|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
maoami Zuzik
A Twój brzuszek to już całkiem zniknął, talia osy ![]() Zaproszenie z magnesem super!! domii za nockę! Jak tam mąż? Sprawuje się?
|
#3332 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mao zaproszenie fajne bardzo, Zuzka śliczna, Ty wylaszczona tylko ostgatnio jak siedziałam na bioderka w kolejce to miałam przed sobą jakąś planszę ze zdjęciami i dobrze mi w pamieć zapadła, bo wezwali lekarza na blok operacyjny i dwie godz. tam z małą kwitłam i obie te pozycje były na czerwono przekreslone, ale pojęcia nie mam czemu, wszystkie które były na zielono pokazane, to dziecko z buźką w stronę rodzica. ale sama tez tak noszę czasem, tak tylko się staram teram mniej jak te zdjęcia zobaczyłam
|
||
|
|
|
#3334 |
|
Rozeznanie
|
lubieolowkiza tydzień i wagę maluszka
Oby się rozkręciło przed szpitalem ![]() Lilith za wagę Danielka!
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo już jesT! DAJ ZNAĆ!!! trzymajcie sie!Cytat:
Cytat:
Maomami- ja też młodego tak nosze, ale jak płacze to przytulam go do siebie.. 2 zdjęcie- tak prawie jak pokazała mi neuro tyle ze Ty trzymasz małą za jej lewą nózkę/tą blizej Twojego ciała/ a mi kazała trzymac za tą drugą- 'zewnętrzną' co do pierwszego to mi powiedziałą ze źle. Ma być dziecko wygięte w koci grzbiet. lubieolowki- za wizyte i wagę małego. wspólczuje bólu kości ogonowej- te miałam ale tylko 2 dni i to był straszny ból...
|
|
#3336 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wybaczcie że ja tak wybiórczo, ale jestem padnięta. Malutka dała mi popalić śniadanie zjadłam o 12.30
Nastrój i samopoczucie woła o pomste do nieba..I kupy nie ma nadal.Mya pewnie tulisz już Lule Cytat:
Cytat:
Cytat:
maomami dzięki za fotkę, nie trzymałam mojej małej tak jak Ty na 1 zdjęciu ale dziś zacznę ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- I czy tylko ja nic nie dostałam od męża za trud porodu?
|
|||
|
|
|
#3337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jej nie nosze tak przez cały dzień ale jak mam coś zrobić w kuchni to jest to dla mnie najwygodniejsze bo wiem że główka jej gdzieś nie ucieknie. Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ja tez nie
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
też nic nie dostałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam opis mojego porodu
![]() Jak wiecie 11 listopada miałam zgłosić się do szpitala. Pojechaliśmy z mężem po 17 na IP, tam przeprowadzono krótki wywiad, kazano mi się przebrać i udaliśmy się na oddział. Trafiłam na 4 osobową salę ze świetnymi dziewczynami, które podobnie jak ja były po terminie. Pierwszego dnia jedynie zbadano mnie i podłączono pod KTG. We wtorek miałam robione USG, dalsze badania i KTG. Nikt nie przewidywał na dniach porodu, bo skurcze nie pisały się, rozwarcie na 2 cm, wody zachowane. Fizycznie czułam się nieźle, psychika trochę siadała, bałam się że spędzę tam więcej dni niż myślałam. Tak też mówili mi lekarze, że raczej będą czekać na rozwój akcji, a ta może przeciągać się nawet do tygodnia. Kazali czekać ... Większość dnia przeryczałam razem ze współlokatorkami. Wieczorem przyszedł mąż, pospacerowaliśmy po korytarzu, pogadaliśmy. Później zrobiłam jeszcze kilka rundek po korytarzu i szpitalnych schodach, wzięłam ciepły prysznic. Położyłam się do łóżka około 22 i jakoś mocniej niż zazwyczaj zaczął boleć mnie brzuch, taki tępy ból okresowy. Na początku to lekceważyłam, ale z czasem uświadomiłam sobie, że coś zaczyna się dziać bo te bóle stają się coraz bardziej regularne. Całą noc nie spałam tylko zapisywałam odstęp między skurczami - były regularne co 8 minut. Dziewczyny z pokoju śmiały się, bo co skurcz padały ode mnie niecenzuralne słowa. Rano po wizycie powiedziałam lekarzom, że całą noc męczyły mnie