Oleje i olejki do włosów część VII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-17, 14:50   #1801
Skarfejs
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów część VII

Cytat:
Napisane przez Martii=* Pokaż wiadomość
A ja sobie siedzę w domku chora, to chociaż coś dla włosów zrobię i za chwilę idę nałożyć sesę
Zdrowiej szybko
Stary 2013-11-17, 15:43   #1802
NinaSimone
Zakorzenienie

Czesc. Prosze o wypowiedz osób z wysokoporowatymi wlosami. Kiedys kupilam Amle Dabur klasyczna i mnie bardzo przesuszyla. Pozniej Amle KTC i znow siano. Nabylam Amle Khadi i to strzal w 10! Niestety jest to spory wydatek. Teraz zamowilam Amle Gold Dabur . Jak ona sprawuje sie na waszych wlosach? Macie porownanie do zielonej z Dabur? Chcialam Gold uzywac zima ochronnie.
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 19:47   #1803
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dziewczyny, mam pytanie - czy jest możliwe, że włosy nie lubią olejowania i nie akceptują żadnego oleju? Włosomaniaczką jestem od dwóch lat, włosy mam bardzo cienkie i rzadkie, do tego lekko falowane i wysokoporowate, wypróbowałam już koło 20 różnych olei i po każdym mam kosmiczny puch, kosmyki są bardzo mocno przesuszone, sztywne, muszę je potem ratować odżywkami i maskami. W ciągu całe tego czasu ani razu nie miałam efektu "wow" po olejach, a kombinowałam z wieloma metodami, z czasem trzymania, olejowaniem na odżywkę, na mokro itp.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-17, 20:10   #1804
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie - czy jest możliwe, że włosy nie lubią olejowania i nie akceptują żadnego oleju? Włosomaniaczką jestem od dwóch lat, włosy mam bardzo cienkie i rzadkie, do tego lekko falowane i wysokoporowate, wypróbowałam już koło 20 różnych olei i po każdym mam kosmiczny puch, kosmyki są bardzo mocno przesuszone, sztywne, muszę je potem ratować odżywkami i maskami. W ciągu całe tego czasu ani razu nie miałam efektu "wow" po olejach, a kombinowałam z wieloma metodami, z czasem trzymania, olejowaniem na odżywkę, na mokro itp.
Moim zdaniem to nie jest metoda dla każdego. U mnie się ona nie sprawdziła, ale trochę inaczej niż u Ciebie, to znaczy oleje nic nie robią. Efekt zależy od tego, czego użyję po umyciu włosów, po kiepskiej odżywce włosy wyglądają źle, niezależnie od tego, jaki olej na nie nałożę. Włosy mam inne niż Ty: grube i sztywne, więc nie wiem od czego to zależy. Niektóre blogerki też piszą, że oleje nie są dla każdego, ale raczej rzadko można się natknąć na takie opinie.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-18, 07:36   #1805
andziasi
Rozeznanie

U mnie już wszystko jasne ... wypadania włosów olejowaniem raczej nie zatrzymam bo mam anemię i to jeszcze nie wiadomo z czego bo żelazo mam ponad stan.

Ale przynajmniej wiem że olejki działają zbawiennie na wygląd moich włosów bo coraz częściej słyszę że mi się włosy bardzo poprawiły że są takie błyszczące. Dziewczyny mnie pytają czy jakieś tabletki na włosy przyjmuję Żeby tylko jeszcze przestały wypadać
Stary 2013-11-19, 16:01   #1806
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Info dla krakowianek:

w Jasminie na długiej można kupić Sesę(30 zł) i oleje Khadi (ten na przyrost włosów za 59 zł, inne nie wiem w jakiej cenie). Poza tym, mnóstwo rosyjskich dobroci- Planeta Organica, Baikal itd Już wiem, gdzie w najbliższym czasie wydam dużo pieniędzy

Mam nadzieję, że komuś się przyda informacja

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2013-11-19 o 16:06
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 20:19   #1807
Sowa06
Zadomowienie

A ktoś wie, gdzie Sesą kupić w Łodzi?
Sowa06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 20:16   #1808
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez andziasi Pokaż wiadomość
U mnie już wszystko jasne ... wypadania włosów olejowaniem raczej nie zatrzymam bo mam anemię i to jeszcze nie wiadomo z czego bo żelazo mam ponad stan.

Ale przynajmniej wiem że olejki działają zbawiennie na wygląd moich włosów bo coraz częściej słyszę że mi się włosy bardzo poprawiły że są takie błyszczące. Dziewczyny mnie pytają czy jakieś tabletki na włosy przyjmuję Żeby tylko jeszcze przestały wypadać
anemia nie wynika tylko z niedoboru zelaza-takze niedobor kwasu foliowego i witaminy B12 powoduje anemie - popatrz sobie co zawiera te skladniki i sprobuj jesc wiecej-jesli to anemia z niedoboru to Ci sie poprawi

ale przejsc sie do lekarza nie zaszkodzi bo sa rozne rodzaje anemii i czetso jets to dosc powazne
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 20:40   #1809
andziasi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
anemia nie wynika tylko z niedoboru zelaza-takze niedobor kwasu foliowego i witaminy B12 powoduje anemie - popatrz sobie co zawiera te skladniki i sprobuj jesc wiecej-jesli to anemia z niedoboru to Ci sie poprawi

ale przejsc sie do lekarza nie zaszkodzi bo sa rozne rodzaje anemii i czetso jets to dosc powazne
właśnie jutro będę chciała wywalczyć skierowanie do hematologa bo u nas na za***iu nie chcą za bardzo lekarze skierowań dawać ani na badania ani do specjalistów. Jak nie, to prywatnie trzeba się wybrać
Stary 2013-11-21, 15:20   #1810
Isfet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Info dla krakowianek:

w Jasminie na długiej można kupić Sesę(30 zł) i oleje Khadi (ten na przyrost włosów za 59 zł, inne nie wiem w jakiej cenie). Poza tym, mnóstwo rosyjskich dobroci- Planeta Organica, Baikal itd Już wiem, gdzie w najbliższym czasie wydam dużo pieniędzy

Mam nadzieję, że komuś się przyda informacja
O świetnie a możesz napisać do której jest otwarta w sobotę? ? Nie mieszkam aktualnie w Krakowie ale przyjeżdżam tam na studia i z chęcią bym popatrzyła co tam jest

PS. Może jakaś dziewczyna z Warszawy/Piaseczna może polecić dobrą drogerię ? Aktualnie to korzystam tylko z rossmanna i hebe... Może jest jakaś inna godna uwagi?
Stary 2013-11-21, 21:22   #1811
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
właśnie jutro będę chciała wywalczyć skierowanie do hematologa bo u nas na za***iu nie chcą za bardzo lekarze skierowań dawać ani na badania ani do specjalistów. Jak nie, to prywatnie trzeba się wybrać
prywatnie nie zawsze lepiej.. ja naleze do luz medu i ostatnio jzu 2-ch lekarzy tam mnie olalo.. a z nfz znam dobrych tylko w innym miescie
Stary 2013-11-21, 21:41   #1812
andziasi
Rozeznanie

niestety pani doktor stwierdziła że wyniki bardzo dobre i żadnych skierowań mi nie da a ginekolog twierdzi że anemia jest i to od 5 miesięcy (od operacji). Nie jest ona zaawansowana tzn. z ogromnymi spadkami parametrów ale jednak poniżej normy.
Już sama nie wiem gdzie iść czy od razu do hematologa się udać?
Stary 2013-11-22, 18:39   #1813
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
niestety pani doktor stwierdziła że wyniki bardzo dobre i żadnych skierowań mi nie da a ginekolog twierdzi że anemia jest i to od 5 miesięcy (od operacji). Nie jest ona zaawansowana tzn. z ogromnymi spadkami parametrów ale jednak poniżej normy.
Już sama nie wiem gdzie iść czy od razu do hematologa się udać?
od jakiej operacji? bo jesli stracilas krew to moze sie jeszcze nie zregenerowala...
niektore leki tez moga powodowac anemie

czyli wyniki krwi masz ok? nie wiem jakis badania robilas, bo jak Ci wyzej pisalam anemia niedoborowa wynika nie tylko z niedoboru zelaza

jesli masz nieduze niedobory po jakiejs utracie krwi/lekach to sproboj uzupelnic diete jak Ci napisalam..chociaz i tak dziwie sie ,ze lekarka olala polroczna anemie, ale ostatnio jakos tez trafiam na kiepskich lekarzy

ale jesli to anemia tak ''z niczego'' to na pewno powinnas pojsc
Stary 2013-11-22, 23:16   #1814
andziasi
Rozeznanie

pod koniec czerwca miałam operację (usuwali mi ciążę pozamaciczną i zaśniada groniastego-nie laparoskopowo tylko tradycyjnie) i od tamtej pory robię dokładnie co miesiąc badania krwi - pełne. Dwa razy pod rząd zażyczyłam sobie skierowanie na badanie żelaza które to wyszło w normie ale znowu w górnej granicy. Tak teraz myślę, bo podawali mi po operacji metotreksat przez tydzień może to on jest odpowiedzialny za moje ubywające włosy przecież to chemia niby lekka ale chemia jednak... ale tyle czasu po i jeszcze organizm by się nie pozbierał?
Wkurza mnie to że człowiek sam wszystkiego się musi domyślać a lekarze nic nie powiedzą konkretnie a po za tym jeszcze każdy co innego mówi.

W poniedziałek robię znowu pełną morfologię na własną rękę, jak znowu mi polecą parametry to lece do hematologa. Mam nadzieję tylko że mnie nie wyśmieje że z niewielkimi spadkami do niego pójdę. Ale chyba lepiej leczyć jak choroba nie jest jeszcze zaawansowana...

Póki co biorę się też za dietę żeby uzupełnić witaminki
Stary 2013-11-23, 20:53   #1815
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
pod koniec czerwca miałam operację (usuwali mi ciążę pozamaciczną i zaśniada groniastego-nie laparoskopowo tylko tradycyjnie) i od tamtej pory robię dokładnie co miesiąc badania krwi - pełne. Dwa razy pod rząd zażyczyłam sobie skierowanie na badanie żelaza które to wyszło w normie ale znowu w górnej granicy. Tak teraz myślę, bo podawali mi po operacji metotreksat przez tydzień może to on jest odpowiedzialny za moje ubywające włosy przecież to chemia niby lekka ale chemia jednak... ale tyle czasu po i jeszcze organizm by się nie pozbierał?
Wkurza mnie to że człowiek sam wszystkiego się musi domyślać a lekarze nic nie powiedzą konkretnie a po za tym jeszcze każdy co innego mówi.

W poniedziałek robię znowu pełną morfologię na własną rękę, jak znowu mi polecą parametry to lece do hematologa. Mam nadzieję tylko że mnie nie wyśmieje że z niewielkimi spadkami do niego pójdę. Ale chyba lepiej leczyć jak choroba nie jest jeszcze zaawansowana...

Póki co biorę się też za dietę żeby uzupełnić witaminki
ma w skutkach wypadanie wlosow wiec bardzo mozliwe -takie leki to naprawde syf;/ - nie wiem jak dlugo sie utrzymuja skutki uboczne - moze lekarz ktory Ci to przepisal da znac?ale przypuszczam,ze organizm moze otrzebowac troche czasu na dosjscie do siebie

ale na pewno w koncu przestana
Stary 2013-11-24, 15:04   #1816
andziasi
Rozeznanie

no właśnie chyba muszę przeczekać ten zły moment, ratować się jak się da i czym się da póki co. Wszystko się złożyło na te moje włosiska narkoza, ten lek no i anemia ehhh muszę to jakoś przetrwać.
Stary 2013-11-25, 15:51   #1817
mandarynka882
Rozeznanie

hejka

mam pytanie czy olej z prażonych orzechów włoskich lub prażonych o. laskowych nadają się do włosów?

pytam bo są teraz w lidlu niedrogo. jest też olej pestek dyni chyba 250 za 19,90 i za tyle samo arganowy chyba 100
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 18:32   #1818
Sowa06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
hejka

mam pytanie czy olej z prażonych orzechów włoskich lub prażonych o. laskowych nadają się do włosów?

pytam bo są teraz w lidlu niedrogo. jest też olej pestek dyni chyba 250 za 19,90 i za tyle samo arganowy chyba 100
Już pisano na tym wątku o tym oleju, jakieś 2-3 strony temu Tak, można
Stary 2013-11-26, 18:50   #1819
andziasi
Rozeznanie

Odebrałam wyniki, jest anemia i to coraz większa a pani doktor zapewniała że wyniki idealne. Teraz czas znaleźć hematologa bo inaczej włosy mi wszystkie wypadną. Jak nakładam olejek rycynowy to mi mniej wypada po umyciu a jak myję bez uprzedniego nałożenia olejku to garściami wychodzą... nie dziwne to
Stary 2013-11-26, 20:21   #1820
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
Odebrałam wyniki, jest anemia i to coraz większa a pani doktor zapewniała że wyniki idealne. Teraz czas znaleźć hematologa bo inaczej włosy mi wszystkie wypadną. Jak nakładam olejek rycynowy to mi mniej wypada po umyciu a jak myję bez uprzedniego nałożenia olejku to garściami wychodzą... nie dziwne to
no to rzeczywiscie czas do lekarza-a jak Twoja dieta ?
polecalabym Ci kupic sezam i siemie lniane i np sypac sobie nim po kanapkach-jelsi to niedobor to powinno pomoc
Stary 2013-11-26, 20:39   #1821
andziasi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nocna Nimfa Pokaż wiadomość
no to rzeczywiscie czas do lekarza-a jak Twoja dieta ?
polecalabym Ci kupic sezam i siemie lniane i np sypac sobie nim po kanapkach-jelsi to niedobor to powinno pomoc
siemię lubię więc problemu z tym nie będzie a co do diety to powoli się wdrażam w nią. Kurcze zaniepokoiłam się tym bo całe życie miałam idealne wyniki a tu sie teraz takie cuś przypałętało. No nic zaczynam walkę dziękuję za pomoc
Stary 2013-11-26, 21:44   #1822
201701300929
Konto usunięte

Cytat:
siemię lubię więc problemu z tym nie będzie a co do diety to powoli się wdrażam w nią. Kurcze zaniepokoiłam się tym bo całe życie miałam idealne wyniki a tu sie teraz takie cuś przypałętało. No nic zaczynam walkę dziękuję za pomoc
trzymaj sie zdrowiutko
Stary 2013-11-29, 14:46   #1823
Priesta
BAN stały

Ja jednak nie jestem przekonana do olejków do włosów w naturalnej postaci - są dla mnie zbyt mocne i nieco obciążają moje włosy. Niestety z natury jestem obdarzona niezbyt grubymi, delikatnymi kosmykami na głowie tak więc nie mogę używać bardzo treściwych odżywek ponieważ powodują przetłuszczanie się.
Ostatnio sprawiłam sobie za to odżywkę z olejkiem arganowym w składzie (marki CeCe - dla zainteresowanych mają teraz promocję w SuperPharm) i bardzo sobie chwalę - świetnie odżywia, jest lekka. Nie obciąża i włosy wyglądają bardzo ładnie
Sama nakładam ją na końcówki.
Priesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-29, 16:56   #1824
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Priesta Pokaż wiadomość
Ja jednak nie jestem przekonana do olejków do włosów w naturalnej postaci - są dla mnie zbyt mocne i nieco obciążają moje włosy. Niestety z natury jestem obdarzona niezbyt grubymi, delikatnymi kosmykami na głowie tak więc nie mogę używać bardzo treściwych odżywek ponieważ powodują przetłuszczanie się.
Ostatnio sprawiłam sobie za to odżywkę z olejkiem arganowym w składzie (marki CeCe - dla zainteresowanych mają teraz promocję w SuperPharm) i bardzo sobie chwalę - świetnie odżywia, jest lekka. Nie obciąża i włosy wyglądają bardzo ładnie
Takie włoski to ciężka sprawa - również takie mam, cienkie, delikatne. Ale dobrze dobrany olej u mnie świetnie działa, najlepiej oleje z omega 6. No i dokładne zmycie - u mnie przeważnie 2 razy odżywką albo czasem szamponem
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-29, 17:20   #1825
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Priesta Pokaż wiadomość
Też mam cieniutkie włosy, ale moje akurat lubią odżywcze, bogate maski i oleje, ALE przed myciem
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-29, 18:12   #1826
Sowa06
Zadomowienie

Powiedziałabym, że też mam cienkie i delikatne włosy, jestem przewrażliwiona na punkcie ich gęstości
Stary 2013-12-01, 11:12   #1827
201607040946
Konto usunięte

Dziś po raz pierwszy próbuję słonecznikowy, bo inne mi się skończyły
strasznie to tłuste
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-01, 18:34   #1828
swan999
Zakorzenienie

Dziś pierwszy raz z Khadi

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 22:32   #1829
andziasi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Dziś po raz pierwszy próbuję słonecznikowy, bo inne mi się skończyły
strasznie to tłuste
i jakI efekt ja kiedyś się pomyliłam i nałożyłam słonecznikowy zamiast oliwy z oliwek i włosy były rozczapierzone strasznie nie dla mnie

muszę wypróbować kokosowy

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
pierwsze wrażenie?
Stary 2013-12-02, 00:45   #1830
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
który dokładnie?

biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości