Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 17:39   #3061
babku
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
babku ale ja dostałam o 22 dawke niby próbna a o 22:30 własciwa a o 23 urodziła sie mała także powinno jeszcze działać przecież.......tylko przy wkuwaniu pani cos mówiła że w nie te kręgi sie wbiła że wyżej bo nie zauwazyła moze to miało znaczenie..............
A no tak, nie pomyślałam o tym, że przecież ekspresowo rodziłaś, nie tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie jak odciągnięcie mleko i stoi w temp. pokojowej to podajecie je w tej temp czy podgrzewacie do tych 37 stopni?
Ja podawałam bez podgrzewania. Mały nie protestował.

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
a to mój buń dziś, czyli 39 i 1

[COLOR="Silver"]
Fajny, aż mi się za moim zatęskniło

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Anoula napisała mi sms'a :

TEST OCT wykazał, że łożysko jest wydolne i mogę rodzić naturalnie. Było trochę przejść przy tym ale opisze to już jak wróce, po teście ordynator dwa razy zrobił mi masaż szyjki i po drugim odszedł mi czop, teraz czekamy na rozwój wydarzeń ale wygląda na to że zbliżamy sie ku końcowi. Pozdrowienia dla wszystkich, urodziła któras?

O kurcze dwa razy masaż szyjki Ale chyba nie było najgorzej, skoro nie napisała
mocno zaciśnięte.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Mamusie karmiące piersią..chce mi się bardzo czegoś słodkiego..prosze podpowiedzcie co można zjeść...
Ja jem biszkopty, kisielki, budynie. Na nic innego narazie jeszcze nie wpadłam. Ale jeszcze chwila i zaczynam jeść to na co będę miała ochotę, bo już mam dość. Jeszcze tydzień podietuję, żeby zobaczyć czy jak wprowadzę jakieś niby zakazane produkty, to faktycznie coś się będzie działo Choć szczerze w to wątpię.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:42   #3062
NEWTREND
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
ja mogę być parą na grudzień, a najlepiej 1.12, tak jakoś mi się ta data podoba. Ostatnio tż nawet mówiłam, że Ula może wyjść 1.12

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

haha, ale ja nigdy nie czułam atmosfery świąt, bo u mnie święta zawsze były takie same -superrodzinne i wgl, ale po 2 latach tutaj doceniam fakt, że będziemy już w wyremontowanym mieszkaniu, z Ulką i wgl. A na Świeta jedziemy do mojego brata to juz wgl Ostatnio jechałam i było tak szaro i buro i mówię do tż: ale mi sie świątecznie zrobiło, a nawet śniegu nie ma

A co do siostrzeństwa - nigdy nie wiadomo gdzie Twój lub mój tata się szlajali

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Bożenka mnie kłuje
tez by mi ta data siadła bo wtedy są moje urodziny to bym miała prezencik, ewentualnie 4,12 w barbórkę bo jestem Basia.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
co do 1/12 ja się piszę może być

choć gin mówił, że niby jeszcze w listopadzie urodzę,ale coś mi się wierzyć nie chce

ja uwielbiam atmosferę świąt troszkę ubolewam,że przed samymi świętami nie pobuszuję przy świątecznych ozdobach

ale z drugiej strony...mamy już tyle ozdób,że kupno kolejnych to bezsens

i mam cichą nadzieję, że Wigilię uda nam się spędzić choć trochę u rodziców...
bez tego nie wyobrażam sobie świąt, nawet z Marysią

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

PIONA
:s impreza:
kuleczka i wydaje się nisko juz
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:43   #3063
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A no tak, nie pomyślałam o tym, że przecież ekspresowo rodziłaś, nie tak jak ja

Ja podawałam bez podgrzewania. Mały nie protestował.

Fajny, aż mi się za moim zatęskniło

O kurcze dwa razy masaż szyjki Ale chyba nie było najgorzej, skoro nie napisała
mocno zaciśnięte.

Ja jem biszkopty, kisielki, budynie. Na nic innego narazie jeszcze nie wpadłam. Ale jeszcze chwila i zaczynam jeść to na co będę miała ochotę, bo już mam dość. Jeszcze tydzień podietuję, żeby zobaczyć czy jak wprowadzę jakieś niby zakazane produkty, to faktycznie coś się będzie działo Choć szczerze w to wątpię.
ja chyba poczekam do 2 miesiąca, albo do 3... tylko nie wiem czy aby na święta się nie złamię.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:45   #3064
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

TEST OCT wykazał, że łożysko jest wydolne i mogę rodzić naturalnie. Było trochę przejść przy tym ale opisze to już jak wróce, po teście ordynator dwa razy zrobił mi masaż szyjki i po drugim odszedł mi czop, teraz czekamy na rozwój wydarzeń ale wygląda na to że zbliżamy sie ku końcowi. Pozdrowienia dla wszystkich, urodziła któras?

oby szybko poszło
Stary 2013-11-26, 17:46   #3065
kyte
Wtajemniczenie

Dziś na pewno zrobie sobie budyń..dzięki dziewczyny
Stary 2013-11-26, 17:49   #3066
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzisiaj w nocy napewno urodzi

Cytat:
Mi się w tym roku Swięta cudowne zapowiadają, oby takie były a nie jak w zeszłym roku

wszyscy zapowiadają tylko że nie widac tego i piękny buń, a jak niziutko jest!

No dzisiaj już lepiej bo wyprałam ciuszki i pogoda ładniejsza zaraz wrzucę foto, tylko zrzucę z telefonu już zrzuciłam

pisze się!

Ula cos się pobudziła baaardzo i do tego jak sie rusza to mnie w piczce kłuje
Fajna czapencja!

Mój też baaardzo się rozpycha - aż boli. I w piczce też co jakiś czas czuję wypychanko - młody daje z bańki

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kochane żyję, ale ledwo

Miłek jest przekochany! Coraz mniej śpi w dzień, między karmieniami zaczynają mu się okresy aktywności. Pokochał leżaczek-bujaczek z wibracjami Za to w nocy śpi po 4.5-5 h Mamy kłopoty z brzuszkiem, ciężko mu zrobić kupę i męczy się z bąkami. W desperacji podajemy espumisan.
Mój kręgosłup coraz bardziej daje o sobie znać, ale jeszcze chodzę

Mam coraz mniej pokarmu Walczę laktatorami: ręcznym i elektryczym, ale każdego dnia jest mniej. Nie wiem, co robić.

Czytam Was na bieżąco, jeno czasu na odpisywanie brak. Z tego, co pamiętam:

-ubieram Miłka w: body kr. rękaw + pajac z dł. rękawem. lub body dł. rękaw + śpiochy. Lub body kr. rękaw + śpiochy + kaftanik. lub kaftanik + śpiochy.

-nie prasuję ciuszków po praniu, nie mam siły ani czasu

- ręcznik piorę co tydzeń.

Gratuluję noworozpakowanym Mamusiom!!
Hej
Podobnie planuję ubierać.
Co do karmienia to ściągasz co 3h w systemie 7-5-3? Młodego przystawiasz często? Jakieś herbatki na pobudzenie laktacji pijesz?
Trzymam kciuki, żeby mlesio było. I za kupki Miłka też

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Gratulacje dziewczyny

Ja teraz na wyjeździe kupiłam taki najzwyklejszy ręczny - gumowa gruszka ze szklaną wypustką - i powiem że uratował mi życie . Potrzebowałam najprostszego sprzętu żeby zajmowal mało miejsca i nie chciałam wydawać za dużo no i cena 10 pln mi się bardzo spodobała a w użyciu REWELACJA- bałam się że nie będzie ściągał, ale jest wręcz przeciwnie. Wolę taki prosty sprzęcik od mojej wielkiej dojarki elektrycznej

Co do wyjazdu to na szczęście mała nie sprawiała kłopotów- sztuczne mleczko zaakceptowała a po powrocie bez problemu zaczęła jeść z piersi

Fajnie że potrafisz rozpoznać że coś małej szkodzi. Moja płacze dziś bez przerwy od 11, już nie wiem co robić. Aż mnie głowa rozbolała od tego krzyku. W dodatku jak kładę ją na brzuch, myśląc że może to jej pomoże- czego bardzo nie lubi- to nauczyła się przewracać na plecki, a pisałyście że to za wcześnie i to świadczy o jakichś zaburzeniach mięśni, więc już całkiem idzie się załamać

No nic, czytam dalej
A jak Ty znioslaś ten wyjazd bez małej? Dobrze, że poradziliście sobie z tym karmieniem.

Cytat:

I muszę się pochwalić!!Przywożą nam meble do salonu w sobote
Super! I nie zapomnij się pochwalić! Wiem ile to radości sprawia Mnie w zeszłą sobotę przywieźli krzesła i byłam w siódmym niebie Już nam prawie nic nie brakuje poza kominkiem z takich grubszych rzeczy

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:54   #3067
dizi
Zadomowienie

Dziękuję Jak przeczytałam opis jeszcze raz, faktycznie nie wyglądało to tak źle więcej chyba mam obrazów w pamięci, ale lepiej ich nie przywoływać Akysz!
Przy przyjęciu dr mówił, że lekarz robiący mi wcześniej usg (na tym samym sprzęcie, w tym samym gabinecie) musiał sporo zaniżyć wagę Adaśka. Swoją drogą niezły dr mnie przyjmował - cudzoziemiec. Ja rozumiałam go w połowie, on mnie chyba również
A cięcie miałam dlatego, że jestem już po jednym cięciu i dwóch operacjach ginekologicznych plus oczywiście duża waga dziecka - za duże ryzyko pęknięcia macicy. Poza tym miałam wybór ( w teorii ) czy wolę SN czy CC.

Trele Zara to całkiem porządne imię - dobrze, że dziecko nie nazywa się Next

Lusesita niziutko już, oj niziutko

Co do słodkości dla mamy karmiącej piersią i innych, ja na razie podpieram się tą stronką i oczywiście własnym doświadczeniem : http://blog.polozna-online.pl/porady...iacym-piersia/
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:57   #3068
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Fajna czapencja!

Mój też baaardzo się rozpycha - aż boli. I w piczce też co jakiś czas czuję wypychanko - młody daje z bańki

Hej
Co do karmienia to ściągasz co 3h w systemie 7-5-3? Młodego przystawiasz często? Jakieś herbatki na pobudzenie laktacji pijesz?

A jak Ty znioslaś ten wyjazd bez małej? Dobrze, że poradziliście sobie z tym karmieniem.

Super! I nie zapomnij się pochwalić! Wiem ile to radości sprawia Mnie w zeszłą sobotę przywieźli krzesła i byłam w siódmym niebie Już nam prawie nic nie brakuje poza kominkiem z takich grubszych rzeczy
hehe a my narazie zamówiliśmy stół do jadalni, ale bez krzeseł Po pierwsze z tej kolekcji nam się nie podobają, a po drugie krzesła są strasznie drogie Więc narazie się z krzesłami wstrzymujemyAle reszta będzie

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Idę prasować i wstawię mięsko na jutro na obiad już.
Stary 2013-11-26, 18:02   #3069
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
tez by mi ta data siadła bo wtedy są moje urodziny to bym miała prezencik, ewentualnie 4,12 w barbórkę bo jestem Basia.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

kuleczka i wydaje się nisko juz
Basia jak moja mama to takie piękne imię, ale nie chciałam dac po mojej mamie, jakoś miałam opory, ale 2 dziecku może dam
I super jakbyś miała taaki prezent na urodziny bądź imieniny
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Fajna czapencja!

Hej

No ale mi pierwszy raz coś kłuło w pikoku zobaczymy co jutro KTG powie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:07   #3070
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

A jednak masaz za szybki I prawie bezbolesny porod
Cytat:
Mamusie karmiące piersią..chce mi się bardzo czegoś słodkiego..prosze podpowiedzcie co można zjeść...

My tak samo,pierwsze święta we 3 , na nowym mieszkaniu, i nie mam ani jednej ozdoby świątecznej

Trzymam za rozwój sytuacji

Jaka czapa
Na pewno święta będą cudowne w tym roku

I muszę się pochwalić!!Przywożą nam meble do salonu w sobote

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Pytałaś o herbatkę, są takie specjalne dla dzieci herbatki z kopru włoskiego można je podawać maluszkom. Podajesz coś na brzuszek?
Herbatniki, biszkopty , ja uwielbiam ciasteczka belvita I chrupki kukurydziane toffi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:11   #3071
coralady
Wtajemniczenie

lusesita super Brzusio

kyte ja jem prawie wszystko ze słodyczy niestety Oczywiście omijam te czekoladowe,chociaż zdarza mi się dziabnąć jakąs kostkę czekolady Niestety jej ich bardzo dużo,przeważnie biszkopty i herbatniki,ale także cukierki,krówki,ciastka kruche wszelkiego rodzaju,pączki.Normalnie opanować się nie moge
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:15   #3072
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Basia jak moja mama to takie piękne imię, ale nie chciałam dac po mojej mamie, jakoś miałam opory, ale 2 dziecku może dam

Moi chłopcy chcieli żeby Zosia była Basią jak ja ale mi jakoś nie bardzo ten pomysł się podobał. Tak dziwnie dwie Basie w domu, ja chciałam Marysia po mojej mamie. No ale w końcu doszło do kompromisu i będzie Zosia.
Stary 2013-11-26, 18:22   #3073
metkaa
Zakorzenienie

Anoula trzymam kciuki,

ja po usg, mlody wazy 3465g i okazalo sie ze lozysko sie starzeje, jakies złogi sie robia, na 19,15 mam wizyte i juz zapowiedzial ze sie dobrze przebadamy zeby moze szybciej sie to wszystko ruszyło, mam stresa
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:32   #3074
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Moi chłopcy chcieli żeby Zosia była Basią jak ja ale mi jakoś nie bardzo ten pomysł się podobał. Tak dziwnie dwie Basie w domu, ja chciałam Marysia po mojej mamie. No ale w końcu doszło do kompromisu i będzie Zosia.
Zosia podobna do Basi, więc również ąłdne. No oi mnie się wersja Zofia równiez podoba

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Anoula trzymam kciuki,

ja po usg, mlody wazy 3465g i okazalo sie ze lozysko sie starzeje, jakies złogi sie robia, na 19,15 mam wizyte i juz zapowiedzial ze sie dobrze przebadamy zeby moze szybciej sie to wszystko ruszyło, mam stresa
oo to jeszcze się okaże, ze jutro urodzisz

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:33   #3075
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba poczekam do 2 miesiąca, albo do 3... tylko nie wiem czy aby na święta się nie złamię.
Ja dlatego robie zapasy mleka w zamrazalniku bo makówki to za mna chodza Od ciazy I nie odpuszcze. To samo z karpikiem
Cytat:
Dziś na pewno zrobie sobie budyń..dzięki dziewczyny
U mnie budyn odpada mleko
Ale wiesz co jeszcze zastepuje mi słodycze ? Marchewka ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:59   #3076
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
a kto będzie moją parą na 2/12 albo 5/12
niunia?
ja jestem chętna...
tylko czy moje dziecko będzie chciało wyjść??

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:06   #3077
Taszanta
Zakorzenienie

No, dobiłam do końca w nadrabianiu- gratuluje wszystkim nowym mamusiom i dzięki za opisy porodów

Ryba - fajne te ciuszki na chrzest co powklejałaś- mi się najbardziej podoba pomysł z takim samym kolorem koszuli u męża i synka

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Taszanta jak tam po weekendzie?? To teraz byłaś w Polsce? Tż dał radę?
Tak, w ten weekend TŻ się nadaje do zostawania z małą wszystko się dobrze skończyło, ja w sumie największy problem miałam z odciąganiem mleka bo piersi bolały a ja byłam cały czas w biegu i musiałam wyszukiwać ustronne miejsca typu toaleta dla niepełnosprawnych co wcale proste nie było

Cytat:

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Pytałaś o herbatkę, są takie specjalne dla dzieci herbatki z kopru włoskiego można je podawać maluszkom. Podajesz coś na brzuszek?
Co do słodkiego przy kp, to jeśli nie stosujesz diety matki karmiącej to wszystko, a jeśli stosujesz to chyba nic

Na brzuch nic nie mam, do tej pory nie było takich długich płaczy, poza tym ja nie wiem czy to płacz od brzuszka, kurcze nie umiem rozpoznać tych rodzajów płaczu a nie chcę szpikować małej lekarstwami, bo mi się wydaje że ją boli brzuch, mimo że może tak naprawdę płacze z innego powodu

W ogóle to teraz się zastanawiam- Aaby pisała, że płacz może być od nadmiaru wrażeń, a moja miała dziś wrażeń pod dostatkiem.