skurcze. Zabrano mnie na badanie i okazało się, że rozwarcie powiększyło się z 2 cm na 4. Kazano spakować mi torbę i szykować się na porodówkę. Na porodówce zbadała mnie położna i stwierdziła, że chyba za wcześnie mnie skierowali, bo skurcze są jeszcze za rzadkie i rozwarcie zbyt małe. W międzyczasie zrobiła mi lewatywę i kazała spacerować po korytarzu i odliczać czas między skurczami. Co jakiś czas kazała się położyć i sprawdzała czy jest jakiś postęp. Badanie za każdym razem było bardzo bolesne, podejrzewam że mogła mi zrobić masaż szyjki na szybsze rozkręcenie akcji, bo po kilku takich badaniach miałam regularne skurcze co 2 minuty i rozwarcie na 7 cm. W pierwszej fazie porodu praktycznie cały czas chodziłam, zaliczyłam też ciepły prysznic i wannę. Niestety nic nie łagodziło bólu. Skurcze co 2 min. były okrutnie bolesne, nie dawałam rady nad nimi zapanować, oddychanie, gaz i inne cuda w ogóle się u mnie nie sprawdziły. Przeważnie tłumiłam ból w sobie zaciskając zęby, kilka razy zdarzyło mi się wydrzeć. Położna była w szoku, że tak przeżywam to w sobie. Mówiła, że muszę mieć bardzo wysoki próg bólu, bo byłam jedną z najcichszych rodzących. Skurcze trwały prawie 3h, byłam już totalnie wykończona. Nic nie jadłam tego dnia, tylko bardzo dużo piłam. Nawet zdarzało mi się wypijać wodę z wanny w której siedziałam Za jakiś czas przyjechał mąż. Wtedy już leżałam na łóżku, bo zaczynały się parte. Druga faza porodu już była dla mnie o niebo lżejsza od pierwszej. Parte trwały około pół godziny. Były bardzo męczące to fakt, ale samo wyjście dziecka nie bolało aż tak bardzo jak skurcze. Położna bardzo mi pomagała, dbała o to żebym jak najmniej pękła, ciągle smarowała krocze żelem. Obecność męża też strasznie mi pomogła, nie wyobrażam sobie gdyby jego ze mną nie było. W czasie parcia przytrzymywał mi głowę i ciągle powtarzał "dawaj Kotek!", a ja ściskałam jego ręce. Przy porodzie oprócz położnej był lekarz, naciskał brzuch, pomagał wypchnąć dziecko. Kilkanaście partych i mała była już z nami. Wyskoczyła główka i zaraz cała reszta. Mąż przeciął pępowinę i położyli mi ją na piersi. Uczucie niesamowite przytulić w końcu to małe, ciepłe ciałko. Łzy płynęły strumieniem, mężowi zresztą też. W międzyczasie wyszło łożysko i położna zaczęła mnie zszywać. Później była pierwsza próba przystawienia do piesi. Amelia pięknie zassała cyca i tak leżałyśmy na sali porodowej jeszcze 2 godziny razem. Ja ciągle nie wierzyłam w to co się wydarzyło, że w końcu zostałam mamą, że obok mnie leży NASZE dziecko! 53 cm i 3050 g szczęścia |
|
|
|
#3341 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój mnie tylko kwiatami obleciał
![]() Mao wszak nie szata zdobi człowieka i jego zgrabne ciało ![]() A wczoraj myślałam, że się posikam ze śmiechu, jak mąż usypiał Małą i co odłożył to pobudka, w końcu koło północy odtańczył taki taniec "Haniu nie obudź się tym razem", że padałam, kładł ją do łóżeczka powolutku do dołu jednocześnie bujając ciągle na rękach we wszystkie cztery strony i sam cały się bujał nie wiedzieć po co, a jak już była bliska lądowania, to zaczął, nie przestając tego wszystkiego robić, jeszcze kołysać brzuchem łóżeczko0, bo z opcją kołyski mamy jeszcze go w tak cudacznych pozycjach jak żyję nie widziałam ale udało się ![]() Miki a picie wody z wanny Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-11-28 o 13:07 |
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Od 11.04 Lulka jest juz z nami. Jest malenka*.* i cudowna. Zrobili cesarkę bo tetno skakalo baaardzo
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
extra |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i znów się poryczałam ![]() Ale mam lenia dziś ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Mya, Uleńka i Piotrek (Pocięty ), gratulacje ogromne dla Was!!!!
|
|
#3345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3346 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za opisCytat:
![]() Witamy Lulę na świecie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||||
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miki- za opis !
|
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny! Cytat:
Cytat:
Pół nocy nie spałam - a przeze mnie i M. - brzuch mnie palił żywym ogniem ![]() jutro wizyta...boje się wagi Marysi ![]() i tego,ze będę mieć CC... |
|||
|
|
|
#3349 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też nic nie dostałam W domu czekały na mnie kwiaty od szefa mojego męża [no właściwie od całej firmy], ale nawet to nie podsunęło mojemu chłopu mysli, żeby i on mi coś sprawił Za to on wstaje w nocy dzielnie do Małego, więc mu wybaczam ![]() Mya- GRATULACJE!!!
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Nela w końcu usnęła
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje porodu! Teraz odpoczywaj ile tylko się da
![]() Wam też tak ulewa dziecko? Nie wiem ile on zjada z piersi bo nie mam jak sprawdzić, ale jakiś czas temu tak dużo zwrócił, że aż cholernie się martwię, bo i tak za słabo przybiera na wadze. Po za tym zwraca co jakiś czas, niewielkie ilości, ale jednak. Kiedy to minie?
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak małej ojej też sie ulewawkur...iła mnie listonoszka, przyjechała z paczką i tak szarpała drzwi że aż Nele obudziła
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ryba91 super chlopczyk ![]() lusesita23 co do czopu to mi przy poprzednim porodzie odszedl na kilka godz przed finałem super, Kabriela wspolczuje bolu, Mya1989 gratuluje, mi w nocy odszedl czop ale poza tym nic sie nie dzieje
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
Mya gratulacje dla Ciebie, Małej i dla Pociętego!!!!
Miki brawo za poród. |
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
lusesita23
za wizytęCytat:
![]() A dopiero zasnęła kruszynka
|
|
#3357 |
|
Zadomowienie
|
Eluvtus moja też strasznie ulewa ale dzisiaj od lekarki się dowiedziałam, że jest na to sposób, mianowicie pod łóżeczko wsadzić dwie cegłówki, albo pod materac w łóżeczku położyć koc, tak, żeby zrobił się taki spad... żeby głowa była wyżej niż żołądek. I nawet jeżeli coś się z żołądka zacznie cofać to do gardła nie dojdzie albo dojdzie w mniejszej ilości.
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Współczuje Lineczka, moja też się budzi a ja padam na twarz. Nie zdążyłam zrobić miliona i jeszcze jednej rzeczy...w tym przespania się. |
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
następnym razem jej zwrócę uwagę bo się puka a nie pcha na chama
Cytat:
|
|
|
|
#3359 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ja też, co wypomniałam
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Ale Dawaj Kotek jest najlepsze![]() Cytat:
za wagęCytat:
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

ale to normalne.Zeba zaczynaja bolec juz kilka miesiecy przed wyjsciem.Moj tez w drugim miesiacu sie slinil i wkladal raczki,zabki wyszly w 5 miesiacu.A co do wysypki- moj tez na poczatku mial wlasnie taka jak opisujesz.To ze zdjecia to juz kolejna faza.
tylko ostgatnio jak siedziałam na bioderka w kolejce to miałam przed sobą jakąś planszę ze zdjęciami i dobrze mi w pamieć zapadła, bo wezwali lekarza na blok operacyjny i dwie godz. tam z małą kwitłam i obie te pozycje były na czerwono przekreslone, ale pojęcia nie mam czemu, wszystkie które były na zielono pokazane, to dziecko z buźką w stronę rodzica. ale sama tez tak noszę czasem, tak tylko się staram teram mniej jak te zdjęcia zobaczyłam

Nastrój i samopoczucie woła o pomste do nieba..I kupy nie ma nadal.