|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
sylvunia- przepraszam
|
#2493 |
|
Zadomowienie
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę, na poprzednim wątku była o tym wzmianka
stronki na których warto się zarejestrować: https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/ http://www.fisher-price.com/pl_PL/index.html https://www.bebiprogram.pl/ https://www.bebiklub.pl/ http://www.johnsonsbaby.com.pl/ podsumowanie stron z próbkami: http://www.poradnikniemowlaka.pl/bez...dla-niemowlat/ Wyczytałam i nie muszę raczej przenosic tej historii, jak coś to później do becikowego pójdę i odkseruję. Mam wszystko w karcie opisane od kiedy jestem pod kontrolą itp. Teraz zostało mi poszukac innego lekarza i umowic się na wizytę
Dziewczyna - 27.06.2006 Narzeczona - 24.01.2012 Żona- 10.08.2013 ![]() MAMA- 03.05.2014 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-11-28 o 10:11 |
|
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2496 |
|
Rozeznanie
|
Hejcia Laseczki moje
![]() Naskrobałam w klubie coś,także zapraszam
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
carolyna super że u was wszystko ok, no i dla dzidzi. martuszka nic innego jak czekanie nam nie zostaje... ja też co wieczór leże, głaskam i mówię do brzucha... kaorlak ja planuje dziś na obiad naleśniki z serem szynką i sosem pomidorowym... aldrin za II trymetsrkasiab ja bym szukała nowego lekarza
|
|
#2498 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
dziś mam wizyte u gina i już nie moge sie doczekac zaraz zabieram się za szykowanie ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i odezwe sie dzis wieczorkiem, po wizycie |
|
|
|
#2499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekamy na wieści
|
|
#2500 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z pracy
Dzi nie mam nastroju przeniesli mnie na inna kampanie, najciezsza ze wszystkich masakra
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam takie pytanie czy w ciąży można jeść kaszankę ?? Taką robioną swojską ??
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiab jest to karygodne zachowanie lekarza !! dobrze że go zmieniacie. Wydaje mi się że lekarz może założyć nową aby nie sugerowac się wcześniejszym.
Ramona tak możesz już brac witaminki od II trymestru ![]() Mala to fajne zestawienie Leon i Lenka a jak dziś się czujesz??Janeczka bardzo dobrze także piszesz
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Bawię się tą lustrzanką
|
|
|
|
#2504 |
|
Raczkowanie
|
My po dziadku imię wybraliśmy. Wspaniały człowiek, zmarł we wrześniu mając 103 lata i 4 m-ce.
Ja też w 100 %. I chyba trzeba ten temat urwać bo jakoś nerwowa atmosfera się robi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
a masz jakies umiejętności techniczne? czy jesteś amatorką? bo ja zastanawiam się nad kupnem tylko, ze boję się że nie będę umiała się tym obsługiwać (chodzi mi o to, zeby nie cykać zdjęć na automatycznym programie) i przeraża mnie myśl dokupowania tych obiektywów potem bo te kitowe to niezbyt tak do wszystkiego.
|
#2506 | |
|
Raczkowanie
|
Niki już lepiej, dzięki że pytasz
![]() Zjadłam pół bułeczki z szyneczką, wypiłam herbatę i narazie mnie nie goni tylko słaba, leżę sobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasze pokolenie to chyba nawet 60-tki nie dożyje. ad.2. Sądzę, ze Menia rozpoczynając taką rozmowę liczyła się z różnymi naszymi opiniami na ten temat, tym bardziej warto zobaczyć, ze tyle ludzi a inaczej patrzy na daną sprawę . Pisząc na forum dyskusyjnym trzeba mieć na uwadze, ze nie każdy będzie tylko poklaskiwał naszej myśli czy zachowania. Mam nadzieję, ze uchronimy się tutaj od TWA bo to nie na tym polega. ![]() Ja umówiłam się na wizytę na prenatalne w grudniu, mam 27go ( to w PL) a tu mam wizytę na 11 grudnia, też USG ale wolę potem jeszcze w PL żeby o wszystko dokładnie się wypytać, tutaj co prawda napiszemy sobie wszystko z TZ na kartce ale wiecie jak to jest jak się perfekcyjnie języka nie zna a chcemy wszystko od a-z wiedzieć ) No i jeszcze muszę poszukać tego lekarza kurcze żeby potem w styczniu isc już w PL i mam problem bo będę musiała się zarejestrować do UP a nie cierpię tych wizyt tam i podpisywania tej głupiej listy. Będę chyba L4 do tego potem potrzebowała z tego co pamiętam z pierwszej ciąży a potem jest kilka tygodni chyba macierzynskiego czy jakoś tak? ehhh
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Hej my niedawno kupilismy aparat Sony HX200V i jest to bardziej rozbudowana cyfrowka o dobrych parametrach i dużym zoomem. Dla nas starczy bo na nauke lustrzanki nie mam głowy ani ochoty a tu przy ustawieniach automatycznych wychodza super zdjecia
bedzie na zdjecis bobasa akurat. Pare miesięcy temu placilismy 1900 zl wiec teraz pewnie jest tańszy. Polecam
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Janeczka ja mam lustrzankę i jestem amatorką jeszcze wszystkich opcji nie odkryłam , ale idzie się połapać
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z centrum wsi, byłam w kilku sklepach, szukałam osłonki na kaktusa i nie znalazłam
![]() kupiłam mięso na obiad i ciastka, na które polowałam 2 tygodnie ![]() wzięłam jedno i za resztę podziękuję |
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witam się bolączkowo na mnie to spadają wszystkie dolegliwości ciążowe ale ze mnie szczęściara na szczęście TŻ mi to wczoraj wynagrodził górą przeróżnych lodów carolyna86 cieszę się, że wizyta udana asiulka to przyjemny sen miałaś paulka gratuluję 14 tc fajny sen ![]() Aldrin za II trymestr kasiab no to niefajnie Cie ten lekarz potraktował Kobieta idzie na wizytę z nadzieją, że się czegoś dowie, zobaczy maluszka, a tu proszę takie rozczarowanie, aż brak słów Kochana zmień lekarza, to w końcu Tobie ma być dobrze, a nie jakiemuś nadętemu doktorkowi, mam nadzieję, że ten kolejny prowadzący okaże być się tym lepszym
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-11-28 o 11:15 |
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do meni to podzielam zdanie Magdii. Niestety nie jesteśmy pępkami świata z powodu ciąży. Mój mąż też brał wolne ostatnio ze względu na matkę swoją, bo musiał ją na wizytę kontrolną zawiesc, ja później potrzebowałam pomocy to dla mnie nie mógł już wolnego dnia wziąśc. Trudno musiałam sobie poradzic sama, pomimo że nie było łatwo. Gdybym się dowiedziała, że moja mama ma guza to z końca świata bym przyleciała do domu. Dla jednych guz to guz, dla niektórych wyrok Moja teściowa umiera z częstotliwością raz w tygodniu niekiedy wymyśla błahostki a niekiedy naprwdę dzieję się coś złego i uwierzcie wtedy całe rodzeństwo męża jest z nią, dzwonią pytają. Pamiętajmy, że to nasi rodzice!! Mają swoje odchyły problemy, ale to oni dali nam życie i my swoim życiem i postawą podziękujmy za to Też kiedyś podchodziłam do sprawy, że przecież to ja jestem najważniejsza teraz z biegiem czasu zmieniło się to. Zrozumiałam, ze rodzice są bardzo ważni. A zobaczyłam to jak wyprowadziłam się z rodzinnego domu. Może nie mam z teściową dobrych stosunków, denerwuje mnie okrutnie swoim zachowaniem, gadaniem ale musze ją uszanowac bo to MAMA mojego męża, to ona mi go dała i wychowała. Ostatnio pisałam wiele na temat teściowej, ale ciąża wiele zmienia, niedługo ja będę miec swoje dziecko i chciałabym żeby one traktowało mnie z szacunkiem.
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja poszukam w Nomi albo Castoramie, będę w większym mieście przy okazji wizyty u endo, to polukam trochę ![]() odwiedzę też market dla niemowląt, oby kasa już była, to wpadnę tam w szał
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
coś dawno nie wdziałam ab_cd ?
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak można szanować kogoś, kto na bezczelnego wykorzystuje drugą osobę, nie szanuje żony syna, jest stale upierdliwy i wyżywa się na niej, tłumacząc się stale chorobą oraz frustracją z powodu braku kasy rozumiem, że można pomóc, raz czy dwa, ale nie w kółko, przecież syn ma juz swoją rodzinę, żona to też rodzina, powinna być ważniejsza w tym miejscu, niestety nie zawsze rodzice postępują dla dobra dzieci, czasem robią wiele rzeczy na złość z czystej zazdrości
|
|
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się ponownie
Carolyna –super, bardzo się cieszę, że wizyta udana Madziuula, Hania też dostanie lalkę no ale w tym akurat nie ma nic nadzwyczajnego ![]() Jak miałam wczoraj USG to mi baaardzo nisko sprawdzał, więc dzidziom jest mega nisko u mnie jeszcze Agaaga ja mam z kolei odwrotnie co do imion, dla dziewczynki mi się dużo podoba i miałabym kilka propozycji, no ale mamy chyba wybrane, a dla chłopca gorzej, bo niby jest tak dużo ładnych imion, ale żadne mi się nie podoba na tyle, żeby tak nazwać własnego syna ![]() Kaorlak, wow to Misia pospała u nas na obiad dzisiaj resztki z wczoraj i przedwczoraj, sporo zostało jedzenia, więc dojemy i będzie git ![]() KasiuB kurcze no kiepsko z tym lekarzem… może też miał gorszy dzień, nie wiem jak to wytłumaczyć. Z kartą nie wiem, chyba najważniejsza jest Twoja karta ciąży a tą masz chyba przy sobie? I wyniki badań jakie do tej pory robiłaś? To powinno wystarczyć. Najważniejsze, że dzidziuś zdrowy i rośnie pięknie, reszta to są poboczne sprawy, więc się nie zamartwiaj Gosius pokaż nam potem efekty tych zabaw lustrzanką ![]() Selenity mam to samo z tą głową, fatalne to jest, ale najgorsze uczucie to budzić się z tym bólem i mieć w perspektywie taki cały dzień ![]() Dziewczyny Wy tak piszecie o tym imieniu Leon i wiem, że ono jest znowu popularne, ale powiem Wam, że ja mam takiego wujka Leona, fatalny człowiek, bił moją ciocię, okropny ojciec, do tego nieudacznik no i mam beznadziejne skojarzenia, w związku z czym nie wyobrażam sobie żeby tak dziecko nazwać ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
mała "No pewnie, że nadając temat liczymy się z tym, że ile osób na forum tyle opinii, czasem mi się wydaje, że niektórzy myślą że wszyscy muszą popierać dany światopogląd i jak ktoś nie poprze to uważane jest to za atak na daną osobę. No ale to moja wizja
"zgadzam się w zupełności z tym co napisałaś. Moim zdaniem niektórzy otrzymując inną opinię niż sie spodziewają, czują się zaraz osaczeni i nie zrozumiani. A to jest forum na którym każdy ma prawo się wypowiedzieć. Ja kiedyś pisząc że dostałam mandat wiedziałam że znajdą się na forum dziewczyny które stwierdzą żę mi się należał to i go dostałam... Liczyłam na możliwość wyżalenia się - i taką możliwość miałam, większość wiedziała o co mi chodzi a były takie które napisały co myślały. I przeżyłam... Bo po to jest forum. Ja dzięki wizażowi spojrzałam na niektóre sprawy z innej perspektywy, stałam się bardziej wyrozumiała (tak mi się wydaje ) a poza tym posty coodmaliny są dla mnie czymś w rodzaju punktem zaczepienia żebym nad czymś się zastanowić i spróbować coś inaczej rozwiązać no to się wypowiedziałam ![]() Kasiab dobrze powiedziane. Samę mądre mamy mamy tu na forum
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

dla dzidzi. 

Czekamy na wieści

ehhh

Kobieta idzie na wizytę z nadzieją, że się czegoś dowie, zobaczy maluszka, a tu proszę takie rozczarowanie, aż brak słów
Kochana zmień lekarza, to w końcu Tobie ma być dobrze, a nie jakiemuś nadętemu doktorkowi,