|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
Cytat:
![]() Cytat:
może przed świętami dostanę gotowy projekt to jakas motywacja będzie, żeby się wybrać do drukarni Cytat:
a co do przygotowań, to potrzebujesz wedding plannera ![]() Cytat:
już to kiedyś widziałam i nie wierzyłam... Gornek ja te chcę oczoje*ny makijaż uwielbiam takie ![]() Linaewen znam ten ból, ja też mam wiecznie amantów, na dancingi mnie proszą, kiedyś nawet miałam prześladowcę, ale postraszyłam go ochroną ![]() dzisiaj robiłam rezerwację na sierpień i tak sobie pomyślałam, że jak kobieta przyjedzie to mnie w robocie nie będzie bo będę latać z ostatnimi przygotowaniami aż się durnowato do monitora cieszyłam ![]() lecę spać, wstac musze o 8, jak mnie o 9 zobaczą na siłowni to padną z wrażenia a później z TŻtem na zakupy, bo wmanewrował nas w Szlachetną Paczkę, przypadkiem ponoć... i teraz jestem Owsiakiem w spódnicy, bo kasę i ubranka zbieram
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak ja mówiłam, jak się sama maluje to musze poprawiać minimum 3 razy w kibelku, bo no cóż, kometyków z pierwszej półki to nie mam, baz, utrwalaczy to już w ogóle a w dniu ślubu jak mam wszystkich zwalic z nóg, to oddam się w ręce kogoś kto prędzej to uczyni niż ja sama ![]() offtop ![]() ma/miała któraś z Was https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...843964#r843964 ? godny ?
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2013-11-27 o 00:51 |
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Mi szykowanie sie zajmuje 1,5h-2h. Rano wstaje, wychodzę z psem, szykuje sobie jedzenie do pracy (w domu nie jem śniadania), myje sie, maluje i ukladam włosy. Np. dziś wstalam o 3:50, wychodzilam z domu o 5:35, a pracę o 6 zaczęłam.
Ja też jestem zdania, że na ślub make up powinien być wykonany przez profesjonaliste. Używa on innych, trwalszych kosmetyków, nie ma też problemu, że makijaż przez stres nie wyjdzie. Mi mama chciała robić makijaż, ale powiedziałam, że lepiej nie, bo bedzie sie stresowac. Po drugie na zdjęciach wszystko widać, wolę mieć profesjonalny makijaż. Pysia, dobrze ze sie dogadaliscie ![]() Alloffkowa, gratuluję dogadania sie z właścicielami mieszkania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4744 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Wstaję o 6, pracę mam na 8, 30 km od mojej miejscowości.Chciałabym wedding plannera ![]() Cytat:
Zapłacę jej i przyjdę na gotowe Gorzej z salą, bo trzeba by coś wymyślić, specjalnie wzięłam najładniejszą w okolicy, żeby się nie namęczyć zbytnio W ogole zanim tu trafiłam, to nie wiedziałam, że istnieje tyle kolorów i kwiatów! Powinnam żonę sobie znaleźć, a nie męża, żeby mi to ogarnęła.
|
|
#4745 | ||
|
Zadomowienie
|
No to śliczna
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#4746 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to moje ostatnie swieta tez "bez meza", bo jade sama do rodzicow, a TZ zostaje niestety... musi pracowac Cytat:
powiem wiecej - wszytsko juz ogarniete. no tutaj tez troche gra sprawa papierow. Jesli zostaniemy we Francji po slubie to jednak lepiej jest wziac tutaj slub i figurawc w papierach w urzedzie, niz "rejestrowac" slub zawarty w Polsce.... Ale koscielnego w zyciu bym tu nie chciala brac... Cytat:
tak jak pisalam wczesniej - przemyslcie to. Moim skormnym zdaniem makijaz od wizazystki (ale takiej z prawdziwego zdarzenia) to jednak nie to samo.... co z tego, ze przyoszczedzicie te 150 zl skoro potem bedziecie na zdjeciach srednio wygladaly? ja sie tylko zastanawiam czy umawiac sie na probny czy nie.... w moim wypadku to koszt tez 150 zl ) to moze bez sensu? ja uczulenia na kosmetyki zadnego nie mam... dziewczyny mam jakis taki dziwny kryzys... ciesze sie bardzo, ze z TZ spedzimy zycie i planujemy slub, ale z drugiej strony.... mam stresa czy na pewno dobrze robie? w sensie, czy wszystko sie nam ulozy? czy on bedzie mnie wciaz kochal za 4, 10, 20 lat.... ja wiem, ze to glupie.... ale czasem czuje sie troche za mloda na te wszystkie powazne decyzje... mam 24 lata, tz 26. z drugiej strony gdzies z tylu glowy mam marzenie o dziecku, pragnienie zalozenia rodziny, domu.... wiem, ze to troche pokrecone, ale jakos tak mnie naszlo... ![]() przedslubne strachy?
Edytowane przez ParisParisienne Czas edycji: 2013-11-27 o 08:41 |
|||
|
|
|
#4747 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jednak te chłopy nie mogą bez nas żyć ![]() U mnie też ślubne przygotowania stanęły w miejscu. Miałam robić pudło na koperty, ale nie dam rady utrzymać nożyczek w prawej dłoni a lewą nie umiem się posługiwać. TŻ w grudniu wyjeżdża na weekend to może podrukuję zaproszenia, w święta musi już jedno dać dla kolegi z Anglii bo później nie będzie okazji.
|
|
#4748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba każdy przez to przechodzi Jest dużo młodszych od Ciebie panien młodych, nie martw się. Trzeba trochę się postresować, a potem przejdzie. Tak sądzę.
|
|
|
|
|
#4749 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratki!Cytat:
Cytat:
Ładne makijaże wstawiłyście dziewczyny, ale nie każdemu tez pasuje taki robiony w domu.. Ja np. potrzebuję kilo tapety na twarz, żeby zakryć bliznę i ewentualne wypryski, które zawsze jak na złość wyskakują w najmniej oczekiwanym momencie... Bałabym sie też, że mi wszystko spłynie jak się swoimi kosmetykami wymaluję ![]() A co do pasków wybielających - bo widziałam, że sie przewinęło, to pamiętajcie, ze jeśli naturalnie kolor kości macie nie do końca biały, to paski nie pomogą.. One tylko moga wybielić do naturalnego koloru kości
|
|
#4750 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny odnośnie makijażu to byłam wczoraj w Rossmanie i jest jeszcze przez 2 dni promocja na kosmetyki do malowania - 40 %
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslę, że takie obawy są naturalne i nie znaczą nic złego - bo jest to dla nas nieznane (chodź naszych mężczyzn znamy kilka lat). To nowy etap w życiu ale wierze, że nam wszystkim się uda
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jasną kość i będę próbować pasków. Najpierw na wiosnę spróbuję, a potem w lecie przed ślubem
|
|
#4753 | |||
|
Rozeznanie
|
nie wiem o co Ci chodzi!
ładnie wyglądasz w obu Cytat:
(dla mnie to też nie jest mocny makijaż )Cytat:
Cytat:
przeleciałam pokrótce
|
|
|
#4754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co, wybraliśmy jeszcze kilka mieszań do oglądania
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie obowiązkowo podkładm korektor, puder, bronzer, róż, rozświetlacz, cienie, eyeliner, tusz do rzęs, wypełnienie brwi.... a to czas zajmuje... I w cale nie chodze przemalowana ![]() dziewczyny 2 dni bez neta to jest piekłooooo!!!! ledwo to przezyłam mieliśmy awarie
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do makijażu-jeśli umiem się tanimi kosmetykami pomalować tak, że się nie mogę opędzić od koplementów, to jak kupię sobie porządne cienie, kredki i bazy to chyba powtórzę ten sukces przed ślubem Tylko że 150 zł wydane na kosmetyki mi zostanie, a makijaż bym miała na jeden wieczór. Poza tym ja nienawidzę podkładów i kremów matujących. Mam wtedy zawsze wrażenie, że mam maskę na twarzy, a do tego szybciej mi się twarz poci i wszystko spływa. Wolę wyglądać mniej perfekcyjnie, ale za to czuć się komfortowo. No i będę mieć pomocniczkę w postaci świadkowej, jak będę się świecić to myk do pokoju i będziemy kombinować ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co się stało?
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i chcemy po prostu pooglądać też inne, bo tak naprawdę oglądaliśmy tylko 4 mieszkania, z czego 4 z totalnej ciekawości, nawet nie biorąc ich pod uwagę. Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-11-27 o 09:42 |
|
|
|
|
#4762 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny fajnie macie z tymi adoratorami! Ja kurde nigdy tak nie miałam żeby się ktoś za mną uganiał, zawsze raczej byłam typem kumpla
![]() Też uważam że makijaż ślubny powinien robić wizażysta. Dla mnie przede wszystkim dlatego, że pewnie będę miała w dzień ślubu takie spięcie ![]() Co do wybielania zębów to ja tez bym się chętnie skusiła, ale po paskach blend-a-med nabawiłam się takiej nadwrażliwości że mogłam przez tydzień pić tylko wodę bez bólu i boje się że moje zęby słabo to zniosą. Jestem zdana na pasty wybielające
|
#4763 |
|
Raczkowanie
|
wstawiam link do zdjęcia biżuteri ,któraś z dziewczyn prosiła http://https://wizaz.pl/forum/pictur...ctureid=168500
Czytałam,że pisałyście o makijażu -ja jestem zdania,że ślub to jest nasz wielki dzień i zasługujemy na to żeby kosmetyczka zrobiła nas na bóstwo. Ja sobie nie wyobrażam,żebym się malowała w dniu ślubu bo na pewno będę w stresie i makijaż by mi nie wyszedł...Ale nie potępiam dziewczyn,które będą się same malować
ŻONA od 14.06.2014 Edytowane przez Monisia_1987 Czas edycji: 2013-11-27 o 09:40 |
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, może nie jestem zbyt obiektywna w tej kwestii bo znam się trochę na makijażu, ale ja również wychodzę z założenia, że lepiej za te 15ozł wydane na kosmetyczkę lepiej kupić dobrą bazę pod makijaż i utrwalacz i pomalować się samemu
bo:1. Wiesz co masz na twarzy 2. Wiesz, że na drugi dzień nie wyjdzie Ci masa krost i pryszczy ( znajoma tak miała ) 3. Masz mnóstwo czasu na próby makijażu, aż w końcu dojdziesz do perfekcji 4. Nie zawsze wiesz, czy faktycznie kosmetyczka używa extra kosmetyków z górnej półki ( leżąc na fotelu tak naprawdę nie widzisz co Ci nakłada ) 5. Najważniejszą rolę w makijażu, aby dobrze się trzymał to właśnie baza i utrwalacz, do tego kosmetyki ze średniej półki, używane przez nas na co dzień i to gwarantuję dobry i trwały makijaż, bynajmniej u mnie się to sprawdziło
|
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zębów ja mam dwie koronki dobrane do pozostałych zębów, więc o wybielaniu [zwłaszcza profesjonalnym] to mogę sobie pomarzyć. Ale na pewno będę chciała pójść i KONIECZNIE ZACIĄGNĄĆ TŻ na zdejmowanie kamienia i higienizację zębów przed ślubem-tak z miesiąc przed, bo zaraz po nie wolno pić nic kolorującego zęby.
alloffkowa, jak to dopiero 4 mieszkanie to faktycznie szukajcie intensywnie dalej. W końcu to decyzja na wiele lat... I za niemałe pieniądze.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wierzę że wystarczą 2 kosmetyki z wysokiej półki żeby odwalić całą robotę zbyt piękne to by było ![]() a na makijażu też się trochę znam. nie super, ale jakieś pojęcie mam. uważam się warto się poddać w ręce specjalistki ale takiej sprawdzonej ![]() podziwiam dziewczyny które będą malowac się same
|
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ rano wstał i zadecydował, ze pójdzie do pracy troche później a załatwimy już USC do końca i zapowiedzi, mimo, ze nie chciało mi się wstawać to doszłam do wniosku, ze nie ma co się kłócić, jak już sam zaproponował, ze jedziemy no to jedziemy. No i mamy załatwione
jeszcze tylko jechać do parafii w której będzie ślub zawieźć wszystkie dokumenty i tyle fajnie sie wpisywało swoje przyszłe nazwisko i nazwiska dzieci a jeszcze fajniej było usłyszeć od TŻa po wyjściu z Urzędu "pani K. ... wkrótce"
|
|
#4768 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pyśka piękna jesteś Cytat:
Cytat:
ja jak miałąm jakiś adoratorów to zawsze sami mi o tym mówili, że za mną latali - sama się rzadko kiedy zorientowałąm, a później oczy jak u szreka i serioooo za mną latałeś? Nie zauważyłam
|
|||||
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam mocną wadę wzroku, nie jestem w stanie zmieścić ręki z kredką między okiem a lustrem. Na co dzień nie maluję się prawie wcale (jeśli mam wybór: spać godzinę dłużej lub zrobić makijaż, wybór jest prosty ). Nie każdy umie zrobić makijaż i nie każdy lubi to robić w życiu nie zdecydowałabym się na umalowanie się samemu, tak samo, jak nie zrobiłabym sobie sama fryzury. Jednego i drugiego nie umiem.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

uwielbiam takie 

tak jak ja mówiłam, jak się sama maluje to musze poprawiać minimum 3 razy w kibelku, bo no cóż, kometyków z pierwszej półki to nie mam, baz, utrwalaczy to już w ogóle 
Nasz ślub 16.08.2014 

ładnie wyglądasz w obu