Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 18:50   #2671
Inw
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Fotel ginekologiczny! hehe
No tak...
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:07   #2672
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Takiego czegoś nie używa się w koszyku mojżeszowym, nie?
No chyba raczej nie (nie wiedziałam co to kosz Mojzesza, ale po wstukaniu w Google juz wiem)

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Hey Dziewczęta

Mąż chory i dostał zwolnienie do końca tygodnia

O rany, bratowa mi coś takiego pożyczyła i nie miałam pojęcia, że to właśnie jest otulacz. Ale ja jestem ciemna Myślałam, że to taki mały materacyk w którym dziecko się zapada
D
Współczuje chorego męża... Chory facet w domu to cieeeezka sprawa
A co do otulacza, to ja to tak nazywam, ale nie wiem czy to fachowa nazwa w Pl. W kazdym razie we Francji jest to bardzo polecane dla noworodków. Juz znalazłam jeden taki i mam spotkanie za tydzien (cena 65€, czyli połowa tego co nowy kosztuje).

A tak w ogóle to powiem Wam ze mam juz dość wizyty teścia i jego zony!! Zwłaszcza zony!! Ona nie mówi tylko krzyczy, jak gada przez telefon to nawet nie wyjdzie do pokoju obok, tylko w salonie przy wszystkich, zeby inni nie mogli normalnie porozmawiać (a jej rozmowy tel to min 5-10 minut, a ze swoją córka to potrafi pól godziny nawijac i to codziennie!!), a dzisiejszy szczyt wszystkiego: jak byliśmy same we dwie w mieszkaniu, to uwalila sie na kanapie (w moim miejscu do odpoczynku!), przykryla moim kocem i zasnela!! I do tego jeszcze chrapala mi przed telewizorem!! Cholera, jak sie jest u kogoś w gosci i masz pokój z łóżkiem do swojej dyspozycji, to nie śpi sie w salonie na kanapie!!!! W kazdym razie jak zaczęła chrapac to nie wytrzymalam i zaczęłam halasowac i ja "przypadkiem" obudzilam!!
Teraz zeby troche odpoczac zaszylam sie w swojej sypialni z tekstem, "ze nie bardzo miałam jak odpoczac i polezec dzis popołudniu, więc teraz musze to nadrobić". Ciekawe czy zrozumiała?!

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

A podkladow mam 1 paczkę. Jak cos to wyślę Tż do carrefoura i mi dowiezie. Podobnie z pieluchami dla małej: mam 2 małe paczki pampersow (1 białe i 1 zielone) i poki co nie zamierzam kupować wiecej! Tż bedzie musiał od początku sie ogarnąć i zając zakupami (przynajmniej szybko sie nauczy gdzie szukać działu dziecięcego i na przyszłość bedzie miał łatwiej). Do apteki tez go wyślę po laktator zaraz po porodzie. Zreszta on juz jest przygotowany na to ze przez min 2 tygodnie po porodzie to on sie wszystkim zajmuje!
Stary 2013-11-26, 19:11   #2673
selena85
Wtajemniczenie

O nie... `Słodkie Mamy`: po kanapce z żółtym serem - 129
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:17   #2674
Roane
Wtajemniczenie

Nie wiem o co chodzi dzisiaj z tym spamem na forum, jak nie jakieś reklamy to forum normalnie zaśmiecają

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
(...)
A tak w ogóle to powiem Wam ze mam juz dość wizyty teścia i jego zony!! Zwłaszcza zony!! Ona nie mówi tylko krzyczy, jak gada przez telefon to nawet nie wyjdzie do pokoju obok, tylko w salonie przy wszystkich, zeby inni nie mogli normalnie porozmawiać (a jej rozmowy tel to min 5-10 minut, a ze swoją córka to potrafi pól godziny nawijac i to codziennie!!), a dzisiejszy szczyt wszystkiego: jak byliśmy same we dwie w mieszkaniu, to uwalila sie na kanapie (w moim miejscu do odpoczynku!), przykryla moim kocem i zasnela!! I do tego jeszcze chrapala mi przed telewizorem!! Cholera, jak sie jest u kogoś w gosci i masz pokój z łóżkiem do swojej dyspozycji, to nie śpi sie w salonie na kanapie!!!! W kazdym razie jak zaczęła chrapac to nie wytrzymalam i zaczęłam halasowac i ja "przypadkiem" obudzilam!!
Teraz zeby troche odpoczac zaszylam sie w swojej sypialni z tekstem, "ze nie bardzo miałam jak odpoczac i polezec dzis popołudniu, więc teraz musze to nadrobić". Ciekawe czy zrozumiała?!
(...)
Jakaś baba jak z horroru "ktoś spał w moim łóżeczku i pił z mojego kubeczka"
Stary 2013-11-26, 19:26   #2675
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe i obecne mamusie

Podczytuje Was od jakiegoś czasu, w końcu udało mi sie doczytać do bierzących postów Chciałam sie przywitać i podziekowac wszystkim razem i każdej z osobna, dużo cennych wskazówek zaczerpnełam od Was, wiele razy nieświadomie mi pomagałyście!

Emma gratuluje

Jestem aktualnie w 30 tyg. spodziewam sie synka
Termin 6.02.2014 z USG 31.01.2014-Czekam na Borysa
hej masz zbliżony termin porodu do mojego Ja mam na 08.02. 2014 (OM), ale z USG jeszcze nie wiem.

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
nie do końca się z tym zgodzę, bo przy klapsie jak i innych fizycznych formach karcenia występują najczęściej negatywne zachowania typu krzyk, złość, wyładowanie itp.
co do karcenia psa hmmm miałam podobnie tylko z że z kotem. Przyznaję się, że kilka razy w życiu zdarzyło mi się dać różnym moim kotom klapsa kiedy byłam u kresu wytrzymałości ale ZAWSZE potem miałam wyrzuty sumienia przypominając sobie ich pełne smutku, strachu i wyrzutu oczy oraz zwinięte uszka i podkulony ogonek. i zawsze żałowałam już w momencie klapsnięcia, bo tak naprawdę to ja sobie nie radziłam a tym klapsem pokazałam tylko swoją przewagę fizyczną. Mój mąż niestety w taki sposób próbował wychować sobie kota tzn myślał, że krzykiem albo klapsem zyska sobie szacunek A zyskał tylko tyle, że zwierzę się go bało i to jest właśnie ten pozorny "szacunek" a raczej STRACH . Efekt był tego taki, że kotka się go bała, była dla niego złośliwa i obsikiwała jego rzeczy.
To, czy ktoś pamięta klapsa zależy od człowieka!! skąd wiesz, że Twoje dziecko nie będzie tego pamiętało i przeżywało?? ja np jak pisałam do DZIŚ pamiętam sytuację i negatywne uczucia które towarzyszyły mi przy okazji JEDNEJ sytuacji z ojcem. Później miałam podobną sytuację z babcią (też dała mi w tyłek ze strachu, że się zgubiłam) i również pamiętam to do dzisiaj. Oczywiście, że przemoc psychiczna jest również zła, ale ja akurat nie uważam którejś za gorszą czy lepszą.
Bardzo ładnie to ujęłaś, Pilotko
Klaps to przemoc, krzyk na dziecko, obrażanie się na dziecko czy chłód emocjonalny za karę to także przemoc.
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:43   #2676
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Lublina - sprawdźcie sobie jeszcze hurtownie mati na leczynskiej. Nie wiem jak wózki, ale jak przeglądałam i porównywałam inne rzeczy to mieli całkiem sensowne i ceny i wybór stronę maja więc nawet z domu nie trzeba wychodzić.
o, dzięki, to z mojej strony miasta więc zajrzę na pewno

