|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cześć dziewczynki, wróciłam właśnie z pracy i mam nową pomoc
![]() Do tego praktycznie mijają mi objawy ciążowe, wy tak panikowałyście jak wam zanikły te objawy ze i ja zaczynam się martwić że może coś nie tak, na szczęście (o ironio) dzisiaj dopadły mnie znowu bóle pleców, pośladka i uda więc malec pewnie i tam się gdzieś wierci już... Jutro idę zapisać się na te badania genetyczne, a wizytę normalną mam dopiero 12 grudnia, nigdy aż tak długo nie musiałam czekać i aż się martwię. No ale teraz to już będzie tylko lepiej mam nadzieję
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Hejka!
eweden ![]() Ja też zauważyłam, że jakoś mniej mi dokuczają nudności. Byle jeszcze ta "śpica" przestała mnie męczyć, bo to trochę kłopotliwe jest w pracy. Chociaż i tak nie jest tak źle, jak w pierwszej ciąży, gdy zasypiałam w autobusie, gdy wracałam z pracy lub już w domu na siedząco. W pierwszej ciąży było łatwo chodzić z mężem do gina (nie wchodził ze mną tylko na 2 pierwsze USG "dowcipne"), ale teraz trochę to kłopotliwe przy 4-latku. W dodatku długo się czeka w poczekalni. Mam jednak nadzieję, że jakoś uda się zabrać moich chłopaków do gabinetu na USG robione już przez brzuch.
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam zrobić sobie suwaczek z tygodniami ale jak go zrobiłam to wg lekarza dzis jest 9 tydzień a na na sówaczku dopiero 8 tydz 5 dzień.. tez u was jest inaczej ? może miałam tak zostawic ?
zrobiłam sobie taki troche inny może być ?
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
lekarz podaje mi tygodniami tez wlasnie dzis miał być 9 tydzień wg ostatniej miesiączki,nie ogarniam tego liczenia ale Wiecie o co chodzi
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2013-11-27 o 10:50 |
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zadomowienie
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze suwaczek liczy 27.09 to piątek był więc w piątek 29 będzie 9 tydzień na suwaczku
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
to suwaczek dobrze liczy. OM masz liczone od piątku, bo 27.09 był w piątek czyli w każdy piątek mija Ci kolejny tydzień i licząc normalnie z kalendarzem w ręku, w ten piątek skończysz 9 tydzień. Lekarz pewnie liczy rozpoczęte tygodnie, rzadko to się zdarza, ale spotkałam się z tym.
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-11-27 o 10:59 |
|
|
|
#1303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1304 | ||||
|
Zadomowienie
|
wieki mnie tu nie było, ale mam nadzieję, że kobitki wybaczycie w pracy po urlopie mam istny sajgon, do tego chodzę jak zombie, bo nic tylko bym spała, wiec o max 20-21 jestem już w łóżku. I tak na pisanie z Wami jakos brakowało mi czasu :/ ale teraz trochę się w robocie uspokaja, wiec jestem ![]() Cytat:
chcę poczekać do 12 tc, kiedy to będę miała usg i wtedy zaczniemy zakupowe szaleństwo. Poza tym, zaraz po świętach zaczną się wyprzedaże, wiec wtedy dopiero zacznę polować na okazje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój ze mną był na każdym USG,niech widzi maluszka os początku jak rośnie ![]() też bym już chciała zacząc kupować tycie spioszki,no ale chyba u mnie jeszcze za wczesnie... a już aż mnie skręca aby cos kupić
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja żałuję, że swojego nie wzięłam na usg, które miałam wczoraj. Nie wiedziałam, że lekarz nie da mi zdjęcia i przykro mi, że mąż nie mógł zobaczyć pięknego Maleństwa. Na szczęście za tydzień wizyta i wtedy zapytam się gina czy może wejść. Właśnie, co do ginów...ja też się czasem zastanawiam, czy dobrze wybrałam lekarza, w tej ciąży byłam już chyba u 3 czy 4. Każdy jest inny i zawsze coś mnie wkurzało w nich. W moim prowadzącym też denerwuje mnie to, że na usg nic mi nie mówił, nie skierował mnie na IgM i IgG, co też przecież powinien był zrobić...co jeszcze...nie zauważył, że mam stan zapalny na który powinien mi przepisać globulki ;/ Zastanawiam się czy go nie zmienić, choć tam gdzie mieszkam (czyli obecnie u męża w Rykach k.Lublina) nie mam zbytnio wyboru wśród ginekologów, a nie chcę na zimę dojeżdżać 60km do Lublina, bo strach w jakąś zamieć śnieżną jechać ;/ także wolę mieć kogoś na miejscu. Może po prostu tym razem zacznę się dopytywać bardziej podczas tego usg to mi coś powie
|
|
|
|
#1308 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę szybkiego godzenia z Tżtem, ponoć to godzenie jest najfajniejsze Ochłonie i zrozumie, że jest dla Was podporą i musi odrzucić swoje złości i być z Wami ... A na te naleśniki to ja w takim razie się piszę ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dziś Pani doktor wpuści mojego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() !! Maleństwa nam rosną jak na drożdżach ![]() To przypominam, proszę dziś kciukować
|
|
#1309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Dotk4 nie mogę powiedzieć, że on jest najlepszy, nie wiem, czy tutaj w ogóle jest jakis dobry lekarz, mieszkam tu od roku, więc nie bardzo mam rozeznanie. Chcę rodzić w Lublinie, więc i lekarz stamtąd by się przydał. Ten do którego chodzę pracuje w szpitalu w lbn, ale opinie na znanym lekarzu ma takie sobie. Większość ginów dojeżdża tutaj i przyjmuje np 1 dzień w tygodniu, czasem nawet co dwa tygodnie. W Lublinie miałam fajną babkę, dokładną, wszystko tłumaczyła, pracuje w Pro-vivo (centrum leczenia niepłodności), ale dostać się do niej to praktycznie graniczy z cudem
Spróbuję jeszcze rozejrzeć się wśród lekarzy w Puławach, bo to trochę bliżej, ale może nie ma co wydziwiać...sama już nie wiem.agaaga Dzisiaj masz wizytę? W takim razie mocno zaciśnięte
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
Dotk4 póki co to nie będę kombinować, bo im więcej lekarzy odwiedzam to większy mętlik mam w głowie. Ale zobaczę po tej wizycie co będę miała za tydzień - jeśli nadal nie zleci mi tych badań co trzeba i jak mnie będzie wkurzał to znajdę sobie kogoś w Puławach - a tam też dużo lekarzy przyjmuje właśnie ze szpitali w Lublinie.
|
|
|
|
#1313 |
|
Zadomowienie
|
Można jakos pokombinować zeby zrobic badania na NFZ ? Czy jak sie juz zdecydowałam na prywatnego lekarza to musze badania prywatnie robic? Teraz mam ich strasznie duzo i wyjdzie mi cos około 300 zł :/ + USG na wizycie to ten miesiąc wciągnie kasy sporo...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wspolczuej Wam Dziewczyny tych dylematow z lekarzami,zycze zebyscie podjely trafne decyzje i byly zadowolone. I ja juz jestem po wizycie.Moja Dzidzia ma sie super,ma juz 6 cm.I doprowadzila mnie dzisiaj do pelnej euforii Mi lekarz czesto mowi,co w danej chwili robi i czasem cos tlumaczy. Dzis pytalam czy MOZNA JESC SLEDZIE.POWIEDZIAL,ZE TAK. Mam zdjecie,ale nie widac jeszcze tak pieknie,zrobilam male podpowiedzi.. Nastepna wizyte mam dopiero 3 stycznia zwykla,a z usg ok 24 stycznia,to bedzie pogranicze 20 tygodnia ![]() tyle czasu ![]() Nie pytam za kazdym razem...ale jesli Ktoras chetna do dopisania na 1 strone,to podajcie dane.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-11-27 o 15:16 |
||
|
|
|
#1315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja za niedługo się zbieram do lekarza, mam nadzieję, że też wrócę z dobrymi wieściami
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie maleństwo już duże (mam przeczucie, że u Ciebie będzie córcia ) Ja idę we wtorek to będzie już 12 t 5 d ciekawe ile moje będzie już mieć cm
|
|
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
kciuki
![]() ![]() Cytat:
Jak każde dziecko jest różne Przypomniało mi się, że kiedyś słyszałam, że jak chcemy żeby dziecko nie spało to dobrze jest usiąść i odpocząć przed wizytą, bo jak idziemy i z marszu wchodzimy do gabinetu to dziecku jest fajnie, bo kołysze podczas naszego chodzenia i może zasnąć. Niektórzy jedzą też coś słodkiego przed wejściem. Choć u mnie zwykle póki mała miała jeszcze dużo miejsca to był odwrotny problem, bo tak szalała, że lekarz musiał mieć refleks żeby zmierzyć ![]() W ogóle mi się przypomniało o pasach w samochodzie, żeby inaczej je zapinać, bo kompletnie o tym zapomniałam. ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- A w ogóle rok temu mniej więcej o tej porze zaczęły mi odchodzić wody. Jak ten czas leci ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Jak zobaczyłam zdjęcie to samo sobie pomyślałam
|
||
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
Mamusie..
przedyskutowałyśmy już temat jedzenia, wózków itd a nikt nie wspomniał o imieniu dla Dzidziusia. Nie macie z tym kłopotu? Czy płeć znana czy nie, tak czy inaczej musimy mieć wymyślone 2: męskie i damskie, bo do porodu zawsze jakiś % niepewności istnieje. Dla dziewczynki mam dwa: Kaja i Liwia Zawsze chciałam mieć Maje, od lat, ale bardzo popularne teraz.Dla chłopca: Miłosz? Mikołaj? Do żadnego męskiego nie mam przekonania. Próbuję wybrac od paru lat, ale jakoś nic mi się nie podoba ;( obawiam się, że będzie no name Jak u Was? |
|
|
|
#1320 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, nie udzielam się za bardzo ostatnio i do 10 grudnia będę Was tylko podczytywać, trzymać za Was kciuki i cieszyć się dobrymi informacjami
Ustalili mi termin egzaminu i jestem przerażona, że tak szybko :/ !!! Więc właśnie gotuje zupę i idę się uczyć... Zamierzam przestać za ok 2 tygodnie i wtedy też wrócę w piątek jeszcze czeka mnie wizyta u lekarza, jak znajdę czas to napisze Wam co wypatrzył, oby wszystko dobrze!!! Proszę trzymajcie kciuki, żeby to wszystko weszło mi do głowy, bo na razie idzie kiepsko Pozdrawiam!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

nie wiem, czy miał na myśli, że ktoś za niego wypisuje, bo nie wierzę, że nie miał pacjentek, które potrzebowały zwolnienia. No ale przez te słowa boję się, że może miał na myśli, że jest jakoś dziwnie uprzedzony do zwolnień i np nie da mi pomimo, że np ten krwiak się nie wchłonie. Takie mam dylematy 

w pracy po urlopie mam istny sajgon, do tego chodzę jak zombie, bo nic tylko bym spała, wiec o max 20-21 jestem już w łóżku. I tak na pisanie z Wami jakos brakowało mi czasu :/ ale teraz trochę się w robocie uspokaja, wiec jestem 
Więc ciche dni teraz przed nami....nawet dzisiaj nie dzwonił.

mocno zaciśnięte