Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 20:14   #3571
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
To tak jak ja - na USG zawsze inaczej wychodzi, a tak mam stala date.

O matko - jak mnie denerwuja takie pytania
Mnie tez szwagierka wiecznie pyta co zrobie ze zwierzetami
Mój tż powiedział, że dziecko będziemy trzymali na dworze, a fretki zostają w domu

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
a czemu nie?
rodziłam normalnie w soczewkach. położne nie widziały przeciwskazań.
Nie wiem. Nigdy nie nosiłam nawet okularów i mi się wydawało, że od parcia mogą wyskoczyć

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:21   #3572
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Niestety pytają
Tzn tżta w pracy pytają, ja na szczęście nie mam z nimi kontaktu. Tż się pyta a co mamy zrobić a znajoma "no wybudować jakąś klatkę w ogródku" Dziwią się, że fretek nie oddamy
No właśnie mnie też Ale ja się śmieję, że przecież jak będę miała drugie dziecko, to pierwszego nie oddam.

TŻ właśnie mi podrzucił:
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/w...-ranking-2012/
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:22   #3573
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jednak studniówka jutro, mały nadrobił tydzień więc poród 8 marca, ma wielki brzuszek Mama od siedzenia w domu niebezpiecznie przytyła 4kg w miesiąc, koniec z tym siedzeniem, od jutra się ruszam! Generalnie wszystko OK Piotruś jedyne czego nie chciałz robić to zacisnął nózki i podkulił i w drugim prenatalnym nie mam oficjalnie płci wpisanej bo nie potwierdzona tym razem. Dostaliśmy płytkę z filmikiem na którym mały fika
Najważniejsze że się obrócił a cały czas czuję go w dole i nie dawałam na to szans
Za studniówkę

Cytat:
witajcie,
podczytywałam Was regularnie, ale jakoś nie miałam jak pisać. na telefonie mi niewygodnie a laptopa po pracy nie włączałam.
ostatnio kiepsko się czuję. dzidzia jest bardzo nisko ułożona, przez co ruchy powodują ucisk na nerwy i okropny ból. do tego przez to ułożenie mam ważenie, że zaraz mi wyskoczy, bo tak dziwnie ją czuję.
dziś byłam na wizycie u gina i kolorowo nie jest. chciał mnie wysłać w trybie pilnym na zwolnienie. musiałam podpisać oświadczenie że jestem poinformowana o zagrożeniu i nie wyrazam zgody. do końca listopada muszę pracować, a potem tez nie mogę zostawić mojego oddziału od razu bez nadzoru i pomocy. mam nowych pracowników, którzy jeszcze nie we wszystko zdążyli się wdrożyć. ech.. ta cholerna odpowiedzialność i myślenie o wszystkim. nie umiem się tego pozbyć.
tak czy inaczej od pn idę oficjalnie na l4. mam leżeć, odpoczywać, nie nosić małej (ta... wszystko bardzo realne...) bo ginowi nie podoba sie moja szyjka. do tej pory wszystko było ok. a dziś stwierdził, że ma lejkowaty ksztalt. pytałam co to znaczy, czy się skraca czy o co chodzi? stwierdził, że zobaczy na usg i mam przyjść w pn... zaczynam się martwić... już i tak staram się oszczędzać jak mogę, tylko z małym człowieczkiem uczepionym nogi, gdy tylko jestem w domu, to takie trudne...

będę dalej podczytywać, ale wybaczcie bo nie mam weny na pisanie... jakaś depresja mnie jeszcze dopada
zazdroszczę Wam lumpkowych łowów i pozytywnych wiadomości na wizytach
Gdy już sprawa jest tak poważna słuchałabym zaleceń gina... Oby wszystko się ułożyło - zarówno z Maleństwem, jak i w pracy!

Cytat:
Proszę o aktualizację w takim razie na liście:
Piotruś tp 08.03.2014
waga: 791 gram
25t 4d

następna wizyta 20.12.2013

dziękuję
Już prawie 800g!

Dzięki temu, że wstałam rano miałam taki fajny - długi dzień... Ciekawe, czy jutro zwlokę się z łóżka przed 11:00
Lecę pod prysznic!

I co do kupna fotelika - czuję taką... ulgę, że jedną z tych droższych rzeczy mamy z głowy!

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:23   #3574
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Moje co prawda za 3,5 miesiąca, ale może za dobre sprawowanie wyjdzie te 2 tyg wcześniej
genialne!
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że do poniedziałku nic Ci się nie stanie i nie będziesz potem żałowała, że odpowiedzialność wzięła góre nad dzieckiem
A Ty wypoczywaj ile sie da i uciekaj na L4!!!
A z mężem jakieś zmiany?
Ja też

Świetne!!!!!!!!!!!!
jeszcze tylko 2 dni w pracy i finito na kilka mcy. a potem bedę zdalnie pomagać i wpadać z kontrolą od domu mam spacerkiem 15 minut do pracy
moj gin do wszystkiego podchodzi bardzo asekuracyjnie. czasami ma wrażenie, że przesadza. choć z drugiej strony rozumiem, że woli dmuchać na zimne. Staram się dziewczyny oszczędzać i odpoczywać ile się da. prawda jest taka, że w pracy też odpoczywam.... od noszenia Zuzanki... jakkolwiek okropnie to zabrzmiało to niestety jak jestem w domu, moja kochana córi tylko mama i mama. wspaniałe to jest, bo jestem jej niesamowicie potrzebna, ale i bardzo męczące. choćby w kontekście nakazów gina. Bo przecież 15mcznemu dziecku nie wytłumaczę, że mama na rączki nie może wziąć, że mama musi poleżeć itp. dlatego m.in. pracuję mimo 6mca. bo tam regeneruję się fizycznie.
w pt idę prywatnie. zobaczymy co powie drugi.
dziś byłyśmy na szczepieniu. tak okropnie płakała . pierwszy raz... 2 tygodnie niepewności przede mną. mam nadzieję, że nic się nie będzie działo

a za mężem tęsknię... i taką mam ochotę na seks...
Cytat:
Mój tż powiedział, że dziecko będziemy trzymali na dworze, a fretki zostają w domu

Nie wiem. Nigdy nie nosiłam nawet okularów i mi się wydawało, że od parcia mogą wyskoczyć

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-11-27 o 20:26
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:28   #3575
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:

Mój odpowiada, że no trudno, jakoś trzeba będzie je chronić, zanim się mały nie nauczy im nie dokuczać

Co do drugiego ->
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:45   #3576
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
jednak studniówka jutro, mały nadrobił tydzień więc poród 8 marca, ma wielki brzuszek Mama od siedzenia w domu niebezpiecznie przytyła 4kg w miesiąc, koniec z tym siedzeniem, od jutra się ruszam! Generalnie wszystko OK Piotruś jedyne czego nie chciałz robić to zacisnął nózki i podkulił i w drugim prenatalnym nie mam oficjalnie płci wpisanej bo nie potwierdzona tym razem. Dostaliśmy płytkę z filmikiem na którym mały fika
Najważniejsze że się obrócił a cały czas czuję go w dole i nie dawałam na to szans
Gratulacje za udaną wizytę

Cytat:
witajcie,
podczytywałam Was regularnie, ale jakoś nie miałam jak pisać. na telefonie mi niewygodnie a laptopa po pracy nie włączałam.
ostatnio kiepsko się czuję. dzidzia jest bardzo nisko ułożona, przez co ruchy powodują ucisk na nerwy i okropny ból. do tego przez to ułożenie mam ważenie, że zaraz mi wyskoczy, bo tak dziwnie ją czuję.
dziś byłam na wizycie u gina i kolorowo nie jest. chciał mnie wysłać w trybie pilnym na zwolnienie. musiałam podpisać oświadczenie że jestem poinformowana o zagrożeniu i nie wyrazam zgody. do końca listopada muszę pracować, a potem tez nie mogę zostawić mojego oddziału od razu bez nadzoru i pomocy. mam nowych pracowników, którzy jeszcze nie we wszystko zdążyli się wdrożyć. ech.. ta cholerna odpowiedzialność i myślenie o wszystkim. nie umiem się tego pozbyć.
tak czy inaczej od pn idę oficjalnie na l4. mam leżeć, odpoczywać, nie nosić małej (ta... wszystko bardzo realne...) bo ginowi nie podoba sie moja szyjka. do tej pory wszystko było ok. a dziś stwierdził, że ma lejkowaty ksztalt. pytałam co to znaczy, czy się skraca czy o co chodzi? stwierdził, że zobaczy na usg i mam przyjść w pn... zaczynam się martwić... już i tak staram się oszczędzać jak mogę, tylko z małym człowieczkiem uczepionym nogi, gdy tylko jestem w domu, to takie trudne...

będę dalej podczytywać, ale wybaczcie bo nie mam weny na pisanie... jakaś depresja mnie jeszcze dopada
zazdroszczę Wam lumpkowych łowów i pozytywnych wiadomości na wizytach
Ojej bidulko postaraj się jak najwięcej odpoczywać

Cytat:

Moje co prawda za 3,5 miesiąca, ale może za dobre sprawowanie wyjdzie te 2 tyg wcześniej
Niezłe

Cytat:
Też to w kółko słyszę, a co Wy z psem zrobicie jak się dziecko urodzi Tak mnie już szlak trafia a co niby mamy zrobić ? wyrzucić lub oddać 9letniego psa? Może jest przygłupi, ale to też członek rodziny i nie umialabym tak postąpić

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:54   #3577
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Mój odpowiada, że no trudno, jakoś trzeba będzie je chronić, zanim się mały nie nauczy im nie dokuczać
Fajnie dziewczyny, ze podchodzicie do tego z humorem Ja to zaraz sie denerwuje, wiec wole zmienic temat

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Też to w kółko słyszę, a co Wy z psem zrobicie jak się dziecko urodzi Tak mnie już szlak trafia a co niby mamy zrobić ? wyrzucić lub oddać 9letniego psa? Może jest przygłupi, ale to też członek rodziny i nie umialabym tak postąpić
Ja tez bym nie umiala i nie wiem jakim trzeba byc czlowiekiem, zeby z jednej strony tworzyc nowe zycie, a z drugiej niszczyc inne - przeciez zwierzaki to nie zabawki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 20:57   #3578
Ela87
Zakorzenienie

Mnie na początku doprowadzało do szału pytanie co ze zwierzętami, ale już się przyzwyczaiłam i stwierdziłam, że nie mogę się denerwować, bo podobno cukier wtedy skacze

Cytat:
A może oni wszyscy martwią się o nasze pociechy, a nie o dziecko

Stary 2013-11-27, 21:00   #3579
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
rodziłam normalnie w soczewkach. położne nie widziały przeciwskazań.
Moze miały okulary stare

Cytat:
Twój TŻ ma chyba poczucie humoru podobne do mojego
Cytat:

a za mężem tęsknię... i taką mam ochotę na seks...
To on sie nie odzywa, nie stara, odwiedza Zuzię?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:05   #3580
kate1623
Zadomowienie

Dziewczynki Ja uciekam się kąpać i spać. Jutro mam mnóstwo rzeczy do załatwienia na mieście bo akurat męża mam w domu
Dobrej nocy życzę Wam bo w naszym stanie tego najlepiej życzyć

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:10   #3581
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

A propo Męzów - mój też jutro wraca będzie mnie mniej pewnie ale jakoś przeżyjecie

uciekam spać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 21:11   #3582
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Dobrej nocy życzę Wam bo w naszym stanie tego najlepiej życzyć
I wzajemnie, śpij słodko Ja też będę uciekać
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:14   #3583
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Twój TŻ ma chyba poczucie humoru podobne do mojego
Ja miałam trochę inny pomysł, bardziej dogodny dla dziecka. Chciałam dziecko trzymać z fretkami w klatce. A moje fretki gryzą
Czasami lepiej obracać wszystko w żart, bo normalnie można oszaleć od komentarzy.

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
A propo Męzów - mój też jutro wraca będzie mnie mniej pewnie ale jakoś przeżyjecie

uciekam spać
Wyślij go na piwo z kumplami chociaż raz i posiedź z nami

Stary 2013-11-27, 21:14   #3584
virginia
Zakorzenienie

maggie123 przy takich zaleceniach lekarza, ja, podobnie jak dziewczyny, olałabym pracę i poszła na L4 i w ogóle dbała o siebie .

Cytat:
Fotka super , już nie chciałam znowu kopiować ale rozbroiła mnie totalnie.

Cytat:
I dobrze, że nie pisałaś, bo strasznie ponura pani, jak się człowiek musi tak "dogłębnie zagłębić"
Wiem, wiem, swego czasu o mały włos sama się przez nią depresji nie nabawiłam więc zmieniłam temat .

thidien, z tego co wiem to nie mieli wtedy swego auta więc wieźli albo taksówką albo autobusem a za przestrzeganie przepisów w swoim aucie to już kierowca pojazdu odpowiada przecież... I wiem, że pewnie piszesz tak z troski itd. ale nie musisz pisać tak pejoratywnie, ja rozumiem o co chodzi ale z tego co piszesz wynikałoby, że my tutaj wszyscy mamy co najmniej lekkomyślnych rodziców bo wątpię, że wieźli nas wszystkie w fotelikach a jakoś przeżyliśmy...
Ja tylko zadałam pytanie a posypały się takie gromy, jak bym planowała co najmniej swoje dziecko ukatrupić... Wiadomo chyba, że nikt tu świadomie nie naraziłby dziecka, więc lepiej zapytać, zwłaszcza, że nie zawsze tak było i chyba niekoniecznie wszędzie i zawsze dalej tak jest.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
coś mi sie kojarzy, że jak grupa krwi jest oznaczana na początku ciąży to trzeba jeszcze powtórzyć po 28 tc. ale nie pamiętam dlaczego?

mam nadzieję, że tylko tak sobie dyskutujemy i żadna z nas nie będzie miała wypadku, stłuczki itp.
Tak, to dlaczego mój gin nic mi o tym nie powiedział? Ja nie wiem co on sobie myśli, że ja wiem wszystko czy że mam się domyślać..... Dopiero przy ostatniej wizycie wspomniał (a był to 22tc) a i to mimochodem...

A to podkreślone - o właśnie, wiem że chuchamy na zimne itd. ale może zamiast roztaczać czarne wizje wierzmy, że będzie dobrze? Wiadomo przecież, że dziecko nie będzie leżało luzem ani że kierowca nie będzie rajdowcem a podróż do domu rajdem-Dakarem.

Ja już chyba się położę, dziś znów przebudziłam się o 3.30 w nocy i długo nie mogłam zasnąć.
Wy też macie problemy ze snem?

Spokojnej nocy wszystkim
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:17
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:18   #3585
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Tak, to dlaczego mój gin nic mi o tym nie powiedział? Ja nie wiem co on sobie myśli, że ja wiem wszystko czy że mam się domyślać.....
Ale moja ginka też nie mówiła. Z wizyty na wizytę się dowiaduje jakie badania mam robić i tak chyba lepiej bo nie muszę pamiętać, co w którym tygodniu miałam robić

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 21:20   #3586
teQiba
Moderator

Cytat:
Czasami lepiej obracać wszystko w żart, bo normalnie można oszaleć od komentarzy.
Ja nie potrafie zartowac na ten temat do szwagierki bo ona jest z tych osob co oddaja zwierzaki - psy wyladowaly w schronisku, a kota zwyczajnie na dwor wyrzucila
Teraz gdy dziecko ma rok to juz maja nowego pieska

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:21
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:24   #3587
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja nie potrafie zartowac na ten temat do szwagierki bo ona jest z tych osob co oddaja zwierzaki - psy wyladowaly w schronisku, a kota zwyczajnie na dwor wyrzucila
A za rok go wyrzucą bo będzie duży i już nie będzie się chciał bawić ubiłabym takich ludzi

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-27, 21:26   #3588
teQiba
Moderator

Cytat:
A za rok go wyrzucą bo będzie duży i już nie będzie się chciał bawić ubiłabym takich ludzi
Obawiam sie ze jest to bardzo prawdopodobny scenariusz
Stary 2013-11-27, 21:27   #3589
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Obawiam sie ze jest to bardzo prawdopodobny scenariusz
*^$%&##
cenzura

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-27, 21:29   #3590
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Mnie nawet nie o to chodzi, czy wolno, czy nie. Nawet jeśli wolno mieć soczewki, to jeśli mi się zejdzie 12 godzin , to tyle po prostu w soczewkach nie wytrzymam. A nie sądzę, żeby mi się udało założyć tuż przed samym wejściem... tfu tfu ... wyjściem smoka co by chociaż zobaczyć, co to ze mnie było wyjszło

Cytat:
No to gratulacje
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
\

za przegapioną studniówkę
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Spóźnione gratulacje
dziękujemy stawiam wszystkim... po faworku
Stary 2013-11-27, 21:31   #3591
asienka213
Wtajemniczenie

nadrobilam

za wizyty
za studniowki
za zakupy

cayenne wynik w normie Ty nie mysl tylko sie ciesz
czbasia gratuluje Monisi
maggie dbaj o siebie
elunka viel Spaß z mezem
ladylazarus nie martw sie, brzuszek jeszcze Ci wyskoczy Mnie akurat wkurza to, ze bardziej wygladam jakbym sie przezarla
ela Twoj tz ma poczucie humoru

To tyle. Na wiecej nie mam sily.
Dziekuje za uwage. Dobranoc.

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:32   #3592
uparta8210
Raczkowanie

to ja idę już spać, dobranoc
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:33   #3593
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
elunka viel Spaß z mezem
Ich verstehe nicht...
Błagam, nie znoszę niemieckiego

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-27, 21:39   #3594
BeautifulLie
Zadomowienie

Spokojnej nocy :-*

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:50   #3595
Castia
Wtajemniczenie

dobranoc

rozwala mnie ta emotka

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:53
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:08   #3596
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
witajcie,
3maj się kochana
Cytat:
To miłej zabawy Wam życzę
Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
It is a girl!! Niby na 100% Wszystko ok, mała fikala, ładnie nóżki rozkładała no i pokazywała co tam ma, bezwstydnica
Ułożona główka do dołu była ale gin mówiła, ze jeszcze moze sie nie raz obrócić. Wszystkie wymiary w normie. Ale się cieszę
Obiecuję już nie panikować)
Gratuluję wizyty i córeczki

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:28   #3597
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No takie coś znowu mnie rozwala

Dobranoc

Stary 2013-11-28, 06:25   #3598
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
thidien, z tego co wiem to nie mieli wtedy swego auta więc wieźli albo taksówką albo autobusem a za przestrzeganie przepisów w swoim aucie to już kierowca pojazdu odpowiada przecież... I wiem, że pewnie piszesz tak z troski itd. ale nie musisz pisać tak pejoratywnie, ja rozumiem o co chodzi ale z tego co piszesz wynikałoby, że my tutaj wszyscy mamy co najmniej lekkomyślnych rodziców bo wątpię, że wieźli nas wszystkie w fotelikach a jakoś przeżyliśmy...
sorki, nie wiem czy zauważyłaś, ale to był cytat, poza tym w tamtym poście nie pisałaś o tym, że to taksówka (nie wiedzieć czemu w taksówkach nie trzeba fotelika, ba, nawet kierowca taksówki jest zwolniony z zapinania pasów) - to raz

po drugie wszystko co zacytowałam dotyczyło obowiązującego prawa, a nie prawa drogowego z czasu naszych rodziców

nie obruszaj sie tak, wyniknęła dyskusja, ale przecież nie o tobie, tylko o sytuacji

a teraz idę sobie na wizytę
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-11-28 o 07:02
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 06:48   #3599
BeautifulLie
Zadomowienie

TeQiba wpiszesz mnie juz tych niezaginionych mamuś? Jeśli tak to wwpisz synuś Staś i wizyta u gina 17 grudzien

Tak wg dzien dobry :-*

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 06:56   #3600
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ich verstehe nicht...
Błagam, nie znoszę niemieckiego
Elunka, ale za to jak ślicznie poprawnie powiedzialas, może ty ukryty talent
Witam się porannie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Elunka, a Asia Ci mówi, że to fajnie w sumie, że nie możesz teraz zajść w ciążę i żebyś to wykorzystala, haha, dobrze to przetlumaczylam dziewczyny, prawda?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości