Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 10:46   #3631
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

nastawiłam zmywarkę i pralkę, starłam kurze i poodkurzałam u góry, a teraz odpoczywam. za jakieś pół godziny zabieram się za obiad. naszło mnie dziś ma makaron z warzywami.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:53   #3632
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Castia bardzo się cieszę, że jest troszke lepiej, mam nadzieję, że dzisiaj skurcze nie męczą

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Poza tym to zestawienie z fotelik.info już jest naprawdę przestarzałe i ponad połowa fotelików nie jest już dostępna, chyba, że używane.
Ja tylko tytaj chce dopisać, że można zaznaczyć, że interesują Cię foteliki albo testy z 2013 i takie się wyświetlą

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
A to moje zdobycze (pajacyki i body w rzyczywistości mają fajniejsze kolorki) - wszystko jeszcze przed praniem i prasowaniem. W sumie za to co na zdjęciach zapłaciam ok. 45-50zł.
Swietne zakupy - zwłaszcza królik i koszula dzinsowa-body

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
It is a girl!! Niby na 100% Wszystko ok, mała fikala, ładnie nóżki rozkładała no i pokazywała co tam ma, bezwstydnica
Ułożona główka do dołu była ale gin mówiła, ze jeszcze moze sie nie raz obrócić. Wszystkie wymiary w normie. Ale się cieszę
Obiecuję już nie panikować)
ogromne gratulacje

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mmhym w wagach maluszków masz 2x powtórzoną baję
Hm, ja mam mózg jak wata. Czy mamusie po 24 tygodniu mogłyby sprawdzić, z kim się pomyliłam? Strasznie przepraszam za zamieszanie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
jednak studniówka jutro, mały nadrobił tydzień więc poród 8 marca, ma wielki brzuszek Mama od siedzenia w domu niebezpiecznie przytyła 4kg w miesiąc, koniec z tym siedzeniem, od jutra się ruszam! Generalnie wszystko OK Piotruś jedyne czego nie chciałz robić to zacisnął nózki i podkulił i w drugim prenatalnym nie mam oficjalnie płci wpisanej bo nie potwierdzona tym razem. Dostaliśmy płytkę z filmikiem na którym mały fika
Najważniejsze że się obrócił a cały czas czuję go w dole i nie dawałam na to szans
gratulacje - super, ze u Piotrusia wszystko cacy

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
melduję posłusznie, że dziecię wygląda na zdrowe, dzisiaj podglądaliśmy bliżej serducho, żeby się tatuś mógł napatrzeć no niestety, nie puścił nam nawet na chwilkę, ani foty zadnej na pamiątkę nie dał (a ja się nie lubię upominać :P )
za wizytę

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jeszcze muszę małża mojego pochwalić. jak wybyłam po południu z domu, to wysprzątał cały dół domu, aż pachniało od wejścia. ja sobie dziś chciałam górę robić, ale stwierdził, że mam się nie szarpać. coś tam jednak porobię, żeby nie było.
No to super wzorowy mąż pochwal od nas

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witam z rana
mowilam Wam, że mam fajną pracę? jak nie to mówię. Moja prezes wygoniła mnie do domu i zabronila pojawiać się w biurze. a że ona w krakowie a ja w lublinie to zadzwoniła do moich pracowników, że mają mnie nie wpuszczać i jej meldować, jakbym złamała zakaz. tak więc jestem w domu, leżę, robię umowy (pracoholizm), Zuzinka śpi... cisza, spokój...
będzie dobrze, prawda

widujemy się b. często. mąż się stara, ale ja troszkę nieufnie podchodzę do tych zmian. bo już nie raz to przerabialiśmy. zapewne skończymy na terapii i zobaczymy jak to się dalej potoczy. na razie żadnego scenariusza nie zakładam.
dla szefowej - zatroszczyła się o Ciebie teraz nic, tylko odpoczywać, a praca tylko w pozycji leżącej
Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby tym razem zmiana była na poważnie i na stałe

Ja też wczoraj byłam w ciucholku - ale jestem z siebie dumna, bo dla Ulki tylko 2 sukieneczki: jedna boska, biała w hafty i jedna na następne wakacje i przescieradło do łóżeczka. I czapkę dla siebie i bluzę dla męża - z tej ostatniej najbardziej się cieszę, bo jest świetna.
I załatwiałyśmy wczoraj też z mamą zakupy choinkowe - jest nieźle. Większość odbębniona.
Zastanawiam się teraz jedynie nad prezentem dla męża... Myślę nad harmonijką Na gitarze chłopak gra i juz kilka razy mi wspominał o tej harmonijce, a ja mówiłam, że nigdy w życiu, to może się ucieszy

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:55   #3633
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
a ja czekam na listonosza ma mi przynieść śpiworek ale musiałam zrezygnować z wizyty w lumpku
Coś za coś. DObrze, że nie mieszkam sama i zawsze ktoś jest w domu, więc jak czekam na paczkę to mogę iść kupować w lumpie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki
Muszę się Wam pochwalić, że moja maleńka chyba dziś w nocy się obróciła do pozycji główkowej, bo pierwszy raz czuję kopniaczki u góry, pod biustem
Moja niby też obrócona, a wcale nie czuję wyżej
Ale za to dzisiaj pierwszy raz czułam jak stałam w kolejce. Zawsze tylko jak leżałam, albo siedziałam

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Na ten temat mogłabym chyba książki pisać. A wiecie jaki znam "najciekawszy" powód oddania psa? Kiedyś do schroniska przyszedł taki skur%^*(*&% i powiedział że chce psa oddać bo mu obsikuje koła od samochodu Psów oddanych z powodu urodzenia się dziecka jest cała masa.... ehh

Ja to się boję tych wizyt położonych środowiskowych (swoją drogą czy to obowiązkowe?) bo jak ona przyjdzie, zobaczy u nas dwa koty i psa który drze japę tak że słychać ją na drugim końcu ulicy to będzie wesoło.
No to przy fretkach jest co wymyślać. Przede wszystkim, że gryzą, atakuja małe dzieci, alergie
tylko jak odzieli sie dziecko od fretki, to ta nie ugryzie, alergia pojawia się po roku czasu dopiero, a ludzie oddają jak dziecko ma miesiąc Bo fretki potrzebuja mnóstwo czasu, a młoda matka go nie ma. I takie tam.
Przyznam szczerze, że wolę szczerość, jak kiedyś jedna oddała fretke, bo powiedziała, że ma małe dziecko i jemu chce poświęcić swój czas i tyle. Nikt nie komentował. Trudno stało się, ale przynajmniej przyznała się do błedu i juz.

A środowiskowa nie jest obowiązkowa, jak nie zadzwonisz, to nie przyjdzie. Ja nie biorę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:57   #3634
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Kupiliśmy wózek! Używany mutsy evo. Przyszedł dzisiaj, ale pod mój adres zameldowania więc zaraz jadę do ojca i obejrzę wszystko
Do tego mam już też chustę, od tej samem babki, tkana Nati. Będziemy się uczyć na lalce. Bo mam taką lalkę z mojego dzieciństwa, wielkości prawdziwego noworodka
gratuluję zakupu czekamy na zdjęcia\

Dziewczyny od jutra w H&M -20% na wszystko do 10 grudnia
http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/ (kupon na ostatniej str katalogu)

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-28 o 10:58
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:58   #3635
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj byłam w ciucholku - ale jestem z siebie dumna, bo dla Ulki tylko 2 sukieneczki: jedna boska, biała w hafty i jedna na następne wakacje i przescieradło do łóżeczka. I czapkę dla siebie i bluzę dla męża - z tej ostatniej najbardziej się cieszę, bo jest świetna.
I załatwiałyśmy wczoraj też z mamą zakupy choinkowe - jest nieźle. Większość odbębniona.
Zastanawiam się teraz jedynie nad prezentem dla męża... Myślę nad harmonijką Na gitarze chłopak gra i juz kilka razy mi wspominał o tej harmonijce, a ja mówiłam, że nigdy w życiu, to może się ucieszy

Stary 2013-11-28, 10:59   #3636
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn kupujących w aptece gemini. Czy jeśli dodam do koszyka coś co jest w promocji, to w przypadku kiedy ona się skończy a ja nie zrealizuję jeszcze zamówienia to będę płacić w normalnej cenie za ten produkt? Czy nadal będę mieć tą promocję aktualną bo ją sobie "zaklepałam"?
Chya nie da się zaklepywać promocji. Napisane jest na stronie, że ilości rezerwowane są w momencie składania zamówienia a nie włożenia do koszyka, więc pewnie tak samo jest z promocjami.

Cytat:
Kupiliśmy wózek! Używany mutsy evo. Przyszedł dzisiaj, ale pod mój adres zameldowania więc zaraz jadę do ojca i obejrzę wszystko
Do tego mam już też chustę, od tej samem babki, tkana Nati. Będziemy się uczyć na lalce. Bo mam taką lalkę z mojego dzieciństwa, wielkości prawdziwego noworodka

Aha, dziewczyny, czy Wy też macie taką sklerozę? Bo mam wrażenie że mój mózg przestał działać, o wszystkim zapominam, coś sobie zaplanuję i zapomnę, nie pamiętam co miałam kupić masakra
wstaw potem koniecznie zdjęcia
I ja mam jeszcze gorzej, ale nie tlyko skleroza, ale brakuje mi słów. Koncentracja jak u pijanego dziecka... tragedia.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:11   #3637
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Virginia, Taak, dlatego nie dam złego słowa powiedzieć o rottkach Nawet się bracia dobrze pobić ze sobą nie mogli haha

Że dzieję, to za dużo powiedziane Smaruję szaliki na drutach z ilościach hurtowych, bo mnie to uspokaja. Nawet już mi wychodzą w miarę proste Chciałam zrobić sobie ponczo niedawno... Takie proste, z dwóch prostokątów. I wyszedł mi szalik w kształcie litery L Więc dokupiłam takie coś tylko do włosów [bo swetrowych w IE nie ma]:
https://www.e-dziewiarka.pl/index.ph...ategory_id=134
i da się zawinąć jak w chustę.
Czy można to nazwać postępem...? Może się przerzucę na robienie kołderek dla dzidzi
Ty też coś robisz?

W IE od 5 lat. Przepiękny kraj. Ludzie specyficzni - trzeba sobie zasłużyć na ich zaufanie i szacunek i w sumie nigdy tak do końca nie jesteś swój. Ogólnie czasem mam ochotę wracać - szczególnie teraz, bo to mało prorodzinne państwo. Ale zazwyczaj ta ochota mi przechodzi. Na pewno ogromnie dużo mi to dało pod względem językowym. Zanim wyjechałam uczyłam się EN 16 lat i mi się wydawało, że śmigam jak mało kto...
[z naciskiem na "wydawało" ]

Także - na urlop polecam Irlandię serdecznie. Na zamieszkanie - trzeba być bardzo do takiego marzenia przywiązanym, żeby się nie rozczarować.

Zdecydowanie za bardzo się rozpisuję - proszę o nałożenie limitu na znaki

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
A wiecie jaki znam "najciekawszy" powód oddania psa?
...
Ja to się boję tych wizyt położonych środowiskowych (swoją drogą czy to obowiązkowe?) bo jak ona przyjdzie, zobaczy u nas dwa koty i psa który drze japę tak że słychać ją na drugim końcu ulicy to będzie wesoło.

...

Aha, dziewczyny, czy Wy też macie taką sklerozę? Bo mam wrażenie że mój mózg przestał działać, o wszystkim zapominam, coś sobie zaplanuję i zapomnę, nie pamiętam co miałam kupić masakra
1. A kota? "Bo się tak dziwnie na dziecko patrzy i oblizuje łapę..." - w ten sposób właśnie Alex znalazł się u nas...
2. Moja jak zobaczy dwa kocury trzy razy większe od młodego [10kg i 7,5kg], to zemdleje, a potem zabierze mi dziecko
3. Strasznie!! Potrafię trzymać kluczyki od samochodu w ręce i szukać ich w torebce i wnerwiać się na TŻ, bo mi nie powie, z czego się tak histerycznie śmieje... Potrafię iść do kuchni i zapomnieć po co tam poszłam. Potrafię iść do Lidla a wylądować w Aldim i zorientować się dopiero w domu, że kupiłam marchewkę zamiast ziemniaków...
Mam nadzieję, że to przechodzi, bo się czuję, jakby małe mi połowę mózgu zarekwirowało na własny użytek...
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 11:11   #3638
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No to przy fretkach jest co wymyślać. Przede wszystkim, że gryzą, atakuja małe dzieci, alergie
tylko jak odzieli sie dziecko od fretki, to ta nie ugryzie, alergia pojawia się po roku czasu dopiero, a ludzie oddają jak dziecko ma miesiąc Bo fretki potrzebuja mnóstwo czasu, a młoda matka go nie ma. I takie tam.
Przyznam szczerze, że wolę szczerość, jak kiedyś jedna oddała fretke, bo powiedziała, że ma małe dziecko i jemu chce poświęcić swój czas i tyle. Nikt nie komentował. Trudno stało się, ale przynajmniej przyznała się do błedu i juz.

A środowiskowa nie jest obowiązkowa, jak nie zadzwonisz, to nie przyjdzie. Ja nie biorę
Taaa ludziom niestety pomysłów nie brakuje.
Co do alergii, to oczywiście wszystko w granicach rozsądku, ale - sam fakt pojawienia się alergii nie jest powodem do pozbycia się zwierzaka. Ja, alergiczka od lat, uczulona na wszystko, w tym na kocią sierść. Wprowadziłam się do TZ i do 2 kotów. Pierwsze miesiące to była masakra, nie mogłam przebywać bliżej niż na metr od kota bo od razu kichanie i swędzenie oczu. Tak więc nie zbliżałam się do nich szczególnie. Nie mogłam spać w tym samym pokoju, bo mnie duszności lekkie brały. No i w sumie nie wiem nawet kiedy ale po 3-4 miesiącach wszystkie dolegliwości minęły jak ręką odjął. Organizm sam się odczulił!

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Virginia, Taak, dlatego nie dam złego słowa powiedzieć o rottkach Nawet się bracia dobrze pobić ze sobą nie mogli haha
Uwielbiam rottwailery. Tak jak i inne molosy. To dla mnie najmądrzejsze i najbardziej oddane psy. Może kiedyś...
Stary 2013-11-28, 11:12   #3639
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Mutsy EVO - też go chciałam - pisz, czy się dobrze składa i łatwo prowadzi
Stary 2013-11-28, 11:13   #3640
ag9
Zadomowienie

Cytat:
3. Strasznie!! Potrafię trzymać kluczyki od samochodu w ręce i szukać ich w torebce i wnerwiać się na TŻ, bo mi nie powie, z czego się tak histerycznie śmieje... Potrafię iść do kuchni i zapomnieć po co tam poszłam. Potrafię iść do Lidla a wylądować w Aldim i zorientować się dopiero w domu, że kupiłam marchewkę zamiast ziemniaków...
Mam nadzieję, że to przechodzi, bo się czuję, jakby małe mi połowę mózgu zarekwirowało na własny użytek...
Haha, dokładnie tak
Stary 2013-11-28, 11:19   #3641
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Moje fretki gryzą i wiem, że nie będą mogły mieć kontaktu z dzieckiem w ogóle, bo im nie ufam, ale dla mnie to nie jest powód aby je oddawać
Każdy będzie miał swoje terytorium do biegania i juz Juz teraz oddzieliłam je od pokoju gdzie będzie łóżeczko i wiem, że nie mają szans się tutaj dostac Jak się pomyśli, to wszystko da się pogodzić

Może ona pomyliła tygrysa z kotem? No bo jak taki tygrys się położy na dziecku, to faktycznie może udusić, o ile wcześniej tego dziecka nie zje

Fajny kojec tylko szkoda, że u mnie i tak by nie zdał egzaminu z fretkami, bo one przez pręty 3cm przejdą Ale do zabawy dla dziecka super.
1. Tak, dokładnie. My mamy cały plan opracowany jak wprowadzić małego do rodziny, żeby nie było zgrzytów Generalnie identycznie, jak się wprowadza nowego kota do domu, w którym są już koty rezydenci. Jak się chce, to się da.
2.
3. Musiałabyś szczebelki poprzewijać jakimś materiałem, pończochami alibo co.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 11:19   #3642
runaway_star
Raczkowanie

Hello

Zaraz zmykam do pracy, ale zdążę jeszcze coś do Was skrobnąć

Cytat:
Mój Małż to się ze mnie śmieje, że najczęstsze słowo, jakie ode mnie teraz słyszy, to "zapomniałam"...
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:20   #3643
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
1. powiedział że chce psa oddać bo mu obsikuje koła od samochodu Psów oddanych z powodu urodzenia się dziecka jest cała masa.... ehh

2. Ja to się boję tych wizyt położonych środowiskowych (swoją drogą czy to obowiązkowe?) bo jak ona przyjdzie, zobaczy u nas dwa koty i psa który drze japę tak że słychać ją na drugim końcu ulicy to będzie wesoło.

3. Kupiliśmy wózek! Używany mutsy evo. Przyszedł dzisiaj, ale pod mój adres zameldowania więc zaraz jadę do ojca i obejrzę wszystko

4. Aha, dziewczyny, czy Wy też macie taką sklerozę? Bo mam wrażenie że mój mózg przestał działać, o wszystkim zapominam, coś sobie zaplanuję i zapomnę, nie pamiętam co miałam kupić masakra
1.
2. Mi się wydaje, że to jest obowiązkowe. Musi sprawdzić czy dziecku nie dzieje się krzywda (ja to tak tłumaczę sobie że to jest jak opieka społeczna)
3.
4. Ja tak mam non stop weszłam do sklepu popatrzyłam się i stwierdziłam "po co ja tu weszłam?" no i żeby nie było kupiłam jedną rzecz a po powrocie się skapnęłam że nie kupiłam mleka a chciałam

Ela87 to fajnie, że masz jeszcze jakieś lumpki, szczególnie że mają ładne ubrania
Ja pamiętam, że jak zaczęliśmy się starać to sobie wyobrażałam jak to będzie z dziewczynami i dzidziom ale w pozytywnym aspekcie bo nasze dziewuszki to kochane i nie gryzły (chyba że meble i kable ) marzyłam o tym, że będę pokazywać zwierzaczkom że jest nowy człowieczek, będą mogły go powąchać tymi swoimi wąsikami (oczywiście bym je trzymała na początku) a jak dzidzia by była większa to bym pokazała jak głaskać... też pod kontrolą bo jak miałam najmłodszą siostrę i chomika w domu to jak jej dałam do ręki to go tak ścisnęła że chomikowi prawie oczy wyskoczyły

Cytat:
Hm, ja mam mózg jak wata. Czy mamusie po 24 tygodniu mogłyby sprawdzić, z kim się pomyliłam? Strasznie przepraszam za zamieszanie

teraz każda ma taki mózg, myślę że dziewczyny się nie obrażą
gratuluję udanych łowów

Cytat:
Chya nie da się zaklepywać promocji. Napisane jest na stronie, że ilości rezerwowane są w momencie składania zamówienia a nie włożenia do koszyka, więc pewnie tak samo jest z promocjami.

Cytat:

Że dzieję, to za dużo powiedziane Smaruję szaliki na drutach z ilościach hurtowych, bo mnie to uspokaja. Nawet już mi wychodzą w miarę proste Chciałam zrobić sobie ponczo niedawno... Takie proste, z dwóch prostokątów. I wyszedł mi szalik w kształcie litery L Więc dokupiłam takie coś tylko do włosów [bo swetrowych w IE nie ma]:
https://www.e-dziewiarka.pl/index.ph...ategory_id=134
i da się zawinąć jak w chustę.
Czy można to nazwać postępem...? Może się przerzucę na robienie kołderek dla dzidzi
Ty też coś robisz?

W IE od 5 lat. Przepiękny kraj. Ludzie specyficzni - trzeba sobie zasłużyć na ich zaufanie i szacunek i w sumie nigdy tak do końca nie jesteś swój. Ogólnie czasem mam ochotę wracać - szczególnie teraz, bo to mało prorodzinne państwo. Ale zazwyczaj ta ochota mi przechodzi. Na pewno ogromnie dużo mi to dało pod względem językowym. Zanim wyjechałam uczyłam się EN 16 lat i mi się wydawało, że śmigam jak mało kto...
[z naciskiem na "wydawało" ]

Także - na urlop polecam Irlandię serdecznie. Na zamieszkanie - trzeba być bardzo do takiego marzenia przywiązanym, żeby się nie rozczarować.

Zdecydowanie za bardzo się rozpisuję - proszę o nałożenie limitu na znaki
nie rozpisujesz się ja też chętnie poczytałąm o irlandi bo się z tż zastanawialiśmy czy nie wyjechać

a może spróbujesz zrobić kocyk? też prosty jak szalik
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:22   #3644
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Co do alergii, to oczywiście wszystko w granicach rozsądku, ale - sam fakt pojawienia się alergii nie jest powodem do pozbycia się zwierzaka. Ja, alergiczka od lat, uczulona na wszystko, w tym na kocią sierść. Wprowadziłam się do TZ i do 2 kotów. Pierwsze miesiące to była masakra, nie mogłam przebywać bliżej niż na metr od kota bo od razu kichanie i swędzenie oczu. Tak więc nie zbliżałam się do nich szczególnie. Nie mogłam spać w tym samym pokoju, bo mnie duszności lekkie brały. No i w sumie nie wiem nawet kiedy ale po 3-4 miesiącach wszystkie dolegliwości minęły jak ręką odjął. Organizm sam się odczulił!

Uwielbiam rottwailery. Tak jak i inne molosy. To dla mnie najmądrzejsze i najbardziej oddane psy. Może kiedyś...
Ja wiem, że są sytuacje, gdzie dziecko ma bardzo silną alergię i nic nie da się nic zrobić, bo się dusi, ale ile jest takich dzieci? Jakby policzyć ilość oddanych zwierząt z powodu "alergii", to wychodzi na to, że co drugie dziecko ma śmiertelną alergię na zwierzęta Dla mnie 95% to tylko wymówka.

My na pewno z tż zdecydujemy się na psa, jak już będziemy na swoim No i tż właśnie chciałby rotwajlera ( tak jakoś sie pisze), bo kiedyś miał, ale chyba ja bym wolała Bulteriera, uwielbiam te psy

Co do mózgu ciążowego, to ja jak robię kawe, to się zawsze mylę i myślę ile już czego wsypałam Ostatnio w ogóle odwaliłam, bo posłodziłam tżtowi w kuchni kawę, a swoją słodzę ksylitolem i wzięłam te dwie do pokoju i wsypałam ten ksylitol do kawy tżta kapłam się od razu i chciałam zrobić mu nową, ale powiedział, że wypije, stwierdził, że bardzo pyszna, a ona była do zerzygania słodka

Stary 2013-11-28, 11:27   #3645
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem, że są sytuacje, gdzie dziecko ma bardzo silną alergię i nic nie da się nic zrobić, bo się dusi, ale ile jest takich dzieci? Jakby policzyć ilość oddanych zwierząt z powodu "alergii", to wychodzi na to, że co drugie dziecko ma śmiertelną alergię na zwierzęta Dla mnie 95% to tylko wymówka.
Otóż to...
Dlatego nie wyobrażam sobie wychowywania swojego dziecka "pod kloszem". Bo i w domu ze zwierzętami się nie tak nie da. Nie da się mieć sterylnych podłóg, ani idealnie czystych kanap.

Fajnie że dzieciaki się urodzą na wiosnę, tak sobie myślę że lato spędzimy na działce, junior będzie mógł pełzać po trawie
Stary 2013-11-28, 11:27   #3646
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
3. Musiałabyś szczebelki poprzewijać jakimś materiałem, pończochami alibo co.
te wariaty wszystko rozpracują. Jedynie pleksą musiałabym obić ten kojec
No ale teraz i tak się nie przyda, a jak dziecko zacznie raczkować to może już na swoim będziemy, to i fretki będa miały swój pokój i dzidzia

Cytat:
Ela87 to fajnie, że masz jeszcze jakieś lumpki, szczególnie że mają ładne ubrania
Ja pamiętam, że jak zaczęliśmy się starać to sobie wyobrażałam jak to będzie z dziewczynami i dzidziom ale w pozytywnym aspekcie bo nasze dziewuszki to kochane i nie gryzły (chyba że meble i kable ) marzyłam o tym, że będę pokazywać zwierzaczkom że jest nowy człowieczek, będą mogły go powąchać tymi swoimi wąsikami (oczywiście bym je trzymała na początku) a jak dzidzia by była większa to bym pokazała jak głaskać... też pod kontrolą bo jak miałam najmłodszą siostrę i chomika w domu to jak jej dałam do ręki to go tak ścisnęła że chomikowi prawie oczy wyskoczyły
No właśnie najgorsze jest to, że takiemu bobasowi nie wytłumaczysz, że ma tak mocno nie ściskać
Moje fretki nie gryzą z agresji, ale nie mają wyczucia podczas zabawy i jak sie nimi nie interesujesz, to specjalnie atakuja stopy

Stary 2013-11-28, 11:35   #3647
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
A właśnie, co do zwolnienia, miała któraś tak, że zwolnienie zostało zniszczone w jakiś sposób? Co w takiej sytuacji?
Bo mam taki problem, z racji tego, że siedziba mojej firmy jest w innym mieście, zwolnienia wysyłam pocztą. No i dziś dostałam telefon, że dostali moje zwolnienie, owszem, ale całe zamoczone, rozmyte są moje dane, pieczątka lekarza, no wszystko co ważne Lekarz może wystawić nowy egzemplarz, orientujecie się?
Nowego egzemplarza nie moze, ale sa takie specjalne druczki do wystawiania odpisu zwolnienia lub moze Ci dac kopie tego egzemplarza ktory on ma i potwierdzic to za zgodnosc z oryginalem i to wystarczy.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
nie wiem, jak można oddać własne zwierzątko. dla mnie to jak pozbycie się członka rodziny. przecież to nie jest problem pogodzić pobyt np. czworonoga z nowym członkiem rodziny. sercem mi się raduje, jak Zuzanka otwiera oczka, poprzytula się troszkę i woła "Toooodiii". widać, że lubi psinkę raczej z wzajemnością, bo on z kolei daje się miętosić, tarmosić, ciągnąć za uszy, ogon. Staram się tłumaczyć małej, żeby tego nie robiła, ale to jeszcze z różnym skutkiem jest. Ostatnio zrobiła sobie z jego ogonka linę po której chciała wspiąć się na kanapę. piesek cierpliwie siedział a jak Zuzia śpi, Todi przychodzi, przytula się jak dziecko.
no i jak ja miałabym go oddać? nie ma mowy!!

Cytat:
"kota zwyczajnie na dwór"???? Bardzo wiele mówi o człowieku, to, jak traktuje te "to-tylko-zwierzęta", prawda?
Zwyczajnie na dwor... kot nie zwyczajny wiec uciekl ze strachu - pamietam ze poplakalam sie jak o tym uslyszalam
Dlatego unikam jak moge spotkan z tymi ludzmi...

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn kupujących w aptece gemini. Czy jeśli dodam do koszyka coś co jest w promocji, to w przypadku kiedy ona się skończy a ja nie zrealizuję jeszcze zamówienia to będę płacić w normalnej cenie za ten produkt? Czy nadal będę mieć tą promocję aktualną bo ją sobie "zaklepałam"?
Jezeli bedziesz zamawiac jak sie skonczy promocja to juz niestety po wyzszej cenie...

Cytat:
Moje fretki gryzą i wiem, że nie będą mogły mieć kontaktu z dzieckiem w ogóle, bo im nie ufam, ale dla mnie to nie jest powód aby je oddawać
U mnie jest tak, ze kot jest do rany przyloz - mozna mu dokuczac i nigdy ani zebow ani pazurow nie uzywa na ludzi, a pies niestety jest charakterny, tzn. sam z siebie nigdy nie zaatakuje ale jezeli ktos bedzie mu dokuczac to moze ugryzc.
Tez wychodze z zalozenia ze wszystko jest do ogarniecia - a nawet lepiej zeby dziecko mialo swiadomosc ze nie wszystkie zwierzatka sa mile i kochane... Na pewno bedzie dobrze

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Chce Cie w wersji kieszonkowej!
Nikt mi nie wierzy ze to mozliwe...
Stary 2013-11-28, 11:41   #3648
Trisdom
Zadomowienie

CZłowiek na 2 godziny wychodzi z domu, a tu od razu 2 strony. Asienka- bedziesz musiała chyba codziennie robić streszczenia

Cytat:
Trisdom no to fajnie, aczkolwiek moje nogi już były szczupłe a teraz to wyglądają jak u anorektyczki a jeszcze mi powiedz czy mam normalnie w nich ćwiczyć? Czy przełożyć ćwiczenia na wieczór jak je ściągnę? Bo rozumiem, że je się cały dzień trzyma na nogach.

Jak mnie dzidzia po szyjce kopie jakie to nieprzyjemne...
Do ćwiczeń bym je zdejmowała, także jak możesz- ćwicz wieczorami. W ogóle to po spaniu masz teoretycznie najmniej obrzęków, więc dlatego zakładasz je rano, by to zbieranie się przez dzień płynów w tkankach i żyłkach ograniczyć.

Moja jak ma czkawkę, to mnie smyra po szyjce- potwierdzam, że średnio przyjemne

Cytat:
Dzień dobry mamuśki
Muszę się Wam pochwalić, że moja maleńka chyba dziś w nocy się obróciła do pozycji główkowej, bo pierwszy raz czuję kopniaczki u góry, pod biustem

Poczekaj w takim razie na kopniaki w żebra- miodzio

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
nastawiłam zmywarkę i pralkę, starłam kurze i poodkurzałam u góry, a teraz odpoczywam. za jakieś pół godziny zabieram się za obiad. naszło mnie dziś ma makaron z warzywami.
Perfekcyjna pani domu

Cytat:
Dziewczyny od jutra w H&M -20% na wszystko do 10 grudnia
http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/ (kupon na ostatniej str katalogu)
Nie kuś... w HM zakochałam się w kilku ciuszkach, a mam na razie bana na zakupy, bo dwa kartony czekaja w Pl.
Stary 2013-11-28, 11:50   #3649
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Nie wiem kiedy można oddać krew. Ja oddałam 3 razy w życiu, bo za trzecim razem zemdlałam (pierwszy raz w życiu poczułam jak to jest mdleć) i to na przystanku, godzinę po oddaniu na szczęście trafiłam na fajnych ludzi, bo się mną zainteresowali, zadzwonili po karetkę, Pani mnie cuciła i głaskała ale akurat padał deszcz i całe ciuchy miałam uwalone z błota. Od tamtej pory się zwyczajnie boję, ale korciło mnie nie raz by pójść
Straszne
Ja jeszcze nigdy nie zemdlałam i nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Dziś Wasza nowa lumpeksomaniaczka nie spała do 11:00 - o nie, nie... Pobudka o 8:00, bo dziś o 9:00 dostawa!!!

Byłam z siostrą w lumpku o 9:05 - a już kobietki miały peeeełne kosze, a ile ludzi krzątało się w poszukiwaniu kawałka szmaty, który w lumpku ma wartość trofeum

I powiem Wam, że nawet fajnie tak rano wstać (choć nie było łatwo!). Zrobiłam dwa prania, narobiłam kotletów mielonych chyba na trzy dni i jeszcze byłam u psiapsióły w pracy na herbatce!

Zaraz biorę się za nadrabianie

A to moje zdobycze (pajacyki i body w rzyczywistości mają fajniejsze kolorki) - wszystko jeszcze przed praniem i prasowaniem. W sumie za to co na zdjęciach zapłaciam ok. 45-50zł.
Ale szalejesz
Gratulacje Te jeansowe body - boskie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
It is a girl!! Niby na 100% Wszystko ok, mała fikala, ładnie nóżki rozkładała no i pokazywała co am ma, bezwstydnica
Ułożona główka do dołu była ale gin mówiła, ze jeszcze moze sie nie raz obrócić. Wszystkie wymiary w normie. Ale się cieszę
Obiecuję już nie panikować)
Gratki

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Kocyk 19,99 są różne kolory. W dotyku mięciutki, raczej ciepły.

Koziemleko, ja przecież na szarym końcu listy. Wam sie pewnie juz tyłki całkiem zagoją, a ja jeszcze będe w ciązy chodzić i chodzić

Co do antybiotyku, od wczoraj znowu biorę (od 8 tygodnia). A własnie, jak długie masz przerwy w braniu? Bo mi zalecił 3 tygodnie antybiotyku a potem 3 tyg. przerwy i tak do końca ciązy.
Ooo.,... za tą cenę to chyba też jutro odwiedzę pepco. Nasze dzieci będą bawić się takimi samymi grzechotkami i mieć takie same kocyki

Ja antybiotyk biorę cały czas Nie robię żadnej przerwy Jeszcze 13 tygodni

Cytat:
a co bierzesz osłonowo? To poproszę teściówkę, żeby wysłała z PL
Ja za każdym razem mam coś innego Idę do apteki i zawsze mi coś dadzą. Dzisiaj też muszę kupić. Miałam to załatwić przy okazji załatwiania innych spraw, ale zapomniałam

Cytat:

Moje co prawda za 3,5 miesiąca, ale może za dobre sprawowanie wyjdzie te 2 tyg wcześniej
Czadowe

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja nie potrafie zartowac na ten temat do szwagierki bo ona jest z tych osob co oddaja zwierzaki - psy wyladowaly w schronisku, a kota zwyczajnie na dwor wyrzucila
Teraz gdy dziecko ma rok to juz maja nowego pieska
Szlag mnie trafia na takie coś
Jak można wyrzucać swojego zwierzaka?? Ja też mam psa i nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby go gdzieś oddać. To mój członek rodziny
A w ogóle tak sobie myślę, że nawet jak ktoś się boi z jakiś powodów mieć zwierzaka przy noworodku to może lepiej go oddać na kilka miesięcy komuś z rodziny czy coś?
Przecież jak twoja szwagierka ma po roku nowego psa to spokojnie mogła załatwić poprzedniemu dom na te miesiące i wziąć go s powrotem.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Streszczenie - wszystkie wizyty udane, wczoraj byly studniowki dziewczyny bez zmian szaleja w lumpkach, jedza tony mandarynek, nowych cukrzyc nie ma, wiekszosc rozmowy byla o fotelikach, maggie powinna odpoczac i juz isc na l4, bo ginowi nie podoba sie szyjka, ale czeka do poniedzialku, czbasia bedzie miala coreczke a elunka od dzisiaj cieszy sie mezem

ale mi te male wyrabia
Odwaliłaś kawał dobrej roboty
Szkoda tylko, że nadrabiałam wszystko zanim dotarłam do tego postu
Powinnaś zostać mianowana sekretarzem od strzeszczeń
Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość

odwiedzenie wszystkich lumpków okolicznych ?
Miłego dnia

A właśnie, co do zwolnienia, miała któraś tak, że zwolnienie zostało zniszczone w jakiś sposób? Co w takiej sytuacji?
Bo mam taki problem, z racji tego, że siedziba mojej firmy jest w innym mieście, zwolnienia wysyłam pocztą. No i dziś dostałam telefon, że dostali moje zwolnienie, owszem, ale całe zamoczone, rozmyte są moje dane, pieczątka lekarza, no wszystko co ważne Lekarz może wystawić nowy egzemplarz, orientujecie się?
Lumpy odwiedzę jutro

Załatwiałam jedną sprawę urzędową. W tym celu musiałam odwiedzić kilka urzędów, które są oczywiście rozłożone po całym mieście. Wkurzyłam się na tż, bo miał załatwić tylko jeden dokument i oczywiście okazało się, że ma problem
Eh... a ja latam po mieście, jeszcze samochód nam się zepsuł i stoi u mechanika. Mam dość

Co do twojego zwolnienia to jakiś żart? Cholera jak listonosz/kurier mógł tak zniszczyć list??
Gin powinien ci wystawić drugie L4, ale musisz specjalnie iść i drugi raz wysyłać

Idę zaraz robić obiad Mam dziś spagetti carbonara, zawsze robiłam sama, a dzisiaj zrobię z paczki (z pomysłu na chyba) Ciekawa jestem jakie wyjdzie
Potem do SR, dzisiaj mamy chyba film z porodu.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 12:01   #3650
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:

nie rozpisujesz się ja też chętnie poczytałąm o irlandi bo się z tż zastanawialiśmy czy nie wyjechać

a może spróbujesz zrobić kocyk? też prosty jak szalik
1.

2. W obecnej sytuacji w IE wyjazd bym odradzała - chyba, że masz rodzinę albo znajomych, którzy pomogą Wam coś szybko znaleźć i znasz jako tako język. Nie jest za wesoło z pracą. Ja w swojej siedzę cicho i się cieszę, że ją mam, chociaż zbyt ambitna i intelektualnie stymulująca nie jest. Ludzie głównie pracują na godziny, nie na etaty. Chętniej zatrudnia się Irlandczyków - i nie dziwota przecież. Bardzo dużo ludzi traci domy, samochody, wzięte na kredyt. Da się odczuć takie podejście "ja cię nie wyganiam, ale wracaj skąd przyjechałeś". Nikt Ci tego w oczy nie powie, ale taki chłód da się wyraźnie odczuć.
To nie jest tak, że pracy się znaleźć nie da. Są ludzie, którzy dopiero teraz przyjechali i nie szukali dłużej niż parę tygodni, ale to rzadkość i to głównie takie cuda to tylko w Dublinie.
Poza tym, obcinają wszelkie dodatki socjalne. Gdyby moja firma nie dopłacała do macierzyńskiego, to musiałabym się wyprowadzić do czegoś tańszego albo wygnać TŻ-ta do Norwegii
Na szczęście dostałam większy kontrakt w sierpniu - jeszcze nie wiedziałam, że już wtedy byłam w ciąży - i firma dopłaci do wysokości godzin kontraktowych. Co prawda nadgodziny pójdą się niebać, ale 900e a 1400e to jest różnica.
Zasiłek na dziecko to już tylko 100e miesięcznie. Jednorazowych bonusów "becikowych" nie ma. Państwowych żłobków, przedszkoli itp. nie ma - koszt prywatnych ok. 600-750e miesięcznie. Kto nie ma babci na podorędziu to jest w ciemnej d...pie.
Więc jeśli chcecie wyjechać dla pracy i kasy [normalne przecież], to lepiej się dobrze zastanowić. Jeśli dlatego, że to piękny kraj, i się nie boisz przebidować od czasu do czasu, to polecam. To naprawdę cudowna część Europy - zupełnie nie ma przemysłu, więc nie jest zniszczony. Czysto. Zielono. Kwiatki sadzą wzdłuż autostrad. Na osiedlach organizują dni sprzątania - i brakuje tylko Polaków Zachodnie wybrzeże i ocean są tak piękne i dzikie, że dech zapiera...
Tak więc - zależy co kogo rajcuje

3. A to jest bardzo dobry pomysł W zasadzie to część moich "szalików" by się dało zaadoptować na kocyki
Narobiłaś mi smaka. Idę pobuszować w pudle z włóczkami
Stary 2013-11-28, 12:02   #3651
BeautifulLie
Zadomowienie

Haaa a ja sie pochwale ze wlasnie bylam kupić odkurzacz kochany przyszly teść ze mna pojechał bo tz w pracy

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:09   #3652
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
My na pewno z tż zdecydujemy się na psa, jak już będziemy na swoim No i tż właśnie chciałby rotwajlera ( tak jakoś sie pisze), bo kiedyś miał, ale chyba ja bym wolała Bulteriera, uwielbiam te psy
Obie rasy mają cudowne charaktery, jeśli są dobrze prowadzone - jeśli wiecie, co robić, żeby te dobre cechy wzmacniać, to bardzo polecam Bullki są strasznie radosne - potrafią przewrócić z przejęcia, więc trzeba pilnować, i słynne są z tego, że raczej nie da się ich wytresować, jak normalne psy - czyli zostań, daj łapę itp. bo i tak zrobią co chcą Kto miał bullka ten wie A rottki są bardzo opiekuńcze, szczególnie do dzieci, ale potrzebują wiedzieć, że są panami domu.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
te wariaty wszystko rozpracują. Jedynie pleksą musiałabym obić ten kojec
No ale teraz i tak się nie przyda, a jak dziecko zacznie raczkować to może już na swoim będziemy, to i fretki będa miały swój pokój i dzidzia

No właśnie najgorsze jest to, że takiemu bobasowi nie wytłumaczysz, że ma tak mocno nie ściskać
Moje fretki nie gryzą z agresji, ale nie mają wyczucia podczas zabawy i jak sie nimi nie interesujesz, to specjalnie atakuja stopy
Jeżu, to Ci się nie nudzi nigdy w domu, co?
Stary 2013-11-28, 12:15   #3653
monkaa321
Zakorzenienie

Trisdom

Cytat:
moja ciocia miała też psa który jak się nudził to łapał za stopy. Ale się go wtedy bałam

właśnie dostałam śpiworek, śliczniutki, prawie jak nowy

kompletuje wyprawkę i się zastanawiam nad szczotką do włosków. Ela, ty masz z canpolu, a ja się zastanawiam nad tą zwykła z baby ono. Bo w sumie taka szczotka jest potrzeban głónie do wyczerasnia ciemieniuchy a mój mały mężczyzna będzie mieć krótkie włoski więc chyba nie za bardzo mi się przyda czy ktoś mi pomoże?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2013-11-28, 12:18   #3654
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Zwyczajnie na dwor... kot nie zwyczajny wiec uciekl ze strachu - pamietam ze poplakalam sie jak o tym uslyszalam
Dlatego unikam jak moge spotkan z tymi ludzmi...

...
U mnie jest tak, ze kot jest do rany przyloz - mozna mu dokuczac i nigdy ani zebow ani pazurow nie uzywa na ludzi, a pies niestety jest charakterny, tzn. sam z siebie nigdy nie zaatakuje ale jezeli ktos bedzie mu dokuczac to moze ugryzc.
Tez wychodze z zalozenia ze wszystko jest do ogarniecia - a nawet lepiej zeby dziecko mialo swiadomosc ze nie wszystkie zwierzatka sa mile i kochane... Na pewno bedzie dobrze [COLOR="Silver"]
1. teraz będę myśleć...
2. U mnie szary, młodszy, po prostu ucieknie, jak mu mały za bardzo dokuczy, a rudy może syknąć - ale masz rację, to też dobrze, nauczy się młody człowiek szacunku do innych istot. Nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko miało potem np. ganiać koty po osiedlu z kumplami, albo kopnąć psa... Uznałabym to za ciężką, osobistą porażkę rodzicielską.
Stary 2013-11-28, 12:23   #3655
teQiba
Moderator

Cytat:
kompletuje wyprawkę i się zastanawiam nad szczotką do włosków. Ela, ty masz z canpolu, a ja się zastanawiam nad tą zwykła z baby ono. Bo w sumie taka szczotka jest potrzeban głónie do wyczerasnia ciemieniuchy a mój mały mężczyzna będzie mieć krótkie włoski więc chyba nie za bardzo mi się przyda czy ktoś mi pomoże?
Nie pomoge bo sama odlozylam ten zakup na pozniej - tez nie wiem ktora brac i czy grzebien w ogole sie przyda
Stary 2013-11-28, 12:27   #3656
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
1.

2. W obecnej sytuacji w IE wyjazd bym odradzała - chyba, że masz rodzinę albo znajomych, którzy pomogą Wam coś szybko znaleźć i znasz jako tako język. Nie jest za wesoło z pracą. Ja w swojej siedzę cicho i się cieszę, że ją mam, chociaż zbyt ambitna i intelektualnie stymulująca nie jest. Ludzie głównie pracują na godziny, nie na etaty. Chętniej zatrudnia się Irlandczyków - i nie dziwota przecież. Bardzo dużo ludzi traci domy, samochody, wzięte na kredyt. Da się odczuć takie podejście "ja cię nie wyganiam, ale wracaj skąd przyjechałeś". Nikt Ci tego w oczy nie powie, ale taki chłód da się wyraźnie odczuć.
To nie jest tak, że pracy się znaleźć nie da. Są ludzie, którzy dopiero teraz przyjechali i nie szukali dłużej niż parę tygodni, ale to rzadkość i to głównie takie cuda to tylko w Dublinie.
Poza tym, obcinają wszelkie dodatki socjalne. Gdyby moja firma nie dopłacała do macierzyńskiego, to musiałabym się wyprowadzić do czegoś tańszego albo wygnać TŻ-ta do Norwegii
Na szczęście dostałam większy kontrakt w sierpniu - jeszcze nie wiedziałam, że już wtedy byłam w ciąży - i firma dopłaci do wysokości godzin kontraktowych. Co prawda nadgodziny pójdą się niebać, ale 900e a 1400e to jest różnica.
Zasiłek na dziecko to już tylko 100e miesięcznie. Jednorazowych bonusów "becikowych" nie ma. Państwowych żłobków, przedszkoli itp. nie ma - koszt prywatnych ok. 600-750e miesięcznie. Kto nie ma babci na podorędziu to jest w ciemnej d...pie.
Więc jeśli chcecie wyjechać dla pracy i kasy [normalne przecież], to lepiej się dobrze zastanowić. Jeśli dlatego, że to piękny kraj, i się nie boisz przebidować od czasu do czasu, to polecam. To naprawdę cudowna część Europy - zupełnie nie ma przemysłu, więc nie jest zniszczony. Czysto. Zielono. Kwiatki sadzą wzdłuż autostrad. Na osiedlach organizują dni sprzątania - i brakuje tylko Polaków Zachodnie wybrzeże i ocean są tak piękne i dzikie, że dech zapiera...
Tak więc - zależy co kogo rajcuje

3. A to jest bardzo dobry pomysł W zasadzie to część moich "szalików" by się dało zaadoptować na kocyki
Narobiłaś mi smaka. Idę pobuszować w pudle z włóczkami
2. no nie mamy nikogo właśnie i ja się tego obawiałam, bo słyszałam o tej niechęci do polaków. Moja kol ma brata w irlandii i mówiła, ze on nie mówi nikomu że jest polakiem pokaże tego posta tz

3. No to szukaj! Ja już zamówiłam sobie kolejne włóczki i też będę szaleć jak masz ciasno wyrobione szaliki to może nawet jako otulacz by sie nadawały

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Nie pomoge bo sama odlozylam ten zakup na pozniej - tez nie wiem ktora brac i czy grzebien w ogole sie przyda
grzebyk może być później zastępstwem szczotki gdybyśmy synkom zapuściły trochę dłuższe włoski z tym, że ja mam dobrą szczotkę do włosów to gdyby była potrzeba to swoją bym go czesała jak będzie większy...
Doświadczone mamusie się wypowiedzą

A patyczki higieniczne są potrzebne?

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2013-11-28 o 12:29
Stary 2013-11-28, 12:30   #3657
meluzyna87
Raczkowanie

Ale dziewczyny pędzicie z tymi wpisami a ja mam mózg jakiś ocieżały i wcale czytać on nie chce, nie mówić o jakimkolwiek odpisaniu
Co do zwierząt, ja wychowałam się z Psem rasy rottweiler, bo bałam się sama siedzieć w domu jak wracałam ze szkoły, to brat prezent zrobił Mama dawała mu na szkołę zaoczną a on zamiast zapłacić to uzbierał i psa kupił, żeby siostra sie nie bała sama w domu
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 12:30   #3658
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja antybiotyk biorę cały czas Nie robię żadnej przerwy Jeszcze 13 tygodni

Ja za każdym razem mam coś innego Idę do apteki i zawsze mi coś dadzą. Dzisiaj też muszę kupić. Miałam to załatwić przy okazji załatwiania innych spraw, ale zapomniałam

...

Potem do SR, dzisiaj mamy chyba film z porodu.
1. Ja mam jeszcze tylko dziś i już. Potem na 10-go mam wizytę i sprawdzą, czy zadziałało. Osłonowo tutaj mają tylko jedno coś, nie przebadane pod kątem bezpieczeństwa w ciąży, więc mi odradzono. I tak sobie wcinam jogurty... Na razie żadnych rewelacji nie mam, więc albo antybiotyki lipne jakieś, albo jogurciki działają
2. Obejrzałam jeden... I bardzo żałuję... Więcej nie obejrzę, bo mnie wołami na porodówkę nie zaciągną... Tak będę leżeć!
Stary 2013-11-28, 12:31   #3659
thidien
Rozeznanie

Cytat:
może co miejsce, to jakieś inne zasady - u mojego gina przed gabinetem jest napisane, że kobieta w ciąży obowiazkowo musi zadzwonić i się umówić z położną... jeszcze tego nie zrobiłam, bo
1. nie chce mi się :P
2. za daleko do niej, a ja jestem patentowany leniwiec ostatnio (patrz pkt 1)
3. zimno, szaro, buro (patrz pkt 2, a potem 1)
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:34   #3660
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Nie wiem co to porobilo się z tym moim spaniem:/ do niedawna mogłam do 10 spać snem niedźwiedzim a teraz codziennie jakieś problemy;(

Miłego dnia Dziewczyny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam teraz to samo. Chociaż mnie to wielki głod rano z łóżka zrywa
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości