Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 18:11   #2641
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

wlasnie rozpoczelam "polowanie" na taki materacyk/otulacz dla Malej:

https://www.google.fr/search?q=cocoo...w=1280&bih=671
taki sa uzywane u nas na oddziale polozniczym i ponoc sa super. ale oczywiscie bede szukac uzywanego w okolicy, bo to nam posluzy ok 3 miesiace i 130 euro to jednak cholernie drogo, a uzywany po 1 dziecku kosztuje ok 60 euro i potem moge odsprzedac w tej samej cenie
Stary 2013-11-26, 18:17   #2642
EVI07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe i obecne mamusie

Podczytuje Was od jakiegoś czasu, w końcu udało mi sie doczytać do bierzących postów Chciałam sie przywitać i podziekowac wszystkim razem i każdej z osobna, dużo cennych wskazówek zaczerpnełam od Was, wiele razy nieświadomie mi pomagałyście!
Witaj!

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają problem ze spojeniem łonowym? Jak i czym się objawia jego rozchodzenie? Jakiś specyficzny ból? Ginekolog jest w stanie to zdiagnozować podczas badania na wizycie?
Podczas badania USG można zdiagnozować, na zwykłym badaniu na samolocie chyba nie bardzo. A objawia się tym, że nie możesz się przewrócić na łóżku, bolą Cię biodra i kolana i krocze jak chodzisz.
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
a ja tak się właśnie wk....am, że szok. Ale zacznę od początku. Dzwoni wczoraj wieczorem po 20 moja bratowa i jej pierwsze pytanie: jak się czujesz?? więc od razu wiedziałam , że coś chce, bo bezinteresownie nigdy nie dzwoni, więc mówię, że ogólnie ok. ale po wizycie w pt.gin mi kazał się oszczedzac, bo mi się bardzo szyjka skróciła, a ona na to: no to fatalnie, bo myślałam, że mi dziecko z przedszkola będziesz odbierała do końca tygodnia, nosz k......wa
Więc mówie jej, że niestety , ale nie, bo nie będę jeździła przez całe miasto autobusami, bo nie mam samochodu, bo M.teraz dłużej pracuje i zabiera mi auto. A ona do mnie z fochem, że w takim razie to nie ma co z dzieckiem zrobić.... no to jej mówię, że ja jej w tym temacie nie pomogę, to się obraziła... Po czym dzwoni dzisiaj mój brat i pyta czy im dziecko odbiorę, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Powiedziałam mu dobitnie co myslę o nich i ich podejściu do tematu, grrrr.
Kurna nie chcę wyjść na wyrodną ciotkę, ale muszę jechać na drugi koniec miasta, potem małą przywieźć do mnie z powrotem, a oni ją odbierają ok.19 - 20 dopiero, bo jak ma już opiekę to luuuuz....

Pomijam fakt, że młoda jest tak masakrycznie rozpieszczona, uważa, że wszystko jej wolno i niczego nie szanuje...
A mój brat jakby tylko chciał, to mógłby skończyć wcześniej prace, no ale po co.....
Bardzo dobrze zrobiłaś. Ludzie jednak są niepoważni, w tym wypadku wręcz chamscy!
Cytat:
"Słodkie mamy": A próbowałyście jeść pyzy? Ciekawe jak po tym cukier. Bo mnie naszła właśnie niepohamowana ochota na pyziory z mięchem.. :-]
Ja próbowałam pierogi z mięsem (5 sztuk małych) i cukier był 134. Ale jak zjadłam 5 ruskich cukier był 119...
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
U mnie od dwóch dni cukier na czczo powyżej 100! ;/ Kuźwa, o ile z cukrami za dnia jakoś sobie radzę to tych na czczo nie mogę ogarnąć
I powiem Ci, że nie ma na to stuprocentowego sposobu... Ja sądziłam, że odkryłam zloty środek na to-napchać się na wieczór. Tydzień było spoko, a potem od nowa zaczęło się wściekać. Teraz muszę ostatni posiłek jeść niewielki i najpóźniej o 20, wtedy cukier ok rano. Mam tej cukrzycy dość!!!
Cytat:
Otworzyłam sobie mój zeszycik z rozpiską tego co jem i tak:
- najniższy cukier na czczo- 82 (godz 11.44) miałam, gdy o godz 0.55 zjadłam kromkę żytniego z pasztetem sojowym, ćwikłą i pomidorem.
- następny w miare wynik (91) był o 11.36, gdy poprzedniego dnia o 1.20 zjadłam sałatkę warzywną z majonezem z plastrem szynki.
Na tym moje dobre wyniki na czczo się kończą. Najwyższy wynik miałam dzisiaj (104) o godz 11.34, moim ostatnim posiłkiem o godz 1.00 była kromka żytniego z 2 plasterkami kiełbasy z ćwikłą.
Wysoki wynik na czczo miałam też (99, godz 10.50), gdy poprzedniego dnia o 23.41 zjadłam kromkę żytniego z pastą brokułową.

Każdego dnia na noc jem w miarę to samo, a wyniki wahają się od 82 do 104 . Raz specjalnie wstałam wcześniej żeby nie było takiej długiej przerwy to miałam 100

Gdyby nie Wy cukrzane siostry () to ja bym dzień w dzień miała po 200
Oj, co prawda, to prawda, w grupie raźniej!
Cytat:
Dziewczyny czy są jakieś unormowania prawne dotyczące trzymania instrumentów muzycznych w mieszkaniu ?
Teoretycznie może grać od 6 do 22, ale kto tyle zniesie...? Może spróbuj pogadać...
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
JESTEM PO ECHO SERCA, SERDUCHO ZDROWE!!!!!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:32   #2643
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dziewczyny a która na falowane włosy? I to takie dość gęste? Bo mnie brakuje inwencji twórczych,na krótko nie obetne bo we wszystkie strony (po dziewczynach ściełam bo leciały strasznie,zakola mi się porobiły a teraz mam odrośniete ) bardzo mi się podoba Migotki obecna ale chyba masz proste fryzury?

Zjadłam właśnie kostkę czekolady bo mały coś dziś się słabo rusza, i położyłam się i mnie syn obkopał.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Dziewczyny a która na falowane włosy? I to takie dość gęste? Bo mnie brakuje inwencji twórczych,na krótko nie obetne bo we wszystkie strony (po dziewczynach ściełam bo leciały strasznie,zakola mi się porobiły a teraz mam odrośniete ) bardzo mi się podoba Migotki obecna ale chyba masz proste fryzury?

Co do brzuszków to wszystkie są śliczne i wyjątkowe

Migotka strasznie się cieszę,że serducho zdrowe.

Zjadłam właśnie kostkę czekolady(wiem,wiem ) bo mały coś dziś się słabo rusza, i położyłam się i mnie syn obkopał.
Stary 2013-11-26, 18:32   #2644
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100%

A daj spokój u mnie to samo, nie dość, że mam 160 cm w kapeluszu, to wielki bęcwał i krótkie nogi, wyglądam jak karykatura czlowieka.
Dziewczyny my chyba z jednej rodziny, bo jakbym swój opis czytała
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:34   #2645
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mieszkające w bloku, nie kupujcie swoim dzieciom pianin! Dajcie żyć sąsiadom :P
Grzeszysz! Oczywiście, że kupujcie dzieciom pianina! Ale elektryczne Można ściszać/grać na słuchawkach i nie trzeba ich stroić

Akkma, może zaproponuj, żeby sąsiadka przerzuciła córkę na p. elektryczne? Też mają klawiaturę dynamiczną, więc technikę spokojnie można ćwiczyć.
Stary 2013-11-26, 18:34   #2646
Olcia_1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość

Zjadłam właśnie kostkę czekolady bo mały coś dziś się słabo rusza, i położyłam się i mnie syn obkopał.

Ja mam takie falowane, można powiedzieć czasem zakręcone włosy, ale noszę od zawsze długie. Teraz mam trochę pocieniowane żeby sie układały, ale od dziecka pamiętam dziadek obcinał mi końcówki a babcia krzyczała, że za dużo. Nie wiem czy się kiedyś na coś krótkiego odważę.
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:45   #2647
senira666
Zakorzenienie

Też mam chęć zmienić fryzurę ale mój tz nawet nie chce o tym słyszeć. .. jedynie co to tydzień temu sobie szamponetka zafarbowalam i teraz takie lekko czerwone mam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-26, 19:06   #2648
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

taki sa uzywane u nas na oddziale polozniczym i ponoc sa super. ale oczywiscie bede szukac uzywanego w okolicy, bo to nam posluzy ok 3 miesiace i 130 euro to jednak cholernie drogo, a uzywany po 1 dziecku kosztuje ok 60 euro i potem moge odsprzedac w tej samej cenie
Takiego czegoś nie używa się w koszyku mojżeszowym, nie?
Stary 2013-11-26, 19:10   #2649
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Takiego czegoś nie używa się w koszyku mojżeszowym, nie?
W koszyku mojżeszowym jest zwykły materacyk cienki. To jest zbyt grube i wysokie jak na kosz mojżesza
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:14   #2650
selena85
Wtajemniczenie

