|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Pierwsze skończone.
Na pleckach na materacu lekkko podważszonym Zawsze na spacerze powaga i sie przygląda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Ale ładna ![]() Dziękuje za kciuki za egzamin, zdaliśmy, ja na 4, brat na 3+ ![]() ![]()
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugie. Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Wtajemniczenie
|
Oszaleje.
Jest możliwe, że w tym wieku Hania ma kolki?? Już którąś noc z kolei sie budzi z rykiem o tej samej porze Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Lubię to
![]() Karmienie 1. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:17 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ---------- Agrafka, ja kładę płasko na plecach. Oliwia raz tak śpi, raz przekreca na bok główkę, różnie. I nie kupiłam na allegro żadnej zawieszki :p Już dawno dawno nie wygrałam aukcji, której nie chciałam. Teraz robię przemyślane zakupy. Także DZOAN, proszę tutaj bez takich aluzji :p Ale nie wiem jak Mela i Surka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4746 |
Raczkowanie
|
Drugie ale takie skromne bo Justysia się przesiusiala i zakomunikowala mamusi ze cos jest nie hallo wiec musiałam ja przebierać
![]() ![]() ![]() Tak wogole to jeszcze nie spalam nawet minutki. Do 1 robiłam obiad potem nadrobiłam was gaduly a potem jak na lozku się znalazłam to maz mnie dziabnal ![]() ![]() Nie slysze jej wiec chyba spi Wracam na lozko. A rano nie będę się nadawala żeby funkcjonować normalnie....ach mam nadzieje ze chociaż ciut sily wykrzesam z siebie.... Matiego maz wyszykuje do szkoły i zawiezie wiec może pospie trochę. Papatki ![]()
#4747 |
Wtajemniczenie
|
MISIACZKA dokładnie. Na spacerze tylko patrzy, raz uśmiechnął się kącikiem ust.
Młody obudził się oczywiście z krzykiem:banghead: Butla musi być teraz, w tym momencie. A mleko musi postać 7min zanim mu dam ![]() Ten skok jest jakiś masakryczny:banghead: Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
#4748 |
Zakorzenienie
|
Agrafka
Ja kładę na lewy bok na przescieradle, ale mała sie obraca po czasie na plecy sama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Katerineo Jejku, ale nocka romantyczną u ciebie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale w sumie miałaś nagrode. Oczywiście już dawno nie śpimy przez cudne kolki. Karmień było chyba z 5 bo już potem straciłam siły na zaznaczanie. Kkolejny dzień zaczynam gorzej jak zoombie. Dobrze że tż bierze wolne w piątek to mnie troche odciąży Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Raczkowanie
|
Surka fajna sukienka, ale ja niestety wygladalabym w niej jak wielka beza
![]() ![]() Co do spania ja zawsze klade Francia na boku bo on wtula sie w podusie, choc ma plaska musze mu taki waleczek robic podwijajac jeden brzeg pod spod bo on MUSi sie w to wtulic zeby zasnac ![]() ![]() Co to jeszcze...aha Spacer: Przez pierwsze 5min jest bunt, bunt i jeszcze raz bunt! Pozniej mina zdziwionego losia, pozniej zafascynowanie drzewami i siedzenie nieruchomo jakby pozowal do obrazu, potem smoczek a za chwilke spi imoge juz robic co chce tzn chodzic tam gdzie nie ma drzewek, wchodzic do sklepow itp ![]() Wczoraj moje dziecie zasnelo przy butli o 16 myslalismy ze drzemka, ale jak po godzinie nadal spal to juz wiedzialam, ze cos mu sie pokickalo i zapadl w nocny sen. O 21 przebieranko i mleko, o 3 mleko i o 5.30pobudka,ale nie narzekam bo balam sie, ze mi nie dospi do rana. Dzisiaj za kare bedzie mial podwojne szorowanie w wannie, brudasek moj maly hehe. Ta za kare... on by z kapieli nie wychodzil ![]() Dlatego jestem, juz po kawce i ogladam ulubiony serial dzieki ktoremu jestem w stanie sie odprezyc nawet po mega wkurzajacym zdarzeniu ![]() ![]() Hmm polecicie jakas piszczalke gryzalke dla malego? On uwielbia jak cos piszczy i jak cos sie dobrze gryzie hehe, a nie moge stac ciagle nad nim i naciskac ten przycisk piszczacy w motylu... Sa jeszcze takie gumowe piszczalki jak dawniej z dziura w tylku ![]() ![]() Katerine mi sie wczoraj chcialo dziabanka, ide do meza cala glaciutka, zrobiona i wypachniona, a ten mowi sory Martus, nie dzisiaaaj, zmeczony jestem strasznie ![]() ![]() Milego dzionka dziewuszki ![]()
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Oj bidula
![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Co to? Jak ja akurat moge chwile popisac to nikogo nie ma ![]() To jeszcze dopisze, ze wczoraj sie wkurzylismy z Tz gdyz z 3 miesiecy uzbieralo mu sie 80 nadgodzin, a te skur... nie placa mu za to!!! Ciagle gada z kierownikiem, wysylamy maile do szefa i nic!!! Wkoncu wczoraj kierownik napisal maila, ze liczyl wiele razy i rzeczywiscie ma 80 nadgodzin( eureka!!!!) i napisal do biura zeby mu zaplacili, jednak biuro nie jest chetne wiec jesli nie zaplaca to da mu tyle wolnego w lutym... Niech se w dupe wsadzi to wolne ![]() ![]() ![]()
#4753 |
Konto usunięte
|
Oglaszam sie po dzisiejszej nocy prezesem klubu bo nie spimy od 3 a wczesniej bylo hyba z trylion przebudzen
![]() Maly ma straszny katar i w nocy nie mogl oddychac a o smoku to juz wogole moglam zapomniec bo ksztusil sie nim i dusil .. Potem odciagalam frida potem nie mogl zasnac potem znow frida potem siku potem nie chcial cycka bo juz mu bokuem ciamkanie wychodzilo .. Chcialam pobujac na rekac to odpadl na krotko ok 6 ale odlozony do lozeczka juz nie spal.. Teraz lezymy na lozku maly ziewa i kicha co chwile przyszedl starszak ja jestem zombie do kwadratu ale dam rade!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Raczkowanie
|
Ide zrobic sniadanie dla Tz... Moze mnie dziabnie
![]() Francio ucina sobie drzemke wiec prawdopodobienstwo dziabanka wzrasta ![]() ![]()
#4755 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jeśli któraś z Was liczy na to, ze dziecko po kleiku będzie spało dłużej, to my jesteśmy żywym przykładem, że nie koniecznie ![]() Wczoraj Franuś na kolacje dostał 180ml mleka + 2 łyżki kleiku do tego. O dziwo zjadł z butli. Pierwsza pobudka o 23, oczywiście głodny i wsunął 150ml. Potem kolejna o 1,3,4,5 i po 6 wstaliśmy. Smok nie działał, Franek stanowczo pokazywał - "mamo ze smokiem w buzi też umiem krzyczeć' ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43921509]Oglaszam sie po dzisiejszej nocy prezesem klubu bo nie spimy od 3 a wczesniej bylo hyba z trylion przebudzen ![]() Maly ma straszny katar i w nocy nie mogl oddychac a o smoku to juz wogole moglam zapomniec bo ksztusil sie nim i dusil .. Potem odciagalam frida potem nie mogl zasnac potem znow frida potem siku potem nie chcial cycka bo juz mu bokuem ciamkanie wychodzilo .. Chcialam pobujac na rekac to odpadl na krotko ok 6 ale odlozony do lozeczka juz nie spal.. Teraz lezymy na lozku maly ziewa i kicha co chwile przyszedl starszak ja jestem zombie do kwadratu ale dam rade!![/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Ja jak nie pośpię to czuje sie jak nieżywa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli mówisz, że brokuły dobre na kupki, to dzisiaj próbujemy ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też powaga, ale jak zagadam to zaciesz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ehh, a u nas niby Skoku się wyprowadził, a Mały przyzwyczaił się chyba do karmień co 1,5 h w nocy ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43921509]Oglaszam sie po dzisiejszej nocy prezesem klubu bo nie spimy od 3 a wczesniej bylo hyba z trylion przebudzen ![]() Maly ma straszny katar i w nocy nie mogl oddychac a o smoku to juz wogole moglam zapomniec bo ksztusil sie nim i dusil .. Potem odciagalam frida potem nie mogl zasnac potem znow frida potem siku potem nie chcial cycka bo juz mu bokuem ciamkanie wychodzilo .. Chcialam pobujac na rekac to odpadl na krotko ok 6 ale odlozony do lozeczka juz nie spal.. Teraz lezymy na lozku maly ziewa i kicha co chwile przyszedl starszak ja jestem zombie do kwadratu ale dam rade!![/QUOTE] Biedna ![]() Cytat:
![]() Dzoan super, że spotkanie udane ![]() A mój się obraził, bo on gotowy do łóżka, a ja nie wykąpana i siedzę na necie dalej ![]() ------ Hej ![]() Tak jak pisałam w nocy miałam milion pobudek, a o 6stej dziecko zarządziło koniec spania, a teraz ma cwaniak pierwszą drzemkę ![]() Najgorsze w tym wszystkim jest to, że notorycznie zasypiam podczas nocnego karmienia i tak sobie śpimy w 3kę ![]() Przykładowo biorę Małego do karmienia przed 2gą, zasypiam podczas karmienia i budzę się po 3ciej-odkładam do łóżeczka a tam za 10-15 min już kwękanie i znów go biorę ![]() Nie wiem jak to ogarnąć. A może to jeszcze jednak resztka Skoka? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-28 o 07:55 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Raczkowanie
|
Witam się przy kawce
![]() Dzisiejsza noc dużo lepsza, karmienie o 23.30; 3.00, 6.15. Pospaliśmy do 8.00 ![]() ![]() ![]() Mikołaj właśnie je swój kocyk ![]() Wczoraj Mikołaj pokazał dwie nowe umiejętności ![]() 1. leżąc na brzuszku zaczął rączkami chwytać leżace zabawki 2. leżąc na leckach chwycił mój palec, obrócił się na boczek a potem się podciągnął i z boczku przekulnął na brzuszek ![]() Lecę nadrabiać! A no i wczoraj przyszedł pocztą leżaczek i się okazało, że wibracje nie działają ![]() Edytowane przez tysia222 Czas edycji: 2013-11-28 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może i dobrze, że nie działają, bo źle wpływają na dziecko ![]() I po drzemce-całe 25 min ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tesco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4761 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43921509]Oglaszam sie po dzisiejszej nocy prezesem klubu bo nie spimy od 3 a wczesniej bylo hyba z trylion przebudzen ![]() Maly ma straszny katar i w nocy nie mogl oddychac a o smoku to juz wogole moglam zapomniec bo ksztusil sie nim i dusil .. Potem odciagalam frida potem nie mogl zasnac potem znow frida potem siku potem nie chcial cycka bo juz mu bokuem ciamkanie wychodzilo .. Chcialam pobujac na rekac to odpadl na krotko ok 6 ale odlozony do lozeczka juz nie spal.. Teraz lezymy na lozku maly ziewa i kicha co chwile przyszedl starszak ja jestem zombie do kwadratu ale dam rade!![/QUOTE] oj, współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może być i resztka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Hej! My dziś pobudka na smoka po 3, karmienie 6:30, Fisiek pospał 45 min. a ja się w tym czasie ogarnęłam. Pobawiliśmy się i śpi :P Ona w sumie nie pomyślałam, że może jeść futerko ![]() ![]() Rozmiar 74, więc wystarczy może na całą zimę? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-11-28 o 08:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Dobry!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4764 |
Zakorzenienie
|
wcześniej się nie dodało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Kejt Fi jest boski!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia z brokulami moj darl sie i plul nimi po calym stole ![]() ![]() Oglaszam ze dziabanka nie ma i relacji nie bedzie ![]() ![]()
![]() |
#4767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To Dziecko budzi się tak zmęczone, że nadaje się tylko do spania ![]() (tylko pies cierpi bo nie zdążyłam Młodego ubrać i wyjść z domu...) Wydaje mi się, że skok sobie szuka w dzień nowej ofiary, bo Wy już nudnawi jesteście, ale, że ciężko mu znaleźć a noce zimne to wraca do was potulnie się ogrzać ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-11-28 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry. ![]() Franio właśnie nauczył sie przekręcać z plecków na brzuszek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Raczkowanie
|
No nasz filipek vel cudne oczka napewno nam nie zmarznie w takim puszku! Super sie prezentuje
![]()
#4770 |
Wtajemniczenie
|
Pocytowalam i mi wcielo
![]() LACHRYMA- taki dziecko potrzebuje uwagi, ciepla, milosci i stymulacji do odpowiedniego rozwoju i poczucia bezpieczenstwa. W zlobku niestety tak jak pisala Misiaczka, dziecko lezy i czeka na swoja kolej. Zazwyczaj najmlodsze dzieci leza w lozeczkach, a nianie zajmuja sie tymi troche starszymi. Poza tym szczegolnie w prywatnych zlobkach zatrudniane sa studentki, ktore dopiera w zlobku ucza sie opieki nad dzieckiem i maja do tego stosunek raczej dozorujacy niz emocjonalnie zaangazowany (nikogo nie urazajac). Nian z prawdziwego zdarzenia jest niewiele. Tak wiec dzieci de facto maja ograniczony kontak z dziecmi, a po drugie to takie maluchy raczej nie czerpia z obecnosci innych maluchow. Jak napisala Ona dopiero dzieci ok 2 letnie zaczynaja wchodzic w relacje z innymi dziecmi. Nawet 1,5 roczne dzieci bawia sie same kolo siebie a nie razem. No takie moje zdanie i obserwacja jak Wojtus chodzil przez chwilke do zlobka. A jeszcze jedno- przynajmniej w naszym zlobku tak bylo- ze nie zwracano uwago czy. dziecko jest zdrowe czy chore i przyjmowano dzieci nawet z lejacym sie katarem i mega kaszlem. Skutkow dla innych dzieci tlumaczyc nie musze. To tyle co zapamietalam.
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-11-28 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:47.