Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 21:19   #1591
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nie no malgorzata wcale ale to wcale nie gra uczuciami
noo w ogóle nie grała na uczuciach i ie mówiła ze łzami w oczach.
Kurczaki pisałam Wam tydzień temu,że tak to będzie, jaka ona jest przewidywalna ojeeeeeejjjjjjjjjjj:cojes t:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:20   #1592
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zdradzisz nazwisko?

Debridat na co? Na ulewanie? Nam niestety nie pomógł a nasilił, więc sama go odstawiłam.
Będziesz dokarmiać mm? Czy jak będziesz podawała ten zagęszczacz?

A co posiew może wykazać? Zasugerowała coś?

A o co chodzi z lamblią?
napisałam co to lamblia wyżej
a chodzi o to, że większość dzieciaków jest nosicielem tego i utrzymuje sie ona b. długo - zarażają się jedno od drugiego

posiew robi sie zeby sprawdzić czy nie ma jakiejś bakterii
jeśli jest - trzeba wyleczyć, leczy się to probiotykami + jakimis innymi lekami (nie pamiętam nazw), jak nie pomaga wtedy antybiotyk
ale jesli jest bakteria i się ją nawet wyleczy, to wtedy co miesiąc trzeba robić ten posiew i kontrolować czy nie nawraca
jeśli nawraca (max 3 raz chyba) wtedy potrzebna jest diagnoza z jakiego powodu - u takich maluchów jest możliwa tylko szpitalna diagnoza
wiem to wszystko od naszej lekarki

u nas posiew bakteryjny był czysty
nie zlecili w rejonie posiewu na grzyby, wczoraj tż zawiozł próbke do szpitalu i czekamy na wynik

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:24
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:22   #1593
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja też!
Ale kurczaki, nie chcę tak zazdrościć całe życie, nich to kiedyś przejdzie
chyba nie przechodzi
ja nie chce wiecej dzieci, a tez zazdroszcze innym ciazy i bede zazdroscic bo mimo wszystko to fajny stan ale wiecej dzieci wychowywac nie chce. dwoje styka w zupelnosci, a i nie daj boze jak by trzecie chlopcem bylo i szlagby trafil moj misterny plan o nieprzedluzaniu rodu mojego meza
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:22   #1594
butterfly20
Zakorzenienie

Ja na szczęście nie mam rozkmin o zostawieniu dziecka dziadkom, bo wszyscy pracują
Natomiast wiem,że moja przyjaciółka mogłaby się młodą zająć. Jej syn odchowany,ma 10 lat, ona świetnie spędza z nim czas, rozwija jego zainteresowania i uczy się z nim. No i ma nowoczesniejsze podejście niż pokolenie naszych rodziców. No ale jeszcze nie wiem. Najbardziej chciałabym zostać sama z moim dzieckiem, więc ciężko mi myśleć o zastępstwie. O do przedszkola od 2 lub 3 rż. nie wiem jeszcze...

Stary 2013-11-27, 21:25   #1595
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Ja uwazam ze danie jak jest koniecznosc dziecka do dobrego zlobka to super sprawa dla jego rozwoju
Tesciowej nie chcialabym go zostawic bo jest nadgorliwa i uwazam ze kiepsko wychowywala dzieci

Tez ogladam bod ciekawe...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Aha ja sie pisze na 2 becikowe i wcale nie jestem patologia

ja nie pisałam że każdy, któremu się należy 2 becikowe to patologia, a jeżeli tak to brzmiało to przepraszam

Po prostu mam u bliskiej koleżanki sytuacje, że jej szwagier chleje, nic do domu nie przynosi, a jak tylko kase z becikowego dostał to przepił, bo on poszedł odebrać
a jego żona głupia z nim siedzi i wierzy że się zmieni tiaaaa już przy każdym z 3 dzieci miał się zmienić i jakoś mu nie wyszło bo są ważniejsze rzeczy i ma pretensje że komuś jest lepiej niż jemu... tylko TZ koleżanki zapieprza w pracy na rodzinę, a nie chleje codziennie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
koleżanka z pracy mi napisała, że jest w ciąży jejku ale jej zazdroszczę
ja też mam koleżanki w ciąży jeszcze i jak byłam ostatnio u jednej to jej tak fajnie mała w brzuchu kopała
Ale nie wyobrażam sobie 2 malutkich dzieci w domu
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:25   #1596
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
a ile ci przybral? moja przez tydzien 70 g

ja nie zaluje dla mnie rewela. jak szla to praktycznie nic nie gadala, pojedyncze slowa. a w ciagu miesiaca czy poltora sie rozgadala totalnie. super rozwija sie manualnie, uczy sie jak zyc w spoleczenstwie nie dziczeje co wg mnie niestety siedzac w domu z mama czy dziadkami nastepuje w mniejszym lub wiekszym stopniu, uczy sie angielskiego (potrafi liczyc do 20, ucza sie co rusz nowych slowek), zna polski alfabet i liczby, nie ma problemow z ksztaltami i kolorami, rytmika cos cudownego, no i dzieci, dzieci, dzieci - pierwsze przyjaznie, opowiesci i podekscytowanie. plusy dla mamy? dziecko sie wyladowywuje po za domem no i wielka radosc z tego ze dziecko szczesliwe
Przybral 120g przy czym do tej pory przybieral po ok 300g tygodniowo. Teraz minely 3 godz od tamtego karmienia i on dopiero robi sie glodny mimo takiej malej ilosci wypitego mleczka
Stary 2013-11-27, 21:29   #1597
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
A może właśnie chce zobaczyć co jest za nim? Kiedy tak się wygina? Zawsze jak leży na plecach?

Po szczepieniu?
Wlasnie zawsze. Ja nie umiem dokladnie opisac jak to wyglada, ale dziwne to jest i od razu mnie zaniepokoilo.
No wlasnie podobno po szczepieniu moze sie tak stac...
Cytat:

P.dla potwierdzenia rozmawiał z teściową i mamy sobie wybić z głowy, że Miki pójdzie do żłobka powiedziała, że ona się nim będzie zajmowała także pójdzie dopiero do przedszkola do 3-latków
U mnie tez tesciowa zostanie z Malutkiem.
Z jednej strony sie ciesze a z drugiej zastanawiam jak ja to wszystko ustawie. Chyba bede musiala o 4 rano wstawac zeby najpierw malego zawiezc do niej pozniej Maje do szkoly i sama do pracy dojechac

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jestem!
Pani profesor (specjalista chorób dzieci, alergolog) wywróciła mój świat do góry nogami
A więc tak (piszę, jakie jest jej zdanie): Nie potrzeby robić testu Kerrego, bo zdecydowana większość dzieci będzie miała nietolerancję laktozy mniejszą lub większą. Dzieci są malutkie, mają niedojrzały ukł. pokarmowy i nie trawią laktozy, cukry się nie rozkładają. Jest to normalna sytuacja i nic się na to nie poradzi. Trzeba czekać, aż dziecko podrośnie i będzie sprawniej trawiło. To badanie porównała do sytuacji sprzed lat, jak wszyscy rodzice na potęgę robili badania na obecność lamblii ().
Nie muszę ściągać mleka, nie trzeba żadnego Nutramigenu itp. Nabiał też mogę jeść - tłusty ser biały 2-3 razy/tydz., tłuste mleko (odrobinę do kawy! - normalnej z ekspresu, a nie żadnej Ricore czy rozpuszczalnej ). Odradzała stanowczo jedzenie drobiu, bo hodowany na hormonach, antybiotykach. Normalnie mam se smażyć schabowe, mielone Owoce to winogrona z rozwagą, gruszki, jabłka uznała za niezbyt trafny wybór, chyba że pieczone. Pieczywo tylko jasne, chleb, buły kajzery, bo ciemny chleb to - jej zdaniem - chemia.

Z uwagi na ten niedojrzały układ pokarmowy dziecko może płakać jak robi kupkę, czy puszcza bączki. Przepisała Julkowi Debridat 3 razy dziennie 20 min przed posiłkiem (ho! ho! - zobaczymy ), do tego Lakcid, a by nie ulewał - zagęszczacz mleka ten z Bebilonu. Ze względu na śluz w kupkach poleciła jednak zrobić posiew kału. Mam nadzieję, że uda się jutro rano złapać to się zawiezie (bo jutro wizyta w poradni rehabilitacyjnej na NFZ ).

Ogólnie profesor uspokoiła i ostudziła emocje Powiedziała, że widać, że ze mnie nadgorliwa mama i taka trochę panikara
Fajnie ze to wszystko napisalas
Ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec.
A ty swoje mleczko bedziesz zageszczac? Czemu tak?

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 21:30   #1598
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie przechodzi
ja nie chce wiecej dzieci, a tez zazdroszcze innym ciazy i bede zazdroscic bo mimo wszystko to fajny stan ale wiecej dzieci wychowywac nie chce. dwoje styka w zupelnosci, a i nie daj boze jak by trzecie chlopcem bylo i szlagby trafil moj misterny plan o nieprzedluzaniu rodu mojego meza
jesteś wredna, wiesz?

Motyl to Ty nie wracasz za rok do pracy i idziesz na wychowawczy?
też bym chciała, ale niestety- z jednej pensji ciężko by było

dawno się Vea nie odzywała

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:31   #1599
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
napisałam co to lamblia wyżej
a chodzi o to, że większość dzieciaków jest nosicielem tego i utrzymuje sie ona b. długo - zarażają się jedno od drugiego

posiew robi sie zeby sprawdzić czy nie ma jakiejś bakterii
jeśli jest - trzeba wyleczyć, leczy się to probiotykami + jakimis innymi lekami (nie pamiętam nazw), jak nie pomaga wtedy antybiotyk
ale jesli jest bakteria i się ją nawet wyleczy, to wtedy co miesiąc trzeba robić ten posiew i kontrolować czy nie nawraca
jeśli nawraca (max 3 raz chyba) wtedy potrzebna jest diagnoza z jakiego powodu - u takich maluchów jest możliwa tylko szpitalna diagnoza
wiem to wszystko od naszej lekarki

u nas posiew bakteryjny był czysty
nie zlecili w rejonie posiewu na grzyby, wczoraj tż zawiozł próbke do szpitalu i czekamy na wynik
Wiem co to lamblie nie rozumiem dlaczego ta profesorka porównała to do tego testu kerrego.

Wiem, że w posiewie mogą być bakterie, myślałam, że czegoś konkretnego chce szukać.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:34   #1600
kaska87
Zakorzenienie

jak ostatnio powiedziałam małżowi, że chcę drugie dziecko to się tylko zapytał "ale taka mała różnica?!" jakby to Bajka napisała zesrał się ze strachu ale ja go tylko ta podpuszczałam

i kto wygra?! sieroty nie?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

zgadłam i dobrze, w sumie trudne życie mieli

Stary 2013-11-27, 21:37   #1601
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem!
Pani profesor (specjalista chorób dzieci, alergolog) wywróciła mój świat do góry nogami
A więc tak (piszę, jakie jest jej zdanie): Nie potrzeby robić testu Kerrego, bo zdecydowana większość dzieci będzie miała nietolerancję laktozy mniejszą lub większą. Dzieci są malutkie, mają niedojrzały ukł. pokarmowy i nie trawią laktozy, cukry się nie rozkładają. Jest to normalna sytuacja i nic się na to nie poradzi. Trzeba czekać, aż dziecko podrośnie i będzie sprawniej trawiło. To badanie porównała do sytuacji sprzed lat, jak wszyscy rodzice na potęgę robili badania na obecność lamblii ().
Nie muszę ściągać mleka, nie trzeba żadnego Nutramigenu itp. Nabiał też mogę jeść - tłusty ser biały 2-3 razy/tydz., tłuste mleko (odrobinę do kawy! - normalnej z ekspresu, a nie żadnej Ricore czy rozpuszczalnej ). Odradzała stanowczo jedzenie drobiu, bo hodowany na hormonach, antybiotykach. Normalnie mam se smażyć schabowe, mielone Owoce to winogrona z rozwagą, gruszki, jabłka uznała za niezbyt trafny wybór, chyba że pieczone. Pieczywo tylko jasne, chleb, buły kajzery, bo ciemny chleb to - jej zdaniem - chemia.

Z uwagi na ten niedojrzały układ pokarmowy dziecko może płakać jak robi kupkę, czy puszcza bączki. Przepisała Julkowi Debridat 3 razy dziennie 20 min przed posiłkiem (ho! ho! - zobaczymy ), do tego Lakcid, a by nie ulewał - zagęszczacz mleka ten z Bebilonu. Ze względu na śluz w kupkach poleciła jednak zrobić posiew kału. Mam nadzieję, że uda się jutro rano złapać to się zawiezie (bo jutro wizyta w poradni rehabilitacyjnej na NFZ ).

Ogólnie profesor uspokoiła i ostudziła emocje Powiedziała, że widać, że ze mnie nadgorliwa mama i taka trochę panikara
nooo to super wieści wsumie samo podejście też dobre, żeby uspokoić rodziców
oby było dobrze!

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Aha ja sie pisze na 2 becikowe i wcale nie jestem patologia

też mnie to trochę dygnęło, ale tak myślałam że kama nie to jednak miała na myśli

Cytat:
ja nie zaluje dla mnie rewela. jak szla to praktycznie nic nie gadala, pojedyncze slowa. a w ciagu miesiaca czy poltora sie rozgadala totalnie. super rozwija sie manualnie, uczy sie jak zyc w spoleczenstwie nie dziczeje co wg mnie niestety siedzac w domu z mama czy dziadkami nastepuje w mniejszym lub wiekszym stopniu, uczy sie angielskiego (potrafi liczyc do 20, ucza sie co rusz nowych slowek), zna polski alfabet i liczby, nie ma problemow z ksztaltami i kolorami, rytmika cos cudownego, no i dzieci, dzieci, dzieci - pierwsze przyjaznie, opowiesci i podekscytowanie. plusy dla mamy? dziecko sie wyladowywuje po za domem no i wielka radosc z tego ze dziecko szczesliwe
też uważam, że wysłanie dziecka do żłobka/przedszkola to jednak bardzo dobra sprawa dla rozwoju

Cytat:
chyba nie przechodzi
hahaha wredna jesteś
pozytywnie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
ja nie pisałam że każdy, któremu się należy 2 becikowe to patologia, a jeżeli tak to brzmiało to przepraszam

Po prostu mam u bliskiej koleżanki sytuacje, że jej szwagier chleje, nic do domu nie przynosi, a jak tylko kase z becikowego dostał to przepił, bo on poszedł odebrać
a jego żona głupia z nim siedzi i wierzy że się zmieni tiaaaa już przy każdym z 3 dzieci miał się zmienić i jakoś mu nie wyszło bo są ważniejsze rzeczy i ma pretensje że komuś jest lepiej niż jemu... tylko TZ koleżanki zapieprza w pracy na rodzinę, a nie chleje codziennie
no tak myślałam
Stary 2013-11-27, 21:37   #1602
butterfly20
Zakorzenienie

Pfff alleeeż jestem zaskoczona A nie mówiłam,że współczucie w Narodzie Polskim i tyle?

Cytat:
jesteś wredna, wiesz?

Motyl to Ty nie wracasz za rok do pracy i idziesz na wychowawczy?
też bym chciała, ale niestety- z jednej pensji ciężko by było

dawno się Vea nie odzywała
Na jaki wychowawczy?wszak ja bezrobotna

Po nowym roku będziemy się starali rozkręcić kolejny własny biznes,którym ja bym się zajmowała. Jeśli nie, to niestety będę szukać pracy.Mój mąż sam nie podoła moim wielkim potrzebom

Stary 2013-11-27, 21:39   #1603
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Wiem co to lamblie nie rozumiem dlaczego ta profesorka porównała to do tego testu kerrego.

Wiem, że w posiewie mogą być bakterie, myślałam, że czegoś konkretnego chce szukać.
no konkretnego-bakterii, a jesli nawracałyby to mogłoby oznaczać jakiś większy problem

tak samo bylo z moimi zapaleniami pęcherza z dzieciństwa.
w końcu okazało sie,że boli, bo są bakterie, były leczone, nawracały i w wyniku dianozy okazało się, że mam refluks cewki moczowej i wtedy już jeździliśmy do urologa leczyć tą konkretną wadę

pewnie chodziło o to, że większość dzieci kiedys sie lambliami zaraziło i wyniki były dodatnie, tak samo jak większość ma nietolerancje laktozy i wynik tego testu też jest zły
taka moja dedukcja
Stary 2013-11-27, 21:43   #1604
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Zdradzisz nazwisko?

Debridat na co? Na ulewanie? Nam niestety nie pomógł a nasilił, więc sama go odstawiłam.
Będziesz dokarmiać mm? Czy jak będziesz podawała ten zagęszczacz?

A co posiew może wykazać? Zasugerowała coś?

A o co chodzi z lamblią?
1. prof. Elżbieta Maciorkowska
2. Debridat na "problemy z brzuszkiem", na ulewanie ten zagęszczacz z Bebilonu.
3. Jak zajdzie potrzeba to dam Nan jak do tej pory.
4 Zagęszczacz albo w mm, albo w ściągniętym moim (co raczej jest niemożliwe, bo nic nie ściągam) albo w przegotowanej wodzie przed karmieniem.
5. Posiew, by wykluczyć obecność bakterii.
6. A o lambliach napisała Inwersja

Cytat:
hmm.. jak masz możliwość to pewnie bym pojechała
u nas to bez sensu, bo on już na mm bezlaktozowym, więc teraz to już tylko pozostały objawy alergii
chyba, że te posiew na grzyby coś wykaże, ale jakos w to nie wierze... no ale cóż,trzeba czekać

jesli by sie okazało, że z powodu nietolerancji musi jednak przejść na Nutra, to mam nadzieje, że nie będziecie mieli takiego pecha jak my

ja mam to na di-vi-di
mielismy iść i wypytać o żłobki, ale jakoś nie było na to czasu i energii w obecnej sytuacji
z resztą nie wiem jak to będzie wyglądało jeśli on taki alergik jest, trochę (a pewnie bardziej niż trochę) będzie kłopot z jego dietą... ja juz sie boje na samą myśl o rozszerzaniu jego diety

Fajnie, że Wam pomogła i mam nadzieję, że te "sposoby" przyniosą pozytywne efekty.
hmm.. gdyby miał AZS, to nie poszłoby tak lekko.

A z tą nietolerancją laktozy to fakt, z resztą kiedyś też tutaj o tym pisałam. Większość maluchów ma nietolerancje, tylko czasem niestety nie ma wyjścia jak mm. Tak miała moja przyjaciółka, która ze względu na silne leki nie mogła karmić małej. Pepti nie pomógł, bo nie jest mleko bezlaktozowe (mała robiła po 7 rzadkich kupek dziennie ze względu na nietolerancję) i im akurat pomógł Nutramigen. Ale miała też dodatkowo AZS.

Będziesz zagęszczać swoje mleko?

O sorki, mój błąd. Gó.wno nie dotarłoby na właściwy adres

a te lamblie to pasożyty, mają je głównie dzieci przedszkolne, zaraża się tym np. przez zjedzenie niedomytych owoców i można się zarazić od kogoś innego też - na prawde duuużo czytałam o tym co ma takie same objawy jak alergia na białko mleka krowiego

ja też byłam o swojej pediatry-alergolog, może nie prefesor, ale dr n. med też brzmi całkiem poważnie
wracamy do zwykłego Nutra i czekamy na wynik posiewu na grzyby. ehh.
1. Nie, bo nie udaje mi się nic ściągnąć
2.
3.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Madziuchna jestem w lekkim szoku I co,będziesz się stosować do WSZYSTKICH zaleceń?
Eeee

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:47   #1605
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
jesteś wredna, wiesz?
wiem

Cytat:
jak ostatnio powiedziałam małżowi, że chcę drugie dziecko to się tylko zapytał "ale taka mała różnica?!" jakby to Bajka napisała zesrał się ze strachu ale ja go tylko ta podpuszczałam

i kto wygra?! sieroty nie?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

zgadłam i dobrze, w sumie trudne życie mieli
hehe no przeciez stwierdzenie zesrac sie ze strachu jest powszechne przynajmniej w moim regionie

ja tez bylam za sierotkami ale dlatego ze byli sierotkami i im sie przyda chata :P a tak na dobra sprawe to zadne mieszkanie mi sie nie podobalo procz kuchni u mikolajczykow czy jak im tam.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-27, 21:47   #1606
gorgulek
Zakorzenienie

Ja nie wiem co zrobię z Miloszem jak wrócę do pracy. Wizja niani mnie przeraża bo dużo się teraz słyszy. A jeszcze ten filmik https://www.facebook.com/photo.php?v=578252355578861 . Minuta 2:18 - kiedys widziałam filmik jak ta niania się znęcała nad tym dzieckiem. Tak mną to teraz wstrząsnęło, że żałuję że to obejrzałam. Boże gdyby ona zrobiła to mojemu dziecko to bym nie ręczyła za siebie.
Stary 2013-11-27, 21:54   #1607
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Fajnie ze to wszystko napisalas
Ciekawych rzeczy mozna sie dowiedziec.
A ty swoje mleczko bedziesz zageszczac? Czemu tak?
Nie będę zagęszczać swojego, bo nie ściągam. A trzeba zagęszczać, żeby mały nie ulewał. Chociaż i tak jest o niebo lepiej z tym porównując do tego co było jeszcze 2 tygodnie temu.

Cytat:
no konkretnego-bakterii, a jesli nawracałyby to mogłoby oznaczać jakiś większy problem

tak samo bylo z moimi zapaleniami pęcherza z dzieciństwa.
w końcu okazało sie,że boli, bo są bakterie, były leczone, nawracały i w wyniku dianozy okazało się, że mam refluks cewki moczowej i wtedy już jeździliśmy do urologa leczyć tą konkretną wadę

pewnie chodziło o to, że większość dzieci kiedys sie lambliami zaraziło i wyniki były dodatnie, tak samo jak większość ma nietolerancje laktozy i wynik tego testu też jest zły
taka moja dedukcja
Tak i dodatkowo, że to wynika też z pewnej nadgorliwości rodziców. Taka moja dedukcja

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Ja nie wiem co zrobię z Miloszem jak wrócę do pracy. Wizja niani mnie przeraża bo dużo się teraz słyszy. A jeszcze ten filmik https://www.facebook.com/photo.php?v=578252355578861 . Minuta 2:18 - kiedys widziałam filmik jak ta niania się znęcała nad tym dzieckiem. Tak mną to teraz wstrząsnęło, że żałuję że to obejrzałam. Boże gdyby ona zrobiła to mojemu dziecko to bym nie ręczyła za siebie.
A ja dziś z TŻ rozmawiałam o tym filmiku, gdzie w jakimś prywatnym (?) przedszkolu panie np. związywały dzieciom rączki z przodu i te dzieci kładąc się na leżakowanie układały już z przyzwyczajenia rączki do związania szok!
W ogóle to zaczął się czas tych reklam o świątecznych zbiórkach jedzenia i jak widzę tą dziewczyneczkę to mi gula staje w gardle wrażliwiec!

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Boże! Znów nie poprasowane, a już 23 To chyba już czwarty dzień....

Stary 2013-11-27, 21:57   #1608
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
1. prof. Elżbieta Maciorkowska

Zapiszę, ale mam nadzieję, że nigdy nie przyda mi się to.
A do kogo próbowałaś się dostać? Do Antosiuka? Kaczmarskiego?
Stary 2013-11-27, 21:57   #1609
kaska87
Zakorzenienie

Madzia to we Wrocku byl ten cudny żłobek

jutro muszę się z domu ewakuować z dzieckiem bo o 8:00 (co za nieludzka pora?!) mają być robotnicy i coś robić z ogrzewaniem i będzie hałas

a poza tym mój małż błysnął, że będzie monitoring zakładał ciekawe skąd kasę weźmie bo na pewno nie z mojej ani swojej wypłaty

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:58
Stary 2013-11-27, 22:00   #1610
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Zapiszę, ale mam nadzieję, że nigdy nie przyda mi się to.
A do kogo próbowałaś się dostać? Do Antosiuka? Kaczmarskiego?
Moja T. dzwoniła do gabinetu pryw. Kaczmarskiego i rzekomo do końca roku nie ma już miejsc albo nie będzie przyjmował
A wcześniej chciałam iść do gastrolog poleconej przez naszą rehabilitantkę, ale w sumie dobrze wyszło

Stary 2013-11-27, 22:00   #1611
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak i dodatkowo, że to wynika też z pewnej nadgorliwości rodziców. Taka moja dedukcja
...

A ja dziś z TŻ rozmawiałam o tym filmiku, gdzie w jakimś prywatnym (?) przedszkolu panie np. związywały dzieciom rączki z przodu i te dzieci kładąc się na leżakowanie układały już z przyzwyczajenia rączki do związania szok!
W ogóle to zaczął się czas tych reklam o świątecznych zbiórkach jedzenia i jak widzę tą dziewczyneczkę to mi gula staje w gardle wrażliwiec!
Tylko wiesz, ja wolę zbadać i byc nadgorliwa i wyleczyć to paskudztwo niż jakby robale miały mi siedzieć u dzieciaka. Lamblie zresztą ciężko ponoć wytępić.

Dla mnie to nie ludzie

Ja na mam tv teraz i nie widziałam na szczęście tej reklamy
Stary 2013-11-27, 22:01   #1612
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka no moja pracowała z dziećmi więc Miki na pewno się nudzić nie będzie ani gapić w tv ja chcę dopiero do 3 latków go zapisać żłobek i oddanie takiego małego dziecka to dla mnie ostateczność

Motyl nie bo wiem, że się nim dobrze zajmie
bałabym się oddać go obcym babom tym bardziej, że teraz się tyle słyszy o tym co dzieje się w żłobkach...

w piątek Listy do M.
Hurra! Chociaz ja mam na dvd, to moge w kazdej chwili obejrzec

Cytat:
A nie ma szans do państwowego?
Raczej bez szans, od 3 rz ew, najlwpiej zebym sie rozwiodla i stracila obie nogi, to mialby szanse. No i jakbym pracowala. A w styczniu wchodzi nowa ustawa i bedzie jeszcze gorzej...

Na tvn?
Jak tak to nie mam buuu

Moja kolezanka tez mi to dzis oswiadczyla

Dobrze, ze jakby co, to mamy sprawdzony klub malucha...

Cytat:
koleżanka z pracy mi napisała, że jest w ciąży jejku ale jej zazdroszczę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-11-27 o 22:03
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:03   #1613
kaska87
Zakorzenienie

nie pisałam Wam, ale wczoraj po kąpieli Miki oczywiście się musiał nagadać i w pewnym momencie powiedział coś jakby mama P. też słyszał ujarałam się jak świnia na błotko mimo, że to mu niechcący wyszło

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 22:04   #1614
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
a ile ci przybral? moja przez tydzien 70 g

A pierwsze dni jak? Bo ja się boję że w ogóle nie da się zostawić w przedszkolu

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:06   #1615
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Raczej bez szans, od 3 rz ew, najlwpiej zebym sie rozwiodla i stracila obie nogi, to mialby szanse. No i jakbym pracowala. A w styczniu wchodzi nowa ustawa i bedzie jeszcze gorzej...
Już w styczniu wchodzi? Nieźle
Stary 2013-11-27, 22:06   #1616
kaska87
Zakorzenienie

Matal co?

jaka ustawa?!?! co mi tam Donald ze swoją świtą kombinuje

Stary 2013-11-27, 22:09   #1617
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Matal co?

jaka ustawa?!?! co mi tam Donald ze swoją świtą kombinuje
No przedszkola państwowe dla najbiedniejszych
Stary 2013-11-27, 22:11   #1618
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A pierwsze dni jak? Bo ja się boję że w ogóle nie da się zostawić w przedszkolu
nie no wiadomo ze przez pierwsze 4 dni adaptacyjne mloda plakala jak szlam, ale szybko sie uspokajala i normalnie wpadala w wir zabawy. babki wysylaly mi mms na wszelki gdybym nie wierzyla ze mala nie placze
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-11-27, 22:13   #1619
gorgulek
Zakorzenienie

Zwolnię się z roboty i Małż rzuci, dzieci będą miały przedszkole, my zasiłek i będziemy żyli sobie
Ba! Ustanowię teściów tż-ta rodziną zastępczą i będzie po 2 tysie na dziecko po co się spinać i przemęczać
Stary 2013-11-27, 22:13   #1620
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
No przedszkola państwowe dla najbiedniejszych
o jasne .... i co jeszcze ja tu od marca mam zamiar szukac panstwowego zeby Blanka od wrzesnia poszla bo nie dosc ze nie usmiecha mi sie tyle placic to juz wypadalo by ja konkretniej przygotowywac do pojscia do szkoly.
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości