|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII
Cytat:
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc. Prosze o wypowiedz osób z wysokoporowatymi wlosami. Kiedys kupilam Amle Dabur klasyczna i mnie bardzo przesuszyla. Pozniej Amle KTC i znow siano. Nabylam Amle Khadi i to strzal w 10! Niestety jest to spory wydatek. Teraz zamowilam Amle Gold Dabur . Jak ona sprawuje sie na waszych wlosach? Macie porownanie do zielonej z Dabur? Chcialam Gold uzywac zima ochronnie.
|
|
|
|
|
#1803 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dziewczyny, mam pytanie - czy jest możliwe, że włosy nie lubią olejowania i nie akceptują żadnego oleju? Włosomaniaczką jestem od dwóch lat, włosy mam bardzo cienkie i rzadkie, do tego lekko falowane i wysokoporowate, wypróbowałam już koło 20 różnych olei i po każdym mam kosmiczny puch, kosmyki są bardzo mocno przesuszone, sztywne, muszę je potem ratować odżywkami i maskami. W ciągu całe tego czasu ani razu nie miałam efektu "wow" po olejach, a kombinowałam z wieloma metodami, z czasem trzymania, olejowaniem na odżywkę, na mokro itp.
|
|
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1805 |
|
Rozeznanie
|
U mnie już wszystko jasne ... wypadania włosów olejowaniem raczej nie zatrzymam bo mam anemię
i to jeszcze nie wiadomo z czego bo żelazo mam ponad stan. Ale przynajmniej wiem że olejki działają zbawiennie na wygląd moich włosów bo coraz częściej słyszę że mi się włosy bardzo poprawiły że są takie błyszczące. Dziewczyny mnie pytają czy jakieś tabletki na włosy przyjmuję Żeby tylko jeszcze przestały wypadać
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Info dla krakowianek:
w Jasminie na długiej można kupić Sesę(30 zł) i oleje Khadi (ten na przyrost włosów za 59 zł, inne nie wiem w jakiej cenie). Poza tym, mnóstwo rosyjskich dobroci- Planeta Organica, Baikal itd ![]() Mam nadzieję, że komuś się przyda informacja
Edytowane przez Olkaaaa_s Czas edycji: 2013-11-19 o 16:06 |
|
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
A ktoś wie, gdzie Sesą kupić w Łodzi?
|
|
|
|
|
#1808 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale przejsc sie do lekarza nie zaszkodzi bo sa rozne rodzaje anemii i czetso jets to dosc powazne |
|
|
|
|
|
#1809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a możesz napisać do której jest otwarta w sobotę? ? Nie mieszkam aktualnie w Krakowie ale przyjeżdżam tam na studia i z chęcią bym popatrzyła co tam jest ![]() PS. Może jakaś dziewczyna z Warszawy/Piaseczna może polecić dobrą drogerię ? Aktualnie to korzystam tylko z rossmanna i hebe... Może jest jakaś inna godna uwagi? |
|
|
|
|
|
#1811 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a z nfz znam dobrych tylko w innym miescie
|
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Rozeznanie
|
niestety pani doktor stwierdziła że wyniki bardzo dobre i żadnych skierowań mi nie da
a ginekolog twierdzi że anemia jest i to od 5 miesięcy (od operacji). Nie jest ona zaawansowana tzn. z ogromnymi spadkami parametrów ale jednak poniżej normy.Już sama nie wiem gdzie iść czy od razu do hematologa się udać?
|
|
|
#1813 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niektore leki tez moga powodowac anemie czyli wyniki krwi masz ok? nie wiem jakis badania robilas, bo jak Ci wyzej pisalam anemia niedoborowa wynika nie tylko z niedoboru zelaza jesli masz nieduze niedobory po jakiejs utracie krwi/lekach to sproboj uzupelnic diete jak Ci napisalam..chociaz i tak dziwie sie ,ze lekarka olala polroczna anemie, ale ostatnio jakos tez trafiam na kiepskich lekarzy ![]() ale jesli to anemia tak ''z niczego'' to na pewno powinnas pojsc |
|
|
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
pod koniec czerwca miałam operację (usuwali mi ciążę pozamaciczną i zaśniada groniastego-nie laparoskopowo tylko tradycyjnie) i od tamtej pory robię dokładnie co miesiąc badania krwi - pełne. Dwa razy pod rząd zażyczyłam sobie skierowanie na badanie żelaza które to wyszło w normie ale znowu w górnej granicy. Tak teraz myślę, bo podawali mi po operacji metotreksat przez tydzień może to on jest odpowiedzialny za moje ubywające włosy przecież to chemia niby lekka ale chemia jednak... ale tyle czasu po i jeszcze organizm by się nie pozbierał?
Wkurza mnie to że człowiek sam wszystkiego się musi domyślać a lekarze nic nie powiedzą konkretnie a po za tym jeszcze każdy co innego mówi. W poniedziałek robię znowu pełną morfologię na własną rękę, jak znowu mi polecą parametry to lece do hematologa. Mam nadzieję tylko że mnie nie wyśmieje że z niewielkimi spadkami do niego pójdę. Ale chyba lepiej leczyć jak choroba nie jest jeszcze zaawansowana... Póki co biorę się też za dietę żeby uzupełnić witaminki
|
|
|
#1815 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wiec bardzo mozliwe -takie leki to naprawde syf;/ - nie wiem jak dlugo sie utrzymuja skutki uboczne - moze lekarz ktory Ci to przepisal da znac?ale przypuszczam,ze organizm moze otrzebowac troche czasu na dosjscie do siebieale na pewno w koncu przestana |
|
|
|
|
|
#1816 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie chyba muszę przeczekać ten zły moment, ratować się jak się da i czym się da póki co. Wszystko się złożyło na te moje włosiska narkoza, ten lek no i anemia
ehhh muszę to jakoś przetrwać.
|
|
|
#1817 |
|
Rozeznanie
|
hejka
mam pytanie czy olej z prażonych orzechów włoskich lub prażonych o. laskowych nadają się do włosów? pytam bo są teraz w lidlu niedrogo. jest też olej pestek dyni chyba 250 za 19,90 i za tyle samo arganowy chyba 100 |
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, można
|
|
|
|
|
|
#1819 |
|
Rozeznanie
|
Odebrałam wyniki, jest anemia i to coraz większa
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
polecalabym Ci kupic sezam i siemie lniane i np sypac sobie nim po kanapkach-jelsi to niedobor to powinno pomoc |
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuję za pomoc
|
|
|
|
#1822 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1823 |
|
BAN stały
|
Ja jednak nie jestem przekonana do olejków do włosów w naturalnej postaci - są dla mnie zbyt mocne i nieco obciążają moje włosy. Niestety z natury jestem obdarzona niezbyt grubymi, delikatnymi kosmykami na głowie tak więc nie mogę używać bardzo treściwych odżywek ponieważ powodują przetłuszczanie się.
Ostatnio sprawiłam sobie za to odżywkę z olejkiem arganowym w składzie (marki CeCe - dla zainteresowanych mają teraz promocję w SuperPharm) i bardzo sobie chwalę - świetnie odżywia, jest lekka. Nie obciąża i włosy wyglądają bardzo ładnie Sama nakładam ją na końcówki. |
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1825 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Powiedziałabym, że też mam cienkie i delikatne włosy, jestem przewrażliwiona na punkcie ich gęstości
|
|
|
|
|
#1827 |
|
Konto usunięte
|
Dziś po raz pierwszy próbuję słonecznikowy, bo inne mi się skończyły
![]() strasznie to tłuste
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pierwszy raz z Khadi
|
|
|
|
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kiedyś się pomyliłam i nałożyłam słonecznikowy zamiast oliwy z oliwek i włosy były rozczapierzone strasznie nie dla mnie ![]() muszę wypróbować kokosowy ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- pierwsze wrażenie?
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

i to jeszcze nie wiadomo z czego bo żelazo mam ponad stan.
Żeby tylko jeszcze przestały wypadać

a z nfz znam dobrych tylko w innym miescie

czy od razu do hematologa się udać?