|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
Rozeznanie
|
No chyba raczej nie (nie wiedziałam co to kosz Mojzesza, ale po wstukaniu w Google juz wiem
![]() Cytat:
![]() A co do otulacza, to ja to tak nazywam, ale nie wiem czy to fachowa nazwa w Pl. W kazdym razie we Francji jest to bardzo polecane dla noworodków. Juz znalazłam jeden taki i mam spotkanie za tydzien (cena 65€, czyli połowa tego co nowy kosztuje). A tak w ogóle to powiem Wam ze mam juz dość wizyty teścia i jego zony!! Zwłaszcza zony!! Ona nie mówi tylko krzyczy, jak gada przez telefon to nawet nie wyjdzie do pokoju obok, tylko w salonie przy wszystkich, zeby inni nie mogli normalnie porozmawiać (a jej rozmowy tel to min 5-10 minut, a ze swoją córka to potrafi pól godziny nawijac i to codziennie!!), a dzisiejszy szczyt wszystkiego: jak byliśmy same we dwie w mieszkaniu, to uwalila sie na kanapie (w moim miejscu do odpoczynku!), przykryla moim kocem i zasnela!! I do tego jeszcze chrapala mi przed telewizorem!! Cholera, jak sie jest u kogoś w gosci i masz pokój z łóżkiem do swojej dyspozycji, to nie śpi sie w salonie na kanapie!!!! W kazdym razie jak zaczęła chrapac to nie wytrzymalam i zaczęłam halasowac i ja "przypadkiem" obudzilam!! ![]() Teraz zeby troche odpoczac zaszylam sie w swojej sypialni z tekstem, "ze nie bardzo miałam jak odpoczac i polezec dzis popołudniu, więc teraz musze to nadrobić". Ciekawe czy zrozumiała?! ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- A podkladow mam 1 paczkę. Jak cos to wyślę Tż do carrefoura i mi dowiezie. Podobnie z pieluchami dla małej: mam 2 małe paczki pampersow (1 białe i 1 zielone) i poki co nie zamierzam kupować wiecej! Tż bedzie musiał od początku sie ogarnąć i zając zakupami (przynajmniej szybko sie nauczy gdzie szukać działu dziecięcego i na przyszłość bedzie miał łatwiej). Do apteki tez go wyślę po laktator zaraz po porodzie. Zreszta on juz jest przygotowany na to ze przez min 2 tygodnie po porodzie to on sie wszystkim zajmuje! ![]()
![]() |
#2673 |
Wtajemniczenie
|
O nie... `Słodkie Mamy`: po kanapce z żółtym serem - 129
![]()
#2674 | |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem o co chodzi dzisiaj z tym spamem na forum, jak nie jakieś reklamy to forum normalnie zaśmiecają
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Klaps to przemoc, krzyk na dziecko, obrażanie się na dziecko czy chłód emocjonalny za karę to także przemoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja współczuję takich "gości"....
![]() |
#2677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Samolot to fotel ginekologiczny , nóżki w górze dupka nisko ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-26 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2678 | |||||
Zakorzenienie
|
Jeszcze teraz czekam na "nie ma Pani już tej cukrzycy" hahaha, ale wtedy rzucę się na czekoladę, kebaba i nie wiem co jeszcze hahaha.
Dziękuję, nawet nie wiecie, jak tam leżałam to Pani NIC nie mówiła, tylko słyszałam te dźwięki z usg czy czegoś i myślałam, że ze strachu zemdleję! I słysze, zdrowe serducho Pani ma!! Nie ma też póki co wskazać do ekg wysiłkowego, chyba, ze przy bieganiu będę się źle czuć. W każdym razie inwestuje w dobry pulsometr ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Krzywa to poziom cukru mierzony po obciążeniu glukozą, mierzony trzy razy - na czczo, po obciążeniu 1h i potem 2h. To badanie, którego nienawidzimy :P Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja ci mówię, musimy do tego DOJSC!! nie damy się tym cukrom ![]() A pomidorek do tego był?? albo ogóreczek? Szybko kapuchą zagryź :P U mnie ser jest ok pod warunkiem, że jem pomidora albo inne warzywko, w ogóle ja co 2 dni kupuję chyba kilo pomidorów, kroje plastry pomidora takie, że są 2x jak kromka hehehe. PERFUZJA!! Jak to ty masz torbe nie spakowaną!? MARSZ spakować, hej wizażowe ciocie, trzeba ją pogonić :P!! KONIECZNIE. ![]() ![]() Jutro idę do pracy fe... nie chce mi się. Ja mam te poporodowe "podpachy" 5 paczek, uznałam, że w domu też się trochę przydadzą, do szpitala mam wziąć 2. Vacuity, uważaj na siebie, żebyś się niczym nie zaraziła ![]() ![]() Selena, ty chyba oszalałaś z tym skakaniem hahaha, ja się ledwo od ziemi odbijam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2679 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No bo inna nazwa i już nie widziałam o co chodzi, myślałam, że coś jeszcze innego ![]() U mnie sie mowi i pisze test na tolerancje glukozy ew. obciazenie glukoza wlasnie ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
Oooo no widzisz! Co ja bym bez Ciebie zrobiła ![]() ![]()
![]() |
#2680 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mieszkające za granicą, czy zamawiacie jakieś produkty z allegro, a jeśli tak to w jaki sposób za nie płacicie i jak się przedstawia sytuacja kosztów wysyłki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Zadomowienie
|
Koci grzbiet czasem pomaga jak malenstwo uciska
![]() Tylko co pomaga na bóle spojenia ...wszystko zniose ale ten ból jest okropny... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-26 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Wtajemniczenie
|
_________________________ _____
Aaaaleeeee te glukometry kłamią! ![]() Co za lipa - zmierzyłam 30 min temu po kanapce z żółtym serem i wynik - 129. Teraz po tych 30 minutach walnęłam sobie w małego palca i wynik 53 ![]() ![]() ![]() Kłamczuchy z tych glukometrów... ![]() ![]() ![]() Bez sensu.... :/
#2683 |
Zadomowienie
|
no ja mam rzut beretem do wszystkich tych hurtownio-sklepów w zasadzie
![]() z ciekawości sprawdzałam ceny wózków- okazuje się, że rampersie w przypadku lupo ( ![]() ale już np pierdółki- kocyki, ręczniki, materacyki, foteliki w miarę się opłacają. szczególnie w porównaniu z b.f ![]() ale bym mandarynek zjadła. dzień bez i zaraz zwariuję. chyba się uzależniłam ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-11-26 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi się chce kebaba!! i białej czekolady
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-11-26 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też właśnie myślałam, ze to przez długie spanie, ale jak próbowałam wstać wcześniej to cukry jeszcze wyższe ![]() ![]() ![]() Całe szczęście, że ten lekarz u którego byłam nie czepia się cukrów na czczo tylko tych po śniadaniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Juz spakowalam ![]() ![]()
![]() |
#2687 |
Rozeznanie
|
Witam wieczornie
![]() ![]() Do łóżeczka zamówiony jest przewijak, a w grudniu zakupię tą komodę ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50067168/ Co do włosów. Na początku ciąży ciągnęło mnie do zmian. Z długich włosów ścięłam do ramion i nie płakałam, ale to zasługa hormonów, bo teraz włosy odrosły i kiedy ktoś zapytał czy skrócę znowu odpowiedziałam stanowcze nie. Korci mnie zmiana koloru, robiłam odrost w ciąży normalnie. Szkodliwość farby w ciąży uważam za mit i czytałam o tym w wielu książkach. Jednak w okresie ciąży zmieniłam farbę na kremy koloryzujące bez-amoniakowe. Teraz jeden właśnie czeka na swoją chwilę. Strasznie boję się tego wypadania włosów! Zamierzam jeść witaminy po porodzie, jakieś wcierki dla ludzi łysiejących czy coś ![]() Dla mnie zdecydowanie wygodniejszą fryzurą są długie włosy -> kąpielowy kok, kucyk.... Piękne macie brzuszki! Mój jest minimalnie mniejszy od Le La,ale dokładnie tak samo okrągły. Z tym, że ja jestem w 29 tygodniu... Będę monstrum! Muszę się zebrać i zaprezentować mój balon. Ktoś tu kiedyś wrzucał tetry jakie zamawiał na all. Proooszę wrzućcie jeszcze raz jeśli jesteście zadowolone z nich ![]()
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 ![]() ![]() Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-26 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Ja też w ciąży farbuję włosy, głównie odrosty, ale farba bez amoniaku. Muszę jutro zapisać się do fryzjera, bo już mam siwe prześwity :/
Ja kupiłam tetrowe takie (te grubsze gramatura 140) http://allegro.pl/show_item.php?item=3670718480 |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
A, miałam zmierzyć swój brzuch! W najszerszym miejscu mam 98 cm
![]()
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z wierzchnia warstwą jest inny problem-oddziela się od pozostałej części i łatwo się pobrudzic. Drugim minusem jest brak kleju. O ile z majtkami siateczowymi to lepiej, tak w zwykłych jest niewygodnie, bo się przesuwa.
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, właśnie wrócił mój tata z zakupów z trzema paczkami takiego oto łupu : http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ki-nawilzajace
czy którakolwiek z Was to kupiła lub używała? Miał kupić coś zupełnie innego, ale nie znalazł i zakupił zapas jak na wojnę tych właśnie. Najgorzej jak będą moje bobo podrażniać ![]()
#2693 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nic nie zamawiałam,więc nie pomogę,ale to pewnie różnie może być,trzeba by bezpośrednio u sprzedawcy pytać i nie wszyscy chcą wysyłać za granicę. Ja tylko książki z merlina zamawiałam z Polski. Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez chce KEBABA
![]() i PĄCZKA Z BUDYNIEM ![]() i PYZY ![]() a w ogóle schudłam od miesiąca 0,5 kg - dieta sreta wszystko przez nią ![]()
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam grube włosy i właśnie falowane jak one mi je wycieniowała i podcięła to do dziś mi się dobrze układają a byłam ostatni raz w maju. Byłam tam razy i byłam megaaa zadowolona . Pytała jak mi się ściąć , żeby się kręciły czy prostowały . I pierwszy raz wdziałam taką technikę cieniowania ale włosy miałam megaaaa . I ładnie mi się kręciły / falowały . Ja mam długie włosy i wolę mieć spięte więc zawsze miałam takie żebym mogła je związać . Ale po rozpuszczeniu bardzo ładnie i łatwo fryzura mi się układała . I jak będę się ścinać to tylko tam . Naprawdę nie mam łatwych włosów a tam mnie jak narazie najlepiej w życiu obcięli włosy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie wiem gdzie mogę kupić, a koniecznie chcę usztywniany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ważę tyle ile w 21 tc. U lekarza mam 8 kg na plusie, u siebie 10. tak jak się dowiedziałam, we wrześniu o cukrzycy spadłam 2 kg i tak to by na tyle było. Selenko, pociesz się, że bedziemy laseczki Jak już patrzę na kebaba i żal mi ściska zadek, to myślę, że gdyby nie ta dieta cukrzycowa to miałam 20 kg na +, a tak nie mam... zawsze coś nie?
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-11-26 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chce czekolady! Wafelków! Batoników! Słodyczki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chcesz dostać paczkę w miarę szybko pocztą, to musi ona spełniać wymagania bagażu samolotowego - nic powyżej 100 ml, i musi być lżejsza niż 2 kg, wtedy poczta polska nada ją na przesyłkę lotniczą i będzie w UK lub ROI po kilku dniach. Musisz też przypomnieć sprzedającemu żeby nakleił naklejkę air mail, bo jak oferma zapomni to paczka może iść miesiąc ![]() Płacić za zakupy przez internet najlepiej z polskiego konta przez płatności pl. Na allegro jeszcze nie spotkałam się z opcją płatności kartą, ale wydaje mi się że w większych sklepach typu merlin czy empik może i się da. Niestety PayPal też jeszcze do nas do Polski nie dotarł.
![]() |
#2700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mąż składał łóżeczko- ja nie wiem dlaczego, ale tyle gadał i komentował, że kusiło mnie by go zakneblować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.