|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Muminku to nie mój cytat
nie mam rożka za to mam 5 spiworkow czekam od 10 dni na lozeczko materac i cały zestaw pościeli---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Akkma pewnie się wkurzyl bo przeczytał że napisalas że nutella lepsza niż sex Cholera jutro 29 leżeć i sciskac nogi.... Patrzę na 1 stronę i połowa mamus gdzieś się ukrywa, dziewczyny dajcie znać co u was!!! Soulei ponawiam pytanie, nie znasz jeszcze płci, czy nie chcesz wiedzieć. Shizu już miesiąc się nie odzywa, a od listopada miała być już na l4 ![]() Syn już się wyskakal więc spróbuje usnac...pewnie się obudze rano i nastukacie ze dwie strony albo smacznie spicie bo nutelkach i kebabach .... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-28 o 00:30 |
|
|
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
), osoba postronna, dziennikarka spędziła cały dzień podglądając pacjentki a nawet była przy cc sorry dla mnie to bezczelnebo wiem jakie nieraz kłopoty ma rodzina żeby być przy kobiecie! nie mam nic przeciwko studentom ale takie coś ![]() Akkma właśnie pewnie Twój facet przeczytał że wolisz frytki z kebabem i nutelle niż seks to co się dziwisz że wkurzony
|
|
|
|
|
#3003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też przeczytałam artykuł, fajny
Cytat:
Gosiu, współczuję choróbska Cytat:
Od jutra będę się starała to zmienić - choćby zastąpić owocami. Dziękuję dziewczęta Cytat:
4,500 to niezły kawaler się urodził
|
|||
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Momentami wpadają mi do głowy głupie myśli, typu: to dobrze, że mam cukrzycę, bo inaczej na tym etapie ważyłabym już duuużo więcej ![]() Nie chce mi się iść spać, tym bardziej, że w łóżku śpi mój 'zimny' tż ![]() Obawiam się, że jak się położę to znowu będę się męczyć parę godzin żeby usnąć
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
Przeczytałam artykuł i to trochę przerażające. Trafić na koniec zmiany lekarza, który ma poprowadzić jeszcze jakąś operację. Przecież taki człowiek jest zmęczony samym nie spaniem. A tu o tyle gorsza sytuacja, że jego rola jest bardzo ważna i odpowiedzialna.
Mam nadzieję, że rodzic zaczne rano - tak żeby się załapać na nową zmianę (chociaż nic pewnego, bo nikt mi nie obieca że lekarz przed chwilą nie zszedł z dyżuru u "prywaciarza" )Kurcze, drzemka po poludniu i znowu spać nie mogę .
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa nienawidzę tej ciążowej bezsenności!
Bezsenność stoi u mnie na 2 miejscu najbardziej beznadziejnych dolegliwości ciążowych! Na 1. dumnie prezentuje się cukrzyca ![]() Pociesza mnie fakt, że przynajmniej moje dziecko łączy się ze mną w bólu Też nie śpi i aktualnie ma czkawkę
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perfuzja nie daj się. Jeszcze chwilę tego Joszka zatrzymaj ![]() Ze mną na sali jest dziewczyna 11 dni po terminie i nic na nią nie działa. Chyba ją dzisiaj rozwiążą przez cc. Idą już panie pielęgniarki mierzyć tetno dzieciaków więc spadam. Ale dobra noc mialam. Spałam ciągiem 4 godziny
|
|
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
O zgrozo...... :0 nigdy więcej bigosu na noc!!!. Pól nocy w kibelku....masakra. ,prawie zemdlalam z bólu skrętu flakow. Po jelitachi nadal jeździ. Moja mała pewnie jest w szokru słuchając tych odglosow kiszek. Czas na mietowa herbatę .... ....
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
witam- ja na szybko przed pracą.
Noc koszmarna- prawie nie spałam, kreciłam się nie mogłam usnąć a jak przysnęłam to mi się głupoty śniły ... no mówię Wam takie bzdury.. umęczyłam się strasznie przez tą noc.dobra spadam szykować się do roboty- miłego dnia
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2 miejsca brak Na 3 miejscu apetyt i chęć na słodycze ( nie umiem się powstrzymać) ![]() Kiedyś była rozmowa na temat kurierów właśnie mnie pani obudziła tel, mnie często uprzedzaja o wizycie bo mojej ulicy na mapie nie można znaleść , taka wewnętrzna , ślepa ![]() Pewnie mi maszynke do mięsa wielofunkcyjna wiezie, bo stara wybuchła 2 dni temu.... Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-28 o 07:54 |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się porannie ![]() Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
![]() Szaro za oknem a trzeba z psem na spacer wyjść. ... a tak mi dobrze pod kolderka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No, zawsze jakiś plus, z tym, że ja wolałabym sama kontrolować jedzenie, a nie z musu i obawy.
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, ze nie urodziłam
Ale cholera nie wiem co to było. W momentach "ataków" bolało mnie tak, ze nie mogłam oddychać, bo jakby wbijali mi miliony szpilek w kręgosłup Teraz jest ok, trochę boli, ale bez przesady. Noc była taka sobie, bo czesto się budziłam. Milka śliczny brzuszek! I wcale nie za duzy Gosia biedna cora
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-11-28 o 08:53 |
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
O matko niech ten dzień już się skończy!!! Korek na drodze potem nie mogłam zaparkowac pod robotą bo miejsc nie było i zaparkowałam daleko, ledwo doszłam. Zjadłam w pracy ciasteczko owsiane do kawy i teraz wyjśc z kibla nie mogę
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Gosia--- zdrówka dla wili Perfuzja--- dobrze że spakowana jeszcze jesteś oszczędzaj się
|
|
#3017 |
|
Zadomowienie
|
Dzień się jeszcze nie skończył, a dziś 29
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze słodyczami też tak mam . Kiedyś od czasu do czasu coś skrobnęłam . A teraz codziennie coś słodkiego muszę zjeść aż ciężko mi się powstrzymać w domu muszę mieć coś słodkiego Kurczę ale w nocy coś strasznie mnie zakuło jakby prawy jajnik ?! Sama nie wiem . Kuje mnie tak czasem ale rzadko . Może przez to , że miałam pełny pęcherz Kacper do tego może jakoś się zawiercił ? Sama nie wiem ma tak któraś ? Dziewczyny a te bule takie jak na okres to co mogą oznaczać ? Może to , ze macica się przygotowuje ?Powiększa ? Nic mi się nie chcę ! Za oknem ponuro . W pokoju średnio ciepło ale nie chce mi się palić w piecu . Cały zlew zawalony talerzami |
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze dobrze mi życzysz
Niby do donoszenia raptem 1,5 tygodnia mi zostało, ale juz zaklepalam sobie 19.12
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana!
U mnie też noc przespana tak nie bardzo, dał znać o sobie nowy żylak, między pachwinami Gosiu nie dajcie się chorobie, no i zdrówka dla Wiki! Kciuki za wizytujące dzisiaj! ja też mam krótką wizytę kontrolną, także magiczne kciuki poproszę ![]() I zaciskamy nóżki i wszystkie grzecznie czekamy! |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
noc do lekkich nie należała, miałam sen kilkuodcinkowy i nie mogłam się go pozbyć. TŻ chory, trafił do szpitala, nie chciał bym go odwiedzała i się okazało, że sobie przygruchał jakąś babkę z tego samego oddziału. Miałam problem z dojazdem do szpitala, walczyłam, żeby się dostac na oddział, węszyłam jakiś spisek, że go tabletkami podtruwają... Sen, który trwał całą noc, mimo przebudzenia, miałam kontynuację snu i teraz hit! śniło mi się, że Żywiec wypuścił wodę mineralną niegazowaną o smaku.. cebuli wiem, bo miałam ją w ręce i chciałam ją zanieść do szpitala tym sposobem wstałam zmęczona samym spaniem Gosiu nie dajcie się chorobie, żeby to nie była jelitówka, bo to chyba niezbyt bezpieczne w ciąży perfuzja wstrzymaj się jeszcze z tym porodem właśnie dociera do mnie, że dla wielu osób ten czas to takie siedzenie na bombie z opóźnionym zapłonem
|
|
#3022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3024 |
|
Rozeznanie
|
Dziś w nocy obudziłam się i myślałam właśnie o rożnościach typu - pod czym ma dziecko spać, jaki śpiworek itp...Nie spałam chyba od 1 do 2:30.... a w między czasie obudził się TŻ i widząc że też nie śpie zaczął nawijać mi o wózku Euro-cart passo
już coraz bardziej czuję tę przednarodzinową atmosfere ![]() W ogóle wczoraj skręcił TŻ łóżeczko, które zamówiliśmy na all : http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...737748405.html Jest stabilne, ładne, bukowe i ma dobry materac i wcale nie wyszło drogo Tylko że w paczkach brakuje 3 elementó: 2 śrubek i frontu od szuflady :sciana:, ale mają nadesłać...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek mamrotek--- a ta cebulowa woda gazowana czy nie
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje z materacem wyniesie nas 435 zł ![]() W ogóle nie wiem co się stało ale z mężem na początku gadaliśmy , ze tanio wszystko kupimy . Wózek mieliśmy kupić do 700zł . A jak co do czego przyszło to wszystko i tak droższe kupiliśmy ( to co nam wpadło w oko ) i to bez marudzenia , ze tyle kasy wszystko kosztuję . Chyba męża też dopadł szał zakupów dla małego ,ze nic nie marudzi
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
Nic mi się dziś nie chce. Zupełnie NIC.
|
|
#3028 |
|
Zadomowienie
|
Zachciało mi się na dwór iść rano. A tam ślizgawica nieprzeciętna. Mama ledwo autem jechała... brrr.. ludzie na chodnikach w poślizg wpadali, a na drogach wszyscy 20 km/h.
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam w ręce niegazowaną, bo mąż przez jelita wylądował na oddziale. I wiedziałam, że niegazowana będzie lepsza. A on, niewdzięcznik, nie chciał moich odwiedzin
ale już go opierdyliłam z rana
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś noc zdecydowanie lepsza, obudziłam się o 4 i strasznie pić mi się chciało, pokręciłam się z godzinkę i zasnęłam a 8 znowu się obudziłam hehhh
Mój bark dziś zdecydowanie lepiej ale jeszcze czuję echo bólu, mam nadzieję ze się nie pogorszy do 16:00 bo muszę się jakoś na fotel u lekarki wgramolić ![]() Lenka dziś znowu się kręci jak zaczarowana ![]() Dziś wstawie pieluchy bo wczoraj bezsilna byłam ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- O to tak jak mi czyli normalnie ![]() Już sobie wyobrażam jakiego powera po porodzie dostaniemy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

nie mam rożka za to mam 5 spiworkow 

), osoba postronna, dziennikarka spędziła cały dzień podglądając pacjentki a nawet była przy cc
sorry dla mnie to bezczelne
Także noł stress

Ehh.. z chłopami!![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
aż ciężko mi się powstrzymać w domu muszę mieć coś słodkiego