|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
nastawiłam zmywarkę i pralkę, starłam kurze i poodkurzałam u góry, a teraz odpoczywam. za jakieś pół godziny zabieram się za obiad. naszło mnie dziś ma makaron z warzywami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Castia bardzo się cieszę, że jest troszke lepiej, mam nadzieję, że dzisiaj skurcze nie męczą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Hm, ja mam mózg jak wata. Czy mamusie po 24 tygodniu mogłyby sprawdzić, z kim się pomyliłam? Strasznie przepraszam za zamieszanie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby tym razem zmiana była na poważnie i na stałe ![]() Ja też wczoraj byłam w ciucholku - ale jestem z siebie dumna, bo dla Ulki tylko 2 sukieneczki: jedna boska, biała w hafty i jedna na następne wakacje ![]() I załatwiałyśmy wczoraj też z mamą zakupy choinkowe - jest nieźle. Większość odbębniona. ![]() Zastanawiam się teraz jedynie nad prezentem dla męża... Myślę nad harmonijką ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale za to dzisiaj pierwszy raz czułam jak stałam w kolejce. Zawsze tylko jak leżałam, albo siedziałam ![]() Cytat:
![]() tylko jak odzieli sie dziecko od fretki, to ta nie ugryzie, alergia pojawia się po roku czasu dopiero, a ludzie oddają jak dziecko ma miesiąc ![]() Przyznam szczerze, że wolę szczerość, jak kiedyś jedna oddała fretke, bo powiedziała, że ma małe dziecko i jemu chce poświęcić swój czas i tyle. Nikt nie komentował. Trudno stało się, ale przynajmniej przyznała się do błedu i juz. A środowiskowa nie jest obowiązkowa, jak nie zadzwonisz, to nie przyjdzie. Ja nie biorę ![]()
![]() |
#3634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny od jutra w H&M -20% na wszystko do 10 grudnia ![]() http://internal.catalogs.hm.com/hmcom/HolidayInsert/PL/ (kupon na ostatniej str katalogu) Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-11-28 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3636 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I ja mam jeszcze gorzej, ale nie tlyko skleroza, ale brakuje mi słów. Koncentracja jak u pijanego dziecka... tragedia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Raczkowanie
|
Virginia, Taak, dlatego nie dam złego słowa powiedzieć o rottkach
![]() Że dzieję, to za dużo powiedziane ![]() ![]() ![]() ![]() https://www.e-dziewiarka.pl/index.ph...ategory_id=134 i da się zawinąć jak w chustę. Czy można to nazwać postępem...? Może się przerzucę na robienie kołderek dla dzidzi ![]() Ty też coś robisz? W IE od 5 lat. Przepiękny kraj. Ludzie specyficzni - trzeba sobie zasłużyć na ich zaufanie i szacunek i w sumie nigdy tak do końca nie jesteś swój. Ogólnie czasem mam ochotę wracać - szczególnie teraz, bo to mało prorodzinne państwo. Ale zazwyczaj ta ochota mi przechodzi. Na pewno ogromnie dużo mi to dało pod względem językowym. Zanim wyjechałam uczyłam się EN 16 lat i mi się wydawało, że śmigam jak mało kto... [z naciskiem na "wydawało" ![]() Także - na urlop polecam Irlandię serdecznie. Na zamieszkanie - trzeba być bardzo do takiego marzenia przywiązanym, żeby się nie rozczarować. Zdecydowanie za bardzo się rozpisuję - proszę o nałożenie limitu na znaki ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
2. Moja jak zobaczy dwa kocury trzy razy większe od młodego [10kg i 7,5kg], to zemdleje, a potem zabierze mi dziecko ![]() 3. Strasznie!! Potrafię trzymać kluczyki od samochodu w ręce i szukać ich w torebce i wnerwiać się na TŻ, bo mi nie powie, z czego się tak histerycznie śmieje... Potrafię iść do kuchni i zapomnieć po co tam poszłam. Potrafię iść do Lidla a wylądować w Aldim i zorientować się dopiero w domu, że kupiłam marchewkę zamiast ziemniaków... Mam nadzieję, że to przechodzi, bo się czuję, jakby małe mi połowę mózgu zarekwirowało na własny użytek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do alergii, to oczywiście wszystko w granicach rozsądku, ale - sam fakt pojawienia się alergii nie jest powodem do pozbycia się zwierzaka. Ja, alergiczka od lat, uczulona na wszystko, w tym na kocią sierść. Wprowadziłam się do TZ i do 2 kotów. Pierwsze miesiące to była masakra, nie mogłam przebywać bliżej niż na metr od kota bo od razu kichanie i swędzenie oczu. Tak więc nie zbliżałam się do nich szczególnie. Nie mogłam spać w tym samym pokoju, bo mnie duszności lekkie brały. No i w sumie nie wiem nawet kiedy ale po 3-4 miesiącach wszystkie dolegliwości minęły jak ręką odjął. Organizm sam się odczulił! Uwielbiam rottwailery. Tak jak i inne molosy. To dla mnie najmądrzejsze i najbardziej oddane psy. Może kiedyś...
![]() |
#3639 |
Raczkowanie
|
Mutsy EVO - też go chciałam - pisz, czy się dobrze składa i łatwo prowadzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3641 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() 3. Musiałabyś szczebelki poprzewijać jakimś materiałem, pończochami alibo co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Raczkowanie
|
Hello
![]() Zaraz zmykam do pracy, ale zdążę jeszcze coś do Was skrobnąć ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Mi się wydaje, że to jest obowiązkowe. Musi sprawdzić czy dziecku nie dzieje się krzywda (ja to tak tłumaczę sobie że to jest jak opieka społeczna) ![]() 3. ![]() 4. Ja tak mam non stop ![]() ![]() Ela87 to fajnie, że masz jeszcze jakieś lumpki, szczególnie że mają ładne ubrania ![]() Ja pamiętam, że jak zaczęliśmy się starać to sobie wyobrażałam jak to będzie z dziewczynami i dzidziom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluję udanych łowów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a może spróbujesz zrobić kocyk? też prosty jak szalik ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na pewno z tż zdecydujemy się na psa, jak już będziemy na swoim ![]() ![]() ![]() Co do mózgu ciążowego, to ja jak robię kawe, to się zawsze mylę i myślę ile już czego wsypałam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego nie wyobrażam sobie wychowywania swojego dziecka "pod kloszem". Bo i w domu ze zwierzętami się nie tak nie da. Nie da się mieć sterylnych podłóg, ani idealnie czystych kanap. Fajnie że dzieciaki się urodzą na wiosnę, tak sobie myślę że lato spędzimy na działce, junior będzie mógł pełzać po trawie ![]()
![]() |
#3646 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale teraz i tak się nie przyda, a jak dziecko zacznie raczkować to może już na swoim będziemy, to i fretki będa miały swój pokój i dzidzia ![]() Cytat:
![]() Moje fretki nie gryzą z agresji, ale nie mają wyczucia podczas zabawy i jak sie nimi nie interesujesz, to specjalnie atakuja stopy ![]()
![]() |
#3647 | ||||||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dlatego unikam jak moge spotkan z tymi ludzmi... Cytat:
Cytat:
Tez wychodze z zalozenia ze wszystko jest do ogarniecia - a nawet lepiej zeby dziecko mialo swiadomosc ze nie wszystkie zwierzatka sa mile i kochane... Na pewno bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() Nikt mi nie wierzy ze to mozliwe... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | ||||
Zadomowienie
|
CZłowiek na 2 godziny wychodzi z domu, a tu od razu 2 strony. Asienka- bedziesz musiała chyba codziennie robić streszczenia
![]() Cytat:
Moja jak ma czkawkę, to mnie smyra po szyjce- potwierdzam, że średnio przyjemne ![]() Cytat:
![]() Poczekaj w takim razie na kopniaki w żebra- miodzio Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3649 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nigdy nie zemdlałam i nie zamierzam ![]() Cytat:
![]() Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja antybiotyk biorę cały czas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak można wyrzucać swojego zwierzaka?? Ja też mam psa i nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby go gdzieś oddać. To mój członek rodziny ![]() A w ogóle tak sobie myślę, że nawet jak ktoś się boi z jakiś powodów mieć zwierzaka przy noworodku to może lepiej go oddać na kilka miesięcy komuś z rodziny czy coś? Przecież jak twoja szwagierka ma po roku nowego psa to spokojnie mogła załatwić poprzedniemu dom na te miesiące i wziąć go s powrotem. Cytat:
![]() Szkoda tylko, że nadrabiałam wszystko zanim dotarłam do tego postu ![]() Powinnaś zostać mianowana sekretarzem od strzeszczeń ![]() Cytat:
![]() Załatwiałam jedną sprawę urzędową. W tym celu musiałam odwiedzić kilka urzędów, które są oczywiście rozłożone po całym mieście. Wkurzyłam się na tż, bo miał załatwić tylko jeden dokument i oczywiście okazało się, że ma problem ![]() Eh... a ja latam po mieście, jeszcze samochód nam się zepsuł i stoi u mechanika. Mam dość ![]() Co do twojego zwolnienia to jakiś żart? Cholera jak listonosz/kurier mógł tak zniszczyć list?? Gin powinien ci wystawić drugie L4, ale musisz specjalnie iść i drugi raz wysyłać ![]() Idę zaraz robić obiad ![]() ![]() ![]() Potem do SR, dzisiaj mamy chyba film z porodu. ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. W obecnej sytuacji w IE wyjazd bym odradzała - chyba, że masz rodzinę albo znajomych, którzy pomogą Wam coś szybko znaleźć i znasz jako tako język. Nie jest za wesoło z pracą. Ja w swojej siedzę cicho i się cieszę, że ją mam, chociaż zbyt ambitna i intelektualnie stymulująca nie jest. Ludzie głównie pracują na godziny, nie na etaty. Chętniej zatrudnia się Irlandczyków - i nie dziwota przecież. Bardzo dużo ludzi traci domy, samochody, wzięte na kredyt. Da się odczuć takie podejście "ja cię nie wyganiam, ale wracaj skąd przyjechałeś". Nikt Ci tego w oczy nie powie, ale taki chłód da się wyraźnie odczuć. To nie jest tak, że pracy się znaleźć nie da. Są ludzie, którzy dopiero teraz przyjechali i nie szukali dłużej niż parę tygodni, ale to rzadkość i to głównie takie cuda to tylko w Dublinie. Poza tym, obcinają wszelkie dodatki socjalne. Gdyby moja firma nie dopłacała do macierzyńskiego, to musiałabym się wyprowadzić do czegoś tańszego albo wygnać TŻ-ta do Norwegii ![]() Na szczęście dostałam większy kontrakt w sierpniu - jeszcze nie wiedziałam, że już wtedy byłam w ciąży - i firma dopłaci do wysokości godzin kontraktowych. Co prawda nadgodziny pójdą się niebać, ale 900e a 1400e to jest różnica. Zasiłek na dziecko to już tylko 100e miesięcznie. Jednorazowych bonusów "becikowych" nie ma. Państwowych żłobków, przedszkoli itp. nie ma - koszt prywatnych ok. 600-750e miesięcznie. Kto nie ma babci na podorędziu to jest w ciemnej d...pie. Więc jeśli chcecie wyjechać dla pracy i kasy [normalne przecież], to lepiej się dobrze zastanowić. Jeśli dlatego, że to piękny kraj, i się nie boisz przebidować od czasu do czasu, to polecam. To naprawdę cudowna część Europy - zupełnie nie ma przemysłu, więc nie jest zniszczony. Czysto. Zielono. Kwiatki sadzą wzdłuż autostrad. Na osiedlach organizują dni sprzątania - i brakuje tylko Polaków ![]() Tak więc - zależy co kogo rajcuje ![]() 3. A to jest bardzo dobry pomysł ![]() ![]() ![]() Narobiłaś mi smaka. Idę pobuszować w pudle z włóczkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 |
Zadomowienie
|
Haaa a ja sie pochwale ze wlasnie bylam kupić odkurzacz
![]() ![]() ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | |
Zakorzenienie
|
Trisdom
![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie dostałam śpiworek, śliczniutki, prawie jak nowy ![]() kompletuje wyprawkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. U mnie szary, młodszy, po prostu ucieknie, jak mu mały za bardzo dokuczy, a rudy może syknąć - ale masz rację, to też dobrze, nauczy się młody człowiek szacunku do innych istot. Nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko miało potem np. ganiać koty po osiedlu z kumplami, albo kopnąć psa... Uznałabym to za ciężką, osobistą porażkę rodzicielską. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() 3. No to szukaj! Ja już zamówiłam sobie kolejne włóczki i też będę szaleć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Doświadczone mamusie się wypowiedzą ![]() A patyczki higieniczne są potrzebne?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-28 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Raczkowanie
|
Ale dziewczyny pędzicie z tymi wpisami a ja mam mózg jakiś ocieżały i wcale czytać on nie chce, nie mówić o jakimkolwiek odpisaniu
![]() Co do zwierząt, ja wychowałam się z Psem rasy rottweiler, bo bałam się sama siedzieć w domu jak wracałam ze szkoły, to brat prezent zrobił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3658 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Obejrzałam jeden... I bardzo żałuję... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. nie chce mi się :P 2. za daleko do niej, a ja jestem patentowany leniwiec ostatnio (patrz pkt 1) 3. zimno, szaro, buro (patrz pkt 2, a potem 1) ![]()
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.