|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
Cytat:
Cytat:
Wczoraj tak gadamy z TŻ że z takimi czworaczkami to by było roboty.. ale powiedziałam mu że zdrowe czworaczki to naprawdę pikuś bo jedno chore to jest dopiero ogrom pracy... Cytat:
i to jeszcze tak daleko, niewyobrażalne to dla mnie.. ale mama wszystko zniesie i taka jest prawda. Będę się modlić żeby Tymuś wrócił do was jak najszybciej zdrowiutki! ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Pogaduchy staraczek i mamu
Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Dziś idę na warsztaty decoupage..moze mi się spodoba? Moja teściowa i szwagierka lubią takie romantyczne bzdurki więc porobię im prezenty różnego rodzaju tą techniką i przy okazji zajmę czymś ręce i głowę..
|
||
|
|
|
#2643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jednak masz zimę! a wczoraj się tak dziwiłaś gdzie ona niby jest ![]() u mnie zima od wczoraj ![]() No więc dzień dobry ![]() malego uspałam dziś w wózku i tym sposobem umyłam podłogi, siebie, zjadłam śniadanie i jeszcze czas na wizaz mam Kamil zrobił się cycek. Nic tylko do mamy. Wcześniej TŻ był jego guru a teraz do nikogo nie chce iśc na ręce tylko do mamy i mamy i na mnie wychodzi, po mnie łazi i ciągle ja i ja. Nawet jak byliśmy u mojej mamy i TŻ go wziął jak płakał to zaczął krzyczeć i "mama ma ma mama" i do mnei ręce, no nagle się rozgadał! Ale to tylko w złości, normalnie nie ma szans nawet na "ma" ![]() Kupiłam sobie wczoraj porządne rękawiczki takie na jednego palucha, grube z wełną w środku i czapkę (pierwszą od ponad 10 lat ) więc teraz mogę chodzić na spacery i zima mi nie straszna. Bardzo się cieszę że już sie zaczyna ale ja lubie taką białą a tu posypało i takie niewiadomo co teraz ![]() A film zaje.isty!! Pierwsza część się umywa. Oboje z TŻ byliśmy bardzo zadowoleni (a TŻ wybredny narzekacz), sam po filmie mówił że mógłby go obejrzeć już jeszcze raz no i czekamy na 3 część...Ogólnie wypad bardzo nas podbudował, kupiliśmy małemu grzechotkę i skarpetki z HM te co bodajże Cebulova. Bo sa fajne grube i teraz na zimę idealne. Pochodziliśmy po tej galerii bo w niej było kino (miesiąc temu ją otworzyli, naprawdę duża i wielki szał był w naszym mieście). Byliśmy w kwc itd ![]() śmiesznie było bo widać że 70% dziewczyn przychodzi do tej galerii żeby się pokazać, takie galerianki na szpilkach (ale takich sylwestrowych), brzuchy obiwsłe na wierzchu itp. I chodzą chodzą a nagle patrzymy kładą się na ławeczce przy jakiejś ścianie z liściami i pyk foty |
||
|
|
|
#2644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Dziewczyny w II trymestrze i dalej: czy lekarz mowil Wam o braniu witamin w II trym? Bylam wczoraj u lekarza, ale tak sie zle czulam, ze mi z glowy pytanie wylecialo. Bralam caly I trymestr Femibion 1, ale teraz nie biore. Jak Wam wasi lekarze doradzali? Np. w Femibionie 2 (II i III trym) jest kwas foliowy - czy naprawde trzeba go nadal przyjmowac?? Slyszalam, ze tylko w I trym. (Po wizycie spojrzalam w karte i mam zalecenie witamin, ale na wizycie o tym ani slowa nie bylo, ehh). Cytat:
A ja juz chce ten snieg, ale cos nie dojdzie do nas :/ znow ma byc ocieplenie i pewnie cisnienie poleci w dol, a ja bede chodzic na czworakach ![]()
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-11-26 o 11:13 |
|
|
|
|
#2645 |
|
Raczkowanie
|
Czarna bardzo mi przykro, trzymaj się ciepło...
|
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
margot a jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?
|
|
#2647 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!!!
Cytat:
To już nie choruj i wracaj do nas. A przynajmniej zaglądaj częściej, bo my tu tęskniłyśmy za Tobą, wzywałyśmy... Dobrze, że sobie już odpoczęłaś od wizazu i nabrałaś dystansu. Cytat:
Luna, ja mam tak jak Ty. Nie lubię tego, jak mała wspina się po mnie. Stoję w kuchni, myję naczynia i czuję jak czepia się moich rajstop, mam ręce mokre, w pianie a ta mi obwarzanki robi na nogach. I to nic, że tatuś stoi krok dalej, no nie, po co? Przecież jest zajęta mama, nie? I chociaż mąż ją bierze na ręce, to ona się tak wierci i wygina, że musi ją puścić i oczywiście idzie do mnie i moich nóg. Jak nic nie robię, to niech się czepia, kucam koło niej i jej pomagam, ale nie cierpię jak coś robię. I ma po mamusi (czyli po mnie ), że uwielbia paluszki. Muszę kruszyć je w palcach i pakować do buzi, bo jak widzi i nie dostanie to jest szał!!! Zrobi wszystko aby się do nich dostać. Oj charakterne te dzieci.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#2648 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do filmu to nie widziałam tej drugiej części, ale pierwsza mi się nie podobała. Może dlatego, że książek nie czytałam. ![]() A co do skarpetek to ja nie mam z HM. Cytat:
No więc ja po spotkaniu z położną. Bardzo sympatyczna i okazuje się, że nie dość, że pracuje w mojej przychodni to jeszcze jest położną w szpitalu w którym chcę rodzić. Bardzo rzeczowa kobieta. Oprócz mnie była jeszcze jedna dziewczyna z terminem na tydzień przede mną. Ona już od kilku tygodni chodzi na te spotkania, więc kilka tematów już omówiły. Dziś było o pielęgnacji noworodka. O pępku, kąpieli, kosmetykach itp. Kolejne spotkanie w poniedziałek. Będzie wtedy o procedurze przyjęcia do szpitala i o przebiegu porodu.
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
ja na szybko może któraś z mam wie jak długo dziecko powinno się karmić co 3h?
|
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lunka bardzo fajnie że wypad udany i się rozerwaliscie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) a kwas foliowy jest do końca ciąży bo przecież normalnie każdy powinien jeść kwas foliowy a nie tylko w ciąży. Większość ludzi dostarcza przez żywność ale w zwykłym centrum itp też jest kwas foliowy tym bardziej że wspomaga przyswajalność żelazaCytat:
a najgorzej przy komputerze, bawią się pieknie na dywanie z TŻ i tylko zobaczą że otwieram laptopa to obydwoje są przy mnie i marudzą.. nie dziwne że nie mam czasu na wizaz Cytat:
albo ja coś poknociłama z położną super się udało! Cytat:
Iza o tak.. dopiero jak wróciliśmy to poczuliśmy jak bardzo potrzebne nam to było. Nie impreza, urodziny itp. a pobycie razem-na spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- a Iza jeszcze apropo porodu to są prze różne, koleżanka ostatnio mi napisała że urodziła synka 4100 w 25 minut bez pęknięć i nacięć. Poród super. To aż mi klękło.. ale wiem że to realne, nie każdy musi mieć bolesny poród. Co lepsze jestem pewna że gdybym rodziła drugi raz SN to było by ok, ale mnie akurat strach by blokował. |
||||
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
wagę miał normalną, urodzeniową osiągnął juz przy wyjściu ze szpitala, ale i tak kazali go wybudzać na jedzenie co 3h, w nocy to on potrafił i 5h przespać bez pobudki
|
|
|
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2655 |
|
Zadomowienie
|
Lilith 5 godz
a macie mm czy kp?---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- A zreszta, niewazne, jakby Agata miala normalna wage to bym jej w nocy nie wybudzala... Ale ona byla malutka i musialam.
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
kp, mój też duży nie jest w pt ważył 2820g
jak długo ją wybudzałaś? |
|
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Witam, nie miałam wcześniej neta... Ale, mnie męczy to choróbsko... Byłąm wczoraj znowu u lekarza i dostałam w końcu antybiotyk. Tak mnie kaszel od 3 dni męczył, że wzięłam rano acc i chyba trochę za dużą dawkę, bo tak odkrztuszałam, że mało co się nie zhaftowałam.. blee Nos dalej zawalony. Zwolnienie do końca tyg dostałam :/ nie lubię tak.
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
O "Igrzyskach Śmierci".Mi się 1 część bardzo podobała,na drugą też chciałabym iść do kina ale krucho z kasą
|
|
|
#2659 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masz szczescie z ta pielegniarka moze bedziesz ją miec na porodzie? ![]() Cytat:
Tak czy inaczej jeszcze sie wstrzymam.Zmienilam dzis poduszki na swiateczne, od razu mi lepiej
|
|
#2660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz jestem w połowie 2 części po raz drugi. Też bardzo chcę iść do kina i nawet kasa się znajdzie (Bo w studenckie środy bilet tylko 13 zł) ale nie miałam okazji bo jestem wciąż chora ![]() Jak jutro nie będę tak chrychać, to chyba się przejdę
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam takie szare "I love DAD" i białe "I love MAM." z h&m ale dostałam na prezent. Dostałam od szwagierki razem z tą sukienką baletnicy. Mała przegina, bo wspina się na leżaczek i gapi się w TV
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
ale wciąga, bo nietypowa historia.
|
|
#2663 |
|
Zadomowienie
|
Lilith dokladnie nie pamietam, ale przez tydz w szpitalu to one mi przynosily do karmienia, a potem moze 2 moze 3 tyg. Potem mala sama wybudzala sie jak w zegarku. A teraz oddam wszystko zeby przespala 5 godz w nocy
Jestemy w trakcie nauki usypiania. Pochlastam sie ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Kocur jak Wam idzie?
|
#2664 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cześć! Po wizycie super! Mały przekroczył 1 kg, stópka ma 5 cm
|
|
#2665 |
|
Zakorzenienie
|
Cudne wieści
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI
Elunka, duzy juz Twoj synus. Mnie zzera ciekawosc ile wazy moj. Juz jutro o 10:30 sie dowiem.
Od kilku dni mam wieczorami jakies masakryczne swędziawki. Swędzi wszystko. Pije wapno, smaruje balsamem nawilzajacym i nic. Co wieczor to samo.
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi rok już leci..a my nadal staramy się o dzieci. Staraczki i mamusie cz. VI
Cytat:
niech rośnie zdrowo, ale nie przekracza tych 2,5 - 3 kg bo moge mieć problem ![]() Mnie ostatnio swędzi brzuch, nie chcę mieć rozstępów
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś...młody ma skok rozwojowy i ciężko
![]() ![]() Cytat:
Cholera cebulowa...jak to swędzi?? Ręce, nogi, brzuch?? Chy masz wymioty albo jest Ci niedobrze?? |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
za wizyte![]() Nie chce cię strazyć,ale nie ignoruj tego swędzenia bo to może być cholestaza ciążowa.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

i to jeszcze tak daleko, niewyobrażalne to dla mnie.. ale mama wszystko zniesie i taka jest prawda. Będę się modlić żeby Tymuś wrócił do was jak najszybciej zdrowiutki!

troszkę bez entuzjazmu

Izy ciaza mi szybko leci, ale Twoja to miedzy palcami ucieka. Grstuluje 

za wizyte