Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 09:37   #2191
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Gratuluję nowych tygodni dziewczynki

Ja dziś jakoś się stresuję tą wizytą, zawsze nie mogłam się doczekac, a dziś jakoś się boję, że coś poszło nie tak Te wyro chyba tak na mnie działa
A no i zadzwoniła moja mama tak jakby się nic nie stało zaczęła ze mną rozmawiac. Nie wiem jak to ogarnac...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:40   #2192
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi dotyczące Waszej wagi,czyli wychodzi,że średnio do 20 tyg się tyje od 1-5kg Ja Wam powiem,że wczoraj zobaczyłam jaki mam dupny celulit na pupie i udach słodycze

Nie pamiętam która pytała czy pisałam o soku z granatu czy syropie,więc pisałam o soku i tańszego niż za 11,99 - za litr 100% nie widziałam w swoim mieście.

Chyba pójde nie 6 grudnia na połówkowe tylko 5tego,bo musimy jechać na urodziny brata od Małża akurat w Mikołaja a dzień z usg chce spędzić cały z moim dzidziem i mężem Nikii jeszcze potwierdze te info bo musze się dzisiaj umówić.
To ja się jeszcze mieszcze w normie
Stary 2013-11-27, 09:45   #2193
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się z łóżeczka
Dzięki za odpowiedzi dotyczące Waszej wagi,czyli wychodzi,że średnio do 20 tyg się tyje od 1-5kg Ja Wam powiem,że wczoraj zobaczyłam jaki mam dupny celulit na pupie i udach
Ja mam na minusie 3 kg.
I nie przyznam się z jaką wagą zaczynałam ciążę :P ciutkę na plusie hihi

Ja też jeszcze w łóżeczku leżę, piję ciepłą herbatkę i zaraz ruszam 4litery :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:50   #2194
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie z pracy.

Wczoraj mialam mega ciezki dzien w pracy, mielismy delegacje ze Stolicy

a w nocy walczylam z zebem

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:51   #2195
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość

kuruj się tam

A ja już od półtorej godziny rozpalam w piecu i rozpalić porządnie nie umiem niby się tli, niby chwyciło parę węglików ale ciągle coś jest nie tak. Zanim dojdę do wprawy to minie miesiąc chyba
Mi nie pozwalali nigdy w piecu palic
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-27, 09:55   #2196
anulka3999
Rozeznanie

az weszłam na wage przez wasze wpisy i od 7.11 przytyłam 400 g , od poczatku ciazy ok 2 kg
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:56   #2197
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Po wizycie wszystko ok. Ale mi się dzisiaj trafiło! Gin dostał do przetestowania nowe super usg i zajrzał na chwilę do Dzidziusia. Widziałam buźkę w 3d , a do tego najprawdopodobniej będziemy mieć drugą CÓRECZKĘ!
Moje wewnętrzne przeczucie się jednak nie myliło

Gin jednak powiedział, żeby się nastawiać, bo Dzidzi się troszkę zasłaniało i raz mu mignęła cipuszka

Ja się cieszę bardzo, Mężul na chwilę zdębiał (był pewny że to chłopczyk), ale po chwili mnie przytulił i powiedział, że będzie miał cudowne trzy dziewczyny

Za dwa tygodnie mamy połówkowe
Córunia! Gratulacje! Ja miałam przeczucie na chłopca i lekarz powiedział, że raczej chłopiec, ale nie powie na 100% bo nóżki są razem, a teraz coś mnie wzięło i bardziej czuję córeczkę No, zobaczymy 9 stycznia Najważniejsze, żeby było zdrowe

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Witam się w 16tc i +2,2kg
Oczywiście jak ja się ważę to Oskar obowiązkowo też (sam od siebie) czeka grzecznie Az zejdę z wagi potem on wchodzi i się wpatruje w ekranik jak pokaże się wynik to uśmiech i bije brawo
Kuba też się ze mną waży i krzyczy, że ma 3kg. Jak mierzy sobie temp. to też ma 3kg

Ja mam ciągle 3kg na plusie...odkąd się pilnuję to waga stoi

Lu, gratulacje synka!
Mindiar witaj! Nie zamartwiaj się tak tym kaszlem, bo jest niebezpieczny głównie w późniejszym etapie ciąży, gdyż może spowodować skurcze Zrób sobie syrop z cebuli i pij na zdrowie

Kciuki za dzisiejsze wizyty! Czekamy na wieści

Miłego dnia!

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-27 o 10:06
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:04   #2198
kasiab91
Zakorzenienie

Jeszcze 8 godzin...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-27, 10:05   #2199
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Gratuluję wizyt oraz chłopczyka i dziewczynki

Cytat:
Napisane przez mindiar Pokaż wiadomość
Dziewczyny dołączam się do wątku, jestem w 9 tydz 3 dzien termin na koniec czerwca. Dodatkowo mam pytanie czy częsty kaszel ma negatywny wplyw na dzidzie? Niestety lekarz za wiele sie nie przejal moim problemem,a problem mam z tym, że kaszle codziennie zwlaszcza wieczorami i dosc intensywnie. Nie jest to przeziebienie, bo to zdarza sie nieregularnie od 3 lat i mam nebulizator, którego uzywanie nie jest jednak wskazane. Któraś pomoże ?
Witam
Też niewiele pomogę przy tym kaszlu... chyba jedyne co możesz zrobić, to przytrzymywać brzuszek podczas kaszlenia, by nim nie trzęsło...
co do nebulizatora, to musisz poradzić się lekarza. Czasami odstawienie niektórych leków jest bardziej szkodliwe dla dziecka niż ich branie. Ja np biorę cały czas tabletki na alergię, które też nie są zalecane. Gdybym je odstawiła, to bym się wykończyła i mogłabym niedonosić ciąży, a tak jest wszystko ok. Ważne, by wybierać najmniejsze zło i ewentualnie wymienić leki na najmniej szkodliwe

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Niki - dziękuję Leże, leże tylko że nie mam w sypialni tv i nie mam co oglądac... Może coś online wykombinuję... A mąż zdziwił mnie bardzo od rana chyba go wyrzuty gryzą i chce zaplusowac

Wypierz i przepłucz tunikę i będzie ok...

Kuźwa telefon przesiałam w łóżku
My z TŻ jeszcze się nie dorobiliśmy TV... ale mamy lapka z większym ekranem i oglądamy wszystko w weeb.tv tylko trzeba tam sobie abonament wykupić i ma się multum programów.

Co do Andrzejek, to TŻ coś wspominał, że zaprosił kolegę do nas... czyli będzie popijawa... nie wiem, czy będzie mi się chciało coś szykować... może sałatkę sobie zrobię i tyle...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:10   #2200
Zytus
Rozeznanie

Hej kobitki!
Spojrzałam na pierwszą str. i widzę że sporo wizyt dziś sie szykuję, więc i ja dołączam
Dziś już połówkowe i mam nadzieje że sie dowiem czy mam szykować ciuchy po Igorze, czy lecieć na zakupy żeby garderobę w jakies kiecki uzupełnić Chociaż obstawiam to pierwsze.
Co do wagi to chyba mi najlepiej idzie bo mam +6, no ale w pierwszej ciazy o tej porze miałam+8,wiec jest lepiej. No ale jakos wagą sie nie przejmuje, z igorem przytylam 18kg i nawet nie wiem kiedy one mi spadly. Później co pradwa przytyłam, ale to po sterydach.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:10   #2201
Aldrin
Zakorzenienie

My andrzejek w tym roku nie obchodzimy, teściowa robi urodziny i to tyle z imrezowego weekendu ale później organizuje się imprezkę urodzinową i na sylwestra trzeba coś wymyślić
Stary 2013-11-27, 10:13   #2202
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
Gratuluję nowych tygodni dziewczynki

Ja dziś jakoś się stresuję tą wizytą, zawsze nie mogłam się doczekac, a dziś jakoś się boję, że coś poszło nie tak Te wyro chyba tak na mnie działa
A no i zadzwoniła moja mama tak jakby się nic nie stało zaczęła ze mną rozmawiac. Nie wiem jak to ogarnac...

Prosze się nie stresować

napewno wszystko jest ok

mnie kilka dni temu przed snem wzielo przerażenie, bo to moje pierwsze bobo.
I tak pomyślałam ze trzeba to maleństwo urodzić (choć pewnie zlecą mi cesarke) i że wychować i czy damy sobie rade i ze od teraz juz wszystko inne i nagle poczułam się tak mała i przerażona jak nigdy.
Ale zachwileczke kopnelam się w myślach w tyłek i sobie myśle ależ Ty głupia i znowu pomyślałam o maleństwie.

Wczoraj pierwsze ćwiczenia za mną, kupiliśmy ostatnio tv i przy połączeniu z netem są jakieś aplikacje "fitness" i znalazłam dla kobiet w ciąży od teraz codziennie bede ćwiczyła z 30 min przynajmniej tak zapowiadam, a że słomiany zapał posiadam to nie wiadomo jak to będzie wczoraj moj TŻ robił na ławeczce klate ja przy krześle jakieś wymachy, dość komicznie nigdy tak naprawde nie ćwiczyłam regularnie, ale teraz myśl, że można się po ciąży "rozejść" mnie przeraża także wole zapobiegać.

Pisze z łóżka i jakoś trudno mi się zebrać a jest tyle do roboty... tak zapuściliśmy mieszkanie, że aż wstyd! Perfekcyjna jakby to zobaczyła to by sie przestraszyła

Musze kupić grzyby! bo do domu rodzinnego jakos mi nie podrodze, a moi dziadkowie razem z tatą to grzybiarze, to skandal zebym grzyby kupowała, ale chodzi za mną BIGOS taki z kiełbaską mięskiem i grzybkiem (z góry przepraszam jeśli któraś ma mdłości i bigos wywołuje wstręt)
Stary 2013-11-27, 10:18   #2203
VwVampirka
Zakorzenienie

Carmena, ja dopóki nie wyjechałam na studia, to cały czas paliłam w piecu, bo zawsze byłam pierwsza w domu. Nie wiem jaki masz piec, ale ja robiłam tak, że najpierw układałam domek z drewienek z takim otworem z przodu (jak z zapałek) i dawałam więcej drewna na górę. Potem brałam gazetę, zgniatałam na taki podłużny kształt, podpalałam koniec i wkładałam go do domku lekko machając od ścianki do ścianki. Jak papier się kończył, to go dopychałam do końca i brałam kolejną kartkę, zgniatałam i to samo. Zwykle drewno zajmowało się po zużyciu 3-4 gazet. Potem zamykałam drzwiczki górne, dolne lekko uchylałam. Za chwilę drewno dobrze się zajęło, więc dawałam kilka węgielków na górę. Odczekałam chwilę i jak się zajęło, to wrzucałam ich więcej, jak widziałam, że się już dobrze pali, to dokładałam pół węglarki. W sumie zajmowało to ok. 10-15 min, tylko potem po następnych ok 10-15 min trzeba było pamiętać, by przymknąć dolne drzwiczki (by wszystko w komin nie poszło). Jak się nie chciało palić, to dawałam te drzwiczki szerzej, jak za mocno, to je przymykałam (tylko nie do końca).
Sposób masz podobny?

Oscar Wilde
Stary 2013-11-27, 10:18   #2204
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kochane!
Po wizycie wszystko ok. Ale mi się dzisiaj trafiło! Gin dostał do przetestowania nowe super usg i zajrzał na chwilę do Dzidziusia. Widziałam buźkę w 3d , a do tego najprawdopodobniej będziemy mieć drugą CÓRECZKĘ!
super, Misia będzie miała siostrzyczkę
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Czy znacie jakies naturalne sposoby na poprawienie przemiany materi? Bo mam problemy ostatnio i co 4 dni wc :/
na mnie najlepiej działają jabłka, suszone śliwki i picie wody niegazowanej
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Co robicie w andrzejki??
idę do teściów
Cytat:
Nadaję z łóżka, tak mnie w nocy rozłożyło Zatoki, gardło, głowa mnie boli strasznie. Mam nakaz leżenia od męża, który już od 5 rano nade mną czatował i przynosił herbatę. Chyba go podmienili I dzidzia też czatowała bo od 5 ją czuję
Miałam isc do lekarza pierwszego kontaktu, ale mam dziś na 18 wizytę więc poczekam co mi powie ginekolog a jak nie przejdzie to jutro pójdę.
oj, biedactwo, nie daj się chorobie
Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
A ja poprosze o jakos motywacje. Musze wziac sie w koncu za porzadki w szafach zeby zrobic troche miejsca na rzeczy, ktore zamierzam kupic dla dzidziusia.
motywacja:
my w maju kupiliśmy komodę z przeznaczeniem na małe ciuszki, do tej pory zdążyłam ją już zapełnić różnościami i teraz się zastanawiam gdzie ja je wcześniej trzymałam bo jakoś nie mam pomysłu gdzie to przenieść
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam się w 16 tygodniu.
Witam również wszystkie nowe mamusie.
Wczoraj miałam taką zwykłą wizytę bez USG. Dostałam skierowania na badanie krwi i obciążenie glukozą. Następną wizytę i USG mam zaplanowane na 17.12. Potem USG będę maiła robione co 2 tygodnie, więc często będę widziała moje maluszki.
Ja już po śniadanku. Teraz czas na zbożóweczkę i słodką bułeczkę.
pamiętaj o cytrynce

znalazłam taki filmik i na puencie się poryczałam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:26   #2205
VwVampirka
Zakorzenienie

Faktycznie dużo dziś wizyt... tak więc:
kasian
kasiab
seksta
carolyna
pomarańcza

Oscar Wilde
Stary 2013-11-27, 10:30   #2206
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
kasian
kasiab
seksta
carolyna
pomarańcza

Kciukasy i czekamy na relację
Ciekawe na kiedy dostanę teraz skietowanie na usg.... muszę ładnie poprosić panią doktor o jakieś usg przed śwìętami, bo do stycznia na połówkowe to się nie doczekam :P

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-27, 10:32   #2207
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

pamiętaj o cytrynce
mnie nie przeszkadza glukoza. Pamiętam, że w poprzedniej ciąży to nawet słodka dla mnie nie była (a za słodkim nie przepadam).
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:35   #2208
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
kasian
kasiab
seksta
carolyna
pomarańcza

Dokładnie trzymamy kciuki mocno
Ja mam przeczucie że będzie synek ale zobaczymy czy się ujawni w grudniu na wizycie

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:47   #2209
Ramona_85
Zakorzenienie

kaorlak gratuluję córeczki

Lu7 gratuluję synka
skoro Ty juz poznałaś płeć w 15 tc, to ja mam nadzieję, że na następnej wizycie też poznam
Co do imienia - na pewno u mnie dla chłopca odpada imię Adrian, mój ex, męża szef - straszne typy

Cytat:
kasian
kasiab
seksta
carolyna
pomarańcza

również przyłączam się to

U mnie dziś od rana małe porządki, tesciowa przenosi rzeczy do szafy na dole, ja będę musiała pomyśleć nad garderobianką na buty u nas, bo wczoraj teść zabrał ta co była. Już mam upatrzoną, ale jest drewniana i mega ciężka, nie chcę ryzykować sama ją przenosząc, bo trzeba ja znieść z piętra, a ja już bym chciała wszystko mieć na swoim miejscu Wczoraj wynieśli pralkę teściowej, więc nic nie stoi na przeszkodzie, możemy zamawiać swoją
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:47   #2210
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

jeju i po kawie takie niskie ciśnienie ?
niestety
Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Kochane, dawno mnie nie bylo dzis bylam na usg genetycznym (lekko za pozno ale wszystko wyglada ok), mam synka!!!!!!
za synka!
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Ale strasznie niskie ciśnienie
dla mnie baaaardzo niskie
Cytat:
Cześć Kochane!

Gin jednak powiedział, żeby się nastawiać, bo Dzidzi się troszkę zasłaniało i raz mu mignęła cipuszka

Ja się cieszę bardzo, Mężul na chwilę zdębiał (był pewny że to chłopczyk), ale po chwili mnie przytulił i powiedział, że będzie miał cudowne trzy dziewczyny

Za dwa tygodnie mamy połówkowe
za corke! Oby pozniej sie potwierdziło!!
Cytat:

Nadaję z łóżka, tak mnie w nocy rozłożyło Zatoki, gardło, głowa mnie boli strasznie. Mam nakaz leżenia od męża, który już od 5 rano nade mną czatował i przynosił herbatę. Chyba go podmienili I dzidzia też czatowała bo od 5 ją czuję
Miałam isc do lekarza pierwszego kontaktu, ale mam dziś na 18 wizytę więc poczekam co mi powie ginekolog a jak nie przejdzie to jutro pójdę.
Prosze lezec do samej wizyty! I grzac sie

Cytat:
90/60 to moje normalne ciśnienie,takze sie nie martw
Dla mnie to bardzo niskie...

Dzień dobry, po pierwsze za dzisiejsze wizyty!! Ja wizyte mam jutro! A teraz czekam jak TZ bedzie wracał z pracy i odbierze moje wyniki, oby wszystko było dobrze - boje sie tych wynikow

Nie spie od 5 Chyba nie musze mowic, jak to mnie głowa boli ? Dziewczyny, ja mam dosc - od niedzieli sie tak mecze

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:51   #2211
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
kasian
kasiab
seksta
carolyna
pomarańcza

Tu jakiś chochlik wpadł i nabałaganił, bo na dziś wizyty nie mam. Mam 12 grudnia.

Właśnie dostałam paczkę od bebilon z kołkołysanki instrumentalne
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:53   #2212
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
niestety

za synka!

dla mnie baaaardzo niskie

za corke! Oby pozniej sie potwierdziło!!

Prosze lezec do samej wizyty! I grzac sie

Dla mnie to bardzo niskie...

Dzień dobry, po pierwsze za dzisiejsze wizyty!! Ja wizyte mam jutro! A teraz czekam jak TZ bedzie wracał z pracy i odbierze moje wyniki, oby wszystko było dobrze - boje sie tych wynikow

Nie spie od 5 Chyba nie musze mowic, jak to mnie głowa boli ? Dziewczyny, ja mam dosc - od niedzieli sie tak mecze
jak nic już nie pomaga to idz, niech lekarz coś doradzi

ja nie wiedziałam, że Lu7 jest w 15 tygodniu to może ja się też dowiem na kolejnej wizycie

Oby dzisiejsze wizyty były wszystkie udane
Stary 2013-11-27, 10:53   #2213
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
az weszłam na wage przez wasze wpisy i od 7.11 przytyłam 400 g , od poczatku ciazy ok 2 kg

Ja na 17 mam wizyte to napewno mnie zwazy

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:57   #2214
gosius91
Zakorzenienie

Aaaaa, 17t1d czyli 18 tydzień mamy

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja startowałam z 44,4 kg - stanełam na wadze w sobote w kurtce zimowej, kozakach i miałam 47,7

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:57   #2215
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
mnie kilka dni temu przed snem wzielo przerażenie, bo to moje pierwsze bobo.
I tak pomyślałam ze trzeba to maleństwo urodzić (choć pewnie zlecą mi cesarke) i że wychować i czy damy sobie rade i ze od teraz juz wszystko inne i nagle poczułam się tak mała i przerażona jak nigdy.
Ale zachwileczke kopnelam się w myślach w tyłek i sobie myśle ależ Ty głupia i znowu pomyślałam o maleństwie.

Wczoraj pierwsze ćwiczenia za mną, kupiliśmy ostatnio tv i przy połączeniu z netem są jakieś aplikacje "fitness" i znalazłam dla kobiet w ciąży od teraz codziennie bede ćwiczyła z 30 min przynajmniej tak zapowiadam, a że słomiany zapał posiadam to nie wiadomo jak to będzie wczoraj moj TŻ robił na ławeczce klate ja przy krześle jakieś wymachy, dość komicznie nigdy tak naprawde nie ćwiczyłam regularnie, ale teraz myśl, że można się po ciąży "rozejść" mnie przeraża także wole zapobiegać.
Ja też mam takie chwile, że jestem przerażona tym co będzie (mąż jeszcze bardziej niż ja hehe)... czy damy radę, czy wystarczy cierpliwości i sił... Ale zaraz potem nachodzi mnie myśl , że przecież nam się uda!!!! Jesteśmy dorośli i odpowiedzialni, mamy wsparcie najbliższych, więc na pewno bedziemy wspaniałymi rodzicami

Podziwiam za motywację i za ruszenie pupki ja do dziś zebrać się nie mogę
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:03   #2216
ilkas
BAN stały

Kaorlak gratuluję córeczki Dwie małe damy w domu, super Moja Milcia pewnie też by się bardziej ucieszyła z siostrzyczki :P

Nikii89 hahaha Ty jesteś moim guru z tymi obiadami A powiedz..zdarzyło Ci się nie zrobić kiedyś wcale? A co do tuniki to może pranie pomoże

Kasiab91 w takim razie ja zaciskam kciuki za Twoją wizytę. Nic się nie martw, wszystko będzie ok.

Zytus kciuki za wizytę!

Ale dziś dużo wizyt, super Mam nadzieję, że Wam dzieciaczki pokażą co mają między nogami

A ja dzisiaj w pracy, więc mam czas na wizaż
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:04   #2217
Lu7
Raczkowanie

kochane ja poszłam za póżno na usg genetyczne, nie wiem czy na zwykłym by wypatrzono ze to chłopak jestem w 14w3 dniu

ja leże patrze w monitor rozczulona bo widze jak sie maluch rozbija po brzuszku a on do mnie z pytaniem: co jest, chłopak czy dziewczynka?
ja : że nie wiem
a on, no ale co Pani czuje?
ja: od samego początku jestem przekonana, że chłopak.
a on : no chłopak
Stary 2013-11-27, 11:04   #2218
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Ja też mam takie chwile, że jestem przerażona tym co będzie (mąż jeszcze bardziej niż ja hehe)... czy damy radę, czy wystarczy cierpliwości i sił... Ale zaraz potem nachodzi mnie myśl , że przecież nam się uda!!!! Jesteśmy dorośli i odpowiedzialni, mamy wsparcie najbliższych, więc na pewno bedziemy wspaniałymi rodzicami
Ja też się boję... czasami baaaardzo.
Na szczęscie mam mamę obok, ciocie niedaleko to na pewno pomogą.
No i przede wszystkim mam kochanego męża z którym na pewno dam radę przy Naszych małych szkrabkach

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-11-27, 11:09   #2219
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Aaaaa, 17t1d czyli 18 tydzień mamy

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ja startowałam z 44,4 kg - stanełam na wadze w sobote w kurtce zimowej, kozakach i miałam 47,7
gratuluję nowego tygodnia

ale Ty jestes chudzinka ja taką wagę miałam w podstawówce

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
ja leże patrze w monitor rozczulona bo widze jak sie maluch rozbija po brzuszku a on do mnie z pytaniem: co jest, chłopak czy dziewczynka?
ja : że nie wiem
a on, no ale co Pani czuje?
ja: od samego początku jestem przekonana, że chłopak.
a on : no chłopak
o proszę, jaki miły doktor
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:10   #2220
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
gratuluję nowego tygodnia

ale Ty jestes chudzinka ja taką wagę miałam w podstawówce

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

o proszę, jaki miły doktor

Po MĘSKU

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości