Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 22:03   #1441
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja popłakałam się na ty filmiku,ale mimo wszystko nie rozumiem,dlaczego tam wszyscy się fotografowali lub fotografowali ich a potem ejszcze to wszystko do neta?Może jestem dziwna,ale takie chwile trzeba przeżyć w ciszy i spokoju...
dla mnie tez to dziwne, nigdy nie wpadlabym na taki pomysl. ale rozni ludzie roznie reaguja.
youtube jest przepelniony takimi filmikami, a masakra jest jak na telefonie chce Blance bajaki wlaczyc z yt a tam kurde na glownej 3 filmiki o zmarlych noworodkach ....

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Bajka mam Medium Fair podkład i sypki na to Fair.
dam ci jutro znac czy to moj kolor, mam go chyba w probkach wiec zobacze

cos mialam pisac i nie pamietam co w ogole masakra, maz sie mnie pyta co dzis porabialam, a ja nie pamietam chyba przestaje rejestrowac pewne sytuacje
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 22:07   #1442
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

kończę piwo z sokiem i chyba mi się kręci w głowie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja nie pozwalam. Za duzo bodzcow i nie jest to dobre dla dziecka.

Znow musze sie pozalic. Julek dzis caly dzien nie spal i przez to ze zmeczony byl bardzo marudny. Jak juz zasnal to cos go wybudzalo i placz na calego. Po godzinie lulania od 15 do 16 w koncu twardo usnal. O 16.15 przychodzi T a Julek akurat na chwilke otworzyl oczka (ale wtedy zaraz zamyka i dalej spi) a ona na to ze dobrze tafila ze nie spi i zaczela do niego gadac, on zaspany nic, to ona go na rece i dalej gada Na co on zaczal wyc bo niezadowolony ze nie daja spac. Wzielam go od niej i mowie ze zmeczony, ze godzine usypialam delikatnie sugerujac ze mi go k***a wybudzila. Oczywiscie nic do niej nie dotarlo i ona swoje ze to nie ze zmeczenia i ze ma kolki To ja k***a jestem matka czy ona? Chyba najlepiej wiem co dolega mojemu dziecku. Ja nadal swoje ze nic nie spal a wyobrazcie sobie ze ona juz z kolezankami rozmawiala na temat kolek Julka i nie chce sie wtracac ale one kladly goraca pieluche na brzuszek... Ja pytam jakie k***a kolki.... I nie dociera do niej ze zmeczony i przez nia placze...

Oczywiscie przez ta babe nie chcial mi potem juz w ogole usnac a ona w miedzyczasie jak znow zanosil sie placzem przyszla z pretekstem ze oddaje talerzyk, wziela go od TZ na rece (musze z nim sobie pogadac ze w ogole jej go dal ) i gada do niego i na cale nieszczescie usmiechnal sie do niej Wkurzylam sie, zaczelam robic wode w wanience i wzielam go jej mowiac ze tak to on juz w ogole nie zasnie. Wyobrazcie sobie ze cala kapiel stala obok i komentowala potem np to ze ma zimne nozki itp... Nie wytrzymam... Gdyby nie to ze w to mieszkanie wlozylismy jakies 50-60tys zeby doprowadzic je do stanu uzywalnosci i obecnie zbieramy na budowe domu to spakowalabym nas i wyjechala w pi*du... I pomyslec ze poki Julek sie nie urodzil nic do niej nie mialam...
normalnie jakbym o mojej czytała miałam identyczną sytuację.
Ola tak ma, że otworzy oczka ale nie kuma za bardzo co się dzieje oczywiście jeśli nikt na to nie zwróci uwagi i po prostu za chwilkę śpi dalej, natomiast jak ktoś do niej zacznie gadać, tak jak wtedy moja T. to popatrzyła popatrzyła i zaraz wrzask, no bo kto lubi jak się go budzi, bądź od razu po przebudzeniu takie jakies wrzaski piski itd.... no nie mądrzy ludzie.
Moja jeszcze wiesz, obudziła i sobie poszła, a ja wk.... lekko bo usypiałam bardzo długo i odetchnęłam że mam chwilę dla siebie, znów musiałam robić to samo i zeszło ponad godzinę :/

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiecie, czytam tak o tym wszystkim i się trochę martwię. Albo nie umiem dbać o moje dziecko albo nie wiem. Nie robiłam żadnego usg bioderek, ważony jest tylko raz w miesiącu jak są szczepienia, nie waże go w domu bo nie mam wagi dla niemowląt, nie używam kołderek ani śpiworków na spacery tylko sam kocyk, we wrześniu gdy nie było wiatru na dworze był bez czapki, w domu ma czasem tylko body z długim i skarpetki bo mamy zawsze koło 22stopni. Zawsze myślałam że jestem przewrażliwiona na punkcie mojego synka ale porównując się do was to ja chyba o niego nie dbam. Mimo iż do tej pory nawet kataru nie miał (dzięki Bogu). Ech nie wiem

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
ejjj każda mama wie najlepiej co jest dziecku i jak się nim zajmować spokojnie, robisz wszystko ok
ja ważyłam Olę profesjonalnie ostatnio równe 6 tyg temu na szczepieniu, i dopiero jutro zważę znów. Pediatrę Ola widziała raz - właśnie na tym szczepieniu pierwszym, jutro będzie drugi raz
tylko jak położna przychodziła przez cały połóg to ważyła Olę, bo sprawdzałą czy dobrze przybiera na moim kp.
Teraz jak daję więcej mm, to widzę ile je, tak jak należy, więc się nie martwię, gorzej jakby mi nie chciała jeść to pewnie bym ważyła, sprawdzała. ale jak jest ok to ok
nic sie nie martw
Stary 2013-11-26, 22:29   #1443
bajka1807
Zakorzenienie

jestem zakupoholiczka, musze sie leczyc

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...a-5g2502?c=380

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5t2537?c=2516

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-.../5g2505?c=2764

http://www.51015kids.eu/dziewczynka-...-3g2503?c=3137
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-26, 22:36   #1444
Larysa88
Zakorzenienie

śliczne
właśnie przed sekundą przeglądałam 5-10-15 ale nie mam kasy narazie :/ a duuuuużo rzeczy mi się tam podoba
Stary 2013-11-26, 22:40   #1445
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kończę piwo z sokiem i chyba mi się kręci w głowie

normalnie jakbym o mojej czytała miałam identyczną sytuację.
Ola tak ma, że otworzy oczka ale nie kuma za bardzo co się dzieje oczywiście jeśli nikt na to nie zwróci uwagi i po prostu za chwilkę śpi dalej, natomiast jak ktoś do niej zacznie gadać, tak jak wtedy moja T. to popatrzyła popatrzyła i zaraz wrzask, no bo kto lubi jak się go budzi, bądź od razu po przebudzeniu takie jakies wrzaski piski itd.... no nie mądrzy ludzie.
Moja jeszcze wiesz, obudziła i sobie poszła, a ja wk.... lekko bo usypiałam bardzo długo i odetchnęłam że mam chwilę dla siebie, znów musiałam robić to samo i zeszło ponad godzinę :/

ejjj każda mama wie najlepiej co jest dziecku i jak się nim zajmować spokojnie, robisz wszystko ok
ja ważyłam Olę profesjonalnie ostatnio równe 6 tyg temu na szczepieniu, i dopiero jutro zważę znów. Pediatrę Ola widziała raz - właśnie na tym szczepieniu pierwszym, jutro będzie drugi raz
tylko jak położna przychodziła przez cały połóg to ważyła Olę, bo sprawdzałą czy dobrze przybiera na moim kp.
Teraz jak daję więcej mm, to widzę ile je, tak jak należy, więc się nie martwię, gorzej jakby mi nie chciała jeść to pewnie bym ważyła, sprawdzała. ale jak jest ok to ok
nic sie nie martw
też bym sobie z chęcią strzeliła piwko gdyby tylko moje dziecię chciało pić z butelki

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 22:49   #1446
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne
właśnie przed sekundą przeglądałam 5-10-15 ale nie mam kasy narazie :/ a duuuuużo rzeczy mi się tam podoba
ja trwonie becikowe.... w sumie juz je prawie rozwalilam, a tz mowil zebym wszystkiego nie wydawala bez kitu mam problem, z nudow kase puszczam :/
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-26, 22:58   #1447
Larysa88
Zakorzenienie

a my jeszcze nie mamy becikowego :/ a skladane jakoś w przed połową października :/ czy to aż tak długo trwa? chyba trzeba będzie się tam przejść zapytać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 23:04   #1448
papuga_69
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie są fajne internetowe sklepy z ubrankami dzieciecymi? w miere tenie?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
a my jeszcze nie mamy becikowego :/ a skladane jakoś w przed połową października :/ czy to aż tak długo trwa? chyba trzeba będzie się tam przejść zapytać.
też składałam w tym czasie i nadal nie ma kasy :/

Stary 2013-11-26, 23:09   #1449
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie są fajne internetowe sklepy z ubrankami dzieciecymi? w miere tenie?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Pytam o to samo ale sklepy w UK poproszę bo już next, hm i peacocks (czy jak to się pisze) mi bokiem wychodzą.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 23:10   #1450
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

a dostałaś jakieś potwierdzenie, czy decyzję jak tu dziewczyny niektóre pisały że dostawały? bo ja nie, jutro chyba przy okazji szczepienia i tam zajrzymy bo to obok

lecę spać bo Ola o 23;00 usnęła sama przy karuzelce a pewnie koło pierwszej zacznie stękać o przewrócenie na brzuszek
Stary 2013-11-26, 23:19   #1451
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam o to samo ale sklepy w UK poproszę bo już next, hm i peacocks (czy jak to się pisze) mi bokiem wychodzą.

uwielbiam ubranka z next

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Cytat:
a dostałaś jakieś potwierdzenie, czy decyzję jak tu dziewczyny niektóre pisały że dostawały? bo ja nie, jutro chyba przy okazji szczepienia i tam zajrzymy bo to obok

lecę spać bo Ola o 23;00 usnęła sama przy karuzelce a pewnie koło pierwszej zacznie stękać o przewrócenie na brzuszek
no właśnie nie dostałam żednej decyzji :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 23:35   #1452
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja skladalam 25 pazdziernika, w ciagu miesiaca miala byc decyzja, nie bylo ale kasa wplynela 22.11.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-26, 23:39   #1453
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kasia, ja Ci normalnie zazdroszczę tego jedzenia i tego, że Mikusiowi wszystko pasuje

Boże, też się spłakałam jak jakaś histeryczka Biedny chłopczyk....

Z jeszcze większą miłością ululałam potem mojego Juliana. Kocham Go nad życie

Są ludzie, którzy tak przeżywają tragedie...

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Matall, ale extra
Chyba zamówię Julkowi. A Ty dałaś go do wózia, tak?
Tak

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 00:50   #1454
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ja nie pozwalam Hani patrzeć na tv i w ogóle staram się mieć go wyłączonego jak Hania nie śpi

u mnie w ciągu dnia albo tv albo radio gra, bo inaczej Mały jak przyśnie, to za przeproszeniem każde "pierdnięcie sąsiada" i nawet trzask podłogi przy moim chodzeniu go potrafi obudzić. Zauważyłam też, że Szymon lubi patrzeć w tv, ale zdecydowanie mu na to nie pozwalam.

Cytat:
Wiecie, czytam tak o tym wszystkim i się trochę martwię. Albo nie umiem dbać o moje dziecko albo nie wiem. Nie robiłam żadnego usg bioderek, ważony jest tylko raz w miesiącu jak są szczepienia, nie waże go w domu bo nie mam wagi dla niemowląt, nie używam kołderek ani śpiworków na spacery tylko sam kocyk, we wrześniu gdy nie było wiatru na dworze był bez czapki, w domu ma czasem tylko body z długim i skarpetki bo mamy zawsze koło 22stopni. Zawsze myślałam że jestem przewrażliwiona na punkcie mojego synka ale porównując się do was to ja chyba o niego nie dbam. Mimo iż do tej pory nawet kataru nie miał (dzięki Bogu). Ech nie wiem

kochana, jesteś dobrą mamą, dla swojego dziecka najlepszą i na pewno dobrze czujesz co jest dla niego odpowiednie Ja ważę Szymonka co kilka dni, ale tylko dlatego, że na początku nie przybierał i położna zostawiła nam wagę. Niedługo połóg się skończy, to i wagę będziemy musieli oddać, więc ważyć będziemy tylko przy okazji wizyt u lekarza albo szczepień.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
wiesz każdy robi wg siebie ale to nie znaczy że nie dba
ja też sobie ciągle mówiłam że nie będe dziecka przegrzewać itd itp... a w praktyce jest całkiem inaczej
Igor ma zawsze ubrane np body z długim rękawem spodenki i skarpetki... i do tego go zawsze przykrywam kocem, wcześniej wydawało mi się to bez sensu bo przecież ja chodzę w krótkim rękawie więc nie może mu być zimno, ale na logike dziecko cały czas leży rusza jedynie nóżkami i rączkami... ja jak się kłade do łóżka to mimo krótkiego rękawka też przykrywam się czymś, inna sprawa że Igor w 80% czasu ma zimne rączki... no i jest chyba mega ciepłolubny bo jak go położe i przykryje kocykiem to śpi niespokojnie wierci się, kiedyś moja mama podeszła i przykryła go na ten kocyk jeszcze kocykiem minky dziecko zasnęło mega twardym snem i nawet nie drgnęło przez 3h
no więc moje dziecko jest chyba zmarzluchem
Szymuś też ciepłolubny jest U moich rodziców jest cieplej i tam bez problemu zasypia twardym snem i śpi długo. Ostatnio u nas odpaliłam grzejnik na maxa, zrobiło się niecałe 23*C, mały miał na sobie body z drugi rękawem, pajaca i skarpetki, owinęłam go kocykiem i widziałam, że mu dobrze. Był taki zrelaksowany, że sam zasnął i pospał prawie 2godz, co było dla mnie jak cud. Wczoraj powtórzyłam ten patent i znów się udało Na dwór też go cieplej ubieram i wtedy ładnie mi śpi na spacerze, nawet do 2godz, co wcześniej było nie do osiągnięcia Co do zimnych rączek to Szymek i dłonie i stópki ma chłodne prawie cały czas, nawet jak jest tak ciepło ubrany.

Dziś moje dziecko było łaskawe dla mnie. Zasnął o 20 i obudził się chwilę przed 1 Tak to może być codziennie. Teraz jedzonko i mam nadzieję, że znów kilka godzin pośpi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 00:58   #1455
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
czesc

witam sie po pierwszej, od bardzo dawna, przespanej nocy
Jasio był dziś aniołkiem

przybijam piątke!
Jasiek od ok. tygodnia ma agresywnie rozwijający sie tradzik jego twarz i szyja jest cała w suchych plamach i pryszczach.
ja myje woda przegotowana rano i wieczorem i od wczoraj smaruje kremem oilatum.

co do piersi mam podobnie jak młody pospi dłuzej w nocy. jednak nie mam czym odciagac- laktator się popsul i dzisiaj zalało mni w nocy dwa razy.
Super, że Jaś dał Ci pospać Oby już mu tak zostało!
Mojej dzisiaj jakby zeszło z czułka trochę, ale ma skronie i policzki jeszcze wysypane. Jak idziemy na spacer to prawie nie widać a w ciepełku wyskakują wyraźne - np przy cycu No ale cóż - grunt że to nie boli naszych maluchów

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja napiszę Ci tak, że: super pędzle ma sephora ale jednak są drogie. Mam stamtąd pędzel do różu (mój ulubiony), podkładu (ale w sumie niepotrzebny mi. Używam czasami jak kogoś maluje) i do cieniowania.
Ale mogłabym Ci polecić pędzle z Lancrone, np. te: http://allegro.pl/prof-pedzle-do-mak...745645419.html
Są tanie, a jeśli nie potrzebujesz do profesjonalnego makijażu, to myślę że Cię zaspokoją Mam cały zestaw i mi wystarcza
Chciałabym sobie jeszcze dokupić do pudru sypkiego, jakiś fajniejszy ale jak na razie mnie nie stać Wole coś Filipkowi kupić
Ja tylko przytakne tej wypowiedzi
A podkładu używam Lancome Teint Miracle i do tego puder w kamieniu tez Lancome i jestem zachwycona. Nie należy do najtańszych ale jest mega wydajny (fluid starcza mi na 6-7 miesięcy przy codziennym używaniu - nakładam pędzlem, a puder w kamieniu prawie na rok) i jak dla mnie najlepszy jaki do tej pory miałam - można regulować efekt krycia ilością warstw i wygląda bardzo naturalnie. Także polecam

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Byłam z Małą na szczepieniu (pierwsze). Dygam się bo TZ zaziębiony, moja mama też. Gosia jak na złość dzisiaj zrobiła zieloną kupę...Modlę się żeby było wszystko ok. Wyniki morfo ma badzo dobre a z tego posiewu wyszły bakterie- ale może źle pobrałam

Przez tydzień przytyła 120 g i waży 4210g. Swoją drogą nie wiem jak Wasze dzieciaczki to robią że przybywa im i 400 g/tydz. Moja regularnie po 120-140 przybywa.

Mojej dzidzi też poprzestawiała się noc z dniem. Poszłyśmy dzisiaj spać o 5...

Mowa o kosmetykach- ja używam podkładu Revlona/ MF Creme Puff- ale ja miałam/mam problematyczną cerę więc muszę mieć porządną tapetę na wyjście.

Ostatnia akcja - ze zmęczenia zapomniałam PINu do telefonu- pierwszy raz w od kiedy mam tel. PUKu też nie znałam i trzeba było wyjść do salonu rozwiązać sprawę.
Bardzo ładnie już waży Nam na zajęciach z kp babka mówiła, że każdy dzień rosnie w swoim tempie i póki cały czas przybiera mniej więcej tyle samo to jest ok (nie ważne czy dużo czy mało), a dopiero jak jest zmiana drastyczna w przybieraniu to wtedy jest problem.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
U mojego TZ w pracy chcieli sobie kupic takie w jego zespole, żeby kimać jak się zmęczą przy kompie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Eeeej no ja wiem że okrutna jest nie wyszła mnie ironia
Nie no, ja bym Cię nie posądziła o to więc od razu założyłam że zartujesz

Cytat:
Napisane przez Makrela w kapeluszu Pokaż wiadomość
hej!
żałuje strasznie, ze jakos nie mam czasu, by sie tu udzielac ....
tylko na momencik wpadłam, poczytałam co u Was i krótko co u mnie:

Hania w zeszły czwartek skonczyła 3m-ce, jest coraz bardziej czaderska, - kontaktowa, cudnie sie usmiecha, gada do nas po swojemu, w nocy ładnie śpi- 6, 7h bez budzenia się, pozniej cyc i znów ze 2, 3 h snu więc super.
cały czas karmie piersią- i chyba trochę nietypowo- bo w dzień zazwyczaj Hania chce jesc co godzine (max do 2,5 jest przerwa, ale nieczęsto). Ale daję tylko z jednego cyca, bo nie domaga się z drugiego. moze zawsze powinnam jej dawac od razu dwa? i na dłuzej sie naje??

Druga dziwna sprawa- dziś dostałam okres. trochę coś za szybko jak przy karmieniu piersią chyba.. czytałam ze ok 20tyg od porodu przy KP jest pierwsza miesiączka.. niezbyt mi się to podoba, ale cóz...

od 3 tygodni mam okropnie wysypana twarz- pod oczami, góra policzków, dziwnie to wygląda, bardziej jak jakies uczulenie, ale nie zmieniłam diety/kosmetyków.. moze to jakies hormonalne? moze przez ten okres co go dostałam? a moze to efekt odstawienia sterydów doustnych po poł roku brania? nie wiem. ale wyglądam okropnie... własnie szukam na necie opini na temat kremów, muszę sobie coś hypoalergicznego kupic..

z Haneczka nie mamy zadnych problemów- je ładnie, dobrze przybiera, zadowolony niemowlaczek, ale w ost 2 tyg 3 razy sie zdarzyo, ze czegos sie mocno przestraszyła i płakała, a przedwczoraj to dostała ataku paniki.. okropnie przestraszyła sie jednej znajomej (znienacka pojaiwła się przed jej oczami z b bliska) Hania miała normalnie histeryczny płacz który trwał ponad 10min bez przerwy, nie moglismy jej uspokoic, juz myslalam, ze jej sie cos stało, ze cos ją oli i ze trzeba pędem na pogotowie. ale w koncu sie uspokoiła... Dzieci w pozniejszym wielu zaczynają bac sie obcych, wiec to trochę netypowe.. mam nadzieje, ze to by lo incydentalne, i wiecej takich akcji nie bedzie..
od tego płaczu az na nózkach porobiły jej sie plamki- taki mini siniaczki - czytałam na necie, ze takie naczyiaki sie pojawiaja po duzym wysiłku lub mega płaczu. wystraszyła nas nieźle. ktos miał cos takiego?

przepraszam, ze tylko tak o sobie , mozno Was pozdrawiam, zdrowia i radosci z dzieciaczków
ja zajeta na maxa, w tym tyg sie przeprowadzamy i mamy przeboje z nowa agencja nieruchomosci od której wynajmujemy mieszkanie, pełno formalności, na nic nie mam czasu, oni niekompetentni, długa historia..
buzka!!!!
Hej Super, że u Was wszystko się układa. Odzywaj się częściej!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no i zaraz obiad zjemy dzisiaj pt "rośnij doopo" rolada z piersi kuraka ze szpinakiem w sosie śmietanowym z groszkiem i szynką parmeńską ale co tam ja KP to nie tyję (dziwne bo słodyczy wpieprzam tyle co świnia), małż szczupły to zaszalejemy
a tak odnośnie słodyczy to w 2 dni wrąbałam całe ptasie mleczko z milki
Ja też tak wpieprzam i na szczęście też waga stoi w miejscu
A tym szpinakiem narobiłaś mi smaka - chyba jutro podkradne pomysł na obiad

Cytat:

Kochana, każda mama dba o dziecko najlepiej jak potrafi Skoro uważasz, ze maluchowi tak jest ciepło i wygodnie to na pewno tak jest i nie ma się co sugerować innymi.
A co do bioderek to nic się nie martw u mnie (w USA) też tego badania nie robią, chyba że lekarz wykryje na badaniu zwykłym manualnym, że coś jest nie tak.

Oj tam leczyć od razu Rzeczy śliczne!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 02:35   #1456
inwersja
dryfuję słowami

Ten Nutra AA też go uczylil. Jest jeszcze gorzej niż było. Jeszcze bardziej rzadkie kupki, całe morze śluzu, baki, wymioty i intensywne kolki ZNÓW.

Po raz trzeci przechodzimy to samo i mam już ochotę wyskoczyć z okna...

Stary 2013-11-27, 03:13   #1457
nena_milka
Wtajemniczenie

MSLULLABY ja tez mam czasem takie wrazenie swoja droga to juz jestem ciekawa opinii wszystkich babc I cioc w Pl jak zibacza jak mloda cienko ubrana. Ale skoro jest az mokra I czerwona jak jej ubiore wiecej to chyba styknie Nina szczesliwa to co sie bede na zapas stresowac? z bioderkami I wazeniem w No jest to samo I dzieci zyja, nic im nie jest

Wczoraj przezylam swoj drugi pierwszy raz I melduje ze bylo git. W sumie tak samo jak przed ciaza

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 07:21   #1458
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie. Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego dopiero od was

u nas też nie robią, nie martw się.

Mój młody leży właśnie w bodach z krótkim rękawem, przykryty cienkim kocykiem i nie narzeka.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Młody wczoraj wieczorem wrzeszczał przy cycku, wyrywał się na rekach,w końcu zjadł o 21 i zasnał, spał d 2.20, ale z nami.

Zauważyłam, że on lepiej śpi, jak śpi z nami niż w łóżeczku, muszę jeszcze sprawdzić dlaczego.

Wczoraj pytałam siostry TŻ jaki ciśnieniomierz kupić T, zaczęła się coś gadka o młodym i ta zaczyna, że jak ulewa to ona radzi dokarmiać mm, że jak szczepimy 17.12 to ona radzi przesunąć, bo dziecko potem marudne będzie na podróż będzie i że gorączki dostanie. Wkurza mnie takie coś.
Ciocia dobra rada.

Młody leży w leżaczku i wydaje takie odgłosy, że mnie śmiech ogarnia.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
MSLULLABY ja tez mam czasem takie wrazenie swoja droga to juz jestem ciekawa opinii wszystkich babc I cioc w Pl jak zibacza jak mloda cienko ubrana. Ale skoro jest az mokra I czerwona jak jej ubiore wiecej to chyba styknie Nina szczesliwa to co sie bede na zapas stresowac? z bioderkami I wazeniem w No jest to samo I dzieci zyja, nic im nie jest

Wczoraj przezylam swoj drugi pierwszy raz I melduje ze bylo git. W sumie tak samo jak przed ciaza

widzę, że się intensywnie godziliście ??

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:10   #1459
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ten Nutra AA też go uczylil. Jest jeszcze gorzej niż było. Jeszcze bardziej rzadkie kupki, całe morze śluzu, baki, wymioty i intensywne kolki ZNÓW.

Po raz trzeci przechodzimy to samo i mam już ochotę wyskoczyć z okna...

O kurczę...współczuję, ale co go tak może uczulac?biedny...

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 08:20   #1460
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

rozwód odwolany

Musze przyznac ze po skalpelu nie mialam zakwasow a po 5x6min mam na caaaalutkim brzuchu

Sent from my GT-I9305 using Wizaz Forum mobile app
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:23   #1461
tassia
Zakorzenienie

a ja ze swoja deprecha nie poszlam wczoraj na silownie tylko obzarlam sie ciastem marchewkowym
wlasnie zjadlam ostatni kawalek z kawa i nie bede juz grzeszyc wiecej

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:31   #1462
misia332
Zakorzenienie

A ja dzisiaj doszłam do wniosku, że trzeba cieszyć się każdym dniem, nie ma co się smucić, gniewać czy coś.

A więc mamy głowy do góry, uśmiech na twarz

Moje dziecko coraz częściej się do mnie uśmiecha

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:38   #1463
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj doszłam do wniosku, że trzeba cieszyć się każdym dniem, nie ma co się smucić, gniewać czy coś.

misia madre masz wnioski, ale na moj stan chwilowo zadne logiczne argumenty nie dzialaja
aczkolwiek dzis zadzialalo slonce za oknem.i jade z mlodym.na dzialke do wujka
w domu tam.jest 17stopni i troche martwie sie o mlodego
ubiore go cieplej ale nie wiem czy pare godzin w takiej temperaturze bedzie ok

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:38   #1464
wiktom
Raczkowanie

Fajny pomysł na prezent gwiazdkowy Ja się skusiłam, polecam

http://gruper.pl/x.php/1,54251/Produ...zdjeciami.html
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:41   #1465
bajka1807
Zakorzenienie

Ja dzis Blanke na 8 zawiozlan bo logopeda. Mlodsza nakarmiona wiec idziemy dalej w kime bo jakas niedospana jestem

Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-27, 08:45   #1466
your Angel
czyli Endżi

A ja się zastanawiam czy mój mały nie ma już jakichś zębowych akcji. Ślini się mocno od jakichś 3 tygodni, ale teraz zaczął gryźć całą piąstkę wetkniętą do buzi i bywa podejrzanie płaczliwy jak na niego. Jak zajrzałam do buźki to widzę na dole po lewej stronie taki malutki (jak pół łebka od szpilki) biały ślad. Może to ząbek a może nierówność na dziąsełku, nie jestem pewna.
Pewna jestem za to, że za moment zwariuję. Co za kolejna okropna noc za nami...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

MsLullaby, w Polsce bada się te dziecięce bioderka, bo podobno w naszym kraju wyjątkowo często występuje dysplazja. Może w UK nie. Podobnie jest ze szczepionką na gruźlicę.
Stary 2013-11-27, 08:47   #1467
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
O kurczę...współczuję, ale co go tak może uczulac?biedny...

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
zaczęłam sprawdzać skład tego cholerstwa, i okazuje się, że składnikiem obu Nutramigenów jest olej sojowy!!
co za de.bil, do mm dla alergików dodaje olej sojowy?!

może w tym zwykłym nutra wcale nie uczuliło go białko tylko ta soja...

eh, pojadę dzis do niej sama zapytac o co kaman, ale ostro zastanawiam sie nad tym czy nie kupić normalnego Pepti i nie spróbować, bo to wszystko już się stanowczo za długo wlecze...

takie coś znalazłama;
http://www.mikew.e-blogi.pl/komentarze,65006.html

niby tylko blog, ale skoro z książek czytała i z wykładów pamięta, to może coś sie zna, a ja juz na prawde zdesperowana jestem
Stary 2013-11-27, 08:54   #1468
agravka
Wtajemniczenie

http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:58   #1469
marysia_258
Zadomowienie

Czesc mamusie.
Praktycznie mnie z Wami nie ma,ale niestety nie daje rady
Moje malenstwo caly czas ma kolki,chociaz ja nie wiem czy to kolki Mlody praktycznie caly czas steka, prezy sie, spi bardzo niespokojnie,czesto placze jak by go ze skory obdzierali, robi strzelajace sluzowate kupki
Zastanawiam sie czy to nie jest nieprzyswajanie laktozy. Wczoraj kupilam mleko Nutramigen i chcialam go podac pare razy na sprobe, ale Bartoszek za cholere nie chce go pic (wcale mu sie nie dziwie bo smak okropny)
Nie wiem co mam robic jestem tym wszystkim zdolowana

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:04   #1470
butterfly20
Zakorzenienie

Hejooo.Tusia nakarmiona, teraz śpi na brzuszku a ja mam czas dla siebie. Słońce świeci, drogi i chodniki czarne, tylko na poboczach trochę śniegu.Więc chyba można iść na spacer

ty to powiedziałaś

fioletows bluza z motylki to mój faworyt

Cytat:
u nas też nie robią, nie martw się.

Mój młody leży właśnie w bodach z krótkim rękawem, przykryty cienkim kocykiem i nie narzeka.

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Młody wczoraj wieczorem wrzeszczał przy cycku, wyrywał się na rekach,w końcu zjadł o 21 i zasnał, spał d 2.20, ale z nami.

Zauważyłam, że on lepiej śpi, jak śpi z nami niż w łóżeczku, muszę jeszcze sprawdzić dlaczego.

Wczoraj pytałam siostry TŻ jaki ciśnieniomierz kupić T, zaczęła się coś gadka o młodym i ta zaczyna, że jak ulewa to ona radzi dokarmiać mm, że jak szczepimy 17.12 to ona radzi przesunąć, bo dziecko potem marudne będzie na podróż będzie i że gorączki dostanie. Wkurza mnie takie coś.
Ciocia dobra rada.

Młody leży w leżaczku i wydaje takie odgłosy, że mnie śmiech ogarnia.

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Jak do tego dojdziesz to się podziel\

Moja w nocy ładnie śpi w łóżeczku,ale czasem nad ranem jak zaczyna stękać,a wiem,że nie jest głodna i nie ma mokro to ją biorę do łóżka jak mojego męża nie ma.Wtedy łatwiej mi dospać A ona jest zadowolona i też przestaje kwękać.

Cytat:

Baaaardzo słusznie
Wczoraj moja koleżanka powiedziała mi,że nasza wspólna koleżanka ( w sumie moja najlepsza) podczas ich rozmowy telefonicznej skwitowała mnie z wyrzutem tak "A A. to niech się dzieckiem zajmuje".
Owa opowiadająca o tym koleżanka była oburzona, a ja jej powiedziałam,że luuuuuzzzzziiiik każdy może mieć gorszy dzień i nie będę się za coś takiego obrażać bo szkoda czasu
Ogólnie tę samą metodę stosuję co do każdej poszczególnej jednostki, przez co żyje mi się dobrze i bezkonfliktowo.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
A ja się zastanawiam czy mój mały nie ma już jakichś zębowych akcji. Ślini się mocno od jakichś 3 tygodni, ale teraz zaczął gryźć całą piąstkę wetkniętą do buzi i bywa podejrzanie płaczliwy jak na niego. Jak zajrzałam do buźki to widzę na dole po lewej stronie taki malutki (jak pół łebka od szpilki) biały ślad. Może to ząbek a może nierówność na dziąsełku, nie jestem pewna.
Pewna jestem za to, że za moment zwariuję. Co za kolejna okropna noc za nami...

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

MsLullaby, w Polsce bada się te dziecięce bioderka, bo podobno w naszym kraju wyjątkowo często występuje dysplazja. Może w UK nie. Podobnie jest ze szczepionką na gruźlicę.
Tuśka ma tak od 2 tygodni, ślina+piąchy,ale nie zauważyłam jeszcze nic białego. To chyba za wcześnie?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości