|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
a u mnie :
w styczniu na USG piersi i jak @ nie przyjdize to na wywołanie, chyba ze kp sie utrzyma dostałam tabsy a pytałam np. o wkładkę i mi powiedział ze taka na 5 lat to 1000 zł kosztuje to podziekowałam bo owszem opłąca sie ale hasju to nie mam teraz na takie rzeczy. Dostałam tez prezent- naszyjnik ze zdjęciem Kacpra. Wiecie jaki jest cudny ![]() ![]()
#3242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
aaa no i Anoula mi rano pisała, że skurcze wczoraj były mocniejsze, dzisiaj nic powazniejszego, a jak nic nie bedzie to jutro na porodówkę i na OXY
#3244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie jestem lekarzem, ale wydaje mi sie de babka przesadza. Majka nie trzyma głowy sztywno sama. Owszem dzwiga gdy polozymy ja na brzuchu albo trzymiemy na rekach ale nadal zdarza jej sie walnać byka w ziemie albo mi w nos. przez to ja takze nadal podtrzymuje jej głowke gdy trzymam na rekach. Majka cos tam zaczyna gaworzyc, usmiecha sie, dłonie ma raz otwarte raz scisniete piastki. Ale jak strasznie płacze, I do tego miałoby byc jej zimno to była by sztywna, wygieta w łuk I napewno nie z usmiechem na twarzy. Nie bardzo rozumiem jak masz go nosic z kolankami na wysokosci glowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pokażesz naszyjnik ? ![]() Witam wieczorem, Nadrobiłam, ale nic nie pamiętam. Gratuluję porodów, życzę szybkich akcji porodowych przespanych nocy. Tak chwaliłam moje maluszki, to teraz to odszczekuje ![]() I nie ukrywam w nocy już miałam mały kryzys, chciałam podać butle z mm, ale sie nie dałam. Mam nadzieje, że to karmienie sie jakoś unormuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3246 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Issia- dla Ciebie również ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 4 małe posiłki dziennie, odrzuciłam tłuste,słodkie,przeszłam na mało kaloryczne rzeczy,ciemne pieczywo,chude mięso itp. ![]() Cytat:
Rybko pochwal się naszyjnikiem-foto ![]() A co do wizyty.... to faktycznie,przecież jak dziecko płacze to nie skupi się na uśmiechaniu czy też wodzeniu wzrokiem bo jest zdenerwowane...więc chyba ta lekarka delikatnie przesadziła... Mya, nie ma to jak relacja live z porodówki ![]() 3ma się tam.. ![]() A my w poniedziałek idziemy na szczepienie... No iw przyszłym tygodniu zamierzam iśc na kotrolę do gina+ po antyki ![]() I jeszcze mój 5 tygodniowy lobuz ![]() Dobranoc mamuśki ![]() ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3247 |
Zakorzenienie
|
Trele- spróbuje Kacpra ustawić, ale ja nie umiem, jak próbuje go tak wygiąc to on sie prostuje, pręzy albo zaczyna płakać.. zobacze co mi wyjdzie z tego
Basia, Dzastin- wrzucę Fotkę jak ogarnę małego ![]() mi sie też wydaje ze przesadziła, no ale ona stwierdziła ze ona jest lekarzem i doskonale sie zna.. ja nie wime, jedna ok a następne nie tak :/
#3248 |
Zakorzenienie
|
Asist gratuluje!!!
a czop zawsze odchodzi wczesniej? bo u mnie ani widu ani slychu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3249 |
Zakorzenienie
|
dzastin- ale on już duuuży
![]() ![]() lusesita- nie;p czasem odchodzi przy porodzie ![]()
#3250 |
Zakorzenienie
|
naszyjnik
![]()
#3251 |
Rozeznanie
|
Hej, witam się wieczornie
![]() Ja dziś cały dzień na nogach, sprzątanie, pranie, pakowanie torby ![]() Jeszcze mama przyjechała i nalepiłyśmy już uszek na wigilię ![]() ![]() Idę czytać ![]()
![]() |
#3252 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super, że w fajnych warunkach czekacie na Luleczkę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki, tak myślałam że w torebkach może być. Jutro kupię, a teraz spróbuję coś jeszcze odciągnąć ![]() Cytat:
![]() ![]() Ryba super, że bioderka Kacperka są ok ![]() ![]() Dzastin Kamilek jest uroczy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3253 |
Zakorzenienie
|
basiaaaaaaaaaaa ja to Cie podziwiam
![]()
#3254 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do trzymania to ja tak trzymam Zuze, przodem do otaczającego świata ale tylko ze względu na to że jak ją tak trzymam na ręce to drugą mam wolną i mogę coś zrobić i dodatkowo nie boje się o główkę że jej poleci do tyłu bo ma opartą o mnie. Jeżeli chodzi o uśmiech to Zuza np mało się uśmiecha, owszem przez sen dużo, ale jak się do niej mówi to słucha, próbuje pogadać ale uśmiecha się czasem, więc napewno by olała tą część badania. Wzrokiem wodzi za przedmiotami i osobami ale to Kacperek też potrafi i ![]() Ogólnie wydaje mi się że to jakaś nawiedzona lekarka bo przecież przebywasz ze swoim dzieckiem codziennie i wiesz co potrafi a gdyby mnie ktoś rozebrał i pół godziny kazał marznąć i się pastwił nade mną, wydziwiał różne niefajne dla mnie rzeczy to też bym napewno nie współpracowała. A naszyjnik śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3255 |
Zakorzenienie
|
Maomami- no dokładnie, tez mi sie wydaje ze babka lekko nawiedzona ( swoją drogą kobita wiekowa, moja mama twierdzi ze ze mną i moją siostrą do niej chodziła jak byliśmy malutkie) .. jeśli chodzi o noszenie- ja też noszę młodego przodem do otoczenia, ale nie tak. Normalnie ma kegosłup wygięty w pół. tak ze normalnie jak hamak wieszasz to masz tak ten kręgosłup, główka trzyma sie na wys piersi a jego kolanka mają być ( jak nie są, to źle) na wysokości jego buźki, no pozycja jak dla mnie dziwna.......... spróbuje jutro Kacpra tak posładać i zrobić zdjęcie, ale nie obiecuje ze mi sie uda, bo ja nie umiem tak patrzec jak on sie złości
#3256 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ta neuro jest jakaś nawiedzona i ewidentnie ma z Tobą jakiś problem, podpadłaś jej chyba. W ogóle nie ma podejścia do dzieci, bardzo Ci współczuję i nie dziwię się, że wyszłaś ze łzami w oczach. Dla mnie to też całkiem normalne, że jak dziecko jest zmarznięte, w stresie, zapłakane to się nie będzie uśmiechało i wodziło wzrokiem... Nie znam się, ale z opisu wydaje mi się, że wcale Kacperek nie ma zaburzeń, na zdjęciach pięknie trzyma główkę! Jeśli Cię to jednak niepokoi to umów się gdzieś do neuro innego choćby prywatnie. Ten tekst o "ryczeniu i że nie karmisz" to już w ogóle jest jakaś przesada, jak tak można? Naprawdę cholera jasna życie i otaczający Cię ludzie dają Ci po d***, nie wiadomo dlaczego. Bądź silna i nie bierz tego do siebie - jeśli czujesz sama, że Kacperek się dobrze rozwija to bądź spokojna, jeśli Cię cokolwiek jednak niepokoi - skonsultuj to. Od mężula ten naszyjnik? Cytat:
Kamiś słodki ![]() Cytat:
Dobranoc!
![]() |
#3257 | |||
Zadomowienie
|
Za wcześnie na 5 minut werandowania
![]() ![]() A cioteczki całują mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarzem nie jestem, więc ciężko mi się wypowiedzieć, ale mam nadzieje, że wszystko to gruba przesada. Po za tym do miłych, to ta lekarka nie należy na pewno. ![]() Piękny łobuziak ![]() Ale super. Ja dostałam od męża naszyjnik za męczarnie porodowe ![]() ![]() Dziękuje za odpowiedzi odnośnie obcinania paznokci. Wstrzymam się jeszcze trochę. Mój cudowny mąż, którego tak tu wychwalałam stawiał dzisiaj pępkowe w pracy. Szkoda nawet gadać w jakim stanie przyszedł. Wygoniłam go do innego pokoju spać, ale łatwo nie było. Oj współczuje mu jutro. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rybka śliczny naszyjnik!Prezent ekstra! Do później ![]() Mya trzym się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zakorzenienie
|
Prezent nie od męża, ale od siostry, ale ona to jej znajoma robi takie rzeczy
![]() ![]() ![]()
#3260 |
Rozeznanie
|
xxxMikixxx
![]() Fajna położna i wózek śliczny ![]() Dobrze słyszeć, że dzisiejsza nocka lepsza, oby tak dalej ![]() I jest królewna w swoim królestwie ![]() rybko mocne ![]() ![]() ![]() Nie martw się, sama widzisz, że Kacperek robi to wszytko, czego od niego chciała, tylko trzeba postępować z nim jak z maluszkiem, delikatnie ![]() O, jak ładnie łepek trzyma ![]() Śliczny naszyjnik! dzidziadziumdzia ![]() Wracaj szybko, będziemy tęsknić ![]() Trele oby Majuni wysypka przeszła! Nemosku ![]() Eluvtus pokaż Geralda ![]() De nie uciekaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mówił Ci ktoś ostatnio, że jesteś cudowną mamą?? Jesteś!!!! ![]() ![]() ![]() A tż należą się baty i porządny ochrzan ![]() ![]() lineczka fajny płaszczyk ![]() Akcja z roletami ![]() issia88, gratulacje dla Ciebie i Wiktorynki ![]() Mya ![]() ![]() ![]() Będzie Uleńka!!! ![]() A co lekarz nawywijał??? zwariowane-serduszko kochana, jak mówisz, że do wtorku dajesz sobie czas a masz dużo pokarmu to ściągaj nadmiar, pozamrażaj i Leoś będzie na Twoim mleczku + mm jak braknie(albo codziennej mieszance trochę tego, trochę tego). A Ty się zadrapiesz na amen, jak Ci nie przeszło ![]() ![]() Lilith ![]()
#3261 | ||
Rozeznanie
|
Miss Triss oby ginka miała rację z tym progiem bólu
![]() lubieolowki jak po wizycie???? kyte ![]() ![]() Cytat:
![]() Asist22, gratulacje dla Ciebie i Kajtusia ![]() ![]() maomami ![]() babku ![]() ![]() Aaa, nie wyobrażam sobie obcinania tych małych pazurków, na samą myśl trzęsą mi się łapki ![]() Co do pępkowego.. w końcu pierwszy syn ![]() Weź tam tż butlę wody podstaw pod nosek, jutro zrób rosołek-tak się zdziwi, że Ci drugi naszyjnik kupi ![]() A swoje i tak odcierpi-fizycznie ![]() Nasturcja ![]() Pokaż Miłka ![]() ![]() Ktosiula to czekamy na skurcze ![]() Mikołajek, wychodź, śnieg już spadł ![]() ![]() domi a ja się spodziewałam Jaśka w mikołajkowej czapce np, a tu reniferek na pieluszce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Mya mówiła, że wygląda jak orka i teraz na porodówce siedzi, tak więc się szykuj ![]() ![]() ![]() ![]() Dzastin łobuz ![]() ![]() Anoula ![]() Idę spać, dobranoc i spokojnej nocki!! ![]() Mya, Tobie też ![]() ![]() Z Lulą w ramionach ![]() ![]()
![]() |
#3262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a lekarka... szkoda gadać ![]() a Kacperek ładnie główkę podnosi ![]() swoją drogą moja Nelka skończyła wczoraj 3 tygodnie i ona przy odbijaniu to praktycznie przez cały czas trzyma główkę sztywno ja się z nią delikatnie siłuję a ta dalej swoje, dzisiaj moja mama ją na ręku trzymała to ta się podnosiła jak do siadu ![]() ![]() słuchajcie byłam dzisiaj u położnej i pytałam o te krostki na buźce i powiedziała że to może być początek trądziku i że jak krostek nie jest dużo to kazała mi smarować octenisepem, a jak są takie krostki na całym ciałku to kąpać w nadmanganianie potasu ![]() Rybko, nie zacytowało mi.. nie wzięłam Eco Bubble ![]() ![]() w ogóle to ja przysnęłam a TŻ musiał przebrać małą i zmieniał jej 3 razy pampersa bo w każdy nakupkała jak zdążył pod pupę jej podłożyć, podobno mnie wołali ale ja byłam taka padnięta że nie słyszałam ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | ||
Zakorzenienie
|
Pòki pamietam De !
Dziekuje za zdjecia Daniela. Majka ma duzo mniejsza ta wysypke, drobniejsze wypryski I bardziej takie skupiska. Jutro rano postaram sie cyknac fotke. Cytat:
Masz dwoje do wykarmienia ![]() ![]() Podpisuje sie pod prozbami o fotke! Cytat:
Dobrze ze mi przypomnialas ![]() Jest super ![]() Zobaczylam fotki. Majka dokladnie tak samo trzyma głowe jak Kacper!! Nie przejmuj sie ta neurolog zbytnio. Obserwuj małego pod katem tego wszystkiego na co zwrocila Ci uwage , ale nie wbijaj sobie do głowy jakis głupot .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Próbowalismy dzis okapac Maje w duzej wannie tylko na tej plastikowej "foczce" - ryk jak cholercia I szybkie rozkładanie jej wanienki. Od piatku planuje kłaść ja na noc do jej lozka I tez obawiam sie ryku, krzyku I tego ze będę musiala pozegnac moje piekne noce. ![]() Zauwazylam ze ona jest taka ze trzyma sie danego schematu I wszystko jest okey, tylko jej cos poprzestawiam , juz jest niepokoj, płacz I dzien z głowy . Przy okazji : caly dzien wpychała piastki do buzi , strasznie sie sliniła , puszczala babelki ze sliny. 7 tyg dziecku nie moga wychodzi zęby prawda? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3264 |
Zakorzenienie
|
Sorento, specjalnie dla Ciebie!
W różowym jest sprzed ponad tygodnia, drugie przed kilkunastu sekund ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3265 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trening czyni mistrza. Od razu o trzy pampery zachaczył ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
O 7.30 dostane oksy, boje sie jej. Wiem juz czym smakuja te mocne skurcze i jak pomysle ze rozwarcie wolno pojdzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3267 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez to muszę wstawać teraz do odbijania i zmieniania pampa, a tak to robił to on ![]() Cytat:
![]() Znów przespane mam 3 i pół godziny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3269 | |
Zakorzenienie
|
Babku, a widzisz ja przeczytalam o ostudzeniu a nie slodzeniu hahaha
![]() Ja to w ogole jalas zakrecona bylam wczoraj jak swinski ogonek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:00 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.