|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Pomoc w doborze stroju kąpielowego :)
No, wiec chciałabym was bardzo serdecznie prosić o małą pomoc w wyborze stroju. Mam nadwagę (nie ukrywam) i chciałabym się jakoś pokazać na plaży, a nie jak od kilku lat dusić sie w domu
Ogólnie nogi i pupę mam ok, ale mam dość duży i wystajacy brzuszek, którego nie chcę pokazywać. Mysłałam wiec o tanikini jak w tych linkach:http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?s=916213 http://www.bonprix.pl/bp/offer.htm?pr=23605 Tylko nie wiem czy to byłoby w ogóle dobre wyjsćie co do mojej figury. Wiadomo, ze na zdjęciach katalogowych są zgrabne modelki i wygląda to całkiem inaczej. Pozdrawiam was serdecznie!
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomoc w doborze stroju kąpielowego :)
Ja myśle, ze taki strój to dobry pomysł. Całkiem fajne są .
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że taki krój stroju będzie Ci pasował
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
aż głupio prosić o pomoc mi było
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam inne zdanie
Myślę, że taki strój nie zakryje dobrze brzucha ![]() Ja bym zainwestowała w jednoczęściowy strój, wzorzasty- żeby ukryć to co chcesz Pozdrawiam i broń Boże nie siedź w domu ![]() edit: przykładowe stroje ![]() np. http://www.allegro.pl/item196495416_...nu_.html#photo http://www.allegro.pl/item196860791_...nu_.html#photo http://www.allegro.pl/item194515970_...1zl.html#photo http://www.allegro.pl/item193237783_...rea.html#photo
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie radzę kupować czegokolwiek z katalogu, zwłaszcza gdy to, jak dobrze będzie dana rzecz na nas leżeć ma istotne znaczenie. Ja gdy wybierałam swój strój (a chciałam tylko ukryć zbyt wystającą pupę i zbyt mały biust) przymierzyłam ich pewnie blisko 50. W dodatku okazało się, że najlepiej leżał ten, którego w życiu bym nie podejrzewała. W ogóle mam wrażenie, ze połowa bikini jest szyta tak, żeby absolutnie nikt w nich dobrze nie wyglądał. Moja rada - połazić po sklepach i przymierzać, przymierzać, przymierzać...
A nad proponowanym fasonem bym się zastanowiła, całkiem możliwe, że w wolnym miejscu między koszulką a figami pojawi się wystający wałeczek wypchnięty z dołu przez figi a z góry przez obcisłą koszulkę...
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Swoją drogą to akurat ten strój mi się podoba, ale jak mówicie pojadę gdzieś i będę mierzyć, mierzyć, mierzyć Dziękuję bardzo za wszyskie opinie i czekam na wiecej
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
mam podobny problem zawsze...i też zaczynam się zastanawiać nad tankini...postanowiłam jednak najpierw to przymierzyć gdzieś w sklepie...i sprawdzić czy spełnia moje wymagania. Mam podobne wrażenie, że bluzeczka może się podwijać i nie spełniać swojej roli do końca
![]() Bardziej podobają mi się te jednoczęsciowe stroje ten czarny w groszki jest boski http://www.allegro.pl/item196495416_...nu_.html #photo i w stroju jednoczęściowym brzuszek zawsze lepiej wygląda, pod warunkiem, że jest odpowiednio dobrany ![]() pozdrawiam
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem nastolatką i wydaje mi się, że takie jednoczęsciowe są zarezerwowane dla starszych pań. nzacyz wydaawało mi się, bo sama wiem, ze taki bezie lepszy. Tulko torchę nie mogę się do końca przekonać... Będę musiała się wybrać gdzieś na porządne łażenie po skelpach jeśłi chcę coś kupić
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natomiast jesli chodzi o pierwszy komplet to w ogole mi sie nie podoba, nie lubie wzorow z kwiatami
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 Edytowane przez Chloestic Czas edycji: 2007-05-21 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moim zdaniem dorosła kobieta może wyglądac 100 x lepiej od nastolatki w kostiumie dwuczęściowym a nastolatka może super się prezentowac w jednoczęściowym. Trzeba tylko znaleźc odpowiedni.
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Wiem właśnie, ze to takie myślenie, które sobi esama wpoiłam
A winternecie są fajne stroje, ale ja muszę przymierzyc, wiec tu sie zaczynają schody, bo w sklepach tyle co kot napłakał
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Sliczne te kostiumiki
Tylko duzo cialka zakrywaja
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w zeszłym roku kupilam sobie w Triumphie super strój. Jednoczęściowy, czarny, z takim jakby marszczeniem z boku. Dobrze ukrywa, to, co powinien.
Też na początku myślałam, że jednocześciowe stroje są dla starszych pań. Ale gdy znalazłam ten swój strój - zmieniłam zdanie! ![]() Tankini to nie jest najlepszy pomysł. Strój jednoczęściowy będzie bardziej 'opinał' brzuch, a przez to go spłaszczał. A tankini nie spełni tej roli. Na dodatek będzie się podwijało - tak jak to już ktoś wcześniej powiedział. Życzę powodzenia w szukaniu stroju. I dużo cierpliwości. Przyda Ci się. Bo ciężko znaleźć ładny strój jednocześciowy.. Ale nie łam się. Znajdziesz.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
może i będą zakrywać brzuszek ale tylko górę... bo jeśli masz sadełko [ale nie wiem czy masz
] to może będzie ciezko go zakryć... bo jest taki odstęp pomiędzy majtkami a górą
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
te topy są dość krótkie, więc nie wiem, czy spełnią Twoje wymagania i rozwiążą problem!
brzuszek na pewno będzie widac-a przynajmniej dolne partie |
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem to nie będzie dobre wyjście ponieważ brzuch będzie wystawał przez tą "szparę" między majtkami a a górą.
Na twoim miejscu zdecydowałabym się na jednoczęściowy z usztywnianymi miseczkami i odkrytymi plecami.
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
jednoczesciowe kostiumy sa teraz takie piekne ze i dla nastolatki sie cos znajdzie...spokojnie poszukaj .ale nie taki jednoczesciowy od gory do dolu prosty tylko z miseczkami tak zeby podkreslil biust,podniosl go i podklesil linie pod biustem.tak bedzie zdecydowanie lepiej niz w dwu czesciowym
wiec na zakupy i czekaj na slonce zeby ligowac nowym strojem
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Podniosłyście mnie na duchu, że mogę sobie kupić jakiś ładny i dobrany strój Będę szukać do skutku, ten w groszki na allegro jest śliczny, ale 115 zł? Oj nie... Dziękuję jeszcze raz za wszystkie opinie
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
jednoczęściowy strój mimo wszytsko nie będzie dobry. Prawda jest taka, że aby dobrze wyglądać w stroju jednoczęsciowym trzeba mieć naprawdę ładną figurę, ponieważ podkresla on praktycznie wszystkie jej mankamenty.
Zawsze mi się tak wydawało a utwierdził mnie w tym przekonaniu jakiś program w wakacje z Ewą Minge, która właśnie o tym mówila. Ale może znajdziesz jakiś fason jednoczęściowy, który będzie ładnie lezał. A co do strojów z Twojego pierwszego posta- mi wydaje się, żę będą pasować Z tego względu, że jednak jednoczęściowy on nie jest, ale zasłania brzuszek trochę zasłania![]() pozdrawiam Edytowane przez mila17 Czas edycji: 2007-05-21 o 17:08 Powód: lierówka |
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
To już nie wiem, który będzie dla mnie dobry
Typowo dwuczęsciowy na pewno odpada, tankini ma bluzkę za krótką... No nie wiem, muszę przymierzać W mojej figurze problemem tez jest to, ze nie wiem w ogóle talii i nie wiem czy jakikolwiek strój by to ukrył..
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
bo masz figurę jabłka
Z tego co piszesz tak wywnioskowałam![]() Figura jabłuszka charakteruzuje się właśnie brakiem talii, tłuszczyk odkłada się w górnych częściach ciała- właśnie na brzuchu, charakterysyczne dla takiej figury są też właśnie zgrabne nogi. W skrócie to górna partia ciała jest "najokazalsza"
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie tak
Nogi mam ok, ale za to brzuszek Często właśnie szczuplejsze dziewczyny zazdroszczą mi tych nóg, bo one znowu są gruszki - talia, ładny brzuszek, ale masywne uda i pupa Znalazłam taki strój, hmmmm... nawet mi sie podoba Na razie szukam na allegro, żeby wiedzieć za czym w sklepach się rozglądać ![]() http://allegro.pl/item195918265_spry...u_rozm_40.html
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
no ten jest nawet niezły- wiadomo, ze czarny wyszczupla i jego dolne zakończenie jest swietne..
Wydaje mi się, żę będzie prawie idealny- mimo, że jednoczęściowy
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
No tak, jakis muszę kupić, a jednak chce wybrać jak "najmniejsze zło"
bardzo dziękuję Ci za pomoc
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma za co
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Mila17, to ja już nic nie rozumiem. Najpierw twierdzisz, że jednocześciowy strój jest niedopowiedni, a potem, że ten z Allegro będzie ok. Nie rozumiem, wytłumacz mi, dlaczego ten będzie dobry?
Mi się właśnie wydaje, że nie będzie najkorzystniejszy, bo taki 'dół stroju' skróci nogi i poszerzy górne części ciała. Powinien być chyba bardziej wycięty. To nie jest atak, ani czepianie się. Po prostu chciałabym, byś mi wytłumaczyła. Bo nie rozumiem, co ten strój ma takiego w sobie, że mógłby korzystnie wyeksponować figurę confused. ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
ok już juz
Po prostu- tak jak zaznaczyłam w pierwszym poście- zawsze można dobrać taki, który będzie pasował. Ale ogólnie prawdą jest, że w zwykła jednoczęściówka naprawdę potrafi nawet z pozoru ładnej figury wyeksponować wszystkie mankamenty- w tym właśnie brzuszek.A ten strój wyjątkowo wydaje mi się dobry włąsnie ze względu na ten dół- bardzo nóg skrócić nie powinien- ale za to będzie ładnie "przechodzić: (nie weim jak to ująć inaczej ) do góry. Będzie to po prostu wyglądać lepiej, też ze względu na wąskie biodra jakie ma confused. W zwyczajnie wykrojonym mogłoby to wyglądać tak, że chude nóżki, wąskie biodra- i nagle ni stąd ni z owoąd o wiele "szersza" góra. Bardzo dobrze, ze ma też usztywnianą gorę, bo nie skłaszczy biustu i nie "zleje" go z brzuszkiem.No i jeszcze kolor- w tym wypadku czern jest najlepsza. ciężko jest w wypadku sporego brzuszka wybrać strój idealny, ale wiem na pewno, że w wielu przypadkach kobiety kupuj jednoczęściówki i nie zawsze to dobre rozwiązanie. ale sa fasony, które pasują-np. ten
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, teraz już rozumiem!
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
mila17, skąd TY się tak na tym znasz? ;O Normalnie jak jakaś stylistka!
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

Ogólnie nogi i pupę mam ok, ale mam dość duży i wystajacy brzuszek, którego nie chcę pokazywać. Mysłałam wiec o tanikini jak w tych linkach:

aż głupio prosić o pomoc mi było

i w stroju jednoczęściowym brzuszek zawsze lepiej wygląda, pod warunkiem, że jest odpowiednio dobrany 

eco-friendly life style