Melduję się i jak po wizycie u gina!
Mała ułożona "już" główkowo - to wyjaśnia dlaczego mnie dusi częściej na siusiu i dlaczego zaczeła mnie zmyrać po żebrach.
Okazało się, że ma sporo włosów na głowie - lekarz stwierdził, że z niej czupurek To chyba po mnie
Waży 1528 g (30 tydz. i 5 dzień ciąży).

Teraz mam wizytę za 3 tyg.
pewnie przed świętami niemalże wszystkie z nas będą wizytować u swoich ginów kontrolnie.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Ja mam gęste i falowane włosy.
Dlatego, że jest ich dużo to cieniuję je zawsze u fryzjera.
A jaką byś chciała inwencję twórczą?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:15   #2651
vacuity
Rozeznanie

Hey Dziewczęta

Mąż chory i dostał zwolnienie do końca tygodnia - szkoda mi go, ale dzięki temu spędzimy więcej czasu razem, a już w niedzielę wraca na kurs. Minus jest taki, że ciągle mu zimno, odpalił kaloryfery na maksa, a ja się zaraz rozpłynę, tak gorąco w domu

Aha, mam wyniki krzywej cukrowej: 69-99-86 Cała reszta też nie najgorzej, żelazo trochę wzrosło i już nawet dobijam prawie do dolnej granicy - znaczy prawie nie mam limitu

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
W Rampersie?
Ja zastanawiam się nad Lupo Comfort (2013). Opinie ma bardzo dobre, no ale trzeba pamiętać o regularnym smarowaniu kółek jakimś smarem na silikonie. Chociaż pan z obsługi twierdzi, że jeszcze żadnej reklamacji nie mieli na kółka
Tak, oglądaliśmy je w Rampersie. Ale mam kupon na -10% w Baby Fant, tyle że tam Lupo nie ma. Jeśli zdecydujemy się na Camarelo to kupię go w Baby Fancie. W ogóle to planowałam kupić wózek w internecie, ale z systemem reklamacji door-to-door tylko żadna z firm, które biorę pod uwagę nie ma takiej opcji. Ewentualnie pomyślę nad jakimś Espiro jeszcze

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie już nie mogę wytrzymać wieczorami mam taka zgagę że aż na zbiera i nie mogę zasnąć.
polecano mi mleko, orzechy ale jak cokolwiek zjem to jest jeszcze gorzej.
Ja piję już trzecią czy czwartą butelkę Gavisconu. Pomaga, ale mam wrażenie, że coraz słabiej działa.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Hosenka czyli wszyscy panowie znają magiczny lek na dosłownie wszystko .cokolwiek by mi nie było moj zawsze powtarza :"chodź,ja Cię ulecze..."
Hehe, ile razy to już od Męża słyszałam

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wiecie jak jest z położną środowiskową przed porodem? Wiem że 6 wizyt po porodzie sponsoruje NFZ, a przed? Fajnie by było poznać kobitkę i wiedzieć czy w ogóle chce się ją zobaczyć później
Ja nie planuję takiego spotkania, ale w przychodni powiedzieli że jeśli będę miała jakieś pytania, wątpliwości to mogę spotkać się w położną lub choćby do niej zadzwonić. Także najlepiej zapytaj u siebie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

O rany, bratowa mi coś takiego pożyczyła i nie miałam pojęcia, że to właśnie jest otulacz. Ale ja jestem ciemna Myślałam, że to taki mały materacyk w którym dziecko się zapada - po prostu

Dobra, znikam zmierzyć temperaturę i wydzielić leki mojemu choremu, bo właśnie wynurzył się spod koca Wasi faceci podczas choroby też zamieniają się w małe przymilne dzieci, którymi by się nimi ciągle opiekować? Chociaż nie powiem, lubię to
Stary 2013-11-26, 19:18   #2652
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny boli mnie strrasznie lewe ramie, ręka i lewa górna strona plecy, wzięłam paracetamol i się położyłam, lezałam przy uchylonym oknie, czy to możliwe ze mnie zawiało czy powinnam siè bać

Obstawiam, że to przewianie. A ucho lewe Cię nie boli? albo migdal? Wtedy nie byłoby wątpliwości hmmm
Stary 2013-11-26, 19:19   #2653
Cicici
Rozeznanie

Witam sie szybciochem z wami..
My powoli sie pakujemy, kuchnia juz stoi w nowym mieszkaniu, w nastepny poniedzialek planujemy zakonczyc przeprowadzke.
Ja dzisiaj mialam wizyte u gina, zelazo 2 tyg mialam 11,2 a dzisiaj 10,2 ktg pokazywalo skurcze na poziomie 5-30 %, serduszko bije prawidlowo, problem jest taki ze malenstwo nisko lezy i uciska bardzo, lekarz powiedzial ze moge urodzic wczesniej, troche sie przestraszylismy i robie pranie caly dzien... Musze sie teraz sprezyc zeby w razie czego wszystko bylo przygotowane... Wczesniej sie nie moglam zebrac to teraz wszystko naraz i jeszcze oszczedzac sie trzeba
Tez macie zgage po tej herbacie z lisci malin? Bo ja za kazdym razem mam.. Masakra jakas..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:21   #2654
perfuzja
Zakorzenienie

No dobra, dzisiaj na serio zapakuje torbę do szpitala
Stary 2013-11-26, 19:22   #2655
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Aha, mam wyniki krzywej cukrowej: 69-99-86 Cała reszta też nie najgorzej, żelazo trochę wzrosło i już nawet dobijam prawie do dolnej granicy - znaczy prawie nie mam limitu

Ooo a co to jest ta krzywa cukrowa?
Kiedy się ją robi i po co?

Bo nie wiem :-]
Stary 2013-11-26, 19:22   #2656
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
.

ja mam no i oczywiście układanie na szczotkę i prostownica jest grana średnio wygodnie

Dziewczyny zaraz chyba nie wytrzymam!!!!! Adaś przemieścił się na górę brzucha- mam taki ucisk że zaraz mi rozerwie chyba brzuch do tego coś mi wciska w żebra co powoduje potworny ból.... Nie wiem jak go przełożyć - jak się położę to ciśnie jeszcze bardziej, siedzieć nie mogę bo mam jakby kamień na górze brzucha, jak wstanę to mnie ciągnie i zgagę mam- chyba ku** zawisnę!!!!!!!
Stary 2013-11-26, 19:22   #2657
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Noooo W końcu się zdecydowała, że jednak chce rodzić hihi
Stary 2013-11-26, 19:26   #2658
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
No mnie tez dzisiaj pogonilo, koszule sie piora
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:26   #2659
patrycjja
Zadomowienie

Dziewczyny z Lublina - sprawdźcie sobie jeszcze hurtownie mati na leczynskiej. Nie wiem jak wózki, ale jak przeglądałam i porównywałam inne rzeczy to mieli całkiem sensowne i ceny i wybór stronę maja więc nawet z domu nie trzeba wychodzić.
Stary 2013-11-26, 19:26   #2660
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja mam no i oczywiście układanie na szczotkę i prostownica jest grana średnio wygodnie

Dziewczyny zaraz chyba nie wytrzymam!!!!! Adaś przemieścił się na górę brzucha- mam taki ucisk że zaraz mi rozerwie chyba brzuch do tego coś mi wciska w żebra co powoduje potworny ból.... Nie wiem jak go przełożyć - jak się położę to ciśnie jeszcze bardziej, siedzieć nie mogę bo mam jakby kamień na górze brzucha, jak wstanę to mnie ciągnie i zgagę mam- chyba ku** zawisnę!!!!!!!
Odkąd wiem, ze to co Joszko wkłada mi pod żebra to pupa, a nie głowa to bez skrupułów "wymasowuje" ją sobie spod żeber. Pomaga!
A na zgagę nieustannie polecam mleko, u mnie działa cuda.
Stary 2013-11-26, 19:27   #2661
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Otworzyłam sobie mój zeszycik z rozpiską tego co jem i tak:
- najniższy cukier na czczo- 82 (godz 11.44) miałam, gdy o godz 0.55 zjadłam kromkę żytniego z pasztetem sojowym, ćwikłą i pomidorem.
- następny w miare wynik (91) był o 11.36, gdy poprzedniego dnia o 1.20 zjadłam sałatkę warzywną z majonezem z plastrem szynki.
Na tym moje dobre wyniki na czczo się kończą. Najwyższy wynik miałam dzisiaj (104) o godz 11.34, moim ostatnim posiłkiem o godz 1.00 była kromka żytniego z 2 plasterkami kiełbasy z ćwikłą.
Wysoki wynik na czczo miałam też (99, godz 10.50), gdy poprzedniego dnia o 23.41 zjadłam kromkę żytniego z pastą brokułową.

Każdego dnia na noc jem w miarę to samo, a wyniki wahają się od 82 do 104 . Raz specjalnie wstałam wcześniej żeby nie było takiej długiej przerwy to miałam 100

Gdyby nie Wy cukrzane siostry () to ja bym dzień w dzień miała po 200
Ale jak kapanka z ćwikłą? No ale jak? To się tak da zjeść? Jaka to ćwikła?
A ta pasta brokułowa - to domowej roboty? Czy można ją gdzies zakupic?
Nie wiedziałam, że istanieje pasztet sojowy - gdzie go kupić?
A ta sałatka z majonezem to tez kupiona gdzieś?

Skąd Ty wyczarowujesz takie specyfiki? Ja nawet nie wiedziałam, że połowa z nich istnieje

Może cukier na czczo masz mniejszy gdy w nocy więcej razy kursujesz do toalety na siusiu?
A może to zależy od tego co to tych posiłków wypijesz?
hmmmm
Stary 2013-11-26, 19:28   #2662
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ooo a co Cie skłoniło akurat dziś?
Stary 2013-11-26, 19:29   #2663
Inw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Podczas badania USG można zdiagnozować, na zwykłym badaniu na samolocie chyba nie bardzo.
Może to głupie pytnie, ale... co to samolot?

Cytat:
Bodajże od 20 tygodnia przysługuje 1 wizyta tygodniowo
Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja nie planuję takiego spotkania, ale w przychodni powiedzieli że jeśli będę miała jakieś pytania, wątpliwości to mogę spotkać się w położną lub choćby do niej zadzwonić. Także najlepiej zapytaj u siebie
Dzięki za informacje dziewczyny!
Pomyślałam że jak uda nam się przeprowadzić przed porodem to spróbuję obadać lokalną przychodnię właśnie wybierając się z deklaracją i zapraszając położną do siebie. Chociażby żeby wiedzieć czego się potem spodziewać przy wizytach na szczepienia

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Jako dziecko chciałam wyglądać jak księżniczka, i zawsze obcinano mi włosy na "piłeczkę" bo tak łatwiej - nie trzeba fryzur robić. Gdzieś na początku gimnazjum się postawiłam i wychodzi na to, że już 12 lat włosy choduję Mam też dość znośny naturalny kolor - ciemny brąz - więc nie farbuję.
Jak siedzę w domu to mam warkocz, bo to najwygodniejsza możliwa fryzura. Na wyjścia rozpuszczam, bo TŻ lubi. Układania też nie jest dużo, pod własnym ciężarem się prostują. Tylko jakiś dobry olejek wygładzający i więcej troski nie potrzebują. Ale mam wrażenie że długie włosy są elementem mnie, nie wyobrażam sobie krótkich
Odmiany mi się zachciało jakieś 3 lata temu, obcięłam sobie grzywkę. Do tej pory odchodowuję ten błąd
Obcinanie na krótko żeby dziecko nie ciągało? Bez sensu. Przecież krótkie fruwają wokół głowy, dziecku łatwiej złapać. Długi wiążę z tyłu głowy jedną gumką i tyle, nic mi nie lata.
Ja też jak byłam mała marzyłam o włosach na księżniczkę a miałam ścinane na krótko. Później zapuściłam i stwierdziłam że żadne rozwiązanie nie jest jednak dobre Niestety mam straszne piórka, dużo ale lekkie, łatwo się plączą i nie istnieje chyba kosmetyk który utrzymałby je w ryzach dłużej niż godzinę Czyli noszenie luzem i fryzury typu bob odpadają, bo po chwili zamiast misternego fryzu mam siano w oczach Też długo nie mogłam się zdecydować na ścięcie, bo w końcu kiedyś chorowałam na długie, ale któregoś dnia odważyłam się poprosić o cięcie "na dziecko rosemary". Jedyne czego teraz mi szkoda to że muszę biegać regularnie w miarę do fryzjera, bo kasy mi szkoda, a mąż nie chce dać się przekonać do machnięcia mnie maszynką, chociaż tłumaczę że najwyżej z Rosemary zmienię się w GI Jane
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:30   #2664
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

To może podskocz kilka razy ???
Albo potańcz trochę, pokołysaj biodrami i się ułoży dogoniej...

Albo stań na rękach - o :-] ale to chyba cięzki i zły pomysł... Hmmmm...
Stary 2013-11-26, 19:31   #2665
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Noooo W końcu się zdecydowała, że jednak chce rodzić hihi
Maz mi tak marudzi, ze juz wolę spakować

Swoją droga: jakie i ile macie podklady?
Ja mam 2 paczki Bella Mamma - koszmarne są! Mam poczucie, ze to cos czym są przykryte będzie strasznie nieprzyjemne i niechlonne. Poza tym mam Tenę Lady Maxi, w teorii na niedotrzymanie moczu, ale podobają mi się i tez na niedotrzymanie moczu Hartmanna, ale one trochę małe są niestety, raczej nie na poczatek.
Stary 2013-11-26, 19:37   #2666
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ooo a co to jest ta krzywa cukrowa?
Kiedy się ją robi i po co?

Bo nie wiem :-]
Selena widzę, że u Ciebie też żelek Sama miałaś robioną krzywą po której stwierdzili, że masz cukrzyce Krzywa cukrowa to jest tzw. obciążenie glukozą Przynajmniej u mnie się tak mówi

Cytat:
Ale jak kapanka z ćwikłą? No ale jak? To się tak da zjeść? Jaka to ćwikła?
A ta pasta brokułowa - to domowej roboty? Czy można ją gdzies zakupic?
Nie wiedziałam, że istanieje pasztet sojowy - gdzie go kupić?
A ta sałatka z majonezem to tez kupiona gdzieś?

Skąd Ty wyczarowujesz takie specyfiki? Ja nawet nie wiedziałam, że połowa z nich istnieje

Może cukier na czczo masz mniejszy gdy w nocy więcej razy kursujesz do toalety na siusiu?
A może to zależy od tego co to tych posiłków wypijesz?
hmmmm
Nooo kanapka z ćwikłą Tzn. buraki drobno przetarte z chrzanem pyszotka

Pasta domowej roboty Gotujesz pół brokuła, 2 jajka na twardo. Brokuła drobniutko siekasz, jajka też. Mieszasz to, dodajesz zmiażdżony ząbek czosnku, dolewasz jogurt naturalny i odrobinę majonezu do smaku, solisz, pieprzysz i masz pastę brokułową Ja ją uwielbiam!

Pasztet sojowy kupiłam w tesco na zdrowej żywności Ale średnio polecam, w smaku jest hmm.. średni

Sałatka samoróbka Typowa, polska sałatka z gotowanych jarzyn Ale za to z duuużo mniejszą ilością majonezu niż standardowo

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-26 o 19:38
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:37   #2667
magnusia
Zakorzenienie

zapomniałam- przyszedl stanik do karmienia- przesadziłam z obwodem pod cyckami- chyba jakieś zaszewki zrobię bo materiał jest bardzo rozciągliwy. Miseczka też duża ale myślę, że jak wkładki się włoże to będzie OK.

Dziewczynki która miała podać adres tego sklepu przy rondzie wiatraczne co mają bieliznę allesa? ejani- to nie Ty?
Stary 2013-11-26, 19:38   #2668
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam 2 paczki Bella Mamma - koszmarne są! Mam poczucie, ze to cos czym są przykryte będzie strasznie nieprzyjemne i niechlonne. Poza tym mam Tenę Lady Maxi, w teorii na niedotrzymanie moczu, ale podobają mi się i tez na niedotrzymanie moczu Hartmanna, ale one trochę małe są niestety, raczej nie na poczatek.
Ja mam 4 paczki podkładów. 1 Bella Mama 3 z Bootsa, ale u mnie w szpitalu dają podkłady więc nie wiem czy kupować ich tak dużo. Też myślałam o Tena Lady - może kupię jedną paczkę na próbę.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:39   #2669
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Może to głupie pytnie, ale... co to samolot?
Fotel ginekologiczny! hehe
Stary 2013-11-26, 19:40   #2670
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam takie:http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html i kupiłam dwie paczki. W sumie opakowanie jest bardzo małe a jeszcze nie rozpakowywałam ich

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości