|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3362 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wcześniej w PL miałam za każdym razem robiony posiew i kilka razy USG, żeby wykluczyć jakieś mechaniczne uszkodzenia. Antybiotyki zgodne z antybiogramem działały, bakterie ginęły, ale po jakimś czasie wracały znów. USG nie wykryło nic poza pogrubionymi moczowodami - powód nieznany. Za każdym razem wracałam do punktu wyjścia i nie sądzę, żeby teraz było inaczej. Nie wiem, czy po prostu bezpieczniej nie jest dać sobie spokój. Na antybiotykach też nie mogę być cały czas. Wypisują mi tutaj za każdym razem penicylinę jako bezpieczną w ciąży. Wcześniej 3 dni kuracji - teraz 7 dni. Jak się nie uda, to nie wiem, co zrobię ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Albo będę zapierdzielać do pracy z buta ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3364 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też po wizycie ![]() TeQiba, proszę o dopisanie wizyty na 17.12. o 18.30 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mnie sie wydawało, że moja coś wspomniala, że mój ma znowu za duży brzuszek, ale potem sprawdziła jeszcze raz i że niby OK, ale też się wystraszyłam. Jeśli Twoja mówi, żeby sie nie martwić to się nie martw ![]()
![]() |
#3366 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 |
Raczkowanie
|
mmhym to trzymam kciuki za malutką i za następną wizytę, napewno będzie dobrze
![]() mariola to teraz trzymamy kciuki za jak najdłuższy dwupak. A tak całkiem z innej beczki, mam na imię Paula a szwagier do mnie Mariolka zawsze mówi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
Uciekam już
![]() Ranne ptaszki trzymajcie jutro za nas kciuki o 9 ![]() Miłej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
Ja też się kładę, kolorowych
![]()
#3371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo to piekne imie jest ![]() Wszystkim dziekuje za kciuki.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny podczytuje was na telefonie a gdzy tylko moge sie dostac do kompa pisze , moj laptop jeszcze w naprawie
mariola - trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ze wyniki beda lepsze albo zeby nie szły na zła droge margo moze jakis dodatkowy lokator wam po stryszku chodzi daj znac kto to badz co to co do kremow ja uzywam tylko jak mi sie przypomni nawilzajacych jakis ja tez ze slaska z Rybnika dokladnie elunka masz kawał chłopa juz ![]() co do połozenia to moja sie odwróciła i lezy miednicowo i tak narazie jej widze wygodnie czuje jej nogi na moich jajnikach oj a daje czadu niezle ![]() czbasia trzymam kciuki
#3373 |
Zadomowienie
|
Mariolka będzie dobrze
![]() Dobranoc wszystkim ♡.♡ :-* Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tez uciekam ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Raczkowanie
|
Mariolasl bądź dobrej myśli!! Lekami można dużo zdziałać i trochę ciążę przetrzymac - ufam, że u Ciebie wlasnie tak będzie! Byle do 31-32tc. Pamietam jak mi neonatolog po porodzie mówiła, że 32tc to prawie donoszona ciąża wg nich. Byleby dzidzius miał ponad 1,5kg!
Tak na marginesie zauwazylas, że jak ktoś jest ze służby zdrowia to przeważnie ma pod górkę? Przynajmniej w moim przypadku tak jest - wiecznie jakieś komplikacje ![]() Castia gdzie jesteś??? Co na piątkowej wizycie?? Gratulacje Dziewczyny udanych wizyt, zdrowych Dzieciatek, przezytych glukoz ![]() ![]() Dziwnie mi, że niczego nie kupuję, ale dosłownie kompletnie niczego nie potrzebuję. Tymbardziej że na polowkowym potwierdziła sie dziewczynka, więc mam wsio! ![]() ![]() Sciskam każdą z osobna!!! Dobrej nocy dla Was - przede wszystkim wygodnej, bo coraz gorzej z komfortem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Edit: wyszła torbielka a nie wyższa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do takich wniosków jak piszesz wyżej w końcu sama doszłam ale po 1,5 miesiąca ostrej diety "zalecanej" przez położną ![]() Elunka gratuluje pierwszego kilograma szczęścia!!!! ![]() Cayenne ale Ty lutówka jesteś, u was to pewnie stale na tapecie, a tu pierwszy marcowy kilogram ![]() ![]() Mmhym z brzuszkiem Uli na pewno jest wszystko dobrze ![]() Mnie np. juz dwa razy gin powiedział, że mam nisko łożysko i przez to jest utrudnione oglądanie dziecka na usg. Mówi, że na razie nie ma się czym martwić, ale weź tu się nie martw. Poza tym moja Mała wciąż taka jakaś mało ruchliwa, to już tyle czasu minęło od pierwszych ruchów, a nic sie nie zmienia w ich częstotliwości i mocy ![]() ![]() I mam problem ze spaniem. Dzisiaj wstałam wcześniej, ziewałam cały dzień i myślałam, że przez to wcześniej zasnę. Gdzie tam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3378 |
Zadomowienie
|
I po wizycie dziś. Wszystko super. Moja ginka stwierdziła, że idealna ciąża fizjologiczna. Wszystkie wyniki ok. Morfologia coraz słabsza, ale jeszcze ok. Dostałam skierowanie na glukozę 75g 0-120. To oznacza, że będę miała przed i 2 h po robiony pomiar? Zapomniałam się zapytać mojej ginki
![]() ![]()
#3379 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Proszę się o dzieciaczki Wasze nie martwić, teraz wszystko z nami będzie już w porządku ![]() DOBRANOC!!
#3380 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Powiedzcie mi czy przed glukozą mogę wziąć tyroksynę czy dopiero po pomiarach??? ---------- Dopisano o 01:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- elunka88 gratulacje. 1kg to już spory dzieciaczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3381 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza
![]() Ale pewnie jak tylko wezmę leki, zaraz będe odsypiać. Chciałam tylko sie pochwalić, ze wczoraj i do mnie przyszła grzechotka z FP ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-27 o 06:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=ladylazarusIE;43900 896] ![]() /QUOTE] Jeszcze ja jestem ![]() ![]() A ja coś kiepsko czuję ruchy dziecka ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() myhmm: to są prawdziwe milimetry które niewłaściwie zbadane robią róznicę, wiem bo u kolegi ginekolog (wybitny) zbadał przed samym porodem ułożenie małego na usg i wyszło znacznie inne w pomiarach niż w rzeczywistości, to zadecydowało o braku cesarki i potem się kobita tak namęczyła i złamali małemu rękę w obojczyku bo sie przeliczyli bo był mały wielkolod! agunia: tak to znaczy że trzy razy cię pokłują raz przed podaniem, potem po godzinie i potem po następnej. Ja też tak miałam. Wynik miałam identyczny po dwóch godzinach jak na początku, tylko po godzinie od glukozy miałam podwyższony ale w normie. Cytat:
Bardzo ładny kocyk ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- ide się umyć i znikam na kilka godzin bo nie zgadniecie gdzie idę a) po mandarynki b) do SH z maminką c) po mandarynki i do SH ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |||
Zakorzenienie
|
Mariola - masz moje kciuki. oby jak najdłużej udało Wam się wytrzymać w dwupaku!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj zajrzałam na chwilkę tylko, nawet czytać Was mi się nie chciało, nie byłam w nastroju, bo mi go zepsuł ktoś na innym forum, sugerując, że powinnam z córką zasięgnąć porady psychologicznej. długo by opowiadać. ale pojawił się też w naszej dyskusji głos rozsądku jeden i on mnie ostatecznie uspokoił. w nocy cisza. zwierz albo się zaszył, albo wyprowadził. czeka mnie dziś wycieczka do Sądu Rodzinnego w Gliwicach. nie cierpię urzędowych spraw. ![]() zaraz męża budzę, żeby się ogarnąć, a potem ruszamy. może wstąpimy też do CH, mam ochotę kupić sobie coś, cokolwiek, jakaś bluzkę albo przydasia do robienia kartek, bo mi właśnie wpadła dodatkowa kaska ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() kiedy masz nastepna wizyte, zeby sie uspokoic przez te ruchy ?? Cytat:
![]() racja, to sa tylko sprzety a lekarze czasem narobia szumu o nic Mi mowili, ze bedzie malutki dzidzius a urodzila sie 3 kg Moje male sie rozflechtowalo od rana ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() o wadach wzroku, ja chodze w okularach, chyba na okres porodu bede musiała kupić soczewki, bo przecież jak mi nie pozwolą mieć okularów na porodówce to będę jak Stępień z 13 posterunku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | ||||
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Czytam Was codziennie z telefonu ale nie mam jakos weny do pisania. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mariola ![]() Przełozono mi wizyte z 02.12 na 06.12 godz. 15 (prosze o poprawienie na pierwszej stronie) Dziewczyny dziecko ze szpitala powinno sie przewozić do domu w foteliku tak? Ja swoja córcię przewoziłam w rozku na rekach ale to było 10 lat temu i wtedy nawet nie pomyslałam ze fotelik musi być, tymbardziej ze nie mielismy swojego samochodu. Kiedys pisałyscie że kupujecie fotelik maxi cosi. Ja się zastanawiam nad http://allegro.pl/chicco-eletta-2012...723081036.html Chciałabym kupić fotelik taki zeby słuzył dziecko dłuzej a nie tylko na pierwszy rok. Ten fotelik ma 2 punkty w testach bezpieczeństwa i cena jak dla mnie ok jesli miałby starczyc na 3 lata. Co myslicie o tym foteliku warto?
![]() |
#3388 |
Raczkowanie
|
aha i chyba mam żebro skopane przez dziecko albo nie wiem, bo pod lewą piersią mnie kość boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiesz, z tym rowerem jakaś drobiazgowa jesteś ![]() Doooobra, dziś jeszcze nie jeździłam ![]() A za to wczoraj pokupowalam wszystkim kalendarze adwentowe, pierwsze okienko można otworzyć już w niedzielę ![]() ![]() Melduję, że rozpoczęłam wczoraj tegoroczny rynek bożonarodzeniowy, wciagnelam dobre jedzonko w atmosferze średniowiecznego rynku, ogni i choinek, a na grzane wino patrzyłam z zazdrością i wahalam, za to powlaczalam wszystkie możliwe zwierzątka, Śnieżynki, Maryję i Losie we wszystkich szkołach, czym wprawilam w zdumienie niektórych ![]() ![]() ![]() ![]() A ja w mojej nowej czapce, fajowy, bo i ciepła, i ładna, dobrze, że mamusia nie wie ile kosztowała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3390 |
Zadomowienie
|
Hej laseczki
ja na chwile, bo jadę z telefonem do serwisu- wyświetlacz mi padł niestety, wiec nie będę Was podczytywać na komórce na razie. Śniły mi się dzisiaj tak kompletne bzdury, ze aż żal odpowiadać- w nocy pamiętałam wszystko, teraz lekko przez mgłę. Miłego dnia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.