Rossmann cz. XX - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 17:07   #1171
Inspire
Kuźnia inspiracji

Dot.: Rossmann cz. XX

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Czy wiesz może, które sklepy z tych podanych: http://www.dziendarmowejdostawy.pl/
mają pędzle Hakuro?
Ladymakeup, sama się czaję na pędzle tam

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:08   #1172
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodoweciastko94 Pokaż wiadomość
Już zaczęłam przeglądać Skarb i chcę kupić pędzel do pudru. Co wg was jest lepsze: Elite czy Eco Tools ?
Mam dwa pedzle z Elite (do cieni oraz jezyczkosy do podkładu) i strasznie ich nie lubie. :-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:08   #1173
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wiesz może, które sklepy z tych podanych: http://www.dziendarmowejdostawy.pl/
mają pędzle Hakuro?

Ladymakeup
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:08   #1174
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
wydaje mi się ze promo bedzie a bb naprawde polecam, każdy podkąłd wyglada o niebo lepiej, i wcale nie pije duzo podkładu

No to wstrzymuje się już z podkładami
Ooo to może się skuszę skoro podkład wygląda lepiej tylko czy nie zajmuje to więcej czasu? bo palcami to raz dwa i gotowe

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
02.12 mamy dzien darmowej dostawy takze mozna smialo zamawiac pedzle przez neta i przesylka bedzie za free. Sama tez tak zrobie, od EcoToolsa wole Hakuro.

Dzięki dobrze wiedzieć chociaz pędzli nie potrzebuję na razie ostatnio trochę ich kupiłam
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:09   #1175
malgo_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek6 Pokaż wiadomość
kochane pytałam juz ale chyba moje pytanie zaginęło w gąszczu postów
czy ten puder z Manchattanu ma odpowiednik prasowany? jakoś nie lubię się z sypańcami
i czy puder maybelline jest dostępny czy go wycofali? jakoś próżno go szukam ostatnio
Wydaje mi się, że jest odpowiednik. Ja na pierwszym -40% kupiłam właśnie sypany i w kamieniu. Chyba to było to samo. Tylko nie wiem czy jeszcze są w sprzedaży https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ct-powder.html
malgo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:09   #1176
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość

a bialego nie uzywałam jeszcze złoty kupiłam wcześniej i jest cudowny, wrzosowy na paznokciach jest srebrny nie wrzosowy ale też fajny, biały jeszcze nie poszedł w ruch
wzięlam zloty i wrzosowy wlasnie z tego względu ze uznalam ze wrzosik i tak jaśniutki będzie to nie wiem czy bylaby roznica miedzy nim a bialym
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:09   #1177
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
mają pędzle Hakuro?
Rowniez polecam Ladymakeup.

Stary 2013-11-26, 17:10   #1178
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Zrobiłam wreszcie te zakupy Bardzo chciałam Revlon CS ale Buff był ciemny i pomarańczowy, a Ivory co prawda jasny, ale zbyt różowy, dziwnie mi się na siebie patrzyło w lustrze.

Co w końcu wzięłam:
- podkład Loreal True Match N1 -33,39 zł
- preparat do skórek Instant Cuticle Remover Sally Hansen 14,99 zł

poza tym:
- pilniczek szklany For Your Beauty
- maskę do włosów Alterra w promocji
-peeling Wellnes&Beauty, który niechcący wzięłam zamiast zwykłego żelu i nie chcieli mi wymienić

Edit: Próbki CS zrobiłam z testerów, które były w szafie Revlona w R. przy metrze Stokłosy. Pierwszy raz tam widziałam tę szafę, więc nie stoi tam dłużej niż od września.
kupiłam jest świetny

to trzeba było oddać ten peeling, ja jak zauważyłam że cena jest inna danego produktu to oddali mi kasę bez problemu. i później kupić żel.
Stary 2013-11-26, 17:11   #1179
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Ladymakeup, sama się czaję na pędzle tam
To super. Zauważyłam, że nie brak kompletu Hakuro, ale coś mi się widzi, że na sztuki wyjdzie minimalnie taniej niż w zestawie.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Rowniez polecam Ladymakeup.
Dzięki, nie było w zestawieniu i myślałam, że nie biorą udziału.
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:12   #1180
party_girl7
Zakorzenienie

A ktory hakuro polecacie do pudru? Chodzi mi o duzy gesty i mieciutki oczywiscie ale pewnie wyjdzie drozej niz te 24zl?

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2013-11-26 o 17:13
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:12   #1181
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
kupiłam jest świetny

to trzeba było oddać ten peeling, ja jak zauważyłam że cena jest inna danego produktu to oddali mi kasę bez problemu. i później kupić żel.
Niestety, zakupy robiłam wieczorem i nie zdążyłabym wrócić przed zamknięciem, a dziś już nie chcieli wymienić.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:15   #1182
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k@rolineczka Pokaż wiadomość
Chyba jestem jedyną tu osobą, którą nie zachwycił żółty Lovely. Z moimi rzęsami nie robi nic Chyba, że nie potrafię się nim malować
Musze sie poskarzyc, ze bylam w dwoch Rossach i nigdzie nie dorwalam tej mascary. Ekspedientka powoedziala, ze wieczorem bedzie dostawa, wiec jutro znowu sprobuje.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez annnie88 Pokaż wiadomość
Ust nie zmniejsza, chyba że masz ciemniejszą karnacje to wtedy bedzie blady na ustach a zapach.. zalatuje cytryną odrobinę może chemiczna, ale mi nie przeszkadza, po wyschnięciu nie czuc Jestem z niej zadowolona, ale kolor za bardzo podobny do moich ust, malując tylko dolą warge mogłabym wyjsc na ulice i tylko z bliska ktoś by mógł zauważyć różnice wiec poluje na cos mniej nudziakowego
Mi strasznie sciaga i wysusza usta. Nawet jak stosuje pomadke nawilzajaca jako baze. W ogole podkresla suche skorki i kolorek na ustach mi sie nie podoba. ;(

Stary 2013-11-26, 17:16   #1183
bleuclair
Zakorzenienie

Użyłam dziś tego różu z Bourjois i jest cudowny trzyma się od 6 rano do teraz w stanie niezmienionym , ma piękny zapach chyba będę sobie to pudełeczko otwierać i wąchać ale wydaje mi się,ze sporo go musiałam nałożyć żeby był taki efekt jaki chciałam uzyskać, mimo że odcień jaki wybrałam jest raczej ciemny-15, mimo to mam nadzieję,że będzie wydajny, tak jak mówicie, czuję już ,że polubimy się z nim na stałe
Tak się zastanawiam, czy aby na pewno nic nie potrzebuję już na promocji, ale chyba nie, chciałam ten super trwały błyszczyk z Lovely , ale takie wymacane wszędzie,że ja dziękuję. I
Co do promocji ze Skarba to nie mogę dopatrzeć ceny kremu Siarkowa Moc, może ktoś byłby tak dobry i mi napisał?
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:16   #1184
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
od EcoToolsa wole Hakuro.
Nie lubię małych z EcoTools, ale do bronzera i do różu są fajne, bo nie sposób nimi nałożyć za dużo produktu. Natomiast języczkowy ET do podkładu to tragedia. Teraz mam 2 z Sephora z wymianki -50%, ale chcę też H50 lub H51 z Hakuro. Do pudru jest H55, ale braki w LM.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-26 o 17:27
Stary 2013-11-26, 17:17   #1185
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
A ktory hakuro polecacie do pudru? Chodzi mi o duzy gesty i mieciutki oczywiscie ale pewnie wyjdzie drozej niz te 24zl?

Ja lubie H54, uniwersalny do rozu, pudru, bronzera i podkladu. Tez z EcoTools do pudru (stara wersja) ma za dlugie i wiotkie wlosie jak dla mnie.

Stary 2013-11-26, 17:24   #1186
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Ja lubie H54, uniwersalny do rozu, pudru, bronzera i podkladu. Tez z EcoTools do pudru (stara wersja) ma za dlugie i wiotkie wlosie jak dla mnie.
Dodam tylko, że stara wersja ET ma obrączki w kolorze srebrnym, a nowa wersja w kolorze brązowym. Ale nie wyobrażam sobie używać jednego uniwersalnego pędzla do wszystkiego Trzeba by myć kilkakrotnie pędzel podczas robienia makijażu chyba, bo wkładanie pędzla z bronzera do różu może się skończyć zabarwieniem kosmetyku. Teraz jak mi zwróciłaś uwagę, to też pomyślałam, że EC do pudru ma za długie włosie , ale ja go lubię.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-26 o 17:27
Stary 2013-11-26, 17:32   #1187
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Użyłam dziś tego różu z Bourjois i jest cudowny trzyma się od 6 rano do teraz w stanie niezmienionym , ma piękny zapach chyba będę sobie to pudełeczko otwierać i wąchać ale wydaje mi się,ze sporo go musiałam nałożyć żeby był taki efekt jaki chciałam uzyskać, mimo że odcień jaki wybrałam jest raczej ciemny-15, mimo to mam nadzieję,że będzie wydajny, tak jak mówicie, czuję już ,że polubimy się z nim na stałe
Tak się zastanawiam, czy aby na pewno nic nie potrzebuję już na promocji, ale chyba nie, chciałam ten super trwały błyszczyk z Lovely , ale takie wymacane wszędzie,że ja dziękuję. I
Co do promocji ze Skarba to nie mogę dopatrzeć ceny kremu Siarkowa Moc, może ktoś byłby tak dobry i mi napisał?

Ja chyba jednak po niego jutro pójdę nie chce mi się czekać na "okazje" na necie Zakochałam się w nr 54 tak się uparłam i muszę go mieć! A co mi tam raz się żyje
Zamiast kolejnego podkładu będzie róż o
Stary 2013-11-26, 17:33   #1188
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Apropo pedzli , może komuś sie przyda

http://www.youtube.com/watch?v=JLSvYsQE5vg
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:35   #1189
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię małych z EcoTools, ale do bronzera i do różu są fajne, bo nie sposób nimi nałożyć za dużo produktu. Natomiast języczkowy ET do podkładu to tragedia. Teraz mam 2 z Sephora z wymianki -50%, ale chcę też H50 lub H51 z Hakuro. Do pudru jest H55, ale braki w LM.
Mam do bronzera z ET i jest dla mnie za duzy, uzywam go do pudru. Zas do rozu jest dla mnie zbyt zbity i nabiera za duzo produktu, slabo rozciera. Wole Hakuro H24, widze to z perspektywy kilku odtatnich miesiecy. Odkad mam Hekuro to coraz rzadziej siegam po ET.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 17:37   #1190
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
Ja chyba jednak po niego jutro pójdę nie chce mi się czekać na "okazje" na necie Zakochałam się w nr 54 tak się uparłam i muszę go mieć! A co mi tam raz się żyje
Zamiast kolejnego podkładu będzie róż o
Idź , idź, jest boski, będę Cię kusić-warto
Stary 2013-11-26, 17:37   #1191
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Dodam tylko, że stara wersja ET ma obrączki w kolorze srebrnym, a nowa wersja w kolorze brązowym. Ale nie wyobrażam sobie używać jednego uniwersalnego pędzla do wszystkiego Trzeba by myć kilkakrotnie pędzel podczas robienia makijażu chyba, bo wkładanie pędzla z bronzera do różu może się skończyć zabarwieniem kosmetyku. Teraz jak mi zwróciłaś uwagę, to też pomyślałam, że EC do pudru ma za długie włosie , ale ja go lubię.
Nie uzywam jednego pedzla do zrobienia calego makijazu! Powiedzialam, ze nadaje sie do roznych zadan, a nie ze robie nim pelny makijaz jednego dnia. Po prostu numerek 54 jest uniwersalny, w zaleznosci do czego chcemy go uzyc.

Stary 2013-11-26, 17:39   #1192
Raafiki
Zakorzenienie

Ale kusicie tym pudrem rozswietlajacym z Lovely

Gdanszczanki w ktorym R. w okolicach dworca glownego jest szafa Eveline? I ktory jest najmniej ogolocony?
Stary 2013-11-26, 17:41   #1193
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Nie uzywam jednego pedzla do zrobienia calego makijazu!
W żadnym razie nie podejrzewałam Cię o to, ale forum jest także dla nowych, a nie wyobrażasz sobie, jakie pomysły mogą mieć niektóre.

Pędzel to nie wszystko, ważna jest też technika. Należy unikać na przykład "zawracania" pędzlem z bronzerem, jeśli się dobrze wyraziłam.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-26 o 17:44
Stary 2013-11-26, 17:42   #1194
bleuclair
Zakorzenienie

Aczkolwiek z tym różem zastanawia mnie jedna rzecz- teoretycznie od otwarcia jego termin przydatności wynosi 18 mc, ale niektóre z Was jak i na blogach piszą,że używają latami... Można tak? Wydawało mi się ,że przeterminowane kosmetyki to zło, choć z drugiej strony nie mam w sumie żadnej gwarancji,że róż ten pierwszy raz otworzyłam wczoraj, a nie ktoś inny w sklepie np miesiąc wcześniej...
Stary 2013-11-26, 17:49   #1195
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Ja się tak rzadko maluję, że zostanę przy wklepywaniu palcami. Mam tylko ET do pudru, który trzeba wyprać.

A jakąś dobrą bazę do paznokci możecie polecić? Zastanawiam się, czy jest sens wydawać 20zł na SH albo Revlon?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:49   #1196
Selfish Girl
Life is a drink ...

przedchwila pomyslalam ze pomaluje sobie paznkocie u stop i uwaga w maju na tej przecenie kupilam lakier miss sporty i juz zrobil sie taki glut, ze nie da sie tym malowac.. Wszystkie egzemplarze z miss sporty tak szybko gestnieja ?
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:49   #1197
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam do bronzera z ET i jest dla mnie za duzy, uzywam go do pudru. Zas do rozu jest dla mnie zbyt zbity i nabiera za duzo produktu, slabo rozciera. Wole Hakuro H24, widze to z perspektywy kilku odtatnich miesiecy. Odkad mam Hekuro to coraz rzadziej siegam po ET.

Tego do różu używam do bronzera, do precyzyjniejszej aplikacji. Do różu średnio się nadaje chociażby ze względu na kształt i dość słabe rozcieranie.
Z kolei tego do bronzera z ET na początku się bałam ze względu na jego "wielkości" ale niepotrzebnie Jest świetny, fajnie rozciera i rozprowadza bronzer Do zwykłych pudrów także się nadaje mozna powiedzieć wielofunkcyjny

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Idź , idź, jest boski, będę Cię kusić-warto

Mam już jeden nr 34 boski wiesz chyba mnie namówiłaś
Przyda się jakiś mniej błyszczący dla odmiany Każdy powód jest dobry
Stary 2013-11-26, 17:52   #1198
Inspire
Kuźnia inspiracji

Cytat:

Czyli polecasz H24? Bo ja planuję go sobie zażyczyć na święta

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:52   #1199
malgo_
Rozeznanie

Cytat:
W żadnym razie nie podejrzewałam Cię o to, ale forum jest także dla nowych, a nie wyobrażasz sobie, jakie pomysły mogą mieć niektóre.

Pędzel to nie wszystko, ważna jest też technika. Należy unikać na przykład "zawracania" pędzlem z bronzerem, jeśli się dobrze wyraziłam.
Hmmm, serio? Ja tak robię... Jeżdżę w jedną i drugą. Chyba powinnam poczytać o makijażu bo nic nie wiem. Pewnie dlatego potem tak wyglądam
malgo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:53   #1200
ama09
Zakorzenienie

To ja zapytam co kupiłyście, przetestowałyście i nie jesteście zadowolone? Jakie buble kupiłyście z kolorówki? wybieram się jeszcze jutro na zakupy
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości