|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już niewiele nam zostało, by welonem rzucać śmiało! PM 2014, cz. 21
moniczka_90 fajnie masz,już ci mało zostało
u mnie jeszcze 199 dni zostało
|
#4772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy kto co ma na myśli mówiąc, "wysoka, niska półka", ja tu nie mam na myśli jakiegoś tam podkładu za 10zł, bo skoro mamy kosmetyki dobrane do swojej cery których używamy na co dzień i jesteśmy zadowolone z efektu ich działania to w połączeniu z dobrą bazą i utrwalaczem dadzą radę. Ja tak robiłam już kilka razy na różne imprezy i u mnie było ok zapewne to zależy też od tego jaką kto ma cere
|
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Podobają mi się wszystkie Wasze makijaże Idźcie za mnie na uczelnie!! Tak mi się nie chce... już byłam na kolosie... i tak wracać znowu :/... jeszcze mi się śniło, że teściowa krzyczała na nas, że wesele ma być takie jak ona chce! Brrrr... okropne. Dobrze, że to tylko sen . TŻ z nią gadał powiedziała:"Myślałam, że obojętnie wam kto będzie, róbcie jak chcecie wasze wesele" i nawet się nie obraziła! Także obejdzie się bez tych dzieci koleżanek na weselu! mala_czarna_21 gratuluję 5mcy! i zaproszeń! My dzisiaj siadamy i wybieramy (tzn. wzór wybrany, ale trzeba teksty dobrać, wypełnić formularz i takie tam )cashmere super! ![]() pysia1987 Ważne, że dopięłaś swego! ![]() Blondi2989 o klękajcie narody!!! Rozumiem zdjęcia dla siebie, ale w portfolio u fotografa? wtf?? poznanianka1990 Podziwiam! o 3/4 to ja się kładę spać, ale żebym o tej wstała Mnie wystarczy 40minut chyba, że nie chce mi się myć włosów to i 15minut bez jedzenia.ParisParisienne Dziś w nocy tak miałam. TŻ zadręczałam smsami i oczywiście rano dzwonił i oberwało mi się co za głupoty mam w głowie
|
|
#4775 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniczka, zazdroszczę Wam, że to już! Ale to muszą być fajne emocje
![]() Co do makijażu, ja jestem za profesjonalną wizażystką. Po to się robi próbny, żeby uniknąć niespodzianek, a kupując kosmetyki samej na pewno wydałabym więcej, niż za wizażystkę, bo przecież nie od razu trafi się na cały zestaw super kosmetyków i dobieranie ich to byłoby wydawanie pieniędzy na metodę prób i błędów. Poza tym w dniu ślubu nie chcę się martwić, czy mi ręka nie zadrży przy cieniowaniu lub tuszowaniu rzęs, chce leżeć i mieć chociaż ten komfort, że makijaż będzie perfekt, bez obaw o moje trzęsące ręce. Na codzień maluję się sama, lubię to i chyba nieźle mi wychodzi Ale jednak w ten dzień wolę oddać się wizażystce.
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak pisałam kilka razy już, bratowa narzeczonego jest kosmetologiem, malowała mnie już, ufam jej makijaż trzymał się super, więc ja się nie obawiam |
|
|
|
|
#4777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Linaewen to my razem będziemy tworzyć cuda na naszych buźkach i na pewno będziemy wyglądały równie pięknie jak te dziewczyny które pójdą do kosmetyczki Ja raz byłam u jednej kosmetyczki na makijażu i powiedziałam, że nigdy więcej
|
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się raz malowałam, przed studniówką, i fajnie, ale dałam 50 zł. Ale to było 8 lat temu... Za to moja pani fotograf jest make-up artist, więc jak będziemy umawiać szczegóły to zapytam o ewentualny nadzór nad moim smarowaniem się :P I też mam w zasadzie bezproblemową cerę, tylko jak rzęs nie zmyje dokładnie przed pójściem spać to i się rano większe sińce robią, ale to szczegół.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ślub zresztą też biorę we Wrocławiu
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Podziwiam Was dziewczyny - za poranne wstawanie, makijaż z rana, mycie włosów. Niestety należę do osób, które mają dwie lewe ręce do malowania się (nawet lekcje makijażu nie pomogły
). Dzisiaj obudziłam się o 6:40 a o 6:55 wyszłam już z domu każda minuta snu z rana jest na wagę złota ![]() Dziękuję za odpowiedzi dotyczące zaproszeń alloffkowa gratuluję podróży poślubnej - zazdraszczam jeżeli nie jesteście do końca przekonani do mieszkania lepiej szukać dalej. ![]() odnośnie wybielania -używałam białej perły, ale podrażnia mi dziąsła pierwsze efekty były widoczne po tygodniu. Teraz, co jakiś czas przez miesiąc używam pasty do zębów Denivit.Efekty widoczne![]() Kupujecie kolorową wódkę stół z alkoholami/wiejski? Zastanawiam się nad Lubelską i Soplicą Macie sprawdzone smaki?
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za opinie o moim ryjku i za to, że trzymałyście kciuki, żeby Tż zmądrzał
![]() Jade teraz do roboty, a strasznie mi się nie chce Byłam jeszcze dzis w RTV euro AGD bo w pon TŻ kupował mi czajnik do pracy i poszłam po fakturę. Baba stwierdziła, ze nie ma tego paragonu w systemie albo mają ujowy system, albo zatrudniają jakiś tępaków Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze do Was pytanie odnośnie spinek do mankietów dla TŻ. Chciałabym już kupić te w stylu I love my wife, ale boję się czy nie z czarnieją do sierpnia. Czy może któraś z Was zamawiała takiego typu spinki i czy coś się z nimi działo?
TEN dzień: 09.08.2014 ![]() Edytowane przez no_doubt Czas edycji: 2013-11-27 o 10:36 |
|
|
|
|
#4784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam wrażenie, że tylko we Wro są faceci tak odważni wielokrotnie widziałam takie sytuacje też czasami ich sama doświadczyłam miesiąc niecały? pięknie niech w tym dniu będzie dużo śniegu, bielutko, pieknie
|
|
|
|
|
#4785 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
edit: i soplica orzechowa, pycha
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-11-27 o 10:36 |
|||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
anka, w 15 minut?! Normalnie jak mój TŻ, zawsze mnie tym zaskakuje... Ja się dłużej wybudzam niż on ubiera i wychodzi z domu :P
Mam ostatnio taką zagwozdkę. Ślub będzie w miejscu wesela. Lista gości jest mocno wyselekcjonowana. Mam na liście 2 osoby z pracy, TŻ jedną. I nam to odpowiada. Ale już ostatnio moja szefowa się ucieszyła, "że szykuje się na wesele". Pomijam, że to ostatnia osoba, którą bym zaprosiła. I zastanawiam się, czy w takim wypadku należałoby dać do pracy i mojej i TŻta zawiadomienie o ślubie, żeby jak ktoś ma fantazje przejechał sobie te 130 km na sam ślub, czy to sobie darować.
|
|
|
#4787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym ze stresu umarła jakbym miała się sama pomalować :? kompletnie mi to nie leży ale jak się ktoś w tym dobrze czuje, umie to robić, zna swoje możliwości to czemu nie ![]() Cytat:
często mi się zdarza jedną ręką myć zęby, drugą wciągać spodnie na tyłek, malować się w toalecie na uczelni bo nie zdąrze w domu ![]() a odnośnie alkoholi to my nie kupujemy nic takiego bo mamy barmana ![]() ale moja szanowna teściowa i tak narobiła nalewek i chce postawić je na wiejskim stole
|
|
|
#4788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi szykowanie rano zajmuje jakieś 20- 30 min ale włosy myję wieczorem i rano tylko się maluję i układam włosy, śniadania nie jadam w domu. Ad makijażu, to też wolę zapłacić więcej ale nie martwić się, że ręka będzie mi drżała i nie będę w stanie narysować prostej kreski. |
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja za 130 zł mam kobitkę, która mnie uczesze, umaluje, jest sprawdzona i polecana - więc grzechem byłoby przepuścić taką okazję
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niecałe 2 miesiące w Wigilię będzie równo miesiąc
|
|
|
#4792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myślałam, żeby wciągnąć ich na listę rezerwową, ale wtedy musiałabym zaprosić całą czwórkę (z dziewczynami, czyli razem osiem osób), a to mi się nie uśmiecha - cztery pary raczej nam nie odpadną. Chyba po prostu wręczę im zaproszenia na ślub (będzie 150 km od miejsca pracy, więc nie spodziewam się ich przyjazdu), jeśli będą pytać o wesele, to zgodnie z prawdą odpowiem, że mamy tylko dla najbliższej rodziny i przyjaciół.
Edytowane przez Elrosa Czas edycji: 2013-11-27 o 10:59 |
|
|
|
|
#4793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
liczyłam, że mamy 27.12 ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
zbyt urodziwa nie jestem wiięc może dlatego tego nigdzie indziej nie doświadczyłam
|
||
|
|
|
#4794 |
|
Zadomowienie
|
AAA, miałam wstawić już wczoraj ale zapomniałam
Apropos kolaży ślubnych to gdybym nie miała już kupionej sukni poszłabym w coś takiego:
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() ojejku, jakie my tu mamy piękne PMki pooglądałam te wasze makijaże i wszystkie pięknie wyglądacie ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Ysia przypomnij mi jak możesz jaką ty masz suknię?
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4797 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To zapraszanie działa też w drugą stronę: byliśmy kiedyś na spotkaniu ze znajomymi TŻ z poprzedniej pracy. Była tam jedna para, która w maju brała ślub. TŻ nie był z nimi jakoś blisko więc nie spodziewaliśmy się zaproszenia. Niemniej jednak czułam się niezręcznie, kiedy ta dziewczyna zaczęła temat wesela, pytanie kolegów kogo wpisać na zaproszeniu jako osobę towarzyszącą, jak chcą siedzieć bo będą winietki, omawiała dojazd i nocleg. A tylko my nie byliśmy zaproszeni na to wesele... Mogli nas wtedy nie zapraszać na to piwo, albo nie poruszać tego tematu. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
#4798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

Tak mi się nie chce... już byłam na kolosie... i tak wracać znowu :/... jeszcze mi się śniło, że teściowa krzyczała na nas, że wesele ma być takie jak ona chce! Brrrr... okropne. Dobrze, że to tylko sen
. TŻ z nią gadał powiedziała:"Myślałam, że obojętnie wam kto będzie, róbcie jak chcecie wasze wesele" i nawet się nie obraziła! Także obejdzie się bez tych dzieci koleżanek na weselu!
)

). Dzisiaj obudziłam się o 6:40 a o 6:55 wyszłam już z domu
pierwsze efekty były widoczne po tygodniu. Teraz, co jakiś czas przez miesiąc używam pasty do zębów Denivit.Efekty widoczne
Macie sprawdzone smaki?