|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
coś mi net wariuje ![]() Widzę, że coraz więcej z Was pisze o maluszkowych "glebach", no coż bywa... Mi młody prawie się sturlał z łóżka - w ostatniej chwili go złapałam. Mój TŻ myślałam, ze mnie pogryzie ![]() Dziewczyny mam pytanie. jakie Wy siateczki do karmienia kupowałyście? Takie? http://allegro.pl/siateczka-do-karmi...698326557.html
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
A i już wrzucałam ale teraz z recencją. Całkiem smaczne polecam, nawet moj TŻ francuski piesek co większości rzeczy nie tyka i nie chciał nawet spróbować zerzarł aż mu się uszy trzesły...
a tak marudzil nie zjem, ja nie lubie szpinaku, nie ma tu mięsa ble ble ble, pojde sobie coś kupic... z 10 minut go namawialam zeby tylko spróbował przecież nie musi tego jeść.. Można dodać spokojnie kurczaka jeszcze to będzie trochę mięsne: http://zgotowani.pl/zapiekanka-ze-sz...-i-pomidorami/ a i zeby nie bylo nie jestem fanką szpinaku samego w sobie.. próbowałam go na patelni jak byl jeszcze taki trochę surowy to dla mnie taka trawa.. tylko ja tu dawałam duuuużo czosnku i cebulki bo ja lubie
|
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
ja kupiłam taką:
http://allegro.pl/sassy-gryzak-do-po...742942384.html
|
#2854 | |
|
siedzę i myślę
|
Dziękuję za wszystkie życzenia
Cytat:
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
tak,wczoraj jak tylko odebrałam paczkę podałam Hani jabłuszko i wszystko było ok
|
#2856 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
|
|
#2857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
za nami fajna noc, mały obudzil się o 12 na mleko, possał i spał do 8.30
raz się przebudził i automatycznie chciałam mu cyca dać a ten po przytuleniu zasnął w sekundę ![]() no i postanowiliśmy że we wrześniu przyszłego roku lecimy do Nowego Jorku! (o ile mi wizę przyznają ) nie wiem tylko jak zniesiemy lot ale damy radę
|
|
|
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
my z tej siateczki sassy jesteśmy bardzo zadowolone,nie wiem czy canpol też tak ma,ale tu jest taka fajna końcówka chłodząca.
a jeśli chodzi o spanie to mi chyba ktoś dziecko podmienił,Hania od początku pięknie przesypiała noce a od dwóch miesięcy nie było nocy żeby ciągiem 2 godziny spała.....ja już po ścianach chodzę ze zmęczenia
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- Cześć |
|
|
|
|
#2863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja małpa jestem
|
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
W temacie koloru włosów, nie ma źle... W sumie ta pralina to mniej więcej kasztan a na obrazku był inny :/
Do fryzjera nie poleciałam, muszę się przyzwyczaić bo z blondu na brąz ciężko się przestawić. Barti śpi właśnie na podwórku w wózku na ganku. A ja gotuję zupę i dziś dodam brokuł, zobaczymy co będzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4392204 7]
Jak moja Bambolina będzie chciała sama to pójdziemy do kosmetyczki. Nie wcześniej. I na pewno nie będę jej do tego namawiać. [/QUOTE] nie do kosmetyczki do studia piercingu ![]() Dzień dobry
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjęciach zawsze te kolory wychodzą inaczej. A apropo przyzwyczajenia to do każdej zmiany ciężko się przyzwyczaić Ja po ciąży z brązu na blond przeszłam i też potrzebowałam czasu ![]() Przypominam dziewczynki ( jeszcze tylko dziś i jutro, później dam spokój). Mamy już aż 376 głosów ![]() https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