Poszliśmy do pediatry- normalnie szok- nie wiem może takie rzeczy są normalne- no ale ja u pediatry nigdy wcześniej nie byłam

Otóż w poczekalni były dwie przebieralnie z zasłonką- coś takiego jak w sklepach z ubraniami. Trzeba tam wejść i rozebrać dziecko i nagie wnieść jak lekarz zawoła.

Wszystko pięknie ale mała nie lubi być przebierana, a w sumie leżała rozebrana gdzieś z pól godziny licząc czekanie i wizytę.

Jak dla mnie to strasznie bez sensu, rozebranie dziecka to minuta , więc po co takie cyrki z osobnymi przebieralniami.

Mała cały czas przepłakała, nie dziwię się, siedzenie na golasa taki długi czas może chyba każdego wkurzyć i teraz zastanawiam się czy ona z powodu tej wizyty tak nie płacze teraz przez caly dzień kurcze dużo bym dala żeby wiedzieć o co chodzi z tym płaczem

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:06   #3078
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

mnie wlasnie teraz kluje...ale pierwszy raz mialam takie cos gdzies miesiąc temu
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
lusesita super Brzusio

kyte ja jem prawie wszystko ze słodyczy niestety Oczywiście omijam te czekoladowe,chociaż zdarza mi się dziabnąć jakąs kostkę czekolady Niestety jej ich bardzo dużo,przeważnie biszkopty i herbatniki,ale także cukierki,krówki,ciastka kruche wszelkiego rodzaju,pączki.Normalnie opanować się nie moge

Cytat:
Wszystkie 3 mi się podobają
Marysia - wiadomo, bo nasza tak będzie miała i to po mojej babci
a Zosia to moja tesciowa
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Anoula trzymam kciuki,

a z tym łożyskiem to co to znaczy?
ja mam w karcie 3 stopien dojrzalosci, od jakiś 3 tyg.
tezmi mowil gin,ze to oznacza gotowość do porodu,ale o starzeniu nie mowil nic

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja jestem chętna...
tylko czy moje dziecko będzie chciało wyjść??
może się zgodzi
a jak wizyta, bo chyba mialas?
Stary 2013-11-26, 19:17   #3079
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
może się zgodzi
a jak wizyta, bo chyba mialas?
a miałam miałam
zapomniałam napisać

godzina poślizgu..

szyjka miękka, rozwarcie postępuje, takie 1,5-2cm rozwarcia.

ogólnie wizyta za 2 tyg, no chyba, że się rozpakuję do tego czasu. jak nie to powoli będziemy myśleć o skierowaniu do szpitala.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:25   #3080
sorento
Rozeznanie

nasturcja
za twój kręgosłup, karmienie i brzuszek Miłka

Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
To tylko ja jestem tak późno w połowie grudnia ? Hmmm położna mówiła że będzie wcześniej niż w terminie ale zobaczymy co powiedzą po KTG
Ja jestem z końcówki (28.12 wg terminu)
A macie wybrane imię już? Bo nie pamiętam

Taszanta super, że wyjazd przebiegł bezproblemowo
za brzuszek maluszka

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Trele Zara to całkiem porządne imię - dobrze, że dziecko nie nazywa się Next

metkaa nie stresowuj

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Poszliśmy do pediatry- normalnie szok- nie wiem może takie rzeczy są normalne- no ale ja u pediatry nigdy wcześniej nie byłam

Otóż w poczekalni były dwie przebieralnie z zasłonką- coś takiego jak w sklepach z ubraniami. Trzeba tam wejść i rozebrać dziecko i nagie wnieść jak lekarz zawoła.

Wszystko pięknie ale mała nie lubi być przebierana, a w sumie leżała rozebrana gdzieś z pól godziny licząc czekanie i wizytę.

Jak dla mnie to strasznie bez sensu, rozebranie dziecka to minuta , więc po co takie cyrki z osobnymi przebieralniami.

Mała cały czas przepłakała, nie dziwię się, siedzenie na golasa taki długi czas może chyba każdego wkurzyć i teraz zastanawiam się czy ona z powodu tej wizyty tak nie płacze teraz przez caly dzień kurcze dużo bym dala żeby wiedzieć o co chodzi z tym płaczem
ale pomysły mają

niunia32 za wizytę

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:35   #3081
gabrysiaczek19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nasturcja
za twój kręgosłup, karmienie i brzuszek Miłka

Ja jestem z końcówki (28.12 wg terminu)
A macie wybrane imię już? Bo nie pamiętam

Taszanta super, że wyjazd przebiegł bezproblemowo
za brzuszek maluszka

metkaa nie stresowuj

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

ale pomysły mają

niunia32 za wizytę
Hehehe to dobrze bo myślałam że już będe ostatnia z forum też już bym się chciała dzielić przezyciami związanymi z dzidziolkiem, ale cóż trzeba czekać ..
To może Ci się uda na następny rok urodzic
Wybraliśmy, ale nie wiem czy wogóle się chwaliłam, w końcu zdecydowaliśmy się na Laurę

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Kurcze i znów zgaga a myślałam że będzie już lżej bo brzuszek się osunął
gabrysiaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:35   #3082
ryba91
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękuję za te opinie odnośnie ubrań n chrzest A CO do kiecki .. ja wiem ze ona cieńsza, ale my robimy na chacie wiec bedzie ciepło, a chciałam ładnie wyglądać na zdjęćiach jedyne zimno gdzie bede musiała przejść to z samochodu do kościołą i domu no wiec nie patrze na grubość kiecy aż tak

Anoula - trzymamy, napisała jeszcze że w sumie boli ale nieregularnie

metka- daj znac jak po wizycie

lusesita- super brzuchol! ja w 20 tyg miałam II stopien a 31 III stopień dojrzałości i nic sie nie działo opróćz przedwczesnych skurczy itd

Mya- To Ty z tą czapa i przepowiadałas zime stulecia? Czapa ekstra, ale zimę odpędź .. niech popada ale w swięta i po świętach niech już bedzie ładnie pięknie słonecznie a co do kłucia, ja tez tak miałam,ale wtedy mi sie szyjka skróciła do tego jednego cm.

nasturcja- za brzuszek Miłoszka i kupki trzymam mocno kciuki aby sie unormowało wszystko A do karmienia sie nie zniechęcaj. DUŻO sił życze!!

Taszanta- rozbawiłas mnie tą rozbieralnią dla dzieci co oni ogłupieli? Mój lubi być golasem ale przecież chwile i sie takie ciałko wychładza.. nie? no chyba ze tam jakas super ekstra temp. jest Co do ubioru, jakbym mogłą wybrać kolor tej koszulo-body to własnie tak zeby Tż i mały mieli chociaż podobne, no ale przecież nie kupie mu muchy i specjalnej koszuli ( bo pewnie trzeba miec specjalną jakąś, a nie zwykłą, nie znam sie)

Trele- to imie tylko z ciuchami sie kojarzy Sama bym nie dała tak na imie... a co do imion, mąż mnie męczy ze teraz diewczynka jak bedzie to da GRAŻKA na imie.......

niunia- za wizyte to rodzić czas

coś jeszcze miałam pisać i nie wiem ..

aaaa, że Bytom w ogóle nie jest przystosowany dla matki z dzieckiem, matki z dzieckiem w wózku, ciężarnej, starszych osób i osób na wózku/o lasce itd.! Zrobiłam mężowi wykład na ten temat ale niestety zburzył moje ambicje i jakoś mi sie smutno zrobiło, na szczescie Kacper mnie jutro wysłucha i na pewno poprze ..bo teraz jest zajęty to mu nie bede przerywać
Stary 2013-11-26, 19:38   #3083
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dziękuję za te opinie odnośnie ubrań n chrzest A CO do kiecki .. ja wiem ze ona cieńsza, ale my robimy na chacie wiec bedzie ciepło, a chciałam ładnie wyglądać na zdjęćiach jedyne zimno gdzie bede musiała przejść to z samochodu do kościołą i domu no wiec nie patrze na grubość kiecy aż tak

Anoula - trzymamy, napisała jeszcze że w sumie boli ale nieregularnie

metka- daj znac jak po wizycie

lusesita- super brzuchol! ja w 20 tyg miałam II stopien a 31 III stopień dojrzałości i nic sie nie działo opróćz przedwczesnych skurczy itd

Mya- To Ty z tą czapa i przepowiadałas zime stulecia? Czapa ekstra, ale zimę odpędź .. niech popada ale w swięta i po świętach niech już bedzie ładnie pięknie słonecznie a co do kłucia, ja tez tak miałam,ale wtedy mi sie szyjka skróciła do tego jednego cm.

nasturcja- za brzuszek Miłoszka i kupki trzymam mocno kciuki aby sie unormowało wszystko A do karmienia sie nie zniechęcaj. DUŻO sił życze!!

Taszanta- rozbawiłas mnie tą rozbieralnią dla dzieci co oni ogłupieli? Mój lubi być golasem ale przecież chwile i sie takie ciałko wychładza.. nie? no chyba ze tam jakas super ekstra temp. jest Co do ubioru, jakbym mogłą wybrać kolor tej koszulo-body to własnie tak zeby Tż i mały mieli chociaż podobne, no ale przecież nie kupie mu muchy i specjalnej koszuli ( bo pewnie trzeba miec specjalną jakąś, a nie zwykłą, nie znam sie)

Trele- to imie tylko z ciuchami sie kojarzy Sama bym nie dała tak na imie... a co do imion, mąż mnie męczy ze teraz diewczynka jak bedzie to da GRAŻKA na imie.......

niunia- za wizyte to rodzić czas

coś jeszcze miałam pisać i nie wiem ..

aaaa, że Bytom w ogóle nie jest przystosowany dla matki z dzieckiem, matki z dzieckiem w wózku, ciężarnej, starszych osób i osób na wózku/o lasce itd.! Zrobiłam mężowi wykład na ten temat ale niestety zburzył moje ambicje i jakoś mi sie smutno zrobiło, na szczescie Kacper mnie jutro wysłucha i na pewno poprze ..bo teraz jest zajęty to mu nie bede przerywać
dzięki za info!
Cytat:
Hehehe to dobrze bo myślałam że już będe ostatnia z forum też już bym się chciała dzielić przezyciami związanymi z dzidziolkiem, ale cóż trzeba czekać ..
Wybraliśmy, ale nie wiem czy wogóle się chwaliłam, w końcu zdecydowaliśmy się na Laurę

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

zgaga też mi towarzyszy nadal niestety
Cytat:
a miałam miałam
zapomniałam napisać

godzina poślizgu..

ogólnie wizyta za 2 tyg, no chyba, że się rozpakuję do tego czasu. jak nie to powoli będziemy myśleć o skierowaniu do szpitala.
to tak jak u mnie na ostatniej
Stary 2013-11-26, 19:39   #3084
ryba91
Zakorzenienie

my jutro mamy USG bioderek i ja mam też USG poporodowe wiec pewnie wrócę wieczorem bo gin dopiero na 14:30 a wiadomo jak to u nich bywa zwłaszcza jak przyjdzie taka ciężarna jak ja- nic nie wiedząca i o wszytko pytająca. Wizyta z 10 przedłuza sie do 30 minut

i jutro bede robić pierniki, bez mąki te od ktosiuli i zrobie też partię od niuni.. dla tylu łakomczuchów pasuje zrobić sporo a bede u siostry miedzy USG a USG
Stary 2013-11-26, 20:09   #3085
sorento
Rozeznanie

Cytat:
weź mnie nie strasz
ładnie Laura

Cytat:
my jutro mamy USG bioderek i ja mam też USG poporodowe wiec pewnie wrócę wieczorem bo gin dopiero na 14:30 a wiadomo jak to u nich bywa zwłaszcza jak przyjdzie taka ciężarna jak ja- nic nie wiedząca i o wszytko pytająca. Wizyta z 10 przedłuza sie do 30 minut
to podwójne za jutro!

Anoula

Ciekawe jak tam issia, bo chyba się nie odzywała od tego znieczulenia

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:11   #3086
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiam sie nad chrztem, a raczej ubiorem (wiem ze czas, ale musze w budżet wpisać, zeby mi na żarło nie brakło :hahahah: )

Kacper:
http://www.hm.com/pl/product/14223?article=14223-B
+
http://www.hm.com/pl/product/10901?a...rticle=10901-D (chyba ze znajde ciemno szare, ale ten krój)
+
jakieś kapcioki

NIBY h@m daje taki zestaw co finansowo taniej wychodzi, ale te spodnie to mi tak do chrztu średnio pasi..:
http://www.hm.com/pl/product/16314?article=16314-A
jak dla mnie mało elegancje galoty.

albo cos z tego typu:

http://www.babycolibra.pl/komplet-ch...uplikat-1.html

http://www.babycolibra.pl/komplet-ch...kat-1-481.html

ale bez tych czapek,

albo sama dobrać np.:
http://www.babycolibra.pl/koszula-body-chlopieca.html
+
jakieś ciemne spodnie, cos jak te z h@m ale ciemne i do tego sweterek ? tylko nei moge na necie znaleźć.

Kóre wg was najlepsze? albo jakiś komentarz? ;>

jakbym Kacprowi kupowała tą ostatnią koszule niebieską to mąż też w niebieskiej byłby.. te body z muszką niestety mąż muszkki by nie miał :P
a dla mnie myślałam :

http://allegro.pl/show_item.php?item=3724320701

ale to jeszcze zobacze, bo nie wiem jak bede z kasą stać i w ogóle :P
w sumie toi mnie sie wszystkie podobają, ale najbardziej te z h&m i ta koszulka niebieska

A sukienka super, też musze czegoś poszukać
Cytat:
u nas jak narazie po każdym kąpaniu jest kupal na ręcznik także codziennie heheheeh

witam,

wreszcie dorwałam sie do kompa bo tak to tylko z tel was podczytuje.
Od czwartku jesteśmy w domku. Jak wiecie Nikola urodziła sie 18.11.2013 o 23:00. Był to taki w sumie poród z zaskoczenia hehehe A BYŁO TO TAK...........

tegoż cudownego dnia słabo czułam ruchy małej praktycznie do godziny 14 tylko dwa słabe więc zadzwoniłam do położnej i kazała mi przyjechać zbadac tętno małej. Coś po 14 byłam u niej tętno w miare ok ale bliżej niższej granicy. Kazała zadzwonić do gina powiedzieć o tętnie i ruchach więc zadzwoniłam akurat miał dyżur w szpitalu to kazał mi przyjechać już do zostania w szpitalu. Pojechalismy w domu jeszcze obeczałam sie jak bóbr bo zostawiałam syneczka wogóle po drodze dopiero sie uspokoiłam. W aucie kilka skurczy...po drodze zajechalismy jeszcze do lidla na zakupy.....i tak o 18 dojechalismy na IP. Tam papierologia, KTG, USG badanie -rozwarcie na 1 palec ale szyjka twarda i wogóle brak widoków na poród. Decyzja - próba Oksy.....jak będzie ktg brzydkie robimy cesarke...jak ok a nic sie nei bedzie działo powtorka w środe....albo urodzimy ale to mało prwadopodobne. Poszliśmy na porodówke mężuś cały czas ze mną oczywiście tam o 19:00 podłączyli oksy ale połozna po badani stwierdziła, że z 2 godzinki poleże i na oddział pojde bo nic z tego nie bedzie.....no więc leże....o 20:00 przyszedł gin bada a tu 3 palce więc przebija pęcherz....leże czekamy az sie podkręci akcja troche i o 21:00 lewatywka.....leże dalej boli jak cholera coś po 22 przyszedł anestezjolog i podał zzo zrobiło sie fajnie skurcze czułam jak ból przy okresie (troche mnie to zdziwiło bo przy synku po zzo nie czuła w sumie nic tylko lekkie napinanie) i o 22:45 połżna jeszcze próbowała coś zrobić z szyjką bo sie rozwierała ale sztywna była no nic w koncu decyzja rodzimy a tu zaskoczenie bo ja wszytsko czuje boliiiiiiiiiiiiiii ale dałam rade i o 23:00 wyszła moja księżniczka. Nie wiem dlaczego znieczulenie nie działało juz bo przy synku tylko lekko poczułam jak mały juz wychodził i tyle a tu bolało. Udało mi sie urodzić bez nacinania i peknięcia także na drugi dzien juz śmigałam o 6 poszłam sama sie wykąpać. Później bardzo bolesne miałam jeszcze obkurczanie aż sie wiłam na łóżku ale teraz jest ok. NIunia ma apetyt a jak sie naje to śpi. W nocy budzi sie o 1-2 potem 5-6 potem 8-9. A dziś to wogóle zjadła o 23 i dopiero o 5 sie obudziła zjadła kupala uwaliła i spałysmy do 9 Pije tylko cycusia a mleka mam jak dojna krowa nie przejada nawet musze ściągać. Teraz księżniczka śpi więc mam czas w sumie nawet jak nie śpi to sobie gzrecznie leży. Wczoraj skonczyła tydzien była u nas położna i mała w 3 dni przybrała 190 g
Super opis
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej przerwie. Jak pisałam wcześniej 21.11 miałam się stawić do szpitala o 6 rano.
O godzinie 8 miałam cc i na świat przyszedł nasz synek dokładnie o 8.22

Mikołaj waga 3950 i 53 cm .

Dzisiaj wróciliśmy do domu niestety nie miałam dostępu do internetu i was nie dam rady nadrobić.
W tej chwili walczymy z cycem i jest to bardzo mordercza walka bo mały albo nie chce wcale złapać albo zasypia przy jedzeniu. Ale się nie poddajemy.
ładna waga synusia
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43891533]Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób.

Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już.
Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p

Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca.
Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia.

Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu.
Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy.

Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość

Pozdrawiam

Tak więc u nas dobrze [/QUOTE]
Super że wszystko u Was dobrze

Cytat:

Powodzenia i lekkiego porodziku!!!!!

Cytat:

i jutro bede robić pierniki, bez mąki te od ktosiuli i zrobie też partię od niuni.. dla tylu łakomczuchów pasuje zrobić sporo a bede u siostry miedzy USG a USG
trzymam kciuki za oba USG
Pół dnia sie staram do Was napisać ale Zuza ma dzisiaj ewidentnie zły dzień, przez cały dzień spała może łącznie 2 godziny, cały czas na rączkach praktycznie dzisiaj, teraz też leży u mnie, jak odłoże to jest płacz, a kąpanie gdzieś koło 21 bo tak ma pore jedzenia a ona sie nauczyła że po kąpaniu obowiązkowo od razu flacha musi być.

Byliśmy dzisiaj z mężem w kancelarii i mamy chrzciny 26.12. Nie chcieliśmy za bardzo w święta ale u nas w Kościele jest w ostatnią niedziele miesiąca i potem byłby dopiero 26.01 więc w końcu zdecydowaliśmy sie na ten grudzień.

Mam takie pytanie: ubieram małą w body z dł rękawem i półśpiochy no i karczek ma ciepluchny ale rączki często chłodne i nie wiem czy mam ją cieplej ubierać?? Tylko jak miała body z krótkim i pajaca to były znowu łapcie spocone i ona bardzo rozdrażniona i ewidentnie to było od tego że było jej za ciepło

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:14   #3087
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
babku ale ja dostałam o 22 dawke niby próbna a o 22:30 własciwa a o 23 urodziła sie mała także powinno jeszcze działać przecież.......tylko przy wkuwaniu pani cos mówiła że w nie te kręgi sie wbiła że wyżej bo nie zauwazyła moze to miało znaczenie..............
Dziwne, że babeczka wkłuła się nie w te kręgi co powinna i jeszcze się do tego przyznała. Nie masz żadnych skutków ubocznych po tym wkłuciu? Ja właśnie boję się takiej sytuacji, że babeczka się pomyli, a ja później mogę być sparaliżowana albo czuć ból do końca życia.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze wam porodow z ZZo. Ja oba mialam bez. 18 i 16 godzin.
Fajna rzecz, ale przeciez moze byc tyle powiklan. Ja podpisalam zgode na Zzo ale mi nie dano.Niby najpierw bylo za wczesnie (po 12 godzinach skurczy bez przerw) a potem niby za pozno.Taaaaa

Byla u mnie polozna i dala mi cwiczenia na miesnie kegla.A od stycznia ide do niej na kurs gimnastyki po porodzie.Podobno daje wyciska na miesnie brzucha.
U mnie znieczulenie jest dostępne za opłatą, ale pewnie też tak nie bardzo każdemu chcą dawać. Moja teściowa jest zdania, zapłaciłaby wszystkie pieniądze jakie tylko ma aby dostać to znieczulenie, natomiast moja mama jest całkowicie przeciwna. Ja mam za to bardzo mieszane uczucia i nie wiem co myśleć na ten temat.
Szkoda, że w Polsce nie ma takich super położnych. Też z chęcią bym się wybrała na takie ćwiczenia po ciąży.
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No, może będziemy rodzić nie parą tylko dwoma parami, w sensie, że wszystkie jednego dnia
Ale byłoby ciekawie! Dziewczyny nie nadążałyby przekazywać informacji od nas na forum.
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Teściowa jest bardzo irytująca ale póki co jest naprawdę dobrze, tylko ciekawe na jak długo

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Jasiek leży i przeżuwa w buzi to co się mu zwróciło kombinowałam żeby mu to jakoś "wylać" z buzi ale nie ma szans nawet
Mam nadzieję, że po tej awanturze ostatniej teściowa troszkę zmądrzała i teraz zanim coś powie to pomyśli dwa razy. Trzymam za to kciuki!
Jasio pewnie śmiesznie mielił w buźce mleczko.
Cytat:

Piękny, okrąglutki brzuszek!
Cytat:

Trzymamy kciuki za szybki porodzik! Pewnie jeszcze przed północą będę się tulić.
Cytat:
No dzisiaj już lepiej bo wyprałam ciuszki i pogoda ładniejsza zaraz wrzucę foto, tylko zrzucę z telefonu już zrzuciłam
Ale śmiechowa czapała!
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Kochane żyję, ale ledwo

Miłek jest przekochany! Coraz mniej śpi w dzień, między karmieniami zaczynają mu się okresy aktywności. Pokochał leżaczek-bujaczek z wibracjami Za to w nocy śpi po 4.5-5 h Mamy kłopoty z brzuszkiem, ciężko mu zrobić kupę i męczy się z bąkami. W desperacji podajemy espumisan.
Mój kręgosłup coraz bardziej daje o sobie znać, ale jeszcze chodzę

Mam coraz mniej pokarmu Walczę laktatorami: ręcznym i elektryczym, ale każdego dnia jest mniej. Nie wiem, co robić.

Czytam Was na bieżąco, jeno czasu na odpisywanie brak. Z tego, co pamiętam:

-ubieram Miłka w: body kr. rękaw + pajac z dł. rękawem. lub body dł. rękaw + śpiochy. Lub body kr. rękaw + śpiochy + kaftanik. lub kaftanik + śpiochy.

-nie prasuję ciuszków po praniu, nie mam siły ani czasu

- ręcznik piorę co tydzeń.

Gratuluję noworozpakowanym Mamusiom!!
Trzymaj się dzielnie Mamusia! Świetnie, że Miłcio jest taki kochany i ładnie rośnie. Walcz o kp z całych sił! A na bolący kręgosłup może jakieś okłady by pomogły albo masaże.
Cytat:
Ja III stopień łożyska mam gdzieś od 35tc i jedyne co powiedziała moja ginka to to, że łożysko jest już gotowe do porodu i że jest to adekwatne do tc w którym jestem. Nic o starości nie powiedziała więc się nie martwię.
Cytat:

Trzymam kciuki, żeby jedna szybko Wam poszło na tych badaniach i żeby oba USG wyszły ładnie.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:21   #3088
nemosek
Zakorzenienie

dobry wieczorek

widze że nikt nie urodził co jest dziewczyny ociagacie sie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny urodzilam ! W koncu Marcin ;-) czuje sie.donrze. Skurcze sie same zaczely i w sumie.po. chwili bylo 8 cm ale faza parta to jakas masakra.sakra
Gratulacje!!!!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:22   #3089
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Laura - ładnie
U mnie jak brzuch opadł to ani razu już zgagi nie miałam, a wcześniej prawie codziennie taką lekką na wieczór. W ogóle wydaje mi się, że jeszcze niżej mam brzuch.

Cytat:
a miałam miałam
zapomniałam napisać

godzina poślizgu..

O to ciekawe czy te 2 tygodnie jeszcze wytrzymasz. Coś mi się wydaje, że jednak nie i przed samą wizytą się rozpakujesz

Cytat:

3 stopień to najwyższy stopień dojrzałości, czasem się mówi po prostu, że łożysko się starzeje, albo, że świeci na USG bo tak wygląda jak jest już zwapniałe w większym stopniu. Ale spokojnie, to normalne, że masz już 3 stopień.

Cytat:

Ale wymyślili... rozumiem jakbyś rozbierała na 2 minutki przed wizytą a nie pół godziny tak dzieciaczek leży....

Cytat:

O to za wizyty u lekarzy i za pierniczki

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:36   #3090
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj z mężem w kancelarii i mamy chrzciny 26.12. Nie chcieliśmy za bardzo w święta ale u nas w Kościele jest w ostatnią niedziele miesiąca i potem byłby dopiero 26.01 więc w końcu zdecydowaliśmy sie na ten grudzień.
Mi zawsze podobały się chrzciny w święta i bardzo Wam zazdroszczę tej daty. Moja Niuńka nawet jak się urodzi o terminie to będzie jeszcze za malutka aby ja chrzcić w święta dlatego stwierdziliśmy, że będziemy chrzcić w Wielkanoc.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości