Ja biedna, on bogaty. Moje kompleksy. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 10:38   #61
IwonKaaa00
Raczkowanie

Dot.: Ja biedna, on bogaty. Moje kompleksy.

Jeśli on zarabia na miesiąc 12 tysi to chyba go stać żeby, swoją wybrankę życia, ukochaną, przyszłą żonę i matkę swoich dzieci, którą kiedyś będziesz, zabrać na te wakacje za 3 tysiaki i zapłacić..
IwonKaaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:07   #62
sheera87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez IwonKaaa00 Pokaż wiadomość
Jeśli on zarabia na miesiąc 12 tysi to chyba go stać żeby, swoją wybrankę życia, ukochaną, przyszłą żonę i matkę swoich dzieci, którą kiedyś będziesz, zabrać na te wakacje za 3 tysiaki i zapłacić..
No stać i pewnie zrobiłby to bez żadnego problemu, tylko, ze ja mam takie glupoty w glowie, ze ciężko mi przyjąć takie propozycje. Nawet jak ostatnio nie mialam kasy, to robiłam tak, żeby zaoszczędzić na jakieś wyjście kosztem czegoś innego, bo nie chciałam, zeby po raz kolejny płacił. Straszne, wiem. Tylko mam za swoje, bo od początku jest taki strach, ze wybierze jakas miejscowke, gdzie jest bardzo drogo a okaże się, że mi nie starczy w razie czego, a on po tym jak kilka razy za siebie chcialam zaplacic, zrozumie, ze tym razem tez nie pozwole mu zaplacic.
No ale sama jestem sobie winna, bo powinnam powiedziec na poczatku, a tu z kazdym dniem coraz trudniej bylo sie przyznac i jakos tak szlo dalej.
Ale to głupie, teraz jak to piszę, to widze
sheera87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:10   #63
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheera87 Pokaż wiadomość
No stać i pewnie zrobiłby to bez żadnego problemu, tylko, ze ja mam takie glupoty w glowie, ze ciężko mi przyjąć takie propozycje. Nawet jak ostatnio nie mialam kasy, to robiłam tak, żeby zaoszczędzić na jakieś wyjście kosztem czegoś innego, bo nie chciałam, zeby po raz kolejny płacił. Straszne, wiem. Tylko mam za swoje, bo od początku jest taki strach, ze wybierze jakas miejscowke, gdzie jest bardzo drogo a okaże się, że mi nie starczy w razie czego, a on po tym jak kilka razy za siebie chcialam zaplacic, zrozumie, ze tym razem tez nie pozwole mu zaplacic.
No ale sama jestem sobie winna, bo powinnam powiedziec na poczatku, a tu z kazdym dniem coraz trudniej bylo sie przyznac i jakos tak szlo dalej.
Ale to głupie, teraz jak to piszę, to widze

Kobito, pogadaj z Nim wreszcie i przestań się męczyć. Przecież spotkania z facetem to ma być przyjemność nie stres. A najlepiej powiedz mu o tych swoich rozterkach, jak facet fajny i kumaty wybije Ci to z głowy.

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:31   #64
Ambelle
Raczkowanie

Mialam podobny problem. Roznica zarobkow jest podobna jak w Twoim przypadku, z tym ze rzecz dzieje sie w Anglii i dochodzi jeszcze roznica narodowosci. Teraz jestesmy razem 2 lata i nie ma miedzy nami zadnych problemow jesli chodzi o pieniadze, ale na poczatku bardzo sie balam, ze stwierdzi, ze mi tylko zalezy na jego pieniadzach. Z tym ze on od poczatku wiedzial, jaka jest moja sytuacja materialna. Bylam studentka, pracowalam na pol etatu i konczylo sie tak, ze jak chodzilismy do restauracji to on placil za posilek, a ja dawalam napiwek. Ale np jako, ze lubie gotowac, czesto robilam mu pyszne kolacje, zeby sie odwdzieczyc (lub sniadania lol). Teraz gdy mam normalny dochod, duzo czesciej place za siebie w restauracjach bo mnie po prostu stac. Ale gdy przyszlo do wakacji np.to powiedzialam, ze moge wydac dana kwote pieniedzy i no wlasnie... tz i tak wybral 5 gwiazdkowy apartament mimo moich namow zeby poszukac csegos tanszego. Stwierdzil 'a co tam jedziemy, zeby sie dobrze bawic'. Teraz znow, mimo moich krokow by go odwiezc od tego pomyslu, chce jechac na narty ze mna. Mnie ta perspektywa przeraza bo juz w tym momencie mam budzet na to zerowy i on o tym wie. A tu trzeba kupic kurtke, spodnie i bog wie co jeszcze.
I co? I nic. Na narty jedziemy ja jako ten golodu**ec pasozyt, ale skoro jest to zwiazek to jestesmy w tym razem i mimo, ze nie mamy wspolnego budzetu to tz i tak zawsze twierdzi, ze jego pieniadze sa na nasze wspolne wydatki. Jak inaczej ma byc skoro jestesmy para?

Porozmawiaj z nim. Moj dobrze rozumie, ze to co mam z przyjemnoscia wydaje na niego! Ale jako ze mam mniej pieniedzy niz on jest to nieduza suma. Mu nie przeszkadza wydawanie pieniedzy na mnie bo inaczej juz by go ze mna nie bylo.

Poza tym masz przed soba wizje swietlanej przyszlosci wiec ta sytuacja jest tymczasowa. Twoje zarobki wzrosna i wtedy sie odwdzieczysz.
Ambelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:32   #65
kennedy
Zakorzenienie

To jedzcie na wakacje tam gdzie ty mozesz sobie pozwolic i wszyscy beda hepi.

Skoro zycie z gosciem planujesz a porozmawiac nie umiesz bedziecie siedziec pod namiotem
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 11:35   #66
sheera87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
To jedzcie na wakacje tam gdzie ty mozesz sobie pozwolic i wszyscy beda hepi.

Skoro zycie z gosciem planujesz a porozmawiac nie umiesz bedziecie siedziec pod namiotem
Kilka postów wczesniej napisałam, że dzisiaj z nim porozmawiam
Stary 2013-11-26, 11:47   #67
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Daj znać jak poszło
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 12:08   #68
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
no to powodzenia zycze.

nie masz sie czym przejmowac , jak kogos sie kocha to sama przyjemnosc wydawac na niego/nia kase.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 18:34   #69
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ale to źle, bo planujesz ślub z kimś, komu się boisz powiedzieć o tak prostej sprawie jak problem z pieniędzmi. Facet też jakiś średnio rozgarnięty, skoro znając Twoją sytuację finansową proponuje Ci mega drogie wyjazdy z dzieleniem kosztów, zamiast Cię np. zaprosić na jeden taki raz na dłuższy czas i móc pokryć większość wydatków - pewnie to nie jest dla niego problem. Dziwi mnie naprawdę, że z jednej strony piszesz o ogromnych uczuciach, a z drugiej strony nie rozmawiacie szczerze i otwarcie na tak podstawowe tematy jak pieniądze.
A facet powinien się domyślić , że coś jest nie tak.
Mnie ciekawi inna rzecz, autorko , kończysz medycynę i zakładasz firmę?

Wysłane z mojego GT-I9300
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 18:53   #70
sheera87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
A facet powinien się domyślić , że coś jest nie tak.
Mnie ciekawi inna rzecz, autorko , kończysz medycynę i zakładasz firmę?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , po raz kolejny to piszę: Nie jestem lekarzem.

http://www.kierunki.net/medyczne Teraz już wiesz, że kierunek medyczny to nie tylko medycyna.

Pozdrawiam
Stary 2013-11-26, 18:54   #71
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

http://www.kierunki.net/medyczne Teraz już wiesz, że kierunek medyczny to nie tylko medycyna.

Pozdrawiam
Tak to jest jak ktoś nie czyta całości wątku. Gadaliście już?

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 19:09   #72
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:

Pozdrawiam
A gdzie napisałam, że jesteś lekarzem
Zamiast odpowiedzieć , atakujesz.
pytałam o biznes, jaki jeśli można wiedzieć

Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2013-11-26 o 19:30
Stary 2013-11-26, 19:49   #73
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Napisałaś "kończysz medycynę". Medycyna to inne określenie na kierunek lekarski. Studia medyczne to studia na Uniwersytecie Medycznym, lub Akademii Medycznej Może jest po fizjoterapii i zakłada własny gabinet :P Nie wiem co to w ogóle ma do wątku?
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-26, 23:15   #74
laisla
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43899181]Napisałaś "kończysz medycynę". Medycyna to inne określenie na kierunek lekarski. Studia medyczne to studia na Uniwersytecie Medycznym, lub Akademii Medycznej Może jest po fizjoterapii i zakłada własny gabinet :P Nie wiem co to w ogóle ma do wątku?[/QUOTE]

To ma, że parę osób zaatakowało autorkę na początku, że trolluje i że kupy im się to wszystko nie trzyma Ale wyjaśniała wszystko.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 00:05   #75
Konto usunięte

Shira Yuki napisała, że wie, że autorka nie jest lekarzem, ale nadal o biznes pyta :P
Sheera87 - daj znać jak poszła rozmowa Wiem, że jesteście razem krótko, ale lepiej nie ukrywać takich rzeczy. Nie wiem czemu tak wiele par potrafi wyznawać sobie miłość, myśleć o przyszłości, a przy tym boją się rozmawiać na ludzkie tematy. To takie zaczynanie od d...rugiej strony
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 10:21   #76
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 18:19   #77
Shira Yuki
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43904018]Shira Yuki napisała, że wie, że autorka nie jest lekarzem, ale nadal o biznes pyta :P
Sheera87 - daj znać jak poszła rozmowa Wiem, że jesteście razem krótko, ale lepiej nie ukrywać takich rzeczy. Nie wiem czemu tak wiele par potrafi wyznawać sobie miłość, myśleć o przyszłości, a przy tym boją się rozmawiać na ludzkie tematy. To takie zaczynanie od d...rugiej strony [/QUOTE]

Pytam o biznes z ciekawości.jeśli autorka jest ambitna i prowadzi poważny biznes to chwilowy brak gotówki nie powinien być przeszkodą.inteligentni ludzie widzą rzeczy przyszłościowo , dziś nie masz, jutro masz, no chyba, ze ten biznes to w stylu " roznoszenie jajek po osiedlu"

.
Stary 2013-11-27, 18:45   #78
Konto usunięte

Jakbyś przeczytała wcześniejsze posty, to znałabyś odpowiedź.
Stary 2013-11-27, 21:19   #79
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Doczytaj wątek, a później bierz się za szydzenie Nie jestem lekarzem.

I tak, mam bardzo duże doświadczenie zawodowe i dużą wiedzę, więc mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że jestem bardzo dobra w tym co robię i dla pracodawcy zarabiałam naprawdę duże pieniądze, a dostawałam z tego ułamek procenta. Może mam wiele kompleksów, ale akurat w kwestiach zawodowych jestem z siebie dumna i wiem, że to mi pomoże osiągnąć sukces.
dla mnie osobiście pojęcia mieć 20parę lat i być specjalistą się wykluczają.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 21:23   #80
Shira Yuki
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;43915083]Jakbyś przeczytała wcześniejsze posty, to znałabyś odpowiedź.[/QUOTE]

Cytat:
po kolei: firma zalozona, w trakcie uruchamiania czyli wynajety lokal, remont, zakup sprzetu. czyli w trakcie realizacji.
rzeczywiście,wiele to wyjaśnia
.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości