Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 11:35   #3061
sweet_vintage
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A tak z ciekawości ile płacisz za poród w takim szpitalu bo ostatanio właśnie czytałam na ten temat i są duże rozbieżności
Tak, właśnie rozbieżności sa wielkie, ale akurat w tum szpitalu jest to jedna z niższych stawek - 3200 za porod sn. Z tym, ze my chodzimy tam do szkoły rodzenia, której koszt odejmowany jest od ceny porodu i płacimy 2800. Ja bardzo długo sie wahalam, ale jak sie dowiedziałam, ze w publicznym szpitalu gdzie chciałam rodzic trzeba "posmarować" położnej 1000zl pod stołem żeby była super opieka to już ostatecznie zrezygnowalam z porodu tam. Bo skoro mam płacić to wole już zapłacić więcej, ale legalnie i nie tylko za opiekę ale tez odpowiednie warunki. Co istotne ten prywatny szpital ma oddział neonatologii wiec nie muszę sie tez martwić o maluszka. Gdy podjęliśmy decyzje to tez zaczęłam sie mniej bać porodu, bo tam wiem ze nikt nie bedzie czekał np. z cc jeśli okaże sie taka potrzeba.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:38   #3062
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Mnie z brzuchem jeszcze nigdzie nigdzie nie przepuścili ba nawet ludzie pchali się bardziej niż zwykle np w kolejce mimo , że brzuchol duży

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Tak, właśnie rozbieżności sa wielkie, ale akurat w tum szpitalu jest to jedna z niższych stawek - 3200 za porod sn. Z tym, ze my chodzimy tam do szkoły rodzenia, której koszt odejmowany jest od ceny porodu i płacimy 2800. Ja bardzo długo sie wahalam, ale jak sie dowiedziałam, ze w publicznym szpitalu gdzie chciałam rodzic trzeba "posmarować" położnej 1000zl pod stołem żeby była super opieka to już ostatecznie zrezygnowalam z porodu tam. Bo skoro mam płacić to wole już zapłacić więcej, ale legalnie i nie tylko za opiekę ale tez odpowiednie warunki. Co istotne ten prywatny szpital ma oddział neonatologii wiec nie muszę sie tez martwić o maluszka. Gdy podjęliśmy decyzje to tez zaczęłam sie mniej bać porodu, bo tam wiem ze nikt nie bedzie czekał np. z cc jeśli okaże sie taka potrzeba.

O to cena nie aż taka zła . Tym bardziej , ze opieka na pewno super . U mnie położna kosztuję 500-600zł . więc u ciebie to faktycznie wolałabym dołozyć i mieć jeszcze lepszą opiekę niż tys płacić za samą położna .
Stary 2013-11-28, 11:39   #3063
pilotka86
Rozeznanie

cześć
ale beznadziejna pogoda z miałam jechać do Rossmanna po jakiś tusz. ostatni dzień promocji 40%. Nie lubię kupować kolorówki Rossmannie, bo tam wszystko albo zmacane albo jakieś brudne No nie wiem czy w końcu się zbiorę i czy opłaca się wstawać

Miałam takie debilne sny że masakra
jakieś samobójstwa, zdrady, chore, zniekształcone dzieci i koniec świata
stwierdziłam, że chyba coraz gorzej ze mną hehe
co do zakupów, tak jak myślałam na koniec zwaliło mi się wszystko.
Mam jeszcze do kupienia z takich droższych:
-kołyskę, której dalej nie mogę znaleźć
-przewijak na kółkach(regał) i wanienkę lub stelaż z wanienką
-wózek!!!!
-laktator plus butelki do przechowywania
-termometr
i chyba tyle.

Stwierdziłam, że chyba już nie będę kupowała więcej pieluch tetrowych (łącznie mam 20) tylko małe ręczniki kuchenne, bo wyjdzie taniej i później się przydadzą. Zastanawiam się czy nie zamówić tych dla gości z Ikei, bo podobno są porządne, pamiętam że chyba perfuzja je kupowała ???

sweet_vintage a ten szpital jest całkowicie prywatny? nie ma w ogóle kontraktu z funduszem?
bo ja w takim właśnie będę miała rozwiązanie, który był tylko prywatny ale od chyba od 1,5 mają kontrakt z funduszem. na szczęście, bo poród kosztuje 4500

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-28 o 11:45
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:43   #3064
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Mnie z brzuchem jeszcze nigdzie nigdzie nie przepuścili ba nawet ludzie pchali się bardziej niż zwykle np w kolejce mimo , że brzuchol duży

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

O to cena nie aż taka zła . Tym bardziej , ze opieka na pewno super . U mnie położna kosztuję 500-600zł . więc u ciebie to faktycznie wolałabym dołozyć i mieć jeszcze lepszą opiekę niż tys płacić za samą położna .
No właśnie. Tym bardziej, ze na pocztku myślałam, ze to oficjalny koszt położnej, a to wszystko "pod stołem". Tym bardziej mnie to zniechęciło.

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
Stary 2013-11-28, 11:46   #3065
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Magnusia a Ty jeszcze długo masz zamiar pracować?

do 17/12 wtedy mam wizytę u gina i już biorę zwolnienie

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
.

eh chamstwo i tyle
Stary 2013-11-28, 11:47   #3066
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Witam z poczekalni u gin, mam na 11:30, a jeszcze 7 osob przede mna. Obsuwa straszna, pewnie min. Z 2 godz. zejdzie... niby prywatnie a takie kolejki...
No to faktycznie przerąbane ze idziesz prywatnie i czekasz, u mojej nigdy mi się nie zdarzyło, wszystko ma tak poukładane ze jak wchodzę zazwyczaj 10 min przed wizytą na poczekalnie to pacjentka która była przede mną już jest w gabinecie, więc wchodzę punktualnie, jak wychodzę to już wchodzi następna
Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
O dzięki Ci Kochana! Ty nasz zakupowo-wyprakowy autorytecie
Taaa się okaże po porodzie i w praktyce
Weszłam na allegro żeby Ci link poszukać i już siedzę w dziecięcych ciuszkach a miałam już nic nie kupować, wczoraj komplecik na endo i dziś znowu mnie kusi

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-11-28 o 11:50
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:51   #3067
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia dla Wiki
Rano czuje się lepiej,ale zostaje w domu dziś i jutro i dietę jej zrobiłam.
Dzwoniłam do szkoły to powiedzieli,że wirus krąży. Mam nadzieję,że Wiki już się nie pogorszy i że my się nie zarazimy.
Wysłałaś nam wirtualnego wirusa U nas wczoraj dorwało TŻta, całą noc robiłam za pielęgniarkę. Mam nadzieję, że mnie nie ruszy, kiepsko widzę przechodzić TO w ciąży
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:52   #3068
sweet_vintage
Rozeznanie

Ja to mam chyba wręcz napisane na czole i brzuchu - proszę sie wepchnąć przede mnie. Albo centralnie sie wpychają, bo np. autobus im ucieknie albo po prostu gnają tak, by mnie wyprzedzić (szczególnie starsze panie). Raz mnie pan przepuścił w mięsnym, ale chyba tylko dlatego, ze wyglądałem tego dnia jak zombie bo czułam sie fatalnie.

Stary 2013-11-28, 11:54   #3069
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
-wózek!!!!
-termometr
i chyba tyle.
http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-...733978892.html a to? bo ja się zastanawiam
Miałam tetry przy starszaku 30 szt. Do dziś je wykańczam, jako szmatki (4,5 roku). Teraz kupić planuje max 20.
Stary 2013-11-28, 12:02   #3070
upadly_aniol00
Zakorzenienie

A ja już potrafię odmówić zakupu ciuchów mam tyle , ze naprawdę nie wiem co bym mogła kupić teraz to jak już coś będę kupować to na 68 kilka a tak to na 74 . Ale to już jak mały się urodzi .
Chociaż na allegro wpadły mi ładne body w oko ale walczę , żeby ich nie kupować na razie

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

W sumie miałam jeszcze śpiochy kupić ale mam 20 szt po siostrzeńcu więc chyba nie ma sensu wydawać kasy .
Stary 2013-11-28, 12:06   #3071
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-...733978892.html a to? bo ja się zastanawiam
Miałam tetry przy starszaku 30 szt. Do dziś je wykańczam, jako szmatki (4,5 roku). Teraz kupić planuje max 20.
nie takiej komody nie kupię Przez chwilę się zastanawiałam (bo kółka), ale ostatecznie zrezygnowałam, BO
- nie miałabym co z nią później zrobić, jest kolorowa i do niczego nie pasuje. (szkoda mi kasy)
-ma takie hmm liche wykonanie i jest raczej średnio stabilna
- ma strasznie małą wanienkę, moja znajoma ma tą komodę, dziecko ma 1,5 miesiąca już zaczyna być ciasna, źle jej się kąpie
-ten przewijak jest niewygodny po kąpaniu w pojedynkę, natomiast do samego przewijania super się sprawdza, bo komoda jest na kółkach

Więc ja planuję kupić raczej taki drewniany regał z półkami na kółkach coś w stylu http://allegro.pl/polko-przewijak-kl...722919032.html , bo później przyda mi się w domu nawet na słoiki.
Jest tylko jeden problem, bo jestem niska i bez podestu nie dam rady kąpać na nim dziecka (kładąc wanienkę) - uświadomiła mnie w tym sprzedawczyni.
Dlatego zastanawiam się jeszcze nad stelażem, bo podestu jednak w domu nie znalazłam

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-28 o 12:08
Stary 2013-11-28, 12:08   #3072
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
No to faktycznie przerąbane ze idziesz prywatnie i czekasz, u mojej nigdy mi się nie zdarzyło, wszystko ma tak poukładane ze jak wchodzę zazwyczaj 10 min przed wizytą na poczekalnie to pacjentka która była przede mną już jest w gabinecie, więc wchodzę punktualnie, jak wychodzę to już wchodzi następna

Taaa się okaże po porodzie i w praktyce
Weszłam na allegro żeby Ci link poszukać i już siedzę w dziecięcych ciuszkach a miałam już nic nie kupować, wczoraj komplecik na endo i dziś znowu mnie kusi
Cytat:
A ja już potrafię odmówić zakupu ciuchów mam tyle , ze naprawdę nie wiem co bym mogła kupić teraz to jak już coś będę kupować to na 68 kilka a tak to na 74 . Ale to już jak mały się urodzi .
Chociaż na allegro wpadły mi ładne body w oko ale walczę , żeby ich nie kupować na razie

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

W sumie miałam jeszcze śpiochy kupić ale mam 20 szt po siostrzeńcu więc chyba nie ma sensu wydawać kasy .
Ja właśnie za dużo śpiochów nie mam, może z 10 w rozmiarówce 56-68 ale za to pajacyków chyba z 30 w tych rozmiarach
Stary 2013-11-28, 12:09   #3073
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja na cukrzycę choruję 20 lat...i niestety ale kobiety z cukrzycą , a przede wszsytkim podeyzszonymi cukrami w ciąży rodzą duże dzieci..
Chyba nie zawsze... Dwie moje koleżanki miały cukrzycę ciążową i urodziły dzieci w granicach 3 kg...

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Wysłałaś nam wirtualnego wirusa U nas wczoraj dorwało TŻta, całą noc robiłam za pielęgniarkę. Mam nadzieję, że mnie nie ruszy, kiepsko widzę przechodzić TO w ciąży

Oj... zdrówka!
Stary 2013-11-28, 12:10   #3074
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Więc ja planuję kupić raczej taki drewniany regał z półkami na kółkach coś w stylu http://allegro.pl/polko-przewijak-kl...722919032.html , bo później przyda mi się w domu nawet na słoiki.
Jest tylko jeden problem, bo jestem niska i bez podestu nie dam rady kąpać na nim dziecka (kładąc wanienkę) - uświadomiła mnie w tym sprzedawczyni.
Dlatego zastanawiam się jeszcze nad stelażem, bo podestu jednak w domu nie znalazłam
Słoiki?? Nawet nie wzięłam tego pod uwagę. Rzeczywiscie warte uwagi
Jak oglądałam na żywo stelaże to takieś takie gibkie są :/ Może na takie trafiłam jedynie :/
Stary 2013-11-28, 12:11   #3075
upadly_aniol00
Zakorzenienie

pilotka a jakby przerobić taki przewijak ? Nie wiem czy to w całości przychodzi czy w częściach do samodzielnego złożenia ? Ja bym odkręciła górę i obcięła trochę bo widze , ze przewijak trzyma się na ślubach A bezpieczniej bym się czuła na podłodze niż na jakimś podeście .
Niby półka środkowa by Ci się trochę zmniejszyła ale to chyba nie problem ?
Stary 2013-11-28, 12:23   #3076
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Ja właśnie za dużo śpiochów nie mam, może z 10 w rozmiarówce 56-68 ale za to pajacyków chyba z 30 w tych rozmiarach
Ja mam śpiochów łącznie chyba z 5 sztuk..
Pajacyków z 12-10, w rozm. 56-68
Body z dł. i kr. rękawkiem z 15.

Matko.... mam jeszcze większego doła że za mało rzeczy mam

Właśnie znalazłam swoje i męża zdjęcie jako jedno z kilku "reklamowe" dzień pocałunku, na fanpage nivea - będę sławna! :coje st:

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Edytowane przez marieee
Czas edycji: 2013-11-28 o 12:24
marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:26   #3077
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Słoiki?? Nawet nie wzięłam tego pod uwagę. Rzeczywiscie warte uwagi
Jak oglądałam na żywo stelaże to takieś takie gibkie są :/ Może na takie trafiłam jedynie :/
heheh no dobra to buty
właśnie dobre, stabilne stelaże kosztują sporo

Cytat:
pilotka a jakby przerobić taki przewijak ? Nie wiem czy to w całości przychodzi czy w częściach do samodzielnego złożenia ? Ja bym odkręciła górę i obcięła trochę bo widze , ze przewijak trzyma się na ślubach A bezpieczniej bym się czuła na podłodze niż na jakimś podeście .
Niby półka środkowa by Ci się trochę zmniejszyła ale to chyba nie problem ?
o kurde faktycznie! nie pomyślałam o tym! dzięki za pom ysł
ja kombinowałam z podestamia tu takie proste rozwiązanie!
raczej przychodzi w częściach więc jeszcze łatwiej tylko czy mój mąż się tego podejmie

nie wiem czy wiecie, ale od dzisiaj jest fajna promocja w Tesco na pampersy, ale rozmiar 2 http://promocjedladzieci.pl/26793/
Tutaj się opłaca, bo wychodzi jedna pielucha poniżej 50 groszy a pamiętam, że tylko wtedy jest naprawdę okazja.
Zresztą śledzę te promocje na pampersy już dłuższy czas i takie naprawdę dobre promocje to rzadko się zdarzają, większość to pic na wodę.
Stary 2013-11-28, 12:27   #3078
Roane
Wtajemniczenie

Ja wczoraj już koło 23 spałam na siedząco ale siedziałam twardo i czekałam aż mały się ruszy, bo po basenie wogóle się nie ruszał i się stresowałam. I wiecie co? Skubany mnie do 1 w nocy trzymał w stresie!

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzień się jeszcze nie skończył, a dziś 29
(...)
Ładnie koleżankom życzysz!

Cytat:
bardzo ładne łóżeczko i faktycznie nie drogie z materacem .
Moje z materacem wyniesie nas 435 zł

W ogóle nie wiem co się stało ale z mężem na początku gadaliśmy , ze tanio wszystko kupimy . Wózek mieliśmy kupić do 700zł . A jak co do czego przyszło to wszystko i tak droższe kupiliśmy ( to co nam wpadło w oko ) i to bez marudzenia , ze tyle kasy wszystko kosztuję . Chyba męża też dopadł szał zakupów dla małego ,ze nic nie marudzi
Facetom też się zdarza zaszaleć, demokracja

Cytat:
(...)
Ja tak miałam jak kupowałam wyprawkę dla Eryka (a wszystkon kupowaliśmy sami od A do Z). I jak mąż mi mówił,że znowu tyle wydałam,albo przy kasie robił wielkie oczy ile to wszystko dla dziecka kosztuje to mu tłumaczyłam,że tak naprawdę to musi podzielić cenę na pół,bo jeszcze kolejnemu bobasowi posłuży
Heh, to od razu trójeczkę zaplanowaliście czy więcej?

Cytat:
cześć
ale beznadziejna pogoda z miałam jechać do Rossmanna po jakiś tusz. ostatni dzień promocji 40%. Nie lubię kupować kolorówki Rossmannie, bo tam wszystko albo zmacane albo jakieś brudne No nie wiem czy w końcu się zbiorę i czy opłaca się wstawać

Miałam takie debilne sny że masakra
jakieś samobójstwa, zdrady, chore, zniekształcone dzieci i koniec świata
stwierdziłam, że chyba coraz gorzej ze mną hehe
co do zakupów, tak jak myślałam na koniec zwaliło mi się wszystko.
-wózek!!!!
-termometr
i chyba tyle.
(...)
Ja zawsze patrzyłam w Rossmanie pdo światło który ma nienaruszoną tę folię plastikową
My mamy zwykły termometr - rtęciowy. TŻ mówi że mnie nauczy nim mierzyć, że nie może wszystko za łatwo w życiu być, a podobno tą rtęciówką nie do końca łatwo jest zmierzyć

Cytat:
A ja wczoraj wylicytowałam jeszcze jedną paczkę ubranek na 0-6 miesięcy No takie piękne były że w sumie samo się kliknęło To nie moja wina
Stary 2013-11-28, 12:31   #3079
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Nie kupujcie pieluch tetrowych w pepco!!!!!!!!!!

Kupiłam dwie sztuki na próbę po 2.99 i obie się skurczyły po praniu!
a prałam je TYLKO w 40 stopniach.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-28, 12:31   #3080
senira666
Zakorzenienie

JEstem przerażona ... właśnie czytałam artykuł że jeżeli zarząd szpitala nie dogada się z lekarzami to prawdopodobnie po nowym roku zamkną szpital ... !!!! ja chyba będę musiała do Katowic jechać jak tak dalej pójdzie

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ja mam spisaną listę zakupów i potencjalną cenę rzeczy - jak coś kupię to skreślam z listy i piszę właściwą cenę - i wtedy widzę ile zaoszczędziłam lub ile przepłaciłam.. Np. na komplet łóżeczka z materacem, pościelami, poduszkami, prześcieradła miałam cenę potencjalną 600 zł, ale w sumie wyjdzie taniej bo ok 435 zł , więc już widzę na dzień dobry ile zaoszczędziłam
Też mam taką listę zrobioną co ile sztuk jaka cena za sztukę i cena rzeczywista no i ja się zmieściłam ze wszystkim w kwocie jaką zakładałam

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Kochana dzisiaj 28
Właśnie miałam pisać że przecież dzisiaj jest 28 dopiero.

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Jutro znów będę zaiwaniać pewnie, bo tż wysłał mnie (o zgrozo) po konsolę PS4, sprzedał swoją i po 2 miesiącach żałoby, jutro może zagra, matko. A ja z tym brzuchem będę biegać po Saturnie, a on jeszcze mi mówi, że dobrze, że ja idę, bo z brzuchem mnie puszczą przecież!!
PS4 w polsce do sklepów wejdzie jak dobrze pójdzie w połowie grudnia. Za mało wyprodukowali i nawet nie starczy dla wszystkich którzy mają Preordery... chociaż możesz próbować, kto wie może sklepy się zaopatrzyły na zapas. Wiem że w Częstochowie np. nie będzie na pewno ani jednej sztuki do takiej "wolnej" sprzedaży....
Stary 2013-11-28, 12:31   #3081
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo, ktoś kto podziela moje wyrzuty sumienia Ale jestem z siebie dumna, wczoraj byłam w sklepie, piękny niedrogi dresik widziałam, i NIE kupiłam. Co prawda TŻ był ze mną, co może częściowo skłoniło mnie do powściągliwości, ale decyzję podjęłam ja

Kupiłam wczoraj herbatkę z liści malin. Któraś z dziewczyn wcześniej pytała gdzie to kupić - w Dunnes Store. Wiem że ten temat już się przewijał, ale nie zapisałam i teraz nie wiem, więc pytam: kiedy zacząć pić?
Stary 2013-11-28, 12:31   #3082
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzien dobry wszystkim!!
jakos ostatnio zle sypiam... coraz ciezej znalezc wygodna pozycje, a jak juz mi sie uda to zgaga mnie z lozka wygania albo do lodowki po szklanke mleka, albo po gaviscan

dzis postanowilam zobic sobie dzien spa jestem juz po masazu bankami (spokojnie - tylko uda i posladki, bo celulit zaczal mi sie ujawniac), masaz brzuszka olejkiem arganowym i ... obcielam sobie paznokcie u nog - ciezko bylo!!! jeszcze mam w planie depilacje nog, lakier na paznokcie i jakas maseczke na twarz

poza tym tyle pisalyscie o tym staniku caffe latte, ze wstukalam w google i znalazlam - sliczny!! no i zamowilam!! do tego wzielam tez gatki, bo ja mam takie jakies "zboczenie", ze nosze tylko komplety maz sie smieje, ze sama moja bielizna jest warta majatek, ale jak przychodzi co do czego, to nie narzeka
juz wczesniej zamowilam tez 2 inne: jeden bialy i 1 czarny (Tz wybieral), maja fizbiny, ale niestety miseczki nie sa usztywniane, a za tydzien mama mi przywiezie 1 miekki na noc, wiec juz starczy - wiecej nie kupuje.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
A w ogóle po rozmowie z TZtem zdecydowaliśmy sie zrezygnować z sesji brzuszkowej. Pisaliśmy z fotografka i jakoś nie przypasowaly nam jej pomysły a właściwie ich brak... stwierdziliśmy ze więcej frajdy będzie jak sami sobie taką sesję zrobimy
wiesz, my tez mielismy w planie sami sobie zrobic i ciagle nam nie wychodzi... boje sie ze urodze a sesji i tak nie zrobimy. moze w ten weekend sie uda

Cytat:
Ja strasznie dużo słodyczy jem teraz,nie mogę się powstrzymać... a nigdy tak nie miałam,tzn miałam napady na słodkie i przerwy po tydzień-kilka tygodni. A teraz jak bym nie zjadła słodkiego jakiś dzień to bym chodziła mega wkurzona
no u mnie tak samo!! ale postanowilam, ze od dzis ogranicze troche slodkie!! co prawda w piekarniku bezy sie susza, ale to dla Tz on uwielbia, a ja tak sobie. bede jesc gorzka czekolade zamiast mlecznej (cukru duzo mniej jest w takiej 85-90%, a teraz w ciazy taka mi smakuje)

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość

Soulei ponawiam pytanie, nie znasz jeszcze płci, czy nie chcesz wiedzieć.
przepraszam za wczesniejszy brak odpowiedzi, nie widzialam... ale bedzie dziewczynka jeszcze jest bezimienna, ale mysle, ze jak ja zobaczymy w szpitalu to sie ostatecznie zdecydujemy.

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość

P.S. a w czym pierzecie rzeczy do szpitala- koszulę/szlafrok/sweter.
W takim samym proszku i płynie jak dziecięce ubranka?
Podobno w tedy dziecku, jakoś tak lepiej..
ja jeszcze nie mam takich rzeczy. tzn jeszcze do mnie nie dojechaly (za tydzien przyleca ), ale mama mi mowila, ze juz mi wszystko poprala w plynie dla dzieci. mam tylko nadzieje, ze wybralam dobre modele i rozmiary... w ogole to juz sie nie moge doczekac przyjazdu mojej mamy nie widzialysmy sie od lipca, a przez ostatnie 2 lata to nawet jak byla u mnie to ja musialam pracowac, wiec mialysmy czas tylko w weekend lub wieczorami (a ja koncze prace dosc pozno, wiec w sumie malo tego czasu bylo). teraz jak przyjedzie to bede miala duzo wiecej wolnego i dodatkowo Tz wyjezdza na 4 dni na szkolenie, wiec bede miala bardzo duzo czasu!! Poza tym mama mi przywiezie wszystko to, co od ok miesiaca zamawialam na allegro dla dzieciaczka - juz mi zapowiedziala, ze cala walizka (ok 20kg) jest wypchana rzeczami dla wnuczki, a ona spakuje sie w bagaz podreczny
Cytat:
Wczoraj wieczorem chodziło za mną piwo z sokiem malinowym, ostatnio tak mnie suszy ze tylko o rożnych napojach myślę
ja nie lubie piwa, ale w ciazy kupilam sobie bavarie 0% alkoholu i juz mi sie 2 razy zdarzylo wypic ze spritem i sokiem malinowym

a tak w ogole, to powiem Wam, ze wczoraj moj Tz mialajakis ogromny przyplyw uczuc i czulosci: caly wieczor lezal mi na kolanach, gadal do brzuszka, calowal... w szoku bylam!! nie zeby nigdy tego nie robil, ale wczoraj to bylo jakies takie inne... a jak chcialam na chwile wstac do wc to marudzil i zaraz po krzyczal ze mam wracac na kanape, bo on chce z corka pogadac
Stary 2013-11-28, 12:36   #3083
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
(...)
PS4 w polsce do sklepów wejdzie jak dobrze pójdzie w połowie grudnia. Za mało wyprodukowali i nawet nie starczy dla wszystkich którzy mają Preordery... chociaż możesz próbować, kto wie może sklepy się zaopatrzyły na zapas. Wiem że w Częstochowie np. nie będzie na pewno ani jednej sztuki do takiej "wolnej" sprzedaży....
Kurde, Wy o tych konsolach, a ja od wczoraj miałam się za gamera, bo stwierdziłam że trzeba korzystać póki dziecka nie ma i wyszperałam w sklepie z używanymi grami Gothic II
Nigdy nie udało mi się zaprzyjaźnić z PS, zawsze wolałam na kompie grać
Stary 2013-11-28, 12:38   #3084
Soleil_Rouge
Rozeznanie

a tak przy okazji: chwalicie sie brzuszkami, no to ja tez
przelom 33 i 34 tygodnia. na liczniku: +7kg...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maja 34t.jpg (30,5 KB, 78 załadowań)
Stary 2013-11-28, 12:48   #3085
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
nie wiem czy wiecie, ale od dzisiaj jest fajna promocja w Tesco na pampersy, ale rozmiar 2 http://promocjedladzieci.pl/26793/
Tutaj się opłaca, bo wychodzi jedna pielucha poniżej 50 groszy a pamiętam, że tylko wtedy jest naprawdę okazja.
Zresztą śledzę te promocje na pampersy już dłuższy czas i takie naprawdę dobre promocje to rzadko się zdarzają, większość to pic na wodę.
Oooo dziękuje za informację, po wizycie podjadę do tesko, zobaczę czy u mnie już promocja jest

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Ale masz mały brzuszek jak na te tygodnie
Bardzo zgrabny
Stary 2013-11-28, 12:50   #3086
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Kurde, Wy o tych konsolach, a ja od wczoraj miałam się za gamera, bo stwierdziłam że trzeba korzystać póki dziecka nie ma i wyszperałam w sklepie z używanymi grami Gothic II
Nigdy nie udało mi się zaprzyjaźnić z PS, zawsze wolałam na kompie grać
ja za to nigdy nie mogłam się przekonać do grania na kompie zawsze na konsolach gram

Cytat:
jaki malutki ....
Stary 2013-11-28, 12:53   #3087
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
O zgrozo...... :0 nigdy więcej bigosu na noc!!!. Pól nocy w kibelku....masakra. ,prawie zemdlalam z bólu skrętu flakow. Po jelitachi nadal jeździ. Moja mała pewnie jest w szokru słuchając tych odglosow kiszek. Czas na mietowa herbatę .... ....
No coś Ty! Współczuję
Ja ostatnio też bigos na noc jadłam i żadnych rewolucji na szczęście nie doświadczyłam.

Cytat:
Napisane przez BieniekI Pokaż wiadomość
Ja też chyba tylko "dzięki"cukrzycy przytyłam zaledwie 6-7 kilo w ciąży
Zanim moją zdiagnozowali to niestety zdążyłam dobić do +11 ale za to teraz schudłam 0,5 kg i od 3 tyg nie tyję.

Cytat:
dziewczyny a na jakim programie pierzecie pieluchy ?
Nowe prałam w 60 stopniach na programie 'codziennym', liczbę płukań zwiększyłam do 4

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
P.S. a w czym pierzecie rzeczy do szpitala- koszulę/szlafrok/sweter.
W takim samym proszku i płynie jak dziecięce ubranka?
Podobno w tedy dziecku, jakoś tak lepiej..
Ja piorę w proszku dla dzieci

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
a u nas na odwrót, od czerwca mruczałam do męża, że wszystko majątek kosztuje np. sam wózek oszacowałam na 3500 zł, a daliśmy 350 zł :p jakaś taka ekonomia się nam załączyła, że Mąż nawet do pracy robi kawę w kubku termicznym, a nie ja zawsze- orlen cafe
U nas tak samo. Jeszcze pół roku temu przewidywałam 5 tys na wyprawkę. Jak przyszło co do czego, dziadki się szarpnęli, ubranka dostałam to sami łącznie wydaliśmy tysiaka

Cytat:
Ooo! Dzięki za info

Zdenerwowałam się z rana ;/ Te glukometry to jest jakieś dzieło szatana ;/ Gó*no do potęgi entej! Zmierzyłam na czczo, wynik 104! (ze wskazującego palca lewej ręki). Wpadłam w panikę, że insulina już puka do drzwi. Ale coś mnie podkusiło żeby zmierzyć jeszcze raz, poczekałam 10 min tak jak Migotka kazała, żeby glukometr nie oszalał, ukułam się w małego palucha, prawej ręki i co? 71 !!! Toż to jest kuźwa 33 jednostki różnicy! Żart jakiś czy co??? Wzięłam sobie średnią i wpisałam do dzienniczka

Do tego wszystkiego już mi krew z palców nie chce lecieć ;/ Masuje, leje ciepłą wodą i nic, jak nie nacisnę to nie poleci . Najczęściej do jednego badania muszę się kuć po 3 razy, bo mi dziurka bardzo szybko zasycha . Dobre ciśnienie mam tylko w małym palcu prawej ręki od zewnętrznej strony .

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-11-28 o 12:55
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:55   #3088
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
heheh no dobra to buty
właśnie dobre, stabilne stelaże kosztują sporo

o kurde faktycznie! nie pomyślałam o tym! dzięki za pom ysł
ja kombinowałam z podestamia tu takie proste rozwiązanie!
raczej przychodzi w częściach więc jeszcze łatwiej tylko czy mój mąż się tego podejmie

Nawet stolarz za obcięcie wezmie wydaje mi sie pare groszy
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Ja wczoraj już koło 23 spałam na siedząco ale siedziałam twardo i czekałam aż mały się ruszy, bo po basenie wogóle się nie ruszał i się stresowałam. I wiecie co? Skubany mnie do 1 w nocy trzymał w stresie!

Ładnie koleżankom życzysz!

Facetom też się zdarza zaszaleć, demokracja

Heh, to od razu trójeczkę zaplanowaliście czy więcej?

Ja zawsze patrzyłam w Rossmanie pdo światło który ma nienaruszoną tę folię plastikową
My mamy zwykły termometr - rtęciowy. TŻ mówi że mnie nauczy nim mierzyć, że nie może wszystko za łatwo w życiu być, a podobno tą rtęciówką nie do końca łatwo jest zmierzyć

A ja wczoraj wylicytowałam jeszcze jedną paczkę ubranek na 0-6 miesięcy No takie piękne były że w sumie samo się kliknęło To nie moja wina
pochwal się jaka pake kupiłaś !
Stary 2013-11-28, 13:00   #3089
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Jaki zgrabny brzuszek!!!

Kurcze.. to chyba tylko ja mam na liczniku aż +17 kg

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

Stary 2013-11-28, 13:01   #3090
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Witam Was mamuśki .
Zaliczyłam dziś wizytę u okulisty i oficjalnie dołączam do grona rodzących przez cc. Rozpoznanie: krótkowzroczność postępująca, retinopatia krótkowzroczna??? (nie mogę rozczytać), siatkówka cienka na całej powierzchni i coś jeszcze Po połogu biorę się solidnie za wzrok, bo wesoło nie jest. Cieszę się jedynie z tego, że wiem na czym stoję i że będzie cc, bo na nią szykowałam się przez większość życia (po rozmowach z okulistami). Teraz martwię się, by nie zacząć rodzić nagle w nocy, gdy mojego gina nie będzie na dyżurze. Wiem, że inny lekarz też wykona cc, ale ja ufam swojemu. Także zaciskam nogi i grzecznie leżę. 4 grudnia mam wizytę, więc może wstępnie umówimy termin cc .
Gosiu, zdrówka życzę Wiki, a Wam odporności!

Selena, współczuję pobigosowej akcji. Solidnie Cię wyczyściło.

Sadlaczyca, mezaga trzymajcie się dzielnie w szpitalu.

Perfuzja, nie strasz nas . Spakowałaś torbę, ale niech ona sobie odstoi swoje.

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ambrella, to jest właśnie tak, że dzieciaczek czuje smaki pamiętam jak na studiach babka przytaczała nam wyniki badań. Udowodniono, że dzieciaki zjadają dużo więcej słodkich wód płodowych niż kwaśnych - wiadomo, słodkie bardziej im smakują. Tym samym kobiety, które jedzą w ciąży dużo słodyczy rodzą zazwyczaj większe dzieci.
Ciekawa sprawa - że wody są słodsze, może to być spowodowane wyższym stężeniem glukozy we krwi matki (ale przecież i tu są normy), a że kwaśne lub pikantne to jak pisałam magia dla mnie . Nigdzie nie znalazłam naukowego potwierdzenia o zmianie smaku wód w zależności od diety matki. Raczej ,że same w sobie mają słodkawy smak. A szukałam sporo, bo mam okropne ciągotki do bardzo ostrych potraw. Pewnie Kacper będzie miłośnikiem kuchni meksykańskiej . I urodzi się nie za duży, bo ze słodkości to ja raczej tylko owoce i colę lubię. O, i żelki.

Cytat:
Napisane przez souris5 Pokaż wiadomość
Na razie zatrucia u mnie nie stwierdzono, jestem dalej pod obserwacją, jutro znowu wizyta lekarska. Ciśnienie mi skacze i każdy lekarz mówi, że w końcu niestety nadejdzie zatrucie, tylko pytanie kiedy, może być równie dobrze przy porodzie dopiero.
Trzymaj się dzielnie!!! I oby zatrucie nie zdążyło Cię zaatakować .

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzień się jeszcze nie skończył, a dziś 29

E tam, 29 jest jutro także perfuzja ma jeszcze jeden dzień (oczywiście żarcik - niech Joszko jeszcze troszkę zażyje macicowej nirvany )
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Witam się z rana!
U mnie też noc przespana tak nie bardzo, dał znać o sobie nowy żylak, między pachwinami Tż jeszcze mi tyle papierów z pracy przywiózł, że jak je widzę to już mi się nie chce.
Biedaczku, już niedługo będziesz mogła zabrać się za te żylaki. Może spróbuj troszkę odespać złą noc i wtedy bardziej przychylnie spojrzysz na robotę?
Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
i teraz hit! śniło mi się, że Żywiec wypuścił wodę mineralną niegazowaną o smaku.. cebuli wiem, bo miałam ją w ręce i chciałam ją zanieść do szpitala

Cytat:
Młody wytrzasnął śpiworek wczoraj w tych dziecięcych ciuszkach. Ubrał go i robił zawody, w skokach w worku
pomysłowy jest
Cytat:
Teraz jak mieszkamy sami po prostu czuje , ze w końcu z mężem tworzymy rodzinę . Nie wiem czy mnie rozumiecie
Rozumiem . Cudowne uczucie. I choć u nas taka "wspólna niezależność" trwa już ponad 9 lat wciąż się nią cieszę i bardzo sobie cenię taki stan rzeczy.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania

Chyba z godzinę tego posta pisałam . Nie znoszę leżeć! Mam wrażenie, że lewy bok w końcówce ciąży będę miała niewładny i całkiem płaski .
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości