Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 09:56   #1291
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cześć dziewczynki, wróciłam właśnie z pracy i mam nową pomoc Przyszła dziewczyna po niemiecku nie mówi ani słowa no ale jest ze Słowacji więc po polsku się jakoś dogadujemy, cieszę się bardzo, mam nadzieję że zostanie już z nami bo to na prawdę mi dużo ulży w pracy

Do tego praktycznie mijają mi objawy ciążowe, wy tak panikowałyście jak wam zanikły te objawy ze i ja zaczynam się martwić że może coś nie tak, na szczęście (o ironio) dzisiaj dopadły mnie znowu bóle pleców, pośladka i uda więc malec pewnie i tam się gdzieś wierci już... Jutro idę zapisać się na te badania genetyczne, a wizytę normalną mam dopiero 12 grudnia, nigdy aż tak długo nie musiałam czekać i aż się martwię. No ale teraz to już będzie tylko lepiej mam nadzieję
Stary 2013-11-27, 09:58   #1292
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Hejka!

eweden witaj w naszym gronie

Ja też zauważyłam, że jakoś mniej mi dokuczają nudności. Byle jeszcze ta "śpica" przestała mnie męczyć, bo to trochę kłopotliwe jest w pracy. Chociaż i tak nie jest tak źle, jak w pierwszej ciąży, gdy zasypiałam w autobusie, gdy wracałam z pracy lub już w domu na siedząco.

W pierwszej ciąży było łatwo chodzić z mężem do gina (nie wchodził ze mną tylko na 2 pierwsze USG "dowcipne"), ale teraz trochę to kłopotliwe przy 4-latku. W dodatku długo się czeka w poczekalni. Mam jednak nadzieję, że jakoś uda się zabrać moich chłopaków do gabinetu na USG robione już przez brzuch.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:27   #1293
sylvuniaa84
Zadomowienie

Chciałam zrobić sobie suwaczek z tygodniami ale jak go zrobiłam to wg lekarza dzis jest 9 tydzień a na na sówaczku dopiero 8 tydz 5 dzień.. tez u was jest inaczej ? może miałam tak zostawic ?
zrobiłam sobie taki troche inny może być ?
Stary 2013-11-27, 10:29   #1294
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Chciałam zrobić sobie suwaczek z tygodniami ale jak go zrobiłam to wg lekarza dzis jest 9 tydzień a na na sówaczku dopiero 8 tydz 5 dzień.. tez u was jest inaczej ? może miałam tak zostawic ?
zrobiłam sobie taki troche inny może być ?
Ciekawie Twój lekarz liczy bo zazwyczaj podają w tygodniech i dniach ale i suwaczek i lekarz mają racje bo 8 t i 5dzień to liczą 9 tydzień inaczej od 8 tyg 1 dzień do 8 tyg i 6 dzień to 9 tydzień
Stary 2013-11-27, 10:34   #1295
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ciekawie Twój lekarz liczy bo zazwyczaj podają w tygodniech i dniach ale i suwaczek i lekarz mają racje bo 8 t i 5dzień to liczą 9 tydzień inaczej od 8 tyg 1 dzień do 8 tyg i 6 dzień to 9 tydzień
zrobiłam już z tygodniami
Stary 2013-11-27, 10:35   #1296
Aldrin
Zakorzenienie

tamten też był fajny chociaż tutaj wiemy dokładnie
Stary 2013-11-27, 10:39   #1297
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Zrobiłam podpis, ale w panelu nie umiałam sprawdzić, czy dobrze chyba powinien się pojawić teraz pod tym postem

Cieszę się z Waszych udanych wizyt

Witam nową mamusię

Ja męża na razie nie biorę ze sobą, lekarz za każdym razem mnie bada, usg mam na razie dopochwowe i jakoś bym się stresowała, potem już będę go brać

W ogóle to zastanawiam się cały czas, czy dobrze wybrałam lekarza. Moja ulubiona ginka urodziła dziecko, no i wybrałam tego, bo niby ordynator z dobrymi opiniami na mieście, ale ja jakoś takie mam mieszane uczucia co do niego. Widzę, że ma ogromną wiedzę, jest delikatny itp. ale już jest dość oszczędny w słowach. Jak go zapytam, to mi wszystko powie, ale jak nie spytam, to milczy. Trochę mi to przeszkadza, bo np ostatnio się zdenerwowałam na wizycie tymi złymi informacjami, potem on wklepywał to wszystko do komputera i nie chciałam mu przerywać pytaniami, i takim sposobem zapomniałam spytać o niektóre rzeczy, a on sam z siebie mi nie powiedział. Moja poprzednia ginka wszystko tłumaczyła od początku do końca łącznie z teoretyzowaniem co jak gdyby, a ten nie. I chwilami się zastanawiam, czy go nie zmienić, czy może po prostu przesadzam. Aaaaaa no i ostatnio mnie zdziwiło, bo wypisując mi zwolnienie dzwonił się pytać kogoś jak to zrobić, bo powiedział, że on nigdy nie wypisuje nie wiem, czy miał na myśli, że ktoś za niego wypisuje, bo nie wierzę, że nie miał pacjentek, które potrzebowały zwolnienia. No ale przez te słowa boję się, że może miał na myśli, że jest jakoś dziwnie uprzedzony do zwolnień i np nie da mi pomimo, że np ten krwiak się nie wchłonie. Takie mam dylematy wybaczcie, że się tak rozpiasałam, po prostu nie wiem, co mam robić, a może w ogóle zwyczajnie przesadzam, bo odkąd jestem w ciąży różne dziwne myśli mi krążą po głowie, nie zawsze racjonalne myśli

W każdym razie trzymajcie dziś wieczorem kciuki za moją wizytę.
Z jednej strony jak płacisz to powinnaś być zadowolona od a do z. A z drugiej strony są lekarze, którzy są świetnymi fachowcami a są mało wylewni.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:43   #1298
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
tamten też był fajny chociaż tutaj wiemy dokładnie
lekarz podaje mi tygodniami tez wlasnie dzis miał być 9 tydzień wg ostatniej miesiączki,nie ogarniam tego liczenia ale Wiecie o co chodzi

Edytowane przez sylvuniaa84
Czas edycji: 2013-11-27 o 10:50
sylvuniaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:53   #1299
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
lekarz podaje mi tygodniami tez wlasnie dzis miał być 9 tydzień wg ostatniej miesiączki,nie ogarniam tego liczenia ale Wiecie o co chodzi
A od jakiej daty liczysz?
Stary 2013-11-27, 10:54   #1300
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sola1 Pokaż wiadomość
a od jakiej daty liczysz?
om 27.09
Stary 2013-11-27, 10:57   #1301
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
om 27.09

to dobrze suwaczek liczy 27.09 to piątek był więc w piątek 29 będzie 9 tydzień na suwaczku
Stary 2013-11-27, 10:58   #1302
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
om 27.09
to suwaczek dobrze liczy. OM masz liczone od piątku, bo 27.09 był w piątek czyli w każdy piątek mija Ci kolejny tydzień i licząc normalnie z kalendarzem w ręku, w ten piątek skończysz 9 tydzień. Lekarz pewnie liczy rozpoczęte tygodnie, rzadko to się zdarza, ale spotkałam się z tym.

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-11-27 o 10:59
Stary 2013-11-27, 11:00   #1303
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
to dobrze suwaczek liczy 27.09 to piątek był więc w piątek 29 będzie 9 tydzień na suwaczku
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
to suwaczek dobrze liczy. OM masz liczone od piątku, bo 27.09 był w piątek czyli w każdy piątek mija Ci kolejny tydzień i licząc normalnie z kalendarzem w ręku, w ten piątek skończysz 9 tydzień. Lekarz pewnie liczy rozpoczęte tygodnie, rzadko to się zdarza, ale spotkałam się z tym.
dzięki dziewczyny za wyjasnienie
Stary 2013-11-27, 11:13   #1304
D0tk4
Zadomowienie

wieki mnie tu nie było, ale mam nadzieję, że kobitki wybaczycie w pracy po urlopie mam istny sajgon, do tego chodzę jak zombie, bo nic tylko bym spała, wiec o max 20-21 jestem już w łóżku. I tak na pisanie z Wami jakos brakowało mi czasu :/ ale teraz trochę się w robocie uspokaja, wiec jestem

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny wy juz macie upatrzone wózki ubranka kupione a ja nic nie mam.
Ja póki 3 komplecików ubrankowych, które kupiłam jeszcze PRZED zajściem w ciąże nie mam nic chcę poczekać do 12 tc, kiedy to będę miała usg i wtedy zaczniemy zakupowe szaleństwo. Poza tym, zaraz po świętach zaczną się wyprzedaże, wiec wtedy dopiero zacznę polować na okazje

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja za to idę jutro na prenatalne na nfz... Właściwie tylko ze względu na Tżta bo strasznie chciał zobaczyć małe i marudzi, że do połówkowego w styczniu to tak dłuuuugo... Ciekawe czy w ogóle go lekarka wpuści, no i boję się, że coś mi wymyśli skoro gin mi wtedy wypisał na skierowaniu powiększony fałd karkowy
Fajnie, że idziecie na prenatalne. Upewnicie sie, ze wasze bejbi pięknie i zdrowo się rozwija

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bierzcie chłopów na usg- oczywiście ze mogą wejść ! Moj chodzi ze mną zawsze w pierwszej ciazy raz tylko opuścił bo nie mógł akurat
Ja swoje usg mam za 2 tyg i już nie mogę się doczekać aż mąż zobaczy bejbika

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Wrocilam!! Wszystko jest ok, a moje Szczescie Najslodsze na swiecie ma 2,5 cm!!! Dostalam globulki dowcipne, bo mam jakis stan zapalny :\ Nie dostalam zdjecia z usg, wiec Wam sie nie pochwale, ale za tydzien na wizycie pewnie mi moj gin zrobi. Ale ulga
super wieści i teraz bez stresu proszę, wszystko jest w porządeczku
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:19   #1305
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość

wieki mnie tu nie było, ale mam nadzieję, że kobitki wybaczycie w pracy po urlopie mam istny sajgon, do tego chodzę jak zombie, bo nic tylko bym spała, wiec o max 20-21 jestem już w łóżku. I tak na pisanie z Wami jakos brakowało mi czasu :/ ale teraz trochę się w robocie uspokaja, wiec jestem

Ja póki 3 komplecików ubrankowych, które kupiłam jeszcze PRZED zajściem w ciąże nie mam nic chcę poczekać do 12 tc, kiedy to będę miała usg i wtedy zaczniemy zakupowe szaleństwo. Poza tym, zaraz po świętach zaczną się wyprzedaże, wiec wtedy dopiero zacznę polować na okazje

Fajnie, że idziecie na prenatalne. Upewnicie sie, ze wasze bejbi pięknie i zdrowo się rozwija

Ja swoje usg mam za 2 tyg i już nie mogę się doczekać aż mąż zobaczy bejbika

super wieści i teraz bez stresu proszę, wszystko jest w porządeczku

mój ze mną był na każdym USG,niech widzi maluszka os początku jak rośnie

też bym już chciała zacząc kupować tycie spioszki,no ale chyba u mnie jeszcze za wczesnie... a już aż mnie skręca aby cos kupić
Stary 2013-11-27, 11:29   #1306
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
mój ze mną był na każdym USG,niech widzi maluszka os początku jak rośnie
Ja póki co miałam jedno usg, a że było robione właściwie z dnia na dzień, wiec mąż się nie mógł wyrwać z pracy. Ale teraz będzie i nie mogę się doczekać jego wyrazu twarzy
Stary 2013-11-27, 12:35   #1307
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Ja żałuję, że swojego nie wzięłam na usg, które miałam wczoraj. Nie wiedziałam, że lekarz nie da mi zdjęcia i przykro mi, że mąż nie mógł zobaczyć pięknego Maleństwa. Na szczęście za tydzień wizyta i wtedy zapytam się gina czy może wejść.
Właśnie, co do ginów...ja też się czasem zastanawiam, czy dobrze wybrałam lekarza, w tej ciąży byłam już chyba u 3 czy 4. Każdy jest inny i zawsze coś mnie wkurzało w nich. W moim prowadzącym też denerwuje mnie to, że na usg nic mi nie mówił, nie skierował mnie na IgM i IgG, co też przecież powinien był zrobić...co jeszcze...nie zauważył, że mam stan zapalny na który powinien mi przepisać globulki ;/ Zastanawiam się czy go nie zmienić, choć tam gdzie mieszkam (czyli obecnie u męża w Rykach k.Lublina) nie mam zbytnio wyboru wśród ginekologów, a nie chcę na zimę dojeżdżać 60km do Lublina, bo strach w jakąś zamieć śnieżną jechać ;/ także wolę mieć kogoś na miejscu. Może po prostu tym razem zacznę się dopytywać bardziej podczas tego usg to mi coś powie
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:07   #1308
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Malwina jak się okazało bardzo egzotyczne u nas, a siostra jeszcze nie spotkała żadnej swojej imienniczki

-----------------------------------
Padam po pracy. Dzisiaj znowu brzuch mnie boli. Tak na prawdę od wczoraj, bo pokłóciłam się wieczorem z tż, który mnie mocno zdenerwował i do tej pory nie przeprosił Więc ciche dni teraz przed nami....nawet dzisiaj nie dzwonił.
Nawet nie pomogły mi na poprawę humoru naleśniki z dżemem jagodowym serem i bitą śmietaną
Malwinka, bardzo ładne I faktycznie rzadko spotykane, a szkoda, śliczne imię, bardzo dziewczęce
Życzę szybkiego godzenia z Tżtem, ponoć to godzenie jest najfajniejsze Ochłonie i zrozumie, że jest dla Was podporą i musi odrzucić swoje złości i być z Wami... A na te naleśniki to ja w takim razie się piszę

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bierzcie chłopów na usg- oczywiście ze mogą wejść ! Moj chodzi ze mną zawsze w pierwszej ciazy raz tylko opuścił bo nie mógł akurat
Ja się spotkałam parę razy z historiami, że lekarz sobie nie życzył bo mały gabinet/bo dyskomfort przy badaniu Mam nadzieję, że dziś Pani doktor wpuści mojego

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Juz jestem po wizycie. Dostałam skierowania na badania.
Dostałam skierowanie na badanie usg. Pierwszy wolny termin to 14.01 Ale w sumie to juz zrobię sobie połowkówe. Bo to będzie 18 tydzień i któryś tam dzień.
I tak teraz idę w sobotę także jestem spokojna.
Cytat:
Wrocilam!! Wszystko jest ok, a moje Szczescie Najslodsze na swiecie ma 2,5 cm!!! Dostalam globulki dowcipne, bo mam jakis stan zapalny :\ Nie dostalam zdjecia z usg, wiec Wam sie nie pochwale, ale za tydzien na wizycie pewnie mi moj gin zrobi. Ale ulga
Dziewczyny, super wieści !! Maleństwa nam rosną jak na drożdżach

To przypominam, proszę dziś kciukować

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:13   #1309
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie, co do ginów...ja też się czasem zastanawiam, czy dobrze wybrałam lekarza, w tej ciąży byłam już chyba u 3 czy 4. Każdy jest inny i zawsze coś mnie wkurzało w nich. W moim prowadzącym też denerwuje mnie to, że na usg nic mi nie mówił, nie skierował mnie na IgM i IgG, co też przecież powinien był zrobić...co jeszcze...nie zauważył, że mam stan zapalny na który powinien mi przepisać globulki ;/ Zastanawiam się czy go nie zmienić, choć tam gdzie mieszkam (czyli obecnie u męża w Rykach k.Lublina) nie mam zbytnio wyboru wśród ginekologów, a nie chcę na zimę dojeżdżać 60km do Lublina, bo strach w jakąś zamieć śnieżną jechać ;/ także wolę mieć kogoś na miejscu. Może po prostu tym razem zacznę się dopytywać bardziej podczas tego usg to mi coś powie
Gdyby ten Lublin był troszkę blizej ... A tak 60 km, to faktycznie daleko, wiec nie zawracałabym sobie głowy szukaniem kogoś tam. A masz jakąś alternatywę dla tego Twojego obecnego prowadzącego? Jeśli nie, albo jest on najlepszy z tych, których masz pod ręką, to trzeba go ciagnąć za język bardziej, w końcu to jego praca!
Stary 2013-11-27, 13:30   #1310
poziomkka
Zadomowienie

Dotk4 nie mogę powiedzieć, że on jest najlepszy, nie wiem, czy tutaj w ogóle jest jakis dobry lekarz, mieszkam tu od roku, więc nie bardzo mam rozeznanie. Chcę rodzić w Lublinie, więc i lekarz stamtąd by się przydał. Ten do którego chodzę pracuje w szpitalu w lbn, ale opinie na znanym lekarzu ma takie sobie. Większość ginów dojeżdża tutaj i przyjmuje np 1 dzień w tygodniu, czasem nawet co dwa tygodnie. W Lublinie miałam fajną babkę, dokładną, wszystko tłumaczyła, pracuje w Pro-vivo (centrum leczenia niepłodności), ale dostać się do niej to praktycznie graniczy z cudem Spróbuję jeszcze rozejrzeć się wśród lekarzy w Puławach, bo to trochę bliżej, ale może nie ma co wydziwiać...sama już nie wiem.
agaaga Dzisiaj masz wizytę? W takim razie mocno zaciśnięte
Stary 2013-11-27, 13:38   #1311
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Dotk4 nie mogę powiedzieć, że on jest najlepszy, nie wiem, czy tutaj w ogóle jest jakis dobry lekarz, mieszkam tu od roku, więc nie bardzo mam rozeznanie. Chcę rodzić w Lublinie, więc i lekarz stamtąd by się przydał. Ten do którego chodzę pracuje w szpitalu w lbn, ale opinie na znanym lekarzu ma takie sobie. Większość ginów dojeżdża tutaj i przyjmuje np 1 dzień w tygodniu, czasem nawet co dwa tygodnie. W Lublinie miałam fajną babkę, dokładną, wszystko tłumaczyła, pracuje w Pro-vivo (centrum leczenia niepłodności), ale dostać się do niej to praktycznie graniczy z cudem Spróbuję jeszcze rozejrzeć się wśród lekarzy w Puławach, bo to trochę bliżej, ale może nie ma co wydziwiać...sama już nie wiem.
Jeżeli Puławy masz blizej, to pewnie! Z tym, ze jak chcesz rodzić w lbn, to będziesz tak w rozjazdach cały czas. Ja z Lublina nie jestem, ale mój mąż tak i jak jesteśmy w Polsce to tam chodzę do lekarzy i z reką na sercu mogę Ci doktora Grzegorza Polaka polecić. Na pewno przyjmuje w ab ovo. Fantastyczny lekarz, dzięki niemu teraz jestem w ciąży i bardzo żałuję, że nie moggłam go wziąć ze sobą na Wyspy, zeby mi ciążę prowadził
Stary 2013-11-27, 14:24   #1312
poziomkka
Zadomowienie

Dotk4 póki co to nie będę kombinować, bo im więcej lekarzy odwiedzam to większy mętlik mam w głowie. Ale zobaczę po tej wizycie co będę miała za tydzień - jeśli nadal nie zleci mi tych badań co trzeba i jak mnie będzie wkurzał to znajdę sobie kogoś w Puławach - a tam też dużo lekarzy przyjmuje właśnie ze szpitali w Lublinie.
Stary 2013-11-27, 14:27   #1313
sylvuniaa84
Zadomowienie

Można jakos pokombinować zeby zrobic badania na NFZ ? Czy jak sie juz zdecydowałam na prywatnego lekarza to musze badania prywatnie robic? Teraz mam ich strasznie duzo i wyjdzie mi cos około 300 zł :/ + USG na wizycie to ten miesiąc wciągnie kasy sporo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-27, 15:13   #1314
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć
Licząc wg ostatniej @ dziś mam ostatni dzień 11 TC, byłam na USG genetycznym, Pan dr pooglądał i pomierzył mojego dzidziusia. Ma już 6cm, dużą główkę, pękaty brzuszek, rączki i nóżki. Przezierność, wszystkie przepływy, narządy (serduszko, mózg, zołądek, pęcherz) OK. Możliwość wystąpienia wad genetycznych znikoma.
suuuper!
Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
No to i ja się zdecyduje zapoznać i napisać, mimo, że wy już tyle stron naprodukowałyście, chyba nie jestem w stanie wszystkiego ogarnąć mam nadzieję, że można się przyłączyć?

Więc wczoraj zaczęłam 14 tydz, OM 30.08., mam termin na 07.06., ogólnie czuje się świetnie, oprócz tego, że cały czas bym spała... Żadnych mdłości, no może zdarzyło mi się dosłownie kilka razy, poza tym mam migrenowe bóle głowy i apap średnio mi pomaga, na szczęście zdarzają się nieczęsto
Hmm... Nie wiem co jeszcze mogłabym o sobie napisać, ewentualnie to, że znamy się z poziomkka bardzo dobrze i zostałam trochę zachęcona do dołączenia do forum
witaj i rozgosc sie

Wspolczuej Wam Dziewczyny tych dylematow z lekarzami,zycze zebyscie podjely trafne decyzje i byly zadowolone.

I ja juz jestem po wizycie.Moja Dzidzia ma sie super,ma juz 6 cm.I doprowadzila mnie dzisiaj do pelnej euforii gdy tylko pojawila sie na ekranie machala raczkami i nozkami,buszowala po calym brzuchu . totalne przeciwnienstwo do mojego Synka.On to byl leniuch,nigdy na usg sie nie wysilal,chyba raz tylko pomachal i nic wiecej.
Mi lekarz czesto mowi,co w danej chwili robi i czasem cos tlumaczy.
Dzis pytalam czy MOZNA JESC SLEDZIE.POWIEDZIAL,ZE TAK.
Mam zdjecie,ale nie widac jeszcze tak pieknie,zrobilam male podpowiedzi..
Nastepna wizyte mam dopiero 3 stycznia zwykla,a z usg ok 24 stycznia,to bedzie pogranicze 20 tygodnia
tyle czasu

Nie pytam za kazdym razem...ale jesli Ktoras chetna do dopisania na 1 strone,to podajcie dane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11tydz 3 dz.jpg (68,4 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-11-27 o 15:16
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:22   #1315
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
suuuper!

witaj i rozgosc sie

Wspolczuej Wam Dziewczyny tych dylematow z lekarzami,zycze zebyscie podjely trafne decyzje i byly zadowolone.

I ja juz jestem po wizycie.Moja Dzidzia ma sie super,ma juz 6 cm.I doprowadzila mnie dzisiaj do pelnej euforii gdy tylko pojawila sie na ekranie machala raczkami i nozkami,buszowala po calym brzuchu . totalne przeciwnienstwo do mojego Synka.On to byl leniuch,nigdy na usg sie nie wysilal,chyba raz tylko pomachal i nic wiecej.
Nastepna wizyte mam dopiero 3 stycznia zwykla,a z usg ok 24 stycznia,to bedzie pogranicze 20 tygodnia
tyle czasu

Nie pytam za kazdym razem...ale jesli Ktoras chetna do dopisania na 1 strone,to podajcie dane.
Ooooo rany

Ja za niedługo się zbieram do lekarza, mam nadzieję, że też wrócę z dobrymi wieściami
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:23   #1316
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
I ja juz jestem po wizycie.Moja Dzidzia ma sie super,ma juz 6 cm.I doprowadzila mnie dzisiaj do pelnej euforii
piękna super, że wszystko dobrze! ależ ja się swojego usg doczekać już nie mogę!
Stary 2013-11-27, 15:40   #1317
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
suuuper!

witaj i rozgosc sie

tyle czasu

Jakie maleństwo już duże (mam przeczucie, że u Ciebie będzie córcia ) Ja idę we wtorek to będzie już 12 t 5 d ciekawe ile moje będzie już mieć cm

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:49   #1318
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

To przypominam, proszę dziś kciukować
kciuki

Cytat:
suuuper!

witaj i rozgosc sie

tyle czasu

Jakie piękne zdjęcie. Dzidzia cudna

Jak każde dziecko jest różne

Przypomniało mi się, że kiedyś słyszałam, że jak chcemy żeby dziecko nie spało to dobrze jest usiąść i odpocząć przed wizytą, bo jak idziemy i z marszu wchodzimy do gabinetu to dziecku jest fajnie, bo kołysze podczas naszego chodzenia i może zasnąć. Niektórzy jedzą też coś słodkiego przed wejściem.
Choć u mnie zwykle póki mała miała jeszcze dużo miejsca to był odwrotny problem, bo tak szalała, że lekarz musiał mieć refleks żeby zmierzyć

W ogóle mi się przypomniało o pasach w samochodzie, żeby inaczej je zapinać, bo kompletnie o tym zapomniałam.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

A w ogóle rok temu mniej więcej o tej porze zaczęły mi odchodzić wody. Jak ten czas leci

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Jakie maleństwo już duże (mam przeczucie, że u Ciebie będzie córcia ) Ja idę we wtorek to będzie już 12 t 5 d ciekawe ile moje będzie już mieć cm

Jak zobaczyłam zdjęcie to samo sobie pomyślałam
Stary 2013-11-27, 15:57   #1319
Prowansja88
Raczkowanie

Mamusie..
przedyskutowałyśmy już temat jedzenia, wózków itd a nikt nie wspomniał o imieniu dla Dzidziusia. Nie macie z tym kłopotu? Czy płeć znana czy nie, tak czy inaczej musimy mieć wymyślone 2: męskie i damskie, bo do porodu zawsze jakiś % niepewności istnieje.
Dla dziewczynki mam dwa: Kaja i Liwia Zawsze chciałam mieć Maje, od lat, ale bardzo popularne teraz.
Dla chłopca: Miłosz? Mikołaj?
Do żadnego męskiego nie mam przekonania. Próbuję wybrac od paru lat, ale jakoś nic mi się nie podoba ;( obawiam się, że będzie no name
Jak u Was?
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 16:01   #1320
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, nie udzielam się za bardzo ostatnio i do 10 grudnia będę Was tylko podczytywać, trzymać za Was kciuki i cieszyć się dobrymi informacjami Ustalili mi termin egzaminu i jestem przerażona, że tak szybko :/ !!! Więc właśnie gotuje zupę i idę się uczyć... Zamierzam przestać za ok 2 tygodnie i wtedy też wrócę w piątek jeszcze czeka mnie wizyta u lekarza, jak znajdę czas to napisze Wam co wypatrzył, oby wszystko dobrze!!! Proszę trzymajcie kciuki, żeby to wszystko weszło mi do głowy, bo na razie idzie kiepsko Pozdrawiam!
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości