![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: nie-apteczne filtry na plażę
Hej dziewczynki! Idę pojutrze do Tesco i napaliłam się na ten krem Tesco spf 40 dla dzieci, który był opisywany w zeszłym roku. Bardzo proszę o opinie o nim. Czy zapycha, świeci się, pobiela twarz? No to czekam. Bużka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
A ja "nabralam" się na Erisa
![]() ![]() To jakaś nowa wersja poprzedniej emulsji, zamieszczam link: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18871 I skład, którego nie ma na wizażu: Aqua Ethylhexyl Methoxycinnamate 4-Methylbenzylidene Camphor C12-15 Alkyl Benzoate Cethyl Alkohol Glycerin Butyl Methoxydibenzoylmethane Titanium Dioxide Caprylic/Capric Triglyceride Dimethicone Potassium Cethyl Phosphate Propylene Glycol Dicaprylyl Ether PVP/Hexadecene Copolymer Tocopheryl Acetate Polycrylamide Alumina Xanthan Gum Shea Butter (Butyrospermum Parkii) C13-14 Isoparaffin Triethanolamine Simethicone BHA Laureth-7,Benzyl Alkohol Methylparaben Methylchloroisothiazolion one Methylisothiazolinone |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() azzis: ten eris jest stabilny ponieważ zawiera 4-Methylbenzylidene Camphor nie przeczytałąm całego watku (mam mało czsau bo zaraz do pracy zmykam)wiec nie wiem czy była mowa o Sunozon z Rossmanna i kosmetykach Daxa - są one stabilne
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
spotkałyście może w tym roku spray Rossmanna SunOzon SPF30?
![]() miałam go w zeszłym roku i to był mój ulubiony filtr. niestety skończył się, a nie spotkałam go w Rossmanie ani razu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też go szukam i niestety jeszcze nie spotkałam w żadnym odwiedzonym przeze mnie warszawskim rossmanie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jakie ma PPD? Stabilne sa jeszcze filtry Nivea Sun, np. mleczko 50+ zawiera Parsol stabilizowany przez Tinosorb S. A ma ktos sklad tego Daxa?
![]() |
![]() |
#250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() MCX (Ethylhexyl-Methoxycinnamate) nie stabilizuje Parsolu. Parsol nie jest tutaj stabilizowany przez nic, a jak wiadomo Parsol sam w sobie jest bardzo malo stabilny, wiec musi byc stabilizowany poprzez: - iethylhexyl 2,6- naphtalene - octocrylene (mieszanka 10% octocrylene + 3% avobenzone jest stabilna, jednak i tak o wiele mniej, niz Mexoryle i Tinosorby) - 4-methylbenzilidene camphor (nie wystarczający jeśli w składzie kremu znajduje się Octyl methoxycinnamate – filtr UVB) - Polysiloxane-15 - hexadecyl benzoate - butyloctyl benzoate - Mexoryl SX - Mexoryl XL - Tinosorb S - Tinosorb M A w kremach Avonu nie ma tych stabilizatorw. Dodam jeszcze tylko, ze krem jest konserwowany pochodna formaldehydu ![]()
Living my dreams, not to dream my life! Edytowane przez kasiahan Czas edycji: 2007-05-20 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio kupiłam Sun Ozon Rossmanna - tani a stabilny (teraz w promocji 6,99 ![]() w moim podpisie jest link do posta w watku o rossmannie gdzie razem z confused zebrałyśmy inf znalezione w innych postach ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w drogeryjnych kosmetkach nie ma podanych współczynników ochrony przed UVA (IPD i PPD). Wydaje mi sie ze tylko apteczne mają taki obowiązek ![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Hosenko, tersz nawet apteczne nie mają co baaardzo denerwuje... ;/ Avenka już nie podaję PPD... ;/
![]() |
#255 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() wtedy zrobię sobie zapas na dłuugi czas ![]() filtry Daxa są stabilne? hm. pierwsze słyszę, ale poproszę o jakiś skład na potwierdzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Znaczy ja i tak do konca nie wierze w to PPD np. w Biodermach, jakies podejrzanie wysokie mi sie wydaje. Cytat:
![]() ![]() Sun Ozona wlasnie zamierzam kupic do ciala, jest jeszcze w promocji? ![]() Azzis, PPD to wysokosc ochrony przed UVA, tak jak SPF oznacza ochrone przed UVB. ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest napisane tylko: SPF/PPD < 3 (wyczytałam w ich ulotce, że im mniejszy jest stosunek spf do ppd to tym lepiej) Cytat:
![]() Kolastyna też ma stabilne (nie wiem tylko czy wszystkie) Cytat:
![]() ![]() sa w promocji. poprzednia gazetka była do 19.05 a w tej co teraz bedzie sa sunozony za 6,99 (wcześniej były za 7,99) Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolastyna napewno spf 18 (bo ją mam i sprawdzałam przed kupnem) a dax napewno spf 30 ![]() ![]() Soraya nie jest stabilna (z tego co pamietam, ale moge sie mylić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Czytalam wlasnie Twoja recenzje Lait Veloute. musze powiedziec, ze mnie zmartwila, bo myslalam, ze choc jeden filtr LRP nie bedzie wlasnie taki mokry. A tu ![]() LRP chyba nie dla mnie ![]() Cytat:
![]() edit: no wlasnie mi sie wydaje, ze sa za daleko. Tam jest chyba octocrylene (jesli sie myle, to prosze mnie poprawic, bo nie pamietam dokladnie). A dopiero mieszanka 10% octocrylene+3%avobenzone jest stabilna.
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie też zmartwił ten LV ![]() ![]() Testuje teraz nową matującą emulsje 50+ Avene i jestem zachwycona ![]() ![]() jeśli chcesz moge Ci przesłac to co mi zostało z odlewki od Ivany (a zostało sporo jeszcze) i sama sie przekonasz. moge tez obdarować cie minitubeczką 5ml biodermy
![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Musze w aptekach popatrzec , bo nie widzialam jeszcze. Jest bardziej matowa od zwyklej emulsji ![]() ![]() Dziekuje za propozycje ![]() Czy moglabym sie Tobie odwdzieczyc za te probeczki?
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sama nie wiem czym ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
myslalam, ze moze o tym piszesz. Ale jesli chodzi o zwykla emulsje ,to tez jestem nia zachwycona, jeszcze tak matowego filtra nie mialam a do tego fajnie pielegnuje, jak to avenki ![]() Tylko z racji tego, ze PPD w avenkach tajemnicze a LV LRP ma wysokie myslalam o nim, ze na wakacje sie nada ![]() Eeeetam, niczym. Nie ma ![]() Jak wroce do siebie, to zrobie przeglad probek i napisze Tobie na PW, co bym mogla zaproponowac ![]()
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie filtry daxa (używane do ciała) są najlepsze jeśli chodzi o wchłanialnośc konsystencję, zapach i w ogóle wszystko. Jakk byłam w Egipcie (przed filtrowym uświadomieniem) to używałam 30 i się nic a nic nie spieklam. Potem na ciało uzywałam 15 (!) więc sie opaliłam,a na buzie dalej 30 i pozostałam blada (tzn.na tyle jasna, że sie mnie pytali dlaczego jestem taka opalona a buzie mam jasną), a był to czas że jeszcze opalałam sie jak głupia. Jakby sie okazały stabilne to bym sie bardzo ucieszyła, bo to fajne filterki do ciała. No i nie drogie.
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2007-05-21 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa czy ktoras z Was miala juz w rekach nowa serie sloneczna Yves Rocher-glownie interesuje mnie fakt,czy sa stabilne i jak przedstawiaja sie skladowo.
Bede wdzieczna za wszelkie doniesienia ![]() Odnosnie listy ze stabilnymi nie aptecznymi ![]()
![]() |
#268 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do avene to piszę o tej "normalnej" emulsji spf 50+ - w opisie jest wspomniane ze matuje Cytat:
nie jestem ekspertem, ale się podejmę (prosiłabym jeszcze eksperta o weryfikacje ![]() póki co to: 1. Sun Ozon Rossmann spf 15 i spf 20 2. Kolastyna spf 18 3. Dax Cosmetics spf 30 4. kosmetyki do opalania Tescowe, ale nie pamietam ich faktorów To narazie tyle, bo tych jestem pewna
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaje sobie sprawe,ze zajmie to troche czasu ale mysle,ze warto-tymbardziej,ze bedzie to pewna sciagawka. Mysle,ze spokojnie korenspondencje mozemy przeniesc na PW zeby nie zasmiesac watku OT ![]() ![]() Hosenko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Może komuś się to przyda, więc piszę swoje wrażenia po zakupie Tesco Sun dla dzieci spf 40. Hmmm.... Na drugim miejscu w składzie ma tlenek cynku i to powinno mnie trochę naprowadzić co do konsystencji, ale śpieszyłam się i byłam szczęśliwa, że udało mi się znależć i nie zastanowiłam się.... Czuję się tak jakbym smarowała się pastą cynkową, ciężko się rozsmarowywuje, cała buzia jest biała i siostra powiedziała, że wyglądam jak gejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.