|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
czesc
jestem taka podjarana bo jutro wyjde z domu po raz pierwszy od 2 tygodni! trzymajcie kciuki bym znowu nie dostała l4 leżącego..... i dziś mija 15tc, czyli zaczynam 16 tc
|
#2342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
VwVampirka ja nigdzie jej nawet nie zawiozę,nie mam siły ... ostatnio przez osłabienie bym 2 razy zemdlała na mieście,ale dobrze,że była ze mną moja mama ... tamta nie może się po prostu pogodzić,że jej syn się przeprowadził do innego miasta i kasy nie daje ... bo teraz chce własną rodzinę założyć ... i tż już rozżalony pisze,że jego mama ma raka,już nie pisałam nic do niego,żeby poczekał do diagnozy,że usg nie potwierdzi wszystkiego,już po prostu nie mam na to wszystko siły ...
A tak w ogóle jak lekarz ma podejrzenie nowotworu to kieruje do szpitala,wiem jak z dziadkiem było ostatnio,od razu do szpitala skierowała i miał tam szczegółowe badania, ja tak samo miałam ... No i przeziębienie mnie wzięło,stan podgorączkowy,katar ... ledwo żyję ...
|
#2344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio powiedziałam do teściowej... że pępowina została przecięta i teraz jest Mój...
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucynka ale weź i się nie denerwuj ... staram się opanować,ale mnie to boli,że jakby coś mi się stało to by nie zwolnił się z poligonu,a do mamy poleciał ... Widać kto jest najważniejszy,rozumiem mama mamą ... ale ja mu dziecko urodzę .
Napisałam do niego,że źle się czuję to odpisał ' a co ci jest ' ... miło ...
|
#2346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kasieńko, cieszę się, że z Dzidziusiem wszystko ok! Carmena, szok z tym czadem! Dobrze, że w porę zareagowałaś Piękny awatar ![]() Asiulka, super łowy, ale bym poszalała na zakupach... A mam takiego samego misia (ten większy) z empiku To jedyny miś, który K. lubi. W poniedziałek miał go w przedszkolu, bo był 'Dzień Misia' ![]() Ramona, baty Ci się należą! Uważaj na siebie, już ja tak chojrakowałam i mam krwiaka ![]() Ale mi Dziecię szaleje dzisiaj w brzuszku!
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No też nie fajnie że napisał tak, ja swojemu Tż jak mowie że źle sie czuję to od razu dzwoni i pyta a nie przez sms...Proszę nie denerwuj się A co się dzieję że źle się czujesz??
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
JJJustynAAA
bardzo chętnie!!! ja wysprzatalam właśnie całą kuchnie ![]() zjem cos i zabieram się za lekkie ćwiczonko bo po sprzątaniu juz czuje mięśnie ![]()
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucynka póki co nie bede nic mówic ... ale ciekawe czy jutro sobie w ogole przypomni ze mam wizyte u ginekologa ...
bo jakos w to watpie ...
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko tu problemu nie robi mama, tylko tata
|
|
|
|
|
#2351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czyli rozumiem że zwolnił się z pracy i jest u swojej mamy tak ?? A to daleko jest od Was ?
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to w sumie od kiedy zaczyna się II trymestr, ja dziś skończyłam swój suplement I, od jutra chciałabym zacząć brać II, czy coś się stanie? Bo nie opłaca mi się kupować na te parę dni?
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula tak wtedy była pizza
![]() Sylvunia jeśli chcesz na jednym poście cytować wiele dziewczyn to tam gdzie masz cytuj – potem jakby kartka i odpowiedź to klikaj kartkę i to Ci zapisuje że będziesz to cytować i potem jak już chcesz odpowiadac to kliknij cytuj lub odpowiedź . Myślę że jasno wyjaśniłam ![]() Magdi kochany ten Twój synek
|
|
|
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się. Poczytałam, zacytowałam, żeby odpowiedzieć i dupa blada. Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam:
Menia94 jak śpię na lewym boku dłużej to się budzę z bólem kości w posladkach a i lewe biodro mnie boli.asia jak ja byłam po l4 - 3 razy szłam- to zawsze dostawałam leżące. Pytałam się w rejestracji i babka mi powiedziała, że zawsze wypisują leżące ja wychodziłam i tak, zawsze można powiedzieć, że się do lekarza idzie albo na badania gratuluję 16 tcasiulka 22 to dziołcho poszalałaś dużo tego nakupowałaś, ale super ciuszki i te ceny a co do sutków to nie ma pojęcia. Może nawilżać? pikaso gosius ![]() kasian super, że wszystko w porządku. U mnie z płcią było to samo. Musimy jeszcze poczekać ![]() gosiaczek też się zastanawiałam dziś nad tym BioOil. Jest nawet po przecenie w rossmanie a na kolorówki to dziś patrzyłam, ale w sumie nic mi nie jest potrzebne. Tych pryszczy to nic nie zasłoni ![]() Tyle wizyt dziś i żadna zdjęcia nie wrzuciła
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-11-27 o 18:16 |
|
|
|
#2355 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lenka 18.06.2014 ---> 2,800 kg i 49 cm szczęścia Edytowane przez sylvuniaa84 Czas edycji: 2013-11-27 o 18:20 |
|||||
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Zostałam szczesliwa posiadaczka lustrzanki nikon d3000
|
|
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
Super, gratki sprzyda się na robienie zdjęć Dzieciątku
![]() ![]() sylvuniaa84 mamy w planie budowę także wiecznie to trwać nie będzie
Na razie czekamy na działkę aż przekształci się z rolnej na budowlaną , kwestia paru miesięcy jeszcze. Ale i tak już nie mogę się doczekać kiedy ją zaczniemy.... ![]()
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a jezeli jutro dostane od rodzinnego lezace l4 to czy moge zwyczajnie je schowac i zadzwonic do gina czy wypisze mi l4 chodzace? czy stanie sie cos jesli to pierwsze zniszcze i dam to drugie?*
*zakladam że gin sie zgodzi
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucynka tak poprosił jakiegoś dowódcę i zwolnił go na dwie godziny i był u mamy ... i nawet wtedy do mnie nie zadzwonił jak się czuję ... i teraz się pokłóciliśmy bo powiedziałam dla niego co czuję,że nie jestem ważna,że nie spyta jak się czuję ... a zwłaszcza jestem w ciąży to powinien się bardziej o mnie zatroszczyć . Spytałam się czy na pewno będzie w sobotę w domu to do mnie z bulwersem żebym się zastanowiła nad swoim zachowaniem ... a ja myślałam,że będzie chciał jechać do swojej matki i po prostu się spytałam ... i powiedziałam mu to,bo tort dziś mu zamówiłam na sobotę ... i cisza ... mam dość dosłownie,ja chciałam mu niespodziankę tylko zrobić ...
![]() Nie jest daleko ... 35 km ... LightLimara o to chodzi,że jak ja się przekręcam na lewy bok to od razu mam mrowienia w kości ... i przekręcę się na plecy muszę rozmasować delikatnie i przechodzi ... ale znów próbuję i to samo ... Nie to,że poleżę na tym boku ... po prostu mi miednica drętwieje jak tylko się przekręcę . sylvuniaa mam nadzieje,że jak dzidziuś przyjdzie to się zmieni ... bo jak nie ... to będzie cięzko,ale mam plan jak pójdzie nie tak jak trzeba
|
#2360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- z tego co wiem to lekarze też wysyłają zwolnienia do ZUS-u....
|
|
#2361 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucynka już niestety niespodzianka się nie uda,bo powiedziałam mu o wszystkim w złości ... bo nie docenił tego co dla niego robię .
|
#2362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może do soboty przejdą złości. Oby się poprawiło
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo
Tż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!! No i teraz mogę się przyznać, że drugi lekarz powiedział, że widzi póki co dziewczynkę, ale wiadomo, że z dziewczynki może wyjść chłopczyk więc czekamy oficjalnie do stycznia na takie wieści ![]() Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
agaaga no to super
|
#2365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agaaga89 o matko, ale wyrazne fotki!
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2013-11-27 o 19:31 |
|
|
|
|
#2366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, że wszystko ok a zdjęcia
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
Jeszcze raz ogromnie dziękuję Wam za kciukasy U nas, tak jak pisałam z telefonu, wszystko super, przezierność ok., kość nosowa ok., długość ok., narządy te co się dało określić ok., kończyny są – maluszek ruchliwy niesamowicie zdjęcia mam ale niewyraźne, więc chyba sobie daruję wrzucanie na początku jak maleństwo leżało boczkiem to wydawało się, że to chłopaczek, potem jednak wyglądało bardziej na dziewczynkę, więc lekarz stwierdził, że nie ma co strzelać i ocenimy na 100% na następnej wizycie Wyniki mam bardzo dobre, wręcz wzorcowe, na następną wizytę nie mam nic robić, tzn żadnych badań. Krzywą cukrową będę jednak musiała zrobić, bo powiedział, że przy drugiej ciąży mogą się czepiać w szpitalu ale to między 20 a 25 tygodniem dopiero ![]() Tak strasznie się cieszę, że zobaczyłam w końcu bejbika, jest super, ciągle w ruchu, kopał nóżkami, machał rączkami, przekręcał się, normalnie high life tam ma na razie ![]() Co do wagi to okazuje się, ze schudłam znowu 0,5 kg od ostatniej wizyty to zdrowe odżywianie jednak przynosi efekty takie gin mówi, że raczej nie przytyję w 2 ciąży tyle co w 1, bo zazwyczaj w 2 się tyje mniej, ale to nie oznacza, ze dziecko będzie mniejsze, no zobaczymy ![]() Lu7 gratuluję synka Kaorlak a Tobie gratuluję drugiej córci i po cichu zazdroszczę ![]() IIkas u nas to samo, też rozmyślam jak my damy radę z dwójką ale podobno w ekstremalnych sytuacjach człowiek robi się jeszcze bardziej zorganizowany niż normalnie, więc myślę, że będzie ok. byle by przetrwać pierwszy rok, potem już z górki ![]() U nas jedna i druga ciąża planowana i jedna i druga w 2cs a ze dwa, trzy razy byliśmy w stresie, że wpadka, ale na początku tylko był stres, potem nadzieja no a potem lekka załamka, że jednak to nie to Madziuula skąd Ty bierzesz siły na te spacery długie?? Mi się już tak nie chce chodzić, głównie przez te ciuchy zimowe ![]() Menia to do końca roku będziesz miała TŻta dla siebie? ![]() Ramona no przesadziłaś z tą komodą Martuszka ja się zgadzam z Tobą, że Nikii daje przykład z obiadami, normalnie jestem w szoku!! Mi się jednego nie chce robić i zwalam to zazwyczaj na moją mamę, a gdzie jeszcze zupę gotować ![]() Asiulka ale szaleństwo z tymi ciuchami!! Super łowy Ja byłam na USG prenatalnym, jestem w 13 tygodniu skończonym, czyli dzisiaj wchodzę w 14, ale wg USG dzieć 3 dni mniejszy połówkowe za 2 miesiące dopiero gdzieś ![]() Carmenaa nie poznałam Cię!! Sylvunia jeśli mnie pytałaś o to na jakim sprzęcie, a Ci się pomyliłam z KasiąB to przezierność i kość nosową sprawdzał na normalnym USG, tym czarno – białym, a 3D nam pokazał dla ciekawostki tak o ![]() Magdi jak ja Ci zazdroszczę już tych ruchów takich intensywnych ja tylko na monitorze sobie pooglądałam jak dzieć szaleje w brzuchu ciekawe kiedy coś poczuję ![]() Agaaga super te zdjęcia no i gratuluję udanej wizyty No i czekamy na pozostałe wieści ![]() Miłego wieczora dziewczyny, ja idę do Hani teraz, bo TŻ chce zjeść kolację, a ona jeszcze nie śpi a potem sobie obejrzę finał Top Chefa buziaki |
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Piękny awatar 
Uważaj na siebie, już ja tak chojrakowałam i mam krwiaka 

bo jakos w to watpie ...

a i lewe biodro mnie boli.