|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
Fajny, aż mi się za moim zatęskniło ![]() Cytat:
Ale chyba nie było najgorzej, skoro nie napisała ![]() mocno zaciśnięte.Cytat:
Choć szczerze w to wątpię.
|
||||
|
|
|
#3062 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy aby na święta się nie złamię.
|
|
|
|
|
#3064 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś na pewno zrobie sobie budyń..dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#3066 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj w nocy napewno urodziCytat:
Mój też baaardzo się rozpycha - aż boli. I w piczce też co jakiś czas czuję wypychanko - młody daje z bańki ![]() Cytat:
Podobnie planuję ubierać. Co do karmienia to ściągasz co 3h w systemie 7-5-3? Młodego przystawiasz często? Jakieś herbatki na pobudzenie laktacji pijesz? Trzymam kciuki, żeby mlesio było. I za kupki Miłka też ![]() Cytat:
Super! I nie zapomnij się pochwalić! Wiem ile to radości sprawia Mnie w zeszłą sobotę przywieźli krzesła i byłam w siódmym niebie Już nam prawie nic nie brakuje poza kominkiem z takich grubszych rzeczy
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
więcej chyba mam obrazów w pamięci, ale lepiej ich nie przywoływać Akysz!Przy przyjęciu dr mówił, że lekarz robiący mi wcześniej usg (na tym samym sprzęcie, w tym samym gabinecie) musiał sporo zaniżyć wagę Adaśka. Swoją drogą niezły dr mnie przyjmował - cudzoziemiec. Ja rozumiałam go w połowie, on mnie chyba również ![]() A cięcie miałam dlatego, że jestem już po jednym cięciu i dwóch operacjach ginekologicznych plus oczywiście duża waga dziecka - za duże ryzyko pęknięcia macicy. Poza tym miałam wybór ( w teorii ) czy wolę SN czy CC.Trele Zara to całkiem porządne imię - dobrze, że dziecko nie nazywa się Next ![]() Lusesita niziutko już, oj niziutko Co do słodkości dla mamy karmiącej piersią i innych, ja na razie podpieram się tą stronką i oczywiście własnym doświadczeniem : http://blog.polozna-online.pl/porady...iacym-piersia/ |
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po pierwsze z tej kolekcji nam się nie podobają, a po drugie krzesła są strasznie drogie Więc narazie się z krzesłami wstrzymujemy Ale reszta będzie![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Idę prasować i wstawię mięsko na jutro na obiad już. |
|
|
|
|
#3069 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I super jakbyś miała taaki prezent na urodziny bądź imieniny ![]() Cytat:
zobaczymy co jutro KTG powie
|
||
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybki I prawie bezbolesny porod Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3071 |
|
Wtajemniczenie
|
lusesita super Brzusio
![]() kyte ja jem prawie wszystko ze słodyczy niestety
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula trzymam kciuki,
ja po usg, mlody wazy 3465g i okazalo sie ze lozysko sie starzeje, jakies złogi sie robia, na 19,15 mam wizyte i juz zapowiedzial ze sie dobrze przebadamy zeby moze szybciej sie to wszystko ruszyło, mam stresa
|
#3074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie budyn odpada mleko Ale wiesz co jeszcze zastepuje mi słodycze ? Marchewka ;D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3076 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem chętna...
tylko czy moje dziecko będzie chciało wyjść??
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zakorzenienie
|
No, dobiłam do końca w nadrabianiu- gratuluje wszystkim nowym mamusiom
Ryba - fajne te ciuszki na chrzest co powklejałaś- mi się najbardziej podoba pomysł z takim samym kolorem koszuli u męża i synka Cytat:
wszystko się dobrze skończyło, ja w sumie największy problem miałam z odciąganiem mleka bo piersi bolały a ja byłam cały czas w biegu i musiałam wyszukiwać ustronne miejsca typu toaleta dla niepełnosprawnych co wcale proste nie było Cytat:
Na brzuch nic nie mam, do tej pory nie było takich długich płaczy, poza tym ja nie wiem czy to płacz od brzuszka, kurcze nie umiem rozpoznać tych rodzajów płaczu W ogóle to teraz się zastanawiam- Aaby pisała, że płacz może być od nadmiaru wrażeń, a moja miała dziś wrażeń pod dostatkiem. Poszliśmy do pediatry- normalnie szok- nie wiem może takie rzeczy są normalne- no ale ja u pediatry nigdy wcześniej nie byłam ![]() Otóż w poczekalni były dwie przebieralnie z zasłonką- coś takiego jak w sklepach z ubraniami. Trzeba tam wejść i rozebrać dziecko i nagie wnieść jak lekarz zawoła. Wszystko pięknie ale mała nie lubi być przebierana, a w sumie leżała rozebrana gdzieś z pól godziny licząc czekanie i wizytę. Jak dla mnie to strasznie bez sensu, rozebranie dziecka to minuta , więc po co takie cyrki z osobnymi przebieralniami. Mała cały czas przepłakała, nie dziwię się, siedzenie na golasa taki długi czas może chyba każdego wkurzyć i teraz zastanawiam się czy ona z powodu tej wizyty tak nie płacze teraz przez caly dzień
|
|
#3078 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wlasnie teraz kluje...ale pierwszy raz mialam takie cos gdzies miesiąc temu ![]() Cytat:
Cytat:
Marysia - wiadomo, bo nasza tak będzie miała i to po mojej babci a Zosia to moja tesciowa Cytat:
![]() a z tym łożyskiem to co to znaczy? ja mam w karcie 3 stopien dojrzalosci, od jakiś 3 tyg. ![]() tezmi mowil gin,ze to oznacza gotowość do porodu,ale o starzeniu nie mowil nic ![]() może się zgodzi ![]() a jak wizyta, bo chyba mialas? |
||||
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
a miałam miałam
![]() zapomniałam napisać godzina poślizgu.. szyjka miękka, rozwarcie postępuje, takie 1,5-2cm rozwarcia. ogólnie wizyta za 2 tyg, no chyba, że się rozpakuję do tego czasu. jak nie to powoli będziemy myśleć o skierowaniu do szpitala. |
|
|
|
#3080 | |||
|
Rozeznanie
|
nasturcja
za twój kręgosłup, karmienie i brzuszek Miłka Cytat:
![]() A macie wybrane imię już? Bo nie pamiętam ![]() Taszanta super, że wyjazd przebiegł bezproblemowo za brzuszek maluszkaCytat:
metkaa nie stresowuj ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() niunia32 za wizytę
|
|
#3081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też już bym się chciała dzielić przezyciami związanymi z dzidziolkiem, ale cóż trzeba czekać ..To może Ci się uda na następny rok urodzic ![]() Wybraliśmy, ale nie wiem czy wogóle się chwaliłam, w końcu zdecydowaliśmy się na Laurę ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Kurcze i znów zgaga a myślałam że będzie już lżej bo brzuszek się osunął
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję za te opinie odnośnie ubrań n chrzest
jedyne zimno gdzie bede musiała przejść to z samochodu do kościołą i domu no wiec nie patrze na grubość kiecy aż tak Anoula - trzymamy, napisała jeszcze że w sumie boli ale nieregularnie metka- daj znac jak po wizycie lusesita- super brzuchol! ja w 20 tyg miałam II stopien a 31 III stopień dojrzałości i nic sie nie działo opróćz przedwczesnych skurczy itdMya- To Ty z tą czapa i przepowiadałas zime stulecia? Czapa ekstra, ale zimę odpędź .. niech popada ale w swięta i po świętach niech już bedzie ładnie pięknie słonecznie a co do kłucia, ja tez tak miałam,ale wtedy mi sie szyjka skróciła do tego jednego cm. ![]() nasturcja- za brzuszek Miłoszka i kupki trzymam mocno kciuki aby sie unormowało wszystko A do karmienia sie nie zniechęcaj. DUŻO sił życze!!Taszanta- Co do ubioru, jakbym mogłą wybrać kolor tej koszulo-body to własnie tak zeby Tż i mały mieli chociaż podobne, no ale przecież nie kupie mu muchy i specjalnej koszuli ( bo pewnie trzeba miec specjalną jakąś, a nie zwykłą, nie znam sie)Trele- to imie tylko z ciuchami sie kojarzy Sama bym nie dała tak na imie... a co do imion, mąż mnie męczy ze teraz diewczynka jak bedzie to da GRAŻKA na imie.......niunia- za wizyte to rodzić czas coś jeszcze miałam pisać i nie wiem .. aaaa, że Bytom w ogóle nie jest przystosowany dla matki z dzieckiem, matki z dzieckiem w wózku, ciężarnej, starszych osób i osób na wózku/o lasce itd.! Zrobiłam mężowi wykład na ten temat ale niestety zburzył moje ambicje i jakoś mi sie smutno zrobiło, na szczescie Kacper mnie jutro wysłucha i na pewno poprze ..bo teraz jest zajęty to mu nie bede przerywać
|
#3083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
my jutro mamy USG bioderek i ja mam też USG
poporodowe wiec pewnie wrócę wieczorem bo gin dopiero na 14:30 a wiadomo jak to u nich bywa zwłaszcza jak przyjdzie taka ciężarna jak ja- nic nie wiedząca i o wszytko pytająca. Wizyta z 10 przedłuza sie do 30 minut ![]() i jutro bede robić pierniki, bez mąki te od ktosiuli i zrobie też partię od niuni.. dla tylu łakomczuchów pasuje zrobić sporo a bede u siostry miedzy USG a USG
|
#3085 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ładnie Laura Cytat:
za jutro!Anoula ![]() Ciekawe jak tam issia, bo chyba się nie odzywała od tego znieczulenia
|
|
#3086 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A sukienka super, też musze czegoś poszukać Cytat:
Cytat:
ładna waga synusia[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43891533]Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób. Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już. Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca. Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia. Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu. Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy. Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość ![]() Pozdrawiam ![]() Tak więc u nas dobrze [/QUOTE]Super że wszystko u Was dobrze Cytat:
Cytat:
![]() Pół dnia sie staram do Was napisać ale Zuza ma dzisiaj ewidentnie zły dzień, przez cały dzień spała może łącznie 2 godziny, cały czas na rączkach praktycznie dzisiaj, teraz też leży u mnie, jak odłoże to jest płacz, a kąpanie gdzieś koło 21 bo tak ma pore jedzenia a ona sie nauczyła że po kąpaniu obowiązkowo od razu flacha musi być. Byliśmy dzisiaj z mężem w kancelarii i mamy chrzciny 26.12. Nie chcieliśmy za bardzo w święta ale u nas w Kościele jest w ostatnią niedziele miesiąca i potem byłby dopiero 26.01 więc w końcu zdecydowaliśmy sie na ten grudzień. Mam takie pytanie: ubieram małą w body z dł rękawem i półśpiochy no i karczek ma ciepluchny ale rączki często chłodne i nie wiem czy mam ją cieplej ubierać?? Tylko jak miała body z krótkim i pajaca to były znowu łapcie spocone i ona bardzo rozdrażniona i ewidentnie to było od tego że było jej za ciepło
|
|
#3087 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda, że w Polsce nie ma takich super położnych. Też z chęcią bym się wybrała na takie ćwiczenia po ciąży. Cytat:
Cytat:
Jasio pewnie śmiesznie mielił w buźce mleczko. ![]() Piękny, okrąglutki brzuszek! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
widze że nikt nie urodził co jest dziewczyny ociagacie sie![]() Gratulacje!!!!!!! |
|
|
|
#3089 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie jak brzuch opadł to ani razu już zgagi nie miałam, a wcześniej prawie codziennie taką lekką na wieczór. W ogóle wydaje mi się, że jeszcze niżej mam brzuch. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizyty u lekarzy i za pierniczki
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
Mi zawsze podobały się chrzciny w święta i bardzo Wam zazdroszczę tej daty. Moja Niuńka nawet jak się urodzi o terminie to będzie jeszcze za malutka aby ja chrzcić w święta dlatego stwierdziliśmy, że będziemy chrzcić w Wielkanoc.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:56.

Ale chyba nie było najgorzej, skoro nie napisała 
mocno zaciśnięte.

tylko nie wiem czy aby na święta się nie złamię.

Walczę laktatorami: ręcznym i elektryczym, ale każdego dnia jest mniej. Nie wiem, co robić.

Akysz!

Więc narazie się z krzesłami wstrzymujemy