówisz takie rzeczy Mamie bo jest Ci jedną z najbliższych osób, a ona traktuje te wiadomości jak zwykłe plotki do przekazania dalej. Może przemyśli sprawę jak zobaczy ile dla Ciebie znaczą takie zwierzenia?
Ręce, cycki opadają
Jak mi będzie chciał coś kupic jutro to powiem, że mi nic nie potrzeba... I mam go w

a co do cen leków, to niestety zabójcze są 
spływała tak kapu kapu do zbiorniczka, a z każdą kropelką było mi coraz ciężej - aż na głos dyszeć zaczęłam
potem szybko do autka bo tam czekała na mnie herbata w termosie i buła 

dla Emilki! Nasz chodzi od 7m życia na basen ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam nadzieję, że się opamięta. A co do męża toż to facet 
mmm ... na szczęście odpocznę kilka dni od obiadków jak mojego nie ma,bo jest na poligonie