|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ale z drugiej strony wiem, że tak naprawdę to nie jest jej wina, tylko bezmózgich rodziców, którzy wg mnie totalnie się nie nadają na wychowywanie dziecka. Najpierw pozwalają jej na wszystko, dosłownie, łącznie z biciem po twarzy, kopaniem, przeklinaniem na nich i wyzywaniem, pluciem jedzeniem i 1000 innych rzeczy, a potem jest płacz i marudzenie, że sobie z nią nie radzą, a ona ma dopiero 6 lat!!! Kiedyś mówiłam mojemu bratu, żeby trochę się ogarnęli z tym podejściem do swojego dziecka, bo im będzie starsza, tym będzie gorzej, ale nie dotarło. Jak mała jest u mnie, to zawsze jest takie "szarpanie się" z nią, bo ja jej na wiele rzeczy nie pozwalam, a ona zawsze próbuje na ile może sobie pozwolić i tak w kółko. Mam doskonały przykład jak nie wychowywać swojego dziecka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- A co do prania, to ja już 2 pralki puściłam, dzisiaj kolejna. trzeba się pomału ogarnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Tak, oczywiście, stoi rozłożone i czeka
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawia mnie skąd sie biorą u Ciebie cukry tak wysokie rano, albo a) jesz coś złego na noc... ? b) za mało jesz na noc c) za dużo jesz na noc? d)albo musisz podjeść w nocy... Może spróbuj w nocy wstać i zmierzyć cukier. Musi być sposób i my go znajdziemy, nie dopuścimy Cię do insuliny o nie nie, nawet tak nie myśl, w cukrowej kupie siła no nie cukrzane siostry ![]() Dziś znów ketony miałam(a kysz!!) ale wstałam na ssaniu dosłownie, więc wiedziałam, że przegłodzona jestem ![]() Uwierz mi, że my bardziej :P Cytat:
Cytat:
Jakie wy macie brzuszki maleńkie! Rany! takie zgrabne, ja wyglądam jak karykatura, jakbym w sali krzywych luster stała! ogólnie jestem dość szczupła, tyłek no jakiś tam jest ![]() Selena, pyzy są z ziemniaków, i mąki. Mnie też mąka zabija.....Wiem, że nasze przykazania się nieco różnią, ale mnie ziemniaków nie wolno za dużo. Do tego mięsko, ale tu brak mi warzywa czy czegoś co pomoże z cukrem. Moja diab mawia, że mogę sobie zjeść chleb, ale jeśli dam tam tylko szynkę to cukier skoczy, jeśli nawalę pomidora, sałaty ogórka i czegoś warzywnego i będzie ogroooomna kanapka to cukier będzie ok i faktycznie cośw tym jest.... To tak mi się wydaje tylko, ale takie pyzy ze skwarkami... i cebulką.... jak mogłaś, kto jak kto, ale ty!? przeciwko nam!! ![]() A w kuchni rybka na warzywach ehhh
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Laski piekni macie
![]()
#2585 | |
Wtajemniczenie
|
Hosenka czyli wszyscy panowie znają magiczny lek na dosłownie wszystko
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
dobra ciężko to nazwać ciastem . wyszedł mi naleśnik . Fakt są 3 warstwy ale cieniutkie w tortownicy robiłam . ciasto wyrosło a później opadło . więc raczej drugi raz tego nie zrobię
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |||||
Zadomowienie
|
no to kolejna przerwa- obliczyłam, że jak będę prasowała w tym tempie (4-5 rzeczy potem przerwa
![]() ![]() mama się do tego deklarowała, ale powiedziałam, że póki daję radę to sama chcę, a pewnie niemało jeszcze tego będzie (to przecież pierwsza pralka), więc pole do popisu też będzie miała ![]() Cytat:
witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do prania i prasowania, to nas też czeka przeprowadzka (na szczęście tylko o piętro), więc pakuję w plastikowe pudła. mama też mnie chciała przekonać, żeby poczekać, ale może być tak, że będziemy się przeprowadzać przed samymi Świętami (w wersji optymalnej) albo i przed porodem (żeby przed!) i ja choć część rzeczy już chcę mieć gotowe. w pudełku bardzo się nie pogniotą i na pewno nie zakurzą a mam ich jeszcze kilka) Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony, trudno takie dziecko szczerze lubić ![]() Edit: przypomniało mi się, kiedyś słyszałam że takie dzieci mają strasznie dużo problemów w przedszkolu, bo jak coś im się nie podoba to zwyczajnie histeryzują, co nie działa, bo przedszkolanki nie ustępują tak jak rodzice, a z drugiej strony ciężko im się bawić z innymi dziećmi, bo nie umieją się dzielić a problemy proóbują rozwiązywać przemocą, więc dzieci nie chcą się z nimi bawić i często zostają poza nawiasem.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-26 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |||||||
Raczkowanie
|
Pilotka wszystko dokładnie mam tak samo...
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieczyny macie takie piękne brzuszki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43883062] A w ogóle pamiętacie jak mówiłam że łóżko się pode mną zapadło? No to doszła w mieszkaniu nowa szkoda - pękła pode mną deska klozetowa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj mąż zabral mnie do miasta na imieniny na kolację i żebym sobie coś wbrała dla siebie. W sumie byliśmy jakieś 1,5 godz ( w tym godz w restauracji) może przeszłam jakieś 600 m i jak przyjechaliśmy to wyłam jak dziecko bo kroku już nie umiałam zrobić, a jak się położyłam i chciałam wstać do ubikacji to jak taki bezradny żuk... mąż musiał mnie podnieść i to tak jeszzce z bólem. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
co do lokaja;p dam znać na pewno;p Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2591 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Switezianko, odezwij się! co do tej huśtawki to wczoraj byłam świadkiem jak potrafi uspokoić dziecko i w mig w niej zasypia ![]() ![]() Cytat:
co do karcenia psa hmmm miałam podobnie tylko z że z kotem. Przyznaję się, że kilka razy w życiu zdarzyło mi się dać różnym moim kotom klapsa kiedy byłam u kresu wytrzymałości ale ZAWSZE potem miałam wyrzuty sumienia przypominając sobie ich pełne smutku, strachu i wyrzutu oczy ![]() ![]() To, czy ktoś pamięta klapsa zależy od człowieka!! skąd wiesz, że Twoje dziecko nie będzie tego pamiętało i przeżywało?? ja np jak pisałam do DZIŚ pamiętam sytuację i negatywne uczucia które towarzyszyły mi przy okazji JEDNEJ sytuacji z ojcem. Później miałam podobną sytuację z babcią (też dała mi w tyłek ze strachu, że się zgubiłam) i również pamiętam to do dzisiaj. Oczywiście, że przemoc psychiczna jest również zła, ale ja akurat nie uważam którejś za gorszą czy lepszą. Cytat:
Cytat:
![]() podczas usg może stwierdzić. Cytat:
![]() wanienka beeee a wiaderko lekiem na wszystko Cytat:
![]() ![]() ![]() Lusso, Olcia_1983, yummi_mummy, Muminek1991 gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() bella, krolowa_nilu ale zgrabne brzuszki! ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piękne brzuszki macie
![]() Jeden wieczór dużej z mężem, okazało się ze wyjazd jutro rano i ze za godzinkę wróci, mam nadzieję ze nie będzie strzelał fochów ze dziś odsmażane ziemniaczki, sos i kotlet od wczoraj mu został, nie robiłam nowego obiadu bo bez sensu ![]() Raz że jakaś taka bezsilna jestem dzisiaj( choć nic specjalnie mnie nie boli) a dwa szkoda wyrzucać jedzenie ![]()
#2594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2595 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a depilacja woskiem u kosmetyczki wskazana? Korzysta któraś z takich usług?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten tydzień o którym mówisz to jest L4 na opieke nad członkiem rodziny i to jest teraz 10 dni roboczych.
![]() |
#2599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- najniższy cukier na czczo- 82 (godz 11.44) miałam, gdy o godz 0.55 zjadłam kromkę żytniego z pasztetem sojowym, ćwikłą i pomidorem. - następny w miare wynik (91) był o 11.36, gdy poprzedniego dnia o 1.20 zjadłam sałatkę warzywną z majonezem z plastrem szynki. Na tym moje dobre wyniki na czczo się kończą. Najwyższy wynik miałam dzisiaj (104) o godz 11.34, moim ostatnim posiłkiem o godz 1.00 była kromka żytniego z 2 plasterkami kiełbasy z ćwikłą. Wysoki wynik na czczo miałam też (99, godz 10.50), gdy poprzedniego dnia o 23.41 zjadłam kromkę żytniego z pastą brokułową. Każdego dnia na noc jem w miarę to samo, a wyniki wahają się od 82 do 104 ![]() ![]() Gdyby nie Wy cukrzane siostry ( ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://prawo.wyborcza.biz/content/ki...zno%C5%9Bciowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2602 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||||
Raczkowanie
|
Ech, przed ciążą jeździłam do Łodzi na konsultacje, ale teraz bym chyba nie wytrwała w aucie tyle.
Cytat:
![]() Też właśnie liczę na przeprowadzkę przed Świętami, tym bardziej że nie wyobrażam ich sobie bez świeżej, pachnącej choinki, a przy przeprowadzce trzeba by ją rozebrać i wyrzucić ![]() Cytat:
Cytat:
Edycja: Cytat:
Edytowane przez Inw Czas edycji: 2013-11-26 o 14:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy są jakieś unormowania prawne dotyczące trzymania instrumentów muzycznych w mieszkaniu
![]() ![]() Ja już kuźwa nie wyrabiam. Moi sąsiedzi z góry mają pianino i ich córka od 4 lat uczy się grać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niedługo chyba będę musiała jak za przeproszeniem 'moher, społeczniak' zacząć walić widelcem w kaloryfer ;/
![]() |
#2605 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kolejny fajny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
najlepiej usuńcię tą awarię jak najszybciej, bo może jest jakieś spięcie i dlatego takie rachunki? też się przez to zastanawialiśmy nad podłogówką, ale mamy gazowe, i jakoś to jest. a w rodzinie mieliśmy elektryczne to długo nie podziałało (właśnie przez rachunki) Cytat:
Cytat:
--- ale jestem zła! właśnie przed chwilą pękła pode mną moja piłka! a miała mieć wytrzymałość 300 kg! wiem, że nie jestem chuda, ale tyle nie ważę na pewno! czyli kolejna reklamacja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2606 | |
Raczkowanie
|
Heh spoko czasami to jest wszystko takie zawiłe
![]() Cytat:
Dobrze, że Cię puściło i uważaj szczególnie przy tym remoncie, bo czasami wydaje nam się że damy radę coś zrobić i to nic takiego wielkiego, a po paru godzinach może się to nieźle odbić... A zapomniałam się pochwalić że mam własnie taką huśtawkę hybrydową z bright starsa.... i zgadnijcie za ile....... za 35 zł ![]() Coś mnie natchnęło i weszłam na tablicę, okazało się że w okolicy facet chce taką sprzedać za 35 zł bo mu nie działa. Pomyślałam, że zawsze może posłużyć jako leżaczek albo sama mogę go huśtać. Mąż po nią zajechał i naprawił. Okazało się ze baterie się rozlały, mąż wyczyścił i działa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za info o macierzyński i becikowe. Le la do tej położonej żeby się umówić to trzeba do niej dzwonić czy do szpitala iść?? Nie miej wyrzutów sumienia ws bratanicy bo ja też bym już nie dała rady. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-26 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.eporady24.pl/gra_na_skrzy...4,58,5550.html Szkoda że walka z takim zachowaniem często jest trudna i nie przynosi specjalnych efektów, a jak się trafi na kogoś psychicznego to można mieć atrakcje w rodzaju np. zniszczonych drzwi do mieszkania. Ja już od jakiegoś roku żałuję że nie ma osiedli "tematycznych". Dla młodych, dla starszych, dla rodzin z dziećmi, dla lubiących ciszę, dla lubiących muzykę, itd. Mogłabym się nawet przenosić co kilka lat. I w nosie mam komunały o "tworzeniu gett" - jak ktoś będzie wychodził z mieszkania o 24 pod eskortą policji z wizją weekendu na kanapie u rodziny i szybkiego szukania nowego mieszkania to wtedy niech mi te mądrości powtórzy ![]() Cytat:
![]() ![]() Edit: Dziewczyny a wiecie jak jest z położną środowiskową przed porodem? Wiem że 6 wizyt po porodzie sponsoruje NFZ, a przed? Fajnie by było poznać kobitkę i wiedzieć czy w ogóle chce się ją zobaczyć później ![]() Edytowane przez Inw Czas edycji: 2013-11-26 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zadomowienie
|
jakie słodziaki
![]() http://demotywatory.pl/4244976/Dopok...zuc-bezpieczny
#2610 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam już dość. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.