|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Dzien dobry! U nas nie ma śniegu!
Tz ma L4.Właśnie wstalismy.Laurka spala z nami po karmieniu o 7.30.Cieplo jej w srodku bylo to kimala. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43922885]Hej!
Kejt głosuję! Współczuję zarwanych nocek, u nas lepiej, bo też cycki współpracują i mogłam wreszcie spać, a nie odciągać. Magda, Jakierka nawet nie macie pojęcia, jak Wam współczuję tych problemów skórnych ![]() I podziwiam wszystkie mamy kp, które są na diecie po to, by dzieci nie miały alergii - SZACUN dla Was wielki, ja bym się chyba pochlastała bez jogurtów, masła, sera... (i to nawet nie chodzi o smaki, ale o to, że nabiał stanowi jakieś 80% mojej diety, więc chyba bym umarła z głodu). Wręcz nie wiem, czy wówczas nie zrezygnowałabym z kp. Dlatego tym bardziej szacunek... Wszystkie zakatarzone i kaszlące dzieciaczki również pozdrawiam i życzę zdrówka ![]() My dzisiaj mamy neurologa. ![]() Ale po tym wszystkim, co widzę, co się dzieje, to jestem tak sceptycznie nastawiona, że rzuciłabym to w chole.rę, ale to ponoć bardzo dobra lekarka, więc niech jeszcze ona rzuci okiem na moje dziecię... Tylko to jest śmiechu warte dla mnie, bo lekarz powie, że moje dziecko nie umie się złapać za nóżki=potrzebna mu rehabilitacja, a za tydzień (dosłownie) on już się bez żadnych ćwiczeń za nóżki złapać umie... No o kant du.py rozbić te ich diagnozy :/[/QUOTE] ![]() Cytat:
Zastępcze auto powinno być ubezpieczone i nie ma takiej możliwości. Teściowej znajoma jechała zastępczym i ją skasowali. Przyjechał właściciel warsztatu zabrał rozwalone, a następnego dnia kolejne dał i nie było roszczeń [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43922977]Co do dziabanka - wow, że Wam się chce w środku nocy :P Mnie się nie chce nigdy, a gdyby mi TŻ zaproponował dziabanko w porze, którą mogę wykorzystać na SEN, to raczej spotkałby się z moją odpowiedzią wymownie odmowną :P Co do żłobków - ja mam nadzieję, że uda mi się sprzedać dziecko mojemu tacie (jest już na emeryturze), tj. mam nadzieję, że zdrowie mu pozwoli zajmować się nim. W ogóle nie myślę na razie o tym, chcę posiedzieć z Artkiem do min. 1,5 roku... No i fota dnia - BO JEDNA RĄCZKA W BUZI JEST ZBYT MAINSTREAMOWA![/QUOTE] Ja uwielbiam nocne, a najbardziej jak śpie i mnie rozbudza ![]() A co do opieki to ja mam aż nad to, ale jednak z troski o dziecko zostawie mamie. Już ją na to przygotowałam. Coś jej za to będę odpalać i bilet kupować na dojazd do nas. Cytat:
![]() Przed chwilą zmieniałam śmierdzącą pieluchę dobrze, że byłam przed śniadaniem Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43923318]Dzieć spi na dworze juz 2,5 h
![]() Ewidentnie mu tam lepiej niz w lozeczku... Wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko otworzyc na noc okno w sypialni, wpuscuc mroźne powietrze a siebie ubrac sie w kozuch ![]() [/QUOTE] A może przeprowadźcie się na syberię? ![]()
#4804 |
Zakorzenienie
|
No piękne strony.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Perse-kciuki za neurologa.Powiem ci ze juz wysiadam bez nabialu i konkretnego mięsa
![]() Dziewczyny to straszne co sie slyszy o zlobkach ale zgodze sie z Margosia-zalezy duzo od podejscia pan tam pracujacych. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#4807 |
Zakorzenienie
|
co do nian, to moja teściowa zaoferowała, że ona może zaopiekować się Oliwia kiedy ja wrócę do pracy. I tym samym u nas zamieszkać.
Hahahaha, jasne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Niech moc będzie z Tobą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4808 |
Konto usunięte
|
Spi juz 3 h.
![]() Syberia moja miłosc ![]() Ja pierdziu wiecie ze mojemu nic sie nie przestawilo w nocy, on od poczatku czesto sie budzil... Najpierw co godzine jadl, potem co 1,5 potem co 2 potem zdarzaly sie 3 h przerwy... Potem mial okres ze pierwsza drzemke mial i 4 godzinna... A teraz po polozeniu budzi sie z placzem juz po godzinie... ![]() ![]() za co pytam? Za co? Przeciez juz od dawna nie grzesze !! ![]() Iwonka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
tort w postaci zapieczonego ryżu z jabłkami
![]() PS. Odłożyć do poniedziałku:P? ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43923714]Spi juz 3 h. ![]() Syberia moja miłosc ![]() Ja pierdziu wiecie ze mojemu nic sie nie przestawilo w nocy, on od poczatku czesto sie budzil... Najpierw co godzine jadl, potem co 1,5 potem co 2 potem zdarzaly sie 3 h przerwy... Potem mial okres ze pierwsza drzemke mial i 4 godzinna... A teraz po polozeniu budzi sie z placzem juz po godzinie... ![]() ![]() za co pytam? Za co? Przeciez juz od dawna nie grzesze !! ![]() Iwonka ![]() może w myślach:P:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jutro będzie czwarty dzień raczenia się jabłkiem. Małemu bardzo smakuje. Wobec tego: jaką ilość mogę mu jutro podać? Ile ml albo na oko jaką część słoiczka? (sama gotuję, no ale odmierzę to mniej więcej).
BTW Jeśli ktoś nie rozszerzył jeszcze diety, a boi się tak jak ja, to póki co - polecam jabłko. Dziecko chętnie je, idą piękne bączki i kupy po nim, no i sama chętnie po nim dojadam :P W przyszłym tygodniu spróbujemy czegoś nowego. I fota dnia nr 2: matka w kuchni, łojca nie ma, to się sam obsłużę :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
O matko, jak czytam, jakie macie nocki, to aż mrozi krew w żyłach
![]() ![]() ![]() ![]() Może dzisiaj wieczorem uda mi sie troche popisac, bo normalnie, juz nie pamietam, kiedy porządnie spamowałam. A teraz ide przebrac superkupę, bo alik zadecydował, ze kupki bedzie robił tylko w dzien ![]()
#4812 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43923849]
I fota dnia nr 2: matka w kuchni, łojca nie ma, to się sam obsłużę :P[/QUOTE] Coraz bliżej dni kiedy mama i ojciec będą coraz mniej potrzebni. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | ||||
Zakorzenienie
|
hej,
Chyba Was zdenerwuję ![]() ![]() ![]() Potem karmienie przed 7:00 Znowu mleczko ładnie leci, co to było to ja nie wiem. Ciesze się, że już lepiej jest. Wmawiam sobie: ,,będę karmić chociaż do końca 6 miesiąca" ![]() O matko ile ja już tych kryzysów, problemów z kp miałam to aż powiem nie skromnie, że sama siebie podziwiam ![]() Cytat:
- w dzien, na brzuchu, na pleckach, roznie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno są dzieci co mają pól roku, a nawet i rok ![]() Szczególnie jak się rozszerza dietę to może być różnie. Cytat:
![]() A to nowy czy używany bujaczek. Jesli zalezy Ci na wibracjach to odeślij. Wiem, że nie powinno się ich używać, ale ja małemu kilka razy na minute czy dwie włączałam. Szczególnie jak go brzuch bolał i darł się, a ja już nie wiedziałam co robić. Uspokajało go to. malaczarnakejt śliczny Fi ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43922885]Hej! Kejt głosuję! Współczuję zarwanych nocek, u nas lepiej, bo też cycki współpracują i mogłam wreszcie spać, a nie odciągać. Magda, Jakierka nawet nie macie pojęcia, jak Wam współczuję tych problemów skórnych ![]() I podziwiam wszystkie mamy kp, które są na diecie po to, by dzieci nie miały alergii - SZACUN dla Was wielki, ja bym się chyba pochlastała bez jogurtów, masła, sera... (i to nawet nie chodzi o smaki, ale o to, że nabiał stanowi jakieś 80% mojej diety, więc chyba bym umarła z głodu). Wręcz nie wiem, czy wówczas nie zrezygnowałabym z kp. Dlatego tym bardziej szacunek... Wszystkie zakatarzone i kaszlące dzieciaczki również pozdrawiam i życzę zdrówka ![]() My dzisiaj mamy neurologa. ![]() Ale po tym wszystkim, co widzę, co się dzieje, to jestem tak sceptycznie nastawiona, że rzuciłabym to w chole.rę, ale to ponoć bardzo dobra lekarka, więc niech jeszcze ona rzuci okiem na moje dziecię... Tylko to jest śmiechu warte dla mnie, bo lekarz powie, że moje dziecko nie umie się złapać za nóżki=potrzebna mu rehabilitacja, a za tydzień (dosłownie) on już się bez żadnych ćwiczeń za nóżki złapać umie... No o kant du.py rozbić te ich diagnozy :/[/QUOTE] Ja też podziwiam dziewczyny na bardzo restrykcyjnej diecie, sama byłam na takiej przez 2,5 miesiąca i powiem MASAKRA, też nie jadłam nabiału, mięcho tylko gotowane Do tej pory nie jem chleba, bo młody po nim wyje. Co do neurologa: bo to jest tak, że np. dziecko ma przejść próbę trakcji do końca 4 miesiąca, jak nie to źle. A przecież czasami zrobi to 2 tyg. później, za to co innego wcześniej. Człowiek to nie maszyna, każdy ma jakieś predyspozycje i rozwija się we własnym tempie. Sporo waszych dzieci przy podciąganiu do siadu dźwigało główkę ok. 3 miesiaca, Balonika malutka chwilę przed skończeniem 4, a mój Michaś jak miał trochę ponad 3,5 miesiaca. Nie bardzo chciał łapać zabawki, wkładać lewej rączki do buzi, a za to łapał się za kolana i nogi zadzierał i dotykał stópek. I co wychodzi ze wszystko nie po kolei u mnie ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() noc jak zwykle super, dwa karmienia ![]() ![]() ![]() Czy pasuje żebym na chrzest zalozyła elegancka tunikę i legginsy??? nie chce sukienki, bo potem w nich i tak nie chodzę, a zarówno tunikę jak i legginsy niejednokrotnie wykorzystam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43921509]Oglaszam sie po dzisiejszej nocy prezesem klubu bo nie spimy od 3 a wczesniej bylo hyba z trylion przebudzen ![]() Maly ma straszny katar i w nocy nie mogl oddychac a o smoku to juz wogole moglam zapomniec bo ksztusil sie nim i dusil .. Potem odciagalam frida potem nie mogl zasnac potem znow frida potem siku potem nie chcial cycka bo juz mu bokuem ciamkanie wychodzilo .. Chcialam pobujac na rekac to odpadl na krotko ok 6 ale odlozony do lozeczka juz nie spal.. Teraz lezymy na lozku maly ziewa i kicha co chwile przyszedl starszak ja jestem zombie do kwadratu ale dam rade!![/QUOTE] Ojej współczuje kiepskiej nocy. Zdrówka dla Małego ![]() Cytat:
![]() A co do leżaczka to mój Adaś bał się wibracji, bez wibracji leżaczek tez fajny ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43922885] My dzisiaj mamy neurologa. Ale po tym wszystkim, co widzę, co się dzieje, to jestem tak sceptycznie nastawiona, że rzuciłabym to w chole.rę, ale to ponoć bardzo dobra lekarka, więc niech jeszcze ona rzuci okiem na moje dziecię... Tylko to jest śmiechu warte dla mnie, bo lekarz powie, że moje dziecko nie umie się złapać za nóżki=potrzebna mu rehabilitacja, a za tydzień (dosłownie) on już się bez żadnych ćwiczeń za nóżki złapać umie... No o kant du.py rozbić te ich diagnozy :/[/QUOTE] Kciuki za neurologa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43923849] I fota dnia nr 2: matka w kuchni, łojca nie ma, to się sam obsłużę :P[/QUOTE] A to spryciarz ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z kryzysami: PIONA! ![]() Z neuro: Mały robi z dnia na dzień takie postępy, że dla mnie to jest jeden wielki bezsens. Jednego dnia czegoś nie umie, drugiego już umie. Ja wiem, że żadna ze mnie uczona, ale sama widzę swoje dziecko 24h/dobę, a te lekarki, rehabilitantki - 10 minut i już wielka ocena. Owszem, gdyby moje dziecko było bardzo opóźnione, jak to drugie dziecko z filmików, które ktoś tu kiedyś wkleił (był Martin i Owen i chyba ten Owen był fest do tyłu), to się zgodzę, ale to, że nie robi jakiejś jednej rzeczy... Jest pogodnym, ruchliwym, kontaktowym dzieckiem, szczerze to nie chce mi się z nim jeździć na reh, tym bardziej, że odbywa się ona na dużej sali, gdzie po 1 są inne dzieci, młodsze, starsze, więc jest ryzyko infekcji, po 2 - bawi się zabawkami, które były dotykane przez dziesiątki osób i również były na ziemi, po 3 - jest rozebrane do bodziaka, co moje ciepłolubne dziecko średnio lubi :/ No i wreszcie nasz rytm dnia na tym cierpi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I fajnie, że cycki działają ![]() Ale skoro już się denerwujemy to powiem Ci, że ja nie miałam żadnego kryzysu laktacyjnego ![]() Perse kciuki za neurologa ![]() Madi brawo za 4 miechy ![]() Ghia co za debile każą Wam płacić?! A auto nie jest ubezpieczone? Drzemka, drzemka i po drzemce ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-28 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43922733]Tesco
![]() Dzieki Juz powoli o tym mysle. ![]() Wg mnie czy smarujesz czy nie to wypieki z zimna bedzie miec.[/QUOTE] I tak i nie. Jak smarujesz wypieki sa ale male i tylko podczas ekspozycji na zimno w domu znikaja. A jak nie smarujesz to skora sie przemraza i jest sucha i czerwona caly czas. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#4818 |
Zakorzenienie
|
magolina, dużo zależy jak bardzo będzie elegancka ta tunika
![]() ja osobiście nie brałabym takiego zestawu pod uwagę, tylko sukienka. Perse- ćwicz z nim w domu ![]()
#4819 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie jak najbardziej ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43922977] No i fota dnia - BO JEDNA RĄCZKA W BUZI JEST ZBYT MAINSTREAMOWA![/QUOTE] Tam by sie jeszcze pewnie jakaś część zabawki zmieściła ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43922733]Tesco ![]() Dzieki [/QUOTE] Wybacz ![]() Już 2 drzemka rozpoczęta płaczem, coś czuje, że wracamy na krętą drogę i cudne dni się kończą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Lachryma a masz gdzieś linka do takiego filmiku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43923849]Dziewczyny, jutro będzie czwarty dzień raczenia się jabłkiem. Małemu bardzo smakuje. Wobec tego: jaką ilość mogę mu jutro podać? Ile ml albo na oko jaką część słoiczka? (sama gotuję, no ale odmierzę to mniej więcej).
BTW Jeśli ktoś nie rozszerzył jeszcze diety, a boi się tak jak ja, to póki co - polecam jabłko. Dziecko chętnie je, idą piękne bączki i kupy po nim, no i sama chętnie po nim dojadam :P W przyszłym tygodniu spróbujemy czegoś nowego. I fota dnia nr 2: matka w kuchni, łojca nie ma, to się sam obsłużę :P[/QUOTE] Też zaczęłam od jabłka. I na początek był 3 łyżeczki z dnia na dzień zwiększałam o 1-2. A teraz potrafi zjeść cały słoiczek. Jabłka robie sama i wkładam je do tych słoiczków po hippie co mi zostały. |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Myślałam że trochę pośpię jak piotrek zasnął ale mama dzwoniła gadała gadała i gadała i piotrek się obudził
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
Idę jednak na ten spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4825 |
Raczkowanie
|
Witam się i wybywamy na spacer!
![]() nadrobię później ![]()
#4826 | |
Zakorzenienie
|
![]() to było parę filmików, po prostu wpisywałam w yt: asymetria u dzieci, ćwiczenia obrotowe, wzmożone napięcie itp. 2,3 tyg ćwiczeń i mała jest całkiem inna. ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
my tutaj nie piszemy co dziecko powinno, czy fajnie gdyby było, ale o sytuacji kiedy dziecko MUSI gdzieś być oddane (żlobek, niania), bo mama MUSI wrócić do pracy.
![]() |
#4827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo ja mam leniwe dziecko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
ODZIA dlaczego nie można wibracji w bujaczju używać?
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.