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Ooo a co to jest ta krzywa cukrowa?
Kiedy się ją robi i po co?
Bo nie wiem :-]
Cytat:
Selena widzę, że u Ciebie też żelek Sama miałaś robioną krzywą po której stwierdzili, że masz cukrzyce Krzywa cukrowa to jest tzw. obciążenie glukozą Przynajmniej u mnie się tak mówi
Akkma wytłumaczyła, ale tak szczerze to ja myślałam, że to sarkazm z Twojej strony Seleno

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
A co do otulacza, to ja to tak nazywam, ale nie wiem czy to fachowa nazwa w Pl. W kazdym razie we Francji jest to bardzo polecane dla noworodków. Juz znalazłam jeden taki i mam spotkanie za tydzien (cena 65€, czyli połowa tego co nowy kosztuje).
U nas też się tak mówi, tylko ja nie wiedziałam że to o tym
A ja współczuję takich "gości"....
Stary 2013-11-26, 19:45   #2677
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Maz mi tak marudzi, ze juz wolę spakować

Swoją droga: jakie i ile macie podklady?
Ja mam 2 paczki Bella Mamma - koszmarne są! Mam poczucie, ze to cos czym są przykryte będzie strasznie nieprzyjemne i niechlonne. Poza tym mam Tenę Lady Maxi, w teorii na niedotrzymanie moczu, ale podobają mi się i tez na niedotrzymanie moczu Hartmanna, ale one trochę małe są niestety, raczej nie na poczatek.
Moja koleżanka jest tygodniowa mamuska i mówi, że bella się super sprawdzają .

Samolot to fotel ginekologiczny , nóżki w górze dupka nisko

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-11-26 o 19:49
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 19:47   #2678
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Jeszcze teraz czekam na "nie ma Pani już tej cukrzycy" hahaha, ale wtedy rzucę się na czekoladę, kebaba i nie wiem co jeszcze hahaha.
Dziękuję, nawet nie wiecie, jak tam leżałam to Pani NIC nie mówiła, tylko słyszałam te dźwięki z usg czy czegoś i myślałam, że ze strachu zemdleję! I słysze, zdrowe serducho Pani ma!! Nie ma też póki co wskazać do ekg wysiłkowego, chyba, ze przy bieganiu będę się źle czuć. W każdym razie inwestuje w dobry pulsometr

Cytat:
Napisane przez Olcia_1983 Pokaż wiadomość
ten proszek to do worka w odkurzaczu - sorki za głupie pytania, ale pierwszy raz takie coś 'słyszę'

za zdrowe serducho
Nie nie, wysypuję proszek do prania na podłogę, palcem robię miejsce na olejek (żeby mi nie polał się po podłodze. I w ciągam odkurzaczem, tyle Sprawdź, pachnie ekstra!!

Cytat:
Melduję się i jak po wizycie u gina!
Mała ułożona "już" główkowo - to wyjaśnia dlaczego mnie dusi częściej na siusiu i dlaczego zaczeła mnie zmyrać po żebrach.
Okazało się, że ma sporo włosów na głowie - lekarz stwierdził, że z niej czupurek To chyba po mnie
Waży 1528 g (30 tydz. i 5 dzień ciąży).

Teraz mam wizytę za 3 tyg.
pewnie przed świętami niemalże wszystkie z nas będą wizytować u swoich ginów kontrolnie.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Ja mam gęste i falowane włosy.
Dlatego, że jest ich dużo to cieniuję je zawsze u fryzjera.
A jaką byś chciała inwencję twórczą?
Braaaawo!! A część może już urodzi :P
Cytat:
Ooo a co to jest ta krzywa cukrowa?
Kiedy się ją robi i po co?

Bo nie wiem :-]
Żelku

Krzywa to poziom cukru mierzony po obciążeniu glukozą, mierzony trzy razy - na czczo, po obciążeniu 1h i potem 2h. To badanie, którego nienawidzimy :P

Cytat:
Ale jak kapanka z ćwikłą? No ale jak? To się tak da zjeść? Jaka to ćwikła?
A ta pasta brokułowa - to domowej roboty? Czy można ją gdzies zakupic?
Nie wiedziałam, że istanieje pasztet sojowy - gdzie go kupić?
A ta sałatka z majonezem to tez kupiona gdzieś?

Skąd Ty wyczarowujesz takie specyfiki? Ja nawet nie wiedziałam, że połowa z nich istnieje

Może cukier na czczo masz mniejszy gdy w nocy więcej razy kursujesz do toalety na siusiu?
A może to zależy od tego co to tych posiłków wypijesz?
hmmmm

Cytat:
Selena widzę, że u Ciebie też żelek Sama miałaś robioną krzywą po której stwierdzili, że masz cukrzyce Krzywa cukrowa to jest tzw. obciążenie glukozą Przynajmniej u mnie się tak mówi

Nooo kanapka z ćwikłą Tzn. buraki drobno przetarte z chrzanem pyszotka

Pasta domowej roboty Gotujesz pół brokuła, 2 jajka na twardo. Brokuła drobniutko siekasz, jajka też. Mieszasz to, dodajesz zmiażdżony ząbek czosnku, dolewasz jogurt naturalny i odrobinę majonezu do smaku, solisz, pieprzysz i masz pastę brokułową Ja ją uwielbiam!

Pasztet sojowy kupiłam w tesco na zdrowej żywności Ale średnio polecam, w smaku jest hmm.. średni

Sałatka samoróbka Typowa, polska sałatka z gotowanych jarzyn Ale za to z duuużo mniejszą ilością majonezu niż standardowo
Zbieram się do tej pasty i zabieram a będzie pychhhhaaaa na pewno!! A buraczki... mamy zabronione może winne one + długie spanie? Musimy cię potestować nie ma co! nie pójdziesz do diabetologa ze złymi wynikami o nie! :P my ci je tu poprawimy zanim pójdziesz koniecznie ;P Ja wywaliłam pasztet, ma bardzo dużo węglowodanów W sałatce warzywnej są pewnie ziemniaki i marchewka???

Ja ci mówię, musimy do tego DOJSC!! nie damy się tym cukrom

Cytat:
O nie... `Słodkie Mamy`: po kanapce z żółtym serem - 129
A pomidorek do tego był?? albo ogóreczek? Szybko kapuchą zagryź :P

U mnie ser jest ok pod warunkiem, że jem pomidora albo inne warzywko, w ogóle ja co 2 dni kupuję chyba kilo pomidorów, kroje plastry pomidora takie, że są 2x jak kromka hehehe.

PERFUZJA!! Jak to ty masz torbe nie spakowaną!? MARSZ spakować, hej wizażowe ciocie, trzeba ją pogonić :P!! KONIECZNIE.

Jutro idę do pracy fe... nie chce mi się.

Ja mam te poporodowe "podpachy" 5 paczek, uznałam, że w domu też się trochę przydadzą, do szpitala mam wziąć 2.

Vacuity, uważaj na siebie, żebyś się niczym nie zaraziła pozdrów męża wizażowo

Selena, ty chyba oszalałaś z tym skakaniem hahaha, ja się ledwo od ziemi odbijam jak nawet podskoczę, to mam wrażenie, że każdy chce parsknąć śmiechem
Stary 2013-11-26, 19:53   #2679
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Nooo
No bo inna nazwa i już nie widziałam o co chodzi, myślałam, że coś jeszcze innego
U mnie sie mowi i pisze test na tolerancje glukozy ew. obciazenie glukoza wlasnie

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:

Pasta domowej roboty Gotujesz pół brokuła, 2 jajka na twardo. Brokuła drobniutko siekasz, jajka też. Mieszasz to, dodajesz zmiażdżony ząbek czosnku, dolewasz jogurt naturalny i odrobinę majonezu do smaku, solisz, pieprzysz i masz pastę brokułową Ja ją uwielbiam!

Pasztet sojowy kupiłam w tesco na zdrowej żywności Ale średnio polecam, w smaku jest hmm.. średni

Sałatka samoróbka Typowa, polska sałatka z gotowanych jarzyn Ale za to z duuużo mniejszą ilością majonezu niż standardowo

Oooo no widzisz! Co ja bym bez Ciebie zrobiła Dzięki
Stary 2013-11-26, 19:53   #2680
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dziewczyny mieszkające za granicą, czy zamawiacie jakieś produkty z allegro, a jeśli tak to w jaki sposób za nie płacicie i jak się przedstawia sytuacja kosztów wysyłki?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:55   #2681
isia4891
Zadomowienie

Koci grzbiet czasem pomaga jak malenstwo uciska

Tylko co pomaga na bóle spojenia ...wszystko zniose ale ten ból jest okropny...

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-11-26 o 19:58
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:56   #2682
selena85
Wtajemniczenie

_________________________ _____

Aaaaleeeee te glukometry kłamią!
Co za lipa - zmierzyłam 30 min temu po kanapce z żółtym serem i wynik - 129. Teraz po tych 30 minutach walnęłam sobie w małego palca i wynik 53 No to szybko w środkowego zapodałam ponownie i wynik - 83 Cholera wie teraz ile jest tego cukru. ta krew w palcach nierówno krazy czy jakie licho?
Kłamczuchy z tych glukometrów...

Bez sensu.... :/
Stary 2013-11-26, 20:02   #2683
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
o, dzięki, to z mojej strony miasta więc zajrzę na pewno
no ja mam rzut beretem do wszystkich tych hurtownio-sklepów w zasadzie ale to mi jakoś umknęło chociaż przez 3 lata pracowałam w pobliżu. dopiero jakoś niechcący przez internet trafiłam.
z ciekawości sprawdzałam ceny wózków- okazuje się, że rampersie w przypadku lupo ( nie wiem, ja nie zortientowana w ogóle wózkowo ) jest jednak taniej.
ale już np pierdółki- kocyki, ręczniki, materacyki, foteliki w miarę się opłacają. szczególnie w porównaniu z b.f

ale bym mandarynek zjadła. dzień bez i zaraz zwariuję. chyba się uzależniłam

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-11-26 o 20:03
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:09   #2684
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
_________________________ _____

Aaaaleeeee te glukometry kłamią!
Co za lipa - zmierzyłam 30 min temu po kanapce z żółtym serem i wynik - 129. Teraz po tych 30 minutach walnęłam sobie w małego palca i wynik 53 No to szybko w środkowego zapodałam ponownie i wynik - 83 Cholera wie teraz ile jest tego cukru. ta krew w palcach nierówno krazy czy jakie licho?
Kłamczuchy z tych glukometrów...

Bez sensu.... :/
Glukometry to ułomne urządzenia!! ale jak się mierzy częściej niż co 15 min, to w ogóle są do d...y. Zapisz sobie te wyniki i pokaż diabetologowi, bo mi moja pytała czy nie miewam spadków do 50

Jak mi się chce kebaba!! i białej czekolady

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-11-26 o 20:10
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:10   #2685
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Zbieram się do tej pasty i zabieram a będzie pychhhhaaaa na pewno!! A buraczki... mamy zabronione może winne one + długie spanie? Musimy cię potestować nie ma co! nie pójdziesz do diabetologa ze złymi wynikami o nie! :P my ci je tu poprawimy zanim pójdziesz koniecznie ;P Ja wywaliłam pasztet, ma bardzo dużo węglowodanów W sałatce warzywnej są pewnie ziemniaki i marchewka???

Ja ci mówię, musimy do tego DOJSC!! nie damy się tym cukrom
Do sałatki mamusia ugotowała mi te warzywka mocno al dente Jadłam ją już na śniadanie i na kolacje i cukry niziutkie Jak raz zjadłam ją przed snem to na czczo miałam właśnie najniższy wynik.
Też właśnie myślałam, ze to przez długie spanie, ale jak próbowałam wstać wcześniej to cukry jeszcze wyższe Najgorsze jest to, że cokolwiek zjem to te wyniki mam w miarę stałe pomiędzy 90, a 100 Próbowałam już z chlebkiem i bez chlebka, próbowałam się nażreć, próbowałam spać na głodniaka i wiecznie te same wyniki Może dziś spróbuję zjeść samo białko i zobaczymy co będzie?

Całe szczęście, że ten lekarz u którego byłam nie czepia się cukrów na czczo tylko tych po śniadaniu
Stary 2013-11-26, 20:11   #2686
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
PERFUZJA!! Jak to ty masz torbe nie spakowaną!? MARSZ spakować, hej wizażowe ciocie, trzeba ją pogonić :P!! KONIECZNIE.
Co za histeria z tymi torbami
Juz spakowalam A przynajmniej te najpotrzebniejsze rzeczy
Stary 2013-11-26, 20:12   #2687
demonyianioly
Rozeznanie

Witam wieczornie Podczytywałam i coś było o łóżeczkach. Do mnie mknie właśnie Klupś Radek biały. Któraś z Was też ma. Przyznać się która Jakie wrażenia?
Do łóżeczka zamówiony jest przewijak, a w grudniu zakupię tą komodę
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50067168/

Co do włosów. Na początku ciąży ciągnęło mnie do zmian. Z długich włosów ścięłam do ramion i nie płakałam, ale to zasługa hormonów, bo teraz włosy odrosły i kiedy ktoś zapytał czy skrócę znowu odpowiedziałam stanowcze nie. Korci mnie zmiana koloru, robiłam odrost w ciąży normalnie. Szkodliwość farby w ciąży uważam za mit i czytałam o tym w wielu książkach. Jednak w okresie ciąży zmieniłam farbę na kremy koloryzujące bez-amoniakowe. Teraz jeden właśnie czeka na swoją chwilę.
Strasznie boję się tego wypadania włosów! Zamierzam jeść witaminy po porodzie, jakieś wcierki dla ludzi łysiejących czy coś Będę walczyć o każdy włos.
Dla mnie zdecydowanie wygodniejszą fryzurą są długie włosy -> kąpielowy kok, kucyk....

Piękne macie brzuszki! Mój jest minimalnie mniejszy od Le La,ale dokładnie tak samo okrągły. Z tym, że ja jestem w 29 tygodniu... Będę monstrum! Muszę się zebrać i zaprezentować mój balon.

Ktoś tu kiedyś wrzucał tetry jakie zamawiał na all. Proooszę wrzućcie jeszcze raz jeśli jesteście zadowolone z nich

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-11-26 o 20:14
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:19   #2688
milka-pilka
Zakorzenienie

Ja też w ciąży farbuję włosy, głównie odrosty, ale farba bez amoniaku. Muszę jutro zapisać się do fryzjera, bo już mam siwe prześwity :/

Ja kupiłam tetrowe takie (te grubsze gramatura 140)
http://allegro.pl/show_item.php?item=3670718480
Stary 2013-11-26, 20:20   #2689
perfuzja
Zakorzenienie

A, miałam zmierzyć swój brzuch! W najszerszym miejscu mam 98 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 20:23   #2690
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Maz mi tak marudzi, ze juz wolę spakować

Swoją droga: jakie i ile macie podklady?
Ja mam 2 paczki Bella Mamma - koszmarne są! Mam poczucie, ze to cos czym są przykryte będzie strasznie nieprzyjemne i niechlonne. Poza tym mam Tenę Lady Maxi, w teorii na niedotrzymanie moczu, ale podobają mi się i tez na niedotrzymanie moczu Hartmanna, ale one trochę małe są niestety, raczej nie na poczatek.
Nie byłam zadowolona z Bella Mama.
Z wierzchnia warstwą jest inny problem-oddziela się od pozostałej części i łatwo się pobrudzic.
Drugim minusem jest brak kleju. O ile z majtkami siateczowymi to lepiej, tak w zwykłych jest niewygodnie, bo się przesuwa.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:24   #2691
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
A, miałam zmierzyć swój brzuch! W najszerszym miejscu mam 98 cm
Piękny, zgrabny brzuszek
Ja w najszerszym mam 94 cm, a u mnie to 30 tc. Ja już wolałabym, żeby mi dużo nie rósł.
Stary 2013-11-26, 20:32   #2692
demonyianioly
Rozeznanie

Dziewczyny, właśnie wrócił mój tata z zakupów z trzema paczkami takiego oto łupu : http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ki-nawilzajace
czy którakolwiek z Was to kupiła lub używała? Miał kupić coś zupełnie innego, ale nie znalazł i zakupił zapas jak na wojnę tych właśnie.
Najgorzej jak będą moje bobo podrażniać
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:36   #2693
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
problem jest taki ze malenstwo nisko lezy i uciska bardzo, lekarz powiedzial ze moge urodzic wczesniej, troche sie przestraszylismy i robie pranie caly dzien... Musze sie teraz sprezyc zeby w razie czego wszystko bylo przygotowane... Wczesniej sie nie moglam zebrac to teraz wszystko naraz i jeszcze oszczedzac sie trzeba
U mnie Eryk był nisko już miesiąc przed terminem i też słyszałam,że szybciej mogę urodzić,a urodziłam 2 tyg po terminie,więc nie wiem czy to,że dziecko jest nisko coś przesądza. Nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mieszkające za granicą, czy zamawiacie jakieś produkty z allegro, a jeśli tak to w jaki sposób za nie płacicie i jak się przedstawia sytuacja kosztów wysyłki?

Nic nie zamawiałam,więc nie pomogę,ale to pewnie różnie może być,trzeba by bezpośrednio u sprzedawcy pytać i nie wszyscy chcą wysyłać za granicę.
Ja tylko książki z merlina zamawiałam z Polski.

Cytat:
Co za histeria z tymi torbami
Juz spakowalam A przynajmniej te najpotrzebniejsze rzeczy
W sumie to spakowanie torby to chwila moment. Ja z Wiki pakowałam torbę dopiero jak skurcze mnie złapały

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 20:40   #2694
selena85
Wtajemniczenie

Ja tez chce KEBABA
i PĄCZKA Z BUDYNIEM
i PYZY

a w ogóle schudłam od miesiąca 0,5 kg - dieta sreta wszystko przez nią
Stary 2013-11-26, 20:42   #2695
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a która na falowane włosy? I to takie dość gęste? Bo mnie brakuje inwencji twórczych,na krótko nie obetne bo we wszystkie strony (po dziewczynach ściełam bo leciały strasznie,zakola mi się porobiły a teraz mam odrośniete ) bardzo mi się podoba Migotki obecna ale chyba masz proste fryzury?

Zjadłam właśnie kostkę czekolady bo mały coś dziś się słabo rusza, i położyłam się i mnie syn obkopał.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Dziewczyny a która na falowane włosy? I to takie dość gęste? Bo mnie brakuje inwencji twórczych,na krótko nie obetne bo we wszystkie strony (po dziewczynach ściełam bo leciały strasznie,zakola mi się porobiły a teraz mam odrośniete ) bardzo mi się podoba Migotki obecna ale chyba masz proste fryzury?

Co do brzuszków to wszystkie są śliczne i wyjątkowe

Migotka strasznie się cieszę,że serducho zdrowe.

Zjadłam właśnie kostkę czekolady(wiem,wiem ) bo mały coś dziś się słabo rusza, i położyłam się i mnie syn obkopał.
ja mam falowane włosy i polecam Ci iść na grunwaldzką w sieradzu do salonu tego za galerią . Tam też jest siłownia . Do Pani Emilki .
Ja mam grube włosy i właśnie falowane jak one mi je wycieniowała i podcięła to do dziś mi się dobrze układają a byłam ostatni raz w maju.
Byłam tam
razy i byłam megaaa zadowolona . Pytała jak mi się ściąć , żeby się kręciły czy prostowały . I pierwszy raz wdziałam taką technikę cieniowania ale włosy miałam megaaaa . I ładnie mi się kręciły / falowały .
Ja mam długie włosy i wolę mieć spięte więc zawsze miałam takie żebym mogła je związać . Ale po rozpuszczeniu bardzo ładnie i łatwo fryzura mi się układała . I jak będę się ścinać to tylko tam . Naprawdę nie mam łatwych włosów a tam mnie jak narazie najlepiej w życiu obcięli włosy
Stary 2013-11-26, 20:42   #2696
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Nic nie zamawiałam,więc nie pomogę,ale to pewnie różnie może być,trzeba by bezpośrednio u sprzedawcy pytać i nie wszyscy chcą wysyłać za granicę.
Ja tylko książki z merlina zamawiałam z Polski.

Bo szukam właśnie usztywnianego przewijaka na łożeczko i w mothercare jest jeden rodzaj i na ebay też jedna aukcja tylko :/

I nie wiem gdzie mogę kupić, a koniecznie chcę usztywniany.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:51   #2697
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez chce KEBABA
i PĄCZKA Z BUDYNIEM
i PYZY

Ja ważę tyle ile w 21 tc. U lekarza mam 8 kg na plusie, u siebie 10. tak jak się dowiedziałam, we wrześniu o cukrzycy spadłam 2 kg i tak to by na tyle było. Selenko, pociesz się, że bedziemy laseczki

Jak już patrzę na kebaba i żal mi ściska zadek, to myślę, że gdyby nie ta dieta cukrzycowa to miałam 20 kg na +, a tak nie mam... zawsze coś nie?

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-11-26 o 20:54
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 20:53   #2698
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez chce KEBABA
i PĄCZKA Z BUDYNIEM
i PYZY

Pączek
Ja chce czekolady! Wafelków! Batoników!

Słodyczki Wracajcie !
Stary 2013-11-26, 21:04   #2699
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Ja zamawiam na adres mojej przyjaciółki, a mój TŻ regularnie jeździ do PL i wtedy to odbiera.
Jeśli chcesz dostać paczkę w miarę szybko pocztą, to musi ona spełniać wymagania bagażu samolotowego - nic powyżej 100 ml, i musi być lżejsza niż 2 kg, wtedy poczta polska nada ją na przesyłkę lotniczą i będzie w UK lub ROI po kilku dniach. Musisz też przypomnieć sprzedającemu żeby nakleił naklejkę air mail, bo jak oferma zapomni to paczka może iść miesiąc Większe paczki najlepiej polskim kurierem-busem, bo zwykły kurier typu UPS ma ceny z kosmosu.
Płacić za zakupy przez internet najlepiej z polskiego konta przez płatności pl. Na allegro jeszcze nie spotkałam się z opcją płatności kartą, ale wydaje mi się że w większych sklepach typu merlin czy empik może i się da. Niestety PayPal też jeszcze do nas do Polski nie dotarł.
Stary 2013-11-26, 21:06   #2700
forester
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mieszkające w bloku, nie kupujcie swoim dzieciom pianin! Dajcie żyć sąsiadom :P
ja mam pod sobą małą flecistkę , która trenuje zawsze wtedy gdy mnie zamula czyli tak po 15. nie powiem, gdzie już planowałam jej ten flet wsadzić

Mąż składał łóżeczko- ja nie wiem dlaczego, ale tyle gadał i komentował, że kusiło mnie by go zakneblować. Łóżeczko klupsi radek II z kołyską- nie podoba mi się, że tak szuflada odstaje, chyba jakieś firaneczki poszyje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyrko.jpg (69,2 KB, 49 załadowań)
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości