|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
pamiętam jak pierwszy raz miałam sama jechac do miasta,ale mialam strachaCytat:
Jade z Kamilem na bilans,przy okazji lekarka zerknie na te jego oczyska czerwone,a potem do dentysty ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Kamil lubi śpiewać Bałkanicę |
|||
|
|
|
#1202 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak robimy siadamy do stołu ona przychodzi mlaska że chce am a jak już jej się uda coś dać do buzi to pluje..
|
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() My dzisiaj pospałyśmy do 9.20 no ale teraz jest szaleństwo i o żadnej drzemce nie ma mowy mam nadzieję, ze padnie chociaż po obiedzie ![]() Tamlin koteczek śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a co jej dajesz do jedzenia? Dajesz jej zupki? A dawałaś jej żeby sama jadła? Np na talerzyk ugotowaną marchewkę, ziemniaka jakieś mięsko? Kurcze nie wiem co poradzić Ale wiem jakie to stresujące i denerwujące jak dziecko nie chce jeść No i podobnie jak Ula radziłabym na wszelki wypadek podstawowe badania zrobić Ula u nas też hitem jest Bałkanica U nas generalnie radio włączone jest cały czas i Otylka nie zwraca uwagi na muzykę, ale jak tylko posłyszy Bałkanicę to wszystko rzuca i się gibie ![]() Dzięki dziewczyny za przepisy
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-11-27 o 13:00 |
||
|
|
|
#1204 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin śliczny kotek. Koleżanka ma brytyjczyka - super jest ale brojny.
Niegrzeczna mój brat był taki. Potrafił cały dzień nic nie jeśc jak się Mu pod nos nie podstawiło to się nie upomniał. Wyrósł dopiero jak się ożenił Przyszły rzeczy z Tchibo - fajne - szczególnie zwierzątka na magnesy ![]() zaraz zmykam na dyżur.
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pola też lubi Balkanica i My słowianie jak tylko usłyszy to od razu tyłkiem kręci.nawet ją nagrałam-komedia poprostui jeszcze piosenke z reklamy stiks&dips czy jakos tak
|
|
#1206 |
|
Wtajemniczenie
|
monarika jak juz pisałam, próbowałam wszystkiego, żeby sama jadła, obiady gotuje jej sama, i to już wszystko co my jemy, nie wymyślam nic specjalnie dla niej. Ale to nic nie daje..
kraven toś mnie pocieszyła kobieto |
|
|
|
#1207 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś lekka poprawa zjadła półtorej pulpeta lekarzowi narazie nie wspominałam o tym, bo wszyscy zgodnie twierdzą że ja przesadzam i że jak będzie głodna to zje. |
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zdarza się, że obiadu nie zje, bo akurat ma focha, bo nie w tym momencie itp itd. Różnie to z nim bywa. Musi po prostu mieć dobry humor ![]() Nie wiem co poradzić, chyba konsekwencja Ci tylko pozostaje. I raczej nic na siłę. A to ona bywa głodna? tzn okazuje to jak jest głodna? |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czytam Was cały czas, ale jakoś wbić się w temat nie mogę.
Byłam dzisiaj jednak u lekarza z tą moją wysypką, bo już zaczęłam się martwić, że to jakaś różyczka lub szkarlatyna. Okazało się, że to jakaś wirusówka, która u nas panuje. Podobno są olbrzymie szanse, że zaraziłam tym Antka, więc już cała drżę na myśl o tym.
|
#1211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaś też ma dziś wyjątkowo dzień niejadka ... jak zwykle na śniadanie jadł 2 skibki chleba to dziś pół tak samo przy obiedzie też grymasił ... dziewczyny mogę prosić link do tej stronki Tchibo bo chciałam zobaczyć zabawki a na tej stronce gdzie wchodzę nic nie ma
|
|
#1212 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#1213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam na bilansie z Kamilem i u lekarki przy okazji.Na spojówki mówiła że mogę Tobrex dawać,ale stwierdziła że Kamil ma zapalenie migdałków i wypisała odrazu antybiotyk.Nie wiem co mam o tym mysleć bo nie ma żadnych objawów,nawet go gardło nie boli a poza tym lekarka która go dzis oglądała to taka stara bladź której za grosz nie ufamWogóle ta rozmowa z lekarką lek: są jakieś problemy? ja: zapalenie spojowek się przyplatało. lek:ale to teraz a przewlekłe. ja:nie. lek.ale on zapalenie migdałków ma. ja:??? lek:ma pani coś w domu na to? ja:na oczy? lek:nie na migdałki. ja:nie mam lek:a na oczy co pani ma? ja:Tobrex lek: może być ![]() Potem napisała mi na karteczce nazwę jakichś kropelek co mam wykupić jakby zaczął oczy trzeć.Ja się pytam ale to bez recepty te krople są?Ona: nie wiem ale trzeba kupić ![]() Byłam na zakupkach w Pepco przy okazji dentysty kupiłam troche ciuszków dzieciakom.Dla dziewczynek są fajne legginsy pasiaste pastelowe z naszytym zwierzakiem na tyłku za 12,99
|
|
|
|
|
#1214 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niegrzeczna u nas tez masakara z jedzeniem. no ale nie ma ta zeby nic nie jadla. cos skubnie w malych ilosciach, dzis dziubla ze dwie duze lyzki risotta, potem samego makaronu, owoce. kiedys mysle, że jej to przejdzie, tesciowa mowi ze tz byl identyczny, żył na oliwkach i ogórkach!! moze ma taki okres, dzieci tak miewaja, jak do tej pory CI ladnie jadla. u nas od poczatku byla tragedia jak sie martwisz to zrob badaniaCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1215 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
może skonsultuj z innym pediatrą? skoro nie ma objawów żadnych to może nie migdałki i od razu antybiotyk? dziwna ta cała wizyta. my już po szczepieniu priorixem. mam tak wielką nadzieję, że nic nie będzie się działo podczas badania Zuzanka okropnie płakała, zastrzyk tak samo. tak mi jej szkoda było.dopiero jak zobaczyła chłopczyka na korytarzu to się uspokoiła i chciała sie z nim bawić.. zalotnica mi rośnie![]() waga 10 kg i 77 cm wzrostu. jak na skończone 15,5 mca to szału nie ma. szukam na all i tablicy kombinezonu zimowego i zastanawiam się nad rozmiarem. chyba 86 brać? najwyżej podwinę rękawki i nogawki. w sh i komisach nic ciekawego nie ma. zresztą już ubranek w takich rozmiarach w dobrym stanie jak na lekarstwo. perełki trzeba trafić. siebie w coś na zimę muszę zaopatrzyć, bo zimno coraz bardziej. przeraża mnie ta perspektywa... od pn idę oficjalnie na l4. mam leżeć, odpoczywać, nie nosić małej (ta... wszystko bardzo realne...) bo ginowi nie podoba sie moja szyjka. do tej pory wszystko było ok. a dziś stwierdził, że ma lejkowaty ksztalt pytałam co to znaczy, czy się skraca czy o co chodzi? stwierdził, że zobaczy na usg i mam przyjść w pn... zaczynam się martwić... już i tak staram się oszczędzać jak mogę, tylko z małym człowieczkiem uczepionym nogi, gdy tylko jestem w domu, to takie trudne...
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-11-27 o 20:12 |
|||||
|
|
|
#1216 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdrówka i oby Antoś nie podłapał Cytat:
A jak Oliwki oczko? Dobrze już? Cytat:
Oszczędzaj się i odpoczywaj i trzymam kciuki za wizytę
|
|||
|
|
|
#1217 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Nie pamietam juz, kiedy ostatnio tu zagladalam, dzien leci mi za dniem nawet nie wiadomo kiedy, duzo ostatnio sie dzieje... Bylam wczoraj na plotkach z moimi dziewczynami, w koncu sie oderwalam od rutyny choc na chwile, ciezki weekend nas czeka, powoli planujemy swieta, boli mnie od tego glowa. Podczytalam tylko ze Angel corka marnootrawna wrocila i co z tym egzaminem?Tamlin nie mam podladu zdjec w kom, wiec kicie obejrze pozniej, ale brytyjczyki sa piekne ![]() Niegrzeczna i Kasiam , macie urwanie glowy z niejadkami... U nas odwrotnie, mam malego zarloka ktory jak cos dostanie do reki wydaje odglosy jak Golumn i taka ma mine...Dearlie mam nadzieje ze wirus ominie Antka, a wszystkim chorowitkom sle usciski! Maggie oszczedzaj sie ile mozesz, wiem ze nie raz ci to pisalysmy, wykorzystuj rodzicow i meza, niech sie wykarze. |
|
|
|
#1218 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję zdrówka dla dzieciaczków Cytat:
![]() Cytat:
rozumiem, że się martwisz, ale może to chwilowe. Jak piszesz, Iga je owoce, więc nie jest źle. Ale faktycznie, jeśli się martwisz to może warto jakieś podstawowe badania wykonać. Mam nadzieję, że się rozwiąże ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko się oszczędzaj, wykorzystuj pomoc innych co do kombinezonu, to 86 może być duży musisz patrzeć na konkretne wymiary. Antek też taki drobniutki jak Zuzanka, wzrost podobny, a waga taka sama dobrze, że już po szczepieniu
|
|
#1219 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeżeli dojdziesz do rozmiaru 40, w co wątpię , to służę płaszczami ![]() Maja ma teraz fazę przytulania, non stop wyciąga rączki do góry, więc nie wyobrażam sobie jak Ty sobie radzisz, ale oszczędzaj się ile tylko można Cytat:
głowa do góry! za to Maja zrobiła sobie drugiego Sylwestra i od 1-5 rano nie spała. mam nadzieję, że to nie stanie się regułą
|
|
#1220 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za tak duży odzew w sprawie mojego niejadka
dziś już zjadła marny obiad ale zjadła, może ja faktycznie przesadzam, przeczekam jeszcze jakiś czas jak się to nie zmieni na pewno zrobię jej jakieś badania. Nie chcę też dziecku na siłę wmawiać choroby ![]() całuję Was |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie dużo zdrówka kochana. I oby Antoś sie nie pochorował.
Ula dla Kamila też duż zdrowia - przejdzcie się do innego lekarza.
|
#1222 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
u nas to też hicior, mała daje telefon żeby jej włączać, a kubuś na pamięć zna
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() te legginsy się kończą na 86 ?bo u mnie nie ma większych, a te na 86 założyła kilka razy bo małe są jakieś, a szkoda, bo fajne są ![]() Cytat:
odpczywaj koniecznie, bo to nie żarty! wiem, bo ja z szyjką miałam problem od 27 tyg przy Kubusiu, a z Isią od 27 - tu dzięki temu, ze właściwie od razu dostałam leki i l4 żeby syt po Kubusiu się nie powtórzyła...synek był starszy ale i tak ciężko było go na ręce nie brać, to co się dziwić Tobie, jak masz jeszcze mniejsze w domu....ale uważaj naprawdę może ktoś mógłby Ci pomóc żebyś mogła jak najwięcej leżeć![]() Cytat:
Cytat:
a może gardło ją boli?nie wiem...
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() Ależ pogoda dziś, wieje strasznie, chyba nie wyjdziemy nigdzie... Misiek mi dziś w nocy spadł z łóżka, bo TŻ spał na kanapie więc nie było blokady Ale nic mu nie było, spadł jakoś na pupę na siedząco i tylko zapłakał, po czym położony od razu zasnął. Za to ja długo nie mogłam zasnąć.A w ogóle to coś go uczuliło, ma czerwone policzki i trochę wokół ust pierwszy raz coś takiego mamy.
|
|
|
|
#1224 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To nie była nasza lekarka tylko 2 która oglądała go przy okazji bilansu.Jak nic sie nie poprawi to jutro pójdziemy do naszej. Cytat:
Hej! Biegunka chyba minęła ufffff............. Kamil chyba ma jednak te zapalenie migdałków bo mówił że gardło go boli,dałam mu ten antybiotyk ,trudno co będzie może nie zaszkodzi ![]() Tylko nie wiem ile mu dawać bo ta ☠☠☠☠a oczywiście nie powiedziała Mam Amoksiklav w ulotce "Zwykle stosowana dawka : od (25mg + 3,6 mg) do (45mg + 6,4mg) na każdy kilogram masy ciała na dobę,podawana w dwóch dawkach podzielonych." To jak waży 16 kg to ile ml mam mu dać Rano dalam 5ml.Osz...ku.wa wykoncze się z tymi chorobami idę do wariatkowa któraś chętna mi potowarzyszyć?W aptece to powinnam mieć już zniżkę dla stałego klienta
|
|||
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Maggie odpoczywaj i cieszę się że idziesz na zwolnienie. A do tego drugiego gina jutro idziesz? Dobrze pamiętam?
Cytat:
![]() Ile masz w ml tych mg? Podaj dawkę na mililitr.Ale z tego co widzę to około 3 -3,5 ml powinien na raz dostać. Zadzwoń do przychodni, niech poda dawkę. Marta nowy Shape kupiony? |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My właśnie wróciłyśmy z Biedronki, przytachałam 5 paczek Bebiko korzystając z promocji, mam zapas na cały grudzień
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziś w Biedrze słoiczki,kaszki i mm -20% |
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale u nas pogoda i wiatrzysko masakryczne znowu ![]() A wybierałyśmy się dzisiaj z Tili do szkoły na Andrzejki no ale nici w wypadu bo nosa w takie zimno nie wyściubi Cytat:
A suche ma te poliki? Otylka też od jakiegoś czasu ma czerwone i suche policzki i nie wiem czy to z suchego powietrza, czy z wiatru, czy może to jakieś uczulenie Nie wiem też czy to nie z nowego balsamu, bo w sumie nóżki też ma takie jakieś suche... Cytat:
![]() Ja bym zadzwoniła do przychodni albo poleciała do innego lekarza, sama bym nie podawała antybiotyku |
||
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś cały dzień te poliki czerwone, suche raczej nie są ani jakoś specjalnie chropowate.
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jakiś nowy krem? Bo może to faktycznie powód? My sobie dzis robimy dzień lenia. Spałyśmy do 8:40, z obowiązków tylko zakupy załatwiłyśmy, bo o Bebiko chodziło, a teraz Ala śpi a ja sączę kawkę, dziś olewam sprzatanie, obiad mam, ewentualnie wieczorem wstawię pranie. A co, raz na miesiąc mi się należy!
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-11-28 o 12:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

pamiętam jak pierwszy raz miałam sama jechac do miasta,ale mialam stracha

no ale teraz jest szaleństwo i o żadnej drzemce nie ma mowy

nie ma tego złego

i wypisała odrazu antybiotyk.Nie wiem co mam o tym mysleć bo nie ma żadnych objawów,nawet go gardło nie boli

może skonsultuj z innym pediatrą? skoro nie ma objawów żadnych to może nie migdałki i od razu antybiotyk? dziwna ta cała wizyta.