mam nadzieję że zdążę cokolwiek naskrobać i poczytać zanim Karola się obudzi. Nie mam kompletnie na nic czasu;/ U nas chyba po staremu, uczulenie nadal jest jesteśmy na etapie zmiany mleka na pepti.Ze spaniem do długa historia. Metoda 3/5/7 nie podziałała. Chociaż u nas to było raczej 1/1/1/3/3/3/5 ale z dnia na dzień było coraz gorzej. Po 3 dniach dałam spokój. Później było z 2-3 dni płaczu od razu po położeniu do spania. A teraz Karola sama z siebie zasypia tzn ma misia, smoka i kocyk i ja leżę obok albo jestem w pobliżu. Ale nie głaszczę, nie miziam itd Więc mały sukcesik jest.No i chwalimy się dziś praktycznie pierwsza noc od 8 tyg bez śpiewów Karoli:d ależ dumna z niej jestem![]() no ale żeby nie było za kolorowo o 10 był problem ze spaniem i usnęła dopiero o 11.Ogólnie już mamy jako taki plan dnia. Przeważnie pobudka o 6:20. Mała leży w łóżku a ja próbuję spać i tak do 7 jej wrzucam zabawki do łóżeczka Od 7-8 bawimy się razem w moim łóżku. O 8 idzie pod karuzelę i tam się bawi z pół godz. CZasami krócej. Później się ubieramy i mała idzie pod matę, albo ze mną do łazienki. O 9 je kaszkę, później zabawa z mamą. O 10 spanie. Wstaje 11-11:20 i dalej zabawa. O 12:30 zupka. Po zupie spacer o 13. Wracamy koło 13:40-14 i ja szykuję obiad a mała jest ze mną w bujaczku. O 14:30 jemy z TŻtem obiadek a mała się bawi na kocu. O 15 do 15:30 spanie. Później o 16 kaszka/ mleko (przechodzimy na kaszkę glutenową). I później już zabawa albo gdzieś jedziemy. O 19 kąpanie, mleczko i spanko ![]() ale chce nocne karmienie przesunąć na 6-6:30, kaszka o 10 i obiadek o 13. Pracujemy nad tym. W dziennym spaniu pomogło nam to że przebieram Karolę w śpiochy ![]() To chyba tyle lecę was trochę poczytać.Ale możecie napisać w skrócie co się dzieje ![]() Jak Adaś? |
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
A i mam pytanie. Lekarka w szpitalu (pediatra) powiedziała, że mam jakąs powiększoną tarczycę i żeby sobie profilaktycznie zrobiłą usg.. No i teraz mam zagwozdkę - potrzebuje jakieś skierowanie pewnie ale od kogo? Mogę to zrobić w Medicoverze za free ale też pewnie skierowanie potrzebuje i nie wiem do kogo się zapisac
|
|
|
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
![]() Daj znać czy się udało ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-11-28 o 11:37 |
|||
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie ten śpiworek z womaru będzie pasował do naszej spacerówki ?
![]() Mamy wózek Mutsy transporter Marchewka a Ty jaki śpiworek kupiłaś ??
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Deb co do składów to któż to wie, równie dobrze moż na zapytać dlaczego np. do parówek niektórzy sam syf wrzucają a inni mięso
|
||
|
|
|
#2873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale co roku kupujemy, więc i w tym 1 misiek na pewno będzie nasz Mogłabym kupić w ross, ale wolę na allegro ![]() Cytat:
Dzięki za info My mamy granatowy wózek i chyba kupię granatowy śpiworek ![]() Szkoda ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Dzięki! ![]() Ja też jeszcze nie kupiłam, jakoś się zebrać nie umiem
|
|||
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do telefonu.. Ja chyba musze wymienić telefon na inny .. Nawet moje dziecko się nim nie interesuje.. Ostatnio wyrywalo mi budzik, chusteczki, nawet moją koszulą nocna się chciało bawić, a telefon leży obok (puszczam z niego muzykę) a on nic... A mam taki już trochę przestarzały sprzed ery smartfonów![]() Ale mam dzisiaj niechcieja ![]() Dziecko leży na podlodze i co raz jak zaczyna już mocno mardzić to mu wlaczam muzyke z pieska.. wyrodna matka, nawet mi się nie chce z nim bawić... nic mi się nie chce.. jeszcze nie mam nic slodkiego w domu, nie mam owoców, nie mam nawet wędliny na kanapki..sera też nie mam.. mam chyba tylko suche bulki i wczorajszy obiad a to też już koncowka i nie mogę się z domu wyrwać bo dziecko chore... chyba sobie zrobie budyn.. o ile mam mleko... |
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko Twoje
Karola za tydzień będzie mieć 7 m-cy a zębów brak![]() poważnie już ubieracie dzieciom śpiworki? bo mi się jakoś wydaje że jeszcze na to za ciepło. U nas jak na razie zakładałam tylko rajtuzki i spodnie. A na górę body z krótkim rękawem, bluzeczka, sweterek, kurtka taka na jesień ale cieplejsza. Mam 3 śpiworki ale jeden już jest za mały;/ z cocodrillo;/ i tak się właśnie zastanawiałam czy coś kupować. Od dziś kocyk wezmę bo Karola jest na etapie ściągania butów
|
|
|
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
moja też jeszcze bezzębna 06.12 kończy 7 miesięcy
|
#2877 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2879 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Banka to Ty odważna, w życiu bym sobie igłą nie przebiła sama uszu
![]() Jenny a co w tym kolejnym pakiecie jest w hipp? Diabli wymiatasz w BebiKlubie dobiłam do 370 głosów, a to dopiero poczatek dnia ![]() Jenny co do fotelika kolejnego to ja cały czas mam mętlik Deb u mnie nocka tak samo....pospaliśmy do 10:00 niby, ale w nocy popłakiwanie, kręcenie, chciał, a nie mógł usnąć, usypiał i za chwilkę się rozbudzał vvgh ja tez nie lubie rodziców, co ich dzieci są "wszystkomogące" , kiedyś jak przyszli znajomi do nas, bo zapraszali nas na komunie córki, to młodszy syn szorował nam rączkami po białej scianie w salonie, sama go usadziłam przy rodzicach nie wytrzymałam , bo to świeżo po wykańczaniu domu było.cloche u nas to samo pociesze Cię, pińcet razy wstaję w nocy , ululuam i spoko Jejjju dziewczyny Kuba nie ma ząbków, a już mnie gryzie dziąsłami za sutki Allle booli Cytat:
![]() Cytat:
no Wy po takiej corobie to się nie dziwię, ze stopniowo zwiększacie spacery ![]() Cytat:
wkurzałam sie na to,a teraz mi troszkę brakuje taka pewnosć,z e mleka jest full ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo mój lekko śmiga i jest ok ![]() Cytat:
![]() Mój kolega dzisiaj do Waszyngtonu poleciał ciekawa jestem opowiadań ![]() Dumam od rana jak godzinowo porozkąłdac posiłki dla Kubcia bo narazie wprowadamy marchewkę, ale docelowo bedzie miał snaidanie, obiad kolację itp Macie już jakieś wzory?
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super oo dlugi lot a lecicie w idwiedziny?[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4392473 8]Ja wczoraj na spacer ubrałam w kombinezon zimowy. Na to ten śpiworek wózkowy. Ale za to pod kombinezonem miała cienkie rajstopki i bodziaka na krótki rękaw plus bluzeczka.[/QUOTE] My sie chyba nie znamy wiec Witam ![]() Jeny oczywiscie ze sto lat dla Wojtusia hehehe Diabli rozumiem tez mnie wkurza to ubieranie u lekara ale raz tydzien przetrwacie a bedzie wazona na jednej wadze to tez wazne ![]() Co donpluszakiw to mam duzo typu cliford, Erni itp wiec m. Moze tez z.nich skorzysta ![]() Co do hippa to ja przy rejestracji podawalam date ur. To jeszcze.raz mam wpisac? Z jakies.postu sie posmialam ale nie pamietam z czego hehe a nie zacytowalo hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

Ślub 27. X. 2012
) nie wiem tylko jak zniesiemy lot ale damy radę

Czasem myślę, po co ja mu te zabawki kupowałam. Przestanę i kupię mu dopiero LEGO jak już bedzie duży chyba......
do studia piercingu 

I bawa za zębusie
Spala do 8 z wieloma pobudkami. Myslalam, ze moze w dzien odespi. Taaa, miala 3 drzemki po 30min. Na szczescie humor miala ok. Ale ja dalam ciala po calosci bo mala spadla z lozka