|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
Maja Dla chłopca od początku: Patryk ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
wracaj do nas z dobrymi wieściami z wizyty i powodzenia na egzaminie
|
||
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
bazile dzidzia jest cudna
Prowansja88 Przeoczyłam chyba Twoj wpis odnośnie maleństwa. Cieszę się, że dzidziuś rośnie i wszystko ok Jeśli chodzi o wybór imienia, to my mamy chyba od 2 lat wybrane imię dla chłopca, ale nie powiem jakie, bo jest mało popularne i chcę, żeby tak zostało Jeśli chodzi o dziewczynkę, to mamy wielki problem z mężem. Właściwie to on ma problem, bo podobają mu się raptem 2 imiona, które mi nie pasują, a z kolei mi się podoba ze 20 imion, które jemu nie pasują, gdyż jak to stwierdził nie wiadomo, czy to imię dla człowieka, czy dla zwierzątka ;/;/ Dziwny ten mój mąż
|
|
|
|
#1323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poziomka moja koleżanka z pracy chodziła do lekarza z Puław który pracował w tamtejszym szpitalu i generalnie nie była zachwycona ale mówia że to i tak z Puław był najlepszy lekarz więc może być tak że wcale lepiej nie trafisz, może poprostu kwestia przyzwyczajenia się do danej osoby choć wiem że łatwo mówić. Ja chodziłam wcześniej do lekarki która pracuje też w szpitalu w lublinie ale jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciązy, ona zrobiła usg i nie widziała ciąży a wtedy bylam w 5 tc. Troche mnie to zdziwiło jak już zrobiłam test i postanowiłam zmienić lekarza ale była to dobra decyzja bo teraz jestem naprawdę zadowolona choć mój lekarz nie jest zbyt wylewny ale co trzeba to powie. Dziś wybrałam się do sklepu bo chciałam sobie ugotować zupę ale mało rano zjadłam była godzina 14 ja od rana na serku danona i nagle zawroty głowy mdłości myślałam że nie dojdę do domu yhhh na szczęście troche lepiej było na dworze, miały te mdłości już przechodzić a tu nic :/
http://www.suwaczki.com/tickers/6sut9jcgh2ek1tm7.png Edytowane przez morin Czas edycji: 2013-11-27 o 16:14 |
|
|
|
|
#1324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
uważam, ze lepiej jak się teraz zepniesz, niż jakbyś miała uczyć się po porodzie... Głowa do góry! Będzie dobrze! |
||
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Heh myśmy się nie mogli dogadać ale doszliśmy do porozumienia i nasze maleństwo będzie miało na imię Zosia albo Raduś
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi najbardziej podobało się to ostatnie USG- widać było jak ludzik się rusza, przebiera nóżkami.. coś pięknego, aż się łezka w oku zakręciła... Pewnie też tak będzie przy pierwszych ruchach, które poczujemy ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Z chłopcem gorzej: Antoś albo Borys Zobaczymy jak już poznamy płeć... jeszcze jakieś 4-5 tygodni |
||
|
|
|
#1328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co mam powiedzieć lekarzowi na NFZ ? ma mi zakładac druga kartę? jak bylam kiedyś na NFZ potwierdzić ciążę to mi powiedział że nie da mi skierowania na badania dopuki się nie zdecyduje czy bedzie prowadził moją ciążę,bo jak da mi skierowanie a ja zrobie badania i pujde do kogoś innego,to on na tym jest stratny bo za badania musi płacić i to nie ma sesu dla niego bo pacjetka jego nie bede.. Chyba że tak mozna a ja nie wiem ? jakie macie doświadczenie w tym?
|
|
#1329 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
choć nie powiem, że jest mi (a naleśniorów nic nie zostawiłam, z synkiem zjedliśmy )agaaga89 trzymam już od wczoraj![]() Oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla chłopca też nie lepiej, bo Franek, Filip, Kuba ![]() Cytat:
za wizytę i egzamin.---------------------------- Za to, że przegapiłam temat u gina i nie mam zaświadczenia, nie mogę sobie wyjść wcześniej z pracy do lekarza, ani spóźnić się jak będę robiła rano badania i muszę to odrabiać, więc siedzę od dzisiaj po 9h w pracy Jeszcze musiałam w pracy przenieść kilka cięższych rzeczy, a koleżanka z którą byłam nie wie o ciąży więc nie miałam wyjścia
|
|||||||||
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak to jest do końca. Ja mam założoną kartę ciąży na NFZ ( tu chodzę na regularne wizyty) z lekarki jestem zadowolona na 80%. Myślę, że od połowy 2 trymestru zacznę też chodzić na prywatne wizyty kontrolne, i wtedy jeszcze nie wiem jak z badaniami... |
|
|
|
|
#1331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1332 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się dziewczyny, że u Was wszystko dobrze, dzidzie rosną i cieszą oko
![]() Ja dziś jestem po 7 usg (kontrolnym na wyjście) i jutro na szczęście wychodzę ze szpitala ![]() Co do imion to od początku jakoś razem nam się umyślił Adaś Nie biorę pod uwagę, że to ktoś inny, bo już nawet myślę w takich kategoriach. Jeśli byłaby córcia (bardzo bym się cieszyła) to z imieniem będzie problem. Mój TŻ wybrał takie imiona, że mi na samo ich wypowiadanie włosy dęba stały. Mnie z kolei podoba się Anna, Hanna, Alicja, Zofia albo Aleksandra. Chciałabym mieć Aneczkę, ale jemu się nie podoba Na szczęście jest czas
|
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania bardzo ładne imię i w sumie rzadko spotykane wśród małych dzieci w dobie Brajanów i Dżesik. Mnie nie przeszkadza, że dużo dzieci ma tak samo na imię. Nie widzę problemu, że w klasie są 2 Kasie itp. Nie przepadam za bardzo wyszukanymi imionami, bo wydaje mi się, że dzieci nie lubią takiej oryginalności. Ale w sumie teraz taka moda to pewnie jest inaczej niż kiedyś. Jedyne co to nie chcę dawać imion jakie są u mnie w rodzinie, bo potem jest problem np. z prezentami na święta. U mnie na chwilę obecną Aleksandra i Alicja jeśli chodzi o dziewczynkę, ale to jeszcze może się zmienić. A jesli o chłopca to nie wiem, bo te imiona co mi się podobają np. Adaś to właśnie są w rodzinie. Także na chwilę obecną jeszcze nic nie wiem.
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo
Tż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!! No i teraz mogę się przyznać, że drugi lekarz powiedział, że widzi póki co dziewczynkę, ale wiadomo, że z dziewczynki może wyjść chłopczyk więc czekamy oficjalnie do stycznia na takie wieści ![]() Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko ok
|
|
|
|
|
#1337 |
|
Raczkowanie
|
Rybka12321 ja też mam wątpliwości co do swojego gina. Chodzę na NFZ, niby nie mam żadnych zastrzeżeń, bo lekarz jest wyrozumiały, cierpliwy, miły, poświęca pacjentkom dużo czasu i patrząc na poczekalni ile ciężarówek do niego czeka to chyba naprawdę jest w porządku. Jednak zastanawiałam się czy nie lepiej pójść gdzieś prywatnie, bo większość znajomych tak chodzi i sama się już pogubiłam. Za moim lekarzem przemawia jeszcze to, że jak miałam wątpliwe te wyniki toxo, kazał mi iść do przyszpitalnej poradni i podał swój prywatny nr tel żeby w razie problemów z przyjęciem dzwonić. Oj chyba wydziwiam
ale prywatnie idę jutro na usg i już się nie mogę doczekać bazile, agaaga89 przepiękne wasze dzidzie!!! ![]() Co do kupowania ubranek, wózka czy innych gadżetów to ja przesądna nie jestem i gdybym miała nieograniczone fundusze to na pewno coś bym już kupiła, a tak narazie muszę oszczędzać. A poszaleje za miesiąc, 2 czy 3 ![]() Prowansja88 ja mam wieeeelki problem z imieniem dla chłopca, wogóle nie mamy pomysłu... Dla dziewczynki bardziej, mi się podoba np Marianna, ale nie dyskutowałam jeszcze z mężem na temat imienia
|
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
agaaga89 Super! Brawo!
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2013-11-27 o 20:44 |
|
|
|
#1339 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie bedzie problem,bo od zawsze chcialam Zuzie,ale popularnosc mnie odstrasza.Potem myslalam o Izie,ale jakos mi przeszlo.I teraz nie mam nic to w temcie dziewczynek.A z chlopcem,hm tez bedzie ciezko,mi sie podoba wlasnie Mikolaj,ale niemiecki odpowiednik juz Takze narazie nie rozmyslam za bardzo w tym temacie,mam nadzieje,ze bede mogla juz myslec na powaznie pod koniec stycznia ![]() Cytat:
takie wiadomosci super sie czyta,oby zawsze tylko takie byly!No tak,jak narazie to moze i byc dziewczynka,ale wiadomo,ze "przecinek" zawsze moze "dorosnac" Dzieki Dziewczyny Tak,nasze skojarzenie to tez,ze troche kosmicznie dzidzia wyglada.A ja po dzisiejszym usg,coraz bardziej przekonuje sie,ze bedzie dziewczynka bo wiecie,chlopy to leniuchy a dziolchy sa aktywne zawsze.I dzis pobuszowala sobie taka mala istotka po moim brzuchu i dala mamie nadzieje...A tak powaznie,to strasznie sie ciesze,ze wszystko jest ok. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|
#1340 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Cieszę, się że same dobre wieści od lekarzy Aga robiłaś prenatalne (krew) prywatnie? Jaki koszt u Ciebie? Suwaczka sobie ustawię, ale jutro, bo dzisiaj jakoś weny brak. Co do chodzenia z partnerem na usg to różnie to wygląda, bo jak prywatnie chodzisz to możesz nawet z babcią sobie wejść, ale jak na NFZ to raczej mężów nie wpuszczają. Kilka razy zdarzyło mi się być u gina na NFZ i nie widziałam nigdy ciężarnej żeby z partnerem wchodziła. Tak jest przynajmniej u mnie. Ale wszystko pewnie zależy od samego lekarza Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Co do imion to 2 konkretnych jeszcze nie mamy, ale te co mi się podobają to: - Amelia, Hania, Magdalena, Weronika, Helena.......... - Wojtuś, Tymek, Szymek, Tomuś........ Oj ciężko będzie
|
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imion to sama nie wiem podobają mi się dla dziewczynki: Natalia, Magda, Agnieszka ale chłopca: Łukasz, Mariusz, Przemek, Daniel i pewnie będzie problem się zdecydować
|
|
|
|
|
#1342 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6 cm to już duży bejbik Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no chyba że jakiś foch ma ![]() Badania dużo mnie wyniosa bo tam jest cala lista jakie mam zrobić od toksoplazmy,różyczki po hiv i inne... do tego ogólne krwi,moczu,grupa krwi. wyjdzie 300 zł bo juz pytalam... nastepne bedą juz co miesiąc ok 30 zł to nie ma zle. ja jeszcze nie mysle o tym ale mam chrzesniaka Szymka
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2013-11-28 o 08:17 |
|||||
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam z podejrzeniem powiększenia przezierności, czyli nfz refundowało mi badania bo byłam w grupie ryzyka
Szczerze to nie spodziewałam się, że zrobią mi te testy, ale w tej klinice do której mnie wysłał mówiła pielęgniarka, że to norma przy badaniach prenatalnych zawsze robią a skoro jeszcze złapałam się na refundowane to nie ma co żałować...Cytat:
z kolei prywatnie nawet pół rodziny do dwa razy mniejszego gabinetu wpuści.
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie wiem czy to w tym watku czy innym brzuchatki dostawały jakies paczki,czy ulotki,książeczki.. od jakiejś firmy dla dzisdziusiów? nie mogę teraz odnalezc.. macie moze link do stronki?
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
Zacytowałam, ale gdzieś mi wcięło
Co do imienia, to ja całe życie chciałam dla chłopca Szymon, ale obecnie to imię je bardzo popularne i jakoś odechciałam. Myślę, że jak poznam płeć, to wtedy się z mężem zastanowimy. Trzymam kciuki za Pater, żeby nauka szła łatwo i za egzamin Aga gratuluję udanej wizyty, dzidzia śliczna TroppoSensible dobrze, że dziś wychodzisz, obyś już nie musiała wracać To tyle z pamięci, mam nadeję, że nikogo nie pomyliłam ![]() A co na mojej wczorajszej wizycie. Dzidzia ma 5,12 cm i tak jakoś fajnie machała, że widziałam paluszki u rąk i nóg Wczoraj jak onwszystko pytałam, to mi odpowiadał, był miły i wogóle wcaoraj czułam się u niego w dobrych rękach. Już sama nie wiem, czy wcześniej przesadzałam, czy co, prawda jest taka, że ja chcę moją ginkę i to chyba o to chodzi. Ale ona wraca dopiero w lipcu, wiec zostanę u tego, już nie będę kombinować. |
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
Czy Wy ćwiczycie coś? Jakiś pilates, lub jogę dla ciężarnych?? Myślałam o bardziej zorganizowanych zajęciach, ale ciężko mi będzie zgrać się godzinowo... bo godziny typowo dla kobiet które nie pracują. Czytałam, że takie ćwiczenia pomagają przy porodzie- a ja się nastawiam na poród naturalny. Czy Wy wybrałyście już szpital w którym chcecie rodzić? Dziewczyny z Warszawy lub okolic, macie już coś na oku? Ja zaczynam się powoli przymierzać, bo już leci 14tc, niedługo święta pakowanie, przeprowadzka a po Nowym roku, trzeba będzi esię już rozglądać za szkołą rodzenia... a chiałabym chodzić na zajęcia do szpitala w którym będę rodzić...ech, coraz więcej dylematów Rybka12321 Brawo za wizytę. No i fajnie, że przekonujesz się do lekarza ;-) Dobrego dnia |
|
|
|
#1347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do porodu, to dla mnie to odleeeeeeeeeegły temat Jeśli wszystko będzie ok i dotrwam do terminu, to nastawiam się na poród w klinice celebrytów a jeśli musiałabym z jichś powodów jednak pomyśleć o szpitalu państwowym, to może Orłowskiego, moja ulubiona ginka tam pracuje i w miarę dobre opinie słyszałam o tym szpitalu. Chociaż najbardziej to chciałabym na żelaznej, no ale tam raczej nie ma szans.
|
|
|
|
|
#1348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Krwiaki się wchłoną spokojnie ![]() Cytat:
![]() Mój lekarz sie przeniósł do jednego ze szpitala w którym chciałam rodzić, wiec nie mam się już nad czym zastanawiać, pójdę ale to niestety nie okolice Warszawy
|
|||
|
|
|
#1349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nastawiam się ponownie na IMiD. A jak nie będzie miejsc to druga opcja Solec. Chodziłam do IMiD na szkołę rodzenia. Jeśli mogę coś zasugerować to warto zwrócić tutaj w Warszawie na odległość. Bo jak będą godziny szczytu to może być problem dostać się z jednego końca Wawy na drugi. A tak ogólnie to z tego co się orientuję to raczej wszędzie w Wawie na porodówkach jest kultura - mówię oczywiscie o osobach z którymi miałam kontakt. Róznie jest na oddziale noworodkowym, gdzie się trafia po porodzie. Ale to już ma się buzię, żeby mówić. Najważniejsze, żeby dziecko urodziło się zdrowo. Ja trafilam na fajny personel. Ale to tez zalezy od zmiany na jaką się trafi. A co do lekarzy prowadzących ciążę i pracujących w szpitalach to jest naprawdę różnie - mam na mysli sytuacje, kiedy kobieta zapisuje się do lekarza mając nadzieję, że lekarz będzie przy niej. Są oczywiście tacy, którzy widząc swoją pacjentkę w szpitalu przejmują opiekę nad nimi, ale spotkałam się z sytuacjami, gdzie jak kobieta trafiała do szpitala i lekarz prowadzący miał ją gdzieś i udawał, że jej nie zna. Nie piszę tego, żeby straszyć, ale warto się zorientować jak to jest jesli nie wiemy. |
||
|
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam szpital wybrany tam gdzie jest mój lekarz,mam cesarkę więc mi na tym zależy aby był
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Zawsze chciałam mieć Maje, od lat, ale bardzo popularne teraz.
Maja
Pozdrawiam!
wracaj do nas z dobrymi wieściami z wizyty

Jeśli chodzi o dziewczynkę, to mamy wielki problem z mężem. Właściwie to on ma problem, bo podobają mu się raptem 2 imiona, które mi nie pasują, a z kolei mi się podoba ze 20 imion, które jemu nie pasują, gdyż jak to stwierdził nie wiadomo, czy to imię dla człowieka, czy dla zwierzątka ;/;/ Dziwny ten mój mąż
nie wiem, czy miał na myśli, że ktoś za niego wypisuje, bo nie wierzę, że nie miał pacjentek, które potrzebowały zwolnienia. .

ale narobiłaś smaka tymi naleśnikami... i chodzą za mną jagody
choć nie powiem, że jest mi