|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VII
Koteł znalazł nowy sposób na komunikowanie mi, że nadszedł czas zabawy. Idzie do innego pokoju i coś tam zrzuca... Zazwyczaj po prostu zaczynała się kręcić wokół zabawek. Zrzucanie rzeczy jest chyba fajniejsze
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaak, to objaw poważnej kociej choroby (moje też na to cierpią), pt. "Nudno mi, to coś zepsuję". Kilka dni nie było laserka (mąz wyniosł na prezentację) i koty dostawały amoku. Dzikie miauki, szarpanie wszystkiego co wisi i nie wolno, itd. Jednym słowem nuda.
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrałyśmy się Antonina z postami
. Też tak myślę - zrzucanie, kopanie, drapanie itd. = "zróbmy coś, na miłość kocią, cokolwiek"
|
#3244 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyniesie zabawke/wedke i polozy mi przed nogami z oczami jak Kot w Butach w Shreku i do tego proszace 'miau', ja nie mam serca odmowic i dzisiaj rano zamiast sie ubierac do pracy to mu kilka minut wedka machalam i potem na szybko wciagalam ciuchy, makijaz juz w busie musialam zrobic
|
|
#3246 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Usprawiedliwia ja tylko fakt, że nie było nas dobę w domu, ale i tak ich zabawki były do dyspozycji. Uwielbiają mi też ze stołu zrzucać materiałowe podkładki pod talerze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o bosh, jakie to słodkie mi zawsze serce pękało jak wychodziłam do zas$%#$% pracy i zostawiam mojego ulubieńca. Każdy dzień wolny zawsze traktowałam jak prawdziwe święto ![]() No i znowu wrócą do mnie te dni... nie mogę się doczekać. O tyle na razie mam "lepiej", że chwilowo uczę się, a nie pracuję. ![]() No kiedy ta sobota??? Wann? dziewczyny poradźcie mi proszę coś jak postąpić z nią tak na samym początku, jakich błedów nie popełniać? Na zdjęciach widzę, że ona ma kuwetę odkrytą, czy mam swoją krytą wywalić czy jak? czy zdjąć "daszek" a potem założyć? Boję się czy załatwi się do kuwety, czy ją znajdzie, napiszcie coś proszę... Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2013-11-26 o 15:08 |
|
|
|
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kuwecie podnieś tylko drzwiczki. Nie powinno być problemu. Nic się nie bój będzie dobrze. Zachowuj się naturalnie, bądź spokojna, a kicia sama Cię nauczy co lubi, a czego nie. W końcu to Ty będziesz wkładać w miskę Na pewno Cię pokocha.Jeśli nie chcesz żeby np. gdzieś wchodziła czy spała to musisz być konsekwentna. Nie pozwalaj i nie daj się złamać płaczem i lamentem. Jeśli raz ją wpuścisz do łóżka to później będzie ciezko ją tego oduczyć. Kiedy ją dostaniesz?
|
|
#3249 |
|
Nie depcze krokusów
|
Jak można nie spać z niewychodzącym kotałkiem?
![]() Ja bym zdjęła pokrywę kuwety pierwszego dnia. Jak już tam trafi raz i drugi, to można nałożyć z powrotem. Na co zwrócić uwagę? Nie być nachalnym wobec zwierzaka. To może być trudne Niech pozwiedza kąty i sama przyjdzie. Nie chwytaj jej i nie dotykaj z zaskoczenia. Dobrze ją skusić jedzonkiem. Na zabawy może być zbyt przestraszona, różnie bywa (mój był odważny od pierwszego kroku).
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie będzie chodzić na takim niskim podwoziu i zwiedzać. Musi wyniuchać wszystko, zbadać itd. Jak dasz jej trochę czasu i nie będziesz się narzucać, to sama w końcu przylezie
![]() A ile ma kicia lat (bo mi umknęło chyba)? I jak ją opisywali jej opiekunowie jeśli chodzi o towarzyskość, charakter itd.?
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malla, masz rację, nie miętosić kota - to może być wyzwanie
|
|
#3252 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Poraźcie mi jeszcze proszę, co mam zrobić, żeby mi Tercja drzwi wejściowych nie drapała (zasłoniliśmy je częściowo drapakiem, a ona dalej swoje
)
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję zakup taśmy drustronnie klejącej i użycie jej w newralgicznych miejscach.
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
Kurka, Lucy zaczęła jeść suchą karmę, a dziś się skończyła.. Nową zamówię dopiero za tydzień(za tydzień będę zamawiała karmę dla psa, nie widzę sensu robić dwóch osobnych zamówień) i do tej pory muszę jej dawać coś suchego z zoologa, żeby się nie odzwyczaiła od suchego jedzenia.
![]() Generalnie robiłam zamówienie w zoo+ i musiałam coś dobrać do zamówienia, jakoś tak wpadła mi do koszyka rękawica z piłeczkami: (http://www.zooplus.pl/shop/koty/zaba...dla_kota/98385), miał ktoś? Pomyślałam, że nam się przyda, bo Lucy lubi moje ręce.. Ale znając życie, zabawka pójdzie na dno szafy, jak całe mnóstwo innych kocich zakupów.
|
|
|
|
#3255 |
|
Nie depcze krokusów
|
Rękawica utrwali nawyk rzucania się na ręce.
Od tygodnia jedzenia innej karmy raczej nie umrze, ale bądź przygotowana na dolegliwości brzuszkowe. Oby ich nie było
|
|
#3256 |
|
Przyczajenie
|
Śliczne te wasze kociaki
Moja Psotka to tylko czeka kiedy w końcu usiądę przy kompie i udostępnię jej kolanka, tak jak na zdjęciu hehe
|
|
|
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(ja uwielbiam jak Skuter ze mna spi, przy jego mruczeniu do ucha zasypiam w kilka sekund)
|
|
#3258 |
|
Rozeznanie
|
Piszą, że kotka ma 2,5 roku.
Co do konsekwencji to bawiłam się tak z psem i żałuję, bo za dobrze go wychowałam. Chyba wolałabym, żeby kotka ze mną spała, załamię się jak tego nie zrobi Rozpieszczę ją ile się da ![]() W końcu po to ją biorę. Niech rządzi. Psa miałam tak ułożonego, że błagałam go by wszedł na łózko, owszem wszedł powygłupiał się, ale nie było mowy o tym by spał z nami cała noc. A nauczyłam go ze strachu, bo wielki był... Mi nie będzie przeszkadzało nic, co będzie robiła moja kotka. No chyba że wrócę do domu i łózko będzie zasikane i dom cały w kupach, to średnio to widzę. Pisali, że jest grzeczna, towarzyska lubi dzieci i inne koty, na filmikach jakie mi wysłali je, a dziecko je głaszcze. Pokazali mi też jak bawi się wędką. Wydaje się być normalna. No ale bardzo mnie pocieszyłyście, właśnie zdjęłam drzwiczki od kuwety, poszperam w niej jak sie pojawi w sobotę rano u nas. Wiecie jakie to fajne uczucie, normalnie lepsze od mikołaja, poważnie ![]() |
|
|
|
#3259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Puchata ostatnio ma tyle energii, ze szok Chyba efekt tego, ze jest juz calkiem zdrowa i czuje sie dobrze. Goni mlodego po domu, biega za nim, pozniej on za nia. Zepsuly lampe ostatnio przez te gonitwy, a taka fajna byla ![]() i maja nowa rozrywke, klada sie na pleckach przy otwartych drzwiach, kazde po innej stronie i na zmiane wyciagaja lapki do przodu i to drugie "poluje" na te lapki wyciagniete. Raz jedno, raz drugie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez stasiek Czas edycji: 2013-11-26 o 18:55 |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nazywam pozycją łasicy
|
|
|
|
#3261 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
moja kotka zaginęła, juz od kilku godzin jej nie ma, obeszłam całe osiedle ;( i nic. Trzymajcie kciuki,zeby nic sie jej nie stalo i szybko znalazla droge do domu
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
a co się stało? Pamiętaj, że kotka najprawdopodobniej jest gdzieś bardzo blisko, siedzi wystraszona w krzakach, pod balkonami, pod samochodem gdzieś zaraz koło twojego domu!
|
|
|
|
#3264 |
|
Rozeznanie
|
trzymam bardzo mocno
|
|
|
|
#3265 |
|
KOTerator
|
Eh
. Nie napiszę Wam, co ktoś zrobił jednemu kotu u mnie w gminie (przy okazji lokalnych wyborów czy uj wie czego) chyba, że na pw, bo nie chcę psuć wszystkim humorów... ale naprawdę żałuję, że nie mam czapki niewidki i nie mogę niektórym ludziom zrobić na co zasługują . Nie rozumiem skąd się biorą tacy ludzie, kto ich wychował i dlaczego się ich nie izoluje, ja nie chcę takich na ulicy mijać .
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z Małej się leje. Zadzwoniłam do weta tuż przed zamknięciem gabinetu i powiedział, że mogę podać ćwierć stoperanu. Podałam 1/6, bo tak mi się ułamał i idę myć stempelki...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2013-11-26 o 22:59 |
||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, Gordi rewelacyjnie zniósł przeprowadzkę, zadomowił się w nowym miejscu, bryka, skacze, hasa. I robi się coraz fajniejszy, piękniejszy i uparty (jak to kot) Pokazywałam Wam?
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zostawilam jej na wszelki wypadek uchylone drzwi żeby mogła się schować w bezpieczne i ciepłe miejsce w garażu.
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiaja to
|
|
#3270 |
|
Raczkowanie
|
moja uwielbia aportować papierki, ma też swoją ulubioną mysz na patyczku i co noc bierze w pyszczek i taszczy to miedzy nózkami na górę do mojego łóżka, bądź rano znosi
wyczaiła sposób na szybkie przemieszczanie myszy, tak niesie,ze zaczepia patyk o schody po czym puszcza i zadowolona leci za myszą. brakuje mi jej mruczenia i pomiaukiwania,że już pora do łóżka spać ![]() PS. śliczne te wasze "dywaniki" na zdjęciach wyglądają na małe aniołki haha
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

przyniesie zabawke/wedke i polozy mi przed nogami z oczami jak Kot w Butach w Shreku i do tego proszace 'miau', ja nie mam serca odmowic i dzisiaj rano zamiast sie ubierac do pracy to mu kilka minut wedka machalam i potem na szybko wciagalam ciuchy, makijaz juz w busie musialam zrobic

)
(ja uwielbiam jak Skuter ze mna spi, przy jego mruczeniu do ucha zasypiam w kilka sekund)
Chyba efekt tego, ze jest juz calkiem zdrowa i czuje sie dobrze. Goni mlodego po domu, biega za nim, pozniej on za nia. Zepsuly lampe ostatnio przez te gonitwy, a taka fajna byla 
おはよう!